Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Ιαπωνια το ασχημο προσωπο της

• Please log in to reply
179 replies to this topic

#76 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 08 August 2008 - 10:51

Stele, καλά για τα σουβλάκια ήρθες στην Ελλάδα; Δε σου φτάνανε τα yakikushi;(笑)

Γενικά οι Ιάπωνες είναι τελειομανείς και εργασιομανείς. Επίσης είναι αρκετά ευγενικοί. Για αυτό και δεν έχουν συνηθήσει στις αποτυχίες και με την πρώτη αναποδιά παίρνουν τα πράγματα πολύ κατάκαρδα.

Προσωπικά δε με ενοχλεί αυτό και πολύ.

Στο Κυότο τι έκανες;

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#77 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 08 August 2008 - 17:33

Γειά χαρά παιδιά... Ζούσα κάποτε στην Ιαπωνία (στο Κυότο) αλλά ήρθα πάλι πίσω στην μαμά πατρίδα, με αρκετές εμπειρίες, ιαπωνέζα σύζυγο και νοσταλγία για σουβλάκια. Τώρα που είμαι πάλι Ελλάδα, θέλω να φύγω ξανά. Χμ... κατάλαβα ότι η Ιαπωνία είναι πάρα πολά χρόνια μπροστά απο οποιοδήποτε κράτος, πόσο μάλλον απο την Ελλάδα. Όμως μια εικόνα που δεν θα ξεχάσω ποτέ, ήταν στο μετρό του Κυότο, βραδάκι. Δίπλα μου καθόταν μια νεαρή κοπέλα η οποία ξαφνικά πάτησε τα κλάματα. Μιλάμε για πολύ κλάμα! Σιγανό μεν, αλλά το δάκρυ κορόμηλο! Οπότε ρωτάω την γυναίκα μου: "τι έπαθε αυτή;" και μου απάντησε: "μάλλον θα της την είπε το αφεντικό της"...

Μπορεις να με πεις πιο ειναι το καλυτερο okonomiyaki ρεστοραν στο Κυοτο?
Posted Image

#78 BarbasSs

BarbasSs

NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

• Members
  • 783 posts

Posted 08 August 2008 - 17:43

καπως off topic δεν βγηκατε??

Posted Image

Spoiler: yarrr,yarrr

#79 nookie

nookie

Anime Amateur

• Members
  • 85 posts

Posted 27 August 2008 - 16:19

Με βαση τα τελευταια ποστς θελω ακομα περισσοτερο να παω εκει!!!:burningbe3:

Η ευγενεια εκδηλωνεται με διαφορετικους τροπους..επομενως απλα οι τροποι τους ειναι μια διαφορετικη εκφραση της ευγενειας(ταπεινη αποψη).Αλλα ειναι για μενα προτιμωτερο μια ευγενικη κοινωνια παρα μια νταηλιδικη σαν αυτο το "πραμα" που επικρατει εδω...

Σαν λοου προφαϊλ και easy-going ατομο δεν με χαλαει μια μεγαλη δοση αντικοινωνικοτητας,παραξενιας,ιδιοτροπιας..το πιθανοτερο ειναι να τους σπασω τα νευρα προσπαθωντας να τους κανω να μου αιτιολογησουν το τροπο ζωης τους(και παραλληλα δεν ειναι κακο να τους αιτιολογησω τον δικο μου)!!

Η τελειομανια ειναι ισως να ειναι το μονο που θα πρεπει να αντιμετωπισω/αναγνωρισω σαν αρνητικο..Αλλα λογω της σχολης μου που κοπαναω επι χρονια 12ωρα εκει μεσα..υποθετω οτι θα ειμαι λιιιγο εξοικειωμενος και με αυτο το χαρακτηριστικο..

<<<<<<<<<<<<<<<<Cross Fingers anywayzz>>>>>>>>>>>>>>>>

PS.Αυτοκτονιες παιζουν μαζικα και στη σκανδιναβια,αλλα οι εκει χωρες εχουν απο τα πιο ολοκληρωμενα εκπαιδευτικα συστηματα!!Θα συμφωνησω οτι οι κοινωνικες συνθηκες ειναι αυτες που ωθουν τον κοσμο σε τετοιες πραξεις(εξ ου και τα θυματα λογω της δρασης της ιαπωνικης μαφιας(yakuza) και της γενικοτερης ακαμψιας νομων,προτυπων,εθιμων)

Edited by nookie, 27 August 2008 - 16:26.
Forgot 2 mention

Posted Image

#80 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 28 August 2008 - 16:14

Το "θετικό" της Ιαπωνίας είναι ότι τα αρνητικά της είναι μεν άσχημα, αλλά όχι άμεσα ενοχλητικά. Στην Ελλάδα ο καθένας ασχολείται με το τι θα κάνεις, στην Ιαπωνία ο καθένας κοιτάει την πάρτη του. Για να πω την αλήθεια και εγώ προτιμώ το δεύτερο για αυτό είμαι χαρούμενος που ζω στην Ιαπωνία.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#81 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 01 September 2008 - 15:20

Συνεχίζω εδώ τη συζήτηση.

