Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

- - - - -

Πολεμικές Τέχνες

• Please log in to reply
596 replies to this topic

Poll: Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε; (278 member(s) have cast votes)

Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε;

1. Κarate (32 votes [15.24%] - View)

Percentage of vote: 15.24%

2. Judo (8 votes [3.81%] - View)

Percentage of vote: 3.81%

3. Tae Kwon Do (38 votes [18.10%] - View)

Percentage of vote: 18.10%

4. Kung Fu (31 votes [14.76%] - View)

Percentage of vote: 14.76%

5. Capoeira (12 votes [5.71%] - View)

Percentage of vote: 5.71%

6. Kick,Thai Boxing (27 votes [12.86%] - View)

Percentage of vote: 12.86%

7. Greco Roman (8 votes [3.81%] - View)

Percentage of vote: 3.81%

8. Άλλο (54 votes [25.71%] - View)

Percentage of vote: 25.71%

Vote Guests cannot vote

#406 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 219 posts

Posted 17 November 2010 - 01:16

Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Εδώ έχεις δίκαιο. Ειδικά τα αθλήματα που έδωσα σαν παραδείγματα είναι αρκετά υπερβολικά, με εξαίρεση τη γυμναστική, που σε επίπεδο σωματικής διάπλασης, κακά τα ψέματα, ξεπερνά άνετα τις πολεμικές τέχνες. Ο συνδυασμός μέγιστης δύναμης, ειδικά σε σχέση με το σωματικό βάρος, εκρηκτικότητας, ευλυγισίας και κιναισθητικής ικανότητας, είναι κλάσεις ανώτερος απο αυτόν που θα είχες μόνο με την ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες. Ενδιαφέρον είναι ότι στη Ρωσία, πολλά παιδιά είναι γυμναστές, ακόμα και αν στην εφηβεία σκοπεύουν να κάνουν άλλο άθλημα.

Γενικά, πάντως, ας έχουμε υπόψην και τα οφέλη των υπολοίπων αθλημάτων. Οι πολεμικές τέχνες θα έλεγα ότι χρειάζονται συγκεκριμένες σωματικές δεξιότητες σε μεγαλύτερο βαθμό απ΄ότι τις καλλιεργούν. Επιστρέφοντας στην εξάσκηση μετά από περίοδο τραυματισμού και επικέντρωσης στη φυσική κατάσταση, μετά τις πρώτες μέρες που ξανασυνηθίζεις, παρατήρησα ότι είχα πολύ μεγαλύτερη ευκολία στις προπονήσεις. Άσχετα με το αν κάνουμε κάποιο άθλημα ή όχι, καλό είναι να διατηρούμε ένα σεβαστό επίπεδο φυσικής κατάστασης, μόνο και μόνο για λόγους υγείας.

Φυσικά και τα υπόλοιπα αθλήματα είναι απολύτως σεβαστά, και εννοείται πως ένας αγωνιστής πολεμικών τεχνών δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει σε ταχύτητα ένα δρομέα, ή να σηκώσει περισσότερο βάρος από έναν αρσιβαρίστα. Ο αγωνιστής των πολεμικών τεχνών έχει γενικότερα πολλές ικανότητες από διάφορα αθλήματα, αλλά καθώς δεν είναι ειδικός σε κάποια από αυτές, δεν τις έχει αναπτύξει σε επίπεδο αθλητή της ικανότητας αυτής. Πάντως πιστεύω (τονίζω το πιστεύω) πως έχει, ας πούμε, περισσότερη δύναμη από ένα δρομέα, ή περισσότερη ταχύτητα από έναν αρσιβαρίστα, αν καταλαβαίνεις πώς ακριβώς το εννοώ.

Οι πολεμικές τέχνες χρειάζονται όντως παρά εξασκούν τις επιμέρους ικανότητες, ωστόσο μέσα στην προπόνηση και την εκμάθηση της πολεμικής τέχνης είναι και η φυσική άσκηση.

