Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole


  • Please log in to reply
93841 replies to this topic

#86716 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 22 March 2018 - 21:51

Αρνουμαι να δω αυτο το βιντεο.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#86717 Akihito

Akihito

    Anime Fan

  • Members
  • 169 posts

Posted 23 March 2018 - 00:13

Υπάρχει επιλογή για 1 εισιτήριο που ισχύει για 90 λεπτά. Το κρατάς και το επαναφορτίζεις αν θες και άλλο εισιτήριο. Αν έρθεις με κτελ ρώτα αν στον σταθμό των κτελ έχουν μηχάνημα για εισιτήρια αν σκοπεύεις να πάρεις λεωφορείο μετά.

 

 

Έξω από το σχολείο τα πράγματα είναι αρκετά πιο secular. Μπορείς να ορκιστείς με πολιτικό όρκο όπου χρειάζεται όρκος, να κάνεις πολιτικό γάμο και ονοματοδοσία. Μόνο στο σχολείο σου χώνουν την θρησκεία με το ζόρι στα πάντα. Προσευχή το πρωί, ένας Χριστός να σε κοιτάει όλη την ώρα και φυσικά το υπέροχο μάθημα των θρησκευτικών. Βγήκε τώρα και η απόφαση του ΣτΕ και είμαστε με τη βούλα Ιράν. Ευχαριστούμε ΣτΕ!

 

Πλέον βέβαια είναι πιο εύκολα τα πράγματα για να πάρει ένας μαθητής/μια μαθήτρια απαλλαγή από τα θρησκευτικά και ελπίζω ο κοινωνικός αποκλεισμός να μην είναι ο ίδιος με όταν ήμουν εγώ στο σχολείο. Δεκαετία 90 που πήγαινα δημοτικό ήταν ανήκουστο να μην πιστεύεις πόσο μάλλον να πάρεις απαλλαγή από τα θρησκευτικά. Θυμάμαι ένα κορίτσι που ήταν μάρτυρας του Ιαχωβά, αντιμετωπιζόταν σαν να είχε λέπρα. Δεν είμαι περήφανη αλλά αυτά έβλεπα και δεν το έλεγα ότι είμαι άθεη. Μέχρι και το Λύκειο σχεδόν κάθε μέρα έλεγα και την πρωινή προσευχή γιατί είχα δυνατή και καθαρή φωνή.

 

Στην Α' Λυκείου είχαμε έναν εξαιρετικό θεολόγο, ο οποίος μας ξεκαθάρισε εξαρχής ότι δεν τον νοιάζει αν πιστεύουμε ή όχι, μπορούμε να κάνουμε συζήτηση για τα πάντα. Μάλιστα μας έβαλε να σκίσουμε από τα βιβλία μας μια συγκεκριμένη σελίδα που είχε κάποια φριχτά πράγματα για τους ομοφυλόφιλους και το πώς το AIDS ήταν η τιμωρία του Θεού. Δυστυχώς στη Β' Λυκείου ήρθε ένας ημίτρελος φασίστας, τον οποίον ανεχόμουν μέχρι που μας είπε πως στη Χούντα τα πράγματα ήταν καλύτερα οπότε και σφαχτήκαμε. Μετά την τρίτη αποβολή στο μάθημά του με κάλεσε ο Λυκειάρχης να του εξηγήσω τί συμβαίνει και μετά κάλεσε τους γονείς μου, οι οποίοι ήταν έξαλοι. Ο πατέρας μου, ο οποίος είναι ο πιο ήρεμος άνθρωπος στον πλανήτη (Φυσικός, καταλαβαίνεις, ζεν όλη την ώρα) ακούστηκε σε όλο το Λύκειο. Έκτοτε είχαμε μια άτυπη συμφωνία να μην πατάω στο μάθημά του και πήρα ένα 16 για τον κόπο μου.

 

Θεωρώ ότι είναι δικαίωμα του καθένα να λατρεύει ανοιχτά όποιο Θεό θέλει. Αυτό που θεωρώ αδιανόητο είναι να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η θρησκεία με τη λειτουργία του Κράτους.

