Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Τα βάσανα του μαθητή... Τ___Τ

• Please log in to reply
3321 replies to this topic

#1846 RiDeLub

RiDeLub

- ΡίΝΤεΛουμπ -

• Members
  • 1,010 posts

Posted 06 April 2011 - 18:45

ακομη και σαββατο θα γραψουμε ελεος!!!!!!

1 μέρα μόνο κενό για τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης!

Πάντα έτσι δεν ήταν οι Πανελλήνιες; :nosey:

Καλή επιτυχία σε όλα τα τριτάκια και καλή δύναμη. :yahoo:

(το λέω από τώρα γιατί θα το ξεχάσω μετά το Πάσχα :P)

- Επέζησα και εγώ από το φαγητό του Κ.Ε.Τ.Θ Αυλώνας -

Posted Image

#1847 endless_inspiration

endless_inspiration

Anime Professional

• Members
  • 535 posts

Posted 06 April 2011 - 21:36

από πέρσυ δίνονται δευτέρα-τετάρτη-παρασκευή για να μην πληρώνουν παραπάνω τους καθηγητές που επιτηρούν τα σάββατα ........
φέτος βέβαια με την κωλοπιλάλα που τους έπιασε δίνουμε πεμπτη-σαββατο και μετά πάλι δευτέρα-τεταρτη-παρασκευη!!!!

Posted Image
''Ολοι κάποτε σκοντάφτουμε.
Το τι κάνει κανείς μετά είναι αυτό που του φτιάχνει ή του καταστρέφει τη ζωή.
Η αξία του ανθρώπου φαίνεται στο τι κάνει μετά την πτώση''
Liza Unger, 'black out'

#1848 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 06 April 2011 - 21:42

εγω παλι εμαθα(μιας και ειμαι στα πειραματοζωα)οτι απο 2α λυκειου και μετα δε θα'χω αρχαια.....τελικα

Spoiler:
:drink:

Και'γω σ'αυτα ειμαι....Αυτη πρεπει να'ναι η μονη καλη αλλαγη.Σε γενικες γραμμες οι αλλαγες ηταν σε λεπτομεριες και αν και καλες εγιναν μαλλον μονο για να δειξουν πως κατι καναν.Και βγαινει μετα η θεομουρλη και λεει οτι θα αλλαξει την παιδεια και θα κανει το λυκειο"ουσιαστικο σχολειο"!:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

sc5bab.jpg

#1849 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 06 April 2011 - 22:54

Πού οδεύομεν κύριοι; Πού;

Μπορεί να σας φαίνεται αστείο και καλό, σε λίγο όμως δε θα γνωρίζουμε τη γλώσσα μας. Και το εννοώ.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#1850 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 posts

Posted 06 April 2011 - 22:58

dude δεν υπαρχει περιπτωση να μη μιλαω καλα τη γλωσσα μου επειδη ειμαι ημιμαθης στ'αρχαια,αυτο μπορω να το εγγυηθω.....

#1851 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 06 April 2011 - 23:14

Eγω δεν νομιζω πως μπορω να το εγγυηθω.
Οσο περισσοτερο συνιδητοποιω ποσο αχρηστος ειμαι στα αρχαια (τις προαλλες δεν ηξερα καν οτι η αντωνυμια "εγω" κλινεται), τοσο βλεπω τη γλωσσα μου να βεβυλονεται απο τα χερια μου.
Ειμαι σιγουρος οτι αμα στρωθω πραγματικα και διαβασω αρχαια, θα καταφερω να ξεπερασω και τα τραγικα προβληματα που αντιμετωπιζω με την ορθογραφια μου.
Ξεχνοντας τα λιγα που ηξερα απο τα αρχαια, βλεπω πως δυσκολευομαι να εντοπισω τις ετημολογιες νεοελληνικων λεξεων, απαγορευοντας μου να "παιξω" με τη γλωσσα.
Ειλικρινα απορω πως αφησα τοσα κενα, εχοντας στοχο να παω στη θεωρητικη κατευθυνση.

