Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94066 replies to this topic

#92476 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 29 September 2021 - 19:35

Έχεις κάποια έρευνα ως παράδειγμα; Εντάξει τώρα με την delta τα εμβόλια δεν είναι τόσο αποτελεσματικά οπότε δεν προστατεύουν τόσο όσο πριν. Αλλά δεν έχω διαβάσει πουθενά ότι δεν προστατεύουν καθόλου.

Τώρα για αυτό που λες το αν νοσήσεις βαριά ο κίνδυνος να μεταδώσεις τον ιό είναι ο ίδιος. Οκ έστω ότι ισχύει. Αν η πιθανότητα να κολλήσεις και να νοσήσεις βαριά είναι μικρότερη, δεν μειώνει εν τέλη και την μεταδοτικότητα του ιού;

Δυστυχώς, όχι ακριβως.

Οριστε και η έρευνα

Αν βαριεσαι να τη διαβασεις ολη (αν και αξιζει γενικά) πήγαινε κατευθείαν στην σελιδα 35

Γενικά το βασικο προβλημα με τον ιό ειναι οτι μεταδιδεται ευκολα και οτι ακομα και οι ασυμπτωματικοί τον μεταδίδουν. Ετσι ηταν απο την αρχή, δεν άλλαξε τωρα.

Πιο απλά εστω οτι θες ενα Χ ιϊκό φορτιο να τον μεταδωσεις και ενα Υ για να αρρωστησεις πολύ: Χ<Υ και τα εμβολια ΜΠΟΡΕΙ να σε γλιτωσουν απο το Υ και τα συμπτωματα του αλλα οσο τεινεις προς το Χ δεν κανουν πολλά πραγματα. And that's fine στην αρχη ειμαστε ακομα, θα βελτιωθουν.

Το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να ψευδεσαι στον κοσμο οτι ο στοχος ειναι η εξαλειψη του ιού (αυτό ειναι πρακτικά αδύνατο) και δεν μπορεις να τιμωρεις τον κοσμο "επειδη δεν συνεισφερει στον περιορισμο της μεταδοσης του" οταν δεν εχεις καμια μελετη που να το αποδεικνύει και καμποσες που το διαψευδουν.

Edited by Lord Leon, 29 September 2021 - 20:10.

stasou%2520mygdala.jpg

#92477 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,160 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 29 September 2021 - 21:28

If thats the case, καλο να κλεινομασταν σε καποιο ολικο λοκ τυπου κινας και να αφήναμε τους δήθεν διαχωρισμούς, κατι που δεν εγινε ποτε σε καποια αλλη χωρα φυσικα, ουτε τις απαραίτητες δομες για να υποστηριξουμε κτ τετοιο ειχαμε, που μια χαρα το περιόρισαν χωρις καν πολλα πολλα με το φασισμουλη τους εκει. Εφοσον αποδεχθουμε οτι μεταδιδει με ιδιο ποσοστο κιο ασυπτωματικος δλδ καταλειγουμε σαυτο που ελεγα οτι μονο εσενα και τη παρτυ σου προστατευεις και μονο στη περίπτωση ολικου (ανεφικτου) εμβολιασμου θα περιοριζόταν κατι που κιαυτο ακομα μονο στη περίπτωση που δεν θα χαμε νεες μεταλαξεις με διαφορετικο variant όπως στη Δ. Ολιγον ουτοπικο σεναριο ολο για μα συμβει..
Καλη επόμενη κοβιντ 10ετια εν ολίγης. Εκτος κιαν βγουν πιο ισχυρα εμβολια που να μειωνουν και τη μεταδοτικότητα. Who knows..

Οπως και να χει ακομα κιεδω που ειμαστε και κολλαμε ολοι με τον ενα ή τον αλλο τρόπο, δεν αναιρεί αυτο το οτι προστατευουν σε κάποιο βαθμο κιοι αρνητες το μονο που καταφέρνουν καλα ειναι να αυξάνουν τα ποσοστά της θνησιμότητας άθελά τους. Anyways...

