Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94066 replies to this topic

#92536 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,160 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 13 October 2021 - 19:15

Αυτο ειναι γνωστο και δεν νμζω οτι ειναι κατι που συμβαινει μόνο στην Ελλαδα αλλα σε πολλες ευρωπαϊκες και οχι μόνο χωρες, βεβαια δεν αναιρεί οτι εν τελει ο κορονοϊος τους αποτελειώνει.
Επισης πολυς κοσμος μπαίνει σαν κρουσμα και ολος τυχαίως κολλαει αλλες ασθενιες παραλληλα και σαν αποτελεσμα να πεθαίνουν μια ωρα αρχίτερα. Πιθανον και να ζουσαν αν γινοταν καλυτερη διαχείριση, απτην αλλη οταν εχει τοσες χιλιάδες κρουσματα να σου έρχονται και ελειψη σε μεθ αλλα και προσωπικού που δεν προλαβαινουν καν να καθαρισουν τις μεθ ετσι οπως ερχονται οι ασθενείς και παει λέγοντας τι περιμενεις..να γινεται.
Τυχαινει και ξερω κν 2-3 περιπτώσεις που εχασαν δικους τους που μπορει και μην ειχαν πεθανει αν ειχαν μόνο τον κορονοϊο.
Απτην αλλη πολλα οντος τα κρυβουν ή τα δικαιολογουν αναλογως για να μην πεσουνε μυνησεις κιαπτα σόγια κ συγκενεις οποτε στατιστικά δεν βγαινει αντικειμενικα και κάτι ουσιώδες. Στο περιπου ολα. Ευθυνοφοβοι λαοι. "Πανδημία εχουμε εξαλου μη ρωτας πολλα". "Δεν ειχες κανει εμβολιο αρα μη ζητας τα ρεστα" "φακελακι αλλιως δεν εισαι σε πρωτεραιοτητα" και παει λέγοντας. Η κατάσταση στα νοσοκομεία ειδικα των μεγαλων πολεων θυμιζει σκηνες χορρορ.

Edited by GhostPrince, 13 October 2021 - 19:18.

フカフカ

#92537 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 posts

Posted 13 October 2021 - 21:30

δεν θέλω να αποκτήσω νεα ζωή στο μέλλον οπου η γη θα γινεται πιο ζεστη και πιο ζεστη.

απο ολες τις ώρες που υπήρξε κάμια μορφή ζωής, έγω απέκτησα συνείδηση το 1992. γιατι?

με αυτη τη λογικη δεν ειναι πολυ πιθανο να ξαναείχα συνείδηση ως κάποιος άλλος στο παρελθον?

wdasa.png

#92538 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,794 posts

Posted 13 October 2021 - 23:52

Βρήκα ένα άρθρο που κατά κάποιο τρόπο μου λύνει την απορία γιατί αναφέρονται πολλοί νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα.

https://www.ethnos.gr/ellada/177944_koronoios-giati-einai-poly-psilos-o-arithmos-thanaton-stin-ellada-ti-leei-sto

Καταγράφονται όλοι ως νεκροί από κορονοϊό

Τέλος, ένας άλλος παράγοντας που εμφανίζει υψηλός αριθμός θανάτων στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι ότι ασθενείς με κορονοϊό και με βαριά υποκείμενα νοσήματα, οι οποίοι τελικά χάνουν τη ζωή τους, καταγράφονται στη μακάβρια λίστα των νεκρών από κορονοϊό.

