Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole


  • Please log in to reply
93854 replies to this topic

#92551 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 14 October 2021 - 18:40

On an unrelated note, φίλε Kamui τι σπουδάζεις;

Ιστορία και θεωρία της τέχνης στην ΑΣΚΤ. Τελειώνω το μεταπτυχιακό σύντομα (εξ ού και τα σχεδόν 8 χρόνια, 4 προπτυχιακό και ένα 2ετές μεταπτυχιακό που κοντεύει να γίνει 4ετές για λόγους "πανδημίας").


 

Ας μην εμβολιαζοταν ουτε να ακολουθουσε κανενας κανενα μετρο αν το παμε ετσι. Οταν αρρωστήσεις βαρια ομως ή φτασεις σε καμια μεθ (γιατι δεν εχουμε ολοι την ιδια τυχη των ασυμπτωματικων) μην αρχιζουμε ξαφνικά να γκρινιαζουμε ή να τα ριχνουμε στο συστημα επειδη μας κόλλησε ο ταδε αρνητης που παλευε για τα διθεν δικαιωματα του. Ειναι δικαίωμα και της αλλης πλευράς να μη θελει να ειναι στον ιδιο χωρο με ορολογιακες βομβες που δεν θελουν ούτε καν να τεσταρωνται. Αν ο αρνητης φοιτητής ή μαθητης μπουκαρει οπως το ατεσταριστο παιδακι που δεν το αφησε ο αρνητης πατέρας να κανεις τεστ στη σχολη και κολλησει καποιον αλλο και ο αλλος παθει ζημια , δεν ειναι δικαιωμα και αυτου και της οικογενειας που την επαθε να κανει μεχρι και μυνηση;;
Αλλα για να μη φτασουμε σε τετοια σκηνικά στο τελος καλο θα ηταν εστω τα στοιχιωδη των τεστ ή καποιων μικροπεριορισμων να τα σέβεται ο κοσμος(που προφανως δεν σέβεται). Το ιδιο και για εναν εργασιακο χωρο κτλπ, ποσο μαλλον αν εισαι και πρωτη γραμμή σε νοσοκομείο και ειναι ακομα πιο επιφοβα όλα αυτά.
Καπου θα πρεπε να κανεις και πισω και να πεις οκ να παραβιαστεί η ελευθερία μου αν ειναι να μειωθει η εκταση του προβλήματος, απτην αλλη παιζει κιένα ρολο ακίρωσης και η κακή διαχείριση που γινεται βέβαια..

Τωρα αυτο με τα μπαρ μουσεια σινεμα κτλπ πρωτη φορα το ακουω, ειχα την άγνοια να νομίζω οτι το ραπιντ ή το μοριακο αντικαταστουν το εμβολιο εστω για τη μερα που έκανες το τεστ.
I guess εχει αρχισει και ξεφευγει ακομα πιο περιεργα η κατάσταση με τα διθεν covidfree, λες κιο μπολιασμενος δεν κινδυνεύει xD
Καπου θα πρεπε να γινει και μια αναθεωρηση τι είναι πιο σημαντικό και να υποχρεώνουν τον κοσμο πιο πολυ να τεσταρεται καθημερινα (και χωρις να πληρώνει) παρα να κυνηγαμε σα τις μάγισσες ποιος δεν εχει κανει τη ταδε δοση ακομα.
Και τα τεστ θα πρεπε να συμπεριλαμβανουν και τους μπολιασμενους οχι να τους απαλλάσσουν.

