Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πολεμικές Τέχνες
#436
Posted 06 January 2011 - 11:31
#437
Posted 06 January 2011 - 13:41
Ρε παιδια να κανω μια ερωτηση? Κουνγκ φου ή καράτε λεγεται? Ή είναι δυο διαφορετικά πράγματα?
:bahhh:What do they teach youngsters in schools these days?
Το Καρατε μπορει αρχικα να προηλθε απο την μεταβαση καποιων Κινεζων στην Okinawa,αλλα σαν αποτελεσμα,ειναι δυο τελειως διαφορετικα πραγματα.
Το kung-fu,ουσιαστικα,εφοσον χωριζεται σε δεκαδες ειδη,ειναι ολες οι Κινεζικες πολεμικες τεχνες μαζι.Ουσιαστικα,ειναι ενας ολοκληρος τροπος ζωης,και σιγουρα η παλαιοτερη μορφη πολεμικων τεχνων της Ασιας.
Το Καρατε,που σημαινει αδειο χερι, ειναι απλα η βασικοτερη Ιαπωνικη πολεμικη τεχνη,η οποια ειναι συνηθως απλουστερη απο τις περισσοτερες μορφες Kung-fu,και βασιζεται σε σταθερες κινησεις,ανεξαρτητα απο τον σωματοτυπο του χρηστη.
Συμφωνα και με την ονομασια του δεν περιεχει καθολου χρηση οποιουδηποτε οπλου.
Επειδη εγω δεν τα ξερω τελεια,και βαριεμαι να γραφω,θα μπορουσατε να απευθυνθητε και εδω για περεταιρω πληροφοριες...
http://en.wikipedia.org/wiki/Karate
http://en.wikipedia.org/wiki/Kung-fu
#438
Posted 06 January 2011 - 16:30
Μια απορία γι αυτό.Υπαρχουν πολλα παιδια που κανουν καρατε με σκοπο να φτασουν το πρωτο Dan,και μετα να σταματησουν.Αυτο πιστευω πως δεν εχει κανενα νοημα,γιατιτο μονο που θα κερδισουν θα ειναι μια ζωνη για ενθυμιο,για την οποια εδωσαν χιλιαδες ευρω.
Αν σταματήσει κάποιος σε εκείνο το σημείο(που είναι πολύ καλό) δε θα μπορεί να ξαναδείξει αυτοάμυνα σε μια δύσκολη περίπτωση?
#439
Posted 06 January 2011 - 16:37
Ρε παιδια να κανω μια ερωτηση? Κουνγκ φου ή καράτε λεγεται? Ή είναι δυο διαφορετικά πράγματα?
What Kamui said is true. Το Κουνγκ-φου (gōngfu - 功夫) ουσιαστικά περιλαμβάνει υποτίθεται όλες τις τέχνες κινέζικης αυτοάμυνας.
Flowers in darkness—
We can embrace their fragrance
even without light
-Hideshi's last haiku
#441
Posted 06 January 2011 - 18:03
Μια απορία γι αυτό.
Αν σταματήσει κάποιος σε εκείνο το σημείο(που είναι πολύ καλό) δε θα μπορεί να ξαναδείξει αυτοάμυνα σε μια δύσκολη περίπτωση?
Αυτο εξαρταται απο πολλους παραγοντες.
1.Ο τροπος εκμαθησης τεχνικων στο Dojo.
2.Η σωματικη δυναμη του θυματος και του αντιπαλου.
3.Αν μεχρι τοτε ο χρηστης πολεμικων τεχνων εχει συμμετασχει σε καποιους αγωνες και αν ειναι συνιθυσμενος στην αντιμετωπιση αληθινων αντιπαλων.
4.Αν ισως εχει συμμετασχει σε καποια ειδικα μαθηματα αυτοαμυνας στο κοντινο παρελθον.
5.Και φυσικα,η φορμα στην οποια βρισκεται εκεινη τη στιγμη το θυμα,και οι ευκαιριες που του παρουσιαζονται για να αντιδρασει.
Σημασια εχει οτι για να μαθεις να προστατευεις τον εαυτο σου δεν χρειαζεται να μπεις στον κοπο να κατσεις δεκα χρονια για να μαθεις την τεχνη απ'την καλη και την αναποδη.
Καποιος μπορει ανετα να ασχολιθει πιο απλα και πρακτικα με το θεμα,κυριως σε μια σχολη kick-boxing,vale tudo ή σε μια πολεμικη τεχνη που να βασιζεται στην αυτοαμυνα οπως το Judo.
#442
Posted 06 January 2011 - 19:08

Εγω κεντο θέλω να κάνω οταν τελίωσω αλλα δεν ξέρωμ που >.>
#443
Posted 06 January 2011 - 19:51
@BoredForLife: Έχω κάποιους φίλους που κάνουν κέντο κοντά στο κέντρο..Αν θες θα μάθω τί που πώς πόσο...
Flowers in darkness—
We can embrace their fragrance
even without light
-Hideshi's last haiku
#444
Posted 06 January 2011 - 20:06
#445
Posted 07 January 2011 - 16:15
Flowers in darkness—
We can embrace their fragrance
even without light
-Hideshi's last haiku
#446
Posted 13 January 2011 - 20:31
Το wushu σαν άθλημα ασχολείται με φόρμες και ήταν πάντα κωλοτούμπες και χοροί. Το san da/sanshoo που ασχολείται με το μαχητικό κομμάτι, είναι ουσιαστικά kickbox με ρίψεις και είναι πολύ ενδιαφέρον για όποιον μπορέσει να βρει σχολή.