«Κανένας άνθρωπος δεν πεθαίνει υγιής, όλοι χάνουν τη ζωή τους από κάποια αιτία. Τώρα όλοι αυτοί καλύπτονται κάτω από την "ομπρέλα" του κορονοϊού, αλλά δε σημαίνει ότι όλοι αυτοί θα ζούσαν , αν δεν υπήρχε η πανδημία και δεν νοσούσαν και από κορονοϊό. Ενδεχομένως κάποιοι από αυτούς τους ασθενείς με βαριά υποκείμενα νοσήματα θα έχαναν τη ζωή τους, ακόμα και αν δε νοσούσαν από κορονοϊό. Στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη καταγράφουμε στην ίδια λίστα, όσους πέθαναν από κορονοϊό και όσους πέθαναν με κορονοϊό. Για παράδειγμα, πέρυσι δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από την εποχική γρίπη, αν και κάθε χρόνο χάνει τη ζωή του ένας σημαντικός αριθμός ατόμων από αυτήν. Γι’ αυτό και ανεβαίνουν οι αριθμοί των θανόντων από κορονοϊό», σημειώνει ο κ. Κιουμής.

Τα σημεία που μου έκαναν εντύπωση,

"Στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη καταγράφουμε στην ίδια λίστα, όσους πέθαναν από κορονοϊό και όσους πέθαναν με κορονοϊό."

"Για παράδειγμα, πέρυσι δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από την εποχική γρίπη, αν και κάθε χρόνο χάνει τη ζωή του ένας σημαντικός αριθμός ατόμων από αυτήν. Γι’ αυτό και ανεβαίνουν οι αριθμοί των θανόντων από κορονοϊό."

Αυτό που καταλαβαίνω από αυτά που αναφέρει ο γιατρός είναι ότι ακολοθούμε το ίδιο πρωτόκολλο με την ΕΕ. Επίσης νομίζω ο αριθμός των διασωληνομένων δείχνει την κατάσταση που πραγματικά επικρατεί.

Οι ΜΕΘ τον χειμώνα είχαν ταβανιάσει για ένα μήνα στους 800 με τα κρούσματα να ανεβαίνουν. Ο κόσμος πέθαινε στα φορεία. Έχει σημασία από τι πήγε; Το θέμα ήταν να μην κολλήσει και να μπει στο νοσοκομείο.

Κόλλησε κορόνα, αν πήγε νοσοκομείο σημαίνει ότι επιβαρύνθηκε η υγεία του, τελικά όμως πήγε από καρδιά; Οκ δεν πέθανε από κορόνα αλλά ο ιος τον τέντωσε και τα κακάρωσε. Αν δεν είχε κολλήσει θα ταν σπίτι να παίρνει αντιπηκτικά και να χαλαρώνει.

Ενδιαφέρον ίσως να είχε ποιοι πέθαναν σπίτι και είχαν κορόνα. Να πεις ότι να αυτοί την πάλευαν με τον ιο μια χαρά αλλά έπαθε καρδιά τελικά. Τα υπόλοιπα είναι click bait άρθρα.

rsrGbGx.gif

#92539 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 313 posts
  • Location札幌

Posted 14 October 2021 - 06:51

Βεβαίως και έχει σημασία από τι πήγε αυτός που πήγε.

Τοποθετώ σε διαφορετικές κατηγορίες:

1. Άτομα υγιή, τα οποία πέθαναν 100% λόγω κορονοϊού.

2. Άτομα με επιβαρυμένη υγεία, τα οποία πέθαναν λόγω του συνδυασμού κακής υγείας και κορονοϊού.

3. Άτομα με τρομερά επιβαρυμένη υγεία, τα οποία θα πέθαιναν είτε είχαν κορονοϊό είτε όχι.

Όπως βλέπεις, αυτές οι 3 κατηγορίες είναι διαφορετικές.

Για την 1η θα πω ότι είναι αυτοί που πέθαναν από κορονοϊό.

Για την 2η θα πω ότι είναι αυτοί που πέθαναν από συνδυασμό κακής υγείας και κορονοϊού.

Για την 3η θα πω ότι είναι αυτοί που πέθαναν λόγω κακής υγείας και απλά έτυχε να έχουν και κορονοϊό.

Το να πεις ότι 15.000 στην Ελλάδα πέθαναν από κορονοϊό, κυριολεκτικά εννοείς ότι αυτοί οι 15.000 ήταν στην κατηγορία 1.

