Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Ιαπωνια το ασχημο προσωπο της


  • Please log in to reply
179 replies to this topic

#151 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 15 August 2018 - 21:00

Χμμ,

Κάθησα και διάβασα όσα γράψατε.

 

Τελικά κατάλαβα ότι Η ιαπωνία είναι μεν ευγενής λαός πχ. μιλάνε με ευγένεια καθαρίζουν την βρώμα τους πράγμα που μας λείπει σαν μέρος της παιδείας μας.

Όμως πιστεύω πως η ιδέα του είμαι η δουλεία μου και δεν υπάρχει τίποτε άλλο για να δημιουργήσω είναι λάθος, παρόλο και ότι εγώ δεν μπορώ να μην έχω να κάνω κάτι πχ. να μην γράφω κώδικα, και είναι απόδειξη ότι ουσιαστικά η εργασιομανία δεν σε οδηγεί στην λεγόμενη αυτοανάπτυξη.

 

Ίσως η υποτροφία MEXT να αποτελεί μια ελπίδα για την Ιαπωνία να εκτεθεί9 και σε άλλες μορφές σκέψεις.



#152 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 15 August 2018 - 21:16

Τους ανάγκασαν οι Αμερικάνοι να ανοιχτουν και μετά απο ένα αιώνα και βάλε έχουν φτάσει σε αυτο το επίπεδο, μια υποτροφία δεν προκειται να καταφέρει τίποτα καλύτερο.
rsrGbGx.gif

#153 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 16 August 2018 - 02:30

Έτσι κιαλιως αποσους πάνε με mext ελάχιστοι παραμένουν στη χωρα για μόνιμα η για περισσότερα χρονια και δουλειά. Το 90% προσωρινοί καταλήγουν είτε γιατί πήγαν για την εμπειρία είτε γιατί δεν τους έκατσε ποτε η μόνιμη visa. Τους όσους πήγαν επειδή τους άρεσαν τα "ανιμε" ας μη τους συμπεριλάβω καν διότι δεν κάθονται πάνω από έτος ούτως η άλλως.Όσο για την καραμέλα που ακούγεται μονίμως απτούς δυτικούς κυρίως περί εργασιών δεν πιστεύω ούτε πως είναι όλες οι δουλειές όσο αυστηρές νομίζουμε , ούτε πως δεν υπάρχουν τεμπέληδες κι εκεί ακόμα. Το σύστημα σίγουρα είναι από μονο του πιο σφιχτό και ελεγχόμενο αλλα το κατά ποσο θα συνηθίσει ένας άνθρωπος εντελώς άλλης κουλτούρας έχει περισσότερο να κάνει με τον ίδιο και με το κατά ποσο μπορεί να συμβιβαστεί σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Πιστεύω υπάρχουν πολλές άλλες χειρότερες διαφορες και δεν θα είναι οι ώρες εργασίας το ουσιαστικό θέμα για κάποιον.

P.s: Τα πανεπιστήμια τους πάντως αποσες ιστορίες έχω ακούσει πρέπει να ναι αρκετά πιο χαλαρά απτά δικά μας, αν και αναλόγως τη σχολη.(και με μικρότερο υπόβαθρο.)

Edited by GhostPrince, 16 August 2018 - 02:40.

フカフカ

#154 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 16 August 2018 - 08:45

Και οι δυτικοί δεν πάνε πίσω

https://www.cosmopolitan.com/lifestyle/a8465402/american-afterbirth-placenta-movie-eddie-lin/

#155 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 16 August 2018 - 17:24

[2018-08-16 18:03:00] pc_magas changed status: Discussed
[2018-08-16 18:03:00] KERNEL PANIC: pc_magas just threw up


#156 Hisahito85

Hisahito85

    Red Pineapple

  • Members
  • 63 posts

Posted 16 August 2018 - 20:49

Η κίνα εξαρχής πάντα ήταν η χωρα με τα πιο ιδιότροπα γκουρμέ. Από σκύλους μέχρι σκαθάρια και είναι "κιαπτους λόγους που θάθελα να πάω μη μέρα. Τέτοια πουθενά αλλου δεν βρίσκεις, ούτε ιαπωνία XD
Για ανθρώπινα βρέφη μου ακούγεται ακραία βεβαια, ακόμα και για εκεί αλλα ποτε δεν ξέρεις, ίσως σε κάνα περίεργο παζαροφαγιτοδρομο xD


