Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 2 votes

Japanese food and drinks!

• Please log in to reply
515 replies to this topic

#181 neste

neste

anbu_xousou _ANBU Squad

• Members
  • 88 posts

Posted 11 September 2008 - 22:49

ρε παιδια εχει κανεις δοκιμασει sake και αναν ναι εχει γευσει ουζου οπως λενε ????
και κατι αλλο σε καποια γιορτη τους κανουν κανενα ειδικο φαγητο οπως εμεις τα χρηστουγενα πΧ(κουραπιεδες και ετσι)???

#182 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 11 September 2008 - 23:11

ρε παιδια εχει κανεις δοκιμασει sake και αναν ναι εχει γευσει ουζου οπως λενε ????

εμενα παντως σα ζεστη ρακη μου φανηκε
αλλα λιγοτερο δυνατο

Posted Image

#183 Eze

Eze

Anime Freak

• Members
  • 495 posts

Posted 11 September 2008 - 23:11

Tο Σάκε ειναι σαν κρασι αλλα αντι για γευση σταφυλιου εχει γευση ομοια με τη μυρωδια του γρασιδιου , η των καλαμιων,,..(των χλωρων)
Signature Removed

#184 neste

neste

anbu_xousou _ANBU Squad

• Members
  • 88 posts

Posted 12 September 2008 - 02:18

πουλαναι εδω αθηνα ???

#185 Eze

Eze

Anime Freak

• Members
  • 495 posts

Posted 12 September 2008 - 02:20

Σιγουρα. Σακε θα βρεις με την ονομασια Japonica σε σουπερμαρκετ στα ραφια με τα ιαπωνικα τροφιμα ( θα αναγνωρισεις κατι απαισια σακουλακια με noodles)
Signature Removed

#186 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 12 September 2008 - 08:26

Δυσκολα θα βρεις καλο Σακε στην Ελλαδα. Συνηθως αυτο που πουλανε εδω στην Ελλαδα το χρησιμοποιουνε στην Ιαπωνια για μαγειρικους σκοπους!
Posted Image

#187 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 posts

Posted 12 September 2008 - 10:25

hai hai
how did you like it?

Δεν το δοκίμασα ακόμα, μιας και ο καιρός είναι ακόμα ζεστός, και δεν σε "εμπνέει"
η σούπα. :tensai:

Δειτε το ετσι... Θα σας εντυπωσιαζαν καλαμαρακια σε κονσερβα?.

Αυτό δεν είναι τίποτα. Έμαθα (και είδα) πως υπάρχουν ψάρια τουρσί, όπως έχουμε εμείς τις πιπεριές! Ακολουθούν την ίδια διαδικασία στην παρασκευή τους όπως τις πιπεριές, μόνο που βάζουν ψάρια στα βαζάκια. Δεν ξέρω τι γεύση έχουν, αλλά είμαι πολύ περίεργος να δοκιμάσω..
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#188 Eze

Eze

Anime Freak

• Members
  • 495 posts

Posted 12 September 2008 - 12:58

Φτιαχνει η μανα μου ψαρια τουρσι.. ειναι σαν τη σαρδελα που βαζουν στην πιτσα..
Signature Removed

#189 neste

neste

anbu_xousou _ANBU Squad

• Members
  • 88 posts

Posted 13 September 2008 - 14:49

κανενα ειδικο φαγητο κανουν για καποια γιορτη ?

#190 Lilia20

Lilia20

Want a cookie? ^^

• Members
  • 48 posts

Posted 16 September 2008 - 19:40

Omg, λατρεύω την ιαπωνική κουζινα!!!!!:wooi2: Προσπαθω οσο μπορώ στο να μάθω να μαγειρευω αυτα τα πιάτα αλλα στο μόνο που είμαι master <-----ψωνιο >.> είναι το Ramen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :awww:
Το οποίο και φανατικά λατρεύωωω!!!!!!!!!!!! ^^
Ηθελα να φτιαξω taiyaki, αλλα χρειαζεται ειδικη ψηστιερα σε σχημα ψαριου <_<
Οσο για τα mochi (είναι αξιολατρευτα!!! 8DDD) δν βρισκω αμυλο πατατας...
Και το onigiri έχει πλάκα ^^

japanese anyone ;33333333 Κερνάωωω!!! ^ο^

Οτι ερωτήσεις εχετε σχετικα με συνταγες μπορειτε να με ρωτήσετε ;33
Itadakimasu!!!

Attached Files

:joyful:Yoshaaaa!! ;333

#191 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 16 September 2008 - 20:32

yum yum λοιπον αυτο το προτελευταιο φαινεται παρα πολυ νοστιμο!
ξερεις πως να το φτιαχνεις;

Posted Image

#192 kramih

kramih

Starting...

• Members
  • 3 posts

Posted 22 September 2008 - 00:08

Άμα κερνάς Lilia δέχομαι να γίνω "δοκιμαστής" αρκεί να μην φτιάξεις εκείνο το ψάρι που σε στέλνει αδιάβαστο!!!

#193 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 24 September 2008 - 09:43

To fuku είναι δύσκολο να το βρεις γενικά οπότε μείνε ήσυχος. Εδώ δεν έχουμε καν και καν προϊόντα, αυτό θα βρουν;

Lilia τι να το κάνεις το άμυλο πατάτας; mochi ρύζι θες και κόκκινο miso. H Ιαπωνική κουζίνα είναι εύκολη να γίνει αλλά δύσκολη να γίνει καλά!

#194 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 24 September 2008 - 09:53

Δυσκολα θα βρεις καλο Σακε στην Ελλαδα. Συνηθως αυτο που πουλανε εδω στην Ελλαδα το χρησιμοποιουνε στην Ιαπωνια για μαγειρικους σκοπους!

ίαστο Soya στην Απόλλωνος στο Σύνταγμα έχει αρκετά είδη σάκε μερικά απο τα οποία είναι εξαιρετικά καλά... βέβαια.. 80 ευρω για ένα μουκάλι που στην Ιαπωνία το αγοράζω 15-20 είναι λίγο άουτς.... δεν κατεβαίνει!! μου κάθεται στο λαιμό... έχει όμω; πολλές κατηγορίες σάκε...

στον Ελευθερουδάκη και στο pUblic πάντως πουλάνε ένα βιβίλιο συνταγών Ιαπωνικής κουζίνας που έιναι πολύ βατό! Είναι σε μέγεθος περιοδικού ακι νομίζω εκδίδεται απο το Australia Food Journal ή κάπως έτσι. κάνει 10 ευρώ μόνο και πραγματικά έχει τις κυριότερες συνταγές, με κατανοητή περιγραφή (πολύ σημαντικό για ηλίθιους όπως εγώ...) κλπ..

Edited by ayaubu, 24 September 2008 - 13:16.

#195 Namida

Namida

Nihao

• Members
  • 1,107 posts

Posted 24 September 2008 - 12:32

Καμία σχέση:uhh:

Υπάρχουν πολλά είδη σακέ. Κάποια πίνονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου, κάποια κρύα. Άλλα είναι πιο γλυκά, άλλα έχουν περισσότερο αλκοόλ.
Στο ιαπωνικό σούπερ μάρκετ θα βρείτε αρκετά είδη, από 4 μέχρι 80 ευρώ. Δεν έχω δοκιμάσει κάποιο από τα ακριβά, τα πιο φθηνά είναι αρκετά καλά. Επίσης όπου πουλάνε σουσί στα σούπερ μάρκετ, συνήθως έχουν και μπουκαλάκια σακέ, καλούτσικο.