Αυτό όμως είναι ανακριβές, γιατί όπως είναι κατανοητό υπάρχουν 3 κατηγορίες, οι οποίες δεν είναι ίδιες.

Νομίζω ότι όλοι θέλουμε να ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει, αντικειμενικά, χωρίς ακρότητες, ανακρίβειες και υπερβολές.

Εγώ βρήκα αυτό το άρθρο, το οποίο παρουσίασε τα αίτια της ανακριβούς μέτρησης των θανάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα, και θεώρησα πρέπον να ενημερώσω.

Edited by ATANASHIOSU, 14 October 2021 - 06:52.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#92540 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,794 posts

Posted 14 October 2021 - 09:44

Όπως ανέφερα το 3 είναι υποπερίπτωση του 2. Είχες κακή υγεία, κόλλησες κορόνα, τα κακάρωσες α) λόγο κακής υγείας β) λόγο κορόνα. Το α μου είναι το 3 σου.

Το θέμα είναι ότι η υγεία ενός ατόμου είναι μία συνολική ένδειξη. Δεν μπορείς να πεις με σιγουριά ότι αυτός που έχει καρδία και κόλλησε κορόνα, σίγουρα απεβίωσε από το 1ο χωρίς το 2ο να έχει καμία συνεισφορά.

Ειδικά όταν τα δεδομένα δείχνουν ότι το 2ο ρίχνει τον οργανισμό σε overdrive. Γι αυτό μάλλον τα προσμετράνε σαν θάνατο από κορόνα.

Τέλος δεν καταλαβαίνω τις δύο τελευταίες σου προτάσεις, δεν σε μαλώνει κανείς.  :gotit:

rsrGbGx.gif

#92541 MPVNsf123

MPVNsf123

Anime Fan

• Members
  • 140 posts

Posted 14 October 2021 - 14:06

hfyIn9n.png

Όταν ο κορωνοϊός και ο Ερντογάν δεν πουλάνε αρκετά σαν είδηση.

#92542 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,160 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 14 October 2021 - 14:08

Πρακτικα νομιζω παει λογο του οτι ειναι βασικος παραγωντας το αν κολλησες και κορονα. Αδιασανε αρκετα νοσοκομεία απο καρκινοπαθείς κτλπ λογο του κορονοϊου πχ.
Εν τελει αιτια θανατου τεινει να γίνεται ο κορονοϊος μιας και αυτο είναι που καταγράφεται στην ουσία, γιατι με τν καρκινο πχ η την απλη πνευμονία κ αλλες γρυπες η χρόνια νωσιματα κτλπ θα ζουσες πιθανον πολυ παραπανω και δεν προλαβαν να γινουν αιτία θανάτου. Οποτε καταγραφονται ως θυματα απο την πανδημία και οχι απο αλλα πιθανα αίτια που βοηθησαν στο να καταστραφει ο οργανισμός τους.
Απτην αλλη υπηρξαν και ασθενείς με σοβαρα νοσηματα που τελικα αναρρωσαν μια χαρά απτον κορονοϊο οπως κ αλλοι που δεν ειχαν τιποτα αλλα πεθαναν, οποτε σχετικο ειναι και αναλογα με το πως το αντιμετωπίζει ο οργανισμός του καθενα.
フカフカ

#92543 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 313 posts
  • Location札幌

Posted 14 October 2021 - 14:14

Εννοώ ότι το να λες ότι 15.000 πέθαναν από κορονοϊό (ξεροσφύρι), ενώ ένα μέρος από αυτούς, κατά πάσα πιθανότητα το μεγαλύτερο, πέθανε από συνδυασμό επιβαρυμένης υγείας και κορονοϊού, είναι ανακρίβεια. Εγώ πάντως αυτό είχα νομίσει αρχικά, ότι δηλαδή τα 15.000 άτομα που πέθαναν ήταν υγιή, και πέθαναν αποκλειστικά και μόνο λόγω κορονοϊού, για αυτό και πόσταρα το άρθρο.