Edited by GhostPrince, 29 September 2021 - 21:30.

フカフカ

#92478 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 29 September 2021 - 21:38

Δυστυχώς, όχι ακριβως.

Οριστε και η έρευνα

Αν βαριεσαι να τη διαβασεις ολη (αν και αξιζει γενικά) πήγαινε κατευθείαν στην σελιδα 35

Γενικά το βασικο προβλημα με τον ιό ειναι οτι μεταδιδεται ευκολα και οτι ακομα και οι ασυμπτωματικοί τον μεταδίδουν. Ετσι ηταν απο την αρχή, δεν άλλαξε τωρα.

Πιο απλά εστω οτι θες ενα Χ ιϊκό φορτιο να τον μεταδωσεις και ενα Υ για να αρρωστησεις πολύ: Χ<Υ και τα εμβολια ΜΠΟΡΕΙ να σε γλιτωσουν απο το Υ και τα συμπτωματα του αλλα οσο τεινεις προς το Χ δεν κανουν πολλά πραγματα. And that's fine στην αρχη ειμαστε ακομα, θα βελτιωθουν.

Το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να ψευδεσαι στον κοσμο οτι ο στοχος ειναι η εξαλειψη του ιού (αυτό ειναι πρακτικά αδύνατο) και δεν μπορεις να τιμωρεις τον κοσμο "επειδη δεν συνεισφερει στον περιορισμο της μεταδοσης του" οταν δεν εχεις καμια μελετη που να το αποδεικνύει και καμποσες που το διαψευδουν.

Thanks. Αυτό που ήθελα να πως είναι πως αν η πιθανότητα να κολλήσεις είναι μικρότερη, δεν σημαίνει πως οι εμβολιασμένοι στατιστικά έχουν μικρότερη πιθανότητα να μεταδώσουν τον ιό ακριβώς επειδή κολλάνε λιγότερο; Το ίδιο το κείμενο στην σελίδα που έστειλες αναφέρει για την μικρότερη πιθανότητα να κολήσεις:

This means that whilst vaccination may reduce an individual’s overall risk of becoming
infected, once they are infected there is limited difference in viral load (and Ct values)

Βέβαια θα μου πεις αν κολλήσεις μπορεί από το να μην έχεις συμπτώματα μέχρι το να πάρει κάποιο διάστημα με το να το πάρεις χαμπάρι, άρα μέχρι τότε να έχεις μεταδώσει τον ιό μια χαρά πριν χρειαστεί να μπεις σε καραντίνα. Οπότε αυτό που λέω εγώ περί μικρότερης μετάδοσης λόγο μικρότερης πιθανότητας να κολλήσεις, ίσως να μην φτάνει για να περιορίσει τον ίο.

Τώρα για αυτό που λες ότι είναι αδύνατο να εξαλειφτεί ο ιός ίσως πρακτικά και να ισχύει αυτό. Αυτό όμως τι σημαίνει πως αργά η γρήγορα θα κολλήσουμε όλοι και πως θα συνεχίσουμε να έχουμε το πρόβλημα για χρόνια με νέες μεταλλάξεις κλπ;

phmava.php

#92479 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 29 September 2021 - 22:03

Eεεεε μη μου το παιρνεις λιγο λιγο  :kakaka:

This means that whilst vaccination may reduce an individual’s overall risk of becoming infected, once they are infected there is limited difference in viral load (and Ct values) between those who are vaccinated and unvaccinated. Given they have similar Ct values, this suggests limited difference in infectiousness

Βασικά κανεις δε θα σου εγγυηθεί οτι δεν θα κολλησεις (και καλά κάνουν, δεν ειναι αυτό το ζητουμενο) για αυτό και το "may", αλλά αν κολλησεις, ανεξαρτητως του πόσο αρρώστησες, η διαφορά στο ποσο κολλάς τους άλλους ειναι "περιορισμένη". 

Σορρυ για την αθλια μεταφραση...

