Αυτο ειναι γνωστο και δεν νμζω οτι ειναι κατι που συμβαινει μόνο στην Ελλαδα αλλα σε πολλες ευρωπαϊκες και οχι μόνο χωρες, βεβαια δεν αναιρεί οτι εν τελει ο κορονοϊος τους αποτελειώνει.
Επισης πολυς κοσμος μπαίνει σαν κρουσμα και ολος τυχαίως κολλαει αλλες ασθενιες παραλληλα και σαν αποτελεσμα να πεθαίνουν μια ωρα αρχίτερα. Πιθανον και να ζουσαν αν γινοταν καλυτερη διαχείριση, απτην αλλη οταν εχει τοσες χιλιάδες κρουσματα να σου έρχονται και ελειψη σε μεθ αλλα και προσωπικού που δεν προλαβαινουν καν να καθαρισουν τις μεθ ετσι οπως ερχονται οι ασθενείς και παει λέγοντας τι περιμενεις..να γινεται.
Τυχαινει και ξερω κν 2-3 περιπτώσεις που εχασαν δικους τους που μπορει και μην ειχαν πεθανει αν ειχαν μόνο τον κορονοϊο.
Απτην αλλη πολλα οντος τα κρυβουν ή τα δικαιολογουν αναλογως για να μην πεσουνε μυνησεις κιαπτα σόγια κ συγκενεις οποτε στατιστικά δεν βγαινει αντικειμενικα και κάτι ουσιώδες. Στο περιπου ολα. Ευθυνοφοβοι λαοι. "Πανδημία εχουμε εξαλου μη ρωτας πολλα". "Δεν ειχες κανει εμβολιο αρα μη ζητας τα ρεστα" "φακελακι αλλιως δεν εισαι σε πρωτεραιοτητα" και παει λέγοντας. Η κατάσταση στα νοσοκομεία ειδικα των μεγαλων πολεων θυμιζει σκηνες χορρορ.
Αυτό το είχε αναφέρει ο Γάκης (ξέρετε, από τους γνωστούς άγνωστους, όχι από τους γνωστούς ακαταδίωκτους και πληρωμένους που πρέπει να εμπιστευόμαστε), σχετικά με το ότι οι περισσότεροι που πεθαίνουν στις ΜΕΘ πεθαίνουν από λοιμώξεις που κολλάνε μέσα στις ΜΕΘ. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι αναπόφευκτο ή σχετίζεται με κακές νοσοκομειακές υποδομές και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά ίσως είναι μια απάντηση στο γιατί ενίοτε υπάρχει παράδοξα μεγάλος αριθμός θανάτων σε χώρες που ταυτόχρονα λαμβάνουν ακραία μέτρα καταστολής όπως η δική μας.
Βεβαίως και έχει σημασία από τι πήγε αυτός που πήγε.
Τοποθετώ σε διαφορετικές κατηγορίες:
1. Άτομα υγιή, τα οποία πέθαναν 100% λόγω κορονοϊού.
2. Άτομα με επιβαρυμένη υγεία, τα οποία πέθαναν λόγω του συνδυασμού κακής υγείας και κορονοϊού.
3. Άτομα με τρομερά επιβαρυμένη υγεία, τα οποία θα πέθαιναν είτε είχαν κορονοϊό είτε όχι.
Όπως βλέπεις, αυτές οι 3 κατηγορίες είναι διαφορετικές.
Για την 1η θα πω ότι είναι αυτοί που πέθαναν από κορονοϊό.
Για την 2η θα πω ότι είναι αυτοί που πέθαναν από συνδυασμό κακής υγείας και κορονοϊού.
Για την 3η θα πω ότι είναι αυτοί που πέθαναν λόγω κακής υγείας και απλά έτυχε να έχουν και κορονοϊό.
Το να πεις ότι 15.000 στην Ελλάδα πέθαναν από κορονοϊό, κυριολεκτικά εννοείς ότι αυτοί οι 15.000 ήταν στην κατηγορία 1.
Αυτό όμως είναι ανακριβές, γιατί όπως είναι κατανοητό υπάρχουν 3 κατηγορίες, οι οποίες δεν είναι ίδιες.
Νομίζω ότι όλοι θέλουμε να ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει, αντικειμενικά, χωρίς ακρότητες, ανακρίβειες και υπερβολές.
Εγώ βρήκα αυτό το άρθρο, το οποίο παρουσίασε τα αίτια της ανακριβούς μέτρησης των θανάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα, και θεώρησα πρέπον να ενημερώσω.