Ακριβώς επειδή δε γνωρίζουμε την πολυπλοκότητα της αιτίας θανάτου, το να αποδίδουμε όλους τους θανάτους ατόμων που είχαν κορονοϊό, αποκλειστικά και μόνο στον κορονοϊό, είναι ανακριβές. Ειδικά όταν ο κορονοϊός συνήθως δεν είναι θανατηφόρος σε ένα υγιές άτομο.

Νομίζω ότι πιο ακριβές για αιτία θανάτου θα ήταν να πούμε "ο συνδυασμός επιβαρυμένης υγείας και κορονοϊού".

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω κάποια πηγή που να αναφέρει με ακρίβεια πόσοι υγιείς πέθαναν από κορονοϊό και πόσοι με επιβαρυμένοι υγεία πέθαναν από κορονοϊό.

https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/

Τα επίσημα στατιστικά τους βάζουν όλους μαζί. Αν βρει κάποιος ακριβή στοιχεία, ας ενημερώσει.

Πάντως το κοινό στοιχείο είναι ότι κυρίως πέθαναν ηλικιωμένοι, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα είχαν επιβαρυμένη υγεία.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#92544 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,794 posts

Posted 14 October 2021 - 14:36

Έχεις δίκιο δεν υπάρχει σαν ποιοτικό στοιχείο στο site του υπουργείου αλλά οι καθημερινές ανακοινώσεις αναφέρουν το συνολικό ποσοστό αυτών που είχαν υποκείμενο νόσημα και έχασαν την ζωή τους.

Για χτες ας πούμε

https://www.news247.gr/ygeia/koronoios-2338-nea-kroysmata-simera-stin-ellada-31-nekroi-kai-343-diasolinomenoi.9387746.html

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 31, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.241 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εμένα αυτό που θα ήθελα σαν αριθμό είναι πόσοι έχουν long covid που πιστεύω είναι κάτι που δεν προσμετράει κανείς.

Οκ, μπήκες νοσοκομείο, την γλύτωσες, ποια είναι η ποιότητα ζωής μετά, τι χουσούρια άφησε ο ιος και οι θεραπείες.

rsrGbGx.gif

#92545 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 14 October 2021 - 14:41

Αυτο ειναι γνωστο και δεν νμζω οτι ειναι κατι που συμβαινει μόνο στην Ελλαδα αλλα σε πολλες ευρωπαϊκες και οχι μόνο χωρες, βεβαια δεν αναιρεί οτι εν τελει ο κορονοϊος τους αποτελειώνει.
Επισης πολυς κοσμος μπαίνει σαν κρουσμα και ολος τυχαίως κολλαει αλλες ασθενιες παραλληλα και σαν αποτελεσμα να πεθαίνουν μια ωρα αρχίτερα. Πιθανον και να ζουσαν αν γινοταν καλυτερη διαχείριση, απτην αλλη οταν εχει τοσες χιλιάδες κρουσματα να σου έρχονται και ελειψη σε μεθ αλλα και προσωπικού που δεν προλαβαινουν καν να καθαρισουν τις μεθ ετσι οπως ερχονται οι ασθενείς και παει λέγοντας τι περιμενεις..να γινεται.
Τυχαινει και ξερω κν 2-3 περιπτώσεις που εχασαν δικους τους που μπορει και μην ειχαν πεθανει αν ειχαν μόνο τον κορονοϊο.
Απτην αλλη πολλα οντος τα κρυβουν ή τα δικαιολογουν αναλογως για να μην πεσουνε μυνησεις κιαπτα σόγια κ συγκενεις οποτε στατιστικά δεν βγαινει αντικειμενικα και κάτι ουσιώδες. Στο περιπου ολα. Ευθυνοφοβοι λαοι. "Πανδημία εχουμε εξαλου μη ρωτας πολλα". "Δεν ειχες κανει εμβολιο αρα μη ζητας τα ρεστα" "φακελακι αλλιως δεν εισαι σε πρωτεραιοτητα" και παει λέγοντας. Η κατάσταση στα νοσοκομεία ειδικα των μεγαλων πολεων θυμιζει σκηνες χορρορ.

