Νταξ, μπηκα τελικα και φαινεται κομπλε. Αν εχουν subs και εδω, μια χαρα.
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

The Black Hole
Posted 03 September 2023 - 13:49
that's a dude!
Posted 07 September 2023 - 20:05
στο anime-greek οταν εμπαινα πριν καμια 10ρια χρονια, ήταν ενας αστειος τυπος με το ονομα "Karo" και απλα καποια στιγμη σταματησε να μπαινει.
Συχναζε νομιζω σε ενα forum golden demon subs και σε ενα αλλο που εχει κλεισει δεν θυμαμαι το αλλο ονομα του site.
Σε αυτα που αναφερω ειχε το username "Kenzo" αν τον ξέρει κανεις να μου πει που μπορω να τον βρω.
Posted 08 September 2023 - 11:16
Μου έστειλε dm ένας kazuya και μου έστειλε λινκ για την "αντικατάσταση" του anime greek. Για κάποιον λόγο νιώθω πολύ suspicious αχαχαχαχ
Αυτό που στέλνουν dm στον καθένα για να προμοτάρουν την σελίδα τους και να αυτοπροσδιορίζονται ως η νέα anime-greek με ξεπερνά. Πραγματικά δε θα κάτσω να πω τίποτα παραπάνω γι' αυτούς.
Στην animegreekfans ποστάρουν όσες ενεργές fansubbing ομάδες υπάρχουν. Επίσης, διατηρούνται σε μορφή torrent μεταφρασμένες σειρές από ανενεργές ομάδες.

Posted 08 September 2023 - 11:30
Ασχετο, εχει μηπως κανεις ενα πολυ παλιο video που καποιος κανει και καλα Ελληνικη μεταγλωττιση ενα κλιπ απο το πρωτο επεισοδιο του Dragonball GT αλλα ειναι τελειως deadpan; Το θυμηθηκα ψαχουλευοντας τον animexclusive emulator και θα μου αρεσε να το ξαναβρω.
Posted 15 September 2023 - 12:38
Θέλω να σας κάνω μια πολύ άσχετη ερώτηση και να μου πείτε τι πιστεύετε εσείς. Έχω ήδη ρωτήσει και άλλους φίλους και γνωστούς, απλά θέλω να έχω μια μικρή εικόνα.
Επειδή το σκέφτομαι κάπως σοβαρά τώρα τελευταία, πώς σας ακούγεται η ιδέα κάποιος να ανοίξει ένα μαγαζί με μάνγκα και merch στον Πειραιά? Το μοναδικό japan-exclusive μαγαζί που έχουμε σε όλη την Αττική είναι το manga district, το οποίο είναι και μικρό και είναι στα Εξάρχεια. Από εκεί και πέρα, το μόνο άλλο που υπάρχει είναι τα βιβλιοπωλεία, μέρη σαν το public ( ) και, φυσικά, τα άλλα κομιξάδικα, αλλά όλα αυτά έχουν, στην καλύτερη, μια μικρή ποικιλία για να διαλέξεις και στηρίζεσαι κυρίως σε παραγγελίες. Τα μοναδικά άλλα manga stores που υπάρχουν είναι τα otakustore και animehouse, αλλά και τα δύο είναι στη Θεσσαλονίκη και επίσης πιο πολύ πουλάνε merch παρά μάνγκα, με τρομερή διαφορά κιόλας.