Η περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο σε άνθρωπο της ηλικίας μου απ' όσο ξέρω είναι ελάχιστα πιθανή, παρ' όλα αυτά προσωπικά επιλέγω πως ακόμα και η κατά τ' άλλα αδιανόητη άποψη του Πορτοσάλτε και άλλων να εξαιρεθούν οι ανεμβολίαστοι από τις ΜΕΘ (μήπως και από τη νοσηλεία κλπ), είναι λιγότερο αντιδημοκρατική από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Είναι προφανώς μια αθλιότητα που μόνο ένας δυστοπικά νεοφιλελεύθερος εγκέφαλος μπορεί να συλλάβει, αλλά αν το πρόβλημα είναι πραγματικά η πίεση στο ΕΣΥ και πώς για αυτή τάχα μου φταίμε εμείς, προσωπικά είμαι διατεθημένος ξεκάθαρα να ανταλλάξω την ελευθερία μου με την μη νοσηλεία μου σε περίπτωση νόσησης. Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γιατί είναι και τα αριστερά κόμματα που θα θυμηθούν ότι είναι αριστερά και ότι κάποτε έκαναν και κάτι διαδηλώσεις, αλλά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με εκβιασμό και κοινωνικό αποκλεισμό κλάιν, δεν παίζει πρόβλημα, είναι για τη δημόσια υγεία. Στην Ελβετία που έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών (γιατί είπαμε, οι αμόρφωτοι και φτωχοί είναι αρνητές) άκουσα ότι σκέφτονται να βάζουν τους ανεμβολίαστους να πληρώνουν τη νοσηλεία τους μόνο ιδιωτικά. Όσο άθλιες και αν είναι αυτές οι συλλήψεις, τουλάχιστον θα οδηγούσαν τον λαό σε μια πιο οργανική σχέση με τον ιό και έτσι μερικοί μπορεί να εμβολιάζονταν από πραγματικό φόβο και όχι από παράνομους εξαναγκασμούς. Για να μη λέτε, προσωπικά έχω ξαναπεί ότι άνετα ρισκάρω τη ζωή μου για την ελευθερία των συνανθρώπων μου, πόσο μάλλον τώρα που βάσει των στατιστικών μάλλον δεν ρισκάρω σχεδόν τίποτα.

 

Για τα σινεμά έβαλαν εξαρχής τους ιδιοκτήτες να επιλέξουν αν θέλουν να είναι μεικτοί χώροι ή "covid-free", όπου οι μεικτοί χώροι δέχονται rapid test αλλά κάποια καθίσματα θα πρέπει να είναι κενά, οπότε μερικοί κινηματογράφοι προτίμησαν να είναι πλήρεις μόνο για μπολιασμένα. Δεν κατηγορώ τους επιχειρηματίες ούτε τσακώνομαι με την κάθε κοπελιά που με ελέγχει, πέραν του να εκφράσω πόσο αδιανόητες βρίσκω αυτές τις αποφάσεις που έρχονται αποπάνω και τους έχουν δέσει όλους χειροπόδαρα. Εδώ η ταινιοθήκη στο Γκάζι είναι "covid-free" και ταυτόχρονα έχουν αφήσει σε δικό τους τοίχο ό,τι αντιεξουσιαστική αφίσα μπορείς να φανταστείς. Για αυτό λίγο εξεπλάγην με τη στάση τους αλλά δε νομίζω να είναι τόσο ιδεολογική όσο απλά θέμα συμφέροντος και εξαναγκασμού. Μπαρ-εστιατόρια κτλ πάντως απ' ότι κατάλαβα είναι όλα μόνο για μπολιασμένα, εκτός ίσως αν ανοίγοντας τα παράθυρα μπορούν να περάσουν ως ανοιχτοί χώροι, κάποια ευρύχωρα μαγαζιά ίσως και να τα καταφέρουν με σόμπες κτλ.

Για μουσεία δεν έχω καταλάβει ακόμα, να δούμε αν θα με αποκλείσουν και από τη Μπιενάλε που υποτίθεται πως είναι μέρος της "δουλειάς" μου να επισκέπτομαι. Θα το διαπιστώσω σύντομα, αναμένεται φρίκη νομίζω.

 

Τώρα για τα υπόλοιπα σχετικά με τα τεστ οι σοβαροί επιστήμονες εξαρχής τόνιζαν τη σημασία των τεστ έναντι των εμβολίων. Μου φαίνεται πάλι αυστηρο να υφιστάμεθα υποχρεωτικά μια τέτοια μάλλον αηδιαστική διαδικασία αλλά τουλάχιστον θα έδειχνε μια κοινωνία που πράγματι προσπαθεί να περιορίσει ένα υπαρκτό πρόβλημα και επιβάλλει την αυστηρότητα σε συνθήκες κάποιας τουλάχιστον ισονομίας. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες λέω ντάξει το να κάνω ένα τεστ 2-3 φορές το μήνα για να επισκέπτομαι συγκεκριμένα κλειστά μέρη με κόσμο δεν είναι και το χειρότερο πράγμα που μπορεί να μου συμβεί, όχι ότι το επικροτώ. Αλλά εδώ μιλάμε για παράνοια κρατικού αυταρχισμού.