Αυτό το είχε αναφέρει ο Γάκης (ξέρετε, από τους γνωστούς άγνωστους, όχι από τους γνωστούς ακαταδίωκτους και πληρωμένους που πρέπει να εμπιστευόμαστε), σχετικά με το ότι οι περισσότεροι που πεθαίνουν στις ΜΕΘ πεθαίνουν από λοιμώξεις που κολλάνε μέσα στις ΜΕΘ. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι αναπόφευκτο ή σχετίζεται με κακές νοσοκομειακές υποδομές και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά ίσως είναι μια απάντηση στο γιατί ενίοτε υπάρχει παράδοξα μεγάλος αριθμός θανάτων σε χώρες που ταυτόχρονα λαμβάνουν ακραία μέτρα καταστολής όπως η δική μας.

Βεβαίως και έχει σημασία από τι πήγε αυτός που πήγε.

Τοποθετώ σε διαφορετικές κατηγορίες:

1. Άτομα υγιή, τα οποία πέθαναν 100% λόγω κορονοϊού.

2. Άτομα με επιβαρυμένη υγεία, τα οποία πέθαναν λόγω του συνδυασμού κακής υγείας και κορονοϊού.

3. Άτομα με τρομερά επιβαρυμένη υγεία, τα οποία θα πέθαιναν είτε είχαν κορονοϊό είτε όχι.

Όπως βλέπεις, αυτές οι 3 κατηγορίες είναι διαφορετικές.

Για την 1η θα πω ότι είναι αυτοί που πέθαναν από κορονοϊό.

Για την 2η θα πω ότι είναι αυτοί που πέθαναν από συνδυασμό κακής υγείας και κορονοϊού.

Για την 3η θα πω ότι είναι αυτοί που πέθαναν λόγω κακής υγείας και απλά έτυχε να έχουν και κορονοϊό.

Το να πεις ότι 15.000 στην Ελλάδα πέθαναν από κορονοϊό, κυριολεκτικά εννοείς ότι αυτοί οι 15.000 ήταν στην κατηγορία 1.

Αυτό όμως είναι ανακριβές, γιατί όπως είναι κατανοητό υπάρχουν 3 κατηγορίες, οι οποίες δεν είναι ίδιες.

Νομίζω ότι όλοι θέλουμε να ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει, αντικειμενικά, χωρίς ακρότητες, ανακρίβειες και υπερβολές.

Εγώ βρήκα αυτό το άρθρο, το οποίο παρουσίασε τα αίτια της ανακριβούς μέτρησης των θανάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα, και θεώρησα πρέπον να ενημερώσω.

Απ' όσο έχω καταλάβει η συντριπτική πλειοψηφία των νεκρών ανήκουν στη 2η κατηγορία, η 3η είναι σίγουρα υπαρκτή αλλά δεν αλλάζει και πολλά ούτε αναιρεί τη δεύτερη. Δεν λέω φυσικά ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι λιγότερο σημαντικοί από τους υπόλοιπους ή ότι δεν πρέπει να τους βοηθήσουμε να προστατευτούν, αλλά δεν δέχομαι να πηγαίνει όλη η κοινωνία πίσω και να παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα της 1ης κατηγορίας επειδή ένα σημαντικό ποσοστό της 2ης αρνείται να εμβολιαστεί. Όπως επίσης προηγουμένως δεν ξεκαθάρισα ότι φυσικά και χρειάζονται ορισμένα κρατικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί μια πανδημία, γιατί ούτως ή άλλως σε μια κοινωνία δεν είναι "όλα ελεύθερα". Το θέμα είναι πώς το κράτος να προστατεύει τους ευπαθείς από διάφορες υποχρεωτικότητες που μπορεί να τους θέτουν σε κίνδυνο όπως η εργασία και οι βιοποριστικές τους ανάγκες. Σε αυτή την περίπτωση όλη η στόχευση είναι στο να επιβληθούν επιπλέον τιμωρητικές υποχρεωτικότητες σε αυτούς που δεν κινδυνεύουν, χωρίς καν αυτό να προστατεύει ουσιαστικά τους ευπαθείς.

