Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πολεμικές Τέχνες
Posted 26 November 2010 - 15:03
Posted 26 November 2010 - 18:12
thanks ομως οι 60αρηδες που λες λογικα δε ξεκινησαν στα γεραματα τους, προφανως το κανουν απο μικροι, το σωμα τους ειναι σε φορμα κι αντεχει ακομα.
εγω δυστυχως τα τελευταια δεκα χρονια εχω χασει τη φορμα μου! αν γραφτω τελικα ελπιζω να τη ξαναβρω, και γι'αυτο μονο (μαζι με το θεμα αυτοπεποιθησης) θα το κανα. δεν με ενδιαφερει να δερνω κοσμο, εχω να μπλεξω σε καβγα απ'τα 18 μου, κι εννοειται πλεον δε παιζω ξυλο.
χρονος υπαρχει, θεμα ορεξης κι ενεργειας ειναι...
Δυστυχώς όσο περιμένεις ούτε νεότερος γίνεσαι, ούτε η φυσική σου κατάσταση καλυτερεύει. Δοκίμασε προπόνηση για 1-2 μήνες, 3 φορές την εβδομάδα. Αν δεις ότι δεν υπάρχει βελτίωση, μπορείς απλά να σταματήσεις. Όσο και να το φιλοσοφήσεις, αν δε δεις τι γίνετε πρακτικά, ουσιαστικό συμπέρασμα δε βγαίνει.
Γενικά, οι πολεμικές τέχνες απαιτούν αρκετά καλή φυσική κατάσταση. Μπορείς να κάνεις βασικές ασκήσεις παράλληλα με τις πολεμικές τέχνες για να ξαναβρείς τη φόρμα σου ποιο γρήγορα(κάμψεις, καθίσματα, οριζόντιες έλξεις) για 2-3 σετ, τις μέρες που δεν κάνεις προπόνηση. Μπορεί να μη χρειαστεί καν, αλλά προς θεού, όχι τρέξιμο.
Οι περισσότεροι ασκούμενοι στις πολεμικές τέχνες δεν ενδιαφέρονται να δέρνουν κόσμο, αλλά αν βγάλεις την επαφή, σταματούν να είναι πολεμικές. Αν το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι η φυσική κατάσταση και αυτοπεποίθηση, θα σου πρότεινα γυμναστήριο και stronglifts αντί για πολεμικές τέχνες.
Edit: Τώρα είδα ότι είσαι 26. Έλα ρε συ, δε σε πήρανε και τα χρόνια... Υπάρχουν κάποιοι σύλλογοι που δε δέχονται ενήλικες, αλλά αυτό γίνεται επειδή θέλουν παιδάκια που στη συνέχεια θα κάνουν αγωνιστική σταδιοδρομία. Στα 26 σου δεν είσαι για κανένα λόγο μεγάλος για να αρχίσεις οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. Υπάρχουν άνθρωποι που αρχίζουν στα 50 και 60. Φαίνεται πως ξέχασαν να τους πουν πως είναι πολύ μεγάλοι... Στο χέρι σου είναι.
Δεν ξερω αν η πυγμαχια θεωρειται πολεμικη τεχνη. Αν ναι εχει καλως, κανω εδω και 1,5 μηνα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Επισης εκανα για 4 Χρονακια Tae-Kwon-Do, καθυστερησα λιγο επειδη ειχα χασει μερικες εξετασεις αλλα την πηρα τη μαυρη.
Οσο για την αυτοαμυνα που λεγαμε. Ο δασκαλος της πυγμαχιας ενα πολυ σοφο ρητο μου ειπε, του φευγατου η μανα ποτε δεν εκλαψε. Συμφωνο απολυτα και σε καταστασεις που απλα υπαρχει υπερβολικα μεγαλη αριθμητικη υπεροχη ειναι καλυτερα να δωσεις μια-δυο, να βρεις ενα ανοιγμα και να αρχισεις να τρεχεις σαν να μην υπαρχει αυριο. Tae-Kwon-Do ειχα χρησιμοποιησει ασυναισθητα παλια για αυτοαμυνα μαζι με εναν φιλο που μας την ειχαν πεσει 3 ατομα. Καλα τα πηγαμε...
Οταν κανω τη σταδιοδρομια μου ως πυγμαχος θελω να αρχισω κατι για ποδια ή λαβες. Για λαβες εχω σκεφτει να αρχισω Aikido που εχω διαβασει πολλα και ακουγεται πολυ καλο. Για ποδια υποθετω οτι ή θα γυρισω στις ριζες μου ή θα αρχισω Muai Thai. Εσεις τι προτεινετε?