"πολλοί παρερμηνεύουν συμπεριφορές των Ιαπώνων ως εθνικιστικά στοιχεία..
π.χ. το οτι δε μιλούν Αγγλικά (δεν το κάνουν όπως π.χ. οι Γάλλοι , εθνικιστικά). Απλά έχουν δυσκολία στο να μιλήσουν ξένες γλώσσες... και προκειμένου να βρεθούν σε δύσκολη θέση, προτιμούν να μη μιλήσουν καθόλου...

Πάντως (και έιμαι Ελληνο-Ιαπωνέζα και στο λέω με πλήρη γνώση), το "πατριωτικό (για να μη πω εθνικιστικό) στοιχείο (το μέχρι και προ-πολεμικό που αναφέρεις κι εσύ), διατηρείται ώς ένα υγιή βαθμό... παρεπιπτόντως, δε βλέπω το κακό του να έχει ένας λαός πατριωτικά στοιχεία, όταν αυτά δεν μεταλλάσονται σε εξτρεμιστικά-εθνικιστικά στοιχεία...

αναφορικά με το πόσο αποδεκτοί είναι οι ξένοι στην Ιαπωνία, θα πρέπει να πώ το εξής (με ολίγον fun διάθεση)

παρότι Ελληνο-Ιαπωνίδα, μοιάζω 100% Ελληνίδα..οπότε και στην Ιαπωνία θεωρούμε gaijin (ξένη).. ενώ πάντα θαυμάζουν την ικανότητά μου να μιλώ την Ιαπωνική κλπ, και αποκτώ άμεσα οικειότητα, το 1,72, τα τεράστια μαλλιά μου και η φωνακλούδικη φωνή μου ΠΟΤΕ δε με βοήθησαν να έχω "ρομαντικές" επαφές.. σε αντίθεση, όλοι μα όλοι οι Ιαπωνο-κάτι φίλοι μου που ζούν στο Τόκιο, είναι υπερ-δημοφιλής... τσκ τσκ τσκ...

(η τελευταία παράγραφος ψιλο-άσχετη αλλά τέλος πάντων...)"

Προσωπικά εγώ δεν έχω αντιληφθεί ούτε πατριωτισμό ούτε εθνικισμό. Αυτό που έχω καταλάβει είναι μια εσωστρέφεια και ατομισμό. Επίσης το γεγονός ότι θέματα όπως η παιδεία, η ιστορία, η φιλοσοφία, η θρησκεία είναι ταμπού στην Ιαπωνία, καθιστά τον Έλληνα που συνήθως είναι περισσότερο σκεπτόμενος από το μέσο Ιάπωνα κάπως ενοχλητικό.

Οι Ιάπωνες δεν έχουν συνηθίσει σε ανταλλαγή απόψεων και διάλογο. Για αυτό και συνήθως αποφεύγουν τους ξένους. Δεν μπορούν να μιλήσουν λογικά. Στην Ιαπωνία συχνά αντί για λογική κυριαρχεί η ιεραρχία, και κυρίως ο σεβασμός προς τους ανωτέρους. Για αυτό και αν ακόμα μιλάς Ιαπωνικά συχνά δε μπορείς να κάνεις μια συζήτηση της προκοπής.

Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Έχω μερικούς φίλους που σκέπτονται και μιλάνε, αλλά είναι περίπου το 10% από τα άτομα που έχω γνωρίσει.

#82 nookie

nookie

Anime Amateur

• Members
  • 85 posts

Posted 01 September 2008 - 15:42

Έχω μερικούς φίλους που σκέπτονται και μιλάνε, αλλά είναι περίπου το 10% από τα άτομα που έχω γνωρίσει.

Intellectuals..!! :P

Καποια στιγμη θα κανουμε και τους υπολοιπους να σκεφτονται..!:orly:

Παντως το ποσοστο 10% δεν ειναι απαραιτητα απογοητευτικο..καποιες φορες ξεπερναει και κοινοτητες του ελλαδισταν ;)

Αλλα ρε γαμωτο..πως ειναι δυνατον στις διαπροσωπικες σχεσεις τους να μην κυριαρχει καποια στοιχειωδης σκεψη/κριση/λογικη?!?!?!

