Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
- - - - -

Γενική συζήτηση για τον στρατό


  • Please log in to reply
282 replies to this topic

#61 kenji

kenji

    Arbeit macht frei

  • Members
  • 82 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2007 - 21:03

ορισμενα πραγματα ειναι αυτονοητα, δεν χρειαζονται αναλυσεις επι αναλυσεων... και δεν εχουν ολοι την ορεξη σου.. θελω να γραφω πραγματα σχετικα με τα ανιμε σε τελικη αναλυση..

Αν δεν έχεις την όρεξη τότε στη συγκεκριμένη συζήτηση μην αναφέρεσαι ούτε σε μένα ούτε στις θέσεις μου. Τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία. Κανείς ΔΕΝ σε ανάγκαζει να συμμετέχεις σε μια συζήτηση-thread, πολύ περισσότερο να trollareis να το παίζεις και αθώα Μαγδαληνή.

οι "φιλοι" μας θελουν να γλιτωσουν απο τους στρατηγους και να αφεθουν στην ολοκληρωτικη διακυβερνηση του Αλλαχ. Το θεωρεις αυτο καλυτερο? Και αντε μπορεις να συνενοηθεις με 200,000 Κωνσταντινοπολιτες που εχουν βγει απο τις σπηλιες τους. Με τα εκατομυρια που κανουν περιτομη στις κορες τους και ονειρευονται να φανε τους απιστους ραγιαδες τι γινεται?
Η Τουρκια εχει σοβαρα προβληματα. Δεν βλεπω γιατι δεν πρεπει να φυλαμε τα ρουχα μας, για να εχουμε τα μισα.. (και δεν εννοω να εισβαλουμε η κατι τετοιο ακυρο)

200000? Θα ήθελες πολύ(θα μου είναι πολύ πιο εύκολο πάντως να συνενοηθώ με αυτούς, παρά με κάτι νεοελληναράδες. Αυτό είναι το σίγουρο)? Φαντάζομαι ότι τους εξισώνεις με τους Ταλιμπάν(τι να πούμε δηλαδή και για του freedom fighters). Περιμένεις να απαντήσω στο γεγονός της περιτομής(που τι σε μέλει εσένα στην τελική, σου ζητήσαν αυτοί λογαριασμό που εσύ βαπτίζεσαι) ή για το όνειρο να φάνε τους γκιαούρηδες? Και μου μιλάς πιο κάτω για λιακόπουλους? Αυτά που μόλις ανέφερες τα τοποθετείς σε υψηλότερο επίπεδο δηλαδή?
Διάβασε το link που έδωσα πιο πάνω. Άλλο το προφυλάσομαι και άλλο βλέπω παντού dead people(πχ.γκρίζους λύκους).
btw σχετικά με περιτομή θυλέων
http://en.wikipedia.org/wiki/Female_genital_cutting#Cultural_and_religious_aspects

α ναι, ειμαι και εγω ενας απο τους αμορφωτους κολλημενους ελληναραδες... Εγω τουλαχιστον εχω σπουδασει και εχω δουλεψει σε μια κοινωνια που λειτουργει και ειναι ετη φωτος μπροστα σε σχεση με εμας αρα κατι ξερω εμπειρικα.

Φυσικά εγώ αυτό που είπα το συνέχισα και εξήγησα γιατί το λέω, αλλά αυτό δε το πήρες υπόψην. Είπαμε διάβασμα κατά το δοκούν

ουδεποτε το αρνηθηκα αυτο... αλλα δεν ειναι λογος να τον κοψουμε μαχαιρι.

Ουδέποτε απάντησες όμως σε αυτό. Κάτι για αδύναμους, κάτι για υποχρεώσεις(σε ποιους και με ποιον τρόπο) κτλπ απάντησες. Η πινελιά που πρόσφερες στη συζήτηση ήταν η αναφορά σε στρατοδικεία σε καιρό πολέμου, καθώς και η απαίτηση να κάνω δήλωση υπέρ πίστεως και πατρίδος. Ο λιακόπουλος μας φταίει μετά. btw ας κάνουμε πρώτα τα αυτονόητα και βλέπουμε για το μαχαίρι. Εδώ δυσκολευόμαστε να συζητήσουμε πόσο μάλλον να συνειδητοποιήσουμε ότι δε γίνονται ούτε τα αυτονόητα.

