Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Τα βάσανα του μαθητή... Τ___Τ

• Please log in to reply
3321 replies to this topic

#1921 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 10 April 2011 - 17:17

και η ιστορια ειναι απτα μαθηματα που απο την υλη που πρεπει να διδαχθει δεν ειναι σωστη,και πρεπει να εχεις καλο καθηγητη για να μαθεις σωστα ιστορια...ναι γιατι παντα δειχνουν πολυ πιο μικρες τις εμφυλιες διαμαχες των ελληνων,παρουσιαζουν το βυζαντιο ως καθαρα ελληνικο,αναφερουν ελαχιστα περι της ιστοριας υπολειπων κρατων...δεν ζηταω να κανουμε για την ιστορια της κινας και της ιαπωνιας(που ενα-δυο μαθηματα ετσι να εχουμε μια ιδεα τι γινοταν δεν θα με χαλαγε),αλλα δεν μπορει για την μεσαιωνικη ευρωπη να σου εχει 1-2 μαθηματα και τις σταυροφοριες που δεν επηρεαζαν αμμεσα το βυζαντιο με 1-2 προτασεις....η ολοκληρη αναγεννηση και διαφωτισμο να τον αναφερουν σε ελαχιστα μαθηματα,να skipαρουν αυτην την εποχη και να πηγενουν κατευθειαν για ελληνικη επανασταση.

Από ότι θυμάμαι τα βιβλία Β και Γ γυμνασίου είχαν πολλές πληροφορίες για την Ευρώπη γενικότερα και την Αμερική, και υπήρχαν τουλάχιστον 1-2 κεφάλαια για Κίνα-Ιαπωνία. Βέβαια δεν γίνεται να διδαχθούν όλα σε μια χρονιά, αλλά τουλάχιστον δεν είναι τόσο μονόπλευρα τα πράγματα όσο στο δημοτικό. Το βιβλίο της Γ Λυκείου (γενική παιδεία) από την άλλη είναι καθαρά ευρωπαική/παγκόσμια ιστορία με μόνο λίγα κεφάλαια αφιερωμένα στην Ελλάδα, αλλά όπως και να χει... είναι Γ Λυκείου γενική παιδεία. :hahaha:

15fkk04.jpg

#1922 Jorg

Jorg

πηγκουίνοι

• Members
  • 1,280 posts

Posted 10 April 2011 - 17:28

Λογικο αφου απο τα αρχαια δεν μαθαινεις απολυτως τιποτα...

Έχε χάρη που ο NWS είναι σε εκδρομή. :hahaha: Πλάκα-πλάκα αυτό δεν ισχύει. Μπορεί να μη συμπαθείς τα αρχαία, δικαίωμα σου είναι, και εγώ μαζί σου είμαι, αλλά δεν μπορείς να τα βγάζεις άχρηστα.

Όσο για την ιστορία, εγώ περίμενα στην ιστορία της τρίτης λυκείου να πάμε στον Β Παγκόσμιο που συμμετέχει και η Ιαπωνία και τελικά δεν προλάβαμε. :hahaha:

tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*

#1923 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 posts

Posted 10 April 2011 - 21:54

η αληθεια ειναι οτι τα αρχαια ειναι αχρηστα.(σαν γλωσσα)

#1924 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 10 April 2011 - 21:57

I give up. Να διαβάσεις 5 κεφάλαια ιστορία σε 3 μέρες απλά δεν γίνεται.

ΥΓ. Αλήθεια, πόσο συχνά σας κάνουν διαγώνισμα πάνω σε 5 ολόκληρα κεφάλαια εσάς;

#1925 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 10 April 2011 - 22:00

Kάτι άσχετο..Διαβασα στην εφημερίδα κάτι για το νέο λυκειο...Θα τα κάνουν όλα όπα ή μου φαίνετε?

Οταν λες οπα ενοεις ολα ακυρα και πισω στο παλιο?

sc5bab.jpg

#1926 monesias

monesias

Get the Varisteis ready..

• Members
  • 56 posts

Posted 11 April 2011 - 00:38

επιτελους τελειωνω!!!!!!!!!

#1927 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 11 April 2011 - 10:47

Την ιστορία εγώ την μαθαίνω, που δεν την δίνω ως μάθημα αλλα μ'αρέσει, κάπως έτσι:
-Διαβάζω στα Ελληνικά ΚΑΙ Αγγλικά το άρθρο της βικιπαιδείας για το θέμα.
-Καταπιάνομαι με άλλες πηγές, πιθανόν Λαρους>Ιστορία του Ελληνικού Εθνους> (αν αναφαιρεται σε επανάσταση στα 1789-1848 τότε ανοίγω και...) Η εποχή των Επαναστάσεων.

Λογικά μέχρι τότε τα θυμάμαι. Γράφω και μερικές σημειώσεις, πιο πολύ σκέψεις για τα γεγονότα και μένουν. Τώρα για φροντιστηριακή προσέγγιση δεν ξέρω να σου πω.

#1928 DiEZ

DiEZ

Anime Fan

• Members
  • 172 posts

Posted 11 April 2011 - 16:59

δεν γντ με την τωρινη εννοια του διαβαζω,που διαβαζω=αποστηθιζω...
παντως οπως και να το κανουμε δν γινεται να αφιερονουν 2-3 μαθηματα μονο στην αναγεννηση,που ηταν η πιο σημαντικη πολιτισμικα εποχη,μονο και μονο επειδη σε ολα αυτα δεν επαιζε κανενα ρολο η ελλαδα...

#1929 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 12 April 2011 - 15:21

Το θέμα έπεσε για ύπνο γιατί το κουράσατε. Εγώ δεν θα ξαναμιλήσω για αυτά που είπα. Όποιος έχει όρεξη να συζητήσει ας συζητήσει. Πολύ πετάνε ένα "Εμένα μ'αρέσει το σπανακόρυζο" χωρίς να πουν ένα επιχείρημα.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#1930 M@R!()-

M@R!()-

Νιάου.

• Members
  • 624 posts

Posted 12 April 2011 - 18:26

Το σπανακοριζο ειναι θεμα γουστου...αλλοι το λατρευουν και αλλοι το μισουνε.Αλλα τα αρχαια κατα τη γνωμη μου δεν δινουν τιποτα.Αντιθετα με τα οσα ισχυριζονται πολλοι,δεν σε κανουν να μιλας καλυτερα και τα νεα ελληνικα αφου το συντακτικο ειναι αρκετα διαφορετικο με αποτελεσμα πιο πολυ να σε μπερδευουν...Αν κανεις μεταφραση κατα λεξη ενος αρχαιου κειμενου και μετα το διαβασεις δυνατα θα ακουγεται σαν να ειναι κατι που εγραψε καποιος που εχει μονο 3-4 χρονια στην Ελλαδα.Οσο για την σκεψη δεν μπορω να καταλαβω πως μπορουν να βοηθησουν.Δεν σκεφτεσαι για να μαθεις απο εξω τη γραμματικη και τους κανονες του συντακτικου...και αμα τους μαθεις απεξω και ανακατωτα υστερα απο ωρες και ωρες διαβασματος δεν χρειαζεται σκεψη για να τους χρησιμοποιησεις.

#1931 Rationalistas

Rationalistas

*Don't be like me*

• Banned
  • 7 posts

Posted 12 April 2011 - 18:37

Ρε πότε πέρασε φέτος η χρονιά πολύ γρήγορα ρε...;) Άντε να πάμε και 6ήμερη στην Κύπρο:)
Ο ανώτερος άνθρωπος έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του. Ο κατώτερος άνθρωπος από τους άλλους!:hero:

http://www.youtube.com/watch?v=NMeuMFjKFME

#1932 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 13 April 2011 - 22:29

Το σπανακοριζο ειναι θεμα γουστου...αλλοι το λατρευουν και αλλοι το μισουνε.Αλλα τα αρχαια κατα τη γνωμη μου δεν δινουν τιποτα.Αντιθετα με τα οσα ισχυριζονται πολλοι,δεν σε κανουν να μιλας καλυτερα και τα νεα ελληνικα αφου το συντακτικο ειναι αρκετα διαφορετικο με αποτελεσμα πιο πολυ να σε μπερδευουν...Αν κανεις μεταφραση κατα λεξη ενος αρχαιου κειμενου και μετα το διαβασεις δυνατα θα ακουγεται σαν να ειναι κατι που εγραψε καποιος που εχει μονο 3-4 χρονια στην Ελλαδα.Οσο για την σκεψη δεν μπορω να καταλαβω πως μπορουν να βοηθησουν.Δεν σκεφτεσαι για να μαθεις απο εξω τη γραμματικη και τους κανονες του συντακτικου...και αμα τους μαθεις απεξω και ανακατωτα υστερα απο ωρες και ωρες διαβασματος δεν χρειαζεται σκεψη για να τους χρησιμοποιησεις.

