Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 1 Ψήφοι

Ιαπωνια το ασχημο προσωπο της

• Please log in to reply
179 replies to this topic

#91 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2008 - 11:12

ayaubu, αυτός είναι ο 4ος μου χρόνος στην Ιαπωνία και επιπλέον ασχολούμουν με Ιαπωνία 4 χρόνια πριν πάω. Συνολικά 8 χρόνια δηλαδή. Δε νομίζω να είναι τόσο δύσκολο να καταλάβω αυτά τα πράγματα. Επιπλόν το γνωστικό μου αντικείμενο είναι Ιαπωνική θρησκεία και έτσι κατανοώ ευκολότερα κοινωνικές δομές σε σχέση με φοιτητές π.χ. των οικονομικών ή της πληροφορικής.:tensai:

Μηνύμα στέλνονται αυτομάτως μέσω email, αν δεν κάνω λάθος.

Erisabetsu, φυσικά και στην Ελλάδα υπάρχει φτώχεια όπως και στην Ιαπωνία. Απλά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Ευτυχώς δεν είδα κανένα να πεθαίνει από την πείνα ή να μην έχει ρούχα να φορέσει ή κάπου να κοιμηθεί. Συμφωνώ όμως ότι υπάρχει πρόβλημα στην παιδεία, στην υγεία και στην απασχόληση και αρκετοί στερούνται πράγματα αυτονόητα, όπως φάρμακα, σωστή περίθαλψη, διακοπές κτλ.

Π.χ. μια ματιά εδώ μπορεί να διαφωτίσει κάπως τα μεγέθη.

Poverty - Wikipedia, the free encyclopedia

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#92 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2008 - 11:17

ayaubu, αυτός είναι ο 4ος μου χρόνος στην Ιαπωνία και επιπλέον ασχολούμουν με Ιαπωνία 4 χρόνια πριν πάω. Συνολικά 8 χρόνια δηλαδή. Δε νομίζω να είναι τόσο δύσκολο να καταλάβω αυτά τα πράγματα. Επιπλόν το γνωστικό μου αντικείμενο είναι Ιαπωνική θρησκεία και έτσι κατανοώ ευκολότερα κοινωνικές δομές σε σχέση με φοιτητές π.χ. των οικονομικών ή της πληροφορικής.:tensai:
Μηνύμα στέλνονται αυτομάτως μέσω email, αν δεν κάνω λάθος.

4 + 4 χρόνια... ναι, αυτό εξηγεί αρκετά.. και το αντικείμενο βέβαια της μελέτης... ήθελα να στειλω προσωπικό μήνυμα/μαιλ γιατί πολλά που θα ήθελα να σε ρωτήσω ίσως είανι άσχετα με το φόρουμ και κουράσουν και τον κόσμο...

#93 Ioanna-chan

Ioanna-chan

ελληνίδα σουτζότισσα

• Members
  • 161 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2008 - 12:34

Τώρα να σας ενημερώσω (για όσους δε γνωρίζουν) ότι κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου οι Ιάπωνες βαρύνονται με πολύ χειρότερα (σε επίπεδο διαστροφής) εγκλήματα από ότι οι ναζιστές? Το τί έκαναν στους Κινέζους δεν περιγράφεται (ακόμη και ο πιο διεστραμμένος Γερμανός επιστήμονας δεν θα τους έφτανε).

Το πρόβλημα είναι, όσον αφορά στο πώς η τότε κατάσταση αντικατοπτρίζεται στο παρόν, ότι η Ιαπωνία επισήμως δεν αναγνωρίζει και παραδέχεται τίποτα. Και τα γιαπωνεζάκια βέβαια μεγαλώνουν με την ψευδαίσθηση ότι όλα αυτά είναι μια κακή συνωμοσιολογία - αυτά τους μαθαίνουν στο σχολείο. Θεωρούν εαυτούς τα μόνα θύματα λόγω των δύο ατομικών.

Μπέρδεμα...

και εμας τι μας μαθαιναν στο σχολειο?η ιστορια μας εχει τροποποιηθει και τωρα βγαζουν τους τουρκους κακους και οι τουρκοι βγαζουν τους ελληνες κακους.η ιστορια που μαθαινουνε σε καθε σχολειο κατα την αποψη μου ειναι τροποποιημενη σε ολες τις χωρες.αυτο το ξερω γιατι εχω συζητησει με τουρκο και θα εκπλαγειτε ποσο διαφερουν.οποτε μη ξαφνιαζεσαι....

