Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ιαπωνια το ασχημο προσωπο της
Posted 05 September 2008 - 09:52
και πραγαμτικά εμείς αυτό είμαστε έξω από τον χορό και τα βλέπουμε όλα πολύ ρομαντικά και ωραία. ο δρακομπαλος από πάνω τα βλέπει από την απέξω γι αυτό μη τον παρεξηγείς.
Posted 05 September 2008 - 10:16
Ουδέν καλόν αμιγές κακού όπως έλεγε και κάποιος κάποτε. Όσο όμορφη και να είναι η ιαπωνία, πάντα ένα "νόμισμα" έχει 2 πλευρές. Και η άσχημη πλευρά της είναι ικανή νε με ωθήσει στο να απαντήσω χωρίς να το πολυσκεφτώ πως ΟΧΙ, ποτέ δεν θα πήγαινα εκεί πέρα για να ζήσω. Δεν είναι μόνο ο σκληρός τρόπος εργασίας με γραπτούς, άγραφους ή ό,τι άλλο κανόνες. Δεν είναι μόνο ο στιγματισμός σου και το δούλεμα που θα τρως αν διαφέρεις ή δεν είσαι υγιής ανταγωνιστής του βιορυθμού των ντόπιων (σε πόσα άνιμε π.χ. οι χειρότεροι μαθητές δεν γίνονταν αντικείμενο κοροϊδίας από τους συμμαθητές τους κτλ...). Δεν είναι μόνο το λίγο φαί (παλιότερα μετρούσαν τον πλούτο με οκάδες ρυζιού ανά κεφάλι για ένα χρόνο...) και η υπερβολική λιτότητα στην επιβίωση των απλών και καθημερινών μικρομεσαίων. Είναι και η αρκετή μόλυνση της ατμόσφαιρας (σε μερικές περιοχές κίνας και ιαπωνίας κυκλοφορούν έξω με μάσκες λόγω ύπαρξης υπερβολικής ποσότητας ρύπων στην ατμόσφαιρα) και ένα σωρό άλλα πράγματα που τώρα δεν μου έρχονται, αλλά πιστεύω τα γνωρίζουμε όλοι μας ούτως ή άλλως, μιας και μας αρέσει η ιαπωνική κουλτούρα, έ!;;
Συνοψίζοντας, είναι μια υπέροχη χώρα για ολιγοήμερο τουρισμό, κι από τα μέρη που πας μια φορά στη ζωή σου για νά 'χεις και να το λες κιόλας!
(προσωπική άποψη και οφείλεται στο ότι κάτι το εξαιρετικά καλό ή/και σπάνιο, το εκτιμάς στον υπέρτατο βαθμό συνήθως άν το γευτείς μία φορά μόνο, ενώ αν ασχολείσαι συνεχώς μαζί του στο τέλος είτε το βαριέσαι, ή χάνεις τον ενθουσιασμό σου περί αυτού
) και τέλος, η ιδανική χώρα για να πας, να βρεις εκεί μια ΚΑΛΗ (τονίζω το καλή, γιατί είναι είδος υπό εξαφάνιση την σήμερον ημέρα...) γυναίκα, να την φορτώσεις στο αεροπλάνο και να την πάρεις σπίτι σου, στυλ Ρένας από Χιγκουράσι ("I want to take her HOOOME!!!"
)
![]()
![]()
Πιστεύω πως καλό θα ήταν να μην είσαι τόσο απόλυτος γιατί πέφτεις σε αρκετές εσφαλμένες γενικεύσεις. Καλό θα ήταν απόψεις για μία χώρα να εκφράζεις εφόσον έχεις ζήσει κάποιο διάστημα ή έχεις ΕΓΚΥΡΕΣ πληροφορίες. Όπως κάθε χώρα έτσι και η Ιαπωνία έχει θετικά και αρνητικά. Από αυτά που λες συμφωνώ για το πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με το πείραγμα των αδυνάτων, αλλά νομίζω ότι δε διαφέρει ουσιαστικά από την Ελλάδα. Επίσης το πια χώρα είναι σκληρότερη όσον αφορά την εργασία, ρώτησε καλύτερα τους ξένους που δουλεύουν στην Ελλάδα. Το φαγητό είναι μια χαρά προσωπικά πιστεύω πως είναι όσο χρειάζεται και είναι και νόστιμο.
Τώρα όσον αφορά το στιγματισμό και τις διακρίσεις πιστεύω πως τα πράγματα είναι 100 φορές χειρότερα στην Ελλάδα. Η μόλυνση δεν πιστεύω πως διαφέρει ουσιαστικά με την Ελλάδα. Πολλοί Ιάπωνες φοράνε μάσκες όταν έχουν αρρωστήσει για να μη κολλήσουν και τους άλλους.
Στην τελική δε θα σου πω τι να κάνεις, ούτε θα σε αναγκάσω να έρθεις να ζήσεις στην Ιαπωνία, απλά καλό θα ήταν να μη γίνεσαι υπερβολικός και παραπληροφορείς τους άλλους. Δεν είναι όλοι σε θέση να κρίνουν το τι ακούνε για αυτό έχουμε υποχρέωση να προσέχουμε τι λέμε και να μιλάμε σωστά.
Τέλος να σου πω ότι γυναίκα όπως τα ΑΝΙΜΕ έχω δει μόνο σε maid-cafe. Φυσικά καλές κοπέλες υπάρχουν και στην Ιαπωνία και στην Ελλάδα. (Aya είσαι απόλυτη εδώ.)
Αν πράγματι η Ιαπωνία ήταν τόσο χάλια όπως λες, εγώ γιατί δεν έχω γυρίσει Ελλάδα; 4 Χρόνια ζω μια χαρά.
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.
Posted 05 September 2008 - 11:09
ayabu μου θα σου πω μια άλλη φράση, έξω από το χώρο πολλά τραγούδια ξέρεις.
και πραγαμτικά εμείς αυτό είμαστε έξω από τον χορό και τα βλέπουμε όλα πολύ ρομαντικά και ωραία. ο δρακομπαλος από πάνω τα βλέπει από την απέξω γι αυτό μη τον παρεξηγείς.
ευχαριστώ.... φαντάζομαι οτι ο καθένας έχει τη γνώμη του αι θα πρέπει να είανι σεβαστή.. αλλά ταράσσομαι με κάτι τέτοια..
Τέλος να σου πω ότι γυναίκα όπως τα ΑΝΙΜΕ έχω δει μόνο σε maid-cafe. Φυσικά καλές κοπέλες υπάρχουν και στην Ιαπωνία και στην Ελλάδα. (Aya είσαι απόλυτη εδώ.)
ναι... είχα φρικάρει με αυτό που έγραψε "να πα΄ρει Ιαπωνέζα να τη φέρεις σπίτι σου" και το έγραψα για να του δείξω οτι άμα έχει τόση αμάθεια καλύτερα να παντρευτεί μια Ελληνίδα για να μην είανι lost in translation... αλλά πάντα αυτά που σκέφτομαι με αυτά που γράφω έχουν μια δραματική απόκλιση... sowwy...