Απ' όσο έχω καταλάβει η συντριπτική πλειοψηφία των νεκρών ανήκουν στη 2η κατηγορία, η 3η είναι σίγουρα υπαρκτή αλλά δεν αλλάζει και πολλά ούτε αναιρεί τη δεύτερη. Δεν λέω φυσικά ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι λιγότερο σημαντικοί από τους υπόλοιπους ή ότι δεν πρέπει να τους βοηθήσουμε να προστατευτούν, αλλά δεν δέχομαι να πηγαίνει όλη η κοινωνία πίσω και να παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα της 1ης κατηγορίας επειδή ένα σημαντικό ποσοστό της 2ης αρνείται να εμβολιαστεί. Όπως επίσης προηγουμένως δεν ξεκαθάρισα ότι φυσικά και χρειάζονται ορισμένα κρατικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί μια πανδημία, γιατί ούτως ή άλλως σε μια κοινωνία δεν είναι "όλα ελεύθερα". Το θέμα είναι πώς το κράτος να προστατεύει τους ευπαθείς από διάφορες υποχρεωτικότητες που μπορεί να τους θέτουν σε κίνδυνο όπως η εργασία και οι βιοποριστικές τους ανάγκες. Σε αυτή την περίπτωση όλη η στόχευση είναι στο να επιβληθούν επιπλέον τιμωρητικές υποχρεωτικότητες σε αυτούς που δεν κινδυνεύουν, χωρίς καν αυτό να προστατεύει ουσιαστικά τους ευπαθείς.
In other news, προχτές έκανα το πρώτο μου rapid test για να κάνω μια μακρά έξοδο στη σχολή μου και το βράδυ χειμερινό σινεμά. Δεν μου έφτανε που πλήρωσα και υπέστην αυτή τη διαδικασία χωρίς ουσιαστικό λόγο, που είδα να στοιβάζονται σε σειρά νέα παιδιά και να υφίστανται μια εξευτελιστική εξακρίβωση στοιχείων για να μπουν στη σχολή, το ότι αισθάνθηκα ουσιαστικά αποκλεισμένος από τη σχολή στην οποία σπουδάζω εδώ και 8 χρόνια, το ότι οι άνθρωποι που τόσα χρόνια γνωρίζω και αγαπάω ως δασκάλους μου και που ανέκαθεν αναγνώριζαν την αριστεία μου είναι έτοιμοι να με χλευάσουν και να με ειρωνευτούν (ξαφνικά οι αριστούχοι των πανεπιστημίων γίναμε αμόρφωτοι και περίεργοι), το ότι ενώ έκανα το test για "τυπικούς λόγους", μου ζητήθηκε ακόμα και στο χώρο της γραμματείας όπου ήθελα απλώς να παρακολουθήσω μια παρουσίαση με παρουσία 5-6 ατόμων. Ναι δεν μου έφταναν όλα αυτά, έχει και συνέχεια. Το βράδυ ανακαλύπτω ότι το αθηνόραμα έγραφε λάθος και πώς στο συγκεκριμένο σινεμά δεν δέχονται ούτε το rapid test γιατί δεν είναι μεικτός χώρος (ε βέβαια, γιατί οι εμβολιασμένοι είναι covid free, όχι όμως οι τεσταρισμένοι), οπότε πάω σε ένα διπλανό μπαρ και μου λένε ότι με πρόσφατη κυβερνητική απόφαση ούτε στα μπαρ το δέχονται. Καθώς πίνω λοιπόν την μπύρα μου έξω (σε πραγματικά έξαλλη κατάσταση), βλέπω 4 χαρλεάδες να παρκάρουν για να μπουν στο μπαρ και μέσα μου λέω "έχει γούστο να το δω κι αυτό,΄εμβολιασμένοι χαρλεάδες να υφίστανται εξακρίβωση υγειονομικών φρονημάτων για να μπουν σε μεταλο-ροκόμπαρο". Ε φυσικά ούτε αυτούς τους άφησαν να μπουν και αφού έμειναν έξω αρκετή ώρα καβάλησαν τις μηχανές τους κι έφυγαν.
Ειλικρινά, αναγνωρίζω ότι και σε εργασιακά θέματα κλπ έχουν συμβεί και συμβαίνουν πολλά, και λυπάμαι που δεν υπήρξα περισσότερο μαχητικός πολιτικά, αλλά ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που αισθνάθηκα έτοιμος να πετάξω μολότοβ, αν όχι να υποστηρίξω πολιτικές δολοφονίες. Φυσικά σε αντίθεση με άλλα πολιτικά ζητήματα, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει η "εύκολη λύση" του εμβολιασμού, αλλά ανεξαρτήτως του τι θα κάνει τελικά ο καθείς μας για τον εαυτό του και πόσο θα αντέξει, νιώθω πώς η πλήρης, μετωπική αντίσταση είναι υποχρέωση όχι μόνο για την αξιοπρέπειά μου ως πολίτης αλλά και ως κοινωνική αλληλεγγύη προς όλους τους ανθρώπους που υφίστανται τέτοιες τρισάθλιες, αντιεπιστημονικές και παράνομες πολιτικές, είτε τυπικά ανοίκουν στην κάστα των προνομιούχων, είτε όχι. Δεν είμαι γενικά αισιόδοξος, αλλά μιας και δεν φαίνονται να προχωράνε οι εμβολιασμοί, ελπίζω αυτός ο διχασμός της κοινωνίας να οδηγήσει στη δημιουργία συλλογικών πλαισίων και μεθόδων αντίστασης και υποκατάστασης του αποκλεισμού, έστω υπό κατάσταση παρανομίας και διωγμού. Όσα χρόνια ζω σε αυτή την πόλη έμελλε να συμβεί αυτό για να με φέρει στα όρια μου.
Ακούσαμε και μια καλή είδηση σήμερα: