λεει, και πολα μαλιστα,+1 Αυτό ακριβώς. Ματάσσο στο έχω ξαναπεί αρκετές φορές. Δεν λέει τίποτα το ότι είναι νεκρή γλώσσα. Δεν σου είπε κανείς να την αλλάξεις με τη νέα. Κάποια πράγματα για τους λόγους που προείπαμε πρέπει να τα γνωρίζει κανείς.
για τον μεσο ανθρωπο νεκρη γλωσσα=αχρηστη γλωσσα
ποσοι ανθρωποι εκτος απο τους φιλολογους(που δεν ξερω αν θεωρουνται ανθρωποι

θα μου πεις τωρα το αντιστοιχο για τα μαθηματικα ή τη χημεια
προσωπικα πιστευω οτι το σχολειο χρειαζετε για 3 λογους
1 γνωση (ο μικροτερης σπουδαιοτητας λογος)
2 κριτικη σκεψη και λογικη
3 κοινωνικοποιηση
τα 2 τελευταια ειναι τα πιο σημαντικα και οπως και να το δω τα μαθηματικα βοηθουν σε αυτο που λεγεται σκεψη και λογικη, αντιθετα τα αρχαια δεν βλεπω που βοηθουν σε αυτον τον τομεα, και επειδη θα μου πεις οτι βοηθουν, συγκρινετε ο βαθμος που βοηθαει το ενα με το βαθμο που βοηθαει το αλλο? :/
οσο για τη χημεια/φυσικη ημαστε στον 21 αιωνα, ειναι απαραιτητο να εχεις μερικες βασικες γνωσεις πανω σε αυτους τους τομεις εκτος και αν θες να εισαι προβατο
ναι δεν λεω και στα μαθηματικα και στη φυσικη και στη χημεια παραγινετε το κακο με λεπτομεριες που δεν χρειαζονται στο μεσο μαθητη, αλλα τι να κανουμε ετσι ειναι το συστημα
αντιστοιχα θα μου πεις τι να τα κανουμε και τα αρχαια, οσο και να τα κραζω δεν θα παψουν να τα διδασκουν, ποσο μαλον στην ελλαδα
προσωπικα παντος τα αρχαια (οχι η μεταφραση) για μενα ηταν 6 χρονια επι ποσες ωρες το ΑΠΟΛΥΤΟ χασιμο χρονου,
ακομη και τα θρησκευτικα που κραζατε πιο πανω με βοηθησαν κατα καποιο μικρο βαθμο να σχηματισω μια (αρνητικη) αποψη για το χριστιανισμο-θρησκιες
το να κλεινω το λυο για ενα μηνα και μετα να το ξεχναω ή το να μαθαινω ενα κειμενο απεξω και ανακατοτα που κανονικα θα το προσπερνουσαμε σε 10 λεπτα, δεν με βοηθησε πουθενα
αντιθετα σε μαθηματα οπως η χημεια κατευθυνσης, περσυ διαβασα σε 2 μερες ολη την υλη, ο καθηγητης μας εβαλε απλα πραγματα που χρειαζονταν σκεψη και οχι παπαγαλια και τρελες γνωσεις και πηγα και εγραψα 18 στις εξετασεις (μισω τη χημεια by the way)
αποτι εχω καταλαβει ο περισοτερος κοσμος το βλεπει διαφορετικα, αλλα εγω θεωρω τη γλωσσα σαν το μεσο για ενα σκοπο (επικοινωνια)
με το να επικεντρονομαι στο μεσο και στην (αχρηστη) τελειωποιηση του απο μεριας μου δεν κερδιζω τιποτα...
ποσο μαλον οταν η γλωσσα και η επικοινωνια δεν διεπονται απο τους αυστηρους κανονες των μαθηματικων (που και αυτα ενα μεσον ειναι) αλλα χρησιμοποιητε με απειρους τροπους
τι και αν γραφω το ειναι --> ινε? (ακραιο παραδειγμα

ναι ειναι στενομυαλος και απλοϊκος ο τροπος που το βλεπω, αλλα αυτο πιστευω, δεν με νοιαζει αν αλλοιωθει η γλωσσα ή οτιδιποτε, προτιμω να ασχοληθω με αλλα πραγματα και να χρησιμοποιω τη γλωσσα οπως με βολεβει
(ισως στο μελον να παρω πισω καποια πραγματα που λεω τωρα, αλλα αυτη τη στγμη, βασικα εδω και χρονια, ετσι το βλεπω)