Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Japanese food and drinks!
#196
Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2008 - 17:51
#197
Καταχωρήθηκε 02 Οκτώβριος 2008 - 23:26

το μισο ραμεν εχει αλλη ονομασια οταν πας σε κινεζικο η απλα ζιτας μισο ραμεν
αν ειναι ετσι τοτε το mall δεν εχει σιγουρα ραμεν στο κινεζικο του right?
και επισης πιο ειναι το καλυτερο η εστο καλο για να πας να δοκιμασεις μισο ραμεν?
#198
Καταχωρήθηκε 02 Οκτώβριος 2008 - 23:55
#199
Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 09:53
Γιαυτό προσέχετε λίγο αυτό τον καιρό τι τρόφιμα αγοράζετε.
BTW ακούστηκαν φήμες πως αυτό το γάλα παίζει να υπάρχει και σε προϊόντα γνωστής Ευρωπαϊκής εταιρίας..
#200
Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 10:51
μήπως μπορε΄ςι να μου πεις που το διάβασες αυτό για την Ιαπωνία γιατί δεν το έχω διάβασει πουθενά και είναι πολύ σημαντικό για μένα για διάφορους λόγους....Ξέρω ότι είναι κάπως αργά αυτό που λέω, αλλά θα έχετε μάθει για το σκάνδαλο που προέκυψε στην Κίνα με το μολυσμένο γάλα με μελανίνη. Αυτό το γάλα υπάρχει σε αρκετά Ιαπωνικά προϊόντα που έχουν γάλα σε σκόνη.
Γιαυτό προσέχετε λίγο αυτό τον καιρό τι τρόφιμα αγοράζετε.
BTW ακούστηκαν φήμες πως αυτό το γάλα παίζει να υπάρχει και σε προϊόντα γνωστής Ευρωπαϊκής εταιρίας..
#201
Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 11:38
μήπως μπορε΄ςι να μου πεις που το διάβασες αυτό για την Ιαπωνία γιατί δεν το έχω διάβασει πουθενά και είναι πολύ σημαντικό για μένα για διάφορους λόγους....
Το λέγαν οι ειδήσεις στην ΤV εδώ και λίγο καιρό.
Το πρόβλημα είναι πως οι Κινέζικες αρχές το είχαν ανακαλύψει από τον Αύγουστο το μολυσμένο γάλα, αλλά δεν έδωσαν σημασία (κλασσικό χαρακτηριστικό της Κινεζικής Κυβέρνησης).
Τα προϊόντα που είχαν αυτό το γάλα, είναι από μια Ιαπωνική εταιρία που τροφοδοτεί και τα σχολειά της χώρας. Δεν γνωρίζω πια εταιρία είναι, γιατί δεν το ανέφεραν στις ειδήσεις, μιας και αυτά τα προϊόντα δεν τα φέρνουν στην χώρα μας.
Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να αποφύγεις για λίγο καιρό όσα προϊόντα έχουν γάλα σε σκόνη και είναι Κινέζικης προέλευσης.
#202
Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 14:37
ευτυχώς έχω δυσανεξία , όπως και ο ιπερισσότεροι Ιάπωνες- στη λακτόζη και δεν πίνουμε γ'αλα ούτως ή άλλως...
#203
Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 21:13
Σημερα πηγα στο βασιλοπουλο και πήρα μερικά ιαπωνικά προιόντα. Some noodles, soy sauce and rice vinegar. (δεν κόβω να έχουν γαλα μέσα


Λεω λοιπόν να κάνω αυριο μια αρχή στην ιαπωνική μαγειρική. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν βρήκα ginger οπως το ήθελα, διοτι παραήταν μεγαλη η συσκευασία.
#204
Καταχωρήθηκε 04 Οκτώβριος 2008 - 03:16
#205
Καταχωρήθηκε 04 Οκτώβριος 2008 - 09:37
Oι Ιαπωνες έχουν δυσανεξία στη λακτόζη? ο_Ο That's why Ed wouldn't drink his milk!
προοριζοταν να γίνει κόλλα. Αρα ayaubu δεν είσαι τόσο ασφαλής όσο νομίζεις!![]()
Λεω λοιπόν να κάνω αυριο μια αρχή στην ιαπωνική μαγειρική. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν βρήκα ginger οπως το ήθελα, διοτι παραήταν μεγαλη η συσκευασία.
ναι και λίγο καιρό πριν είχε γίνει ένα σκάνδαλο πάλι με εισηγμένα κατεψυγμένα gyoza (είναι σαν πιτάκια) απο Κίνα και είχαν πάθει πολλοί δηλητηρίασιη και λέγανε μέχρι και οτι ήταν σαμποτάζ απο τους Κινέζους... υπερβολικό το βρίσκω..
αναφορικά με το gigner.. μπορείς να το αγοράσεις φρέσκο (που είναι και το καλύτερο) και να το τρίψεις σε τριφτη και βγάζει και τέλεια μυρωδιά και δίνει εξαιρετική γεύσεις!:Ρ
θέλεις μια πολύ απλή συνταγή με ginger? παίρνεις πανσέτες, τις μαρινάρεισ σε σογια σωσ, λίγο σάκε ή λευκό κρασί , και μπόλικ οτριμμένο gigner, βάζεις και λίγο κρεμμύδι κομμένο...το ψήνεις στο φούρνο ..κάνεις και σκέτο ρύζι και τα σερβίρσεις μαζί για να μην πάει και χαμένο το λίγο ζουμάκι και να χορτάσει και η κοιλίτσα...
#206
Καταχωρήθηκε 10 Οκτώβριος 2008 - 17:21
Τωρα μοιαζει περισσοτερο με γιαπωνεζικο εστιατοριο (συγκεκριμενα με izakaya). Η ποιοτητα του φαγητου παραμενει παντως μετρια. Δεν παυει ομως να ειναι μια καλουτσικη εισαγωγη στην ιαπωνικη κουζινα για τα ελληνικα δεδομενα, αν και φυσικα δεν μπορει να συγκριθει με ιαπωνικα εστιατορια του Παρισιου η του Λονδινου, και φυσικα της Ιαπωνιας.