In other news, προχτές έκανα το πρώτο μου rapid test για να κάνω μια μακρά έξοδο στη σχολή μου και το βράδυ χειμερινό σινεμά. Δεν μου έφτανε που πλήρωσα και υπέστην αυτή τη διαδικασία χωρίς ουσιαστικό λόγο, που είδα να στοιβάζονται σε σειρά νέα παιδιά και να υφίστανται μια εξευτελιστική εξακρίβωση στοιχείων για να μπουν στη σχολή, το ότι αισθάνθηκα ουσιαστικά αποκλεισμένος από τη σχολή στην οποία σπουδάζω εδώ και 8 χρόνια, το ότι οι άνθρωποι που τόσα χρόνια γνωρίζω και αγαπάω ως δασκάλους μου και που ανέκαθεν αναγνώριζαν την αριστεία μου είναι έτοιμοι να με χλευάσουν και να με ειρωνευτούν (ξαφνικά οι αριστούχοι των πανεπιστημίων γίναμε αμόρφωτοι και περίεργοι), το ότι ενώ έκανα το test για "τυπικούς λόγους", μου ζητήθηκε ακόμα και στο χώρο της γραμματείας όπου ήθελα απλώς να παρακολουθήσω μια παρουσίαση με παρουσία 5-6 ατόμων. Ναι δεν μου έφταναν όλα αυτά, έχει και συνέχεια. Το βράδυ ανακαλύπτω ότι το αθηνόραμα έγραφε λάθος και πώς στο συγκεκριμένο σινεμά δεν δέχονται ούτε το rapid test γιατί δεν είναι μεικτός χώρος (ε βέβαια, γιατί οι εμβολιασμένοι είναι covid free, όχι όμως οι τεσταρισμένοι), οπότε πάω σε ένα διπλανό μπαρ και μου λένε ότι με πρόσφατη κυβερνητική απόφαση ούτε στα μπαρ το δέχονται. Καθώς πίνω λοιπόν την μπύρα μου έξω (σε πραγματικά έξαλλη κατάσταση), βλέπω 4 χαρλεάδες να παρκάρουν για να μπουν στο μπαρ και μέσα μου λέω "έχει γούστο να το δω κι αυτό,΄εμβολιασμένοι χαρλεάδες να υφίστανται εξακρίβωση υγειονομικών φρονημάτων για να μπουν σε μεταλο-ροκόμπαρο". Ε φυσικά ούτε αυτούς τους άφησαν να μπουν και αφού έμειναν έξω αρκετή ώρα καβάλησαν τις μηχανές τους κι έφυγαν.

Ειλικρινά, αναγνωρίζω ότι και σε εργασιακά θέματα κλπ έχουν συμβεί και συμβαίνουν πολλά, και λυπάμαι που δεν υπήρξα περισσότερο μαχητικός πολιτικά, αλλά ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που αισθνάθηκα έτοιμος να πετάξω μολότοβ, αν όχι να υποστηρίξω πολιτικές δολοφονίες. Φυσικά σε αντίθεση με άλλα πολιτικά ζητήματα, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει η "εύκολη λύση" του εμβολιασμού, αλλά ανεξαρτήτως του τι θα κάνει τελικά ο καθείς μας για τον εαυτό του και πόσο θα αντέξει, νιώθω πώς η πλήρης, μετωπική αντίσταση είναι υποχρέωση όχι μόνο για την αξιοπρέπειά μου ως πολίτης αλλά και ως κοινωνική αλληλεγγύη προς όλους τους ανθρώπους που υφίστανται τέτοιες τρισάθλιες, αντιεπιστημονικές και παράνομες πολιτικές, είτε τυπικά ανοίκουν στην κάστα των προνομιούχων, είτε όχι. Δεν είμαι γενικά αισιόδοξος, αλλά μιας και δεν φαίνονται να προχωράνε οι εμβολιασμοί, ελπίζω αυτός ο διχασμός της κοινωνίας να οδηγήσει στη δημιουργία συλλογικών πλαισίων και μεθόδων αντίστασης και υποκατάστασης του αποκλεισμού, έστω υπό κατάσταση παρανομίας και διωγμού. Όσα χρόνια ζω σε αυτή την πόλη έμελλε να συμβεί αυτό για να με φέρει στα όρια μου.