ναι αλλα δεν ειναι ολοι Λιακοπουλοι... και οταν λες Ευρωπη ποιες χωρες εννοεις? Γιατι και με τις μεγαλες Ευρωπαικες δυναμεις χαλιεσαι, ετσι δεν ειναι?

Ποιος σου είπε με τι χαλιέμαι εγώ και με τι όχι(με ξέρεις από χθες και δε το ξέρω?). Εφόσον δε θέλεις να σε παρεξηγούν φρόντιζε πρώτα από όλα ο ίδιος να μην μην κάνεις το συγκεκριμένο γενικό. Με χαλάει η βία, και ο ιμπεριαλισμός-μεγαλοϊδεατισμός(και από αυτό πάσχουνε μικροί-μεγάλοι) από όπου και να είναι, αν αυτό είναι το πρόβλημα σου-υπονοούμενό σου. Το γεγονός ότι αυτές οι χώρες είναι πιο πολιτισμένες από εμάς σε πολλά πράγματα σαφώς και δε με χαλάει.
1million4disability: Υπογράψτε για την άρση των διακρίσεων εις βάρος των αναπήρων στην ΕΕ
Παράδειγμα προς μίμηση http://www.als-net.gr/
my blog: blog.e-healthgr
Δημοσιευμένη  εικόνα

#62 kienzan

kienzan

    Anime Elite

  • Members
  • 1.251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Μάρτιος 2007 - 03:08

Έπιδέι πλέων έχεί χάθεί κάθε διαθέση για συζήτηση (αν υπήρξε ποτέ) και έχει μινει μόνο η διάθεση για στείρο αντίλογο δέν θα καταναλώσω αλλο χρόνο στο topic:calm:

Απλώς θα επισειμάνω 1-2 πραματα πού είναι επι της ουσίας και να τελειώνουμαι σιγά σιγά γιατι έχουμαι κι αλλές δουλειές.

Σιγά μη παίζω και την μαντάμ σουσού. Ο πολιτισμός, οι επιστήμες δεν ήρθαν εκ γενετής αλλά ήρθε μέσω διαδικασιών. Αν εσύ αυτά τα θεωρείς εξυπνάδες δε θα κάτσω να ασχοληθώ με αυτονόητα. Αν δε μπορείς να διαβάσεις τι σημαίνει η γραμμή "Ο πολιτισμός, οι επιστήμες δεν ήρθαν εκ γενετής αλλά ήρθε μέσω διαδικασιών" ειλικρινά μην ασχολείσαι να μου απαντήσεις. Άσε με εμένα να το παίζω προοδευτικός(sic) και εσύ κάτσε να βαυκαλίζεσαι ότι είσαι ρεαλιστής..

Δέ ξέρω ποιός σου τα έχει πεί ολα αύτα ρε kanji. Μαθε οτι πολλεμος δεν είναι φενόμενο πολιτισμικό είναι φενόμενο πολιτικό.
Γιατι εν ήταν πολιτησμικό θα έπρεπαι να έχει υπαρξει κάποιος πολιτισμος που δεν έκανε ποτέ πολλεμο (πραγμα που δέν έχει συμβει).
Ο πολεμος είναι το τελευτάιο σταδιο της πολιτικη αντιπαράθεσης οι οποια εκφράζει της ανθρώπινες επιθημίες και την ανθρώπινη αλαζονία.
"Ο πολλεμος είναι η συνεχιση της πολιτικης με αλλ μεσα"
Όπως λέει ο πολυαγαπημένος μου klawzewitz που εσυ φένεται να τον θεωρείς συντηρητικό...
Δυστηχώς φιλε μου καποια πράγματα είναι διαχρωνικά και δεν χάνουν ποτέ το νόημά τους.