 

Χαίρομαι που σε τόσο μικρή ηλικία είχες τη δύναμη να μην υποκύψεις στο peer pressure και να κάνεις αυτό που εσύ θεωρούσες σωστό :)

Θα ήθελα να απαντήσω και στα άλλα posts, αλλά απαντώ σε αυτό της mono για να πιαστεί παντού :P

(Thanks για τις πληροφορίες για το εισιτήριο, btw)

 

 

Εμείς στα θρησκευτικά στο γυμνάσιο είχαμε δύο καθηγητές. Η μία καθηγήτρια μάς έκανε στην Α' γυμνασίου (και στην Β' γυμνασίου μάς έκανε βυζαντινή-μεσαιωνική ιστορία) και ήταν αρκετά αντικειμενική. Τότε το βιβλίο πραγματευόταν τα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης, οπότε μάς έλεγε και η ίδια ότι είναι ιστοριούλες και παραμυθάκια και σκοπός είναι να κάνουμε συζήτηση για τον συμβολισμό που υπήρχε σε αυτά. Ο άλλος καθηγητής μάς έκανε στην Β' και Γ' γυμνασίου και ήταν απαράδεκτος. Πέρα από το γεγονός που έκανε σε σκιτσάκι το τριώδιο και την σαρακοστή κάθε χρονιά, δεν συζητούσε καθόλου και το μάθημα ήταν πολύ ανιαρό και άθλιο. Μάς εξέταζε με κατάλογο και με ρωτούσε κάτι άκυρα σε στυλ "ποιοι είναι οι γονείς της Παναγίας" και εγώ, μια ζωή αδιάβαστος στα θρησκευτικά, έλεγα "Ο... Ιωακείμ και η... εμ... η δεν θυμάμαι", καθώς δεν μπορούσα να διαβάσω τα χείλη της συμμαθήτριάς μου που μάταια προσπαθούσε να με βοηθήσει :hahaha: Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι πλέον έχοντας ασχοληθεί με τη βυζαντινή αρχαιολογία και τέχνη, είμαι σε θέση να αφηγηθώ όλα όσα περιείχε το βιβλίο για τις χριστολογικές και θεομητορικές σκηνές :kakaka: (το τραγικό της υπόθεσης! :P )

 

Στο λύκειο άλλαξαν τα πράγματα κάπως και εγώ είχα ήδη αρχίσει να υπερασπίζομαι τις απόψεις μου σε όλους τους τομείς, και όχι μόνο για την θρησκεία. Στην Α' Λυκείου είχαμε μία πάρα πολύ καλή καθηγήτρια, η οποία ήταν ανοιχτή στον διάλογο και έκανε πολύ οργανωμένο μάθημα. Δηλαδή παρουσίαζε τις θεματικές ενότητες, γινόταν μια συζήτηση, ερωτήσεις και απαντήσεις και στο τέλος υπογραμμίζαμε τα πιο σημαντικά για να μάθουμε από το βιβλίο. Ήταν η πρώτη και τεελευταία φορά που διάβαζα στα θρησκευτικά, γιατί ακριβώς εκτιμούσα αυτή την προσπάθεια. Η ύλη της Α' λυκείου ήταν κυρίως για τα λειτουργικά/εκκλησιαστικά θέματα και μαθαίναμε κυρίως για τα μυστήρια και τα τυπικά που ακολουθούνται. Στο τέλος του βιβλίου υπήρχαν μαθήματα για διάφορες αιρέσεις, όπως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, ο Σατανισμός, ο Ινδουισμός, η Μασονία, η Μαγεία κλπ. Για αυτά σταθήκαμε κυρίως στα κακώς κείμενα στη συζήτησή μας, αλλά η παρουσίαση από την καθηγήτρια ήταν άκρως αντικειμενική. Ακόμη και για τον Σατανισμό ξεκίνησε φέρνοντας ως παράδειγμα τους σατανιστές της Παλλήνης, μιλώντας για τα τελετουργικά που ακολούθησαν καθώς και για τα "ιερά" τους κείμενα. Μας είπε μάλιστα ότι υπάρχει και επίσημη ιστοσελίδα :P Φυσικά μίλησε στο τελος και για τις δολοφονίες που έκαναν, ως μέρος των τελετουργιών και την τελική τους ποινή σε πολλές φορές ισόβια από το δικαστήριο. Εννοείται ότι στην συζήτηση εστιάσαμε κυρίως εκεί και μιλήσαμε για το δικαίωμα στην ανεξιθρησκεία, αλλά με σεβασμό στο άτομο και την ζωή. Άλλωστε από αυτό το γεγονός προέκυψε η αναθεώρηση του συντάγματος στο αντίστοιχο άρθρο.

