Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94066 replies to this topic

#92506 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Οκτώβριος 2021 - 10:53

το κλιματιστικο εβγαζε αερα στην μιση μερια μονο. εβαλα το χερι μου να δω απο που βγαινει ο αερας αλλα απο βιασυνη καπως ακουμπησα ενα γκρι πραμα και ακουστηκε ενας κροτος. πρεπει να με χτυπησε ηλεκτρικο ρευμα στα δαχτυλα εντονο.

ενα κομματακι πλαστικου εφυγε απο το κλιματιστικο και τωρα τρεμει συνεχεια.

wdasa.png

#92507 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2.794 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Οκτώβριος 2021 - 11:33

Φώναξε τον ψυκτικό να το δει.
rsrGbGx.gif

#92508 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Οκτώβριος 2021 - 20:46

Aμα δεν εριξε την ασφαλεια αλλαξε σπιτι

stasou%2520mygdala.jpg

#92509 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Οκτώβριος 2021 - 21:41

λετε να μην ηταν ρευμα? ηταν εντονο στα δαχτυλα μου. σε μια στιγμη νομιζα οτι μου τα μαζεψε το μηχανημα.

τωρα οκ το αισθανομαι απλα που και που αμα συγκεντρωθω και το παρατησω ισως αισθανομαι καποια τσιμπηματακια πολυ ελαφρια. ελπιζω να φυγουν

wdasa.png

#92510 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Οκτώβριος 2021 - 12:12

Παιζει κιολας να μην ηταν ρευμα αλλα μαλλον οι ελικες που βγαζουν τον αέρα. Δηλαδη θα μπορουσα να χασω τα δαχτυλα μου!!!!!!!!!

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Erudinam: 10 Οκτώβριος 2021 - 12:17

wdasa.png

#92511 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Οκτώβριος 2021 - 12:20

Τo squid game ωραια σειρα

wdasa.png

#92512 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2.160 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 10 Οκτώβριος 2021 - 16:07

Μακαρι να χαμε ενα τετοιο γκεημ και στη πραγματική ζωη. Να σκοτωνομασταν ολοι οι απελπισμενοι λιγο λιγο...
Θυμισε υπερβολικά Κάιτζι αλλα χωρις τη φαση του μαγιονγκ και με πιο χαζους χαρακτήρες. Ωραιο στησιμο/σκηνοθεσία και φαν του γουοτς παρ ολα αυτα.
フカフカ

#92513 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 10 Οκτώβριος 2021 - 19:01

Πάντως όταν δεν δέχονται το τεστ αντισωμάτων μου που αποδεικνύει ότι νόσησα στα μέσα Απριλίου και απαιτούν να δίνω 20 ευρώ την εβδομάδα για να σπουδάσω δια ζώσης, ενώ εσκεμμένα και ξεδιάντροπα με αποκλείουν από την επιλογή να κάνω τα εν λόγω τεστ σε δημόσια δομή δωρεάν, και επιπλέον κάνουν κοινωνικό διαχωρισμό ενθαρρύνοντας πολίτες να με βρίζουν όντας "ψεκασμένος", τότε όχι, δεν εμβολιάζομαι, από καθαρή αντίδραση. Θες να με εκβιάσεις να κάνω το εμβόλιο για να αποποιηθείς κάθε ευθύνης και να κονομήσεις και κάτι, ενώ είμαι μάλιστα καλυμμένος? Ε όχι, δεν το κάνω για όσο είναι δυνατόν.

Αυτό το πράγμα είναι μια αθλιότητα, έχω ακούσει για πολλές τέτοιες περιπτώσεις και ειδικά στο εξωτερικό πχ Αμερική που κολλήσε πάρα πολύς νέος κόσμος, το θέμα της υπεροχής της φυσικής ανοσίας είναι ιδιαίτερα hot. Πχ είχα δει ένα video για έναν καθηγητή στις ΗΠΑ που τον υποχρέωναν από το κολλέγιο να εμβολιαστεί ενώ είχε νοσήσει, έκανε δικαστήριο και το κέρδισε. Τα στοιχεία παγκοσμίως είναι συντρηπτικά υπέρ της φυσικής ανοσίας αλλά εδώ στην Ελλάδα έχουμε να μας ενημερώνει ως ειδικός τον κύριο Βασιλακόπουλο για την ξεκάθαρη υπεροχή της τεχνιτής. Βρίσκω τουλάχιστον ύποπτη αυτή την αδιαφορία που επικρατεί ως προς τη συμπερίληψη των νοσήσαντων στους "προνομιούχους" του καθεστώτος, τα πιστοποιητικά νόσησης τα αναφέρουν ίσα-ίσα από υποχρέωση, ενώ εξαρχής δεν υπάρχει σύστημα που να βοηθάει τους ανθρώπους να τα αποκτήσουν, τη στιγμή που όσοι εμβολιάστηκαν και "ξεμπέρδεψαν" πριν ένα χρόνο σουλατσάρουν ανενόχλητοι. Όχι ότι η φυσική ανοσία είναι φυσικά το θέμα, όταν μιλάμε για ένα πανεπιστήμιο που οι μισοί κάνουν τεστ επί πληρωμή και οι άλλοι μπαίνουν free, ακυρώνοντας ουσιαστικά το τεστ των υπολοίπων και θέτοντάς τους σε κίνδυνο, αλλά προφανώς δεν νομίζω πώς τους ενδιέφερε να ανοίξουν πραγματικά τα πανεπιστήμια, αλλά να πετύχει το deal με τη φαρμακοβιομηχανία και να αυξηθούν τα πειραματόζωα. Ένα άθλιο εκβιαστικό δόλωμα είναι όλο κι όλο, για αυτό και σιγά μη δώσουν πιστοποιητικά φυσικής ανοσίας.