Οπότε ναι, με λίγα λόγια σκέφτομαι ότι θα μπορούσα πιθανότατα να ανοίξω μαγαζί στον Πειραιά με μόνο μάνγκα και αρκετά merch, επειδή νομίζω ότι θα βοηθούσαν στη βιωσιμότητά του. Κοινό πιστεύω θα υπήρχε με σχετική σιγουριά, μιας και τα μάνγκα ανεβαίνουν στην Ελλάδα. Το ρίσκο όμως είναι μεγάλο από οικονομικής άποψης και δεν θα με έβλεπα να κάνω κάτι αν δεν είχα χρηματοδότηση, είτε από πρόγραμμα του στυλ ΟΑΕΔ ή κάποιο μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο/κομιξάδικο (για παράδειγμα το manga district είναι θυγατρική ενός γενικότερου κομιξάδικου που είναι στην περιοχή). Πιστεύετε ότι θα άξιζε τον κόπο και θα είχε αποτέλεσμα? Είναι μια δουλειά που θα μου άρεσε πολύ να κάνω σίγουρα, αλλά δεν νομίζω ότι θα έκανα μια τέτοια επένδυση-ρίσκο μόνο με δικά μου χρήματα (μαζεμένα λεφτά δεκαετιών). Σκέψεις-ιδέες-ενστάσεις? Έχω πολλούς ενδοιασμούς για ένα τέτοιο εγχείρημα, αλλά αυτό για μένα αποδεικνύει μόνο το ότι το σκέφτομαι στα σοβαρά I guess.
Από λογιστικής μεριάς, η μάνα μου έχει βιβλιοπωλείο οπότε θα μπορούσε να με βοηθήσει με αυτά τα πρακτικά ζητήματα. Επίσης, έχω μια αρκετά καλή ιδέα του πώς λειτουργούν οι Β2Β σχέσεις με εκδοτικές μάνγκα, τι τιμές χονδρικής έχουν, πώς τα στέλνουν κλπ. Από εκεί και πέρα, το χάος. Δεν έχω ιδέα από ενοίκια, ειδικά στον Πειραιά, πώς στήνεις ένα μαγαζί κλπ κλπ. Απλά δεν ξέρω, μου φαίνεται σαν overwhelming ποσότητα πληροφοριών αχαχαχαχ.
that's a dude!
Posted 16 September 2023 - 01:27
Θέλω να σας κάνω μια πολύ άσχετη ερώτηση και να μου πείτε τι πιστεύετε εσείς. Έχω ήδη ρωτήσει και άλλους φίλους και γνωστούς, απλά θέλω να έχω μια μικρή εικόνα.
Επειδή το σκέφτομαι κάπως σοβαρά τώρα τελευταία, πώς σας ακούγεται η ιδέα κάποιος να ανοίξει ένα μαγαζί με μάνγκα και merch στον Πειραιά? Το μοναδικό japan-exclusive μαγαζί που έχουμε σε όλη την Αττική είναι το manga district, το οποίο είναι και μικρό και είναι στα Εξάρχεια. Από εκεί και πέρα, το μόνο άλλο που υπάρχει είναι τα βιβλιοπωλεία, μέρη σαν το public () και, φυσικά, τα άλλα κομιξάδικα, αλλά όλα αυτά έχουν, στην καλύτερη, μια μικρή ποικιλία για να διαλέξεις και στηρίζεσαι κυρίως σε παραγγελίες. Τα μοναδικά άλλα manga stores που υπάρχουν είναι τα otakustore και animehouse, αλλά και τα δύο είναι στη Θεσσαλονίκη και επίσης πιο πολύ πουλάνε merch παρά μάνγκα, με τρομερή διαφορά κιόλας.
Οπότε ναι, με λίγα λόγια σκέφτομαι ότι θα μπορούσα πιθανότατα να ανοίξω μαγαζί στον Πειραιά με μόνο μάνγκα και αρκετά merch, επειδή νομίζω ότι θα βοηθούσαν στη βιωσιμότητά του. Κοινό πιστεύω θα υπήρχε με σχετική σιγουριά, μιας και τα μάνγκα ανεβαίνουν στην Ελλάδα. Το ρίσκο όμως είναι μεγάλο από οικονομικής άποψης και δεν θα με έβλεπα να κάνω κάτι αν δεν είχα χρηματοδότηση, είτε από πρόγραμμα του στυλ ΟΑΕΔ ή κάποιο μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο/κομιξάδικο (για παράδειγμα το manga district είναι θυγατρική ενός γενικότερου κομιξάδικου που είναι στην περιοχή). Πιστεύετε ότι θα άξιζε τον κόπο και θα είχε αποτέλεσμα? Είναι μια δουλειά που θα μου άρεσε πολύ να κάνω σίγουρα, αλλά δεν νομίζω ότι θα έκανα μια τέτοια επένδυση-ρίσκο μόνο με δικά μου χρήματα (μαζεμένα λεφτά δεκαετιών). Σκέψεις-ιδέες-ενστάσεις? Έχω πολλούς ενδοιασμούς για ένα τέτοιο εγχείρημα, αλλά αυτό για μένα αποδεικνύει μόνο το ότι το σκέφτομαι στα σοβαρά I guess.