Ασέ με εμένα να έιμαι συντήρητικός λοιπών και ζήσε εσυ παρέα με τα ονοιρά σου8)
Δημοσιευμένη  εικόνα


#63 kenji

kenji

    Arbeit macht frei

  • Members
  • 82 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Μάρτιος 2007 - 10:09

Ο πολεμος είναι το τελευτάιο σταδιο της πολιτικη αντιπαράθεσης οι οποια εκφράζει της ανθρώπινες επιθημίες και την ανθρώπινη αλαζονία.
"Ο πολλεμος είναι η συνεχιση της πολιτικης με αλλ μεσα"
Όπως λέει ο πολυαγαπημένος μου klawzewitz που εσυ φένεται να τον θεωρείς συντηρητικό.
Δυστηχώς φιλε μου καποια πράγματα είναι διαχρωνικά και δεν χάνουν ποτέ το νόημά τους.

Mάλιστα. και φαντάζομαι ότι επειδή το λέει ο klawzewitz αποτελεί θεώρημα(όπως το λέει ο ποιητής, γιατί δε μας κάνεις την τιμή να μας φωτήσεις). Γα ακόμα μια φορά δε καταλαβαίνουμε τι λέμε αλλά ανασκαλεύουμε ότι ατάκες και ρήσεις μπορούμε από το τετράδιο. Το παράδειγμα είχε στόχο να δείξει ότι τα πάντα ρει. Ακόμα και να δεχτώ τη φράση που πετάς μου γεννιούνται ερωτήματα όπως ποια είναι τα άλλα στάδια? Πόσο εύκολα φτάνουμε σε αυτά? Από τι εξαρτώνται(πλήθος τους πχ.)? Το γεγονός ότι είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα τι σημαίνει(είναι διαπίστωση-είναι απόδειξη->σε τι βασίζεται?)? Ποια πολιτική είναι αυτή? Γιατί αν μιλάς για την πολιτική γενικά μιλάς για ένα θεωρητικό πολιτικό μοντέλο(όπως είπα και πιο πάνω θα εκτιμούσα περισσότερο μια πηγή του τι ακριβώς λέει ο τύπος-το όνομα είναι γραμμένο λάθος μάλλον-παρά το στυλάκι πετάω ατάκα και την κάνω). Και όπως σου αναφέρω και ποιο κάτω θέσφατα στην επιστήμη δεν υπάρχουν.
Εκτός και αν στους πολέμους συμμετέχουν μολυβένια στρατιωτάκια ο πολιτισμός έχει άμεση σχέση με τον πόλεμο. Εκτός και αν η πολιτική ασκείται σε μαριονέτες επίσης και αυτή έχει σχέση με το πολιτισμικό επίπεδο των υποκειμένων της. Πέρα από το να αποστηθίζεις βιβλία φρόντισε να χρησιμοποιείς λίγο παραπάνω τη λογική και τις γνώσεις σου και να κρίνεις με βάση τις συνθήκες της κάθε εποχής και του ποιου μέρους του κόσμου μιλάς. Και εννοείτε όταν πετάς ατάκες να δίνεις την πηγή σου καλύτερα για να τη διασταυρώσει αλλά και να ενημερωθεί και ο άλλος.
Αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει πλέον μαζί με τους πολέμους εμφανίζονται και αντιπολεμικά κινήματα. Πότε ξανά υπήρξε μαζική κριτική εκ των έσω για τους πολέμους και για τον πλούτο που δημιουργεί ο αναπτυγμένος κόσμος? Ο πόλεμος δε γίνεται χωρίς να γίνει όσο το δυνατόν πιο έγκριτος(ακόμα και κατηγορίες κατασκευάζουν για να πείσουν τον κόσμο ότι έχει κάποιο νόημα).Η μέση ποιότητα ζωής, μια μέση κουλτούρα, ένα μέσο πολιτισμικό επίπεδο, μια μέση αντίληψη πλέον έχουν γίνει προσιτά σε πολύ μεγαλύτερες μάζες ανθρώπων. Πείσε αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν πόλεμο τόσο εύκολα όσο γινόταν παλιότερα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι αλλαζόνες? Δεν είναι βλάκες kienzan. Αυτό που λες πιθανόν να ισχύει στην ουγκάντα, στην μοζαμβίκη. Όχι πλέον τόσο εύκολα στον δυτικό κόσμο. Η (ξανά)-εκλογίκευση του ανθρώπινου πολιτισμού έχει ιστορία 200-300 χρόνια. Μόλις την τελευταία εκατονταετία(πολύ φοβάμαι και λιγότερο) άρχισε η γνώση και οι επιστήμες να γίνονται προσιτές σε όλες τις τάξεις των ανθρώπων. Μάντεψε τι πρόσβαση υπάρχουν σε αυτές σήμερα με το διαδίκτυο. Πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να προπαγανδίσει, παραπληροφορήσει, συκοφαντήσει? Το σύστημα είναι δυναμικό και δεν είναι στατικό. Επομένως θέσφατα, σοφιστείες και μεταφυσικές ερμηνείες της συμπεριφοράς του ανθρώπου παλιά.
Κίνδυνοι για πόλεμο πάντα υπάρχουν. Το πώς διαχειριζόμαστε αυτούς τους κινδύνους είναι το θέμα. Πέρα από το ότι ταυτόχρονα να πείσεις και ότι υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος δεν πολεμάνε πλέον με νεροπίστολα. Σε πρώτη φάση μου αρκεί να γίνεται όλο και πιο δύσκολη η διενέργειά του.
Ο πόλεμος λοιπόν δε βασίζεται στην ανθρώπινη αλαζονεία αλλά στην ανθρώπινη βλακεία-άγνοια. Η κοινωνίες δεν αποτελούν φυσικό φαινόμενα είναι ανθρώπινα δημιουργήματα. Πολύ περισσότερες έννοιες όπως έθνη, κράτη, θρησκείες και όλα αυτά τα όμορφα. Όσο ο κόσμος εξημερώνεται και εκλογικεύεται τόσο λιγότερο έχει ανάγκες τέτοιες έννοιες. Δε με ενδιαφέρει σε πόσα χρόνια-δεκαετίες-αιώνες θα είναι το θέμα είναι όμως ότι προς εκεί κινείται. Αν εσύ γύρω σου βλέπεις μόνο αρκουδοτόμαρα προβληματίσου.