Οσο γιαυτο που λενε καποιοι αιντε μαρεσουν τα ανιμς παω να να ζησω\σπουδασω ιαπωνια πρεπει να αναλογιστουν και τα κακα γιατι η ζωη στην ιαπωνια δεν ειναι γεματο καλοσυνατους ανθρωπους.οπως σε ολες τις χωρες υπαρχουν και οι ψυχοπαθεις.εγω προσοπικα τα εχω σκεφτει ολα αυτα και ακομα θελω να σπουδασω στην ιαπωνια και πιστευω οτι θα αντεξω γιατι εδω και 3 χρονια ''δουλευω'' (actually i am a student so i study a lot)τοσο πολυ οσο ενας ιαπωνας(δηλαδη ετσι νομιζω και ετσι μου εχουν παρομοιασει)ποτε δεν θυμαμαι τον εαυτο μου να λεει ''φτανει τα παραταω εχω πιεστει'' ακομα και οταν οι γονεις με ροτουσαν αμα θα τα καταφερω καθε φορα που μου εβαζαν στην πλατη ακομα ενα φροντηστιριο.anyways,αυτα για το θεμα τον ιαπωνων που δουλεουν πολυ.αλλα αυτο δεν θα ειναι προβλημα για αυτους που σπουδαζουν ε?

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Ioanna-chan: 03 Σεπτέμβριος 2008 - 12:40

Δημοσιευμένη  εικόνα

#94 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2008 - 12:45

Τώρα να σας ενημερώσω (για όσους δε γνωρίζουν) ότι κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου οι Ιάπωνες βαρύνονται με πολύ χειρότερα (σε επίπεδο διαστροφής) εγκλήματα από ότι οι ναζιστές? Το τί έκαναν στους Κινέζους δεν περιγράφεται (ακόμη και ο πιο διεστραμμένος Γερμανός επιστήμονας δεν θα τους έφτανε).

Το πρόβλημα είναι, όσον αφορά στο πώς η τότε κατάσταση αντικατοπτρίζεται στο παρόν, ότι η Ιαπωνία επισήμως δεν αναγνωρίζει και παραδέχεται τίποτα. Και τα γιαπωνεζάκια βέβαια μεγαλώνουν με την ψευδαίσθηση ότι όλα αυτά είναι μια κακή συνωμοσιολογία - αυτά τους μαθαίνουν στο σχολείο. Θεωρούν εαυτούς τα μόνα θύματα λόγω των δύο ατομικών.

Μπέρδεμα...

μμμ.. τώρα το διάβασα κι εγώ...
στο πρώτο κομμάτι συμφωνώ.. έγιναν πολλές καφρίλες απο την μεριά των Ιαπώνων σε όλες τις "μάχες" που είχαν με άλλους λαούς... ΩΣΤΟΣΟ. Διαφωνώ κάθετα οτι κανείς δεν αναγνωρίζει ή παραδέχεται τίποτα... και οτι οι Ιάπωνες μεγαλώνουν με αμάθεια....

Και συγνώμες έχουν ζητήθεί επίσημα και δωρεές έχουν γίνει και βοήθεια τεράστια έχει δοθεί και στο κάτω κάτω, οι επενδύσεις και μόνο που έχουν γίνει απο την Ιαπωνία στην Κίνα έχουν βοηθήσει απέρια και το Κράτος και τους κατοίκους του.. Πόσο καιρό ακόμα δηλαδή πρέπει να ζητούν συγνώμη? γιατί με συγχωρείς αλλά τους Ναζιστές κοντεύομε να τους ξεχάσουμε -αν εξαιρέσεις κάτι ταινίες στην Εθνική μας επέτειο του οχι...-... αλλά οι Ιάπωνες θα πρέπει να ζητούν για πάντα συγνώμη?

#95 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2008 - 14:15

ayaubu, να προσθέσω μερικά ακόμα. Η Ιαπωνική κυβέρνηση επίσημα έχει ζητήσει συγνώμη, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δε διδάσκονται ακριβώς στο σχολείο οι καταστάσεις.

Από την άλλη να πω ότι το κινεζικό κράτος δε φανερώνει στους πολίτες την Ιαπωνική βοήθεια, αλλά αντίθετα φανατίζει τους πολίτες κόντρα στους Ιάπωνες.