Σε γενικές γραμμές η Α' λυκείου ήταν η αγαπημένη μου τάξη.

 

Στην Β' Λυκείου τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο καθηγητής δεν εξέταζε, αλλά μιλούσε μόνος του κυρίως και δεν καναμε συζήτηση. Δυστυχώς, δεν κάναμε τις άλλες θρησκείες, όπως προβλέπεται, πέρα από το ισλάμ και τον βουδισμό που αφιερώσαμε μόλις 2 μαθήματα. Το καλό πάντως ήταν ότι παρόλο που ήταν υπέρμαχος του χριστιανισμού, αναγνώριζε τις ηθικές αξίες που δίνει ο βουδισμός, καθώς και την βαθειά πίστη των μουσουλμάνων (τότε το ISIS δεν ήταν γνωστό στην επικαιρότητα :P ).

Στην Γ' Λυκείου είχαμε μία μπαφιάρα η οποία ήταν η πιο αστεία καθηγήτρια που είχα ποτέ. Έλεγε ιστορίες από τη ζωή της και κάναμε χαλαρή κουβεντούλα, αλλά μιλούσαμε και για την ηθική που απορρέει από τον χριστιανισμό. Σε γενικές γραμμές ήταν φλου το μάθημα και κανείς δεν έδινε σημασία :P

 

Στο Δημοτικό μάς έκανε μάθημα ένας δάσκαλος που ήταν θρήσκος κομμουνιστής (μέλος του ΚΚΕ). Ο συγκεκριμένος μάς έκανε μόνο το μάθημα των θρησκευτικών για κάποιον λόγο. Σκεπτόμενος με το τωρινό μυαλό μου, το βρίσκω κουλό που μας έκανε θρησκευτικά ο κομμουνιστής, αλλά τέλος πάντων :hahaha:

 

Το Peer Pressure ήταν γενικά πολύ έκδηλο, ειδικά στο λύκειο που δεν υπήρχε λόγος να κρύβομαι :P Τα παιδιά έλεγαν ότι "όταν κάποιος δεν πιστεύει δεν έχει ηθική, δεν έχει πίστη και εμπιστοσύνη στους άλλους, δεν μπορεί να αγαπήσει κλπ". Όταν με γνώριζαν καλύτερα (μετά το αρχικό σοκ), καταλάβαιναν ότι αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχω και μάλιστα παραπάνω από τους "θρησκους/θρησκόληπτους" συμμαθητές μας. Είναι δηλαδή και η συμπεριφορά σου προς τους άλλους. Αν προκαλείς συνέχεια κάποιον που πιστεύει ότι κάνει λάθος και θέλεις να τον "προσηλυτίσεις" σε αυτό που θεωρείς εσύ σωστό, τότε εσύ είσαι εκ προοιμίου λάθος.



#86718 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 23 March 2018 - 07:20

Άνθρωποι που θεωρούν ότι χωρίς θεό δεν υπάρχει ηθική, είναι άνθρωποι για τους οποίους βγήκε η ιστορία της πτώσης από τον παράδεισο. Θεωρούν ότι χωρίς επιτήρηση είναι αυτονόητο να γίνονται θηρία όλοι, ένα φαινόμενο ακραίας προβολής του εαυτού τους σε άλλους.


Edited by 1451, 23 March 2018 - 07:21.


#86719 vectrapearl

vectrapearl

    κουρεας ο μεγας...

  • Members
  • 532 posts

Posted 23 March 2018 - 11:02

ειπα να ξεκινησω να κανω multiquote για να απαντησω σε οσα ποιο πολλα μπορω αλλα θα χρειαστω μια σελιδα του φορουμ μονος μου οποτε screw that.
 

οποτε...να δηλωσω οτι ειμαι απο αυτους που πιστευουν.και κανω και νηστεια αυτην την περιοδο εχοντας κοψει κρεας ψαρι αυγα γαλα τυρια και τα σχετικα..απο την καθαρα δευτερα..(το κρεας μια βδομαδα πριν)αλλα...δεν παω εκκλησια...
 

το θεμα τις πιστης και σαν εννοια ακομα ειναι κατι που για μενα το εχουν ολοι..ακομα και οι αθεοι..δεν πιστευουν σε κανεναν θεο..αλλα πιστευουν στην εξελικτικη θεωρια και στο big bang..και αυτο πιστη ειναι...