Τα στοιχεια των ασθενειών (μία ειναι λολ) που εχουν εξαφανισθεί ειναι ευκολα διαθεσιμα σε όλους οπως και γιατί ειναι τοσο δυσκολο ως αδύνατο οπως και γιατί δεν θα πρεπε να μας ανυσηχει και τοσο αυτό. Νομιζω το ζητουμενο για τους πιο ρεαλιστες ειναι να μειωθει απο πανδημία σε ενδημική (τύπου γριπη) ειτε μεσω εμβολίων, ειτε λογω νοσου, καθως και να βελτιωθει η φαρμακευτική θεραπεια. Και μαλλον αυτο αρκει για μια φυσιολογική ζωή.

Η αγαπημενη μου άποψη πάνω σε αυτό ειναι αυτή, για όποιον ενδιαφερεται και δεν βαριέται να τη διαβασει. Φυσικά, οσο καλά στηριγμένη και νάναι δεν παει να ειναι μια εκτιμηση, αλλά εγώ μαλλον θα στοιχιμάτιζα υπέρ της.

stasou%2520mygdala.jpg

#92480 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts

Posted 29 September 2021 - 23:35

Eεεεε μη μου το παιρνεις λιγο λιγο  :kakaka:

This means that whilst vaccination may reduce an individual’s overall risk of becoming infected, once they are infected there is limited difference in viral load (and Ct values) between those who are vaccinated and unvaccinated. Given they have similar Ct values, this suggests limited difference in infectiousness

Βασικά κανεις δε θα σου εγγυηθεί οτι δεν θα κολλησεις (και καλά κάνουν, δεν ειναι αυτό το ζητουμενο) για αυτό και το "may", αλλά αν κολλησεις, ανεξαρτητως του πόσο αρρώστησες, η διαφορά στο ποσο κολλάς τους άλλους ειναι "περιορισμένη". 

Σορρυ για την αθλια μεταφραση...

Τα στοιχεια των ασθενειών (μία ειναι λολ) που εχουν εξαφανισθεί ειναι ευκολα διαθεσιμα σε όλους οπως και γιατί ειναι τοσο δυσκολο ως αδύνατο οπως και γιατί δεν θα πρεπε να μας ανυσηχει και τοσο αυτό. Νομιζω το ζητουμενο για τους πιο ρεαλιστες ειναι να μειωθει απο πανδημία σε ενδημική (τύπου γριπη) ειτε μεσω εμβολίων, ειτε λογω νοσου, καθως και να βελτιωθει η φαρμακευτική θεραπεια. Και μαλλον αυτο αρκει για μια φυσιολογική ζωή.

Η αγαπημενη μου άποψη πάνω σε αυτό ειναι αυτή, για όποιον ενδιαφερεται και δεν βαριέται να τη διαβασει. Φυσικά, οσο καλά στηριγμένη και νάναι δεν παει να ειναι μια εκτιμηση, αλλά εγώ μαλλον θα στοιχιμάτιζα υπέρ της.

Κοίτα επιδημιολόγος δεν είμαι, προφανώς αυτά που λέω βασίζονται σε αυτά που ακούω και διαβάζω από εδώ και από εκεί. Και αυτό που διάβαζα μέχρι τώρα είναι ότι το εμβόλιο βοηθάει στην μείωση της μετάδοσης. Τώρα αυτό που λες ότι αν έχεις ήδη νοσήσει δεν τον είχα υπ όψιν πιο πριν. Από εκεί και πέρα όπως είπα, αν ο κόσμος κολλάει πιο δύσκολα τότε μάλλον θα μεταδίδεται και πιο δύσκολα.