Και για να μιλήσουμε στα ίσια. Η Ιαπωνία μετά το Β'Π.Π. δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα ούτε πολέμους. Αντίθετα η Κίνα είναι σε ένταση με την Ταϊβάν και έχει εισβάλλει στο Θιβέτ, στο Ανατολικό Τουρκεστάν και στην Εσωτερική Μογγολία. Επίσης, κατά την "Πολιτιστική Επανάσταση" εξοντώθηκαν χιλιάδες διανοούμενοι. (Ο ίδιος ο Μαο το παραδέχτηκε)

Το θέμα είναι πως έτσι όπως παρουσιάζεται η ιστορία των πολέμων βγάζει φταίχτες μόνο τους Ιάπωνες. Συμφωνώ ότι έγιναν αποτροπιασμοί και φριχτά εγκλήματα προς τους Κινέζους και άλλους λαούς. Αλλά και οι Αμερικάνοι έριξαν τις ατομικές βόμβες και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ. Όπως και δεν απολογήθηκαν για την εξόντωση των Ινδιάνων καθώς και για το δουλεμπόριο των Αφρικανών. Πόσο μάλλον για αποζημιώσεις.

Ioanna-chan, αν σου αρέσει κάτι δεν αισθάνεσαι κούραση όταν το κάνεις. Όταν κάνεις κάτι αναγκαστικό και σε υποχρεώνουν κουράζεσαι. Η Ιαπωνία δεν είναι μόνο ανιμέ, έχει πολλά πράγματα να κάνεις. Πραγματικά πιστεύω πως το τελευταίο πράγμα που θα ασχοληθείς στην Ιαπωνία είναι τα ανιμέ. Ανιμέ μπορείς να δεις και στην Ελλάδα.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#96 nookie

nookie

Anime Amateur

• Members
  • 85 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2008 - 14:21

μμμ.. τώρα το διάβασα κι εγώ...
στο πρώτο κομμάτι συμφωνώ.. έγιναν πολλές καφρίλες απο την μεριά των Ιαπώνων σε όλες τις "μάχες" που είχαν με άλλους λαούς... ΩΣΤΟΣΟ. Διαφωνώ κάθετα οτι κανείς δεν αναγνωρίζει ή παραδέχεται τίποτα... και οτι οι Ιάπωνες μεγαλώνουν με αμάθεια....

Και συγνώμες έχουν ζητήθεί επίσημα και δωρεές έχουν γίνει και βοήθεια τεράστια έχει δοθεί και στο κάτω κάτω, οι επενδύσεις και μόνο που έχουν γίνει απο την Ιαπωνία στην Κίνα έχουν βοηθήσει απέρια και το Κράτος και τους κατοίκους του.. Πόσο καιρό ακόμα δηλαδή πρέπει να ζητούν συγνώμη? γιατί με συγχωρείς αλλά τους Ναζιστές κοντεύομε να τους ξεχάσουμε -αν εξαιρέσεις κάτι ταινίες στην Εθνική μας επέτειο του οχι...-... αλλά οι Ιάπωνες θα πρέπει να ζητούν για πάντα συγνώμη?

Με την ιδια λογικη δεν θα επρεπε και οι Γερμανοι να ζητανε αιωνιως συγνωμη για ενα καθεστως το οποιο δημιουργησε η ληξη(και οι επιβληθησες συνθηκες) του Α' Παγκοσμιου πολεμου...

Οι πολεμικες αποζημιωσεις των Γερμανων προς την χωρα μας φτανουν ως τις μερες μας κ εχουν ηδη περασει 63 χρονια...

Οπως επισης δεν ειδα και κανα Αγγλο,Γαλλο να ζηταει συγνωμη σε οσες χωρες επιβληθηκε αποικιοκρατια...Ουτε και κανα Ρωσο για τις εξοριες σε μερη που καλλιεργουνταν μονο παγωμενες πετρες... :redcard2:

Ολα πρεπει να λεγονται..αλλα και ολα αυτα ειναι παρελθον..

Whats done is done..Get over it(αυτο ισχυει για ολους!)...Wasurenai..Move Forward..
Για να επιστρεψουμε στο τοπικ..

Η μεγαλη κουβεντα ειναι η λεξη Παιδεια..Υποθετω πως για οσους σπουδαζουν(Ιαπωνες και μη) το μυαλο τους θα πρεπει να εχει αρχισει να εξασκειτε σε τροπους σκεψης και να ξεφευγει απο τα σταθερα που τους επεβαλλαν τοσα χρονια..Αλλα αυτοι θα πρεπει να ειναι οι τυχεροι της υποθεσης..