Καταλαβαινω γιατί αντιδρα ο κοσμος και γιατι αντιδρα σε κάποιες χωρες πολυ περισσότερο απ οτι καποιες αλλες, εχει χαθει καθε ιχνος εμπιστοσύνης μιας και μπήκαν με το ζορι ολα και συνεχιζουν χωρις εξηγήσεις, αλλα πλζ μην αρχιζεις κιεσυ θεωριες μεταδοσης απο εμβολιασμενους μεσω 5G. Ναι θα κολησει κιο εμβολιασμενος αλλα θα το κολλήσει κιαπο καποιον που εχει κολησει, ειναι άρρωστος, και οι πιθανότητες να νε μη εμβολιασμενος ειναι πολυ μεγαλυτερες. Και στις μεθ οι εμβολιασμενοι ειναι πολυ λιγότεροι. Ασε που οι ανεμβολιαστοι κολλανε και πιο βαρια αρα μεταδιδουν και πιο ευκολα ειδικα οταν δεν τους νοιαζει και κυκλοφορουν αρωστοι στο δρομο. Αλλα εδω δεν μιλαμε για αρνητες εμβολιου μόνο, που ενα νορμαλ ποσοστο το φτασαμε, μιλαμε για αρνητες του σελφ τεστ, της μασκας αρνητές σε οτι σχετιζεται με τη πανδημία γιατι απλα αφου μου το λες εγω δεν το κανω φιλος.

Εδώ δηλαδή έχουμε εμβολιασμένους που μπορεί να κολλάνε αλλά δεν μεταδίδουν, αλλά οι άρρωστοι είναι αυτοί που κυκλοφορούν ανενόχλητοι στο δρόμο (μα...αφού είναι άρρωστοι!), όχι οι προνομοιούχοι ασυμπτωματικοί φορείς που εξαιρούνται από τα υγειονομικά μέτρα και έχουν...κερδίσει τη ζωή τους πίσω, με αντάλαγμα απλώς να παραδώσουν το σώμα τους στο υγειονομικό παρακράτος.

Το ερώτημα ειναι ποιο εμβόλιο προστατεψε ποτε ιστορικα "τους αλλους"; Αυτο κιαν ειναι σουρεαλισμος για οσους το πίστεψαν. Η ουσια ειναι να προστατεύσει εσενα απτους αλλους, σε καποιο βαθμο εστω. Απλα οκ σε αλλες ασθένειες το καναμε ολοι χωρις να ρωταμε πολλα πολλα, οποτε σχεδον εξαφανιζόταν ο ϊος ή εστω έπαυε να ειναι επικυδυνος για μας. Με εμβολιο μια χαρα κολαγες ανεμοβλογια ή ιλαρά στο σχολειο και μερικους τους χτυπαγε κ πιο βαριά. Αυτα τα στοιχιωδη να κτλβαιναμε και δεν θα υπηρχε τοσος τρομος για τα εμβολια ξαφνικα. Λες και δημιουργήθηκε φετος η έννοια του εμβολίου.
Τα rna του καρκίνου μια χαρα τα κανανε που δεν υπηρξε παρόμοια επιβολή.
Αν πονταρουμε σε εξάλειψη του ϊου παντος θα χρειαστεί μερικες γενιες το πράμα..αν δεν αφανηστουμε εως τοτε απο τριτους παραγοντες.

Γενικα θεωρω οτι οσο πιο βαρια συμπτώματα εχει καποιος μεταδιδει και πιο ευκολα πάντος, γενικα με ολες τις γρυπες κτλπ..αρα ποιος εχει τις περισσότερες πιθανότητες στη τελικη;
Εκτος κιαν με τον συγκεκριμένο ϊο λειτουργεί διαφορετικά δλδ οποτε δεν εχει σημασία. Εχω ψιλοπαψει να διαβαζω ερευνες ή αρθρα κυριως γιατι η μια ακυρωνει την αλλη πανω στο θεμα του κοβιντ. Καπου τη χανεις τη μπάλα στο τι ισχυει εν τελει.

Απτη στιγμη που να εμβολιαστει παντος πριν εχουμε κιαλλες νέες μεταλλαξεις το 100% ειναι κατι το ανεφικτο και δεν εχει και βαση να το ελπιζαμε εξαρχής, προφανως και τα τεστ ειναι πολύ πιο σημαντικά , αλλα ουτε αυτο κανουν πολλοί. Εμβολιασμένοι και μη. Οι μεν γτ δεν τους υποχρεώνει κ κανεις πλεον οπως λες, οι δε επειδη απλα δεν θελουν τη χούντα, ή βαριουνται, δεν θελουν να πληρώσουν, (επρεπε να τα χαν δωρεαν για μενα) λογοι παντα υπάρχουν στη παράνοια ή στο να ψευτοδηλωνεις και ολοι συμβαλουμε με τον ενα ή τον αλλο τροπο στη μετάδοση στο τελος. Γενικα μια τρυπα στο νερο ολο. Και τα κρατη με χειροτερη ελειψη σε θεματα υγειας λογικο να τη πληρώνουν παραπάνω αφου δεν ειναι σε θεση και να το αντιμετωπίσουν. Βαλτε και οσους δεν είναι ασφαλισμένοι που ισως δεν εχουν προσβαση σε τιποτα απ ολα αυτα...

Τα πρώτα περί εμβολίων δεν τα σχολιάζω, σε αυτή την περίπτωση μιλάμε περί πειραματικών γενετικών σκευασμάτων που έχουν προκαλέσει μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες το 50% των επικίνδυνων παρενεργειών που προκάλεσαν όλα τα εμβόλια μέσα στην τελευταία εικοσαετία, υποθέτω τα εποχιακά, όχι τα παιδικά που είναι προφανώς ασφαλή και όντως εξαφανίζουν ασθένειες, φανταστείτε όμως πχ να πέθαιναν στην Αμερική κάθε μήνα πάνω από δέκα παιδιά απ' το εμβόλιο της ιλαράς, λιγότερα απ' όσα θα πέθαιναν από ιλαρά, αλλά θα το κάνατε στο παιδί σας;

Έχεις κάποια έρευνα ως παράδειγμα; Εντάξει τώρα με την delta τα εμβόλια δεν είναι τόσο αποτελεσματικά οπότε δεν προστατεύουν τόσο όσο πριν. Αλλά δεν έχω διαβάσει πουθενά ότι δεν προστατεύουν καθόλου.