Edited by Kamui, 15 October 2021 - 18:56.

O6rrvsU.jpg


#92552 MPVNsf123

MPVNsf123

    Anime Fan

  • Members
  • 140 posts

Posted 14 October 2021 - 20:53

Ιστορία και θεωρία της τέχνης στην ΑΣΚΤ. Τελειώνω το μεταπτυχιακό σύντομα (εξ ού και τα σχεδόν 8 χρόνια, 4 προπτυχιακό και ένα 2ετές μεταπτυχιακό που κοντεύει να γίνει 4ετές για λόγους "πανδημίας").

Περίμενα να ακούσω όντως κάτι σε ανθρωπιστικό/θεωρητικό, αν και νόμιζα θα έλεγες φιλολογία/φιλοσοφία. Αυτό που θα μου προκαλούσε έκπληξη θα ήταν να έγραφες ότι σπουδάζεις τίποτα μαθηματικά, μηχανολογία, κτλ.



#92553 ZeLiGa

ZeLiGa

    In Trance

  • Members
  • 542 posts
  • LocationLost in Time...

Posted 14 October 2021 - 21:02

Περίμενα να ακούσω όντως κάτι σε ανθρωπιστικό/θεωρητικό, αν και νόμιζα θα έλεγες φιλολογία/φιλοσοφία. Αυτό που θα μου προκαλούσε έκπληξη θα ήταν να έγραφες ότι σπουδάζεις τίποτα μαθηματικά, μηχανολογία, κτλ.

Γιατί θα σου προκαλούσε έκπληξη αυτό; Χωρίς ειρωνία ρωτάω. ; )



#92554 MPVNsf123

MPVNsf123

    Anime Fan

  • Members
  • 140 posts

Posted 14 October 2021 - 21:12

Γιατί θα σου προκαλούσε έκπληξη αυτό; Χωρίς ειρωνία ρωτάω. ; )

Γιατί ο Kamui φαίνεται να κλίνει προς ανθρωπιστικές/θεωρητικές επιστήμες (ο λόγος του, πράγματα τα οποία φαίνεται ότι έχει μελετήσει/διαβάσει, κτλ.), το οποίο θα περίμενε κανείς από κάποιον που σπουδάζει κάτι παρόμοιο. Το να σπουδάζει κάτι διαφορετικό θα μου προκαλούσε έκπληξη με την καλή έννοια, θα ήταν δηλαδή εντυπωσιακό.



#92555 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 14 October 2021 - 21:22

αυτα που λεει ο kamui ειναι τα αυτονοητα που ολοι θα πρεπε να ξέρουμε/εχουμε διαβάσει ανεξάρτητα από το τι σπουδάζουμε.


wdasa.png


#92556 MPVNsf123

MPVNsf123

    Anime Fan

  • Members
  • 140 posts

Posted 14 October 2021 - 22:21

Δεν μιλάω για τα τελευταία posts του Kamui. Αναφέρομαι σε πράγματα που έχει πει μέχρι και πριν 10 χρόνια που με εντυπωσίασαν.



#92557 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 14 October 2021 - 22:43

θυμαμαι το παλιο site του anime.gr (πριν 13 χρόνια) ήταν πιο ωραίο. δεν το θυμαμαι αλλα θυνμάμαι οτι ηταν πιο ωραιο.


Edited by Erudinam, 14 October 2021 - 22:43.

wdasa.png


#92558 MPVNsf123

MPVNsf123

    Anime Fan

  • Members
  • 140 posts

Posted 14 October 2021 - 22:50

Ούτε εγώ το θυμάμαι.



#92559 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 14 October 2021 - 23:08

θυμαμαι ειχε ενα σωρο groups και υποενοτητες κατι τετοιο


wdasa.png


#92560 ge0__

ge0__

    Starting...

  • Members
  • 28 posts

Posted 15 October 2021 - 04:57

Αηδιαστική και εξετευλιστική η διασικασία ενός rapid test... Μάλιστα, τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα...



#92561 vectrapearl

vectrapearl

    κουρεας ο μεγας...