η πιστη στον ανθρωπο ειναι καθαρα προσωπικη και ειναι μια αναγκη,οριακα σχεδον βιολογικη  στον καθενα διαφορετικα δομημενη για να μπορεσει να α)κατανοησει καποια πραγματα που δεν μπορει απο μονος του,
β)να του προσφερει μια εφορια γ)να του προσφερει μια εσωτερικη ασφαλεια και αλλα πολλα..ολα αυτα μπορουν να συνυπαρχουν ολα η και το καθενα ξεχωριστα στο οποιονδηποτε..
και εδω θελω να αναφερω οτι για μενα κακο δεν ειναι να πιστευεις (οπου θες) η οχι..αλλα να προσπαθεις να πεισεις και τον αλλον...το θεωρω τουλαχιστον ηλιθιο να θες π.χ να με πεισεις οτι δεν υπαρχει θεος αλλα το ιπταμενο μακαρονοτο τερας...οχι φιλε..εμενα με κανει να αισθανομαι καλα ενας γερος γενιοφορος με τις δυναμεις του infinity gauntlet εσενα ενα χταποδοιδες με 2 κεφτεδες αγκαλια...ΜΑΓΚΙΑ ΜΑΣ και τον 2...
 

παροτι δηλωσα ποιο πανω οτι πιστευω δεν ειμαι απο τους τυφλους..οι οριζοντες μου ειναι ανοιχτοι,εχω διαβασει απειρα πανω στο θεμα των θρησκειων εχω δει απειρα ντοκιμαντερ και παντα αποδεχομαι τα παντα ως στοιχεια οταν αυτα συνοδευονται απο πηγες και οχι υποθεσεις...τα ποια θα δεχθω ομως ειναι καθαρα προσωπικη υποθεση(βλεπε ποιο πανω που λεω για την σχεδον οριακα βιολογικη αναγκη).

στο θεμα σχολειου τωρα χανεται η μπαλα...εγω περασα τα θρησκευτικα απο γυμνασιο μεχρι λυκειο με καθηγητες και μια χρονια μονο με ιερεα....η καθηγητες μπροστα στον ιερεα στο θεμα διδασκαλια ηταν οι χωρικοι με τις πηρουνες και τους πυρσους σε κυνηγι μαγισων..
θυμαμαι χαρακτηριστικα καπου στο λυκειο οπου ο καθηγητης λεει να περασουμε 4(!!!!)κεφαλαια και να παμε στο ταδε για να κανουμε μαθημα...αυτα τα κεφαλαια αφορουσαν αλλες θρησκειες..οταν ρωτησα γιατι δεν τα κανουμε μου απαντησε κοφτα "δεν εινα στην υλη" μετα απο αυτην την απαντηση αντεδρασα και η συνεχεια γνωστη..αποβολη μιας ωρας και στον διευθυντη...οπου εκει νε μεν βρηκα το δικιο μου..αλλα...δεν αλλαξε και κατι στα μετα μαθηματα...
ο δε αδερφος μου λιγα χρονια μετα που ειχε τον ιδιο καθηγητη πηρε απαλαγη απο την 2η μερα....
το θεμα με το στε και τα βιβλια στα σχολεια και το ολο θεμα τον θρησκευτικων ειναι κατι που δυσκολα θα αλλαξει ποτε στην ελλαδα γιατι ειναι βαθια ριζωμενο στο dna μας απο παππου προς παππου...και το κακο δεν ειναι ο χριστιανισμος ο ιδιος αλλα η εκκλησια σαν θεσμος που ΟΧΙ ΟΛΛΟΙ αλλα ενα μεγαλο ποσοστo ιερεων και λοιπων ρασοφορων ειναι χριστιανοταλιμπαν ΑΑ κλασης...

γενικα το θεμα εκκλησια σαν 2ο κρατος μεσα σε ενα κρατος ειναι αυτο που με εξοργιζει περισσοτερο...γιαυτο και η αποστροφη μου στη εκκλησια ως θεσμο..