Τώρα για αυτό που λες το αν νοσήσεις βαριά ο κίνδυνος να μεταδώσεις τον ιό είναι ο ίδιος. Οκ έστω ότι ισχύει. Αν η πιθανότητα να κολλήσεις και να νοσήσεις βαριά είναι μικρότερη, δεν μειώνει εν τέλη και την μεταδοτικότητα του ιού;

Μα μόνος σου το λες, επειδή έχουν κάνει όλοι εμβόλιο, βοηθάει στο να περιορίζεται η ασθένεια σε κοινωνικό επίπεδο. Δεν είπε κανείς ότι σε κάνουν άτρωτο τα εμβόλια. Ίσα ίσα, για αυτό είναι σημαντικό να εμβολιαστεί όσο περισσότερος κόσμος, για να περιοριστεί η μετάδοση του ιού. Γενικά μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, ότι μπορούμε κάνουμε.Προφανώς δεν κάνεις το εμβόλιο μόνο για τους άλλους, το κάνεις για να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Αλλά ότι αυτό επηρεάζει και τους γύρο σου είναι αρκετά σημαντικό.

Τώρα για το αν το κράτος θα έπρεπε να παρέχει τα τεστ δωρεάν συμφωνώ. Γενικά πολλά μέτρα ήταν λίγο χαζά, όπως αυτό με την δυνατότητα κυκλοφορίας μετά από κάποια ώρα. Απλά καλό είναι να διαχωρίζουμε λίγο τα ζητήματα που είναι όντως πολιτικά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον ιό και τα εμβόλια.

Αυτό που έχω διαβάσει κατά τ' άλλα είναι ότι αυτό που συμβαίνει είναι πως άπαξ και τα μεταδοτικότερα μεταλλαγμένα στελέχη κατορθώσουν να υπερβουν την ανοσία του εμβολίου, αναπαράγονται και μεταδίδονται σε μεγαλύτερο βαθμό μέσα στην κοινότητα λόγω των εμβολιασμένων, είναι όμως συνήθως λιγότερο θανατηφόρα. Μου φαίνεται πάντως ότι υπάρχει μια αντίφαση περί μεταδοτικότητας, άλλα δείχνουν τα στοιχεία των πρώτων κλινικών μελετών, και άλλα η παγκόσμια κοινωνική πραγματικότητα, πόσο μάλλον λαμβάνοντας υπόψη την επιβολή των απαρτχάιντ. Πουθενά δεν έχω διαβάσει για μείωση κρουσμάτων λόγω των εμβολίων και ως εκ τούτου προστασία των ανεμβολίαστων ευπαθών ομάδων χάρη στους εμβολιασμένους νέους, ούτε για επικίνδυνους ανεμβολίαστους που δολοφονούν ευπαθείς εμβολιασμένους. Άλλο η επιστήμη και άλλο η προπαγάνδα.

Για το παράδειγμα που τέθηκε για το αν θα πρέπει να απολυθούν νοσυλευτές που δεν κάνουν το εμβόλιο, γνώμη μου είναι πως εκτός και αν κάποιος νοσηλευτής έχει κάποιο ιατρικό λόγο, το να μην θέλει να εμβολιαστεί κατά πάσα πιθανότητα το κάνει από άρνηση. Δεν νοείται να είσαι νοσηλευτής ή γιατρός και να αρνείσαι να κάνεις το εμβόλιο, ειδικά δεδομένου ότι έχει περάσει τόσος καιρός και έχουμε μια αρκετά καλή εικόνα για τις παρενέργειες τους. Νομίζω πως το να το αρνείσαι πλέον να το κάνεις χωρίς σοβαρό λόγο είναι αντιδεοντολογικό. Είναι σαν να πηγαίνω εγώ στο αφεντικό μου και να λέω ότι δεν θέλω να βάλω κάποιο antivirus στο laptop μου ενώ είναι πολιτική της εταιρίας. Ε φυσικό είναι μετά να θέλει να με διώξει.

Πέραν του ότι δεν πιστεύω πώς υπάρχουν σοβαροί και μη σοβαροί λόγοι για την τήρηση θεμελιώδων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακόμα και αν υποθέταμε ότι υπάρχει οποιοδήποτε περιθώριο θεώρησης μιας τέτοιας απόφασης ως ηθική, νομίζω ότι ούτε το παράδειγμα του antivirus λειτουργεί. Γιατί αφενός ένα laptop ό,τι κι αν θα μπορούσε να πάθει ( ; ) από ένα antivirus, δεν έχει τα ίδια θεμελιώδη δικαιώματα με το ανθρώπινο σώμα, πόσο μάλλον αν πρόκειται για μη αναστρέψιμη γενετική τροποποίηση. Επίσης που ακριβώς είδες τη σαφή εικόνα των παρενεργειών; Έχεις στοιχεία; Τα μόνα επίσημα στοιχεία και στατιστικά που έχω δει να ανεβαίνουν πότε πότε από τους επίσμους φορείς λογοκρίνονται συχνά, πέφτουν από το ίντερνετ, οι ίδιοι οι θεσμοί εκβιάζονται και κάνουν την πάπια, και σε όλη αυτή την δήθεν παραπληροφόρηση των επιτήδιων, ποια είναι τα πραγματικά στοιχεία που αποκαθιστούν την αλήθεια; Πού αναρτώνται; Σε πόσες χώρες καταγράφονται οι παρενέργειες με βάση τα πρωτόκολλα και τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας; Στην Ελλάδα πάντως μόνο λογοκρισία, παραπληροφόρηση, απόκρυψη στοιχείων, και άρνηση των επίσημων δεδομένων που μιλάνε (όχι με βεβαιότητα, αλλά με βάση τις κίτρινες κάρτες, ας μην ξεχνάμε όμως και την υποκαταγραφή) για εκατομμύρια επικίνδυνες παρενέργειες στην ΕΕ και τουλάχιστον 20.000 θανάτους. Μη λαμβάνοντας υπόψη πόσους δεν είναι σε θέση να καταγραφούν ακόμα. Σε κάθε περίπτωση μπορεί κανείς να απαντήσει ότι είναι και πάλι θα ήταν μικρά ποσοστά σε σχέση με τα θύματα του covid αλλά αυτό θα ανέτρεπε ολόκληρο τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, γιατί αν ήταν έτσι θα πέθαιναν και μικρά παιδιά από συμβατικά εμβόλια και απάντηση θα ήταν ότι από ιλαρά θα πέθαιναν περισσότερα. Είναι εντελώς άθλιο αντεπιχείρημα γιατί δεν βοηθάει στην εξέλιξη της επιστήμης και την ανάπτυξη ενός πλαισίου υπευθυνότητας και διαφάνειας στην ενημέρωση του κόσμου. Και φυσικά το ζήτημα της υποχρεωρικότητας δεν θα έπρεπε να αποτελεί καν ζήτημα βάσει των δεδομένων. Για αυτό και τόση απόκρυψη και λογοκρισία.