Ασέ με εμένα να έιμαι συντήρητικός λοιπών και ζήσε εσυ παρέα με τα ονοιρά σου

kienzan if ingorance was bliss θα ήσουν blessed my man. Να μου πετάς ατάκες με αυταρέσκεια 16χρονου μόνο γέλιο μου προκαλείς. Η καθολικότητα και η διαχρονικότητα της αλήθειας είναι σχετική στις φυσικές επιστήμες, πόσο μάλλον σε πιο αφηρημένες όπως οι κοινωνικές-πολιτικές. Σχετικά με ότι τα κάποια πράγματα είναι διαχρονικά και δεν χάνουν την αξία τους συμφωνώ μόνο για την ανθρώπινη βλακεία όπου και όποτε την συναντάς. Όταν βγεις από την σπηλιά σου ίσως το συνειδητοποιήσεις. Μέχρι τότε άσε με εμένα να ονειρεύομαι στον ύπνου μου και εσύ επιδόσου στο καθημερινό σου daydreaming ότι η γη είναι ακόμα επίπεδη και ο ήλιος κινείται γύρω της.

EDIT:
http://en.wikipedia.org/wiki/Carl_von_Clausewitz
Τίποτα σε πιο σύγχρονο ρε kienzan? Ο άνθρωπος έχει χάσει 200 χρόνια ανθρώπινης ιστορίας. Από ότι βλέπω αυτά λέγαν και τα γεράκια αλλά τώρα δε ξέρουν τι να κάνουν με τις σακούλες πτωμάτων. Μετά το πόλεμο τι??
http://filosofia.gr/thematafilosofias.php?subaction=showcomments&id=1117517857&archive=&start_from=&ucat=1&&page_num=8
1million4disability: Υπογράψτε για την άρση των διακρίσεων εις βάρος των αναπήρων στην ΕΕ
Παράδειγμα προς μίμηση http://www.als-net.gr/
my blog: blog.e-healthgr
Δημοσιευμένη  εικόνα

#64 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Μάρτιος 2007 - 15:24

:despair: :despair: :despair:

κουραστικα... ελεος!!!