Δηλαδη τι,ο καθενας κανει οτι του σκασει στο κρανιο?
Posted Image

#83 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 01 September 2008 - 16:01

Στην Ιαπωνιά, υπάρχουν κανόνες για τα πάντα. Αυτό αναγκάζει τα άτομα να μη σκέφτονται αλλά να απομνημονεύουν κανόνες που πρέπει να τηρήσουν. Συνέπεια αυτού είναι η αρνητική τάση των Ιαπώνων προς την κοινωνία γενικά, και η έλλειψη πίστης στο γενικό κοινωνικό σύνολο. Οι Ιάπωνες συνήθως δεν θεωρούν ότι είναι μέρος της κοινωνίας, αλλά ότι βρήσκονται απέναντι στην κοινωνία και έχουν ορισμένες υποχρεώσεις.

Τα σκεπτόμενα άτομα συνήθως κρίνονται αρνητικά από τους άλλους γιατί χαλάνε το όλο σύστημα. Για αυτό και της περισσότερες φορές οι Ιάπωνες φοβούνται να φανούν διαφορετικοί από τους άλλους. Και δεν εννοώ την εμφάνιση αλλά τον τρόπο σκέψης και ζωής. Αρκετές φορές παγιδεύονται στους κανόνες που οι ίδιοι έχουν βάλει.

Όπως το λες ο καθένας κάνει ότι το έρθει στο κεφάλι, και συνήθως κανένας δε θα του πει κάτι.

#84 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 02 September 2008 - 15:34

εγώ πάλι συζητάω αρκετά με Ιάπωνες ίσως όμως έχει να κάνει επειδή είναι μέλη της οικογένειας (οπότε υπάρχει πολύ μεγαλύτερη άνεση) ή φίλοι μου εδώ και χρόνια...

γενικά πάντως ισχύσει οτι δεν αποκλίνουν απο τη "Σταθερά" ... αυτό όμως δε σημαίνει οτι δεν είναι σκεπτόμενοι.. απλά τα κρατάνε όλα για τον εαυτό τους... από την άλλη, εδώ που τα συζητάμε όλα αλλά τίποτα δεν κάνουμε, μήπως είναι χειρότερα? απλά αναρωτιέμαι...

#85 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 03 September 2008 - 04:59

Κοίταξε το να μιλάς με φίλους και συγγενής είναι μεν καλό και βοηθάει ώστε να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση στο να μιλάς δημόσια. Με τους συγγενής και να διαφωνήσεις δε χάλασε ο κόσμος. Αυτό που λείπει από τους Ιάπωνες είναι η αυτοπεποίθηση να συζητούν δημόσια με πολλά και άγνωστα άτομα τις απόψεις τους. Δεν έχουν καταλάβει ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ. Δεν ασκούνται δηλαδή στο να συμμετέχουν δημιουργικά στο δημοκρατικό πολίτευμα. Το να κρατάς την άποψη σου για σένα δε σε βοηθάει να βελτιώσεις τον εαυτό σου, εκτός και αν νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα. Μιλάμε με άλλους για να ακούσουμε άλλες απόψεις, να δούμε που αδυνατή η σκέψη μας.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό αυτοκτονιών είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό τις Ιαπωνίας. Ο μέσος Έλληνας πιστεύει ότι το σύστημα ειναι ΑΙΣΧΟΣ και συνήθως φορτώνει τις αποτυχίες του στο σύστημα. Αντιθέτα, ο μέσα Ιάπωνας σπάνια θα φορτώσει τις αποτυχίες του στο σύστημα και για αυτό θα νομίζει ότι είναι ο υπεύθυνος που δεν είναι ο καλός.

Τώρα για τα αποτελέσματα. Εγώ γενικά μιλώ, κάνω προτάσεις στους φίλους μου. Πιστεύω πως εκτελώ το χρέος μου προς τη δημοκρατία και την ελευθερία. Πιστεύω πως στην Ελλάδα ο απλός κόσμος νοιάζεται περισσότερο για την κοινωνική ανισότητα και γενικά για τους πολέμους ανά τον κόσμο. Στην Ιαπωνία σπανίως. Φυσικά μεγάλο μέρος της ευθύνης υπάρχει και στα Μ.Μ.Ε. που δε ωθούν στο να σκέφτεσαι. Παρουσιάζουν τα πάντα με μια γλυκανάλατη άποψη, λες και ο κόσμος είναι σε μια ουτοπία.

#86 iloveL

iloveL

Anime Freak

• Members
  • 293 posts

Posted 03 September 2008 - 05:47

Στην Ιαπωνιά, υπάρχουν κανόνες για τα πάντα. Αυτό αναγκάζει τα άτομα να μη σκέφτονται αλλά να απομνημονεύουν κανόνες που πρέπει να τηρήσουν. Συνέπεια αυτού είναι η αρνητική τάση των Ιαπώνων προς την κοινωνία γενικά, και η έλλειψη πίστης στο γενικό κοινωνικό σύνολο. Οι Ιάπωνες συνήθως δεν θεωρούν ότι είναι μέρος της κοινωνίας, αλλά ότι βρήσκονται απέναντι στην κοινωνία και έχουν ορισμένες υποχρεώσεις.

