Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94059 replies to this topic

#93646 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,784 posts

Posted 20 September 2023 - 07:57

Για κάποιο λόγο πουλάνε άπειρα τα funkopop. Επίσης το περιθώριο κέρδους στο merch είναι πολύ μεγαλύτερο. Στα manga έχεις ένα ταβάνι που είναι σχετικά χαμηλό.
rsrGbGx.gif

#93647 Angel.tze

Angel.tze

Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

• Members
  • 378 posts

Posted 20 September 2023 - 14:09

Σίγουρα, δυστυχώς είναι μια αλήθεια αυτή. Τα funkopop ποτέ δεν τα κατάλαβα, ποτέ δεν μ' άρεσαν, αλλά καταλαβαίνω γιατί γενικά τα merch πουλάνε περισσότερο. Τα παίρνουν ακόμα και όσοι βλέπουν μόνο άνιμε κλπ

'

8J90AKf.jpg

that's a dude!

#93648 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,784 posts

Posted 20 September 2023 - 17:19

Κοίτα, έχω ένα από δώρο, γλυκούλι είναι αλλά νταξ όχι για να παίρνεις συνέχεια. Από την άλλη αν μπορούσα να βρω chibi figures στην ίδια τιμή θα είχα γεμίσει κάνα ράφι. Χαχαχα, για κάποιο λόγο αυτό το ορθογώνιο κεφάλι που έχουν με αποτρέπει.
rsrGbGx.gif

#93649 Angel.tze

Angel.tze

• Members
  • 378 posts

Posted 21 September 2023 - 00:15

Κακάσχημα είναι, να λέμε την αλήθεια. Το χαρακτηριστικό τους είναι οι μούρες, μαζί με αυτά τα μαύρα άψυχα μάτια. Απλά δεν. Ό,τι πιο άσχημο που μπορείς να βρεις σε φιγούρες. Χίλιες φορές να δώσω δέκα ευρώ παραπάνω και να πάρω μια φτηνιάρικη φιγούρα "σωστών" αναλογιών. Ποτέ δεν κατάλαβα την τρέλα και ποτέ δεν θα ήθελα να πάρω μια  :kakaka:

8J90AKf.jpg

that's a dude!

#93650 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 219 posts

Posted 21 September 2023 - 01:38

Το μονο απο αυτα που ισως να επαιρνα ειναι η Shantae και αυτο μονο και μονο απο απελπισια επειδη δεν υπαρχει σχεδον τιποτε αλλο με τη Shantae. Τ_Τ

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#93651 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,784 posts

Posted 21 September 2023 - 05:18

Α μπράβο, το μόνο καλό που έχουν είναι ότι έχει μεγάλη ποικιλία π.χ. shantae.
rsrGbGx.gif

#93652 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 posts

Posted 21 September 2023 - 09:31

Ως ιδιοκτητης καταστηματος ο ιδιος αν οντως θες τοσο πολυ να ανοιξεις καταστημα θα σου προτεινα να ανοιξεις ενα αλλα μεσω του βιβλιοπωλειου δηλαδη παραρτημα.ρωτα λογιστη για τα διαδικαστικα..απο την στιγμη που υπαρχει ετοιμη επιχειρηση ανοιχτη με ΚΑΔ βιβλιοπωλειου ειναι πολι κριμα να ανοιξεις απο την αρχη δικο σου.Ουσιαστικα ανοιγεις εναν αλλο χωρο οπου θες εσυ τον δηλωνεις σαν παραρτημα με κεντρικο καταστημα την ιδια υπαρχουσα επιχειρηση και εσυ εισαι ο υπευθηνος καταστηματος.ολα τα φορολογικα γινονται ενα με το αλλα μαγαζι και ξενοιαζεις

Εχε υποψη σου οτι ενα μαγαζι δεν ειναι μονο το αρχικο κεφαλαιο για εξοπλισμος,εμπορευμα.Εχοντας σωας τας φρενας και με κοινη λογικη οτι δεν θα ανοιξεις και θα σε περιμενουν απεξω η πελατες ουρα πρεπει να συνυπολογισεις και τα μηνιαια εξοδα (Τουλαχιστον για ενα 3μηνο μπροστα)φως νερο τηλεφωνο ΕΝΟΙΚΙΟ ΕΦΚΑ λογιστη που ειναι και το αγγουρι το καθημερινο.