Από λογιστικής μεριάς, η μάνα μου έχει βιβλιοπωλείο οπότε θα μπορούσε να με βοηθήσει με αυτά τα πρακτικά ζητήματα. Επίσης, έχω μια αρκετά καλή ιδέα του πώς λειτουργούν οι Β2Β σχέσεις με εκδοτικές μάνγκα, τι τιμές χονδρικής έχουν, πώς τα στέλνουν κλπ. Από εκεί και πέρα, το χάος. Δεν έχω ιδέα από ενοίκια, ειδικά στον Πειραιά, πώς στήνεις ένα μαγαζί κλπ κλπ. Απλά δεν ξέρω, μου φαίνεται σαν overwhelming ποσότητα πληροφοριών αχαχαχαχ.
Δεν πας να πιάσεις μια κουβέντα στα παιδιά στο Jemma να δεις τι θα μαθεις;
Posted 16 September 2023 - 08:23
Posted 16 September 2023 - 12:54
Δεν πας να πιάσεις μια κουβέντα στα παιδιά στο Jemma να δεις τι θα μαθεις;
Και αυτό σκέφτηκα να κάνω, όπως και το, ειλικρινά, να ζητήσω από το manga district να δουλέψω μαζί του για ένα χρονικό πλαίσιο ώστε να δω τι κίνηση έχει, πώς λειτουργεί, πόσο καλά τα πάει κλπ, συν ότι είναι ένα περιβάλλον δουλειάς που μου αρέσει. Το manga district για ερωτήσεις όμως βιωσιμότητας και βοήθειας νιώθω άβολα να το ρωτήσω. Την Jemma πολύ λιγότερο, ίσως να τους ρωτήσω.
Αφού έχει η μητέρα σου ήδη βιβλιοπωλείο, στήσε ένα eShop στο αφμ του βιβλιοπωλείου αλλά τα έσοδα να μπαίνουν σε διαφορετικό εμπορικο λογαριασμο ώστε να βλέπεις ευκολότερα τι γίνεται και όταν αποκτήσει σταθερή πελατεία, κάνεις την σούμα και δεις ότι σε παίρνει σπας το eShop σε δικιά του εταιρεία και στήνεις την νέα φυσική έδρα. Αφού υπάρχει εμπειρία στην οικογένεια ίσως και να γίνεται.
Και άλλοι φίλοι πρότειναν να ανοίξω ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (όχι όμως μέσω του βιβλιοπωλείου! ενδιαφέρουσα πρόταση), αλλά δεν είμαι σίγουρος πώς γίνεται ένα τέτοιο εγχείρημα να είναι βιώσιμο αν δεν υπάρχει τουλάχιστον μια φυσική τοποθεσία. Αν είναι να τα αγοράσουν online, δεν μπορούν να τα πάρουν απ' τον οποιονδήποτε? Τι ακριβώς θα τους έκανε να με βρουν και να με προτιμήσουν? Στο μυαλό μου είχα ότι, αν δεν υπάρχει φυσικό κατάστημα, δεν υφίσταται εγχείρημα, διότι 1. δεν με ενδιαφέρει τρομερά, 2. το παραπάνω που σου είπα. Είμαι της λογικής ότι πρέπει κάποιος να έρθει να σε δει και να χαζέψει για να σε προτιμήσει.
Από την άλλη ο Πειραιάς είναι μακριά από όλους. Μόνο αν είσαι έξω από τον ηλεκτρικό αξίζει ώστε να μην χρειάζεται και λεωφορείο.