Ακούσαμε και μια καλή είδηση σήμερα:

Youtube Video

O6rrvsU.jpg

#92546 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,794 posts

Posted 14 October 2021 - 16:17

Οκ, να τους εμβολιάσουμε αλλά όπως εσύ θες να έχεις το δικαίωμα να λες όχι στο εμβόλιο θα πρέπει να το έχει κι αυτός για να μπορέσεις να το έχεις κι εσύ.

Δεν θα παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα σε αυτή τη περίπτωση αναγκάζοντας τον να το κάνει; Οκ έχει υποκείμενο αλλά το σώμα του του ανήκει δεν μπορείς να τον αναγκάσεις σε ιατρική πράξη για να μην το κάνεις εσύ.

rsrGbGx.gif

#92547 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 14 October 2021 - 16:21

Φυσικά και ναι. Για αυτό δεν θα έπρεπε να υποχρεωθεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ.

O6rrvsU.jpg

#92548 MPVNsf123

MPVNsf123

Anime Fan

• Members
  • 140 posts

Posted 14 October 2021 - 17:23

On an unrelated note, φίλε Kamui τι σπουδάζεις;

#92549 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,160 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 14 October 2021 - 17:26

Ας μην εμβολιαζοταν ουτε να ακολουθουσε κανενας κανενα μετρο αν το παμε ετσι. Οταν αρρωστήσεις βαρια ομως ή φτασεις σε καμια μεθ (γιατι δεν εχουμε ολοι την ιδια τυχη των ασυμπτωματικων) μην αρχιζουμε ξαφνικά να γκρινιαζουμε ή να τα ριχνουμε στο συστημα επειδη μας κόλλησε ο ταδε αρνητης που παλευε για τα διθεν δικαιωματα του. Ειναι δικαίωμα και της αλλης πλευράς να μη θελει να ειναι στον ιδιο χωρο με ορολογιακες βομβες που δεν θελουν ούτε καν να τεσταρωνται. Αν ο αρνητης φοιτητής ή μαθητης μπουκαρει οπως το ατεσταριστο παιδακι που δεν το αφησε ο αρνητης πατέρας να κανεις τεστ στη σχολη και κολλησει καποιον αλλο και ο αλλος παθει ζημια , δεν ειναι δικαιωμα και αυτου και της οικογενειας που την επαθε να κανει μεχρι και μυνηση;;
Αλλα για να μη φτασουμε σε τετοια σκηνικά στο τελος καλο θα ηταν εστω τα στοιχιωδη των τεστ ή καποιων μικροπεριορισμων να τα σέβεται ο κοσμος(που προφανως δεν σέβεται). Το ιδιο και για εναν εργασιακο χωρο κτλπ, ποσο μαλλον αν εισαι και πρωτη γραμμή σε νοσοκομείο και ειναι ακομα πιο επιφοβα όλα αυτά.
Καπου θα πρεπε να κανεις και πισω και να πεις οκ να παραβιαστεί η ελευθερία μου αν ειναι να μειωθει η εκταση του προβλήματος, απτην αλλη παιζει κιένα ρολο ακίρωσης και η κακή διαχείριση που γινεται βέβαια..

