Bump from the graveyard!
Επειδή το τελευταίο χρόνο ανέβασα level στην γευστική μου παλέτα (που σε ρε gbak!
) έχοντας πάει δύο ολόκληρες φορές στο furin, μία σε ένα άθλιο ινδικό και μία φορά στο dosirak, είπα να σας πω την αποψάρα μου!
Λοιπόν τα τελευταία δύο χρόνια στο συγκεκριμένο στένο (Απόλλωνος ντε!) έχει γίνει του sushi (και όχι μόνο) το κάγκελο.
Πλέον το furin kazaan έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος και έχει λίγο καλύτερη επίπλωση, plus δουλεύει σε αυτό ο Διαγόρας, one of the coolest guys on earth! (Link)
Ακριβώς δίπλα έχει ανοίξει ένα μικρό μαγαζί με Κινέζικη κουζίνα, απέναντι το πλέον περίφημο Koi, στα αριστερά του άλλο ένα με Κινέζικο και στα δεξιά ένα που σερβίρει παέγια (ζντοινγκ!) και διάφορα άλλα από Ισπανία.
Το μόνο που ξέρω για το Koi είναι ότι είναι sushi bar και ότι είναι πολύ της μόδας τελευταία οπότε μάλλον δεν θα πάω πότε! :S
Σχετικά με το furin, γενικά νομίζω ότι έχει χαλάσει κάπως. Το service είναι αρκετά καλό αλλά γενικά ότι δοκίμασα την τελευταία φορά δεν μου άρεσαν. Τα βρήκα κάπως μπαγιάτικα και άγευστα. Από ότι διάβασα σε άλλα site μάλλον χρησιμοποιούν κονσέρβα υλικά και ψιλό φαίνεται.
Σχετικά με το dosirak, απλή διακόσμιση, καλό service, το φαγητό πολύ καλό. Λίγο το κοτόπουλο ήταν κάπως άνοστο/ανάλατο αλλά νταξ αλλατιέρα και άγιος ο θεός. Σερβίρει Ιαπωνικά πιάτα και Κορεάτικα. Το tori yakisoba πολύ καλό αλλά πολλά λαχανικά και μικρή μερίδα. Το σκέτο ρύζι πολύ καλό αλλά το παρακάτω πιάτο ήταν το κορυφαίο της βραδιάς...
http://en.wikipedia.org/wiki/Bulgogi

Πραγματικά super γευστικό, πεντανόστιμο και με το ρύζι κάνεις super παπάρα (βουτιά στο τσίγκινο). Το σερβίρουν όπως βλέπετε στη photo, καυτό έτοιμο για μεγάλες μάχες. Στο "πιάτο" θα βρείτε και μερικά κρεμμύδια που έχουν ποτίσει με το ζουμάκι από το κρέας και τη σάλτσα σόγιας.
Τέσπα, αυτά τα ολίγα, εμπρός για νέες ήττες για νέες συντριβές!