Τέλος, δεν ξέρω τι εννοείς λέγοντας γυμναστική, αν όμως εννοείς έναν ακροβάτη, ας πούμε, τότε είναι μεν ό,τι κοντινότερο υπάρχει στις πολεμικές τέχνες, αλλά ωχριά στην εξάσκηση του πνεύματος σε σχέση με αυτές. Διότι εξάσκηση του πνεύματος δεν είναι μόνο η αυτοσυγκέντρωση και η ακρίβεια, αλλά και η πειθαρχία, η υπευθυνότητα και πολλά άλλα που διδάσκουν περισσότερο οι πολεμικές τέχνες. Σαν να λέμε πως οι ακροβάτες φτάνουν μέχρι το ζούτσου, αλλά όχι στο ντο.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#407 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 17 November 2010 - 09:54

Συγνωμη κυριε Kamui αν δεν σας αρεσει το K-1 τα κουβαδακι σας και σε αλλη παραλια.Εδω ειναι συζητηση για πολεμικες τεχνες και νεα γυρω απο αυτα.Μην το πεζετε πολυξερος ενω δεν ξερετε τιποτα.

Μου φαινεται πως τα δυο τελευταια posts αποδυκνειουν πως μαλλον καποιος αλλος πρεπει να τα μαζεψει.Δεν εχω προβλημα με το K-1, αλλα δεν εχεις το δικαιωμα να με προσβαλλεις μονο και μονο επειδη δεν μπορεις να συμμετασχεις στη συζητιση μας και να μας διακοπτεις βαζοντας ασχετα πραγματα που εχεις ξαναβαλει με σκοπο να μου πας κοντρα,επειδη απλα δε με γουσταρεις.Δεν χρειαζεται να συνεχιστει αυτο,γιατι εγω δεν εχω τιποτα μαζι σου.
Problem mr.Alxdjo?
Posted Image

Ας γυρισουμε στο θεμα μας.

Προς όσους ξέρουν/μαθαίνουν πολεμικές τέχνες:Χρειάστηκε ποτέ να χρησιμοποιήσετε σωματική βία (για αυτοάμυνα); Αν και όταν το κάνατε χρησιμοποιήσατε κάποια τεχνική ή το κλασσικό βρωμόξυλο που ξέρει να δίνει ο καθένας (απλά με μεγαλύτερη ταχύτητα και δύναμη);

Παρα πολυ καλη ερωτηση.
Αυτο ακριβως το εχω αναρωτηθει πολλες φορες.
Παρολο που μου την εχουν πεσει πολλοι στο σχολειο,αν και κυριως με λεκτικη βια,βασικα, κανεις δεν εχει καταφερει να με πειραξει πραγματικα.
Λογω ειρινικης φυσης και ελλειψης φυσικης καταστασης το πρωι,ποτε δεν χρησιμοποιησα τη βια.Ακομα και οταν ψιλοχτυπησα καποιον,δεν χρησιμοποιησα καρατε,αλλα οτι ελαφρυ μου βγηκε.
Πιστευω πως αν εισαι στη σωστη κατασταση και προλαβεις να κανεις μια σωστη σταση, μια πολεμικη τεχνη μπορει να ειναι αρκετα αποτελεσματικη.Παλι ομως,οταν χρειαζεται και ειναι αιφνιδιασμενος,αυτοματα θα βγαλει οτιτου βγει εκεινη τη στιγμη.

O6rrvsU.jpg

#408 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 posts

Posted 17 November 2010 - 11:18

Μου φαινεται πως τα δυο τελευταια posts αποδυκνειουν πως μαλλον καποιος αλλος πρεπει να τα μαζεψει.Δεν εχω προβλημα με το K-1, αλλα δεν εχεις το δικαιωμα να με προσβαλλεις μονο και μονο επειδη δεν μπορεις να συμμετασχεις στη συζητιση μας και να μας διακοπτεις βαζοντας ασχετα πραγματα που εχεις ξαναβαλει με σκοπο να μου πας κοντρα,επειδη απλα δε με γουσταρεις.Δεν χρειαζεται να συνεχιστει αυτο,γιατι εγω δεν εχω τιποτα μαζι σου.
Problem mr.Alxdjo?
Posted Image.

