Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Mecha anime (γενική συζήτηση)
Καταχωρήθηκε 18 Ιούνιος 2012 - 13:07
Καταχωρήθηκε 18 Ιούνιος 2012 - 22:31
Παληκάρια, όταν μπάζουμε έναν νέο στον θαυμαστό κόσμο των mecha, δεν τον ξεκινάμε με old-skool anime του είδους όπως Gunbuster και Getter Robo. Παίζει να "κλωτσήσει" και να μας πει "μα τί βρίσκετε σ' αυτές τις παλιατζούρες;". Πρώτα τον ψήνουμε μ' ένα σύγχρονο mecha (για την οποία δουλειά το TTGL είναι ταμάμ λουκούμι), κι αφού "γλυκαθεί" και ζητήσει κι άλλα, τον πλακώνουμε με όλα τα classics. Trust me.
Όσο για Evangelion, αργότερα... πολύ αργότερα.
το Gunbuster δεν θα το χαρακτηριζα old school, ειναι απο τα πρωτα μοντερνα mecha, θα το ελεγα το Gurren Laggan των 80s μαλιστα. και τα Blue Ray ανεβαζουν 1000 φορες την ποιοτητα σε σχεση με τα χαμηλης ποιοτητας hard subs που βλεπαμε τοτε. το κανει ακομα πιο προσιτο ετσι.
Καταχωρήθηκε 18 Ιούνιος 2012 - 22:50

τώρα αν κάποιος ήταν τελείως καινούριος στα άνιμε και έψαχνε κάτι mecha , ίσος να τον κατευθυνα και προς gurren lagann ή eurika 7 ή macross ...που είναι και πιο "καινούρια" και βαδίζουν και σε πιο νορμαλ καταστάσεις

Επίσης και τα Gundam θα πρότεινα

Tώρα απτην άλη στη περίπτωση μου...πιο καλό mecha θα μου προτείνατε? ^^ και τα old-school δεκτά

Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2012 - 13:28
Tώρα απτην άλη στη περίπτωση μου...πιο καλό mecha θα μου προτείνατε? ^^ και τα old-school δεκτά
Orguss. ειναι καλο και στο σεναριο και στο σχεδιο και στο animation. το δευτερο Ονa δεν επειγει.
Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2012 - 16:31

και το lain, πάρα πολύ ωραίο ^^ αν και όχι τόσο γνωστόν :/
Thanks, δεν το έχω δει το συγκεκρίμενo...ωραίο φαίνεται με μια πρώτη ματιά

