Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 2 Ψήφοι

Japanese food and drinks!

• Please log in to reply
515 replies to this topic

#211 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2008 - 11:15

Λοιπον, οταν ανοιξει, περιμενουμε να πας και να μας πεις τις εντυπωσεις σου! Σαν 50% γιαπωνεζα, η αποψη σου εχει παραπανω βαρος απο την δικη μας.

:Blissfull:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#212 ahireasu

ahireasu

Anime Amateur

• Members
  • 82 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2008 - 11:19

το Furin Kazan θεωρώ οτι είναι το καλύτερο όσον αφορά τη σχέση ποιότητας-τιμής.. δεν είανι με το τέλειο Ιαπωνικό φαγητό αλλά είανι αρκετά καλό (και έχει και Ιάπωνες Σεφ..και Κινέζους βέβαια) και μπορείς να πηγαίνεις και μια φορά την εβδομάδα.. αλλά το ΚΙΚU ή το Freud Oriental στο Κολωνάκι είναι απλησιάστο .. άντε να πας 2-3 φορες το χρόνο...

Κάποιοι φίλοι ανοίγουν το Nobu στην Αθήνα... έιναι Ιαπωνικό with a twist, δηλαδή με "πειραγμένες " γέυσεις... πανάκριβο αλλά θεονόστιμο επίσης... γιαμ γιαμ

Το είπα ότι είναι πανάκριβο όσον αφορά το Furin όταν είχα πάει εγώ είχε........Ελληνα σεφ,ήμαρτον δλδ αλλά σήμερα που μίλησα με έναν γνωστό που πήγε πολύ πρόσφατα παρέα με τον σεφ απο το Kiku στο Furin και φάγανε μου είπε ότι το σασιμι ήταν αρκετά καλό.

#213 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2008 - 11:50

Λοιπον, οταν ανοιξει, περιμενουμε να πας και να μας πεις τις εντυπωσεις σου! Σαν 50% γιαπωνεζα, η αποψη σου εχει παραπανω βαρος απο την δικη μας.

:Blissfull:

θα σου πω απο τώρα γιατί έχω ήδη πάει να φάω (μεγάλη ιστορία)..

Το φαγητό είναι καταπληκτικό.... αν δεν υπήρχαν ανήλικοι θα χρησιμοποιούσα άλλες λέξεις...
έγλυφα τα πιάτα στην κυριολεξία... Στο σούσι μπάρ μόνο είχε 6 Ιάπωνες ανάμεσά τους και Ο Σούσι Σεφ -δεξί χέρι του Nobu. Απλά, όλα τα πιάτα είναι λίγο πειργαμένα. Δεν είναι 100% Ιαπωνικό φαγητό. Αν πας με τηνπροοπτική νας φας 100% original Ιαπωνικό φαγητό, θα απογοητευτείς ίσως και θα κλαίς και τα λεφτά σου..

άσχετο λίγο αλλά όλα τα λεφτά είναι επίσης και τα κοκτεήλ που φτάχνουν με βάσει και το σάκε...

και το γλυκό που έφαγα εγώ ήταν ένα μικρό σουφλέ σοκολάτας με παγωτό πράσινο τσάι... ο απόλυτος συνδιασμός γλυκού και πικρού..

Το είπα ότι είναι πανάκριβο όσον αφορά το Furin όταν είχα πάει εγώ είχε........Ελληνα σεφ,ήμαρτον δλδ αλλά σήμερα που μίλησα με έναν γνωστό που πήγε πολύ πρόσφατα παρέα με τον σεφ απο το Kiku στο Furin και φάγανε μου είπε ότι το σασιμι ήταν αρκετά καλό.

κοίτα εγώ έχω φάει άπειρες φορές στο Furin. Η αλήθεια είναι οτι πολές φορές απο μέρα σε μέρα έχει διαφορά το ίδιο πιάτο.. αλλά το σούσι και το σασίμι που τρώω με ικανοποιεί αρκετά...

στο Kkiku έχει πράγματα που δε ταβρίσκεις αλλού π.χ. ika no sashimi με διάφορα μπαχαρικά κλπ ή natto φασόλια κλπ κλπ .. και είναι σαφώς καλύερη η ποιότητα..αλλά δυστυχώς δε μπορώ να τρώω 2 φορές την εβδομάδα όπως στο <Furin...