Αφου δεν ξερεις απο Πολεμικες Τεχνες και δεν παρακολουθεις Πολεμικες Τεχνες πως μπορεις να εφραζεις γνωμη?
Δλδ Ελεος.Δεν μπορεις να απαξιωνεις ενα απο τα μεγαλυτερα Show του Πλανητη.Και επισης μαθε να διαβαζεις.Ποτε ξαναεβαλα για το K-1 World GP 2010?Καλυτερα να μασας παρα να μιλας

Και τελος με τα οφφτοπικ θα παει κανενας σας στο Showtime?
Posted Image

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#409 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 17 November 2010 - 16:01

Αφου δεν ξερεις απο Πολεμικες Τεχνες και δεν παρακολουθεις Πολεμικες Τεχνες πως μπορεις να εφραζεις γνωμη?
Δλδ Ελεος.Δεν μπορεις να απαξιωνεις ενα απο τα μεγαλυτερα Show του Πλανητη.Και επισης μαθε να διαβαζεις.Ποτε ξαναεβαλα για το K-1 World GP 2010?Καλυτερα να μασας παρα να μιλας

Για να τελειωνει αυτη η off topic ιστορια,εγω απλα σου λεω οτι δεν εχεις απολυτως κανενα δικαιωμα να μιλας για τις γνωσεις μου στις πολεμικες τεχνες,οταν εσυ δεν εξασκεις καμια.
Δεν με ξερεις ουτε ενα μηνα και δεν εισαι εσυ αυτος που θα κρινει τι ξερω και τι δεν ξερω, εκμεταλεβοντας την 'σπουδαια' φυμη του achieving anime bankai για να κοντραρεις τον καθεναν που βαζεις στο ματι χωρις λογο.Δεν σε συμφερει να το συνεχισεις αυτο γιατι εσυ εισαι εκτος κανονων.

Ποτε μου δεν απαξιωσα το Κ-1, απλα θεωρησα την δικη μας συζητιση πολυ ανωτερου επιπεδου.
Μαλιστα εχω παρακολουθησει και λιγο,και μπορω να πω οτι μ'αρεσε κιολας,αλλα ρε φιλε, δεν μπορεις να μας διακοπτεις επιτηδες μονο και μονο για να με απαξιωσεις επειδη δεν καταλαβαινεις αυτα που συζηταμε.

Δεν σε προσεβαλα καθολου εξ αρχης,και εσυ μας εβγαλες off topic.
Για να λυξει αυτη η υποθεση,απλα μη μου απαντησεις, και εγω δεν προκειται να σε προκαλεσω.

O6rrvsU.jpg

#410 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 posts

Posted 17 November 2010 - 16:02

Οκ whatever....

O GAGO DRAGO ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Posted Image

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#411 MetahumanPrototype

MetahumanPrototype

>.>

• Members
  • 8 posts

Posted 17 November 2010 - 16:17

Παιδιά, δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόμαστε.

Kain, για άλλη μια φορά συμφωνούμε

alxdjo, θα πήγαινα στο Showtime, αλλά αυτό το εξάμηνο είμαι στο εξωτερικό με Erasmus. Πάντως, ξέρω μερικούς που θα πάνε, που ξέρουν μερικούς άλλους που θα πάνε, οπότε θα πάνε αρκετοί :P .

Οι αθλητές του Κ-1 είναι πολύ αποτελεσματικοί και γι΄αυτό τους αξίζει σεβασμός, ακόμα και αν στόχος μας δεν είναι η επιτυχία στο ρινγκ. Προσωπικά απεχθάνομαι το τρέξιμο μακριών αποστάσεων. Θεωρώ ότι το ανθρώπινο σώμα φτιάχτηκε για έκρηξη περισσότερο από αντοχή, και η αδύναμη εμφάνιση των μαραθωνοδρόμων σε σχέση με τους σπρίντερ με απωθεί. Ακόμα, όμως, μπορώ να εκτιμήσω τις σωματικές και νοητικές ικανοτητες που απαιτεί ένας μαραθώνιος, αν και ξέρω πως δεν τις κατέχω, αφού, όπως είπα, δεν είναι στους στόχους μου. Όσοι βλέπουν μόνο δύο χοντροκέφαλους που πλακώνονται στο ξύλο, κατά τη γνώμη μου, δεν κοιτάζουν αρκετά καλά. Οι τεχνικές είναι απλές, αλλά οι τακτικές τους είναι υψηλού επιπέδου, και φυσικά κανείς δε μπορεί να πει κάτι για τη φυσική τους κατάσταση.

