Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole


  • Please log in to reply
93858 replies to this topic

#92521 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 11 October 2021 - 15:43

Δεν ειπα οτι ηταν ιδιες οι συνθηκες ουτε οτι υπηρχε απειλη, αλλα οτι ηταν σε υποχρεωτικη μορφη κατι ιδιας τεχνολογιας..και σαυτη τη περιοτωση με στοχο παιδια μόνο.

Edited by GhostPrince, 11 October 2021 - 15:44.

フカフカ

#92522 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 11 October 2021 - 15:45



Youtube Video


Εδώ είναι τα δεδομένα που βλέπει.

https://wonder.cdc.gov/controller/datarequest/D8;jsessionid=4B5B50E3564892706052EE6B7D68?stage=results&action=sort&direction=MEASURE_DESCEND&measure=D8.M2

Σωστά το αναφέρει, μάλλον είναι και παραπάνω αλλά δεν αναφέρει πόσα εμβόλια έχουν γίνει από τα υπόλοιπα τα τελευταία 20 χρόνια και πόσα έγιναν για τα εμβόλια του covid.
Στην λίστα θα δεις το εμβόλιο της j&j έχει σχεδόν τα ίδιo ποσοστό με εισπνεόμενο εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας στην 4η θέση. Το j&j έχει 15,178,784 σύμφωνα με το παρακάτω

https://covid.cdc.gov/covid-data-tracker/#vaccinations_vacc-total-admin-rate-total


Για την αλλαγή του γενετικού υλικού που έχει περισσότερο ψωμάκι θα το ψάξω αύριο.

Σχετικά με τα προηγούμενα post για την εξαφάνιση ενός ιος, για την πολιομυελίτιδα χρειάστηκε περίπου 60 χρόνια εμβολιασμού

https://en.wikipedia.org/wiki/Polio_vaccine

Edited by Hazuki, 12 October 2021 - 09:31.

rsrGbGx.gif

#92523 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 11 October 2021 - 16:05

Φανταστειτε να χρειαστεί κιο κοβιντ 50-60χρονια για να φυγει με μονημες αυτες τις συνθήκες τι εχει να γινει και τι ποσοστο θα επιβίωνε, οχι μόνο λογο του ϊου αλλα κιαπο αλλους παράγοντες οικονομικους και πολιτικούς κτλπ.
Βαση ουσιαστική δεν εχω αλλα αν το δεις μακροχρόνια δεν ειναι λογικο να λεμε "λιγοι πεθαινουν σημερα σε σχεση με το συνολο αρα δεν πειράζει" ας κολλήσουμε τους πάντες κιοπου μας παει. Για οποιαδήποτε μορφη ιων χρειάζεται να υπάρξει καποια μορφη αμυνας ή εστω θεραπεία αν δεν μπορει το πρώτο, δεν το θεωρω λυση το αστα γιολο ο καθενας ελευθερος να κανει οτι θελει ειναι κιοτι γινει, γιατι κανεις δεν ξερει τι πραγματικές επιπτωσεις θα ειχε αυτό.
フカフカ

#92524 ge0__

ge0__

    Starting...

  • Members
  • 28 posts

Posted 11 October 2021 - 16:06

Έχεις κάνα link για αυτά τα δύο.

 

 

Πόσα τσέπωσες;  :hehehe:

$1,250 ~ 1,100 ευρώ. Ήμουν ειλικρινής (ο μλκας) και στην αίτησή μου έβαλα ότι τα θέλω μόνο για transportation, food, technology και book expenses. Κάποιοι lab mates μου βάλανε και για housing/tuition και πήραν $2,500.

 

Όπως και να έχει, δεν νομίζω να έκανε κάτι αντίστοιχο ο Trump για εμάς τους international - αντ'αυτού, επί προεδρίας του, είχε αυξήσει τους φόρους εισοδήματος για τους international Ph.D. students όπως μου είπε ένας φίλος...


Edited by ge0__, 11 October 2021 - 16:07.


#92525 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 12 October 2021 - 00:25

https://wonder.cdc.gov/controller/datarequest/D8;jsessionid=4B5B50E3564892706052EE6B7D68?stage=results&action=sort&direction=MEASURE_DESCEND&measure=D8.M2

 
Εντωμεταξύ φάτσα φόρα στο link που έβαλες:

l2rEJgL.png
 
Και πιο κάτω:

K6sWS40.png


Με λίγα λόγια ο καθένας πάει και γράφει ότι θέλει εκεί. Σιιίγουρα, είναι το κατάλληλο μέρος για να πάρεις δεδομένα και να κάνεις ανάλυση.