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kenny: 13 Οκτώβριος 2008 - 23:40
merged

#214 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2008 - 13:33

Ακούγεται ενδιαφέρον το νέο εστιατόριο που μας περιγράφεις ayaubu, αν και δεν νομίζω πως θα επιτρέψει το πορτοφόλι μου να το επισκεφτώ.. :nod:
Όταν λες ότι τα πιάτα είναι "πειραγμένα", εννοείς ότι έχουν υποστεί αλλαγές για να αρέσουν στους Έλληνες? Ρωτάω γιατί όσες φορές έχω δοκιμάσει Ασιατική κουζίνα, τις περισσότερες φορές έχω ενοχλήσεις στο στομάχι μου, επειδή είμαι μαθημένος στην μεσογειακή κουζίνα.
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#215 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2008 - 13:43

Ακούγεται ενδιαφέρον το νέο εστιατόριο που μας περιγράφεις ayaubu, αν και δεν νομίζω πως θα επιτρέψει το πορτοφόλι μου να το επισκεφτώ.. :nod:
Όταν λες ότι τα πιάτα είναι "πειραγμένα", εννοείς ότι έχουν υποστεί αλλαγές για να αρέσουν στους Έλληνες? Ρωτάω γιατί όσες φορές έχω δοκιμάσει Ασιατική κουζίνα, τις περισσότερες φορές έχω ενοχλήσεις στο στομάχι μου, επειδή είμαι μαθημένος στην μεσογειακή κουζίνα.

μμμ οχι -όχι δεν είναι adjusted στην Ελληνική Γεύση.. ο Ιάπωνας Σεφ που ξεκίνησε τη σειρά αυτών των εστιατορίων είναι επηρεασμένος απο διάφορε κουζίνες και έχει βγάλει ένα ελαφρά πολυεθνικό μενού, βασισμένος όμως σε καθαρά Ιαπωνικά πιάτα.. δύσκολο να το περιγράψω..

Η Ασιατική κουζίνα στην Ελλάδα είναι γενικά "Χαμηλή".. μήπως σε πήραξε τίποτε τηγανησμένο με κακής ποιότητας λάδι κλπ σε κανένα κινέζικο εστιατόριο? γιατί αυτή καθαυτή η Ασιατική κουζίνα (αν και από χώρα σε χωρά έχει τεραααααστιες διαφορές), δε δημιουργεί ιδαίτέρα προβλήματα.. εκτός κι αν φας κάτι εξαιρετικά καυτερό .οπως π.χ. στην Κορεάτικη κουζίνα υπάρχει το Kimchee...

#216 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Οκτώβριος 2008 - 09:53

Η Ασιατική κουζίνα στην Ελλάδα είναι γενικά "Χαμηλή".. μήπως σε πήραξε τίποτε τηγανησμένο με κακής ποιότητας λάδι κλπ σε κανένα κινέζικο εστιατόριο? γιατί αυτή καθαυτή η Ασιατική κουζίνα (αν και από χώρα σε χωρά έχει τεραααααστιες διαφορές), δε δημιουργεί ιδαίτέρα προβλήματα.. εκτός κι αν φας κάτι εξαιρετικά καυτερό .οπως π.χ. στην Κορεάτικη κουζίνα υπάρχει το Kimchee...

Είναι λίγο περίεργο το στομάχι μου, και οι καταστάσεις που δοκιμάζω ασιατική κουζίνα. Συνήθως την δοκιμάζω σε καταστάσεις μπουφέ, όπου τρώω "λίγο απ'ολα", δηλαδή μπερδεύω γλυκο-ξινα με κανονικά, και noodles με ρύζι και στο τέλος (αν δεν έχω σκάσει :congrats:) θα δοκιμάζω και κάποιο γλύκο.
Υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν κάνω αυτούς τους συνδιασμούς, αλλά δοκιμάζω μόνο ένα πιάτο, αλλά πάλι έχω ενοχλήσεις.
Την τελευταία φορά όμως που έφαγα Κινέζικο, δεν με ενόχλησε καθόλου!
Οπότε κατέληξα σε ένα μόνο συμπέρασμα: πρέπει να με ενοχλούν τα λάδια που χρησιμοποιούν τα διάφορα εστιατόρια.
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#217 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Οκτώβριος 2008 - 10:28