Για λαβές δε θα σου πρότεινα aikido και ninjutsu. Στις περισσότερες σχολές, η προπονητική τους δεν είναι ιδιαίτερα ρεαλιστική. Το καλύτερο θα ήταν να δεις από πρώτο χέρι όλες τις επιλογές πριν καταλήξεις σε μία. Εγώ σου προτείνω να αρχίσεις τζούντο ή βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου. Για σχολές τζούντο δεν είμαι σίγουρος, αν και μπορείς να καλέσεις την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο(μιας και στο site τους δεν τους έκοψε να βάλουν τηλέφωνα και διευθύνσεις εκτός από τα ονόματα των συλλόγων...). Βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου κάνει ο Νίκος Γούγουλας στη Χαλάστρα. Το site του είναι το www.bjj-karate.gr.
Για λακτίσματα το Muay Thai και το Kick Box είναι δοκιμασμένες επιλογές. Αν έχεις ήδη μαύρη ζώνη στο TKD θα είχε ενδιαφέρον να δεις κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις.
Edited by MetahumanPrototype, 26 November 2010 - 18:50.
Posted 26 November 2010 - 18:39
εχεις απολυτο δικιο, απλα ξερεις ειναι κι αλλα πραγματα στη μεση που 'τρεχουν' λογο καθημερινοτητας, επισης ειναι και θεμα διαθεσης περισσοτερο, εχω μαθει πλεον σε συγκεκριμενο προγραμμα, γι'αυτο δεν εχω γραφτει ακομα (αν γραφτω κι ολας)...Δυστυχώς όσο περιμένεις ούτε νεότερος γίνεσαι, ούτε η φυσική σου κατάσταση καλυτερεύει. Δοκίμασε προπόνηση για 1-2 μήνες, 3 φορές την εβδομάδα. Αν δεις ότι δεν υπάρχει βελτίωση, μπορείς απλά να σταματήσεις. Όσο και να το φιλοσοφήσεις, αν δε δεις τι γίνετε πρακτικά, ουσιαστικό συμπέρασμα δε βγαίνει.
ολα αυτα τα εχω στο μυαλο μου, και οι περισσοτεροι απλα γραφονται γυμναστηριο και τελειωνει εκει η υποθεση. εμενα μου φαινεται καπως σκετο το γυμναστηριο, προτιμω να μαθω μια τεχνη παραληλα, ετσι κι αλλιως μαθαινωντας τη γυμναζεσαι ουτως ή αλλως και ξαναποκτας τη φορμα σου (τουλαχιστον).Αν το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι η φυσική κατάσταση και αυτοπεποίθηση, θα σου πρότεινα γυμναστήριο και stronglifts αντί για πολεμικές τέχνες.
Posted 26 November 2010 - 19:46
εχεις απολυτο δικιο, απλα ξερεις ειναι κι αλλα πραγματα στη μεση που 'τρεχουν' λογο καθημερινοτητας, επισης ειναι και θεμα διαθεσης περισσοτερο, εχω μαθει πλεον σε συγκεκριμενο προγραμμα, γι'αυτο δεν εχω γραφτει ακομα (αν γραφτω κι ολας)...
Αυτό είναι το πρόβλημα που έχουμε όλοι. Σε τέτοια θέματα όσο λιγότερο το σκέφτεσαι, και όσα περισσότερα κάνεις, τόσο το καλύτερο. Το πρώτο βήμα είναι να μπεις και να ρωτήσεις ημέρες, ώρες και τιμή. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις και στο τέλος βλέπεις ότι δεν είναι τόσο τραγικά. Η εβδομάδα έχει 168 ώρες. Να δώσεις 2-3 για κάτι που σου αρέσει δεν είναι τόσο μεγάλη θυσία, αλλά δε το καταλαβαίνεις μέχρι να το κάνεις.
ολα αυτα τα εχω στο μυαλο μου, και οι περισσοτεροι απλα γραφονται γυμναστηριο και τελειωνει εκει η υποθεση. εμενα μου φαινεται καπως σκετο το γυμναστηριο, προτιμω να μαθω μια τεχνη παραληλα, ετσι κι αλλιως μαθαινωντας τη γυμναζεσαι ουτως ή αλλως και ξαναποκτας τη φορμα σου (τουλαχιστον).
Το γυμναστήριο μπορεί να γίνει πολύ ενδιαφέρον όταν έχεις σχέδιο και στόχους. Γι΄αυτό σου πρότεινα τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Καλύπτει και το πρόγραμμα, και τη δίαιτα, και την παρακίνηση. Το αστείο είναι ότι ποτέ δε μου άρεσε το γυμναστήριο σαν ιδέα, αλλά το έψαξα παραπάνω για να βελτιώσω τις επιδόσεις μου. Πάντως αν ενδιαφερθείς να αυξήσεις τη φυσική κατάστασή σου με άλλους τρόπους, δεν είναι ανάγκη να γραφτείς γυμναστήριο. Μπορείς να φτάσεις σε πολύ καλό σημείο με καλισθενικές ασκήσεις.