Και βεβαια πιστευω πως τα ατομα του καλλιτεχνικου χωρου(αναμεσα τους μανγκακα,ανιματερς,ηθοποιοι κτλ) εκει εξ ορισμου ειναι σκεπτομενα ατομα!!
Δεν ειναι τυχαιο που υπαρχει μεγαλυτερη δοση ρεαλισμου στα εργα τους απο τους αντιστοιχους Δυτικους ανιματερς!

#97 nookie

nookie

Anime Amateur

• Members
  • 85 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2008 - 14:32

Και για να μιλήσουμε στα ίσια. Η Ιαπωνία μετά το Β'Π.Π. δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα ούτε πολέμους. Αντίθετα η Κίνα είναι σε ένταση με την Ταϊβάν και έχει εισβάλλει στο Θιβέτ, στο Ανατολικό Τουρκεστάν και στην Εσωτερική Μογγολία. Επίσης, κατά την "Πολιτιστική Επανάσταση" εξοντώθηκαν χιλιάδες διανοούμενοι. (Ο ίδιος ο Μαο το παραδέχτηκε)

Το θέμα είναι πως έτσι όπως παρουσιάζεται η ιστορία των πολέμων βγάζει φταίχτες μόνο τους Ιάπωνες. Συμφωνώ ότι έγιναν αποτροπιασμοί και φριχτά εγκλήματα προς τους Κινέζους και άλλους λαούς. Αλλά και οι Αμερικάνοι έριξαν τις ατομικές βόμβες και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ. Όπως και δεν απολογήθηκαν για την εξόντωση των Ινδιάνων καθώς και για το δουλεμπόριο των Αφρικανών. Πόσο μάλλον για αποζημιώσεις.

Ο Μαο επισης ειπε.."Αφηστε ολα τα λουλουδια να ανθισουν"..Βεβαια τα λογια απο τις πραξεις του απεχουν μερικες χιλιαδες θανατων...

Με βαση Ιστορικες πηγες..η Ιαπωνια ωθηθηκε και προκληθηκε στον πολεμο με τους Αμερικανους..Σας παραπεμπω στο φιλμ Zeitgeist αλλα και
Spoiler:
...

Σε γενικες γραμμες...Ας φανταστει ο καθενας εαν με το ετσι θελω επαυε πχ η ροη κεφαλαιων στην Ελλαδα απο την Ευρωπη και λοιπες χωρες...ποσο θα αντεχε η Ελλαδα σε αυτην την κατασταση και χωρις να αντιδρασει?

#98 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2008 - 14:36

διαβασα σήμερα στο japantoday.com οτι οι Κινέζοι ευχαρίστησαν επίσημα τον Πρωθυπουργό Φουκούντα (ο οποίος παραιτήθηκε πριν λίγες μέρες) για τις προσπάθειες που έκανε για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο λαών... :)

@Athanasiosu: μετά τον 2ΠΠ, οι Ιάπωνες έβαλαν τα κεφάλια κάτω αναγκαστικά και άρχισαν την ανοικοδόμηση -με κάθε κόστος- ... πού χρόνος να ασχοληθείς με άλλους...

Πάντως... οι Ιάπωνες είχαν επεκτατική πολιτική γιατί η καημένη η χώρα, ηφαιστειογενής και μικρή για τα 120 εκαττομύρια, δεν είχε αγροτική παραγωγή για να τους θρέψει.. καλά και τα μηχανήματα , αλλά και αυτά για να τα φτιάξεις θέλεις πρώτες ύλες, και από πρώτες ύλες , η Ιαπωνία είναι σχεδόν μηδέν...

Επ΄σιης, μιας και έχουμε οίστρο στο topic, ένας λόγος απλός (και τον οποίο χρησιμοποιώ συχνά όταν θέλω να εξηγήσω τον "ρομποτικό" τρόπο ζωής των Ιαπώνων) για την τάξη που επικρατεί στην Ιαπωνάι είανι και πρακτικός.... αν δεν είχαν "Γαλουχηθεί" σε αυτήν την τάξη, με τα 120 εκατομμύρια και την ελάχιστη κατοικίσιμη γή που έχει η Ιαπωνία, θα επικρατούσε ένας πανικός...