θα μπορουσα να γραφω σεντονια ολοκληρα για το θεμα και σαφεστατα δεν εχω σκοπο να θιξω καποιον με τον οποιοδηποτε τροπο...ο καθενας ειναι ελευθερος να κανει τις επιλογες του ...το νοημα στο ολο θεμα ειναι να τις κραταει για την παρτη του και να μην προσπαθει να τις επιβαλει σε κανεναν αλλο...οπως ομως μετα λυπης βλεπω οτι αυτο το κακο το εχουν μονο η χριστιανικες ομαδες(ορθοδοξοι,καθολικοι,κοπτες,προτεσταντες και αλλοι..)και οι αθεοι...και ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ ΟΧΙ ΟΛΟΙ..ΔΕΝ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΩ ΚΑΝΕΝΑ,....
πχ..εχει δει κανεις βουδιστη να προσπαθει να σε προσηλυτισει στον βουδισμο...?

παρακατω παραθετω ενα κειμενο της λιλας σταμπουλογλου....(δεν μπορω να πω οτι εχω και την καλυτερη γνωμη για αυτην αλλα το συγκεκριμενο αρθρο με βρισκει αρκετα συμφωνω ) μιλαει για τους αθεους αλλα μαλλον καταλαβαινεται το point μπορειτε να βγαλετε τον αθεο και να βαλετε εναν χριστιανο δεν αλλαζει κατι....

http://city.sigmalive.com/article/21808/eisai-atheos-mi-mas-prizeis

υγ.τα παραπανω ειναι προσωπικη αποψη και μπορω να κανω  συζητηση στα πλαισια της ομαλους συζητησης με οποιον εχει κατι να προσθεσει-διαφωνησει...

 


Edited by vectrapearl, 23 March 2018 - 11:11.

                                                                       


#86720 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 23 March 2018 - 13:40

Νομίζω η κυρία δεν τα λέει καλά. Καταρχάς οι λέξεις έχουν σημασία. Το να είναι κάποιος άθεος δεν σημαίνει ότι επιλέγει την θρησκεία της μη πίστης όπως συνάδει η κυρία με αμφίβολα λογικά άλματα.

 

 

 

Το να προσδιορίζεσαι ως άθεος είναι λάθος. Είναι σαν να δημιουργείς μια άλλου τύπου θρησκεία, την α-θρησκεία.

 

Απλά δεν πιστεύει σε θρησκείες ή άλλες υπερφυσικές οντότητες. Δεν καταλαβαίνω γιατί χρειάζεται να μπαίνει κάποιος σε επεξηγήσεις.

Καταλαβαίνω πως το παραπάνω συμπέρασμα είναι σύνηθες για να μπορέσει να το "χωνέψει" κάποιος ότι κάποιος άλλος (άκου να δεις) δεν πιστεύει σε τίποτα.

Η κύρια επίσης οδηγείται σε συμπεράσματα απλά μπαίνοντας στην σελίδα, δηλαδή τσουβαλιάζει μία κίνηση απλά με δύο κλικ.

Η κυρία επίσης δεν καταλαβαίνει ότι οι όποιες ακραίες (άκου να φας μπριζόλες Παρασκευή που τυχαίνει να είναι η Μεγάλη) ενέργειες δεν γίνονται για να χαλαστούν οι Χριστιανοί αλλά για να αρθεί μια κατάσταση.

Αν όντως πιστεύεις, προσωπικά (όχι εσένα vectra), τι σε ενοχλεί που κάποιος άλλος τρώει μπριζόλες την ημέρα που εσύ "θεωρητικά" θρηνείς για τον θεάνθρωπο.

 

Τέλος, ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ, που κάνει κάθε φιλελεύθερο μέσο (όπως το protagon) που δεν θέλει να το πουν και παλιομοδήτικο, τσααααααακ βάζεις και ένα υστερόγραφο ότι τα ίδια κάνουν και οι Χριστιανοί.

 

Επειδή λέμε ιστορίες, πήγαινα κατηχητικό! Τι να λέμε τώρα, ευτυχώς στο γυμνάσιο ήταν ένα παλικάρι που μας έκανε και εκεί για πρώτη φορά μας είπε ότι σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία, η έννοια της κόλασης δεν υπάρχει.

Κόλαση μας είπε είναι το να μην είσαι κοντά στο Θεό, ε κάπου εκεί είπα, χμμ νταξ δεν ακούγεται και τόσο άσχημα, ε και με πήρε η κάτω βόλτα!  :hehehe:


rsrGbGx.gif

#86721 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 23 March 2018 - 14:59

Vectra σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα σου να πιστεύεις. Disclaimer απαραίτητο θεωρώ εγώ.