Posted 26 November 2010 - 20:36
Δεν ξερω αν η πυγμαχια θεωρειται πολεμικη τεχνη. Αν ναι εχει καλως, κανω εδω και 1,5 μηνα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος
θεωρειται και μαλιστα απο τις πιο παλιες. Βεβαια υπαρχει κινδυνος μακροχρονια να παραμορφωθει η μυτη σου και να εχεις μικροπροβληματακια αναπνοης. Ετσι την επαθε ο αδερφος μου.
Posted 26 November 2010 - 21:22
αν κι οπως ειπα δεν ειναι τοσο θεμα χρονου οσο διαθεσης, ελπιζω απ'τις αρχες του 2011 να το ενταξω κι αυτο στο προγραμμα μου, να ξεκινησω σιγα σιγα...Αυτό είναι το πρόβλημα που έχουμε όλοι. Σε τέτοια θέματα όσο λιγότερο το σκέφτεσαι, και όσα περισσότερα κάνεις, τόσο το καλύτερο. Το πρώτο βήμα είναι να μπεις και να ρωτήσεις ημέρες, ώρες και τιμή. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις και στο τέλος βλέπεις ότι δεν είναι τόσο τραγικά. Η εβδομάδα έχει 168 ώρες. Να δώσεις 2-3 για κάτι που σου αρέσει δεν είναι τόσο μεγάλη θυσία, αλλά δε το καταλαβαίνεις μέχρι να το κάνεις.
μπα αυτη τη περιοδο πιο πολυ με ελκυει το Karate, αμα αργοτερα κουραστω απ'αυτο, ισως πηγαινω μονο γυμναστηριο, απλα για να μη χασω τη φορμα μου παλι.Το γυμναστήριο μπορεί να γίνει πολύ ενδιαφέρον όταν έχεις σχέδιο και στόχους. Γι΄αυτό σου πρότεινα τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Καλύπτει και το πρόγραμμα, και τη δίαιτα, και την παρακίνηση. Το αστείο είναι ότι ποτέ δε μου άρεσε το γυμναστήριο σαν ιδέα, αλλά το έψαξα παραπάνω για να βελτιώσω τις επιδόσεις μου. Πάντως αν ενδιαφερθείς να αυξήσεις τη φυσική κατάστασή σου με άλλους τρόπους, δεν είναι ανάγκη να γραφτείς γυμναστήριο. Μπορείς να φτάσεις σε πολύ καλό σημείο με καλισθενικές ασκήσεις.
Posted 05 December 2010 - 18:20

Posted 04 January 2011 - 14:33
μπορει καποιοσ να μου πει αν υπαρχει καμμια σχολη iaido, kendo η ninjutsu στον Πειραια?
Posted 04 January 2011 - 19:45
Posted 04 January 2011 - 20:06
Posted 05 January 2011 - 09:26
Είσαι 15 τί μαθήματα έχεις που να σε αποσυντωνίζουν απο τις 3 ώρες την εβδρομάδα που θα κάνεις κάτι; Και μην μου αρχίσεις με ιδιαίτερα κτλ. Εγώ μόνο για φέτος το παράτησα για τις Πανελλήνιες και έβαλα αμέσως πόσα κιλά, τρομάζω την ώρα και την στιγμή που θα γυρίσω τα πνευμόνια μου απλά θα παρακαλάνε για έλεος.
Οταν το παρατησα ήμουν μπλε ζωνη και ο δασκαλος ήθελε να πηγαινω 3-4 φορες την εβδομαδα..... Και επρεπε να κανω και όλα τα μαθηματα κτλπ κτλπ....
Posted 05 January 2011 - 09:37
Τα λοιπά που λες είναι ανουσια, είσαι 15, είναι σίγουρο ότι έχει το διαθέσιμο χρόνο, το αν βαριέσαι είναι άλλη συζητηση και άλλη ιστορία.