Τα σκεπτόμενα άτομα συνήθως κρίνονται αρνητικά από τους άλλους γιατί χαλάνε το όλο σύστημα. Για αυτό και της περισσότερες φορές οι Ιάπωνες φοβούνται να φανούν διαφορετικοί από τους άλλους. Και δεν εννοώ την εμφάνιση αλλά τον τρόπο σκέψης και ζωής. Αρκετές φορές παγιδεύονται στους κανόνες που οι ίδιοι έχουν βάλει.

Όπως το λες ο καθένας κάνει ότι το έρθει στο κεφάλι, και συνήθως κανένας δε θα του πει κάτι.

Δεν έχουν καταλάβει ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

Τώρα για τα αποτελέσματα. Εγώ γενικά μιλώ, κάνω προτάσεις στους φίλους μου. Πιστεύω πως εκτελώ το χρέος μου προς τη δημοκρατία και την ελευθερία. Πιστεύω πως στην Ελλάδα ο απλός κόσμος νοιάζεται περισσότερο για την κοινωνική ανισότητα και γενικά για τους πολέμους ανά τον κόσμο. Στην Ιαπωνία σπανίως. Φυσικά μεγάλο μέρος της ευθύνης υπάρχει και στα Μ.Μ.Ε. που δε ωθούν στο να σκέφτεσαι. Παρουσιάζουν τα πάντα με μια γλυκανάλατη άποψη, λες και ο κόσμος είναι σε μια ουτοπία.

OMFG εφιαλτης. αυτο ειναι τοσο τραγικο!(δεν σε ενοχλει εσενα που ζεις εκει?)
(αυτο με κανει να μην θελω να ζησω εκει)

btw thank you soo much 4 the informations!!! <3

Edited by iloveL, 03 September 2008 - 05:53.

#87 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 03 September 2008 - 08:29

OMFG εφιαλτης. αυτο ειναι τοσο τραγικο!(δεν σε ενοχλει εσενα που ζεις εκει?)
(αυτο με κανει να μην θελω να ζησω εκει)

btw thank you soo much 4 the informations!!! <3

παρότι έχει δίκιο ο ATHANASIOSU , μή φανταστείς οτι επικρατεί μια κατάσταση "ρομποτική" ... δεν είναι σαν να βλέπεις ταινία επιστημονικής φαντασίας που όλοι έχουν "κενό" μυαλό και κατεθύνονται απο κάποιους...

#88 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 03 September 2008 - 10:14

Αυτά που έγραψα ισχύουν για τη συντριπτική πλειοψηφεία. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Ευτυχώς οι περισσότεροι φίλοι μου είναι άτομα που μπορώ να επικοινωνήσω. Το θετικό είναι ότι στην Ιαπωνία κανένας δε σε πρήζει, και κανένας δεν κάνει τον ξερόλα. Αυτό είναι το χάλι της Ελλάδας που έχω πραγματικά συχαθεί.

Αρκετές φορές είναι πραγματικά λυπηρό, γιατί πνήγονται σε μια κουταλιά νερό. Χώρα που ούτε πολέμους έχει, ούτε πείνα ούτε φτώχια, να έχει τόσο μεγάλο ποσοστό αυτοκτονιών είναι κρίμα. Πιστεύω πως μια θα πρέπει να ζούσαν καμιά βδομάδα στην Αφρική ή στο Ιράκ για να καταλάβουν τη γλύκα. Από την άλλη δεν μπορώ να τους κατηγορήσω γιατί η ευθύνη πέφτει στην παιδεία και τα Μ.Μ.Ε.

ayaubu, δε λέω ότι η κατάσταση είναι ρομποτική. Θα τη χαρακτήριζα αυτιστική/στρουθοκαμηλική.

#89 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 03 September 2008 - 10:25

Αυτά που έγραψα ισχύουν για τη συντριπτική πλειοψηφεία.
ayaubu, δε λέω ότι η κατάσταση είναι ρομποτική. Θα τη χαρακτήριζα αυτιστική/στρουθοκαμηλική.

ναι καλε.. δεν είπα οτι εσυ τη χαρακτιρισες ετσι.. ειπα οτι μπορει να ακουστεί ως ρομποτική...

πάντως.. μου κάνει τρομερή εντύπωση το πόσο έχεις εντρυφήσει στην Ιαπωνική κουλτούρα.. η πλειοψηφία όσων πάνε για 1-2 χρόνια Ιαπωνία, δυστυχώς δεν το ψάχνουν τόσο πολύ και μένουν στην επιφάνεια...

σε αυτο το φόρουμ δε μπορεί κανείς να στείλει προσωπικό μήνυμα!???!

#90 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 03 September 2008 - 10:45

atanasioshu.... we do have poverty here.
not as much as in india or iraq but we do