Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94060 replies to this topic

#93601 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 11 August 2023 - 20:51

Meanwhile in a not so far land a Linux Otaku tried to capture the fashion industry:

https://drive.google.com/file/d/1xVf7NTzR0asIdG5BldT-hLZLaU-U9CRE/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1u5Y9pG6YxctJx5mF2sl04V4mpm1ovR6w/view?usp=drive_link

https://drive.google.com/file/d/1csWE_b1zF5H4aDajXUfb7UrNViY5BrPF/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1CEeuQtZ4PG7Jf0xoTsDRo8cJMHRPIFJh/view?usp=drive_link

Ο στόχος είναι 1: Να φέρω otaku στοιχεία στα καθημερινά ρούχα.

Πιστεύετε πως αξίζει η απλά θα καταλήξει να ειναι απλά cosplay ρούχα που μόνο σε convention θα αξίζει να φορεθούν;

Γι αυτό θέλω το feedback σας.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A guys πότε θα πάμε για κανα meetup?

Edited by pc_magas, 11 August 2023 - 21:16.

#93602 Angel.tze

Angel.tze

Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

• Members
  • 378 posts

Posted 11 August 2023 - 23:14

Πάρε ιδέες από JoJo part 8, ο πρωταγωνιστής σπορτάρει ναυτικό συνολάκι και είναι πολύ κουλ.

8J90AKf.jpg

that's a dude!

#93603 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 220 posts

Posted 11 August 2023 - 23:23

Γενικα τα ρουχα των χαρακτηρων σε ολα τα Jojo τα σπανε, ο Araki μπορουσε ανετα να γινει σχεδιαστης μοδας.

Aσχετο με τα ρουχα, αλλα μιας και ειδα Linux θυμηθηκα πως τα χρονια που χρησιμοποιουσα τα Ubuntu ως κυριο λειτουργικο ηταν λιγο εφιαλτης, ηταν παρα πολυ ασταθη στον υπολογιστη μου, αν και νομιζω πως φταιει ως ενα βαθμο οτι η καρτα γραφικων μου ειναι nvidia.  roar.gif

Edited by Kain, 11 August 2023 - 23:28.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#93604 Angel.tze

Angel.tze

• Members
  • 378 posts

Posted 12 August 2023 - 14:35

Είναι αλήθεια ότι ο Αράκι έχει εξαιρετική αίσθηση της μόδας και έχω παρατηρήσει ότι, όσο έξαλλα και "γελοία" και να είναι τα ρούχα, οι χαρακτήρες πάντα, πάντα τα κάνουν pull off κάτα κάποιον μαγικό τρόπο. Μάλλον το γαμωconfidence θα είναι! Νομίζω όμως ότι έχει ήδη συνεργαστεί με φίρμες και έχουν βγάλει σειρές ρούχων που σχεδίασε, πχ με Gucci. Απλά δυστυχώς δεν έχει την σχεδιαστική ελευθερία που θα έπρεπε για να σχεδιάσει τα ρούχα που θα ήθελε όντως.

8J90AKf.jpg

that's a dude!

#93605 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,785 posts

Posted 20 August 2023 - 14:53

Vectra ξυρίσματα και τέτοια κάνεις να σου ρθω να με περιποιηθείς; Έχω να ξυριστω με ξυράφι καμία πενταετία.
rsrGbGx.gif

#93606 Angel.tze

Angel.tze

• Members
  • 378 posts

Posted 24 August 2023 - 14:19

Μόλις γυρίσαμε από διακοπές Κέρκυρα. Πολύ όμορφο νησί, μου έφτιαξε και την διάθεση. Πλέον νιώθω έτοιμος να συνεχίσω με το σχέδιο. Έλα όμως που έπρεπε η μισή Ελλάδα να έχει πιάσει φωτιές (από εμπρησμούς ξεκάθαρα) και έπρεπε επίσης να δούμε όλον τον απόπατο της ελληνικής κοινωνίας να εμφανίζεται πάλι και να ξερνά το μακρύ και το κοντό του.