Well για σωστή ενημέρωση θα πρέπει να πας απ' ευθείας σε papers & CDC. Δηλαδή στην πηγή.

Από την άλλη απ' όσο έχω καταλάβει το CDC και τα papers είναι η πηγή των πιο αντικρουώμενων στοιχείων από τα οποία δεν βγάζεις άκρη. Και ναι, αυτό ακριβώς είναι η επιστήμη. Να αναζητάς ταπεινά την αλήθεια μέσα από τις λεπτές αντιφάσεις και αποχρώσεις των στοιχείων. Όχι να εργαλιοποιείς μια έρευνα για να καταστρέφεις ζωές και ολόκληρα πολιτεύματα. Αυτό είναι καθαρός ναζισμός.

Γενικά όσα λέει ο Lord Leon και προσπαθώ να εξηγήσω κι εγώ είναι εν γένει γνωστά και έχουν βγει και στην ελληνική τηλεόραση (για λίγα λεπτά πριν τα κόψουν) τουλάχιστον από το Μάιο. Κι όμως εδώ ακόμα τα προπαγανδιστικά σποτάκια μιλάνε για τείχος ανοσίας και λοιπά παραμύθια της χαλυμάς, μόνο και μόνο για να ξεπλύνουν κυβερνητικές αποφάσεις που είναι όχι μόνο ανήθικες και παράνομες γιατί αντιβαίνουν σε αποφάσεις ιστορικών συνεδρίων βιοηθηκής αλλά και επίσημα ψηφίσματα, αλλά στηρίζονται σε λειψά και ξεπερασμένα επιστημονικά δεδομένα προ έξι μηνών.

Ελπίζω κάποια στιγμή ειλικρινά να καταλάβουμε την αξία της ιατρικής για αυτή που είναι, όπως την εκφράζουν ακόμα ενσυνείδητοι επιστήμονες που καταδιώκονται και λογοκρίνονται από τις νεοναζιστικές κυβερνήσεις του ελληνο-ιταλο-γαλλικο-αμερικανικού lobby, να σταματήσουμε τους διχασμούς, τους ανταγωνισμούς, τη συκοφαντία και να αντιταχθούμε όλοι μαζί όχι στον εμβολιασμό, αλλά στην εκτός ορίων, αυταρχική και παράνομη επιβολή της κυβερνητικής παράνοιας.

Μέχρι τότε, ορίστε η ζούγκλα της ημέρας, έστω λίγο καθυστερημένα γιατί έμπλεξα:

Youtube Video

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 10 Οκτώβριος 2021 - 19:05

O6rrvsU.jpg

#92514 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2.160 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 10 Οκτώβριος 2021 - 23:03

Αν κολλησεις μεταδιδεις αυτο δν εχει να κανει με το αν εισαι μπολιασμενος ή οχι. Τωρα αν υπαρχουν διαφορες στο ποσο ευκολα κολλας ή μεταδίδεις λογικα θα υπάρχουν αλλα δεν ειναι εκει το θεμα. Ο αρνητής κ πλαστογράφος του τεστ ειναι πολυ πιο επικίνδυνος, ασυπτωματικος ή οχι θα επρεπε να συμεζευεται καπως, το "εχει παρει τη ζωη του πισω" ειδαμε π μας εφτασε και με τους μπολιασμενους που μολις τους ειπαν οχι αλλα μετρα για σας αρχισανε τα ολονυχτια παρτυ και τα ταξιδια σαν μην υπαρχει αύριο.
Δεν πολυκατάλαβα το ποϊντ σου γενικά αλλα οκ.

Το περι "πειραματικα" δεν θα το σχολιάσω. Λες και δεν ξεκινανε ολα τα εμβόλια απο πειραματικο στάδιο. Η μονη διαφορα ειναι δεν σε αναγκαζαν να το κανεις μαζικα οσο εξελίσσονται και τα δεδομένα αφου δεν υπηρχε κάποια παρόμοια τοσο μεταδοτική πανδημια σε αυτο το στυλ, απλα το εκαναν καλου κακου με τα χρονια ο κοσμος και η δοκιμή αφορούσε ενα πολυ μικρο ποσοστο εθελοντών. Και τωρα πρακτικά στο μετα απο χρόνια θα παει γτ δεν πρόκειται να τελειωσει άμεσα κατι ειδικα οταν πεφτει τοση αρνηση για τα πάντα. Στη τελικη ομως παλυ καλα που γίνονται "πειραματοζωα" οπως λετε κιεσεις ενα ποσοστο αλλιως δεν θα ξεραμε ουτε τι παίζει ουτε πως πρεπει να εξελιχθει το ταδε φαρμακο ή εμβόλιο της καθε εταιρίας. Καπου πρεπει να δοκιμαστεί κιολας αργα ή γρηγορα ειδικά οταν πεθαινει πολυ περισσότερος κοσμος απτον ιδιο τον ϊο παρα απο καποιες παρεργειες που ειχαν καποιοι απτα "εμβόλια".

Για τα παιδια οπως ειχα πει κιεγω κατά ειμαι αλλα αν μη τι αλλο τεστρετο πριν το στειλεις σχολειο. Όχι αυτο το χάλι π συμβαίνει.

Περι καταπάτησης δικαιωμάτων σαφως και υπάρχει και καλό θα ητανε να μην ειχαμε φτασει εδω που φτασαμε. Δεν φανηκε να περισωσαμε και τιποτα σε σχεση με χωρες που δεν χρειάστηκε κιουτε πήραν τετοια extreme measures. Ισα ισα που χαρη στις ναζιστικές μεθοδους καταληγουμε πολυ χειρότερα αντι να περιορίζεται το θεμα. Αλλα εχει να κανει νομιζω και με το τι εμπιστοσυνη υπαρχει στο μεταξυ μιας κυβέρνησης με του λαου της. Προφανως εδω μονο αμφιβολιες και τρομοκρατία ειχαμε και απτις δυο πλευρές, σε σχεση με Δανια ή Ιαπωνία πχ που μιλαγανε με αλλα δεδομένα. Σχετικό ηταν όλο , το κακο ειναι οτι οι κακες επιλογες κιη σταση οπως κιη ανικανότητα πληρωνονται και πραγματικά φοβάμαι για το τι κατάληξη θα χει ολο.