Στο θέμα βία, οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι δε μπορείς να βγάλεις αυθόρμητα τις πολεμικές τέχνες, έχοντας στο νου τους ταινίες του Μπρους Λη και ακροβατικά μπροστά στην κάμερα. Όταν οι τεχνικές που μαθαίνεις χτίζουν πάνω στα φυσικά ένστικτα του ανθρώπου, είναι εύκολο να βγουν αυθόρμητα. Για παράδειγμα, οι κλειστές γροθιές(πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε καν ότι έχουμε σφίξει τα χέρια μας), η χρήση του δευτερεύοντος χεριού για να κρατάει την απόσταση τραβώντας ή σπρώχνοντας, η χρήση του κύριου για χτυπήματα με δύναμη(οι γνωστές σε όλους μας ματσόλες, και αν το χέρι είναι κάθετα, η χασάπικη παραλλαγή :D ) και οι σηκωμένοι όμοι και το κατεβασμένο πηγούνι(για την προστασία του λαιμού και του προσώπου) είναι φυσικά ένστικτα. Επίσης, αν η απόσταση κλίσει εντελώς, η προσπάθεια να ρίξεις τον αντίπαλο κάτω και να πέσεις από επάνω του για να τον ελέγξεις και να έχεις τη βαρύτητα με το μέρος σου. Δες ένα οποιοδήποτε βίντεο με δυο τυχαίους να πλακώνονται και θα βρεις κάποια παραλλαγή των παραπάνω. Τέχνες όπως η πυγμαχία ή η πάλη, που πολλές φορές κατηγορούνται ως απλοϊκές, συνεχίζουν να λειτουργούν με τα παραπάνω, απλά βελτιώνουν τα εργαλεία σου(χρήση όλου του σώματος, λιγότερα ανοίγματα, σχετική χαλάρωση σε κατάσταση πίεσης κλπ.). Πάντως, μην περιμένεις το αποτέλεσμα να είναι τόσο όμορφο όσο στην προπόνηση

Υπάρχει, βέβαια, και η άποψη ότι μπορείς να μάθεις στο σώμα να λειτουργεί με τρόπους που δεν πατάνε απαραίτητα στα ποιο ζωόδη του ένστικτα, αλλά μιας και δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη συγκεκριμένη κατηγορία, δε μπορώ να τη σχολιάσω αντικειμενικά. Προσωπικά δεν είμαι σύμφωνος, αλλά οι γνώμες είναι σαν τις… μύτες. Όλοι έχουν από μία.

Η τελευταία φορά που έμπλεξα σε καβγά ήταν όταν ήμουν στο γυμνάσιο, οπότε δεν είχα ιδιαίτερη εμπειρία από πολεμικές τέχνες, εκτός από δύο χρόνια κουνγκ φου τα πρώτα χρόνια του δημοτικού, που δεν ξανάρχισα μέχρι ένα χρόνο αργότερα. Η συμπλοκή πήγε σπρώξιμο, κεφαλοκλείδωμα, κύλισμα στο έδαφος, τέλος του διαλείμματος. Στο επόμενο διάλειμμα μεσολάβησε ένας κοινός γνωστός, ζήτησα συγνώμη που τον έσπρωξα, ζήτησε συγνώμη που με κορόιδεψε, δώσαμε τα χέρια και πήρε ο καθένας το δρόμο του. Δε νομίζω ότι μπορείς να συνδέσεις το παραπάνω ούτε με πολεμικές τέχνες ούτε με αυτοάμυνα.

Η αυτοάμυνα είναι μόνο μία αφορμή για να ξεκινήσεις πολεμικές τέχνες. Είναι σαν την εξωτερική ομορφιά που σε ελκύει σε μία γυναίκα. Σημαντική μεν, αλλά αυτό που σε κρατάει μακροχρόνια είναι ο χαρακτήρας της. Αν σε ενδιαφέρει η αυτοάμυνα, το 95% είναι να προσέχεις το περιβάλλον σου για ύποπτη συμπεριφορά, ανεπτυγμένη ρητορική ικανότητα και γρήγορα πόδια. Το υπόλοιπο 5% είναι η συμπλοκή, αν ποτέ γίνει συμπλοκή. Αν έχεις καλύψει το 95%, πολύ πιθανόν να μη χρειαστείς το υπόλοιπο 5%. Αν ζούσαμε σε μία άλλη εποχή, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, αλλά ο ρόλος που έχουν οι πολεμικές τέχνες στις μέρες μας είναι κυρίως η ψυχαγωγία και η αυτοβελτίωση. Αν δεν το απολαμβάνεις και αν δε σου δίνει κάτι που περνάει στους ποιο σημαντικούς τομείς της ζωής σου, δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις, όσο και να το εγκωμιάζει οποιοσδήποτε άλλος.