 

Από κει και πέρα διαφωνώ κάθετα και οριζόντια μαζί σου ότι οι άθεοι έχουν πίστη στη θεωρία του Δαρβίνου ή το big bang theory ή στην βαρύτητα ή δεν ξέρω εγώ τί άλλο. Μιλάμε για επιστημονικές θεωρίες που κανένας άθεος ή επιστήμονας ή οποιοσδήποτε άνθρωπος δεν "πιστεύει" τυφλά. Πρόκειται για θεωρίες που προέρχονται από χρόνια επιστημονικής εργασίας και επιστημονικών ευρημάτων. Η επιστήμη βασίζεται πάνω σε θεωρίες, τις οποίες μετέπειτα προσπαθεί να αποδείξει και τις οποίες δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταρρίψει όταν έρχονται στο φως νέα στοιχεία.

 

Από κει και πέρα δεν μπορείς να αποδείξεις ότι κάτι δεν υπάρχει (βλέπε τη θεωρία του αόρατου ροζ μονόκερου) μόνο ότι κάτι υπάρχει.

 

Επίσης κανένας δεν πιστεύει στο μακαρονοτέρας, πρόκειται για εύρημα προκειμένου να αντιταχθούν κάποιοι στην πίεση του κινήματος των Δημιουργιστών, οι οποίοι προσπάθησαν και πέτυχαν σε αρκετά σχολεία της Αμερικής να διδάσκεται η θεωρία του Δημιουργισμού στο μάθημα της Βιολογίας ως επιστημονική θεωρία παρόλο που επιστημονικά έχει καταρριφθεί ξανά και ξανά και ξανά.

 

Τέλος, κάθε θρησκεία κουβαλάει μαζί της και πολιτισμικά στοιχεία, τα οποία καλώς ή κακώς καταλήγουν να επηρεάζουν μια κοινωνία και να καταπιέζουν μερίδες ανθρώπων. Καταλαβαίνω, παρόλο που δεν ενστερνίζομαι, την ανάγκη κάποιου ανθρώπου να βρίσκει συναισθηματικό και πνευματικό καταφύγιο στην υπάρξη κάποιας ανώτερης οντότητας όμως αυτό θα έπρεπε να είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και όχι όχημα καταπίεσης κοινωνικών ομάδων. Θα σεβαστώ το δικαίωμα του οποιοδήποτε να πιστεύει ότι είναι κακό να είναι ο ίδιος ομοφυλόφιλος γιατί του το επιτάσσει η πίστη του σε κάποια ανώτερη δύναμη. Δεν θα σεβαστώ κανέναν που προσπαθεί να πείσει μια ολόκληρη κοινωνία ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι μιάσματα που δεν θα έπρεπε να έχουν τα ίδια πολιτικά δικαιώματα με όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό γατί του το επιτάσσει η πίστη του σε κάποια ανώτερη δύναμη. Θα σεβαστώ το δικαίωμα κάποιου να μην βρίζει τα θεία διότι ο ίδιος θεωρεί ότι είναι βλασφημία. Δεν θα σεβαστώ κανέναν που αναγκάζει άσχετους ανθρώπους να μην βρίζουν κάτι που θεωρούν ότι δεν υπάρχει επειδή ο ίδιος θεωρεί ότι είναι βλασφημία (βλέπε υπόθεση Πάτερ Παστίτσιου)

 

Και εκεί μπαίνει η απαίτηση κάθε άθεου, αγνωστικιστή ή απλά secularist που απαιτεί διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους και ανεξιθρησκεία στην ουσία της. Σέβομαι το δικαίωμα σου να πιστεύεις όχι όμως αυτά που πιστεύεις και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι θρησκευόμενοι και μη για να προχωρήσουμε σε κοινωνίες πραγματικής ισότητας και ισονομίας.

 

 

 

 

 

Σε άλλο πιο ελαφρό τόνο, Angel.Tze έχω μια πορσελάνινη κούκλα με μεγάλα γυάλινα μάτια. Τη λένε Ιζαμπέλα. Μπορώ να τη φέρω στο meeting να τη γνωρίσεις. Κάτι μου λέει ότι θα σε συμπαθήσει...


xbJ3b2w.jpeg


#86722 Black Rock

Black Rock

    TO THE ICECAR!