Όπως και να έχει, τα περισσότερα νεύρα τα έχω με τα ELTA Courier. Έφτασε ένα βιβλίο όσο ήμασταν Κέρκυρα, με πήρε τηλέφωνο ο διανομέας όσο κοιμόμουν και το μεσημέρι ήμασταν επίσκεψη σε εκκλησία-μνημείο και με ξαναπήραν από το υποκατάστημα του Πειραιά με το οποίο υποτίθεται ότι έπρεπε να επικοινωνήσω για να πούμε νέα ημερομηνία παραλαβής. Δεν μπορούσα όμως να απαντήσω και, μέχρι να βγω έξω, το είχαν κλείσει, στο τσακ δεν τους πρόλαβα. Τους πήρα στο καπάκι και δεν απάντησε κανένας απολύτως. Τι φάση? Τους πήρα άλλες τέσσερις φορές ώρες καταστημάτων τις επόμενες μέρες και δεν το σήκωσαν ποτέ. Στο αθόρυβο το έχουν?? Τι μαλακία είναι αυτό? Είναι κυριολεκτικά λες και τα αγνοούν επιδεικτικά. Καραγκιοζιλίκια. Βλέπω και κριτικές και γελάω, πόσο σκουπιδίλα πια? Έχω κουραστεί να βλέπουμε το δημόσιο να είναι τελείως αναξιόπιστο και σταρχιδίστικο  :borednn9:

Μια σκέψη που έχω ασταμάτητα τα τελευταία χρόνια είναι ότι θέλω πολύ να φύγω από την Ελλάδα. Απλά δεν ξέρω πού να πάω ρε γαμώτο, τι προοπτικές θα είχα δηλαδή για μια ουσιαστικά καλύτερη ζωή.

8J90AKf.jpg

that's a dude!

#93607 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,785 posts

Posted 24 August 2023 - 15:18

Γαλλία και Γερμανία. Ειδικά νότια Γαλλία το κλίμα είναι πιο μεσογειακό. Αλλιώς Ισπανία. Ελβετία έχει τους καλύτερους μισθούς στην Ευρώπη. Γενικά θες πολύ περισσότερα λεφτά για να ζήσεις αλλά αν παίρνεις ένα μισθό κοντά στο μέσο όρο θα την παλέψεις λίγο καλύτερα από εδώ λόγο διαφορετικής αγοραστικής δύναμης. Στην Γαλλία αν θυμάμαι καλά υγεία δωρεάν, Γερμανία υπάρχει ένα σύστημα με ιδιώτες. Πάλι δουλεύει λόγο ελέγχων αλλά υπάρχει πάντα περίπτωση να αλλάξει. Τωρα από κόσμο λογικά Ισπανοί είναι πιο κοντά σε εμάς αλλά μισθολογικά είναι κάτω από Γαλλία Γερμανία.
rsrGbGx.gif

#93608 Angel.tze

Angel.tze

• Members
  • 378 posts

Posted 24 August 2023 - 15:55

Κοίτα, δεν το σκέφτομαι μόνο από άποψη μισθολογική, αλλά και από υγείας όπως λες και γενικότερα ποιότητα ζωής/κοινωνίας. Δηλαδή δεν θα προτιμούσα μια χώρα που είναι διεφθαρμένη, ακόμα κι αν πληρώνομαι καλύτερα. Σε γενικές γραμμές αυτό που θα ήθελα ιδανικά είναι μια χώρα που δεν σε εκμεταλλεύονται, μπορείς έμπρακτα να έχεις δικό σου σπίτι και γενικά να είναι βαρετά, να μην έχουμε έντονες συγκινήσεις.