Θεωρω πως δεν διαφωνουμε απαραίτητα ουτε εχει μια μόνο οψη το ολο ζητημα απλα ο καθενας μας αντιλαμβανεται και διατυπώνει διαφορετικα το "προβλημα" της ολης καταστασης που ζησαμε και συνεχίζουμε..μεσα στη προσπάθεια να ριξει και το φταίξιμο καπου μεσα απο πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε πληρως.. Κιαλλιως χτυπαει και τον καθενα εδω που τα λεμε. Απτην στιγμη που δεν υπαρχει και καποιο φακτ περι ϊου και προστασιας ή των πολιτικων στασεων μεσα σολο. Μακαρι να σταματήσει ολος ο αυτος ο διχασμος καποια στιγμή αν και θεωρω πως προφαση βρηκαμε και δεν εχει να κανει με το εμβόλιο ή το ποσοι κολλανε ή πεθαίνουν. Ισως καταβαθως δεν μας νοιάζει ολο αυτό αλλα απλα θελαμε και να χωριστουμε σε παρατάξεις, κιαυτο ειναι και κατι που συνεβει κυριως σε δυτικες χωρες μεχρι στιγμής. Τρατζικ.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 11 Οκτώβριος 2021 - 00:28

フカフカ

#92515 ge0__

ge0__

Starting...

• Members
  • 28 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2021 - 04:10

Δυνατός ο γερο-Biden. Έδωσε επίδομα COVID (διόλου ευκαταφρόνητο) μέχρι και σε εμάς τους international students.

#92516 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 313 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2021 - 06:02

https://www.youtube.com/watch?v=mwjuTT5gCH8

Δικαιώματα που ξέρατε, τώρα δεν υπάρχουν υπάρχει μια σκατοζωή και μια τυφλή υπακοή

Με την εκμετάλλευση και τον ηλίθιο φόβο οι μαλάκες αρχηγοί, σου γ@@@νε την ψυχή

Που λέει και το άσμα.

Ανατριχιαστικά προφητικό και επίκαιρο.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#92517 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2.794 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2021 - 09:21

το 50% των επικίνδυνων παρενεργειών που προκάλεσαν όλα τα εμβόλια μέσα στην τελευταία εικοσαετία

πόσο μάλλον αν πρόκειται για μη αναστρέψιμη γενετική τροποποίηση. 

Έχεις κάνα link για αυτά τα δύο.

Δυνατός ο γερο-Biden. Έδωσε επίδομα COVID (διόλου ευκαταφρόνητο) μέχρι και σε εμάς τους international students.

Πόσα τσέπωσες;  :hehehe:

rsrGbGx.gif

#92518 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2021 - 13:28

Έχεις κάνα link για αυτά τα δύο.

Το πρώτο το είχα ακούσει εδώ:

Youtube Video

Το λέει στο τέλος, ακούστε και το υπόλοιπο βέβαια.

Ξέρω θα πείτε ακροδεξιό κανάλι κλπ και δεν μπορώ να βρω εύκολα πηγή γιατί στο google ούτως ή άλλως ο αλγόρυθμος είναι εμφανώς πειραγμένος και ό,τι κι αν γράψεις βγαίνουν άλλα αντί άλλων, μόνο προπαγανδιστικά. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο αλλά ούτως ή άλλως είναι τέτοια η φύση της λογοκρισίας και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, που θεωρώ απείρως πιο αξιόπιστους τους επιστήμονες που εκφράζουν τα δεδομένα για να υποστηρίξουν μια λιγότερο δημοφηλή άποψη που έχει εμφανώς κόστος στην καριέρα τους, καθώς λογοκρίνονται, καθυβρίζονται και περιθωριοποιούνται από τους κυβερνητικούς επιστήμονικούς φορείς, παρά αυτούς που εργαλιοποιούν την επιστήμη για να ξεπλύνουν παράνομες πολιτικές αποφάσεις και παραβιάσεις δικαιωμάτων που φέρνουν τη βιοηθηκή του πολιτισμού μας σε επίπεδα πριν από τις δίκες της Νυρεμβέργης. Δεν προσποιούμαι ότι γνωρίζω ποια ακριβώς είναι τα πραγματικά στοιχεία, με σοκάρει όμως το ότι ξαφνικά η πανδημία προκάλεσε ακόμα και σε μορφωμένους ανθρώπους μια εμπιστοσύνη προς την κυβερνητική "επιστήμη" λες και βρισκόμαστε στο 19ο αιώνα, λες και δεν υπήρξε ποτέ Mengele, ποτέ Ναζισμός, ποτέ Β' Παγκόσμιος Πόλεμος.

Όσο για τον Φαρσαλινό, ο ίδιος εμβολιασμένος, δεν είναι αντιεμβολιαστής, περισσότερο ασχολείται με το πολιτικό και βιοηθικό σκέλος του πράγματος, και αν και μιλάει τρομακτικά συχνά, μέχρι στιγμής δεν έχω δει να αποκομίζει κάποιο ιδιαίτερο όφελος ή να πολιτεύεται όπως ο Βόβολης, που επίσης δεν είναι κατά τον εμβολίων. Εμένα να σας πω την αλήθεια τα ποσοστά που αναφέρει ο Φαρσαλινός μου ακούγονται πάλι μικρά, νομίζω είναι αυτονόητο ότι μιλάμε για τέτοια νούμερα και ποσοστά, αλλιώς δεν θα υπήρχε τόσο μεγάλο θέμα. Όπως και τα στοιχεία της Eudravigilance που βγαίνουν κατά καιρούς και μετά ουπς εξαφανίζονται και λένε sorry παιδιά, δεν ήμασταν σίγουροι, ψεκασμένοι παραποιούν τα νούμερα και βγάζουν πλαστές εκθέσεις, όμως που είναι οι πραγματικές; ) μιλάνε για πάνω από 20.000 καταγεγραμένους θανάτους και πάνω 1 εκατομμύριο ανεπιθυμητες παρενέργειες στην Ε.Ε. Φυσικά αυτό δε σημαίνει πώς όλα τα παραδείγματα οφείλονται επιβεβαιωμένα στα εμβόλια. Όμως αυτή είναι η μέθοδος βάσει της οποίας λειτουργεί η φαρμακολογία ούτως ή άλλως, χωρίς ποτέ να είναι σίγουρη. Ακόμα και ένα τροχαίο μπορεί να συμπεριληφθεί ως παρενέργεια φαρμάκου/εμβολίου, γιατί αυτό ορίζει ο κώδικας δεοντολογίας. Οι κίτρινες κάρτες που εκδίδονται δεν εκδίδονται όταν είναι σίγουρο ότι ένα φάρμακο είναι φονικό, αλλά ώστε να μπορούν να συμπεριληφθούν σε στατιστικές μελέτες που μπορούν σε βάθος χρόνου να υπολογίσουν τις επιπτώσεις ενός φαρμάκου ώστε να μπορεί ενδεχομένως να αντικατασταθεί από κάποιο καλύτερο. Δε σημαίνει ότι το φάρμακο δεν έπρεπε να χορηγηθεί ποτέ σε κανέναν, αλλά ο κόσμος πρέπει να είναι ενημερωμένος και όχι εκβιαζόμενος, ο γιατρός υπεύθυνος, όχι ακαταδίωκτος.