Βεβαια, δεν πιστευω πως ειναι υποχρεωτικο να κανουν αρχαια τα παιδια των αλλων κατευθυνσεων.Ναι μεν ειναι εν μερει χρησιμα, αλλα τα διδασκουν τοσο με το μικροσκοπιο, που κανεις δεν εχει οεξη να ασχολιθει.
Το ιδιο βεβαια ισχυει και για το αντιθετο.
Ειλικρινα, πειτε μου σε τι μπορει να μου χρειαστουν εμενα οι πραξεις και οι αντιδρασεις που κανουμε στη Χημεια και στην Αλγευρα.
Βλεπω πως το ρευμα τις παιδειας τεινει να χαντακωνει ολο και περισσοτερο τα θεωρητικα μαθηματα, και ειδικα την ιστορια.
Αμα το παρουν με τη λογικη: "Στηριζουμε τις επιστημες του μελλοντος", τοτε ζητω που καηκαμε...
Μπορει να μην ειμαι οπαδος του Ελληνικου κοσμου, αλλα αμα χασουμε τη γλωσσα και την ιστορια μας, τοτε δεν ειμαστε τιποτα παρα μονο σκονη στον ανεμο...

O6rrvsU.jpg

#1852 Kρεμμυδοιππότης

Kρεμμυδοιππότης

Μου ήρθε το ιντερνετ!!!!

• Members
  • 316 posts

Posted 06 April 2011 - 23:34

Εγώ έχω πάψει να πιστεύω πως το σχολείο υπάρχει για να σου διδάσκει πράγματα. Κατα τη γνώμη μου οι πανελλήνιες είναι ένας διαγωνισμός όπου σου δίνεται μια ύλη και πρέπει να τη διαβάσεις. Όποιος τα καταφέρει καλήτερα του δίνεται το δικαίωμα να μάθει την τέχνη που θέλει στο πανεπιστήμιο (για αυτό μπορεί να κάνω λάθος καθώς δεν έχω ιδέα κατα πόσο αποτελεσματικά είναι τα μαθήματα στο πανεπιστημιο). Η τάξη της τρίτης λυκείου απλός αναλαμβάνει να διδάξει αυτή την ύλη

#1853 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 06 April 2011 - 23:39

dude δεν υπαρχει περιπτωση να μη μιλαω καλα τη γλωσσα μου επειδη ειμαι ημιμαθης στ'αρχαια,αυτο μπορω να το εγγυηθω.....

Ξέρεις τι λένε όμως, η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορώ σου εγγυηθώ κι εγώ άριστα αποτελέσματα.

Παίδες στην ελληνική παιδεία τα πράγματα είναι όντως δύσκολα, και όχι μόνο στο μάθημα των αρχαίων. Όπως είχε συζητηθεί και παλιότερα, τα δύσκολα αρχαία δεν πρέπει να διδάσκονται στα σχολεία(καταλαβαίνω πως από ένα σημείο και μετά αποτελεί πανεπιστημιακό ενδιαφέρον), αλλά τα βασικά είναι βασικά. Έχουμε φτάσει σε σημείο που εμείς οι ίδιοι δεν γνωρίζουμε τον πολιτισμός μας και τολμάμε να μιλάμε για ξένα κράτη. Θέλουμε να αναδείξουμε και τη χώρα μας, τρομάρα μας. Αν πρώτα δεν υπάρχει μια Α γνώση σε προσωπικό επείπεδο, ύστερα σε κοινωνικό και τέλος σε εθνικό επίπεδο, τότε τα πράγματα σίγουρα θα είναι πιο δύσκολα στο μέλλον.
Αυτήν τη συζήτηση την έχω κάνει με αμέτρητα άτομα του τεχνικού και πρακτικού τομέα και είναι όντως δύσκολο να καταλάβουν την αξία της γλώσσας και το παίρνουν προσωπικά και πολλοί απαντούν "Αν δεν υπήρχαν τα μαθηματικά..." κ.λπ, κ.λπ. Δε διαφωνώ. Αλλά πάντα υπήρχε αυτή η μονόπλευρη αντικειμενικότητα σε τέτοια θέματα, μερικώς.