Είναι λίγο περίεργο το στομάχι μου, και οι καταστάσεις που δοκιμάζω ασιατική κουζίνα. Συνήθως την δοκιμάζω σε καταστάσεις μπουφέ, όπου τρώω "λίγο απ'ολα", δηλαδή μπερδεύω γλυκο-ξινα με κανονικά, και noodles με ρύζι και στο τέλος (αν δεν έχω σκάσει :congrats:) θα δοκιμάζω και κάποιο γλύκο.
Υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν κάνω αυτούς τους συνδιασμούς, αλλά δοκιμάζω μόνο ένα πιάτο, αλλά πάλι έχω ενοχλήσεις.
Την τελευταία φορά όμως που έφαγα Κινέζικο, δεν με ενόχλησε καθόλου!
Οπότε κατέληξα σε ένα μόνο συμπέρασμα: πρέπει να με ενοχλούν τα λάδια που χρησιμοποιούν τα διάφορα εστιατόρια.

tehehehehe κι εγώ πάω συχνώα σε κυριακάτικους μπουφέδες σε Κινέζικα εστιατόρια γιατί ειμαι κοιλιόδουλη και θελώ να τρώω ποσότητεςσ.. αλλά όντως, επειδή τα κάνεισ αχταρμά στο στομάχι...υποφέρεις μετά... πάντως ναι.. μπορεί το λάδι να σε πειράζει...

#218 Namida

Namida

Nihao

• Members
  • 1.107 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Οκτώβριος 2008 - 13:39

Ένα αξιοπρεπές σούσι μπαρ έχει στο Μετς (νομίζω ότι είναι Μετς εκεί)
Μεγάλη ποικιλία και συνδυασμοί, αλλά ειδικεύεται μόνο σε sushi, sasimi, maki κλπ. Δεν θα βρείτε πολλά ιαπωνικά πιάτα εκεί, πέρα από τα παραπάνω.
Καλό σάκε, καλή εξυπηρέτηση, λογικές τιμές. Πιάτο με 6 κομμάτια σούσι έχει από 7 έως 9 ευρώ. Ασιάτες μάγειρες.
Εμένα που δεν τρελαίνομαι για σούσι, μου άρεσε περισσότερο από άλλα μαγαζιά που έχω πάει.
Matu-san δώσε περισσότερες πληροφορίες για το που βρίσκεται, το όνομα αν θυμάσαι, και για την πρόσβαση σε παρακλαώ

#219 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Οκτώβριος 2008 - 10:32

Matu-san δώσε περισσότερες πληροφορίες για το που βρίσκεται, το όνομα αν θυμάσαι, και για την πρόσβαση σε παρακλαώ

Λοιπόν..
Το μαγαζί είναι στο Παγκράτι,στην πλατεία Βαρνάβα, στα όρια του Μέτς.
Λέγεται Sushi bar. Είναι αλυσίδα εστιατορίων, με αρκετά καταστήματα στην Αθήνα.
Για να έρθετε, παίρνετε το λεωφορείο 209 απο το Σύνταγμα, και κατεβαίνετε στην στάση Πλατεία Βαρνάβα. Προχοράτε δεξία, και θα το βρείτε.
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#220 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Δεκέμβριος 2008 - 00:05

Με πολυ χαρα ειδα τις προαλλες σε ενα περιοδικο μια διαφημιση μιας ξενοφερτης αλυσιδας εστιατοριων με βαση το γιαπωνεζικο φαγητο στο νεο εμπορικο κεντρο "Golden Hall" στο Μαρουσι.
Ανοιξα λοιπον το website tous: wagamama | positive eating + positive living και ειδα πως εχουν ramen στο μενου τους, ramen :nbleed: που εψαχνα μερικους μηνες τωρα να φαω στην Ελλαδα.
Πηγα :bike: την επομενη μερα στο Golden Hall για να φαω ενα μπολ απο τα αγαπημενα μου Ramen, καθισα στα αβολα καθισματα του εστιατοριου ομως δεν με πειραξε πολυ γιατι θα ετρωγα Ramen σε λιγη ωρα, ειχαν και asahi super dry μπυρα :congrats:, τζαμι ο συνδιασμος σκεφτηκα και ετσι τα παραγκειλα. Μετα απο ~25-30 λεπτα ερχεται ο σερβιτορος με το τεραστιο μπολ στο χερι, το ακουμπαει στο τραπεζι μου, ως εδω ολα καλα. Το μπολ και το κουταλι ηταν διαφορετικο, ποιο φαρδι αλλα ποιο ριχο, απ'αυτα που ειχα συνηθισει στην japan μικρο το κακο. Δεν πειραζει σκεφτηκα "το περιεχομενο ειναι που μετραει".
Για να μην τα πολυλογω αυτο που εφαγαδεν ηταν Ramen, δεν ξερω τι ητανε, Ramen παντως σιγουρα δεν ητανε. Ακομα και τα instant ramen noodles που ειχα παρει παλιοτερα περισσοτερο ramen θυμιζε η γευση τους. :erk:

#221 ahireasu

ahireasu

Anime Amateur

• Members
  • 82 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Δεκέμβριος 2008 - 17:08

@Yojimbo γιατί ψάχνεις μήνες να βρείς ramen? Αν δεν κάνω λάθος τα Noodle bars στο μενού τους έχουν ramen,... τώρα απο γεύση θα σε γελάσω μιας και δεν έχω δοκιμάσει.

#222 Jap Doll

Jap Doll

PrinCesS Hanatsan

• Members
  • 23 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Δεκέμβριος 2008 - 17:28

Εγω τν προηγουμενη τριτη πηγα στ Golden hall - wagamama κ εφαγα επιτελουΣ αλη8ινο ραμενακι..χιχι ειχα φαει παλια παλι απ wagamama στν αγγλια.. κ το 8υμαμε..ηταν πλ τελειο κ δν ειναι τοσο ακριβο οσο το Furin kazan.. Ωσ μισι ιαπωνεζα 3ερω τ φαγητα αλλα το αγαπημενο μ ειναι το ραμεν κ το γκιοζα =]

#223 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Δεκέμβριος 2008 - 01:47

ahireasu: σχετικά με το Noodle bar, όταν η καθηγήτρια των ιαπωνικών πήγε και έφαγε εκεί
ξενέρωσε απίστευτα και όταν μίλησε με τον υπεύθυνο και του είπε ότι αυτά τα noodles δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά της απάντησε οτι΄αυτά είναι Ελληνικά noodles θέλωντας να δείξει ότι οι γεύσεις και όλα αυτά έχουν αλοιωθεί παράφορα.
Γενικώς το Noodle bar στο μόνο που έχει σχέση με τα Noodles είανι το όνομα του.
Besides τα ράμεν είναι ειδική παρασκευή που αμφιβάλω αν γνωρίζει κανείς στην Ελλάδα να την κάνει σωστά.

#224 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Δεκέμβριος 2008 - 14:43

Εγω τν προηγουμενη τριτη πηγα στ Golden hall - wagamama κ εφαγα επιτελουΣ αλη8ινο ραμενακι..χιχι ειχα φαει παλια παλι απ wagamama στν αγγλια.. κ το 8υμαμε..ηταν πλ τελειο κ δν ειναι τοσο ακριβο οσο το Furin kazan.. Ωσ μισι ιαπωνεζα 3ερω τ φαγητα αλλα το αγαπημενο μ ειναι το ραμεν κ το γκιοζα =]

Καλα σας απαντησε η Erisadesu...
Τα ramen του Furin Kazan οντως ηταν σχετικα ακριβα, ομως ηταν Ramen οχι σαν τα "Ramen" του wagamama. Η διαφορα ειναι ολοφανερη σε οσους εχουν παει Ιαπονια οπως εγω. Anyway, δεν φτιαχνουν Ramen πλεον στο Furin Kazan :( εχουν σταματησει εδω και μηνες, και 20 euro που τα πουλαγανε εγω τα εδινα μια φορα τον μηνα δεν ειναι μεγαλο εξοδο. :S

#225 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Δεκέμβριος 2008 - 14:44

20 ευρώ για να φας ράμεν; που στην τελική ειναι μια φτηνή παρασκευή με ότι περισέψει απο την κουζινα; Είναι πάρα πολυ ακριβά.
αλλά εκει κάτω γενικά έχετε πολύ ακριβές τιμες στα φαγητα.