Αυτό δεν είναι ενάντια της συνολικής ωφέλειας της διαθεσιμότητας των εμβολίων, κανένας σοβαρός άνθρωπος σχεδόν δεν έχει αντίρρηση σε αυτό (παρά μόνο στην περίπτωση των ανήλικων αγοριών, ήδη Φινλανδία και Δανία σταμάτησαν το Moderna, γιατί ντάξει δεν είναι και Pfizer, δε ρίχνει τόσες μίζες μάλλον και παίζει να δέχονται και σαμποτάζ) είναι όμως επιπλέον επιστημονικά επιχειρήματα που καθιστούν την υποχρεωτικότητα κάτι πέρα από απλώς ανήθικη και παράνομη, μιλάμε για επικίνδυνα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ακόμα και αν συνολικά αποδειχθούν πολύ λιγότερο επικίνδυνα από την "ελεύθερη" διασπορά του ιού, το ηθικό σκέλος δεν αλλάζει. Ελπίζω να καταλαβαίνετε γιατί. Είναι άλλο πράγμα να πεθαίνουν περισσότεροι από φυσικά αίτια, και άλλο πράγμα να δολοφονούνται λιγότεροι από μια ιατρική-πολιτική-επιχειρηματική συμμορία, και καλά για να σωθούν οι περισσότεροι. Είναι αδιανόητο να λειτουργούμε με τέτοια λογική σε έναν δημοκρατικό και ανθρωπιστικό πολιτισμό.

Youtube Video

Πχ αυτή η επίσης ακροδεξιά είδηση στηρίζεται στο VAERS, τον οργανισμό καταγραφής παρενεργειών του CDC. Για να βρεις τα original charts στο site του VAERS όμως είναι μια ολόκληρη διαδικασία που μάλλον δεν έχω το χρόνο να κάνω τώρα, ίσως την κάνω σύντομα στο πλαίσιο έρευνας για πανεπιστημιακή εργασία αν βρω το χρόνο και το κουράγιο.

Για το δεύτερο σκέλος δεν βρίσκω το βίντεο αλλά το είχε υποστηρίξει ο πρώην υπεύθυνος του προγράμματως εμβολιασμών της Γαλλίας (αντιεμβολιαστής και αυτός; ), αλλά δε θυμάμαι το όνομα (έχει ιταλικό όνομα). Ουσιαστικά πολλοί υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια του covid δεν είναι καν εμβόλια αλλά σκευάσματα γενετικής τροποποίησης, και σε αυτό όπως ξέρουμε οφείλονται και οι καταστροφικές παρενέργειες, όταν η πρωτεϊνη ακίδα προσβάλλει το dna και καταστρέφει περιοχές του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να προκαλούνται τοπικές παραλύσεις, όχι πάντα αναστρέψιμες. Ο Robert Malone επίσης που ήταν από τους βασικούς ερευνητές που ανακάλυψαν την τεχνολογία mrna (αν και έχει ξεκατινιαστεί με διάφορους που τον αμφισβητούν) έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτή η τεχνολογία δεν προοριζόταν ποτέ για εμβόλια και ότι σε καμία περίπτωση δεν έγιναν οι απαραίτητες δοκιμές για κάτι τέτοιο. Πριν καιρό ο τελευταίος ανέφερε στο twitter ότι δεν έχει αυτοκτονικές τάσεις, εντελώς συμπτωματικά, μιας και διάφοροι συνάδελφοι βρέθηκαν κρεμασμένοι, είτε (συμπτωματικά πάντα) επειδή υποστήριζαν περίεργες απόψεις είτε γιατί παρείχαν εναλλακτικές θεραπείες για τον covid.

Πέρα από τις συγκεκριμένες πληροφορίες πάνω στις οποίες φυσικά δεν είμαι ειδικός, αυτό που είναι φυσικά γνωστό είναι πως οι επιπτώσεις ενός εμβολίου είναι μη αναστρέψιμες, σε αντίθεση με αυτές ενός φαρμάκου που στο φινάλε μπορεί κανείς να σταματήσει. Για αυτό και το επιχείρημα ότι όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες και ότι τα εμβόλια covid είναι σαν το ντεπόν είναι τουλάχιστον γελοίο και είναι ελεϊνό να υποστηρίζεται από στοιχειωδώς μορφωμένους ανθρώπους. Αφενός, ένα φάρμακο το παίρνει κανείς επειδή είναι ήδη άρρωστος, οπότε συχνά χαλάλι οι παρενέργειες, ενώ ένα εμβόλιο το κάνει κανείς όντας υγιής χωρίς να είναι 100% σίγουρο ότι θα αρρωστήσει, άρα σαφώς πρέπει να υπάρχει μια παραπάνω αυστηρότητα και υπευθυνότητα στην καταγραφή και την ενημέρωση περί παρενεργειών, αφετέρου όταν βάζει κανείς στον οργανισμό του οποιοδήποτε σκεύασμα δεν έχει δεχθεί επαρκή έλεγχο (και είναι αδύνατον πια να δεχτεί, γιατί οι κλινικές δοκιμές της Pfizer διακόπηκαν και καταστράφηκαν μιας και όσοι έκαναν εμβόλιο-placebo στην πορεία εμβολιάστηκαν κανονικά, και όταν θέλουν να εμβολιάσουν το 100% του πληθυσμού θα είναι και στο μέλλον αδύνατον να καταγραφούν οι μακροχρόνιες επιπτώσεις), θέτει τον οργανισμό του σε άγνωστους, μη αναστρέψιμους κινδύνους, άρα το λιγότερο που δικαιούται είναι να ενημερώνεται όπως προβλέπεται από το νόμο και να μην εκβιάζεται.