Edited by MetahumanPrototype, 17 November 2010 - 16:30.

#412 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 17 November 2010 - 16:45

απλα ηθελα να πω πως φταιει το οπλο με την εννοια πως σε αναγκαζει νσ υιοθετησεις συμπεριφορες που σε βαζουν σε αλλα καλουπια, επικινδυνα, ανεξαρτητα της στασης που θα υιοθετησεις.

Ελευθερη βουληση υπαρχει μεν αλλα και αυτη μπαινει σε ενα καλουπι. Πχ λενε οι στρατιωτικες υπερδυναμεις πως χαρη σε αυτες τα οπλα χρησιμοποιουνται για καλο σκοπο. Ειδαμε πως αυτο ειναι σχετικο....

Αν ζούσαμε σε μία άλλη εποχή, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, αλλά ο ρόλος που έχουν οι πολεμικές τέχνες στις μέρες μας είναι κυρίως η ψυχαγωγία και η αυτοβελτίωση. Αν δεν το απολαμβάνεις και αν δε σου δίνει κάτι που περνάει στους ποιο σημαντικούς τομείς της ζωής σου, δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις, όσο και να το εγκωμιάζει οποιοσδήποτε άλλος.

τοτε θα τα λυναμε ολα με μια μονομαχια με πιστολια, αφου σε χαστουκιζα με γαντι....Η' με τα ξιφη αν πηγαιναμε λιγο παλιοτερα.

Παντως οι αρχαιοι ελληνες χρησιμοποιουσαν τις πολεμικες τεχνες (πχ παγκρατιον) ακομα και στο πεδιο της μαχης. Βεβαια οι Σπαρτιατες στους Ολυμπιακους δεν περναν μερος στο παγκρατιο γιατι απαγορευοταν να πει ενας σπαρτιατης πως παραδινεται

#413 MetahumanPrototype

MetahumanPrototype

>.>

• Members
  • 8 posts

Posted 17 November 2010 - 18:13

Petran η παρατήρησή σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Έχεις διαβάσει για το Stanford Prison Experiment;

Το μήνυμα που ήθελα να περάσω στο κομμάτι που έκανες quote είναι ότι αν θες να ασχοληθείς μακροχρόνια με τις πολεμικές τέχνες στις μέρες μας, καλό είναι να έχεις άλλους λόγους εκτός από την αυτοάμυνα. Το σχόλιο με τις μονομαχίες δεν το καταλαβαίνω, αν και υπήρχαν περιπτώσεις που διαμάχες λύνονταν με μονομαχίες, συχνά μεχρι θανάτου, όπως και μονομαχίες με τη μορφή αθλήματος, που η θανάτωση του αντιπάλου δεν ήταν ο στόχος αν και ο κίνδυνος ήταν ακόμα πραγματικός.

Αν θέλουμε να κάνουμε ιστορική αναδρομή, πριν την ευρεία χρήση της πυρίτιδας, που είναι πολύ ποιο πρόσφατα απ΄ότι νομίζουμε(στον 1ο παγκόσμιο γινόταν ακόμα χρήση ιππικού), οι περισσότερες πολεμικές τέχνες είχαν να κάνουν με οπλισμένη μάχη και, όσοι είχαν την ευχέρεια να τις διδαχτούν, είχαν καλές πιθανότητες να τις χρησιμοποιήσουν σε κάποιο πόλεμο. Επίσης, στο θέμα της βίας και πόσο διαδεδομένη ήταν, υπάρχουν ιστορίες από το μεγαλύτερο κομμάτι του 20ου αιώνα, που, στην Ελλάδα, μαχαίρια έβγαιναν για ψύλλου πήδημα, και οι δικαστές τα έβλεπαν σαν καθημερινές υποθέσεις, χωρίς ιδιαίτερες ποινές στις περιπτώσεις που δεν υπήρχε απώλεια ζωής. Φυσικά, η κύρια μορφή εκπαίδευσης στη μαχαιροβγαλτική ήταν το βλα-χο-ντο.