Ο Πειραιάς όμως είναι αρκετά πυκνοκατοικημένος και έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα. Ειδικά περιοχές όπως το Δημοτικό Θέατρο (έχει και μετρό ακριβώς από δίπλα, η ίδια η Jemma είναι σε ένα υπόγειο πέντε λεπτά από το μετρό) και το Πασαλιμάνι ή το Μικρολίμανο είναι πολύ φασαριόζικες περιοχές από άποψη κόσμου (και επίσης 10 λεπτά απόσταση με πόδια από Δημοτικό Θέατρο και φουλ ιδανικό μέρος για βόλτα). Επίσης ο Πειραιάς περπατιέται πάρα πολύ εύκολα, γενικά ως περιοχή έχει πολλή κίνηση, εμπειρικά πάντα. Στα Εξάρχεια που λες, το manga district δεν είναι σε καθόλου κεντρικό σημείο, είναι κάπου ανάμεσα σε Ομόνοια και Εξάρχεια και θες 10 λεπτά περπάτημα από το μετρό και είναι λίγο μπαχαλάκι και έρημο το σημείο. Για να πηγαίνει ο κόσμος μέχρι εκεί, προφανώς θέλει να πάει και το έχει ανακαλύψει ήδη. Συν ότι θα ένιωθα ντροπή να άνοιγα και άλλο μαγαζί μάνγκα στην ίδια περιοχή, είναι προφανέστατος ανταγωνισμός. Ο Πειραιάς είναι περιοχή που είναι ιδιαίτερα ανεπαρκής από τέτοια μαγαζιά, γι' αυτό και σκέφτηκα να είναι εκεί αντί για τέρμα Αθήνα χωμένο.
Απλά το θέμα με τον Πειραιά γενικά και ειδικότερα με αυτές τις περιοχές που είπα (Πασαλιμάνι) είναι ότι τα ενοίκια είναι τσουχτερά σε σύγκριση με άλλες, πιο ήσυχες γωνίες του Πειραιά.
Πάντως πολύ ενδιαφέρουσα η ιδέα "geek district", προσωπικά ποτέ δεν είχα λογαριάσει ότι παίζει τίποτα τέτοιο, δηλαδή στο μυαλό μου όλα τα κομιξάδικα είναι τελείως σκόρπια στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Άντε να τρέχεις Star Comics και μετά να πας Solaris και Jemma πχ, και μέτα κάνε και μια γύρα Εξάρχεια να δεις το Manga District. Αυτό που είναι όντως ωραίο είναι στο κέντρο που είναι όλα τα βιβλιοπωλεία και παλαιοπωλεία σε μια ευθεία και πας από πόρτα σε πόρτα. Κάτι τέτοιο θα ήταν όμορφο με κομιξάδικα, απλά όχι εύκολο. Πάντως άμα έχω μάνγκα στον Πειραιά, ίσως ο κόσμος να περάσει βόλτα μετά την Jemma, και αυτοί στον Πειραιά είναι.
Απλά ο πυλώνας της ιδέας είναι ότι ο Πειραιάς ΔΕΝ έχει τέτοιο μαγαζί, ενώ ως περιοχή έχει πολύ κόσμο που βολτάρει γενικά, όχι μόνο ζει εκεί, οπότε το θέμα πρόσβασης για μένα δεν είναι πολύ μεγάλο ζήτημα.
that's a dude!
Posted 16 September 2023 - 13:48
https://dione.lib.unipi.gr/xmlui/bitstream/handle/unipi/2374/Tsirogianni.pdf
Posted 16 September 2023 - 16:16
Καλά, νομίζω ότι το eshop είναι μονόδρομος, απλά δεν νομίζω ότι με ενδιαφέρει να έχω μια αποθήκη χωρίς φυσικό κατάστημα. Εγώ αναρωτιέμαι πώς το manga district ξεκίνησε χωρίς eshop για τουλάχιστον 8 μήνες (και τώρα έχει eshop, το οποίο είναι ελλειπέστατο και μισοτελειωμένο) και παρολ'αυτά την τελευταία φορά που το επισκέφθηκα, ο κυρ Παναγιώτης μού είπε ότι πάνε καλά. Προσωπικά εκτιμώ ότι πάει καλά επειδή μέσα από word of mouth έμαθαν οι Αθηναίοι ότι υπάρχει μαγαζί μάνγκα στην Αθήνα για πρώτη φορά έβερ και το τιμούν.
