ειπα να ξεκινησω να κανω multiquote για να απαντησω σε οσα ποιο πολλα μπορω αλλα θα χρειαστω μια σελιδα του φορουμ μονος μου οποτε screw that.
οποτε...να δηλωσω οτι ειμαι απο αυτους που πιστευουν.και κανω και νηστεια αυτην την περιοδο εχοντας κοψει κρεας ψαρι αυγα γαλα τυρια και τα σχετικα..απο την καθαρα δευτερα..(το κρεας μια βδομαδα πριν)αλλα...δεν παω εκκλησια...
το θεμα τις πιστης και σαν εννοια ακομα ειναι κατι που για μενα το εχουν ολοι..ακομα και οι αθεοι..δεν πιστευουν σε κανεναν θεο..αλλα πιστευουν στην εξελικτικη θεωρια και στο big bang..και αυτο πιστη ειναι...
η πιστη στον ανθρωπο ειναι καθαρα προσωπικη και ειναι μια αναγκη,οριακα σχεδον βιολογικη στον καθενα διαφορετικα δομημενη για να μπορεσει να α)κατανοησει καποια πραγματα που δεν μπορει απο μονος του,
β)να του προσφερει μια εφορια γ)να του προσφερει μια εσωτερικη ασφαλεια και αλλα πολλα..ολα αυτα μπορουν να συνυπαρχουν ολα η και το καθενα ξεχωριστα στο οποιονδηποτε..
και εδω θελω να αναφερω οτι για μενα κακο δεν ειναι να πιστευεις (οπου θες) η οχι..αλλα να προσπαθεις να πεισεις και τον αλλον...το θεωρω τουλαχιστον ηλιθιο να θες π.χ να με πεισεις οτι δεν υπαρχει θεος αλλα το ιπταμενο μακαρονοτο τερας...οχι φιλε..εμενα με κανει να αισθανομαι καλα ενας γερος γενιοφορος με τις δυναμεις του infinity gauntlet εσενα ενα χταποδοιδες με 2 κεφτεδες αγκαλια...ΜΑΓΚΙΑ ΜΑΣ και τον 2...
παροτι δηλωσα ποιο πανω οτι πιστευω δεν ειμαι απο τους τυφλους..οι οριζοντες μου ειναι ανοιχτοι,εχω διαβασει απειρα πανω στο θεμα των θρησκειων εχω δει απειρα ντοκιμαντερ και παντα αποδεχομαι τα παντα ως στοιχεια οταν αυτα συνοδευονται απο πηγες και οχι υποθεσεις...τα ποια θα δεχθω ομως ειναι καθαρα προσωπικη υποθεση(βλεπε ποιο πανω που λεω για την σχεδον οριακα βιολογικη αναγκη).
στο θεμα σχολειου τωρα χανεται η μπαλα...εγω περασα τα θρησκευτικα απο γυμνασιο μεχρι λυκειο με καθηγητες και μια χρονια μονο με ιερεα....η καθηγητες μπροστα στον ιερεα στο θεμα διδασκαλια ηταν οι χωρικοι με τις πηρουνες και τους πυρσους σε κυνηγι μαγισων..
θυμαμαι χαρακτηριστικα καπου στο λυκειο οπου ο καθηγητης λεει να περασουμε 4(!!!!)κεφαλαια και να παμε στο ταδε για να κανουμε μαθημα...αυτα τα κεφαλαια αφορουσαν αλλες θρησκειες..οταν ρωτησα γιατι δεν τα κανουμε μου απαντησε κοφτα "δεν εινα στην υλη" μετα απο αυτην την απαντηση αντεδρασα και η συνεχεια γνωστη..αποβολη μιας ωρας και στον διευθυντη...οπου εκει νε μεν βρηκα το δικιο μου..αλλα...δεν αλλαξε και κατι στα μετα μαθηματα...
ο δε αδερφος μου λιγα χρονια μετα που ειχε τον ιδιο καθηγητη πηρε απαλαγη απο την 2η μερα....
το θεμα με το στε και τα βιβλια στα σχολεια και το ολο θεμα τον θρησκευτικων ειναι κατι που δυσκολα θα αλλαξει ποτε στην ελλαδα γιατι ειναι βαθια ριζωμενο στο dna μας απο παππου προς παππου...και το κακο δεν ειναι ο χριστιανισμος ο ιδιος αλλα η εκκλησια σαν θεσμος που ΟΧΙ ΟΛΛΟΙ αλλα ενα μεγαλο ποσοστo ιερεων και λοιπων ρασοφορων ειναι χριστιανοταλιμπαν ΑΑ κλασης...
γενικα το θεμα εκκλησια σαν 2ο κρατος μεσα σε ενα κρατος ειναι αυτο που με εξοργιζει περισσοτερο...γιαυτο και η αποστροφη μου στη εκκλησια ως θεσμο..
θα μπορουσα να γραφω σεντονια ολοκληρα για το θεμα και σαφεστατα δεν εχω σκοπο να θιξω καποιον με τον οποιοδηποτε τροπο...ο καθενας ειναι ελευθερος να κανει τις επιλογες του ...το νοημα στο ολο θεμα ειναι να τις κραταει για την παρτη του και να μην προσπαθει να τις επιβαλει σε κανεναν αλλο...οπως ομως μετα λυπης βλεπω οτι αυτο το κακο το εχουν μονο η χριστιανικες ομαδες(ορθοδοξοι,καθολικοι,κοπτες,προτεσταντες και αλλοι..)και οι αθεοι...και ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ ΟΧΙ ΟΛΟΙ..ΔΕΝ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΩ ΚΑΝΕΝΑ,....
πχ..εχει δει κανεις βουδιστη να προσπαθει να σε προσηλυτισει στον βουδισμο...?
παρακατω παραθετω ενα κειμενο της λιλας σταμπουλογλου....(δεν μπορω να πω οτι εχω και την καλυτερη γνωμη για αυτην αλλα το συγκεκριμενο αρθρο με βρισκει αρκετα συμφωνω ) μιλαει για τους αθεους αλλα μαλλον καταλαβαινεται το point μπορειτε να βγαλετε τον αθεο και να βαλετε εναν χριστιανο δεν αλλαζει κατι....
http://city.sigmalive.com/article/21808/eisai-atheos-mi-mas-prizeis
υγ.τα παραπανω ειναι προσωπικη αποψη και μπορω να κανω συζητηση στα πλαισια της ομαλους συζητησης με οποιον εχει κατι να προσθεσει-διαφωνησει...
Edited by vectrapearl, 23 March 2018 - 11:11.