Αυτό με τις ασθενείς που έχουν εξαλειφτεί τελείως δεν το είχα ψάξει. Οκ δέχομαι ότι το να εξαλειφτεί πλήρες ο ιός είναι μη ρεαλιστικό. Λες όμως, η λύση ίσως είναι να γίνει η ασθένεια ενδημική. Πως θα γίνει ενδημική αν ο κόσμος δεν κάνει αυτό που χρειάζεται; Αυτήν την στιγμή το κύριο όπλο που έχουμε (πέρα του να κάνουμε καραντίνα) είναι το εμβόλιο. Δεν αλλάζει κάτι σε αυτό που έλεγα πριν, ότι κάνοντας το εμβόλιο δεν προστατεύεις μόνο εσένα αλλά και τους άλλους για τον λόγο που είπα πιο πάνω. Που βασικά νομίζω από ότι κατάλαβα δεν τον διαψεύδεις, απλά το debate υποθέτω είναι το πόσο ρεαλιστικό είναι να τελειώσουμε με τον ίο μια γεια πάντα.

Το άρθρο το έριξα μια ματιά αν και όχι τόσο σε βάθος. Είναι αρκετά αισιόδοξο, το πόσο δίκιο έχει θα φανεί με τον χρόνο. Όμως και αυτό λέει για το πως τα διάφορα όπλα που έχουμε γα τον ιό (τα εμβόλια, καλύτερες θεραπείες) βοηθούνται και από το να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου το ποσοστό που κολλάει την νόσο είναι μειωμένο.

Που θέλω να καταλήξω.. Ξεκινήσαμε να συζητάμε για το κατά πόσο, το κάθε κράτος, είναι λογικό να βάζει διαφορετικά μέτρα και σταθμά στους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Εφόσον έστω και έμμεσα και σε κάποιον βαθμό, το εμβόλιο επηρεάζει το πόσο μεταδίδεται ο ιός (υποθέτω ίσως από τεχνικής άποψης μιλώντας για μεταδοτικότητα πριν, μπορεί να μην ήταν ο σωστός όρος) είναι κάτι που δεν είναι προσωπική υπόθεση αλλά έχει κοινωνικές προεκτάσεις.

Επομένως είναι λογικό να μπαίνουν διαφορετικά μέτρα ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη. Τώρα το τι είναι αυτά τα μέτρα και το πόσο λογικά, αυτό είναι συζητήσιμο.

Για το παράδειγμα που τέθηκε για το αν θα πρέπει να απολυθούν νοσυλευτές που δεν κάνουν το εμβόλιο, γνώμη μου είναι πως εκτός και αν κάποιος νοσηλευτής έχει κάποιο ιατρικό λόγο, το να μην θέλει να εμβολιαστεί κατά πάσα πιθανότητα το κάνει από άρνηση. Δεν νοείται να είσαι νοσηλευτής ή γιατρός και να αρνείσαι να κάνεις το εμβόλιο, ειδικά δεδομένου ότι έχει περάσει τόσος καιρός και έχουμε μια αρκετά καλή εικόνα για τις παρενέργειες τους. Νομίζω πως το να το αρνείσαι πλέον να το κάνεις χωρίς σοβαρό λόγο είναι αντιδεοντολογικό. Είναι σαν να πηγαίνω εγώ στο αφεντικό μου και να λέω ότι δεν θέλω να βάλω κάποιο antivirus στο laptop μου ενώ είναι πολιτική της εταιρίας. Ε φυσικό είναι μετά να θέλει να με διώξει.

phmava.php

#92481 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 30 September 2021 - 10:07

Σχετικα με τη μεταδοτικοτητα του ιού απο εμβολιασμένους και μη. Δείτε εδώ

#92482 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 posts

Posted 30 September 2021 - 22:30

για πειτε για πειτε!

Youtube Video

wdasa.png

#92483 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts

Posted 30 September 2021 - 22:41

Να πούμε, αλλά από ότι φαίνεται το βίντεο είναι blockαρισμένο.

phmava.php

#92484 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 posts

Posted 30 September 2021 - 23:15

πως μπορω να κανω bypass to content id?????????

δεν πειραζει παιδια.

δειτε εδω.