Posted 05 January 2011 - 13:06
Συμφωνω απόλυτα με κάθε λέξη που εγραψες >.> Το άλλο βασικά που μου την σπάει με τις ζώνες (πιο γενικα) είναι αυτό που γίνεται πάντα : "Αααααα κοιτα έχω μάυρη ζώνη είμαι καλύτερος απο εσένα νουμπα!':hero: Karate kid in real life.....Καλά οι ζωνες γενικά στην Ελλάδα δεν λένε και πολλά. Συνηθως, οι εξεταστές είναι επιοικης στην κριτικη τους γιατι το να μην περάσουν κάποιον απλουστατα δεν έχει κανένα κέρδος (όλες οι ομοσπονδίες πληρωνονται μία φορά και μόνο για κάθε ζωνη.) Εκεί που αντικειμενικά δυσκολευουν τα πράγματα είναι στην μαυρη (γι'αυτό και ακους να λένε ότι θες 5 χρόνια μέχρι την καφέ, γιατί πολυ απλά τόσα προλαβαίνεις για να δωσεις τις εξετάσεις, και άλλα 5 για να πάρεις την μαυρη) γιατι με την μαυρη λαμβάνεις και το δικαίωμα να διδάσκεις. Γι'αυτό και συχαίνομαι αυτό το πράγμα με τις ζωνες.
Βασικά η μόνη μέρα που έχω ελεύθερη είναι η δευτέρα και τότε προτιμώ να διαβάσω ένα βιβλιο ή να κάτσω να κάνω κανα σχέδιο παρα να πάω να γυμναστώ(αν και αρχισα γυμναστηριο τωρα :Ρ) Και ναι βαριεμαι να πηγαίνω για tae-kwon-do γιατι με απογοητευσε γενικά ως άθλημα (ειχα πορωθει άγρια όταν ήμουν 9 με τους ολυμπιακους του 2004 αλλα αυτο είναι άλλη ιστορια) και προτιμώ να πάω να παίξω μπασκετ με τους φίλουσ μου παρά να εξασκώ συνέχεια τεχνικές αυτοάμηνας και να τρέχω γυρω γυρω στο "dojo":uhh:Τα λοιπά που λες είναι ανουσια, είσαι 15, είναι σίγουρο ότι έχει το διαθέσιμο χρόνο, το αν βαριέσαι είναι άλλη συζητηση και άλλη ιστορία.
Posted 05 January 2011 - 14:02
Τα περισσοτερα παιδια στα 15 περιπου τα ιδια λενε.
Υπηρξε και σε μενα μια περιοδος που ειχα πεσει σε πολυ κακη φορμα και κοντεψα να σταματησω το karate,βλεποντας ολους τους συνομηλικους μου να προχωρανε στη μαυρη και εμενα να μενω πισω χανοντας μαθηματα.
Τωρα που ξεμπερδεψα με τις πολες υποχρεωσεις και εχω χρονο να πηγαινω και στα δυο μαθηματα,δεν το μετανιωνω καθολου που συνεχισα.
Το θεμα ειναι αν πραγματικα σου αρεσει η πολεμικη τεχνη.
Αν εχεις ως αποκλειστικο σκοπο να προχωρισεις τις ζωνες,δεν θα βρεις και πολυ νοημα.
BoredForLife,αν το σταματησες επειδη εγινε πραγματικα κουραστικο και το βαρεθηκες,τοτε μαλλον εκανες καλα.
Εγω παντως ειμαι τις γνωμης να μην βαζουμε το σχολειο και τα φρονηστηρια πανω απο τις αγαπημενες μας ασχολειες,γιατι μετα ισως ειναι πολυ αργα για να τις συνεχισουμε.
Οσον αφορα τις ζωνες,συμφωνω απολυτως,οι ομοσπονδιες εχουν κανει το συστημα ολοκληρη επιχηρηση.Τωρα πια οι εξετασεις εχουν γινει τοσο ανουσιες και ακριβες,που πρεπει καποιος να ποροσπαθησει για να μεινει στην ιδια ζωνη.
Δεν λεω πως ειναι σωστο να απογοητευουν τα παιδια που δυσκολευοται,αλλα οχι και να βλεπεις αντικειμενικα καθυστεριμμενα παιδια να εχουν μπλε και μωβ ζωνη.
Η μαυρη σιγουρα διαφερει σε μερικα σημεια,αλλα το πρωτο Dan ειναι μονο η αρχη.
Δεν αλλαζει και τιποτα τοσο σημαντικο,σημασια εχει η διαδηκασια που περνας για να την παρεις και η ορεξη που σου προκαλει να συνεχισεις χωρις καποιον συγκεκριμμενο στοχο.
Υπαρχουν πολλα παιδια που κανουν καρατε με σκοπο να φτασουν το πρωτο Dan,και μετα να σταματησουν.Αυτο πιστευω πως δεν εχει κανενα νοημα,γιατιτο μονο που θα κερδισουν θα ειναι μια ζωνη για ενθυμιο,για την οποια εδωσαν χιλιαδες ευρω.
Posted 06 January 2011 - 00:52