Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Ιαπωνια το ασχημο προσωπο της

• Please log in to reply
179 replies to this topic

#121 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 posts

Posted 12 September 2008 - 10:31

Ωστόσο το πρόβλημα πιστεύω πως εστιάζεται στο γεγονός ότι πολλοί νέοι δε θέλουν να μένουν με τους γονείς τους. Πολλοί Ιάπωνες πιστεύουν πως μόλις ενηλικιωθούν πρέπει να ζουν μακριά από τους γονείς τους για να νομίσουν ότι είναι ώριμοι. Γενικά έχουν την τάση να αυτοκαταπιέζονται χωρίς λόγο. Γενικά δε νομίζω ότι δεν έχουν σπίτι να κοιμηθούνε, αλλά δε θέλουν να είναι με άλλους ανθρώπους.

Αυτο που λες το έχω ακούσει κ εγώ κ πιστεύω πως ειναι πολύ καλή κίνηση να θες να μείνεις μονος σου.Σε αντίθεση με την Ελλαδα που τα παιδιά εγκλωβίζονται στα σπιτι τους μέχρι τα 30 και 40 τους κ πρεπει να παντρευτουνε για να φύγουνε.Δεν θα το έλεγα αυτοκαταπιεση ή μαζοχισμός.Πιστεύω πως έχουν μια άλλη νονοτροπία και είναι πιο ώριμοι συναισθηματικά...Εχω διαβάσει σε πολλα βιβλια γιαπωνέζω συγγραφέων για αυτο το ΄...φαινόμενο''
Οσο για το manga cafe....I WANT TOO !!!!!:nanteee:

#122 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 12 September 2008 - 13:13

Με τους χαμηλόμισθους νέους του Τόκιο που ζουν σε manga cafe, τι γίνεται? Έχει βελτιωθεί καθόλου η κατάσταση?

Η Ιαπωνία έχει μια τεράστια (ακόμη μία) διαφορά με την Ελλάδα, αυτή τη φορά σε κάτι θετικό.. υπάρχουν εκατοντάδες δουλειές part time (η ονομασία είναι (aru-baito από το γερμανικό αλβειτ που σημαίνει δουλειά)που μπορεί να κάνει κανείς (ακόμα κι αν έχει άλλη δουλειά) και να πληρώνεται με συμπαθητικό μισθό.. στην Ελλάδα δεν είναι πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις...

π.χ. μια θεία μου που είναι νοικοκυρά, δύο φορές τ βδομάδα πάει σε ένα σχολείο και διορθώνει multiple choice τέστ των μαθητών...

#123 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 12 September 2008 - 16:20

υπάρχουν εκατοντάδες δουλειές part time (η ονομασία είναι (aru-baito από το γερμανικό αλβειτ που σημαίνει δουλειά)

Τυπογραφικό;

#124 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 12 September 2008 - 19:08

άρμπαιτ είναι στα γερμανικα. arbeit macht frei

#125 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 13 September 2008 - 09:53

Τυπογραφικό;

ναι σορυ! ήθελα να το γράψω με λατιννικούς χαρακτήρες αλλά δεν άλλαξα τη γλώσσα :Ρ

η Erisabetsu με κάλυψε.... arigato!

#126 TVXQ

TVXQ

Starting...

• Members
  • 9 posts

Posted 22 September 2008 - 10:23

Γεία σας σε όλους σας! Καταρχάς να αρχίσω με το εξής :Πεδία μπράβο για την πληροφορισή σας και όλα τα σχετικά με τα κακά και τα καλά της ιαπονίας και εγώ απο μονός εχο ψάξει πολλά πράγματα αλλά πιστεύο τα δικά σας με καλίψανε πλήρως.
Atanasiosu: ΜΠΡΑΒΟ για τα ορέα ποστ που κάνεις με εχουν βοη8ίσει πολλή στο να κατασταλάξω οτι τελίκα μπορό άνετα να σπουδάσο και εγό ιαπονια :wis:γιάτι οπος είχατε γράψη ι περισσότεροι το παν είναι να έχεις θετική σκέψι και να είσε σιγούρος οτι πραγματικά το 8ες!

