Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
The Black Hole
Posted 01 March 2013 - 17:06
εκτος και αν το εννοει σαν υποκατηγορια στην περιπτωση των τριτεκνων ή τεσσαρων παιδιων. οποτε δεν με αφορα καθολου το συστημα αυτο.
Posted 01 March 2013 - 17:35
ειναι ν +2 χρονια το μονο σιγουρο ...αλλα με απασχολει αλλο πραγμα....γιατι το να εχεις αδερφο φοιτητη σε βαζει στην ειδικη κατηγορια?
εκτος και αν το εννοει σαν υποκατηγορια στην περιπτωση των τριτεκνων ή τεσσαρων παιδιων. οποτε δεν με αφορα καθολου το συστημα αυτο.
μου φαίνεται ισχύει. ένας φιλος μου περυσι ηταν σε αυτη τη κατηγορια, επειδη ο αδερφος του σπουδαζε λαμια. εχει ομως ενα παραδοξο αυτη η κατηγορια, αντι να σε βοηθαει να μπεις σε οποιαδηποτε σχολη θες η οποια αναγκαστικα πρεπει να βρισκεται στη πολη που μενεις ή στη πολη του αδερφου σου (που σπουδαζει), σε βοηθαει για οποιαδηποτε πολη. Δηλαδη αν μια οικογενεια εχει οικονομικο προβλημα και ηδη ενα παιδι να σπουδαζει εκτος αθηνων(αν μενουν αθηνα) θα μπορει να στειλει το αλλο παιδι στα γιανενα ξερω γω με χαμηλοτερη βαση. FAIL
Τελος αν και δεν ειμαι σιγουρος αυτο πρεπει να στο πει καποις που ξερει καλυτερα, υπαρχουν τρεις κατηγοριες
1) Πολυτεκνοι
2)Τριτεκνοι
3) Κοινωνικα κριτηρια
Εσύ αν ανήκεις σε καποιο ανηκεις στο τριτο, όπως και οι περισσότεροι ελληνες.
Posted 01 March 2013 - 18:13
Όχι τίποτα άλλο, αλλά να διορθώσουν κι αυτή τη ρημάδα την εγκύκλιο ή έστω το ΦΕΚ βρε παιδί μου, για να μην μπερδεύεται ο κόσμος.
Anime.gr-Black Hole, solving everything since 21 November 2006.

''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org
Posted 01 March 2013 - 18:32
βασικα γιαννενα σπουδασα εγω και ο αδερφος μου εκει ειναι ....εγω θελω αθηνα ή θεσσαλονικη τωρα.
Posted 01 March 2013 - 19:02
Και δεν καταλαβαίνω με τι κριτήρια... Καθώς μια φίλη μου με το ακριβώς μισό ετήσιο εισόδημα από εμένα πλέον δεν είναι μέσα ενώ εγώ παραμένω.
Posted 01 March 2013 - 19:09
Edited by Gilmaru, 01 March 2013 - 19:10.
Posted 02 March 2013 - 00:14
Posted 02 March 2013 - 01:24
Είναι διαφορετικά σε κάθε πανεπιστήμιο τα πράγματα στην σίτιση νομίζω. Αλλά γενικά δεν παίζει ρόλο μόνο το εισόδημα.
Σίγουρα δεν παίζει ρόλο μόνο το εισόδημα. Αλλά παίζει τον κύριο ρόλο! Επομένως... what the? Και δεν ανήκω ούτε εγώ, ούτε αυτή σε ειδική κατηγορία.
Posted 02 March 2013 - 02:45
Εδώ στην Κρήτη παλιά για κάποιο λόγο δίνανε επιπλέον μόρια για κάθε γονέα που ήταν δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος (φοιτητές με γονείς ελεύθερους επαγγελματίες ή μικροεπιχειρηματίες π.χ. δεν τα έπαιρναν).
Edited by Gilmaru, 02 March 2013 - 03:00.
Posted 02 March 2013 - 13:02
Posted 02 March 2013 - 18:15

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 02 March 2013 - 23:15
Ωραία. Για να ανακεφαλαιώσουμε, μία γυναίκα δεν πρέπει να κυκλοφορεί μόνη της το βράδυ, δεν πρέπει να πίνει, δεν πρέπει να φοράει προκλητικά ρούχα (ό,τι και αν σημαίνει αυτό) και κατά τάλλα ο φεμινισμός που κάνει λόγο για απελευθέρωση της γυναίκας είναι irrelevant. I see. Λογική = απολύτως καμία.
Εντάξει κορίτσια τουλάχιστον τώρα πια ξέρετε τί να κάνετε για να είστε ασφαλείς!
Συγγνώμη που αναβιώνω αργοπορημένα συζήτηση που μοιάζει να έχει τελειώσει, αλλά τις τελευταίες μέρες δεν ήμουν σε θέση να γράψω και δεν μπορώ να αφήσω το θέμα να λήξει με μια τέτοια παρερμήνευση των λεγομένων μου.
Δε θα επαναλάβω τις προηγούμενες λεπτομέριες, μιας και θεωρώ ότι έγινα ήδη αρκετά αναλυτικός και ξεκάθαρος (πράγμα που μάλλον δεν έχει σημασία αν ο άλλος δε θέλει να το δει), απλά δεδομένων όσων ειπώθηκαν, επιθυμώ να βγάλω ένα συμπέρασμα.