Η Κίνα είναι παρεξηγημένη...σε μια μόνο συγκεκριμένη επαρχεία τρώνε σκυλιά, γατιά, έντομα κλπ. Πήγα φέτος και το μόνο περίεργο που είδα στο Πεκίνο είναι που τρώνε το αγγούρι της θάλασσας -και μάλιστα σε ακριβά εστιατόρια. Το άλλο περίεργο που τρώνε είναι τηγανιτα περιστέρια, τα τηγανίζουν ολόκληρα με το κεφάλι, πόδια κλπ. Στην υπαίθρια αγορά μάλιστα τα σερβίρουν σε σουβλάκι. Στην ίδια αγορά θα βρεις σκορπιούς και αστερίες πιο πολύ σα κραχτες για τους τουρίστες.

Τώρα οι Ιαπωνες είναι πολύ της ομοιομορφίας. Δε θα δεις επίδειξη πλούτου ούτε πολύ φτώχεια -η οποία υπάρχει. Το βρήκα πολύ αστείο το θέαμα των Ιαπώνων με τα ίδια κοστούμια και τους ίδιους χαρτοφύλακες. Μου εδιναν την εντύπωση ότι ήταν άδειοι και τους κουβαλούσαν για να μη διαφέρουν από τους υπόλοιπους salary man.

pic.jpg


#157 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 17 August 2018 - 09:38

Περιστέρια τρώμε και εδώ αλλά συνήθως τα μικρά (πιτσούνια). Λογικά μάλλον μόνο στα χωριά και από περιστερώνες που κρατάει ο καθένας.

Τώρα αυτά για τα μωρά μου φαίνονται λίγο ακραία και μάλλον πιο πολύ urban legend παρά πραγματικότητα.


rsrGbGx.gif

#158 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 17 August 2018 - 17:22

και βατράχια και σαλιγκάρια τρώμε εδώ αλλα κανεις δεν το κρίνει για περίεργο, πάντα οι άλλοι θα είναι οι περίεργοι σωστά? XD

σκορπιό πάντως θάθελα να φάω μια μέρα :(

Edited by GhostPrince, 17 August 2018 - 17:26.

フカフカ

#159 Aki

Aki

    Anime Newbie

  • Members
  • 55 posts
  • LocationHQ

Posted 28 August 2018 - 08:54

Αν το φαγητό δεν είναι έντομα, τότε εντάξει.

 

Εμένα πάλι, με εξιτάρει το καραμελωμένο φίδι με ρίζι (κινέζικη σπεσιαλιτέ) και το βιετναμέζικο snakewine/bloodwine/scorpionwine... Λογικά θα έχουν και Ιαπωνική παραλλαγή, καθώς οι κουζίνες μοιάζουν, ιδίως με τις καυτερές και γλυκόξινες γεύσεις, ή τα εξωτικά υλικά.

 

Αυτό πάντως, δεν ισχύει με την καμμία. Κανένα πρόσωπο της Ιαπωνίας δεν είναι άσχημο. Κυριολεκτικά τε και μεταφορικά.



#160 8tails

8tails

    アニメ マスター

  • Members
  • 406 posts

Posted 30 August 2018 - 11:48

Αυτό πάντως ωραίο δεν το λες... https://www.therisingwasabi.com/jlpt-officials-admit-rigging-exams-for-asians-who-can-already-read-kanji/



#161 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 30 August 2018 - 11:56

We deliberately made non-Asian gaijin feel like they aren’t good enough to be proficient in Japanese


you don’t really need to speak that much in Japan, you just need to listen to orders from your superiors


Αυτες οι δύο ατάκες τα λένε όλα. Η Ιαπωνία έχει άσχημα πρόσωπα, κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#162 8tails

8tails

    アニメ マスター

  • Members
  • 406 posts

Posted 30 August 2018 - 12:14

^ Ακριβως αυτες οι δυο προτασεις και ειδικα η δευτερη που είναι το ζουμί της ιαπωνικής κουλτούρας.