Για πολεμικές τέχνες που έχουν επαφή, υπάρχουν παντού σύλλογοι πάλης, πυγμαχίας, kickbox, muay thai, τζούντο κλπ. και τελευταία αρκετές βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου και mma. Η επαφή είναι αρκετά σκληρή ώστε να υπάρχει ρεαλισμός, αλλά υπάρχει προσοχή ώστε να αποφευχθούν οι τραυματισμοί.
Συχνά κάνουμε αστεία περί σαδομαζοχισμού, αλλά κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δε θέλει να κάνει κακό στο συναθλητή του και φυσικά να πάθει κακό ο ίδιος. Από εκεί και πέρα έχω γράψει tl;dr περί της ανάγκης του ανθρώπου να αποδεχτεί την επιθετικότητά του και να τη χειραγωγήσει, χωρίς να την κρατάει φυλακισμένη και να ντρέπετε μεν, αλλά χωρίς να την αφήνει ανεξέλεγκτη και να γίνεται κίνδυνος για τους γύρω του δε, στις προηγούμενες σελίδες.
Τώρα, ο χαρακτηρισμός "ζωώδης βία" μου φέρνει άσχημες εικόνες, και ιστορίες τρόμου για μόνιμες βλάβες. Αν προπονείσαι με ζωώδη βία, η σταδιοδρομία σου μάλλον δε θα κρατήσει πολύ. Πέρα από τον κίνδυνο για τραυματισμό, υπάρχει και το ψυχολογικό κομμάτι. Συχνή κριτική είναι ότι το meathead mentality λειτουργεί για να φιλτράρονται οι λίγοι φυσικά επιθετικοί, ή τουλάχιστον αρκετά υπομονετικοί ασκούμενοι, όχι για να μάθει ο καθένας με το δικό του ρυθμό.
Μια απορία γι αυτό.
Αν σταματήσει κάποιος σε εκείνο το σημείο(που είναι πολύ καλό) δε θα μπορεί να ξαναδείξει αυτοάμυνα σε μια δύσκολη περίπτωση?
Use it or lose it. Η αντοχή σου θα φύγει σε θέμα εβδομάδων, και ο χρονισμός σου όλο και θα μειώνεται όσο περνάει ο καιρός. Οι τεχνικές γενικά μένουν στη μυικά μνήμη για καιρό, αλλά χωρίς τα προηγούμενα, δεν έχουν ιδιαίτερη χρησιμότητα. Πάντως, για άλλη μια φορά, οι πολεμικές τέχνες είναι άσχημη επένδυση για αυτοάμυνα. Πολύς χρόνος, πολύς κόπος, μικρό αποτέλεσμα.
Edited by MetahumanPrototype, 13 January 2011 - 20:47.
#447
Posted 14 January 2011 - 01:01
Η απάντηση σε αυτό που ζητάς είναι η λέξη "παραδοσιακό". Αν ψάξεις λίγο θα βρεις και βασικά τώρα που το σκέφτομαι, όλοι διδάσκουν το παραδοσιακό. Το αγωνιστικό μέρος είναι το light ή το semi...Αλλά υπάρχουν και στυλ που αγωνίζονται και full. Μπορείς βέβαια να συνεννοηθείς και με ον εκάστοτε δάσκαλό σου.
Παραδοσιακό full-contact έκανα, δεν είναι το ίδιο με αυτό που περιγράφω αλλα τέλλοσπάντων.
#448
Posted 14 January 2011 - 01:28
Ποιο απ'τα δυο είναι to πιο "σκληρό"?
#449
Posted 14 January 2011 - 03:06
Το kyokushin χρησημοποιεί γυμνά χέρια αλλά χωρίς γροθιές και αγκώνες στο κεφάλι(λακτίσματα και γόνατα επιτρέπονται), αν και υπάρχουν πλέον επίσημες διοργανώσεις που τα επιτρέπουν, με γάντια, στον οργανισμό του Royama, όπως και αρκετές σχολές που τα προπονούσαν ανεπίσημα και παλιότερα. Το αποτέλεσμα είναι "ψημένα" χέρια και σώμα.
Η μεγάλη διαφορά του muay thai είναι ο εναγκαλισμός, κι όχι οι ιπτάμενες γονατιές και οι αγκώνες, που δε θα έχουν σημασία όσο είσαι ακόμα σχετικά αρχάριος. Αυτό το τονίζω, γιατί στη δύση δεν δίνουν τόση έμφαση, και οι περισσότερες σχολές που διαφημίζουν muay thai στην Ελλάδα κάνουν kickbox με κανόνες low kick, οπότε ρώτα συγκεκριμένα.
Μόλις πήρα χαμπάρι ότι είσαι στην Πάτρα. Εκεί θα αρχίσεις; Έχεις κάποιους συγκεκριμένους συλλόγους κατά νου, γιατί έκανα προπόνηση στο Σπάρτακο και αν ξαναβρώ σπίτι στην περιοχή θα ξαναρχίσω από Φλεβάρη.
#450
Posted 18 January 2011 - 03:09