ενα παράδειγμα:
ήμονυ με 12 Έλληνες σε κεντρικό σταθμό του μετρό του Τόκιο και επειδή δεν θέλανε ούτε στη γραμμή να μπούν, και φώναζαν και ο ένας στον άλλο, και κατέληξαν να κινδυνέυει να μείνει ενας απέξω και κράτησαν τις πόρτες κτλ, σταμάτησε η κυκλοφορία των τρένω για μερικά λεπτά, κάτι ΑΔΥΑΝΟΗΤΟ το οποίο δημιούργησε τεράστιο π΄ροβλημα στο Δίκτυο...

απο την μια ήθελα να ανοίξει η γή να με καταπιεί..από την άλλη ήταν πάαααρα πολύ διασκεδαστικό... η απόγνωση και μόνο στα πρόσωπα των "σεκιυριτάδων" στον σταθμό άξιζε εκατομμύρια. Ευρώ.

#99 nookie

nookie

Anime Amateur

• Members
  • 85 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2008 - 14:44

προσπάθειες που έκανε για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο λαών...

Γιατι μου θυμιζει την φαση με τον Παπα που ειχε ερθει στην Ελλαδα για να ζητησει συγνωμη πριν λιγα χρονια..? Ο_ο

ήμονυ με 12 Έλληνες σε κεντρικό σταθμό του μετρό του Τόκιο και επειδή δεν θέλανε ούτε στη γραμμή να μπούν, και φώναζαν και ο ένας στον άλλο, και κατέληξαν να κινδυνέυει να μείνει ενας απέξω και κράτησαν τις πόρτες κτλ, σταμάτησε η κυκλοφορία των τρένω για μερικά λεπτά, κάτι ΑΔΥΑΝΟΗΤΟ το οποίο δημιούργησε τεράστιο π΄ροβλημα στο Δίκτυο...

Πες μου πως τα τραινα εκει λειτουργουν και με φωτοκυτταρα οπως στην Σιγκαπουρη!!
Οχι τιποτα αλλο..απλα εκει ειχε γινει η εξης κομπινα..Οποιος μασαγε τσιχλα και ηθελε να λουφαρει κολλαγε την τσιχλα στο φωτοκυτταρο και ολο το συστημα παγωνε μεεεεχρι καποιος να βρει σε ποιο τραινο/πορτα/φωτοκυτταρο ειχαν κολλησει την τσιχλα..!
Λυση:Απαγορευσανε δια νομου τις τσιχλες!!

Αλλα νομιζω πως η Ιαπωνια δεν εχει και τοσους πολλους λουφατζηδες!!:yawn2:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#100 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2008 - 14:47

Γιατι μου θυμιζει την φαση με τον Παπα που ειχε ερθει στην Ελλαδα για να ζητησει συγνωμη πριν λιγα χρονια..? Ο_ο

αχαχαχα μπράβο.. ένα τέτοιο πράγμα....

Πες μου πως τα τραινα εκει λειτουργουν και με φωτοκυτταρα οπως στην Σιγκαπουρη!!
Οχι τιποτα αλλο..απλα εκει ειχε γινει η εξης κομπινα..Οποιος μασαγε τσιχλα και ηθελε να λουφαρει κολλαγε την τσιχλα στο φωτοκυτταρο και ολο το συστημα παγωνε μεεεεχρι καποιος να βρει σε ποιο τραινο/πορτα/φωτοκυτταρο ειχαν κολλησει την τσιχλα..!
Λυση:Απαγορευσανε δια νομου τις τσιχλες!!

Αλλα νομιζω πως η Ιαπωνια δεν εχει και τοσους πολλους λουφατζηδες!!:yawn2:

ναι.. δε νομίζω βασικά να το σκέφτονται ποτέ.. αλλά τώρα που το λές... δεν είναι κακή ιδέα...

#101 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 03 Σεπτέμβριος 2008 - 16:39

"Πάντως... οι Ιάπωνες είχαν επεκτατική πολιτική γιατί η καημένη η χώρα, ηφαιστειογενής και μικρή για τα 120 εκαττομύρια, δεν είχε αγροτική παραγωγή για να τους θρέψει.. καλά και τα μηχανήματα , αλλά και αυτά για να τα φτιάξεις θέλεις πρώτες ύλες, και από πρώτες ύλες , η Ιαπωνία είναι σχεδόν μηδέν..."