#207
Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2008 - 19:51
#208
Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2008 - 09:02
Κάποιοι φίλοι ανοίγουν το Nobu στην Αθήνα... έιναι Ιαπωνικό with a twist, δηλαδή με "πειραγμένες " γέυσεις... πανάκριβο αλλά θεονόστιμο επίσης... γιαμ γιαμ
#209
Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2008 - 10:13
το Furin Kazan θεωρώ οτι είναι το καλύτερο όσον αφορά τη σχέση ποιότητας-τιμής.. δεν είανι με το τέλειο Ιαπωνικό φαγητό αλλά είανι αρκετά καλό (και έχει και Ιάπωνες Σεφ..και Κινέζους βέβαια) και μπορείς να πηγαίνεις και μια φορά την εβδομάδα.. αλλά το ΚΙΚU ή το Freud Oriental στο Κολωνάκι είναι απλησιάστο .. άντε να πας 2-3 φορες το χρόνο...
Κάποιοι φίλοι ανοίγουν το Nobu στην Αθήνα... έιναι Ιαπωνικό with a twist, δηλαδή με "πειραγμένες " γέυσεις... πανάκριβο αλλά θεονόστιμο επίσης... γιαμ γιαμ
Ναι αλλα η tempura του Furin Kazan ειναι αρκετα αδιαφορη. Και μιλαμε για ενα φαγητο που δεν θελει πολυ προσπαθεια για να γινει σωστα. Αλλα αμα γινει σωστα, ειναι θεικο φαγητο.
Ειχα διαβασει οτι θα φερνανε εναν Ελληνα σεφ απο το Nobu του Λονδινου, για να επιβληθει του καινουργιου Nobu στην Αθηνα που θα γινοταν συγκεκριμενα στον Αστερα της Βουλιαγμενης. Δεν εγινε ακομα? Οντως, δεν θα ειναι 100% γιαπωνεζικο αλλα japanese fusion cuisine. Να δουμε ομως αν η ποιοτητα θα ειναι εξισου καλη με αυτο του Λονδινου.

#210
Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2008 - 10:37
Ναι αλλα η tempura του Furin Kazan ειναι αρκετα αδιαφορη. Και μιλαμε για ενα φαγητο που δεν θελει πολυ προσπαθεια για να γινει σωστα. Αλλα αμα γινει σωστα, ειναι θεικο φαγητο.
Ειχα διαβασει οτι θα φερνανε εναν Ελληνα σεφ απο το Nobu του Λονδινου, για να επιβληθει του καινουργιου Nobu στην Αθηνα που θα γινοταν συγκεκριμενα στον Αστερα της Βουλιαγμενης. Δεν εγινε ακομα? Οντως, δεν θα ειναι 100% γιαπωνεζικο αλλα japanese fusion cuisine. Να δουμε ομως αν η ποιοτητα θα ειναι εξισου καλη με αυτο του Λονδινου.
άστο.. το Nobu στην Αθήνα είναι υπερπαραγωγή.. βασικά ανοίγει με το όνομα Matsuhisa (Nobu λεγονταν τα εστιατόρια τον καιρό που ο Chef Nobu συνεργαζόταν με τον Robert deniro ) απο τότε που άρχισε να ανοίγει μόνος του εστιατόρια, τα ονόμασε Matsuhisa.. anyway
Τον Νοέμβρη ανοπίγει επίσημα. Και όντως έχουν έρθει 10 Ιάπωνες (απο Τόκιο!ούτε καν απο Λονδίνο) και έχει ήδη έρθει το δεξί χέρι του Nobu και σύντομα περιμένουμε και τον ίδιο να έρθει να κάνει τα εγκαίνια...
Αναφορικά με το Furin Kazan... ναι.. οκ.. είανι αδιάφορη η τεμπούρα, όπως και πολλά άλλα πιάτα.. αλλά πάντα μιλάμε σε γενικές γραμμές και σε σχέση τιμής και ποιότητας...