#163 Hajime_Saito

Hajime_Saito

    ドS

  • Moderators
  • 2,136 posts

Posted 30 August 2018 - 12:35

 

 

Αυτες οι δύο ατάκες τα λένε όλα. Η Ιαπωνία έχει άσχημα πρόσωπα, κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό.

 

 

^ Ακριβως αυτες οι δυο προτασεις και ειδικα η δευτερη που είναι το ζουμί της ιαπωνικής κουλτούρας.

 

Αν διαβάζατε και τα υπόλοιπα άρθρα στο "The Rising Wasabi" πολύ γρήγορα θα καταλαβαίνατε ότι πρόκειται για "το κουλούρι" ή "the onion" με ιαπωνική θεματολογία. Μη τα παίρνετε όλα τοις μετρητοίς στο ίντερνετ γιατί μπορεί να σας πούν ψέμματα (!!!)


LfNX0dh.png


#164 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 30 August 2018 - 13:15

Πράγματι, μια ματιά σε αυτό το άρθρο το δείχνει ξεκάθαρα: https://www.therisingwasabi.com/entire-carriage-looks-at-gaijin-as-announcement-is-repeated-in-english/

Βέβαια, το πρόβλημα παραμένει. Είναι αλήθεια ότι ειδικά η δεύτερη ατάκα είναι κάτι που ισχύει. Πράγματι το πιστεύουν αυτό και εφαρμόζεται σε διεθνή εμβέλεια.
Πάντως, αυτό που έχω δει (όσο έχω δει, μιας και είμαι απλά παρατηρητής) πλέον οι Ιάπωνες δέχονται πολύ περισσότερη επιρροή από τον έξω κόσμο και έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται σε αυτά τα δεδομένα.
Και ο ρατσισμός πάντα υπήρχε. Στις νέες γενιές τους ευτυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει, μιας και έχουν λάβει την αποπανω επιρροή.

Αυτά έχω καταλάβει εγώ, παίζει να κάνω και λάθος. Σκοπεύω να πάω Ιαπωνία σε μερικά χρόνια σαν τουρίστας και θα μάθω περισσότερα από κοντά (αν και άλλο να είσαι μόνιμος κάτοικος gaijin και άλλο να είσαι τουρίστας, λαμβάνεις διαφορετική αντιμετώπιση).

Edited by Angel.tze, 30 August 2018 - 13:17.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#165 8tails

8tails

    アニメ マスター

  • Members
  • 406 posts

Posted 30 August 2018 - 14:16

Αν διαβάζατε και τα υπόλοιπα άρθρα στο "The Rising Wasabi" πολύ γρήγορα θα καταλαβαίνατε ότι πρόκειται για "το κουλούρι" ή "the onion" με ιαπωνική θεματολογία. Μη τα παίρνετε όλα τοις μετρητοίς στο ίντερνετ γιατί μπορεί να σας πούν ψέμματα (!!!)

 

Όντως φίλε! Το συγκεκριμενο άρθρο το δημοσιευσε και μου το εστειλε ατομο που ασχολειται πολυ με την ιαπωνια και μου το στειλε σαν κατι αληθινο γιαυτο και τσιμπησα! Βασικα χαιρομαι που δεν ισχυει κατι τετοιο..

Παντως ενα απο θεματα που εχουν πολλοι που ζουν στην ιαπωνια είναι να συνηθισουν αυτη τη πολυ εντονη ταξική συμπεριφορα. Δεν το θεωρω απαραιτητα κακο, δηλαδη το να σεβεσαι και να μιλας με συγκεκριμενο τροπο τους ανωτερους σου. Το κακο είναι όταν οι "ανωτεροι" το εκμεταλλευονται. Η ιαπωνικη γλωσσα όπως πολλοι απο δω μεσα θα γνωρίζουν διαφοροποιεται εντονα αναλογως ποιος είναι ο ομιλητής και σε ποιον απευθυνεται.