P.S: έχω και πολύ καιρό να δω σειρά της συγκεκριμένης δεκαετίας

Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2012 - 17:58
αντε μην πω καμια κουβεντα.....
αν και η ιδανικοτερη προταση θα ηταν η Nadesico. και σχετικα προσφατη ειναι και φορο τιμης αποδιδει στα κλασσικα mecha, πολυ καλυτερα απο τη λαγανα.
Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2012 - 19:28
ερωτηση...ψαχνωντας να βρω για το gunbuster ειδα οτι δεν ειναι σειρα αλλα ova 6 επ...του 1980φευγα και βρηκα και αλλη μια του 2006 αλλα 6επ...ειναι συνεχεια του πρωτου...?
βεβαια μετα το TTGL δυσκολα θα κολλησω παλι με αλλη σειρα του ειδους...(το εχω αυτο θελω λιγο καιρο να ξεκολλησω ,να στανιαρω και να προχωρησω στην επομενη....)
εχετε να δωσετε καμια προταση ..?απο 2005 και μετα πανω στα βηματα του TTGL....eurika 7 δεν μου εχουν κινηση την περιεργεια...ειδικα στο 7 το να βλεπω ενα mecha να κανει skate δεν με ενθουσιαζει(αν κανω λαθος πειτε μου να το δω...μην το χασω...)
Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2012 - 21:26
μολις ειδα το TTGL...και χαζεψα...(αργησα το ξερω αλλα ειχα μια αποχη απο τα δρομενα εδω και 2,5-3 χρονια)ανεβηκε στην κορυφη για μενα της λιστας μου.............
ερωτηση...ψαχνωντας να βρω για το gunbuster ειδα οτι δεν ειναι σειρα αλλα ova 6 επ...του 1980φευγα και βρηκα και αλλη μια του 2006 αλλα 6επ...ειναι συνεχεια του πρωτου...?
δεν εχουν καμια σχεση, με εξαιρεση τα δυο τελευταια λεπτα του τελευταιου επεισοδιου. απλα μοιαζουν στο σεναριο καπως. στην πρωτη συμμετειχε και ο Hideaki Ano. αν σου αρεσε το TTGL θα σου αρεσουν και αυτα. κατ'εμε το TTGL ειναι απαιχτο στο πρωτο μισο, μετα ομως χαλαει με εξαιρεση τα τελευταια επεισοδια.
παντως επικες μαχες τετοιου ειδους υπαρχουν μονο στα TTGL, Gunbuster και Gunbuster 2.
το Gunbuster 2 απο την αλλη περασε καιρος που το ειδα. μοιαζει και αυτο στο TTGL, απλα εκει οι χαρακτηρες ειναι πιο ισορροπημενοι και συμπαθεις. και αυτο γιατι στο TTGL ειτε θα τους λατρεψεις, ειτε θα τους μισησεις. και δυστηχως η μικρη διαρκεια εμποδιζει περαιτερω αναπτυξη χαρακτηρων, κατι ωστοσο που το πρωτο Gunbuster πετυχαινει αρκετα καλυτερα. στο sequel ειναι πιο light oι χαρακτηρες, ισως και λογω σχεδιου.
στο πρωτο Gunbuster το σεναριο επισης και η ψευδοεπιστημη εξηγουνται καλυτερα. μετα το τελος του επεισοδιου υπαρχουν κατι λιγολεπτα και αστεια μαθηματα ψευδοεπιστημης οπου οι πρωταγωνιστες chibi προσπαθουν να μας εξηγησουν αυτους τους αγνωστους σε εμας ορους.
δυστηχως στα αλλα αυτο δεν γινεται με τοσο κατανοητο τροπο. και τα references σε αλλα ανιμε γινονται επισης
Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2012 - 00:17
τελως παντων περασε και αυτο στην ιστορια...
τωρα τι κανουμε....
κατεβασα το gunbuster....αντε να δουμε....παντως θελω και κατι σε ποιο νεας γενιας...αυτος ο συνδιασμος mecha-comedy-drama- σε σωστες δοσεις ειναι κατι που δυσκολα το βρισκεις και θα ηθελα να το ξαναδω.....
κατεβασα παρεα με το gunbuster και το aquariοn ,,,,,, any idea...???
Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2012 - 00:20
Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2012 - 07:24
στο TTGL δεν μπορεις να πεις οτι ''χαλαει''στο δευτερο μισο..απλα σοβαρευει αρκετα σε σχεση με το πρωτο μισο που εχεις δει τα mecha να κανουν κολοτουμπες να βγαζουν γλωσσα(και το επικο οτι μιλανε οι pilotes και το mecha ανοιγοκλεινει το στομα..σορρυ αλλα αυτο δεν το εχω ξαναματαδει)...
σοβαρευει μεν αλλα δεν προσφερει και τιποτα πρωτοτυπο. τετοιες ιστοριες τις εχουμε χιλιοδει. εκτος βεβαια απο τους "πρωτοετεις" που πρωτη φορα βλεπουν mecha που θυμιζει τα παλια. η σειρα Nadesico επαναλαμβανω ειναι πολυ καλυτερη σε αυτον τον τομεα. για αυτο και χαλαει λιγο
Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2012 - 09:55
θα της ριξω μια ματια τοτε..μου εχεις εξαψει την περιεργεια με την επιμονη σου.........η σειρα Nadesico επαναλαμβανω ειναι πολυ καλυτερη σε αυτον τον τομεα. για αυτο και χαλαει λιγο
looooooooooooooooooooooooooooooooool.............................clever bot likes TTGL.....!!!!!!
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από vectrapearl: 20 Ιούνιος 2012 - 11:38
Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2012 - 12:11
θα της ριξω μια ματια τοτε..μου εχεις εξαψει την περιεργεια με την επιμονη σου.........
αν δεις σε πιο τριο κανει αφιερωμα ενας οτακου στη σειρα, θα καταλαβεις γιατι
Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2012 - 12:26
αν δεις σε πιο τριο κανει αφιερωμα ενας οτακου στη σειρα, θα καταλαβεις γιατι
παμα λιγο παλι γιατι ειμαι και'' απο χωριο και δεν τα πιανω''........
εχει μεσα στην σειρα χαρακτηρα οτακου που κανει αφιερωμα σε τριο..........?????
give me some info please γιατι το ξεκιναω σε λιγο αμα ειναι.............

edit1..
ωραια ολα τα τορρεντ ειναι νεκρα.....και δεν μπορω να το βρω πουθενα.................

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από vectrapearl: 20 Ιούνιος 2012 - 14:25
Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2012 - 15:37
Code Geass
Mobile Suit Gundam 00
Macross Frontier
Full Metal Panic!(αυτό αναφέρθηκε αλλά ας το δώσουμε άλλη μία ΧD)
ακόμα και το Broken Blade που αν και υστερεί αρκετά με τα παραπάνω έχει πολύ καλές σκηνές δράσεις
Σχετικά με το Gunbuster είναι από τα καλύτερα mecha ever αλλά τα πρώτα 6 OVA του 1988 ίσος είναι λίγο δύσπεπτα εν έτη 2012 ιδικά τα πρώτα 2 ΧDDD ωστόσο δεν πρέπει πιστεύω κάποιος να τα παραλείψει γιατί από την μία βοηθάνε στην κατανόηση του Gunbuster 2 και επίσης προσδίδει πολύ “αξία” στο τέλος του (ίσος ένα από τα καλύτερα endings κατ εμε ΧD)
Σχετικά με το Patlabor οι ταινίες είναι πάρα πολύ καλές αλλά τα Mecha είναι μάλλον δευτερεύον θέμα (αν όχι τριτεύων

Τέλος θα πρότεινα και το Escaflowne που αν και παλία σειρά σχετικά είναι ο μοναδικός πετυχημένος συνδυασμός Mecha και fantasy που έχω δει.
Όσο για το Evangelion απλά δείτε το XDD