Έχω δει άτομο όμως που ενδιαφέρονται για τη γλώσσα και βλέπω ολοκληρομένες προσωπικότητες, με την έννοια ότι έτσι μεγαλώνει η ανθρώπινη διανόηση.
Φυσικό είναι ότι όλοι οι άνθρωποι δεν θα κάνουν τα ίδια πράγματα, αλλά η γλώσσα είναι γλώσσα. Μιλάμε, εκφραζόμαστε κ.λπ κ.λπ. Άλλωστε γι'αυτό το έχουμε και το μυαλό, για να επικοινωνούμε και μέσω της γλώσσας.
Επίσης, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, μέσω της γλώσσας (όχι μόνο της δική μας) αλλά και του πολιτισμού, ο άνθρωπος ωριμάζει.

Πολλοί μπορεί να διαφωνείτε, αλλά ως υποστηρικτής της γλώσσας, δίχως ίχνος φανατισμού, μπορώ να πω ότι ψυχικά είμαι περήφανος που καταφέρνω να ακουμπήσω έστω και λίγο πράγματα που υπήρξαν στον κόσμο 2000 χρόνια και πριν και ευτυχώς είναι τώρα στα χέρια μας. Και το ξανα λέω όχι μόνο ελληνικά. Ιαπωνικα ποιήματα, ιστορίες, κινέζικους μύθους κ.ο.κ. Γιατί όλος ο κόσμος μπορεί να αξιοποιήσει την γλώσσα του και πρέπει.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

#1854 Serestrum

Serestrum

have to kill fast and bullets too slow

• Members
  • 1,763 posts

Posted 06 April 2011 - 23:49

Έχω δει άτομο όμως που ενδιαφέρονται για τη γλώσσα και βλέπω ολοκληρομένες προσωπικότητες, με την έννοια ότι έτσι μεγαλώνει η ανθρώπινη διανόηση.

Aνεπτυξε το λιγο αυτο γιατι δεν μου αρεσε.

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things

#1855 matassos

matassos

Anime Professional

• Members
  • 623 posts
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Posted 06 April 2011 - 23:52

Μπορει να μην ειμαι οπαδος του Ελληνικου κοσμου, αλλα αμα χασουμε τη γλωσσα και την ιστορια μας, τοτε δεν ειμαστε τιποτα παρα μονο σκονη στον ανεμο...

μα αυτο δεν ημαστε? γιατι πρεπει να στηριζουμε την ψυχολογια μας κολοντας στο παρελθον αντι να στοχευουμε στο μελλον?

(προς θεου δεν πιστευω οτι η ιστορια ειναι αχρηστη (για τα αρχαια το πιστευω αυτο) απλα ριχνω λαδι στη φωτια για να δω πως βλεπεις αυτο που λες)

#1856 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 07 April 2011 - 00:00

Aνεπτυξε το λιγο αυτο γιατι δεν μου αρεσε.

Δίκιο έχεις. Συγγνώμη.
Εννοώ, πως άνθρωποι που έχουν έρθει σε επαφή λίγο με την φιλοσοφία, τη γλώσσα, κάτι σχετικό, βάζουν τη φαντασία τους, τη διανόηση τους να δουλέψει, δημιουργούν ακόμη περισσότερο. Είναι κάτι που εμπνέει, διευρύνει ορίζοντες, άρα και προσωπικότητες. Να είσαι εσωτερικά πιο ψαγμένος δηλαδή. Λίγη περισσότερη αυτογνωσία. Ακούγεται παράξενο αλλά συμβάινει.

Δεν εννόησα κάτι άλλο, μην παρεξηγηθώ. Κακή διατύπωση.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

#1857 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 07 April 2011 - 00:08

μα αυτο δεν ημαστε? γιατι πρεπει να στηριζουμε την ψυχολογια μας κολοντας στο παρελθον αντι να στοχευουμε στο μελλον?