  • Members
  • 532 posts

Posted 15 October 2021 - 08:56

ΙΝ ΟΤΗΕR NEWS....!!!!

Να πατε να δειτε το DUNE στο cinema!!!

Πηγα χτες και μπορω να πω οτι λιγες αν οχι σπανιες φορες σε αυτο που βλεπω λειτουργουν ολα τοσο τελεια και αρμονικα!ερμηνειες-σκηνοθεσια-φωτογραφια-μουσικη!

Γενικα ο Denis Villeneuve εχει εναν απιστευο τροπο να κανει ταινια πιανοντας ενα πολυ τυπικο genre οπως πχ το shi-fi(arrival,blade runner,dune)και να σε κανει να ξεχνας οτι βλεπεις ''διαστημικη ταινια'' που λεγαμε και παλια!!!
Σιγουρα το σεναριο παιζει ρολο στο τι πραγματευεται πχ, αλλα εχει εναν τροπο στα πλανα που διαλεγει η στον τροπο που θα γυρισει μια σκηνη που εμενα μου παταει κουμπακια!

Η μουσικη ειναι Hans Zimmer οποτε και εκει δεν χανει με τιποτα και μαλιστα εδω μιλαμε για μουσικα χαλια και επενδυση στιγμων και οχι trucks που θες πχ να τα ακουσεις στο player σου...σκετο ξερο νομιζω οτι θα χανει πολυ σε σχεση με τον να ειναι συνδεδεμενο με την εικονα!

Και πραγματικα θεωρω κατορθωμα να εχεις ενα τετοιο καστ και να τους βλεπεις να παιζουν ολοι το ιδιο καλα αλλα και αρμονικα μεταξυ τους!
Απλα να πω οτι υπαρχει σκηνη με oscar isaac-josh brolin- javier bardem-jason momoa και timothee chalamet μαζι που μπορει να εχει απο μια ατακα ενος μεχρι ολοκληρο διαλογο και αυτο το πραγμα λειτουργουσε τελεια!!!


                                                                       


#92562 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 15 October 2021 - 15:41

Ξέρετε αν υπάρχει κάποιο σινεμά που να δέχεται rapid? Το DUNE μου είχε τραβήξει το ενδιαφέρον με τα χρώματα στο πόστερ και τον πολύ έξυπνο τρόπο που στυλιστάρισαν τον τίτλο με τη χρήση της καμπύλης για κάθε γράμμα της λέξης DUNE. Την αφίσα την πέτυχα στον σταθμό Ευαγγελισμού νομίζω. Πέρα από αυτό, δεν έχω καμία ιδέα περί τίνος πρόκειται. Χαίρομαι που σου άρεσε, vectrapearl!


8J90AKf.jpg

that's a dude!


#92563 vectrapearl

vectrapearl

    κουρεας ο μεγας...

  • Members
  • 532 posts

Posted 15 October 2021 - 16:20

το dune ειναι σειρα βιβλιων με το πρωτο να κυκλοφορει το 1965.αν σου αρεσουν τα shi-fi θα καταλαβεις οτι ολα οσα εχεις δει,ακομα και τα star wars εχουν εμπνευστει απο αυτο.

Τα cinema δεχονται μονο με πιστοποιητικο εμβολιασμου,πιστοποιητικο νοσησης η rapid test απο εργαστηριο.οχι self test!


Edited by vectrapearl, 15 October 2021 - 17:20.

                                                                       


#92564 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 15 October 2021 - 17:15

Εγώ ξέρω ότι δέχονται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού lol, εξού και η απορία μου. Θα το τσεκάρω πάντως, θενξ!

 

Edit: Στα village, έχεις δίκιο, δέχονται με rapid. Ιδέα δεν είχα!


Edited by Angel.tze, 15 October 2021 - 17:21.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#92565 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 15 October 2021 - 17:48

Όπως είπα και πριν στα περισσότερα σινεμά το δέχονται, η Ταινιοθήκη που πήγα εγώ είναι από τις εξαιρέσεις. Τα σινεμά που δεν το δέχονται χαρακτηρίζονται (πόσο ειρωνικό) ως covid-free. Στο site τους λογικά θα το ξεκαθαρίζουν αυτό.


O6rrvsU.jpg