ειναι απο την σειρα σερλοκ. περιμενω γνωμες.

https://streamable.com/r34a4c

Edited by Erudinam, 01 October 2021 - 00:06.

wdasa.png

#92485 Akihito

Akihito

Anime Fan

• Members
  • 170 posts

Posted 01 October 2021 - 10:25

Η καλύτερή σου προσπάθεια μέχρι τώρα erudinam (κατ' εμέ). Έκανες εξαιρετικά την psycho φωνή του τύπου, αλλά και η φωνή του Σέρλοκ ταίριαζε εξίσου στην ιδιοσυγκρασία του και ήταν πιστή στο πρωτότυπο.

Το μόνο που βρήκα αρνητικό είναι:
"αλυσίδα σκέψης" ---> αλληλουχία σκέψης, ειρμός σκέψης, έστω ακολουθία σκέψης. Πάντως σίγουρα όχι "αλυσίδα".

#92486 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,794 posts

Posted 01 October 2021 - 10:58

Όντως το καλύτερο. Επίσης υπάρχει κι αυτό το κανάλι αν θες να πάρεις κάποιο tip.

https://www.youtube.com/c/greekdubdb

rsrGbGx.gif

#92487 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts

Posted 02 October 2021 - 13:40

πως μπορω να κανω bypass to content id?????????

δεν πειραζει παιδια.

δειτε εδω.

ειναι απο την σειρα σερλοκ. περιμενω γνωμες.

https://streamable.com/r34a4c

Καλή φάση. Κάνε και κάνα anime!

phmava.php

#92488 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 posts

Posted 02 October 2021 - 15:13

τοσα πολλα ανιμε και τοσες σκηνες που δεν ξερω που να επικεντρωθω. αμα θελετε να δειτε καμια σκηνη μεταγλωτισμενη απο καποιο αγαπημενο σας ανιμε, πειτε μου. αλλα να ειναι συγκεκριμενη η σκηνη, όχι μονο προταση ενος ανιμε.

by the way ποιο ειναι το ατομο που εκανε fandubs στο φορουμ?

Edited by Erudinam, 02 October 2021 - 15:14.

wdasa.png

#92489 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 posts

Posted 02 October 2021 - 15:47

ασχετο. ρε παιδια. ψαξτε λιγο sinatra fly me to the moon.

ψαχνω την κλασσικη εκδοση που ολοι ακούγαμε κάποτε. δεν υπάρχει. τα περισσότερα με τον sinatra έχουν πιο αργο ρυθμο και οχι την κλασσικη version που ολοι εχουμε στο νου. εκτος και αν ηταν κάποιος άλλος της εποχης που το τραγουδουσε με τον ρυθμο που το ξέρουμε όλοι και νόμιζα ότι ηταν ο sinatra.

παντως το οτι όταν βγήκε η κυβερνηση και ειπε ότι οι παραπανω μεθ δεν ειναι λυση γιατι θα γεμισουν αν δεν υπαρχουν μέτρα, είναι σαν κάποιος να χρειάζεται 50 ευρώ για να πάρει το φαρμακό του και να του λες έχω μονο 20 άρα δεν στα δίνω.

Edited by Erudinam, 02 October 2021 - 17:49.

wdasa.png

#92490 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,160 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 02 October 2021 - 23:24

Ενω τωρα που θα πεθαινουν χωρις προσβαση στις μεθ σπιτι τους γτ μεθ δεν θα χει γ ολους, με μερικα χαζα μετρα τυπου στειλε σμσ και ολα κουλ ή απαγορευση μουσικης θα μαστε ολοι οκ το χειμωνα. Και με τραπεζακι στρουσού στο κρυο κ στη βροχη εξω για ανεμβολιαστους. Ξερουν τι κανουν. (Νοτ)

Παντος καθε φορα π διαβαζω για νέα μετρα κοιταω μερικες φορες μηπως εχω μπει καταλαθως στο λουμπεν ή στο βατραχι...

Edited by GhostPrince, 02 October 2021 - 23:47.

フカフカ