Και τώρα για να μπο και εγώ στο θέμα :) Όσο αφορά τα part-time jobs ίχατε πει οτι ιπάρχουν πολλά και δεν ιπάρχει πρόβλημα με το θέμα.Here is the question can you name those part-time jobs that a foreigner is able to do?Όπος π.χ manga-cafe μπορεί να το κάνει οπιοσδιποτέ ι ιπάρχει περίπτοση να μην σε προσλάβουν μονο και μονο επιδή είσε κσένος? :emptyonexg1:

Επισής έχεις παρατηρήση κανα φενόμενο οπου στην σχολή που θα μπέις για να σπουδάσεις ολή 8α σου φεροντέ ΚΑΠΟς ι αφτό περνάει με τον καίρο και είναι αναλόγος την περιοχέι?Γιατη εχο ακουσι δηστυχος απο εναν φιλο που μιλάμε οτι το εχι ζήσει αφτο το φενόμενο και ενιόσε ασχήμα αλα στην τελική το κσεπέρασε διορθόστε με αμα κανο λα8ός.Αφτά για το 1ο μου ποστ keep the good work :)

#127 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 22 September 2008 - 10:39

δεν είμαι και η πλέον αρμόδια να απαντήσω στη δεύτερη ερώτηση... αλλά από ότι έχω ακούσει, ελάχιστοι "ξένοι" αντιμετώπισαν δυσκολίες στο Πανεπιστημίο..ψως φοιτητές δηλαδή σε Ιαπωνικό Πανεπιστήμιο.. νομίζω οτι έχει να κάνει περισσότερο με τον χαρακτήρα του καθενός (πόσο εξωστρεφής ή εσωστρεφής είναι, αν είναι προδιατεθημένος θετικά απέναντι στην Ιαπωνική νοοτροπία κλπ...

αναφορικά μετα part-time jobs, εξαρτάται κυρίως αν μιλάσ και πόσο , Ιαπωνικά... αν μιλάς Ιαπωνικά μπορείς να δουλέψεις σε πάρα πολλά πράγματα αλλά εξαρτάται και με τη VISA έχει πάει.. (αν έχεις πάει 3 μήνες για τουρισμό δε χρειάζεσαι visa αλλά δε μπορείς και να εργαστείς). αν έχει πάει με φοιτητική , μπορείς να δουλέψεις (Ακόμη και μέσα στο πανεπιστήμιο)

τώρα για το αν μπορείς να δουλέψεις συγκεκριμένα σε μάνγκα καφέ...δε μπορώ να απντήσω..αν είσαι τυχερ΄ςο και υπάρχει διαθεσιμότητα δε βρίσκω το λόγο γιατί όχι..αρκεί να ξέρεις κάποια Ιαπωνικά...

πάντως, σε πολλά μέρη ζητούν άτομα που μιλούν καλά αγγλικά για να εξυπηρετούν τους ξένους...

#128 TVXQ

TVXQ

Starting...

• Members
  • 9 posts

Posted 22 September 2008 - 12:27

παντος απο οτι εχει πεχτι τορα τελεφτεα που χριαζοντε ολο και περισοτερους με γνωσεις αγγλικον εχουν ανιχτει και πολλες πορτες ταφτοχρονα για δουλεία και δεν μιλαο μονο για English teacher αλα και για πολλα αλλα αρκη φισικα να εχεις και τις καταληλες γνοσεις ιαπονικον ^^αλα κατα την γνομη μου παντά ενα καλο μελλον αλα οχι απαρετητα είναι να μπείς μεσο σπουδων για καπιο μεταπτιχιακο που 8α μπορεις να δουλεψεις κιολας και να καταλαβις τι πεζει.και μετα απλα να σινεχισης με τα καταλλαληα χαρτια που 8α μπορεσεις να παρεις αν δεν κανο λαθος.

Αλλα και πάλι πάντα υπάρχει και ο καλός employer απο το internet που 8α σου κάνει τα πραγματα ελαφρος πιο εφκολα σε οσον αφορα τιν μετακινιση.

#129 tolis86

tolis86

one piece fun!!

• Members
  • 10 posts

Posted 24 September 2008 - 02:17

διαβασα ολα τα ποστ ( :oo: ) και μπορω να πω οτι επεσα απο τα συννεφα σε πολλες περιπτωσεις. πολυ ενδιαφεροντα όλα.

απόσα κατάλαβα κρίνω τους ιάπωνες υπερβολικους, φοβικους, συντιριτικους, εσσωστρεφεις, εγωιστες, κοροιδα. είναι μια εντελώς διαφορετική πάστα ανθρωπων που βλέπουν τη ζωή με άλλο ματι, εντελώς διαφορετικό απ'αυτό που το βλέπουμε οι ευρωπαίοι. Η διαφορετικότητα αυτή με ξενίζει αλλα και με γοητευει συγχρώνως. Πάρα πολλα αν όχι όλα όσα διαβσα με έκαναν να απορίσω και να αναρωτηθω. Τους θαυμαζω αλλα και τους λυπαμαι συγχρωνως.
Posted Image

#130 zanat0s

zanat0s

Anime Newbie

• Members
  • 36 posts

Posted 24 September 2008 - 05:01

εχεί πολύ πλάκα το γεγονός ότι πολύ μιλάτε εδώ περά χωρίς να έχετε την παραμικρή ιδεά ή διαβάζοντας μόνο περιοδικά ή ονλάιν φόρουμ....