Πήγε η ξάδελφη διακοπές σε φίλη της που ζει στη Σλοβενία. Όλοι οι μεσοαστοί έχουν δικό τους σπίτι με αυλή το οποίο μπορούν να κάνουν afford, μια χαρά οικονομική άνεση, πληρώνονται αρκετά καλά λεφτά, δουλεύουν 4 μέρες 6 ώρες (αν θυμάμαι καλά), τα προϊόντα είναι πιο φτηνά από εδώ (εκτός από εισαγόμενα που είναι αναμενόμενο να είναι ακριβότερα) και σε γενικές γραμμές βαριούνται, δεν συμβαίνουν τρελά πράγματα συνέχεια, ούτε ζουν με φόβο. Ως κοινωνία δηλαδή είναι μετρημένοι. Και, απ' ό,τι έχω καταλάβει, δεν θέλεις πολλά παραπάνω λεφτά για να ζήσεις σε σχέση με την Ελλάδα. Για θέματα υγείας, ασφάλειας, δουλειάς (πώς λειτουργεί το σύστημα δηλαδή) δεν έχω δει πάντως, δεν ξέρω να σου πω.

8J90AKf.jpg

that's a dude!

#93609 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,785 posts

Posted 24 August 2023 - 22:46

Κοίτα γενικά δεν υπάρχει πάραδεισος, παντού θα βρεις κάτι περίεργο.

Σλοβενία που είναι κάπως off χώρα που δεν μαζεύει κόσμο από όλο τον ντουνιά μπορεί να είναι νορμαλ. Το λέω γιατί από φίλους που πήγαν να μείνουν Ολλανδία και Γαλλία τους την είχαν πέσει κάτι ρατσιστικά γουρουνάκια.

Ο ένας πήγε εκδρομή αν θυμάμαι καλά Δανία και του την έπεσαν κι εκεί.

Αν υγεία κλπ είναι καλά τότε καλώς να πας.  :riiight:

rsrGbGx.gif

#93610 Angel.tze

Angel.tze

• Members
  • 378 posts

Posted 24 August 2023 - 23:37

Ναι, γενικά ο ρατσισμός, είτε επιθετικός είτε passive, είναι μεγάλο θέμα. Στην Ιαπωνία απλά δεν θα σε δεχτούν ποτέ σαν έναν από αυτούς, σε άλλες χώρες ίσως να στην πέσουν κιόλας, όπως λες με τους φίλους σου. Σε χώρα όπως η Σλοβενία, αυτό που αντιμετώπισε η ξάδελφη ήταν πολλά απορημένα βλέμματα και άτομα που άλλαζαν δρόμο επειδή δεν καταλάβαιναν αγγλικά. Πιο πολύ σαν αμηχανία δηλαδή, παρά ουσιαστικός ρατσισμός. Αν μάθαινε κάποιος και τη γλώσσα τους, ίσως να μην είχε και κανένα πρόβλημα. Επίσης η Σλοβενία είναι μια πολύ καινούργια χώρα και ακόμα δεν έχουν βρει τα πατήματά τους κοινωνικά και πολιτισμικά, κάτι που βρίσκω τουλάχιστον ενδιαφέρον!

Και ναι, σαφώς και δεν υπάρχει παράδεισος, αυτά που ζητάω ιδανικά είναι αχαχαχ, απλά βρε παιδί μου στην τελική θέλω να ζω σε έναν τόπο που δεν θα φοβάμαι για την επόμενη μέρα που θα ξημερώσει. Βλέπουμε! Προς το παρόν, νομίζω ότι είμαι καταδικασμένος να μείνω στην Ελλάδα για τουλάχιστον άλλη μια πενταετία  :kakaka:

8J90AKf.jpg

that's a dude!

#93611 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 posts

Posted 26 August 2023 - 08:21

Vectra ξυρίσματα και τέτοια κάνεις να σου ρθω να με περιποιηθείς; Έχω να ξυριστω με ξυράφι καμία πενταετία.

σορρυ τωρα το ειδα γυρισα πριν 2 μερες απο διακοπες!
nope...before covid κατι εκανα...αλλα με 2+ χρονια απαγορευσης το σταματησα...πλεον να σου πω δεν το ζηταει και κανεις οποτε  :canthelp:

Edited by vectrapearl, 26 August 2023 - 08:22.

