Και όχι, δεν με ενδιαφέρει πόσο άχρηστη είναι από τη στιγμή που μου αρέσει...
x2:thatsit:
Πολλά πράγματα στη ζωή μας δεν είναι καθόλου απαραίτητα και όμως ξοδεύουμε πολύ χρόνο και χρήμα σε αυτά.
Σημασία έχει να σου αρέσει αυτό που κάνεις!
ontopic: Η quenya είναι μία γλώσσα που δημιουργήθηκε από έναν κορυφαίο φιλόλογο (εχμ.., τον Τόλκιν εννοείτε) για την περαιτέρω ολοκλήρωση του φανταστικού κόσμου που έπλασε. Δεν σταμάτησε όμως ποτέ να γράφει ιστορίες για τον κόσμο της Μέσης Γης ώσπου που πέθανε και γι'αυτό είναι ανολοκλήρωτο το έργο του καθώς αρκετές ιστορίες είναι μισοτελειωμένες.Κατά την γνώμη μου και άλλα 50 χρόνια να είχε ζήσει δεν θα σταμάταγε να γράφει ιστορίες για την Μέση Γη!
Την quenya, όπως το βλέπω εγώ, δύο λόγοι υπάρχουν για να την μάθεις:
1. Είσαι ξετρελαμένος/ερωτευμένος/κολλημένος με τα βιβλία του Τόλκιν και θέλεις να μάθεις και την γλώσσα των ξωτικών για να ανακαλύψεις και άλλα πράγματα μέσα από την σημασία κάποιων ονομάτων. Και πιστέψτε με όταν έχεις διαβάσει τα βιβλία του 5-10-άπειρες φορές και τα ξέρεις όλα απέξω, τότε γνωρίζοντας και την γλώσσα στην οποία υπάρχουν πάμπολλες ονομασίες στα βιβλία του ενθουσιάζεσαι και μόνο στο γεγονός ότι θα σου αποκαλυφθούν νέα (έστω και μικρής σημασίας) πράγματα!
2. Σου αρέσουν απλά(δεν ξετρελένεσαι κιόλας) τα βιβλία του Τόλκιν (ναι είναι βασική προϋποθεση πιστεύω) και είσαι και φιλόλογος και θέλεις να δεις πως είναι η γλώσσα που έχει δημιουργήσει ένας άνθρωπος μόνος του, γιατί όπως και να το κάνουμε το να δημιουργείς μία γλώσσα από το μηδέν είναι μεγάλο κατόρθωμα...!