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο φεμινισμός τελικά δεν είναι απλώς η αναγνώριση ότι οι γυναίκες είναι ανθρώπινα όντα.
Όπως κάθε άλλη γενικευμένη ιδεολογία, εκτός απο το γεγονός ότι έχει διαφορετικά "ρεύματα", κάθε άνθρωπος μπορεί να φιλτράρει κάποια πράγματα διαφορετικά και να τα προσαρμόσει στις δικές του πεποιθήσεις, πράγμα που οδηγεί στο να λέγονται διάφορες υπερβολές, όπως το ότι μια μεθυσμένη γυναίκα (και όταν λέμε ότι κάποιος είναι μεθυσμένος, δεν εννοούμε απαραίτητα λοιπόθυμος ή "λιώμα", τότε αλλάζει εντελώς το πράμα) που κάνει σεξ με κάποιον εκείνη τη στιγμή δε δίνει συναίνεση -ακόμα και αν πρακτικά τη δίνει και με το παραπάνω- άρα είναι θύμα βιασμού, και αν κάποια κάποτε ξυπνήσει στο ίδιο κρεβάτι με έναν άγνωστο χωρίς να θυμάται τι έγινε απο χθες, μπορεί ελεύθερα να τον καταγγείλει για βιασμό. Awesome logic, το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για τα ανήλικα κορίτσια. Δεν έχουν την ωριμότητα να δώσουν συναίνεση, ζήτα ταυτότητα να επιβεβαιώσεις ότι είναι πάνω απο 18 για να συνουσιαστείς μαζί τους!
Αυτό που βλέπω λοιπόν είναι ότι όταν μας συμφέρει λέμε ότι η χρόνια υποταγή της γυναίκας στον άνδρα είναι καθαρά αποτέλεσμα της άδικης πατριαρχικής κοινωνίας και όχι λόγω κάποιας πραγματικής κατωτερότητας (δε διαφωνώ απόλυτα μ' αυτό, θα το στήριζα ευχαρίστως αν κάποια πράγματα ήταν διαφορετικά), όταν όμως τίθεται ένα ζήτημα όπως ο βιασμός, τότε η γυναίκα παρουσιάζεται ως ένα πλήρως αβοήθητο θύμα, το οποίο δεν έχει (και ούτε πρέπει!) να έχει τη συναίσθηση να προσέχει τι κάνει όταν είναι μεθυσμένη και με ποιον (όπως οφείλει να κάνει κάθε άνθρωπος που νοιάζεται για τον εαυτό του, είτε είναι άντρας, γυναίκα, σκύλος, αρκούδα κτλ), απο το οποίο κάθε άντρας πρέπει να περιμένει πρώτα μια σίγουρη, πλήρως νηφάλια απάντηση (λες και της κάνει πρόταση γάμου) πριν κάνει κάτι μαζί τους.
Δεν μπορώ επομένως, παρά να οδηγηθώ στο συμπέρασμα ότι σε αντίθεση με άλλα θέματα όπως οι εγκεφαλικές ικανότητες, σε σεξουαλικό επίπεδο η γυναίκα είναι φύσει υποταγμένη του ανδρός, γιατί ακόμα και η ίδια της η ελευθερία και αξιοπρέπεια εξαρτάται απο τις πράξεις (απο τις οποίες τυπικά ο νόμος ήδη τις προστατεύει τυπικά) και τις νοοτροπίες (τις οποίες αντιμαχόμεθα κοτσάροντας στους άντρες στερεότυπα τύπου "real men don't rape", λες και μπορεί να ορίσει κανείς τι σημαίνει "real man", αντί για νομοταγής και λογικός πολίτης, όπως θα πρέπει να είναι κάθε άνθρωπος ετσι κι αλλιώς) του άλλου φύλου.
Η ελευθερία και η ισότητα της γυναίκας λοιπόν (όπως και κάθε άλλη "δικαιωματική" ελευθερία και ισότητα in my opinion) δεν είναι και ούτε πρόκειται ποτέ να είναι πραγματική, αλλά μόνο τυπική και υπερασπιζόμενη από τις δυνάμεις της πολιτείας, γιατί η συγκεκριμένη μάλιστα εξ αρχής βασίζεται στην ανοχή, όχι στην απόδειξη της ισότητας των φύλων μέσω της γυναικείας δύναμης (και όταν λέω δύναμη δεν εννοώ μόνο σωματική, αλλά και γενικότερα την υπεύθυνη και ανεξάρτητη συνείδηση).
@Gilimaru έκανα διαχωρισμό ανάμεσα στο βιασμό τύπου "σου επιτήθεμαι στο δρόμο και σε βιάζω" και το βιασμό τύπου "δεν είμαι σίγουρος αν πραγματικά το θέλεις και σκέφτεσαι λογικά, but we do it anyway". Αυτό ομολογώ ότι ίσως δεν το ξεκαθάρησα ακριβώς. Κατα τ' άλλα συμφωνούμε στα περισσότερα απ' όσα λες, κι ας μη φαίνεται, γιατί ο καθένας μας προσπαθεί να στηρίξει διαφορετικά πράγματα, όχι απαραίτητα αλληλοσυγκρουόμενα.
Edited by Kamui, 02 March 2013 - 23:50.
Posted 03 March 2013 - 00:27
Edited by red pyramid, 03 March 2013 - 00:29.