Οι άοπλες πολεμικές τέχνες είχαν ανέκαθεν πολύ μικρή εφαρμογή στο πεδίο της μάχης. Διάφορες μορφές πάλης εμφανίζονται πολύ συχνά σαν αγωνίσματα εν καιρό ειρήνης, όπως και, κατα καιρούς, άοπλες πολεμικές τέχνες για αυτοάμυνα, αλλά δε γνωρίζω καμία κουλτούρα που βασιζόταν στην άοπλη μάχη εν καιρό πολέμου. Οι άοπλες τεχνικές ήταν δευτερεύουσες και βοηθούσαν το οπλισμένο κομμάτι. Στις περιοχές που οι αντίπαλοι ήταν βαριά οπλισμένοι αναπτύχθηκαν περισσότερο τεχνικές πάλης, ενώ σε αυτές που ήταν ποιο ελαφριά υπήρχαν περισσότερα χτυπήματα, το οποία δε μοιάζουν πολύ με αυτά που θα χρησιμοποιούσες αν ήσουν εντελώς άοπλος, μιας και λάμβαναν υπ΄όψιν ότι δεν είσαι. Βέβαια, οι περισσότεροι δεν είχαν καν εκπαίδευση. Τους έδιναν ένα δόρυ και τους έλεγαν να το καρφώσουν στον πλησιέστερο εχθρό μέχρι να πέσει νεκρός, συνεχίζοντας με τον επόμενο.

Edited by MetahumanPrototype, 17 November 2010 - 21:36.

#414 Yurishizu

Yurishizu

Anime Newbie

• Members
  • 36 posts

Posted 24 November 2010 - 23:18

αν και ειμαι λιγο μεγαλος σκεφτομαι ν'αρχισω Karate γιατι το θελα απο μικρος να μαθω μια πολεμικη τεχνη και τελικα ποτε δεν εμαθα, οποτε μου μεινε απωθημενο. πιο παλια σκεφτομουν για Taekwondo αλλα απ'οσο ξερω επικεντρωνεται στις κλωτσιες και θελει να φτανεις ψηλα το ποδι, οποτε το αφησα. γενικα αν και στα χρονια που ζουμε δε μοιαζουν τοσο χρησιμα, βοηθανε και στην αυτοπεποιθηση απ'οσο εχω ακουσει, να νιωθεις πιο σιγουρος για τον εαυτο σου...

#415 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 25 November 2010 - 16:28

αν και ειμαι λιγο μεγαλος σκεφτομαι ν'αρχισω Karate γιατι το θελα απο μικρος να μαθω μια πολεμικη τεχνη και τελικα ποτε δεν εμαθα, οποτε μου μεινε απωθημενο. πιο παλια σκεφτομουν για Taekwondo αλλα απ'οσο ξερω επικεντρωνεται στις κλωτσιες και θελει να φτανεις ψηλα το ποδι, οποτε το αφησα. γενικα αν και στα χρονια που ζουμε δε μοιαζουν τοσο χρησιμα, βοηθανε και στην αυτοπεποιθηση απ'οσο εχω ακουσει, να νιωθεις πιο σιγουρος για τον εαυτο σου...

Δεν εισαι καθολου μεγαλος.
Εμεις εχουμε και 60ηδες στο dojo.
Στις ουσιαστικες πολεμικες τεχνες η ηλικια δεν εχει πολλη σημασια.
Μπορει οι ικανοτητες σου στο αγωνηστικο kumite να περιοριζονται καπου στα 50,αλλα το καρατε συνεχιζεται και στα 80 αμα θες.Η ουσια ειναι να τελειοποιησεις την τεχνικη σου, και οχι να κανεις show off δερνοντας κοσμο και φτανοντας το ποδι σου ψηλα.
Αμα θες να αρχησεις,απλα φροντισε να εχεις ενεργεια,χρονο, και πανω απ'ολα ορεξη.