Αυτό δεν ισχύει ή για την ακρίβεια από μόνο του δεν εξηγεί την επακτατική πολιτική. Η Ιαπωνία επί Τοκογκάβα ήταν κλειστή χώρα χωρίς ουσιαστικές επαφές με τον υπόλοιπο κόσμο, παρ'όλ'αυτά υπήρχε επάρκεια σε φαγητό. Αυτό που ώθησε την επακτική πολιτική δεν ήταν μόνο η επιβίωση, αλλά το γεγονός ότι η Ιαπωνία ήθελε να μην υστερεί κόντρα στις Μεγάλες Δυνάμεις. Με άλλα λόγια η Ιαπωνία απλά εφάρμοσε την επεκτατική πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων και τίποτα παραπάνω.

Επίσης, εκτός από τις μεγαλουπόλεις, η Ιαπωνία δεν είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη. Ο ρομποτικός τρόπος ζωής επιβλήθηκε όχι λόγω του υπερπληθυσμού, αλλά για να μην υπάρχουν επαναστάσεις και πέσει η στρατιωτική κυβέρνηση Τοκουγκάβα. Και στην Ινδία υπάρχει μεγαλος πληθυσμός αλλά καμία σχέση με ρομποτική ζωή. Η στρατιωτική κυβέρνηση Τοκουγκάβα απαγόρευσε το Χριστιανισμό γιατί ήταν ξένο και ανατρεπτικό για την παραδοσιακή κοινωνία. Επίσης πολέμησε ΚΑΙ τον βουδισμό. Υπήρχαν πολλοί μοναχοί-πολεμιστές που συχνά δημιουργούσαν προβλήμα απέναντι στην κεντρική εξουσία.

Σκέψου ότι ο τελευταίος που θα πεινάσει σε μια χώρα είναι η εξουσία. Ο κυβερνήτης δε φοβάται την πείνα, φοβάται τις επαναστάσεις και τους ξένους εισβολείς.

#102 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Σεπτέμβριος 2008 - 21:16

ναι, μιλούσα για την πολιτική της Ιαπωνία αφού ανοιξε τις "πόρτες" στη Δύση... προ και μετα-Δύση η Ιαπωνία είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα...Athanasiosu.. έχεις πάει ποτέ Νότια Ιαπωνία? επειδή δεν έχω πάει ποτέ Βόρεια, και δε μπορώ να συγκρίνω του Τόκιότες με τους κατοίκους του π/.χ. ΧΟκάιντο, αν πάς π/χ/ Kagoshima, θα δείς τεράστια διαφορά στη συμπεριφορά των ανθρώπων. πολύ πιο μεσογειακοί.. ωστόσο, πάντα "πίσω" κρύβεται η γενική νοοτροπία των Ιαπώνων που αναφέρουμε και οι δύο.. ίσως με πολύ διαφορετικά λόγια...

#103 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2008 - 04:33

Με το άνοιγμα στη Δύση, η Ιαπωνία σε επίπεδο τεχνολογίας άλλαξε αρκετά αλλά δε νομίζω πως έχει αλλάξει σε επίπεδο δομών και θεσμών πάρα πολύ. Θα περίμενε κανείς στροφή προς πιο δημοκρατικό πολίτευμα ή ακόμα και περισσότερες μεταστροφές στο Χριστιανισμό. (Όπως π.χ. στη Νότια Κορέα) Στην Νότια Ιαπωνία δεν έχω πάει όμως έχω μιλήσει με φίλους από Καγκοσίμα και Οκινάβα οι οποίοι γενικά είναι πιο ανοιχτοί και ομιλητικοί.

Γενικά πιστεύω στην επαρχία οι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί. Βέβαια διαφέρει και στον άνθρωπο στην τελική.

#104 DRAGONBALL1985

DRAGONBALL1985

Self Imposed Ban

• Banned
  • 66 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2008 - 05:46