Για το τέλος θα ήθελα να παραθέσω μια πολύ καλή αφίσα από τα Κόκκινα Μαντήλια που πέτυχα έξω από την Ταινιοθήκη στο Γκάζι αλλά για κάποιο λόγο δεν υπάρχει στο internet και οι άλλες δεν είναι τόσο καλές. Πάντως πάλι καλά που κυκλοφορώντας κανείς κέντρο-εξάρχεια κλπ αισθάνεται μια στοιχειώδη αλληλεγγύη μέσα από τις αφίσες antifa και λοιπών, που πολλές φορές είναι κάπως συνθηματολογικές και δεν παρέχουν ουσιαστικές λύσεις, το πράγμα γίνεται τόσο, μα τόσο, μα τόσο χειρότερο και πιο παράλογο που αυτές οι "ακραίες" φωνές πλέον δεν χρειάζεται παρά απλώς να αναφέρουν τα απολύτως αυτονόητα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 11 Οκτώβριος 2021 - 17:20

O6rrvsU.jpg

#92519 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2.160 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2021 - 14:18

Αν η βαση της "γενετικης αλλαγης" ειναι το rna , απλα γελαω παντος. Θα το ξανααναφερω αλλα στο RNA υποχρεωτικο εμβολιο για τα κοριτσακια , εντελώς προληπτικά για το καρκίνο της μήτρας κανενας δεν ειχε τετοιες θεωριες η διαφωνιες και μια χαρα το εκαναν ολοι.

Ουρα παντος δεν βγαλαμε, ουτε γουλβεριν γιναμε.

Επιστρεφω οταν δω κ το βιντεο :P

Νταξ άκιρο, δεν διαφωνούμε αλλα για πες μου, θα ηταν προτιμότερο να τα αφηναν ολα στο ελεύθερο, εστω στα κρατη που ειχαν και κακες δομες στα νοσοκομεία γιατι εδω τη πληρωνουμε πάντα και οχι στις προηγμένες χωρες, να πεθανει το 60-70% του πληθυσμού απο κοβιντ επειδη ειχαμε αμφιβολίες για τις παρενέργειες που θα πάθαιναν ουτως η αλλως στατιστικα ενα ποσοστό λογο ελειψης δοκιμων ή αμφιλεγεμων ουσιων ;
Γιατι εγω αλλη λυση ή δρομο δεν ειδα ποτέ.
Να λες υπαρχει προβλημα και ρίσκο αλλα να μη δινεις καμια λυση δεν οδηγεί πουθενά. Ουτε το να σκοτώνονται οι εταιρίες μεταξυ τους ποια θα πουλήσει καλυτερα κατακρίνοντας η μια την αλλη οδηγει καπου, περα του να τρομοκρατείται ο κοσμος.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 11 Οκτώβριος 2021 - 14:43

フカフカ

#92520 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2021 - 15:36

Αν η βαση της "γενετικης αλλαγης" ειναι το rna , απλα γελαω παντος. Θα το ξανααναφερω αλλα στο RNA υποχρεωτικο εμβολιο για τα κοριτσακια , εντελώς προληπτικά για το καρκίνο της μήτρας κανενας δεν ειχε τετοιες θεωριες η διαφωνιες και μια χαρα το εκαναν ολοι.

Ουρα παντος δεν βγαλαμε, ουτε γουλβεριν γιναμε.

Επιστρεφω οταν δω κ το βιντεο :P

Νταξ άκιρο, δεν διαφωνούμε αλλα για πες μου, θα ηταν προτιμότερο να τα αφηναν ολα στο ελεύθερο, εστω στα κρατη που ειχαν και κακες δομες στα νοσοκομεία γιατι εδω τη πληρωνουμε πάντα και οχι στις προηγμένες χωρες, να πεθανει το 60-70% του πληθυσμού απο κοβιντ επειδη ειχαμε αμφιβολίες για τις παρενέργειες που θα πάθαιναν ουτως η αλλως στατιστικα ενα ποσοστό λογο ελειψης δοκιμων ή αμφιλεγεμων ουσιων ;
Γιατι εγω αλλη λυση ή δρομο δεν ειδα ποτέ.
Να λες υπαρχει προβλημα και ρίσκο αλλα να μη δινεις καμια λυση δεν οδηγεί πουθενά. Ουτε το να σκοτώνονται οι εταιρίες μεταξυ τους ποια θα πουλήσει καλυτερα κατακρίνοντας η μια την αλλη οδηγει καπου, περα του να τρομοκρατείται ο κοσμος.

Το πρώτο για το rna εμβόλιο για τον καρκίνο της μήτρας πρώτη φορά το ακούω, δεν έχω ξανακούσει για ίδιας ακριβώς τεχνολογίας εμβόλια που να γίνονται σε παιδιά, πόσο μάλλον υποχρεωτικά. Όπως επίσης δεν ξέρω κανένα κοριτσάκι που να απολύθηκε ή να μη το άφησαν να πάει σχολίο γιατί δεν έκανε το εμβόλιο μη τυχόν και κολλήσει τα υπόλοιπα παιδιά καρκίνο. Αυτό περί υποχρεωτικότητας παιδικών εμβολίων το έχω ξανακούσει αλλά είναι μισή αλήθεια. Αν ίσχυε αυτό οι αντιεμβολιαστές δεν θα δούλευαν πουθενά, δεν θα έστελναν ποτέ τα παιδιά τους σχολείο και κοινώς θα ζούσαν σαν μιαρές παριές όπως ο μισός περίπου πληθυσμός στις μέρες μας. Το ότι πολλοί φορέις ζητάνε βιβλιάρια υγείας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι χωρίς αυτό δεν μπορεί ένα παιδί να πάει σχολείο και να κάνει οποιαδήποτε δραστηριότητα, και είναι άλλο πράγμα να αποτελεί προϋπόθεση για ορισμένες εργασίες ένα δοκιμασμένο εμβόλιο και άλλο να χάνουν άνθρωποι τη δουλειά τους και την πρόσβασή τους στη δημόσια παιδεία επειδή δεν έκαναν ένα πειραματικό.