Οσο για τη χρηση,οπως εχω πει και παραπανω,καποια στιγμη ισως σταματησουν να σε ενδιαφερουν αυτα,και να αφοσιωθεις στην ιδια την πολεμικη τεχνη.

O6rrvsU.jpg

#416 Yurishizu

Yurishizu

Anime Newbie

• Members
  • 36 posts

Posted 25 November 2010 - 16:41

thanks ομως οι 60αρηδες που λες λογικα δε ξεκινησαν στα γεραματα τους, προφανως το κανουν απο μικροι, το σωμα τους ειναι σε φορμα κι αντεχει ακομα.
εγω δυστυχως τα τελευταια δεκα χρονια εχω χασει τη φορμα μου! αν γραφτω τελικα ελπιζω να τη ξαναβρω, και γι'αυτο μονο (μαζι με το θεμα αυτοπεποιθησης) θα το κανα. δεν με ενδιαφερει να δερνω κοσμο, εχω να μπλεξω σε καβγα απ'τα 18 μου, κι εννοειται πλεον δε παιζω ξυλο.
χρονος υπαρχει, θεμα ορεξης κι ενεργειας ειναι...

#417 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 posts

Posted 25 November 2010 - 23:11

Δεν ξερω αν η πυγμαχια θεωρειται πολεμικη τεχνη. Αν ναι εχει καλως, κανω εδω και 1,5 μηνα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Επισης εκανα για 4 Χρονακια Tae-Kwon-Do, καθυστερησα λιγο επειδη ειχα χασει μερικες εξετασεις αλλα την πηρα τη μαυρη.
Οσο για την αυτοαμυνα που λεγαμε. Ο δασκαλος της πυγμαχιας ενα πολυ σοφο ρητο μου ειπε, του φευγατου η μανα ποτε δεν εκλαψε. Συμφωνο απολυτα και σε καταστασεις που απλα υπαρχει υπερβολικα μεγαλη αριθμητικη υπεροχη ειναι καλυτερα να δωσεις μια-δυο, να βρεις ενα ανοιγμα και να αρχισεις να τρεχεις σαν να μην υπαρχει αυριο. Tae-Kwon-Do ειχα χρησιμοποιησει ασυναισθητα παλια για αυτοαμυνα μαζι με εναν φιλο που μας την ειχαν πεσει 3 ατομα. Καλα τα πηγαμε...
Οταν κανω τη σταδιοδρομια μου ως πυγμαχος θελω να αρχισω κατι για ποδια ή λαβες. Για λαβες εχω σκεφτει να αρχισω Aikido που εχω διαβασει πολλα και ακουγεται πολυ καλο. Για ποδια υποθετω οτι ή θα γυρισω στις ριζες μου ή θα αρχισω Muai Thai. Εσεις τι προτεινετε?

#418 Ryuji

Ryuji

• Members
  • 181 posts

Posted 25 November 2010 - 23:22

Να ψάξεις/δοκιμάσεις Ninjutsu. Δουλεύει πάρα πολλές λαβές και εμμέσως τα πόδια, καθώς εκτός από λακτίσματα κλπ. χρειάζεται μεγάλη δύναμη στα πόδια για σταθερότητα και ορμή. Μάλιστα έχω να σου προτείνω και μέρος, μιας και είσαι Θεσσαλονίκη :P.
Posted Image

#419 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 posts

Posted 25 November 2010 - 23:43

Μάλιστα έχω να σου προτείνω και μέρος, μιας και είσαι Θεσσαλονίκη :P

Να υποθεσω στο στρατοπαιδο Παυλου Μελα απεναντι ή στη θέρμη? Αλλωστε καποιος με την δικη μου σωματικη πλαση δεν πιστευω να ειναι καταλληλος για ninjutsu

#420 Ryuji

Ryuji

• Members
  • 181 posts

Posted 26 November 2010 - 00:29

Όχι, είναι γυμναστήριο στο οποίο κάνουμε μέσα προπόνηση σε αίθουσα. Πάντως ο σωματότυπος που λες δεν παίζει καθόλου ρόλο, τουλάχιστον σε αυτήν την τέχνη.
Posted Image