Στον Πειραιά περνάνε πάρα πολλοί έφηβοι και νέοι ενήλικες για βόλτες πέρα δώθε και φυσικά υπάρχουν πολλά σχολεία, γιατί εντάξει, ας μην γελιόμαστε, το κοινό θα είναι κατά κύριο λόγο παιδιά. Με αυτή τη λογική εννοώ ότι έχει περατζάδα, συν ότι έχει σταθμούς Πειραιά και Δημοτικού Θεάτρου κοντά. Δεν ξέρω, στα Εξάρχεια ξέρω ότι είναι το manga district, solaris, comicstrip (αυτή είναι και η εταιρεία κάτω από την οποία άνοιξε και το manga district) και ενα "relax" που βλέπω στον χάρτη, το οποίο δεν έχω επισκεφθεί ποτέ. Τα άλλα που ανέφερα και είναι Πειραιά, Αγ. Παρασκευή κλπ. Δεν είναι όσο κοντά νομίζεις θα έλεγα. Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ πολύ για το input, δεν ξέρω καν από που ξέθαψες το εν λόγω PDF αχαχαχ, αλλά, ακόμα κι αν είναι του 2008, σίγουρα θα έχει σημαντικά στοιχεία.
H Jemma είναι ιδιαίτερα επιτυχημένα για συγκεκριμένους λόγους που αναφέρεις και εσύ, συν ότι είναι εδραιωμένη πάνω από δύο δεκαετίες. Εμένα πιο πολύ με ενδιαφέρει πώς έχει καταφέρει να σταθεί το manga district προς το παρόν.
Ντάξει, σίγουρα είναι μεγάλο ρίσκο, απλά νομίζω ότι ένα μαγαζί που καλύπτει τις ανάγκες του Πειραιά ίσως να φτουρούσε. Σίγουρα χρειάζεται παραπάνω έρευνα για να δω αν είναι βιώσιμο, αλλά προς το παρόν ήθελα απόψεις. Πολλά ευχαριστώ που ασχολήθηκες, Hazuki! Μάλλον το πρώτο βήμα είναι να ρωτήσω πέρα δώθε και να προσπαθήσω να δουλέψω σε ένα κομιξάδικο.
Α και ένας σχολιασμός για αυτό:
Για manga θα με ενδιέφερε και το ποσό μπορώ να βρω δύο/τρία συνεχόμενα volumes από μια σειρά που διαβάζω.
Δυστυχώς αυτά είναι δύσκολα πράγματα και όλοι επηρεάζονται εξίσου. Όταν κάνουν διανομές στην Ευρώπη πχ, συνήθως τα τεμάχια δεν τους βγαίνουν οπότε τα σπάνε όσο περισσότερο μπορούν για να καλυφθούν όσο περισσότερα βιβλιοπωλεία γίνεται, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι, ενώ παρήγγειλες δέκα αντίτυπα από έναν τίτλο, θα σου φέρουν μόνο δύο τελικά. Ακόμα χειρότερα αν ένα μάνγκα είναι σε διαδικασία ανατύπωσης. Γι' αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο να βλέπεις "σπαστές" σειρές σε βιβλιοπωλεία και κομιξάδικα. Από άποψη τιμών που είπες και παραπάνω, αυτός που έχει τις καλύτερες τιμές προς το παρόν (σε γενικές γραμμές, υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις) είναι ο manga district, που σε χρεώνει την τιμή που γράφει πάνω στο μάνγκα (σε δολάρια) αλλά σε ευρώ. Δέκα δολάρια γράφει επάνω? Δέκα ευρώ δίνεις. Τα υπόλοιπα μαγαζιά συνήθως το πάνε 11 ή 12 ευρώ, ανάλογα τον τίτλο και την εκδοτική. Δεν ξέρω πόσο πιο χαμηλά θα μπορούσε να πάει κάποιος χωρίς να γίνεται ασύμφορο το κέρδος, πάντως.