Αυτό που λες για το 60-70% του πληθυσμού πάλι το στηρίζεις κάπου; Έχεις οποιαδήποτε αντίληψη πάνω στα στατιστικά δεδομένα των θυμάτων; Είχε ααναφέρει τα στατιστικά της Ελλάδας ο Atanashiosu, παραθέτω απλώς τα επίσημα καταγεγραμμένα παγκόσμια αυτή τη στιγμή. https://www.worldometers.info/coronavirus

Είναι πολύπλοκο να κάνει κανείς υπολογισμούς για το πώς θα ήταν τα πράγματα δίχως τα συγκεκριμένα μέτρα που (δεν) έχουν παρθεί σε όλες τις χώρες και σίγουρα κορυφαίοι επιστήμονες έπεσαν έξω στις αρχικές προβλέψεις τους για τα θύματα που θα προέκυπταν, αλλά αν από τα υπάρχοντα δεδομένα προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος ιός κινδυνεύει να σκοτώσει το 60-70% του συνολικού πλυθυσμού εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά, νομίζω και η επιστήμη επίσης. Εδώ βρήκα κάποια στατιστικά για κάθε χώρα και το 7,6% στο Μεξικό ή το 9.1% στο Περού είναι πράγματι εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά, ενώ βέβαια η Υεμένη λέει 19% που προφανώς οφείλεται στην τεράστια ανθρωπιστική κρίση λόγω του πολέμου, αλλά επί το πλείστον στα προηγμένα κράτη τα μέχρι στιγμής ποσοστά δεν ξεπερνούν κατά πολύ το 1%, πόσο μάλλον αν λάβουμε υπόψη πάρα πολλούς ασυμπτωματικούς φορείς που δεν διεγνώστηκαν ποτέ γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμα τεστ ούτε χρειάστηκε να νοσηλευτούν, άρα σίγουρα τα ποσοστά στον συνολικό πληθυσμό θα είναι αρκετά μικρότερα από τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Δεν είναι εύκολο να υπολογίσει κανείς πώς ακριβώς θα ήταν τα πράγματα αν φράκαρε το σύστημα υγείας και για πόσο καιρό θα συνέβαινε αυτό ή τι θα μπορούσε να συμβεί για να αποφευχθεί αυτό πέρα από κατάφορες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη, ναι, τα υπάρχοντα ποσοστά και οι περίπου 5.000.000 θάνατοι παγκοσμίως είναι απόλυτα αναμενόμενοι για μια πανδημία που υποτίθεται ότι συγκλόνισε τον πλανήτη, είναι απείρως, μα απείρως μικρότερα σε σχέση με προηγούμενες πανδημίες οι οποίες ουδέποτε οδήγησαν σε τόσο συνταρακτικές ιστορικές συνέπειες, και ο πανικός που νομιμοποιεί τις αδιανόητες παραβιάσεις δικαιωμάτων και εκτροπές των δημοκρατικών πολιτευμάτων είναι σαφώς δυσανάλογος ως προς τον υγειονομικό κίνδυνο, σε βαθμό που προσωπικά τα μέτρα θα μου φαίνονταν αδικαιολόγητα ακόμα και αν η αποσυμφόρηση στα νοσοκομία οδηγούσε σε δέκα φορές μεγαλύτερη θνησιμότητα.

Αυτό το πιστεύω γιατί ουδέποτε η ιστορία κινείτο με βάση το ένστικτο της επιβίωσης, ουδέποτε κινείτο με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία της ζωής, αλλά αντιθέτως, από τους αμέτρητους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για ένα καλύτερο και πιο ελεύθερο αύριο, ακόμα και για αυτό που οι ίδιοι δεν μπόρεσαν ποτέ να βιώσουν. Τα ιστορικά δεδομένα όπως τα αντιλαμβάνομαι σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν ότι το μεγάλο ιστορικό σοκ που βίωσε και θα βιώσει στην πορεία ο πλανήτης από τον covid-19 οφείλεται σε κάποιο μη βιώσιμο για την ανθρωπότητα ποσοστό θανάτων, αλλά αντιθέτως, στο πώς η αύξηση του προσδόκιμου ζωής και η πρόσφατη ανάδειξη της ζωής σε απόλυτο αγαθό από το βιοπολιτικό κράτος παρείχε στις βιοπολιτικές εξουσίες μια άνευ προηγουμένης ευκαρία να εργαλιοποιήσει και να χειραγωγήσει μια σχετικά ήπια υγειονομική κρίση ώστε να νομιμοποιήσει την επέκταση μιας "κατάστασης εξαίρεσης", πιθανώς μη αναστρέψιμης, παρόμοιας με την περίπτωση της 11ης Σεπτεμβρίου. Νομίζω ότι το πραγματικό ιστορικό γεγονός είναι ότι όσο περισσότερο χειραγωγούμαστε στο να φοβόμαστε το θάνατο, όσο λιγότερο εξοικειωμένοι είμαστε με αυτόν γιατί τον συναντάμε όλο και σπανιότερα, τόσο πιο ευάλλωτοι γινόμαστε ως ανθρωπότητα στη χειραγώγηση όλων των πτυχών της ζωής μας από τον φόβο και την όλο και αυξανόμενη τρομοκρατία που εργαλιοποιούν οι βιοπολιτικές εξουσίες για να νομιμοποιήσουν τις παράνομες παραβιάσεις των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και ελευθεριών μας. Αυτό είναι το πραγματικό ιστορικό φαινόμενο απέναντι στο οποίο αν δεν αντιδράσουμε εγκαίρως, με ρίσκο και αυταπάρνηση, νομίζω ότι θα γίνεται χειρότερο και χειρότερο, καθώς θα κατασκευάζονται όλο και νέες κρίσεις, νέοι κίνδυνοι, νέες απειλές, γιατί όταν πρόθυμα παραδίδεις στον καταπιεστή την ίδια τη ζωή σου, τότε όχι, μην περιμένεις να σου τη δώσει ποτέ πίσω.

O6rrvsU.jpg