(προς θεου δεν πιστευω οτι η ιστορια ειναι αχρηστη (για τα αρχαια το πιστευω αυτο) απλα ριχνω λαδι στη φωτια για να δω πως βλεπεις αυτο που λες)

Συμφωνω μ' αυτο που λες, και μου τη σπανε πολυ αυτοι που λενε και καλα οτι οι ξενοι θα επρεπε να σεβονται την Ελλαδα επειδη καποτε "οι αρχαιοι ελληνες τους τα διδαξαν ολα", ακυρονοντας ετσι ολοκληρους αρχαιους πολιτισμους για τους οποιους δεν εμαθαν ποτε.
Απλα το θεμα ειναι οτι η Ελλαδα ειναι που ειναι βουτηγμενη σε ενα βαλτο απο τον οποιο ουτε σε δεκα χρονια δεν προκειται να βγει, αρα ουτε λογος για επενδυση και αναπτυξη στο μελλον, οποτε το μονο που μενει να κρατησει ειναι η ταυτοτητα της, κατι που μπορει να μεινει ζωντανο μονο μεσω της ιστοριας.
(οχι φυσικα πως συμπαθω την ταυτοτητα των Ελληνων, ανεξαρτητα απο την εποχη, γιατι δε νομιζω πως αλλαζουν και πολυ με την παροδο των χρονων).

Δίκιο έχεις. Συγγνώμη.
Εννοώ, πως άνθρωποι που έχουν έρθει σε επαφή λίγο με την φιλοσοφία, τη γλώσσα, κάτι σχετικό, βάζουν τη φαντασία τους, τη διανόηση τους να δουλέψει, δημιουργούν ακόμη περισσότερο. Είναι κάτι που εμπνέει, διευρύνει ορίζοντες, άρα και προσωπικότητες. Να είσαι εσωτερικά πιο ψαγμένος δηλαδή. Λίγη περισσότερη αυτογνωσία. Ακούγεται παράξενο αλλά συμβάινει.

Παρα πολυ καλη απαντηση.
Το μονο που θελω να προσθεσω με απλα λογια ειναι οτι το να ασχολισαι με ιστορια και αρχαιες γλωσσες και πολιτισμους δεν σημαινει απαραιτητα πως κολλας στο παρελθον.Μεσα απο αυτα, μπορεις να γνωρισεις αξιες, ιδανικα και πραγματα με βαθυ νοημα, τα οποια παραμελουνται στην εποχη μας.
Αμα δεν υπηρχε η θεωρητικη σκεψη και η φιλοσοφια, ο ανθρωπος θα εξελιζοταν σε ενα αβουλο ων που απλα εκτελει τις διαταγες καποιων "εξυπνων", βαφτιζοντας αυτη την κατασταση, ως την ανθρωπινη αναπτυξη.
(μ 'αρεσει που ειπα και πως θα τα ελεγα με απλουστερα λογια, και το εκανα 10 φορες πιο πολυπλοκο το ζητημα)

Δυστηχως ομως, με το εκπαιδευτικο συστημα που επικρατει, ολα αυτα καλυβονται απο ενα μεγαλο συννεφο παπαγαλιας, ορισμων, και γρηγορων συγκεκριμενων απαντησεων.Καταλαβαινω γιατι μερικοι μισητε τοσο πολυ το μαθημα αρχαιων, αλλα, καλυτερα να μην τα ριχνεται στις θεωρητικες επιστημες, γιατι αυτα τα μαθηματα θα μπορουσαν να διδασκονται με πολυ διαφορετικο και δημιουργικο τροπο.

Edited by Kamui, 07 April 2011 - 00:16.

O6rrvsU.jpg

#1858 Serestrum

Serestrum

• Members
  • 1,763 posts

Posted 07 April 2011 - 00:09

Δίκιο έχεις. Συγγνώμη.

Δεν εννόησα κάτι άλλο, μην παρεξηγηθώ. Κακή διατύπωση.

Σιγουρα δεν εννοουσες κατι ασχημο, αλλα διαφωνω. Γνωριζω ατομα που διαβαζουν πολλα βιβλια και εχουν μηδενικη φαντασια αλλα ειναι φαντασμενοι. Γνωριζω και ατομα που ειναι το ακριβως αντιθετο.
Η αυτογνωσια και η διανοηση (κριτικη ικανοτητα καλυτερα) δεν εχουν καμια σχεση με την ενασχοληση με τα βιβλια και την φιλοσοφια. Γνωριζω επισης πολλους ηλιθιους μορφωμενους.