Άρε έχουμε πήξει στους συνομοσιολόγους που πάνε και βρίσκουν ότι υλικό μπορούν και δεν μπορούν να βρουν για να αποδείξουν ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα, πειραματικά, άχρηστα ή ότι άλλο. Όχι σου αλλάζουν το DNA, όχι προκαλούν ασθένειες, όχι το κάνουν για να μας ελέξουν, μας έχουν πρήξει. Ζούμε σε μια κοινωνία όπου η κουτοπονηριά και η βλακεία βαφτίζονται επιστήμη. Έρχεται μετά ο κάθε ακροδεξιός ή άλλος επιτήδειος και λέει ωωπ, εδώ είμαστε έχουμε νέο υλικό για να προσελκύσουμε νέα θύματα. Και να σου τα γνωστά άγνωστα κανάλια να αναπαράγουν ότι βόθρο υπάρχει και δεν υπάρχει και μετά να το πλασάρουν ως ψαγμένο και αντι-συστημικό.

 

Καλά τα arguments πιο πάνω είναι ασχολίαστα. Ε αφού δεν είναι σίγουρα 100% τα εμβόλια και έχουν ρίσκα, ας μην τα κάνουμε.. και τι έγινε; Ε αφού μόνο μερικά εκατομμύρια άτομα πέθαναν υπήρχαν και χειρότερες πανδημίες στην ιστορία και τι έγινε; Καλύτερα να μην έπαιρναν μέτρα οι κυβερνήσεις και να μην υποχρέωναν τον κόσμο να κάνει εμβόλια και να προσέχει, ας πέθαινε περισσότερος κόσμος στο όνομα της δήθεν ελευθερίας του ανθρώπου και τι έγινε;

 

Λοιπόν τέτοιες εξυπνάδες, ας πάτε να τις πείτε στα άτομα που έχουν χάσει κοντινά τους πρόσωπα λόγο covid. Που παρόλο που οι γιατροί κάναν ότι μπορούσαν, που χορήγησαν ότι φάρμακο η θεραπεία ήταν διαθέσιμο, οι άνθρωποι ξεψύχησαν. Έχουν διαλυθεί οικογένειες και σπίτια και εμείς καθόμαστε και λέμε για ψευτο-δικαιώματα της ανθρώπινης ύπαρξης (γιατί apparently το να έχεις μια συγκεκριμένη δουλειά είναι ανθρώπινο δικαίωμα και πρέπει ανεφ όρων να σου ανήκει αλλιώς το σύστημα σε καταπιέζει). Και επειδή βλέπω να έρχεται το "μα και από τα εμβόλια κάποιοι πέθαναν", ειλικρινά είναι ασύγκριτα τα νούμερα σε σχέση με τα νούμερα που θα είχαμε αν δεν είχαμε κάνει καθόλου τα εμβόλια όποτε δεν ξέρω τι συζητάμε.

 


phmava.php

#92526 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 posts
  • Location札幌

Posted 12 October 2021 - 06:15

Το μεγάλο σφάλμα της Ελλάδας στο θέμα της πανδημίας είναι ότι έδωσε υπερβολική βαρύτητα στο θέμα του εμβολιασμού.

 

Πρώτο βήμα σε κάθε πανδημία είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ. Στην Ελλάδα, εσφαλμένως κατά τη γνώμη μου, έχει ειπωθεί ότι όλοι θα κολλήσουν.

Αυτό είναι εγκληματικό, γιατί ουσιαστικά σου λέει, εμβολιάσου και μετά κάνε ό,τι θες. Π.χ. "Να εμβολιαστούμε για να πετάξουμε τις μάσκες"

Και ουσιαστικά μετατοπίζει την ευθύνη όχι στο αν θα κολλήσεις ή όχι, αλλά στο αν θα εμβολιαστείς ή όχι.

"Ε αφού όλοι θα κολλήσουν γιατί να τηρώ τα μέτρα;" Θα σου πει ο άλλος.

 

Αυτή η πολιτική έχει κοστίσει πολύ στην Ελλάδα. Βλέπω σήμερα στην Ιαπωνία, 579 κρούσματα και 14 θάνατοι. Χωρίς καμία υποχρεωτικότητα και καμία διάκριση.

Απλά προτροπές για να διαφυλάξουμε τα μέτρα. (Αποφυγή κλειστών χώρων, αποφυγή χώρων με πολυκοσμία, μάσκες, καλό πλύσιμο χεριών κτλ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Είτε εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι). Καμία προνομιακή μεταχείρηση για τους εμβολιασμένους, καμία δωροδοκία. Και κανένας αποκλεισμός για τους ανεμβολίαστους.