  • GFX Staff
  • 724 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 23 March 2018 - 15:44

Εγώ από άλλη δεν θυμάμαι να μίλησα για άθεους ούτε έκρινα για το πόσο πιστεύει ο καθένας παρά μόνο για το πώς απλά δεν μου άρεσαν τα θρησκευτικά. Τώρα το πως το καταφέρατε και το πήγατε εκεί με ξεπερνά.

#86723 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 23 March 2018 - 15:48

Μιλάμε για το aNiMe//GR, πάντα η συζήτηση θα καταλήξει σε κάποιο απίστευτα σοβαρό κοινωνικοπολιτικό ζήτημα :hahaha:


xbJ3b2w.jpeg


#86724 Black Rock

Black Rock

    TO THE ICECAR!

  • GFX Staff
  • 724 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 23 March 2018 - 15:52

Να ξέρω τότε την επόμενη φορά να μην μιλήσω για το καλύτερο υγρό φακών επαφής γιατί ικανούς σας έχω την επόμενη φορά που θα μπω να βλέπω να μιλάτε για τη Novartis.

#86725 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 23 March 2018 - 15:57

Από ένα υγρό για φακούς επαφής άνετα η συζήτηση θα μπορούσε να καταλήξει στην κρίση των οπιοειδών, από κει στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών και από κει άνετα στην νομιμοποίηση της κάναβης. Ένα τσιγάρο δρόμος είναι το κάθε λογικό άλμα XD


xbJ3b2w.jpeg


#86726 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 23 March 2018 - 16:06

Ένα τσιγάρο δρόμος είναι το κάθε λογικό άλμα XD

 

Φερειπείν. Ποια είναι η άποψη σου mono για την άυξηση της τιμής των τσιγγάρων? Το κάπνισμα έχει δικαιώματα.


a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#86727 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 23 March 2018 - 16:10

Είναι σαφώς ληστρική και καταχρηστική. Είναι ελάχιστοι οι καπνιστές που κόβουν το κάπνισμα λόγω της τιμής των τσιγάρων. Πρόκειται για φορολεηλάτηση χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα στην μείωση του καπνίσματος.

 

Είναι σαφές ότι έχω άποψη για τα πάντα, έτσι? :hahaha:

 

Πάω να πάρω τσιγάρα γιατί έχω ξεμείνει, τώρα που το ανέφερες :smokingg:


xbJ3b2w.jpeg


#86728 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 23 March 2018 - 16:17

another-ep-2-p11.jpg

 

Α ρε μόνο, τέτοια είσαι...



#86729 The Tragic Prince

The Tragic Prince

    心消えたこのせかいに 

  • Members
  • 1,344 posts

Posted 23 March 2018 - 17:09

Τελευταια φορα που εκανα θρησκευτικα ηταν στην 3η γυμνασιου. Στο λυκειο στην ουσια δεν καναμε γιατι η ωρα των θρησκευτικων ηταν κατι σαν διαλειμμα αλλα εντος της ταξης. Ελεγε ο καθηγητης εκει τα δικα του, τα οποια ηταν απλα κατι γενικευσεις για να δικαιολογει την παρουσια του στην αιθουσα, και κανεις ποτε δεν ακουγε τι ελεγε. Απο το βιβλιο δε διαβαζαμε ποτε, κυριως γιατι ξεραμε τη φαση οποτε σχεδον κανενας δεν επαιρνε το βιβλιο των θρησκευτικων οταν εδιναν τα σχολικα βιβλια στην αρχη της χρονιας. Προφανως και απο βαθμους ολοι παιρναν μεταξυ 18-20

Στις εξετασεις στο τελος παλι οι ερωτησεις που εβαζε ηταν κατι του στυλ:

Οι χριστιανοι πιστευουν

α)Στον Βουδα

β) στον Χριστο

γ) στον Μωαμεθ

και μια αναπτυξης που ηταν παντα η ιδια στην οποια δεν ειχε καμια σημασια τι θα γραψεις.

Συγκεκριμενα θυμαμαι στην 3η λυκειου στις εξετασεις στο τελος ειχα γραψει ως απαντηση τους στιχους απο το εληνικο intro του Dragonball.

Προφανως και πηρα 20


Edited by The Tragic Prince, 23 March 2018 - 17:10.


#86730 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 23 March 2018 - 17:09

Όχι είμαι τέτοια

 

AJapqBs.jpg

 

Χαζούκι ο Όντυ με πειράζει, μπάναρε τον :nanana:


xbJ3b2w.jpeg