Βρισκω λαθος ολη την σκεψη σου. Στο λυκειο δεν πηρα ποτε κατω απο 17 στην εκθεση και εγραφα παντα δικα μου θεματα, αλλα ηταν σωστα.
Τωρα ειμαι μηχανικος ιατρικων οργανων/ μηχανηματων, μπορω να καταβροχθισω βιβλια και θελω να πιστευω πως εχω αρκετη φαντασια αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να ασχοληθω/ χασω χρονο με την φιλοσοφια.
Μπορω να μαθω για ενα ακομα μηχανημα και που ξερεις, ισως μια μερα σωσω τη ζωη καποιου.

#1859 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 07 April 2011 - 00:11

Απάντησα και πιο πάνω σε αυτό. Και είμαι 100% σίγουρος πως αυτό που λες δεν το εννοείς. Όχι ότι τρολλάρεις, απλά δεν βγήκε στην επιφάνεια το συναίσθημα :hihi2:
Πέρα από την πλάκα, θεωρείς τα αρχαία του σχολείου άχρηστα. Εδώ παίζουν πολλοί παράγοντες, οπότε ούτε διαφωνώ ούτε συμφωνώ, απλώς συμμερίζομαι την άποψή σου.

Σιγουρα δεν εννοουσες κατι ασχημο, αλλα διαφωνω. Γνωριζω ατομα που διαβαζουν πολλα βιβλια και εχουν μηδενικη φαντασια αλλα ειναι φαντασμενοι. Γνωριζω και ατομα που ειναι το ακριβως αντιθετο.
Η αυτογνωσια και η διανοηση (κριτικη ικανοτητα καλυτερα) δεν εχουν καμια σχεση με την ενασχοληση με τα βιβλια και την φιλοσοφια. Γνωριζω επισης πολλους ηλιθιους μορφωμενους.

Βρισκω λαθος ολη την σκεψη σου. Στο λυκειο δεν πηρα ποτε κατω απο 17 στην εκθεση και εγραφα παντα δικα μου θεματα, αλλα ηταν σωστα.
Τωρα ειμαι μηχανικος ιατρικων οργανων/ μηχανηματων, μπορω να καταβροχθισω βιβλια και θελω να πιστευω πως εχω αρκετη φαντασια αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να ασχοληθω/ χασω χρονο με την φιλοσοφια.
Μπορω να μαθω για ενα ακομα μηχανημα και που ξερεις, ισως μια μερα σωσω τη ζωη καποιου.

Γενικολόγησα. Σίγουρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Είπα ότι αυτά μπορούν να λειτουργήσουν ως έναυσμα και να βοηθήσουν. Το ότι βοηθούν δεν σημαίνει ότι πάντα αποδίδουν(μπορεί δηλαδή να βοηθήσουν άσχημα - ακα ηλίθιοι μορφωμένοι).
Επίσης διαφωνώ με τα υπγραμμισμένα. Ένα παραπάνω + στη γνώση μπορεί να είναι βοήθεια. Αν δε δοκιμάσεις, ποτέ δεν ξέρεις. Χρησιμοποιώ ως απτό παράδειγμα τον ευατό μου, που είμαι θεωρητικός αλλά μεσά σε ορισμένο χρονικό διάστημα κατάλαβα την αξία τους, τη διαφορά τους και τη βοήθειά τους. Μπορώ με βεβαιότητα να σου πω ότι έχουν στενότατη σχέση. Είναι συνυφασμένα.
Μη μειώνεις τόσο εύκολα τη φιλοσοφία. Τουλάχιστον σε αυτό μπορείς να με εμπιστευτείς.

Edited by Night Wizard Seal, 07 April 2011 - 00:21.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

#1860 Serestrum

Serestrum

• Members
  • 1,763 posts

Posted 07 April 2011 - 00:27

Τουλάχιστον σε αυτό μπορείς να με εμπιστευτείς.

Οχι, δεν μπορω. Εισαι 16 χρονων, δεν εχεις εμπειριες απο τη ζωη. Εγω ειμαι 23 και ειμαι σιγουρος μονο για το ονομα μου. Μη βιαζεσαι να κανεις μεγαλες δηλωσεις και να καταληγεις σε συμπερασματα.