 

Και στην Ελλάδα έχουμε σήμερα 2383 κρούσματα και 41 θανάτους. Και μια καταραμένη διχόνοια ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

 

Τι άλλο να πω, δε θα θέλετε να ήταν τα πράγματα σαν την Ιαπωνία;


Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.


#92527 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 12 October 2021 - 10:25

Σχετικά με το 2o video που έβαλε ο Kamui, όπως είχα πει και στο αρχικό σχόλιο που έσβησα γιατί μετά ξανά είδα το video και είχα κάνει λάθος τα νούμερα, οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στις ΗΠΑ περίπου στις 14 Δεκεμβρίου του 2020.

Δηλαδή η κυρία συγκρίνει το 2020 με το 2021 αλλά δεν αναφέρει ότι συγκρίνει δεδομένα 15 ημερών με δεδομένα 9 μηνών που φυσικά η ποσοστιαία διαφορά είναι αχανής.

Συγκεκριμένα από την παραπάνω βάση που αναφέρει η κυρία, το σύνολο reported θανάτων για τις 15 μέρες του 20 είναι 18, ενώ για το 2021 μέχρι σήμερα είναι 8349.

Αν κάνουμε αναγωγή των θανάτων ανά μέρα (282 μέρες μέχρι σήμερα) και πολλαπλασιάζοντας για το ίδιο διάστημα (15 μέρες) φτάνουμε στους 450 θανάτους για ίδια περίοδο.

Οι αριθμοί φαίνονται λιγότερο εντυπωσιακοί έτσι, το ποσοστό βέβαια είναι ακόμα χειρότερο από αυτό που αναφέρει το video.

2500% αύξηση αλλά αυτό μπορούμε να πούμε ότι είναι φυσιολογικό όταν μιλάμε για περίπου 180 μύρια εμβολιασμών μέσα σε 9 μήνες σε σχέση με τα υπόλοιπα που δεν έχουν τα ίδια ποσοστα.

 

Σχετικά με το τι έγινε στην Ελλάδα δεν διαφωνώ ιδιαίτερα στο ότι η κυβερνησάρα μας έκανε κακή διαχείριση αλλά ας μην συγκρίνουμε το τι έγινε σε εμάς και τι έγινε στην Ιαπωνία γιατί μιλάμε για δύο λαούς με διαφορετική ιδιοσυγκρασία.

Παράδειγμα ο κύριος τις προάλλες από την Θεσσαλονίκη. Του ζήτησαν να βάλει στο παιδί του μάσκα, που είναι απλά ένα χαζό μέτρο για να προστατευτούν τα παιδιά μέσα στο χώρο.

Αντί να διαμαρτυρηθεί που τα στοιβάζουν σε τμήματα των 25 παιδιών, άρχιζε να φωνάζει για την μάσκα και τελικά έφερε κι εκείνο το χαρτί με το πρόστιμό από τους con artists που κυκλοφορούν.

Θα μου πεις extreme περίπτωση αλλά το πρόβλημα στην Ελλάδα τουλάχιστον παραμένει, δεν ξέρεις πως σκέφτεται ο άλλος και σε τι βαθμό.

Δεν υπάρχει μία κοινή λογική που πιστεύω ότι υπάρχει σε μεγαλύτερο βαθμό στον Ιαπωνικό λαό και προκύπτει αυτή η κοινωνική ασφάλεια που τους δίνει το πλεονέκτημα να μην έχουν υποχρεωτικότητα και όλα τα καλά που αναφέρεις.


rsrGbGx.gif

#92528 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 posts
  • Location札幌

Posted 12 October 2021 - 11:48

Η μεγαλύτερη διαφορά Ιαπωνίας - Ελλάδας είναι στην παιδεία των ανθρώπων.

 

Στην Ιαπωνία οι πολίτες κατά κανόνα σέβονται το κράτος και το κράτος του πολίτες.

Το κράτος θα σου πει "Έχουμε μια πανδημία, σε παρακαλώ, να ακολουθείς τα μέτρα. Αλλά ακόμα και αν δεν τα ακολουθείς, θα σεβαστούμε την επιλογή σου."

Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες κατά 99% να εμπιστευθούν το κράτος και να κάνουν το σωστό.

 

Στην Ελλάδα το κράτος θα σου πει. "Έχουμε μια πανδημία, να κάνεις αυτό που θα σου εγώ. Μη φέρεις καμία αντίρρηση και αν δεν υπακούσεις θα σου κάνω τον βίο αβίωτο."

Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να ΜΗΝ εμπιστεθούν το κράτος και να μην κάνουν το σωστό. Ή ίσως να το κάνουν λόγο του φόβου των ποινών.

 

Μου θυμίζει πιεστικούς γονείς που λένε "Φάε ρε κωλόπαιδο το φαΐ σου για να μη σε σπάσω στο ξύλο." Αντικειμενικά το να ταΐσεις το παιδί σου είναι σωστό, αλλά μετράει και η εμπιστοσύνη που σου δείχνει. Ακόμα και αν τελικά το παιδί φάει, παραμένει η αρνητικότητα, η έλλειψη εμπιστοσύνης και η κακή ατμόσφαιρα. Θα ρωτήσει μετά ο γονέας. "Γιατί το παιδί μου είναι αντιδραστικό; Γιατί δεν τρώει;" Μήπως, λέω μήπως γιατί το πιέζεις; Σεβάσου τον άλλον για να σε σεβαστεί.

 

Όσο πιο πολύ αναγκάζεις τον άλλο να κάνει κάτι, τόσο πιο πολύ θα αντιδράσει. Η διχόνοια, οι ψυχολογικές πιέσεις, οι διακρίσεις είναι και αυτό ένα πρόβλημα που πρέπει να επισημανθεί.

 

Αυτά που είπα, τα λέω διότι στην Ιαπωνία ούτε αρνητικότητα υπάρχει, ούτε έλλειψη εμπιστοσύνης υπάρχει, ούτε κακή ατμόσφαιρα.

Αντικειμενικά είναι δύσκολο να διορθωθούν όλα τα προβλήματα παιδείας άμεσα, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε όσα μπορούμε.

 

Πάντως, για την extreme περίπτωση που ανέφερες, απλά θα αναφέρω ότι, για τα Ιαπωνικά δεδομένα τουλάχιστον, τα SMS, τα λοκντάουν, τα πρόστιμα, οι υποχρεωτικότητες, οι διακρίσεις, το να τεθούν σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, είναι εξίσου extreme μέτρα. Όσο ακραία μου φαίνεται η περίπτωση που ανέφερες, άλλο τόσο και ίσως περισσότερο ακραία φαίνεται σε εμένα (και στους Ιάπωνες φίλους που συζητώ), τα extreme μέτρα που πάρθηκαν στην Ελλάδα, όχι από έναν, ας πούμε μυστήριο, αλλά από την Ελληνική κυβέρνηση.

 

Τέλος πάντων, ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση. Υπομονή, επιμονή και ψυχραιμία σε όλους.


Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.


#92529 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 12 October 2021 - 12:08

Έχεις ένα point για τα extreme μέτρα.

Meanwhile in Australia ...

 

Youtube Video


rsrGbGx.gif

#92530 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 12 October 2021 - 13:22

"we like it when you peasants blame each other". "Freedom for fucking die or get long covid"

Πέθανα. Αν και δεν ξερεις αν πρεπει να γελασεις ή να κλαψεις με τετοια σποτακια γιατι λιγο πολυ αυτα που σατιριζει συμβαίνουν irl κιολας xD ασε που indirect ισως αλλα το τρολλ παει συννεφο.



Τα ειπατε αλλα λιγο πολυ εκει βρίσκονται κιοι διαφορες, θεμα κακης διαχείρισης απο κυβερνήσεις, κακες δομες, ελειψη παιδείας οπου οδηγουν σε υπερβολικες αντιδρασεις και διχωνια ολα μαζι. Το να συγκρινομαστε με λαους οπως ιαπωνια ή καποιες σκανδιναβικες χωρες δεν ξερω τι νοημα εχει, που οι άνθρωποι λειτουργουν με εντελεως αλλο σκεπτικό εκει και εμπιστεύονται το κρατος και δεν ειχαν και χαζα sms ή αλλα ψευτομετρα ή στη μουσικη κολλαει και γενικα μια εικονα που εδειχνε σαν να μη ξερανε κιαπλα δοκιμαζανε στη τυχη διθεν περιοριστικα μετρα λες και σε κοροϊδεύουν στη μαπα απτην αρχη, ε λογικο μετα να υπαρχει πολυ μεγαλύτερο προβλημα σαν αποτέλεσμα. Με τα νοσοκομεία που εχουμε επισης λογικο οι θανατοι να ειναι περισσότεροι απο καποιες χωρες που ειχαν επενδύσει σαυτο καλυτερα κιας εχουμε ελαχιστο πληθυσμό συγκριτικά με αυτους. Αλλα παιζει ρολο κυριως η ολη νοοτροπία του καθε λαου. Δεν τη παθανε σε ιδια κλιμακα ολοι κιαυτο ειναι και το ανισυχιτικό.
Η ιαπωνια ειναι κιαπτις χωρες που θεωρω σε σχεση με οσους εχω μιλησει εστω , οτι εχει ζησει μια εντελως διαφορετικη κατασταση πανδημιας μεχρι στιγμης σε σχεση με εμας στην ευρωπη ή κ αμερικη ακομα εστω. Anyway.