Η συμβουλη μου ειναι ΟΠΟΥ και να πας το ενοικιο να ειναι οσο ποιο χαμηλο γινετε.Πιστεψε με και εγω ελεγα ελα μωρε σιγα.Τα εβαζα κατω με χαρτι και με μολυβι και εβγαιναν ανετα.η πραγματικοτητα ειναι διαφορετικη.
Απλα με εναν μπακαλιστικο υπολογισμο ενοικιο 400-500 εφκα αν κανεις δικια σου εναρξη για τα πρωτα 3-4 χρονια ειναι 150 μετα 240 τον μηνα ρευμα στην παρουσα φαση 90-100 τον μηνα τηλεφωνο ιντερνετ 25 ευρω λογιστης μινιμουμ 70 για τις ατομικες επιχειρησεις περνουν.

Αρα μιλαμε για παγια εξοδα καθε μηνα με το καλημερα απο 750-950 περιπου.Αυτα πανω κατω ειναι και τα δικα μου με 40 τετραγωνικα μαγαζι και χωρις να εχω εμπορευμα να στοκαρω και να ανανεωνω αφου ειμαι κουρειο.το δικο μου εμπορευμα αυτοανανεωνεται μονο του : !

Δεν εχω βαλει εξοδα διαχειρησης site-e-shop γιατι δεν εχω ασχοληθει και για μενα να ξερεις σε τετοια κινηση που θες να κανεις ειναι πακετο αυτα τα 2 χωρις ιντερνετικη παρουσια θα ειναι πολυ δυσκολο να βρει καποιος το καταστημα σου.οσο κεντρικα και να εισαι θα παιζεις μπαλα μονο τοπικα.επειδη ειδα και καπου να αναρωτιεσαι οτι τι θα σε κανει να ξεχωρισεις εσυ απο τα αλλα ε-shop να σου πω οτι για αρχη μεσω τον εργαλειων που σου δινονται ποια και με πολυ πολυ λιγα χρηματα μπορεις να βγαινεις πρωτος στις αναζητησεις λεξεων κλειδια που θα βαλεις.πχ manga,anime merch,anime.japan,pop ,funko.οτι σου κατεβει σε ακτινα περιοχων που εσυ οριζεις.γιατι εγω πχ που κινουμε νεο κοσμο, δαφνη οταν θα ψαξω δεν θα κοιταξω κατι το οποιο ειναι νεο ηρακλεια αλλα στις περιοχες μου,κεντρο ισως και στα γυρο γυρο.
επισης η χορηγουμενες βοηθανε και οσο και αν σου φαινεται κουφο (μιλαμε για 7 στους 10 το κανουν πιθα)το να προσλαβεις απο την πρωτη μερα κιολας ενα  team διαχειρησης social media-digital marketing θα ειναι τεραστιο boost με χορηγουμενες,ποστακια στα social με photο και video,γενικα το πιανεις το νοημα.για το καταστημα σου...και γενικα εχει παρα πολυ οικονομικα πακετα για την βοηθεια που θα σου προσφερουν,και σου μιλαει καποιος που ηταν αρνητικος σε τετοια για το ειδος της επιχειρησης που εχει αλλα τωρα το ψανω και εγω! :sweat: 

σε καθε περιπτωση δεν θελω να σε αποθαρρυνω.και αν το εχεις μερακι και καυλα να το κανεις.απλα εγω στην θεση σου θα ψαχνομουν μονο με τον πρωτο τροπο,δλδ μεσω παραρτηματος για να μην εχει καποια διπλα εξοδα.ειναι πολυ σημαντικο.

Edited by vectrapearl, 21 September 2023 - 09:51.

#93653 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,784 posts

Posted 21 September 2023 - 12:30

Το υποκατάστημα είναι πολύ καλή ιδέα γιατί τα έξοδα που θα έχεις θα περνάνε σαν έξοδα του βιβλιοπωλείου με αποτέλεσμα μικρότερο φόρο. Έμμεσα θα σου βγαίνει φθηνότερα από το να έκανες νέα εταιρεία.
rsrGbGx.gif

#93654 Angel.tze

Angel.tze

• Members
  • 378 posts

Posted 21 September 2023 - 13:45

σε καθε περιπτωση δεν θελω να σε αποθαρρυνω.και αν το εχεις μερακι και καυλα να το κανεις.απλα εγω στην θεση σου θα ψαχνομουν μονο με τον πρωτο τροπο,δλδ μεσω παραρτηματος για να μην εχει καποια διπλα εξοδα.ειναι πολυ σημαντικο.

Και ο Hazuki πρότεινε eshop μέσω του βιβλιοπωλείου πριν μερικές μέρες. Καταλαβαίνω, θα το κοιτάξω πολύ σοβαρά και αυτό το κομμάτι. Θα μιλήσω με τους δικούς μου και λογιστή και θα δω κατά πόσο συμφέρει.