Ουδέν καλόν αμιγές κακού όπως έλεγε και κάποιος κάποτε. Όσο όμορφη και να είναι η ιαπωνία, πάντα ένα "νόμισμα" έχει 2 πλευρές. Και η άσχημη πλευρά της είναι ικανή νε με ωθήσει στο να απαντήσω χωρίς να το πολυσκεφτώ πως ΟΧΙ, ποτέ δεν θα πήγαινα εκεί πέρα για να ζήσω. Δεν είναι μόνο ο σκληρός τρόπος εργασίας με γραπτούς, άγραφους ή ό,τι άλλο κανόνες. Δεν είναι μόνο ο στιγματισμός σου και το δούλεμα που θα τρως αν διαφέρεις ή δεν είσαι υγιής ανταγωνιστής του βιορυθμού των ντόπιων (σε πόσα άνιμε π.χ. οι χειρότεροι μαθητές δεν γίνονταν αντικείμενο κοροϊδίας από τους συμμαθητές τους κτλ...). Δεν είναι μόνο το λίγο φαί (παλιότερα μετρούσαν τον πλούτο με οκάδες ρυζιού ανά κεφάλι για ένα χρόνο...) και η υπερβολική λιτότητα στην επιβίωση των απλών και καθημερινών μικρομεσαίων. Είναι και η αρκετή μόλυνση της ατμόσφαιρας (σε μερικές περιοχές κίνας και ιαπωνίας κυκλοφορούν έξω με μάσκες λόγω ύπαρξης υπερβολικής ποσότητας ρύπων στην ατμόσφαιρα) και ένα σωρό άλλα πράγματα που τώρα δεν μου έρχονται, αλλά πιστεύω τα γνωρίζουμε όλοι μας ούτως ή άλλως, μιας και μας αρέσει η ιαπωνική κουλτούρα, έ!;; :tensai: Συνοψίζοντας, είναι μια υπέροχη χώρα για ολιγοήμερο τουρισμό, κι από τα μέρη που πας μια φορά στη ζωή σου για νά 'χεις και να το λες κιόλας! :nbleed: (προσωπική άποψη και οφείλεται στο ότι κάτι το εξαιρετικά καλό ή/και σπάνιο, το εκτιμάς στον υπέρτατο βαθμό συνήθως άν το γευτείς μία φορά μόνο, ενώ αν ασχολείσαι συνεχώς μαζί του στο τέλος είτε το βαριέσαι, ή χάνεις τον ενθουσιασμό σου περί αυτού ;) ) και τέλος, η ιδανική χώρα για να πας, να βρεις εκεί μια ΚΑΛΗ (τονίζω το καλή, γιατί είναι είδος υπό εξαφάνιση την σήμερον ημέρα...) γυναίκα, να την φορτώσεις στο αεροπλάνο και να την πάρεις σπίτι σου, στυλ Ρένας από Χιγκουράσι ("I want to take her HOOOME!!!" :nbleed:)
:nbleed: :chigau: :byejg9:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από DRAGONBALL1985: 05 Σεπτέμβριος 2008 - 05:53

#105 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2008 - 08:16

:nbleed: (προσωπική άποψη και οφείλεται στο ότι κάτι το εξαιρετικά καλό ή/και σπάνιο, το εκτιμάς στον υπέρτατο βαθμό συνήθως άν το γευτείς μία φορά μόνο, ενώ αν ασχολείσαι συνεχώς μαζί του στο τέλος είτε το βαριέσαι, ή χάνεις τον ενθουσιασμό σου περί αυτού ;) ) και τέλος, η ιδανική χώρα για να πας, να βρεις εκεί μια ΚΑΛΗ (τονίζω το καλή, γιατί είναι είδος υπό εξαφάνιση την σήμερον ημέρα...) γυναίκα, να την φορτώσεις στο αεροπλάνο και να την πάρεις σπίτι σου, στυλ Ρένας από Χιγκουράσι ("I want to take her HOOOME!!!" :nbleed:)
:nbleed: :chigau: :byejg9:

δεν πιστεύω στα αυτιά μου... και μιας και είσαι μάλλον αγόρι, σου δίνω μια συμβουλή (όντας παιδί μεικτού γάμου)... πα΄ρε παπούτσι απο τον τόπο σου κι ασ είναι και .... και δεν θυμάμαι ακριβώς την παροιμία...

τι νομίζεις? οτι οι Ιαπωνέζες είνια αυτό που βλέπεις στα ανιμε? ... είσαι πολύυυυυ λάθος.... που είναι ο Athanasiosu όταν τον χρειάζεσαι?!!!

Φίλε μη κρίνεις μια χώρα απο τα άνιμε... ναι, υπάρχε πρόβλημα σε μερικούς τομείς της κοινωνίας (μόλυνση του αέρα δε θα έλεγα οτι υπάρχει. τις μάσκες στην Ιαπωνία -μη την μπερδέυεις με την Κίνα- τις φοράνε για άλλους λόγους)

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από ayaubu: 05 Σεπτέμβριος 2008 - 11:08