Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Japanese food and drinks!
#181
Posted 11 September 2008 - 22:49
και κατι αλλο σε καποια γιορτη τους κανουν κανενα ειδικο φαγητο οπως εμεις τα χρηστουγενα πΧ(κουραπιεδες και ετσι)???
#182
Posted 11 September 2008 - 23:11
ρε παιδια εχει κανεις δοκιμασει sake και αναν ναι εχει γευσει ουζου οπως λενε ????
εμενα παντως σα ζεστη ρακη μου φανηκε
αλλα λιγοτερο δυνατο
#183
Posted 11 September 2008 - 23:11
#184
Posted 12 September 2008 - 02:18
#185
Posted 12 September 2008 - 02:20
#186
Posted 12 September 2008 - 08:26

#187
Posted 12 September 2008 - 10:25
hai hai
how did you like it?
Δεν το δοκίμασα ακόμα, μιας και ο καιρός είναι ακόμα ζεστός, και δεν σε "εμπνέει"
η σούπα.

Δειτε το ετσι... Θα σας εντυπωσιαζαν καλαμαρακια σε κονσερβα?.
Αυτό δεν είναι τίποτα. Έμαθα (και είδα) πως υπάρχουν ψάρια τουρσί, όπως έχουμε εμείς τις πιπεριές! Ακολουθούν την ίδια διαδικασία στην παρασκευή τους όπως τις πιπεριές, μόνο που βάζουν ψάρια στα βαζάκια. Δεν ξέρω τι γεύση έχουν, αλλά είμαι πολύ περίεργος να δοκιμάσω..
#188
Posted 12 September 2008 - 12:58
#189
Posted 13 September 2008 - 14:49
#190
Posted 16 September 2008 - 19:40


Το οποίο και φανατικά λατρεύωωω!!!!!!!!!!!! ^^
Ηθελα να φτιαξω taiyaki, αλλα χρειαζεται ειδικη ψηστιερα σε σχημα ψαριου <_<
Οσο για τα mochi (είναι αξιολατρευτα!!! 8DDD) δν βρισκω αμυλο πατατας...
Και το onigiri έχει πλάκα ^^
japanese anyone ;33333333 Κερνάωωω!!! ^ο^
Οτι ερωτήσεις εχετε σχετικα με συνταγες μπορειτε να με ρωτήσετε ;33
Itadakimasu!!!
Attached Files
#191
Posted 16 September 2008 - 20:32
ξερεις πως να το φτιαχνεις;
#192
Posted 22 September 2008 - 00:08
#193
Posted 24 September 2008 - 09:43
Lilia τι να το κάνεις το άμυλο πατάτας; mochi ρύζι θες και κόκκινο miso. H Ιαπωνική κουζίνα είναι εύκολη να γίνει αλλά δύσκολη να γίνει καλά!
#194
Posted 24 September 2008 - 09:53
ίαστο Soya στην Απόλλωνος στο Σύνταγμα έχει αρκετά είδη σάκε μερικά απο τα οποία είναι εξαιρετικά καλά... βέβαια.. 80 ευρω για ένα μουκάλι που στην Ιαπωνία το αγοράζω 15-20 είναι λίγο άουτς.... δεν κατεβαίνει!! μου κάθεται στο λαιμό... έχει όμω; πολλές κατηγορίες σάκε...Δυσκολα θα βρεις καλο Σακε στην Ελλαδα. Συνηθως αυτο που πουλανε εδω στην Ελλαδα το χρησιμοποιουνε στην Ιαπωνια για μαγειρικους σκοπους!
στον Ελευθερουδάκη και στο pUblic πάντως πουλάνε ένα βιβίλιο συνταγών Ιαπωνικής κουζίνας που έιναι πολύ βατό! Είναι σε μέγεθος περιοδικού ακι νομίζω εκδίδεται απο το Australia Food Journal ή κάπως έτσι. κάνει 10 ευρώ μόνο και πραγματικά έχει τις κυριότερες συνταγές, με κατανοητή περιγραφή (πολύ σημαντικό για ηλίθιους όπως εγώ...) κλπ..
Edited by ayaubu, 24 September 2008 - 13:16.
#195
Posted 24 September 2008 - 12:32
Καμία σχέσηρε παιδια εχει κανεις δοκιμασει sake και αναν ναι εχει γευσει ουζου οπως λενε ????

Υπάρχουν πολλά είδη σακέ. Κάποια πίνονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου, κάποια κρύα. Άλλα είναι πιο γλυκά, άλλα έχουν περισσότερο αλκοόλ.
Στο ιαπωνικό σούπερ μάρκετ θα βρείτε αρκετά είδη, από 4 μέχρι 80 ευρώ. Δεν έχω δοκιμάσει κάποιο από τα ακριβά, τα πιο φθηνά είναι αρκετά καλά. Επίσης όπου πουλάνε σουσί στα σούπερ μάρκετ, συνήθως έχουν και μπουκαλάκια σακέ, καλούτσικο.