Εντομεταξυ άκιρο αλλα δευτερη φορα που παραιτηται προθυπουργος μεσα στη πανδημία. Εφυγε κιο Σουγκα. Τι φαση με τη πολιτικη κατασταση αυτο το διαστημα εκει;
フカフカ

#92531 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 12 October 2021 - 13:26

Actually meanwhile in Australia...

 

Youtube Video


O6rrvsU.jpg


#92532 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 12 October 2021 - 13:30

Στην ιταλια να αναφερω οτι υπαρχει και τρομοκρατική οργανωση και καλα "αντιεμβολιαστων" που για μια περιοδο εβαζαν μπομπες κανονικά. Δεν ξερω αν συνεχίζει ακομα αυτη η παράνοια.

Edited by GhostPrince, 12 October 2021 - 13:31.

フカフカ

#92533 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 13 October 2021 - 10:27

να ρωτήσω.

 

πιστεύετε ο πρωθυπουργός το έχει κάνει όντως το εμβόλιο? απλα απο περιέργεια ρωτάω.


wdasa.png


#92534 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 13 October 2021 - 12:10

Και να ειναι συνομολογικη φαρσα και πολιτικο μαρκετινγκ και να μην το χει κανει (που δεν νμζω) δεν αποδυκνυει κατι στην ουσια περα οτι απλα θα κοροϊδευε τον κοσμο ακομα περισσότερο (κατι που ηδη κανει καλα) . Αλλα οπως και να χει ασχετως με κουλη εχουν οντος εμβολιαστει αρκετοι στο πολιτικό στερεωμα, καλως ή κακως.

Edited by GhostPrince, 13 October 2021 - 12:12.

フカフカ

#92535 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 posts
  • Location札幌

Posted 13 October 2021 - 16:57

Βρήκα ένα άρθρο που κατά κάποιο τρόπο μου λύνει την απορία γιατί αναφέρονται πολλοί νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα.

 

https://www.ethnos.gr/ellada/177944_koronoios-giati-einai-poly-psilos-o-arithmos-thanaton-stin-ellada-ti-leei-sto

 

Καταγράφονται όλοι ως νεκροί από κορονοϊό

Τέλος, ένας άλλος παράγοντας που εμφανίζει υψηλός αριθμός θανάτων στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι ότι ασθενείς με κορονοϊό και με βαριά υποκείμενα νοσήματα, οι οποίοι τελικά χάνουν τη ζωή τους, καταγράφονται στη μακάβρια λίστα των νεκρών από κορονοϊό.

«Κανένας άνθρωπος δεν πεθαίνει υγιής, όλοι χάνουν τη ζωή τους από κάποια αιτία. Τώρα όλοι αυτοί καλύπτονται κάτω από την "ομπρέλα" του κορονοϊού, αλλά δε σημαίνει ότι όλοι αυτοί θα ζούσαν , αν δεν υπήρχε η πανδημία και δεν νοσούσαν και από κορονοϊό. Ενδεχομένως κάποιοι από αυτούς τους ασθενείς με βαριά υποκείμενα νοσήματα θα έχαναν τη ζωή τους, ακόμα και αν δε νοσούσαν από κορονοϊό. Στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη καταγράφουμε στην ίδια λίστα, όσους πέθαναν από κορονοϊό και όσους πέθαναν με κορονοϊό. Για παράδειγμα, πέρυσι δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από την εποχική γρίπη, αν και κάθε χρόνο χάνει τη ζωή του ένας σημαντικός αριθμός ατόμων από αυτήν. Γι’ αυτό και ανεβαίνουν οι αριθμοί των θανόντων από κορονοϊό», σημειώνει ο κ. Κιουμής.

 

 

Τα σημεία που μου έκαναν εντύπωση,

"Στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη καταγράφουμε στην ίδια λίστα, όσους πέθαναν από κορονοϊό και όσους πέθαναν με κορονοϊό."

 

"Για παράδειγμα, πέρυσι δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από την εποχική γρίπη, αν και κάθε χρόνο χάνει τη ζωή του ένας σημαντικός αριθμός ατόμων από αυτήν. Γι’ αυτό και ανεβαίνουν οι αριθμοί των θανόντων από κορονοϊό."


Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.