Σίγουρα ξέρω ότι η Seven Seas Entertainment σού κάνει έκπτωση 45% χονδρική στους τίτλους της και πρέπει να κάνεις παραγγελία αξίας 500 ευρώ τιμή λιανικής (άρα και να πληρώσεις 275 ευρώ + τα μεταφορικά), μια πολύ καλή έκπτωση. Δεν ξέρω όμως για άλλες εκδοτικές, όπως η VIZ ή η Kodansha, καθώς αυτές δεν μου είχαν απαντήσει.
Edited by Angel.tze, 16 September 2023 - 16:16.
that's a dude!
Posted 16 September 2023 - 19:30
https://publicity.businessportal.gr/company/165461201000
Posted 16 September 2023 - 20:22
Ώπα, δηλαδή αυτό σημαίνει ότι διέθεσαν 10k συνολικά για όλες τις εργασίες, το στήσιμο του μαγαζιού, τις πρώτες παραγγελίες κλπ, ώστε να ανοίξει επίσημα το μαγαζί? Μου ακούγονται λίγα, για να είμαι απολύτως ειλικρινής. Αυτό που αναφέρεις για τα έξοδα του πρώτου χρόνου φαντάζομαι ότι είναι το "safety net", σωστά? Για τους πρώτους μήνες που θα είναι πιο ζόρικοι, που πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα μπορείς να πληρώσεις λογαριασμούς και λοιπά μηνιαία έξοδα. Αυτό όμως είναι προσωπική διαδικασία, όχι κάτι που αναφέρεις στο κράτος λογικά. Πολύ παράξενο, μου δίνεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες
that's a dude!
Posted 17 September 2023 - 08:26
Posted 19 September 2023 - 15:32
Too soon για εμένα ένα κατάστημα manga για Ελλάδα. Αν θες να βγάλεις κέρδος.
Τα anime ανεβαίνουν κατακόρυφα αλλά τα manga πάρα πολύ αργά. Κολλητοί που βλέπουν One Piece αρνούνται να ρίξουν έστω και βλέφαρο στο manga και ας τους ταράζουμε στα spoil.
E-shop πολύ καλύτερα, αλλά θέλει κεφάλαιο. Επειδή για eshop είχα ψαχτεί αρκετά και εγώ(έχω άδεια στην λαική με εσώρουχα,πιτζάμες κλπ και ήθελα να τα μεταφέρω γιατί πολύ κούραση στον δρόμο) αν χρειαστείς καμία πληροφορία στείλε pm.
Posted 19 September 2023 - 16:35
Too soon για εμένα ένα κατάστημα manga για Ελλάδα. Αν θες να βγάλεις κέρδος.
Τα anime ανεβαίνουν κατακόρυφα αλλά τα manga πάρα πολύ αργά. Κολλητοί που βλέπουν One Piece αρνούνται να ρίξουν έστω και βλέφαρο στο manga και ας τους ταράζουμε στα spoil.
E-shop πολύ καλύτερα, αλλά θέλει κεφάλαιο. Επειδή για eshop είχα ψαχτεί αρκετά και εγώ(έχω άδεια στην λαική με εσώρουχα,πιτζάμες κλπ και ήθελα να τα μεταφέρω γιατί πολύ κούραση στον δρόμο) αν χρειαστείς καμία πληροφορία στείλε pm.
Υπάρχουν ήδη μερικά καταστήματα μάνγκα, αν και πιο πολύ merch πουλάνε παρά actual μάνγκα. Ακριβώς επειδή είναι τόσο λίγα υπάρχει και μια καλή εικόνα τους. Πχ το Otakustore γενικά τα πάει πάρα πολύ καλά και είναι εμφανές, αλλά δυστυχώς πράγματι στηρίζονται στα merch. Παρολ' αυτά νομίζω ότι υπάρχει ακόμα κοινό, απλά φαντάζομαι προς το παρόν δεν θα χεστούμε στο τάληρο. Ίσως σε μερικά χρόνια να είναι πολύ πιο προσβάσιμα. Πολλά ευχαριστώ για την προσφορά όσον αφορά σε eshops, θα σε ψάξω όταν έρθει η ώρα
that's a dude!