απορώ γιατί τόσο κόλλημα για ιαπωνία?

@ μερικούς! καλά δεν σας έχουν μάθει να γράφετε κείμενα στα ελληνικά? Ορθογραφία δεν μάθατε στο σχολείο?

Εάν θέλετε να ξέρετε η βοηθός μου στο γραφείο(δουλεύω σε ιαπωνικό corporation) νευριάζει αφάνταστα που είμαι ανώτερος της γιατί είμαι ξένος και πιο νέος από αυτήν.

Συμβουλή σε όλους τους νεαρούς! Να διαβάζετε και να αποκτάτε ικανότητες. Κανένας δεν θα σας πληρώσει έαν δεν είστε ικανοί. Μην μιλάτε για ιαπωνία και το άσχημο προσωπό της(ειδικά όταν δεν ξέρετε για την κοινωνία) δείτε τον εαυτό σας πρώτα και μετά εκφερετε απόψη για άλλους :)

αυτά από σιμπούγια

#131 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 24 September 2008 - 07:28

Εάν θέλετε να ξέρετε η βοηθός μου στο γραφείο(δουλεύω σε ιαπωνικό corporation) νευριάζει αφάνταστα που είμαι ανώτερος της γιατί είμαι ξένος και πιο νέος από αυτήν.

Ριξε της μια τσαπου και θα ηρεμησει... Δεν εχεις φοβο κιολας αφου αποσο γνωριζω τα sexual harrasment laws στην Ιαπωνια ειναι ανυπαρκτα..

:wis:

Spoiler:

Posted Image

#132 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 24 September 2008 - 09:36

εχεί πολύ πλάκα το γεγονός ότι πολύ μιλάτε εδώ περά χωρίς να έχετε την παραμικρή ιδεά ή διαβάζοντας μόνο περιοδικά ή ονλάιν φόρουμ....

μεριοί έχουν πολύ καλή ιδέα, έχουν δουλέψει σε Ιαπωνική εταιρία και ξέρουν πολύ καλά τί παίζει... πίστεψέ με...

Καλή δύναμη στη Σιμπούγια...

Πάντως η βοηθός σου, και ξένος να μην ήσουν, θα είχε πολλές πιθανότητες να σε ζηλεύει και να σιχτιριάζει.... συμβαίνει παντού αυτό...

βρε μήπως είσαι και ξένος και ωραίος και νευριάζει γιατί .... κατάλαβες? δε μπορεί να σε έχει? αυτό μου φαίνεται πιο πιθανό :Ρ

#133 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 24 September 2008 - 10:34

ειστε θεοι και οι τεσσερις. απλα...

@Tolis γιατι εμας δεν μας χαρακτηριζουν αυτ τα στοιχεια?
@Zanat0s: "αυτά από σιμπούγια"---->καφρεεεεεε:hahaha:
@Ayu-mania: απλα επικος φιλος:nod:

@Ayaubu: πολυ ζωηρη φαντασια εχεις και εσυ...:hahaha:

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#134 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 24 September 2008 - 10:59

@Melkor...

Έχω δουλέψει με Ιαπωνέςσ/ Ιάπωνες άμεσα, και νομίζανε οτι είμαι 100% ξένη. με τους περισσότερους δεν είχα κανένα πρόβλημα. πρόβλημα είχα με κάτι κοπελιές που είχανε κάνει το "γκέτο" τους και πήγα εγώ και δε γούσταραν καθόλου.. ετυχε να φύγω γιατί γύρισα Ελλάδα.

Πάντως τονίζω, με τους περισσότερους δεν είχα κανένα προβλημα... ίσως με θεωρούσαν ηλίθια επειδή τα Ιαπωνικά μου δεν είναι άριστα, ακι δε μου έδιναν σημασία.. τι να πω...

ο καθένας κ΄ρινει βάσει των εμπειριών του... σωστα?

#135 tolis86

tolis86

one piece fun!!

• Members
  • 10 posts

Posted 24 September 2008 - 11:26

@Tolis γιατι εμας δεν μας χαρακτηριζουν αυτ τα στοιχεια?

δε καταλαβαινω τι θελεις να πεις. :nosey:
Posted Image