Τωρα αυτο με τα μπαρ μουσεια σινεμα κτλπ πρωτη φορα το ακουω, ειχα την άγνοια να νομίζω οτι το ραπιντ ή το μοριακο αντικαταστουν το εμβολιο εστω για τη μερα που έκανες το τεστ.
I guess εχει αρχισει και ξεφευγει ακομα πιο περιεργα η κατάσταση με τα διθεν covidfree, λες κιο μπολιασμενος δεν κινδυνεύει xD
Καπου θα πρεπε να γινει και μια αναθεωρηση τι είναι πιο σημαντικό και να υποχρεώνουν τον κοσμο πιο πολυ να τεσταρεται καθημερινα (και χωρις να πληρώνει) παρα να κυνηγαμε σα τις μάγισσες ποιος δεν εχει κανει τη ταδε δοση ακομα.
Και τα τεστ θα πρεπε να συμπεριλαμβανουν και τους μπολιασμενους οχι να τους απαλλάσσουν.

Edited by GhostPrince, 14 October 2021 - 17:41.

フカフカ

#92550 Angel.tze

Angel.tze

Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

• Members
  • 381 posts

Posted 14 October 2021 - 18:34

Εγώ πάντως σήμερα (τρίτη μέρα σχολής για μένα) πήγα στη σχολή μου και, για μια ακόμη φορά, κανένας δεν έλεγξε εάν έχω το οποιοδήποτε χαρτί για να μπορώ να παρευρίσκομαι εκεί. Τα ράπιντ δηλαδή τζάμπα τα κάνω, νιώθω εγώ. Πήγα και στο εστιατόριο της σχολής και, όταν με ρώτησαν αν είμαι εμβολιασμένος, έκανα το λάθος να πω ότι είμαι ανεμβολίαστος. Έτσι, παρέλαβα το φαί μου σε συσκευασία αντί για δίσκο και κανονικά απαγορευόταν να φάω μέσα και έπρεπε να βγω έξω μέσα στη βροχή για να φάω (πάλι καλά δηλαδή που μου δώσανε και μένα φαί!). Παρολ'αυτά όμως εγώ έκανα σήμερα το πρωί ράπιντ (άλλα 10 ευρώ από την τσέπη μου για κάτι που δεν ελέγχει κυριολεκτικά κανένας), το οποίο αποδεικνύει ότι είμαι αρνητικός στον κορωνοιό για μια ακόμη φορά, αλλά απαγορεύεται να φάω με την ησυχία μου, αλλά ο εμβολιασμένος, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ απολύτως έλεγχο, έχει την ελευθερία να σπέρνει κορωνοιό στους κλειστούς χώρους. Αυτός που ήταν καθωσπρέπει χαντακώθηκε και ο άλλος που δεν έχει υποβληθεί σε κανένα τεστ αλωνίζει "ελεύθερος". Δεν έχω θέμα που οι εμβολιασμένοι μπορούν να κάτσουν μέσα, είμαι όμως της απόψεως πως όλοι θα έπρεπε να μπορούν να φάνε μέσα, έστω και με κάποια υποτυπώδη μέτρα. Αν είχα πει στην τύπισσα που σέρβιρε ότι είμαι εμβολιασμένος, θα έπαιρνα τον δίσκο μου και θα τελείωνε η υπόθεση. Για τέτοια έλλειψη ελέγχου μιλάμε.

Και για τα καταστατικά, προφανώς έκατσα μέσα με τον φίλο μου να φάμε παρέα. Περισσότερο κινδυνεύει κάποιος από τους εμβολιασμένους μέσα παρά από μένα, εφόσον έχω κάνει και τεστ. Και δεν είναι ότι κάποιος μας έλεγχε για να με εμποδίσει... Αν θεωρείτε ότι αυτό με κάνει επικίνδυνο πολίτη και ψεκασμένο, δεν μπορώ να συμμεριστώ την αποψή σας ή να πάω, ως νομοταγής πολίτης, με τα νερά μιας αυταρχικής, τιμωρητικής, φασιστικής κυβέρνησης.

8J90AKf.jpg

that's a dude!