το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί έιναι το οτι γεννήθηκα σε μεικτό γάμο.. ή έστω ένα απο τα καλύτερα...
Edited by Kenny, 05 September 2008 - 14:11.
Posted 05 September 2008 - 15:19

Οποιος θελει του δινει τη μορφη που αυτος θελει

Γενικοτερα καθε πραγμα εχει θετικα και αρνητικα...διαφορετικα αυτα για τον καθενα μας!
Επομενως ας σκεφτει ο καθενας τι ειναι πολυτιμοτερο και μετα ειναι ελευθερος να επιλεξει αν θα κυνηγησει ενα στοχο σαν τη ζωη στην Ιαπωνια..
Και κατι αλλο που δεν καταλαβα...ποια η ουσια να φερεις την γυναικα που γουσταρεις στον τοπο που γεννηθηκες??
Δηλαδη δεν θα σε εμπνεει ο τοπος που τη γνωρισες??

ΥΓ.
το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί έιναι το οτι γεννήθηκα σε μεικτό γάμο.. ή έστω ένα απο τα καλύτερα...
Ναι..αυτο ειναι πραγματι ενα πολυ ομορφο πραγμα που μπορει να συμβει

Posted 05 September 2008 - 15:47
The world...is shapeshifting!!!
Οποιος θελει του δινει τη μορφη που αυτος θελει
Γενικοτερα καθε πραγμα εχει θετικα και αρνητικα...διαφορετικα αυτα για τον καθενα μας!
Επομενως ας σκεφτει ο καθενας τι ειναι πολυτιμοτερο και μετα ειναι ελευθερος να επιλεξει αν θα κυνηγησει ενα στοχο σαν τη ζωη στην Ιαπωνια..
Και κατι αλλο που δεν καταλαβα...ποια η ουσια να φερεις την γυναικα που γουσταρεις στον τοπο που γεννηθηκες??
Δηλαδη δεν θα σε εμπνεει ο τοπος που τη γνωρισες??
very wisely spoken...
Posted 07 September 2008 - 00:32
Στην τελική δε θα σου πω τι να κάνεις, ούτε θα σε αναγκάσω να έρθεις να ζήσεις στην Ιαπωνία, απλά καλό θα ήταν να μη γίνεσαι υπερβολικός και παραπληροφορείς τους άλλους.
Ώπα δικέ μου, εδώ με παρεξήγησες. Δεν παραπληροφορώ κανέναν απολύτως, προσωπική άποψη εκφράζω μόνο! Και μάλιστα το δήλωσα ξεκάθαρα πως είναι προσωπική μου εκτίμηση το όλο σκηνικό κτλ, αλλά για άλλη μια φορά τα λεγόμενά μου παρεξηγούνται

Έπειτα αγαπητή μου έρι, πού ξέρεις εσύ πως εγώ τα βλέπω από την απ' έξω; Πρώτα από όλα ποιό είναι το έξω, ποιό το μέσα, και ποιό το μέτρο σύγκρισης (εσύ;

Τέλος εγώ καταστάλαξα σε αυτόν τον τρόπο σκέψης έπειτα από ανάλυση έγκυρων δεδομένων, και μάλιστα ξέχασα στην απ' έξω το υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών και θανάτων λόγω κόποσης από υπερβολική εργασία στην ιαπωνία.
Για άλλη μια φορά αυτός ο τρόπος σκέψης: 1)Είναι δικός μου. 2)Δεν τον παρουσιάζω με σκοπό την πειθώ, την ψευδή πληροφόρηση ή ό,τι άλλο φανταστεί κανείς. 3)Κουβέντα κάνουμε απλά, παραθέτω μια Α άποψη, κουλάρετε βρε παιδιά! Στην τελική Ατανασιόσου όπως λες κι εσύ πως ζεις εκεί, τουλάχιστον δώσε τα φώτα σου για να αναβαθμίσουμε τις εντυπώσεις που έχουμε αν τυχόν είναι λανθασμένες ή υπερβολικές, αντί να μας την λες νομίζοντας πως διασπείρουμε ψευδείς πληροφορίες! Peace

Posted 07 September 2008 - 02:56
οχι πως στην ελλαδα τα πραγματα ειναι υπεροχα. αν περιγραψεις ορισμενα σε αλλους
θα εχουν την ιδια αντιδραση που εχεις εσυ για την ιαπωνια. μονο για διακοπες θα θελουν να ερθουν εδω. να ζησουν με τιποτα.
η γνωμη μου ειναι πως αν δεν ζησεις σε μια χωρα για καποιο διαστημα δεν μπορεις να ξερεις πραγματικα που σου ταιριαζει να ζεις περισσοτερο.
μονο αν ζησεις και συγκρινεις.
παντως οι ιαπωνες ειναι ωραιοι.να ενα πλεονεκτημα για μενα ΛΟΛ
εχω πει τι θεωρω φρικτο στην ιαπωνια και το χειροτερο μειονεκτημα.
ασχετο αλλα
επισης λενε τα παιδια που ειναι απο διαφορετικους γονεις ειναι πολυ ομορφα
Posted 07 September 2008 - 03:57
ασχετο αλλα
επισης λενε τα παιδια που ειναι απο διαφορετικους γονεις ειναι πολυ ομορφα
Κι εγώ έτσι νόμιζα μέχρι που γνώρισα κάποια άτομα με ποικίλη γενετική κληρονομιά που δε χτύπησαν το jackpot στη γενετική κλήρωση.

Posted 07 September 2008 - 09:21
1.Δεν είναι μόνο ο σκληρός τρόπος εργασίας με γραπτούς, άγραφους ή ό,τι άλλο κανόνες.
>Αυτό ισχύει.
2.Δεν είναι μόνο ο στιγματισμός σου και το δούλεμα που θα τρως αν διαφέρεις ή δεν είσαι υγιής ανταγωνιστής του βιορυθμού των ντόπιων (σε πόσα άνιμε π.χ. οι χειρότεροι μαθητές δεν γίνονταν αντικείμενο κοροϊδίας από τους συμμαθητές τους κτλ...).
>Ισχύει εν μέρη. Ο τρόπος που το εκφράζεις είναι υπερβολικός.
3.Δεν είναι μόνο το λίγο φαί
>Αυτό είναι οπωσδήποτε παραπληροφόρηση. Το φαγητό επαρκεί.
4.(παλιότερα μετρούσαν τον πλούτο με οκάδες ρυζιού ανά κεφάλι για ένα χρόνο...)
>Αυτό ίσχυε παλιά, αλλά δε νομίζω να είναι σχετικό με τους τελευταίους αιώνες.
5.η υπερβολική λιτότητα στην επιβίωση των απλών και καθημερινών μικρομεσαίων.
>Αυτό δεν ισχύει. Στην Ιαπωνία και ο απλός μικρομεσαίος έχει δυνατότητα να αγοράσει αρκετές ηλεκτρικές συσκευές ή είδη πρώτης ανάγκης. Πιθανότατα να ίσχυει παλαιότερα, τώρα όμως δεν ισχύει με τίποτα.
6.η αρκετή μόλυνση της ατμόσφαιρας (σε μερικές περιοχές κίνας και ιαπωνίας κυκλοφορούν έξω με μάσκες λόγω ύπαρξης υπερβολικής ποσότητας ρύπων στην ατμόσφαιρα)
>Αυτό δεν ισχύει. Πολλά από τα εργοστάσια που ήταν στην Ιαπωνία έχουν μεταφερθεί στην Κίνα. Γενικά η μόλυνση του αέρα έχει βελτιωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Το να συγκρίνεις τη μόλυνση της Ιαπωνίας με της Κίνας είναι υπερβολή.
Σου παρουσίασα τα σημεία που ανέφερες και θεωρώ υπερβολικά ή ότι είναι παραπληροφόρηση. Τώρα πέρα από αυτά, η άποψη σου είναι σεβαστή και καλό είναι να τη λες. Αυτά, πάντα φιλικά.
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.
Posted 07 September 2008 - 23:28

Posted 08 September 2008 - 03:24
Αυτά. Υποθέτω ότι εσύ θεωρείς παραπληροφόρηση μόνο την εσκεμμένη παραπληροφόρηση, οπότε η συζήτηση αυτή μπορεί να σταματήσει εδώ.
Ξ›ΞµΞΎΞΉΞΊΟ Ο„Ξ·Ο‚ κοινής νεοελληνικής=
παραπληροφόρηση: η (σκόπιμη) διάδοση, διοχέτευση ψευδών πληροφοριών με στόχο ή με αποτέλεσμα την παραπλάνηση, τη σύγχυση του αποδέκτη: Kάνω ~, παραπληροφορώ. Ορισμένοι κύκλοι καλλιεργούν τη σύγχυση και την ~ του ελληνικού λαού.
Edited by ATANASHIOSU, 08 September 2008 - 03:37.
Posted 11 September 2008 - 09:29
Posted 11 September 2008 - 15:38
Με τους χαμηλόμισθους νέους του Τόκιο που ζουν σε manga cafe, τι γίνεται? Έχει βελτιωθεί καθόλου η κατάσταση?
Προσωπικά δεν έχω ακούσει κάποιο νέο τελευταία. Πάντως έχω να πω πως manga cafe δεν είναι καθόλου άσχημη επιλογή. Είχα πάει μια φορά στο Τόκυο και μπορώ νομίζω πως είναι αρκετά φτηνά. Με τις τιμές που έχουν τα ενοίκια στο Τόκυο πραγματικά το σκέφτεσαι.
Ωστόσο το πρόβλημα πιστεύω πως εστιάζεται στο γεγονός ότι πολλοί νέοι δε θέλουν να μένουν με τους γονείς τους. Πολλοί Ιάπωνες πιστεύουν πως μόλις ενηλικιωθούν πρέπει να ζουν μακριά από τους γονείς τους για να νομίσουν ότι είναι ώριμοι. Γενικά έχουν την τάση να αυτοκαταπιέζονται χωρίς λόγο. Γενικά δε νομίζω ότι δεν έχουν σπίτι να κοιμηθούνε, αλλά δε θέλουν να είναι με άλλους ανθρώπους.
Posted 12 September 2008 - 09:39
Posted 12 September 2008 - 10:18
Ωστόσο το πρόβλημα πιστεύω πως εστιάζεται στο γεγονός ότι πολλοί νέοι δε θέλουν να μένουν με τους γονείς τους. Πολλοί Ιάπωνες πιστεύουν πως μόλις ενηλικιωθούν πρέπει να ζουν μακριά από τους γονείς τους για να νομίσουν ότι είναι ώριμοι. Γενικά έχουν την τάση να αυτοκαταπιέζονται χωρίς λόγο. Γενικά δε νομίζω ότι δεν έχουν σπίτι να κοιμηθούνε, αλλά δε θέλουν να είναι με άλλους ανθρώπους.
Πιστεύεις δηλαδή, ότι αυτό το φαινόμενο συμβαίνει εξαιτίας της συμπεριφοράς των νέων και όχι λόγω της οικονομικής τους κατάστασης? Οι γονείς αυτών των παιδιών είναι που τους αναγκάζουν να ζήσουν εκεί, ή το μυαλό τους?
BTW και εγώ αν βρισκόμουν σε manga cafe, μάλλον δύσκολα θα με έπειθαν να βγω από εκεί, με όλα αυτά τα manga που θα έβλεπα!