#93612 Akihito

Akihito

Anime Fan

• Members
  • 170 posts

Posted 26 August 2023 - 15:02

Life update

Μετά την άδεια του καλοκαιριού μιλήσαμε με πρωτοβουλία του εργοδότη για αύξηση μισθού (wtf?). Θα παίρνω 150€ μεικτά παραπάνω από εδώ και πέρα.

Εγώ για κάποιον λόγο νιώθω παράξενα:
1.) Γιατί ποτέ δεν πίστευα ότι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα μετά τον COVID.
2.) Γιατί ποτέ δεν πίστευα ότι λειτουργούν έτσι οι Έλληνες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

#93613 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,785 posts

Posted 26 August 2023 - 16:47

Μια χαρά, κοίτα it is a game, σε φίλη της κάνανε αύξηση, της δώσανε καλύτερο πόστο, τώρα ειναι απολυμενη κι ανταλλάσουν εξώδικα. Επίσης προσωπικά στην 1η δουλειά μου πήρα αυξήσεις εν μέσω κρίσης, από τα 6 χρόνια που ήμουν εκεί μου έκανε τον τελευταίο βίο αβίωτο οπότε και τελικά χεστηκαμε. Και στις δύο περιπτώσεις μόλις άρχισε το μαγαζί να πηγαίνει άσχημα αργά ή γρήγορα θα την πληρώσει ο υπάλληλος, είτε με απειλές στην περίπτωση της φίλης είτε με τοξικό περιβάλλον όπως στην δικιά μου. Τέλος εννοείτε ότι αν πας κάπου αλλού θα πάρεις πολλά παραπάνω από το να περιμένεις τις αυξήσεις.
rsrGbGx.gif

#93614 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 26 August 2023 - 17:32

Ναι, γενικά ο ρατσισμός, είτε επιθετικός είτε passive, είναι μεγάλο θέμα. Στην Ιαπωνία απλά δεν θα σε δεχτούν ποτέ σαν έναν από αυτούς

Με 18+ χρόνια ζωής στην Ιαπωνία, το διαψεύδω κατηγορηματικά. Λες ότι ο ρατσισμός είναι μεγάλο θέμα (συμφωνώ) αλλά μετά βάζεις σε ένα καζάνι όλους τους Ιάπωνες.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#93615 Angel.tze

Angel.tze

• Members
  • 378 posts

Posted 26 August 2023 - 20:53

Με 18+ χρόνια ζωής στην Ιαπωνία, το διαψεύδω κατηγορηματικά. Λες ότι ο ρατσισμός είναι μεγάλο θέμα (συμφωνώ) αλλά μετά βάζεις σε ένα καζάνι όλους τους Ιάπωνες.

Μιλάω με βάση τα όσα έχω ακούσει προσωπικά, αλλά πράγματι παίζει να τους τσουβαλιάζω όλους μαζί και παραδέχομαι το λάθος μου. Απλά από youtubers και λοιπά άτομα (πχ στο reddit) που ζουν στην Ιαπωνία (δεκαετίες επίσης, σαν εσένα) έχω ακούσει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις κύκλους στενών ανθρώπων και πως, σε γενικές γραμμές, οι Ιάπωνες δεν σταματούν να σε αντιμετωπίζουν ως gaijin, όσα χρόνια και να ζήσεις, όσο φαρσί να μιλάς τα ιαπωνικά, όσο χωμένος στην κοινωνία τους να είσαι. Ότι, ναι μεν είναι πολύ ευγενικός και φιλόξενος λαός, αλλά ο ρατσισμός τους είναι πιο συγκαλυμμένος και φαίνεται στην συνολική στάση ζωής τους, παρά στο πως θα σου μιλήσουν ή αν θα είναι αγενείς μαζί σου. Για πες μας και την δική σου εμπειρία, με ενδιαφέρει πάρα πολύ.

8J90AKf.jpg

that's a dude!