Φαντάζομαι και εγώ ότι τα αναμενόμενα έξοδα με τα πραγματικά έξοδα δεν έχουν καμία σχέση. Η μάνα μου μού έλεγε τις προάλλες να περιμένω τα πάντα να πάνε στραβά, γιατί σίγουρα κάτι θα πάει στραβά  :kakaka: Δυστυχώς φαντάζομαι πως, ναι, ειδικά οι πρώτοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Συμφωνώ επίσης με την παρουσία online, το manga district έχει δυστυχώς μια κακή σελίδα στο instagram και οι περισσότεροι που έμαθαν για την ύπαρξή του το είχαν δει στο tik tok που ακόμα και εκεί το υλικό δεν είναι τίποτα το τρομερό. Το site/eshop επίσης τους πήρε 8 μήνες για να φτιαχτεί και γενικά μού έκανε εντύπωση που τα πάνε καλά παρά το γεγονός ότι 1) δεν έχουν καμια ιδιαίτερη παρουσία στα σόσιαλ και 2) το eshop άργησε πάρα πολύ και ταυτόχρονα ακόμα δεν είναι ολοκληρωμένο. Τι να πω. Πάντως ακόμα σκοπεύω να περάσω από εκεί σύντομα να κάνω ερωτήσεις και να δω αν ψήνεται για υπάλληλο (αν και δεν νομίζω).

8J90AKf.jpg

that's a dude!

#93655 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,784 posts

Posted 21 September 2023 - 20:13

Βασικά στους υπολογισμούς σου δύο πράγματα μην ξεχάσεις α) ότι όλοι πρέπει να έχουν μισθό και ασφάλιση ακόμα κι εσύ που είσαι διαχειριστής β) ότι σαν επιχείρηση θα πρέπει να έχεις κέρδος κάθε μήνα και να ορίσεις ποιο θα είναι αυτό. Το κέρδος του κάθε έτους θα μπορεί να γίνει επενδυτικό κεφάλαιο για του χρόνου π.χ. καλύτερη διαφήμιση.
rsrGbGx.gif

#93656 Akihito

Akihito

Anime Fan

• Members
  • 170 posts

Posted 29 September 2023 - 21:11

Βασικά στους υπολογισμούς σου δύο πράγματα μην ξεχάσεις α) ότι όλοι πρέπει να έχουν μισθό και ασφάλιση ακόμα κι εσύ που είσαι διαχειριστής β) ότι σαν επιχείρηση θα πρέπει να έχεις κέρδος κάθε μήνα και να ορίσεις ποιο θα είναι αυτό. Το κέρδος του κάθε έτους θα μπορεί να γίνει επενδυτικό κεφάλαιο για του χρόνου π.χ. καλύτερη διαφήμιση.

Μέσος μπάρμπας επιχειρηματίας (συνήθως ιδιοκτήτης καφετέριας):

"Εγώ δεν βγαίνω. Δηλώνω ζημίες εδώ και 10 χρόνια, αλλά έχω 10 σερβιτόρους. Ναι, 1-2 μέρες 4ωρα τους δηλώνω, το ΙΚΑ είναι ακριβό!"

Meanwhile, αγόρασε την δεύτερη Mercedes στο ΑΦΜ της εταιρείας...

#93657 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,784 posts

Posted 03 October 2023 - 22:54

Ταρατατζουμ σημέρα γίναμε επισήμως 40!  :yahoo:  :damn:  

Άλλα δύο και θα είμαι μέλος στο anime.gr 20 χρονάκια!  :zombie:

Έπίσης έχω να αλλάξω avatar και υπογραφή από τότε που πήγα στρατό δηλαδή από το 2007.  :drink:

rsrGbGx.gif

#93658 Angel.tze

Angel.tze

• Members
  • 378 posts

Posted 03 October 2023 - 23:15

Χρονια πολλα! Εγω κλεινω τα 22 σε μια εβδομαδα ακριβως, την επομενη Τριτη. Στο φορουμ εχω κλεισει 6 χρονακια απο το καλοκαιρι, καλη φασουλα  :kakaka:

8J90AKf.jpg

that's a dude!

#93659 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,784 posts

Posted 03 October 2023 - 23:20

Περαστικά σου και σένα, τι έγινε όλοι οι Ζυγοί εδώ μέσα βρεθήκαμε.

rsrGbGx.gif

#93660 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,156 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 04 October 2023 - 06:14

Ευκαιρια να αλλαξεις αβαταρ μολις πστησεις 20ετια !

Εδω 13-14 χρονακια νμζω. Παει γερασαμε κιοο νεοι.
フカフカ