Κάνεις πραγματικά πολύ μεγάλο λάθος. Δεν σε κατηγορώ για την άποψή σου, αλλά υπερβάλλεις σε πάρα πολλά σημεία. Στο ποστ σου δεν υπάρχει μεσότητα. Την έχεις ακουστά; Εμένα πάντως τα αρχαία μου την έμαθαν.
Μην είστε τόσο μονόπλευροι το ξαναλέω. Η σκέψη των αρχαίων δεν είναι μόνο το συνακτικό και η γραμματική. Ειδικά το να λέτε ότι κάτι σαν κι αυτό δεν σε βοηθάει σε τίποτα, είναι απλή ξεροκεφαλιά. Οι γλώσσες δεν συγκρίνονται όσον αφορά το πως θα εφάπτονταν στο δικό μας πολιτισμό του τώρα. Γιατί κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Κανείς δεν είπε να πάρεις κατεβατά και να μιλάς αρχαία. Υπάρχουν στοιχεία που βοηθούν τα σημερινά ελληνικά.
Σαν γυμνασιόπαιδο, συχαινόμουν τα αρχαία και έλεγα ότι είναι βλακείες και μισές. Να με τελικά που άλλαξα γνώμη.

Και για το θέμα της παιδείας, στη δευτέρα λυκείου π.χ., γνώμη μου είναι πως καλύτερο θα ήταν η Αντιγόνη να διδάσκεται ως το γνωστό της κατεύθυνσης και ένας δικανικός λόγος του Δημοσθένη και του Λυσία, γενικής.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#1933 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 14 April 2011 - 15:45

Σημερινη γκαντεμια στη λογοτεχνια.
Ειχαμε για το σπιτι καποιες ερωτησεις πανω στο ποιημα του Καβαφη, "η Ιθακη".
Ετσι, πρωτη ωρα μαθηματος η καθηγητρια ρωταει δυο παιδια την πρωτη ερωτηση, και ανακαλυπτει πως ειχαν γραψει ακριβως τα ιδια, εχοντας βρει τις απαντησεις στο ιντερνετ.
Τοτε ερχεται η σειρα μου να αφηγηθω μια αλλη απαντηση που ειχα γραψει μονος μου στο σπιτι, μαλιστα ειχα πολυ εμπνευση εκεινη τη μερα και μου ειχε βγει πολυ καλη η απαντηση, αλλα την ειχα γραψει τοσο ψαγμενα και λογω νυστας δυσκολευομουν να διαβασω, που στο τελος ουτε η καθηγητρια δεν μπορουσε να πιστεψει οτι την εγραψα εγω.:emptyonexg1:
Ειμαι σιγουρος βεβαια, πως αμα δεν ειχαν αντιγραψει οι δυο προηγουμενoι, δεν θα ηταν τοσο καχυποπτη και για μενα.
Τωρα, τους αρχιζεις στα μπινελικια ή δε τους αρχιζεις?!:madtodeath:
Παρ'ολα αυτα, οπως ειπε και ο φοβερος Καβαφης, σημασια δεν εχει η τελεση του σκοπου, αλλα το ιδιο το "ταξιδι" , και οι εμπειριες που παιρνεις απο αυτο.
Οποτε, μενω με την προσωπικη ικανοποιηση αυτης μου της επιτυχιας, κι ασ' τους αλλους να λενε...:hero:

Edited by Kamui, 14 April 2011 - 19:23.

O6rrvsU.jpg

#1934 Lucy Heartfilia

Lucy Heartfilia

apathy syndrome

• Members
  • 676 posts

Posted 14 April 2011 - 16:37

Μαθήματα για Πάσχα:
2 Έκθέσεις ελληνικών (6 σελίδες η καθεμία)
1 Έκθεση αγγλικών (1600 λέξεις)
1 τεράστιο φυλλάδιο μαθηματικών.... *kills herself* *resurrects*
Και έχω να αρχίσω:
coursework ελληνικών, αγγλικών, βιολογίας, γαλλικών
Και να δόσω 2nd draft TOK.... δεν θέλω να αρχίσουν οι διακοπές!!!! αλλα μόλις άρχισαν,,....

DbGr2lv.png

MAL || TUMBLR

#1935 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 14 April 2011 - 17:52

Τι ωραία. Φέτος ούτε διακοπές του πάσχα θα κάνω.