πολυ αποτελεσματικη αυτη η debate τεχνικη παντως... ταραζεις τον συνομιλητη σου με συνεχεις φιλοσοφικες φαντασιωσεις μεχρι η συζητηση να καταληξει σε συσιφικο μαρτυριο και να πει αμαν, δεν σημαινει και νικη ομως... :calm:

Καποια απο αυτα που λες ειναι ωραια για εναν ουτοπικο κοσμο... Ο κοσμος που ζουμε, και ιδιαιτερα τα βαλκανια, μονο ιδανικος δεν ειναι... Αλλο ρεαλισμος και αλλο φαντασιωσεις... Δεν εχω δει ουτε ενα καλο επιχειρημα που να δικαιολογει την καταργηση του στρατου η της θητειας με βαση την γεωπολιτικη κατασταση της ευρυτερης περιοχης.

Η ανθρωπινη φυση (και τα ελλατωματα της) επιβαλλει την συντηρηση του εθνους-κρατους για να διατηρηθει εστω και μια στοιχειωδης κοινωνικη ηρεμια και ασφαλεια. Η ανθρωποτητα, και ιδιαιτερα ο χωρος των βαλκανιων δεν ειναι ετοιμα ακομα για κατι διαφορετικο.

Εγω το μονο που λεω ειναι να φυλαμε τα ρουχα μας για να εχουμε τα μισα. Οταν θα υπαρξουν σαφες ενδειξεις οτι οι γειτονικες μας χωρες εχουν κανει αλματα προοδου σε θεματα κοινωνικο-πολιτικης σκεψης (δεν ειναι καν στο δικο μας επιπεδο), τοτε θα ειναι η ωρα για γενικη αποστρατικοποιηση της περιοχης. Μεχρι τοτε πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι.

Ποτε δεν ειπα να καλιεργουμε το μισος μεσω της παιδειας η του στρατου, αλλα το να φτασουμε στα αλλα ακρα θα ηταν καταστροφικο για την παρουσα κατασταση.

Αντε, good luck με τα ονειρα σας, Παω να ασχοληθω με ανιμε. Αρκετα ειπωθηκαν και ο καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του... <<
Δημοσιευμένη  εικόνα

#65 kienzan

kienzan

    Anime Elite

  • Members
  • 1.251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Μάρτιος 2007 - 15:43

Ουφ...Δε ξέρείς ποτε πρέπει να τελειώνει κάτι.

"Ολοι οι πολλεμοι έχουν καποιό πολιτικό αιτιο αρα ο πολεμος είναι συνέχιση της πολιτικής".
Αυτο έιναι μια υπεραπλούστευση. Και μπορείς να διαφωνήσεις αν θές.
Γία πλήρη ανάλυση πηγενε δίαβασε τα βιβλία οπου αναλύται ο συλογισμος γιατι θέλω να τελειώνω με τη συζήτηση δε θα κατσω να κάνω αυτη τη δουλειά στο forum:calm:

To κατά ποσο οι θεωρίες του Klausewitz είνια ξεπερασμένες καλά θα κάνεις να τον μελέτήσεις πρώτα πρην αποφανθείς.
Ρίξε και μια ματία στη wikipedia λέει 1-2 πράματα για τη διαχρωνικότητα του έργου του.

___________________________
Χάιρομάι πολύ που βρήκες και πρωτίνεις το link για την ανάλυση του Παναγιότη κονδύλη στον klauzewitz:).
Ξέρεις...
Στο βιβλίο του Θεωρία του πολλέμου μόλις τελειώση με την θεωρητική ανάλυση τα γενικώς περι πολλέμου και την κριτική στον Klausewitz αφιερώνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο για να εφαρμόσει τα αποτελέσματα της ανάλυσης του και να πρωτίνει τρώπους αντιμετώπισεις της τουρκικής διόγκοσης και της ανισόροποιας που δημιουργή αυτη στο αιγαίο. Και η αντιμετώπιση που πρωτίνει δεν είναι η ανοχη και η κατανόηση των τουρκων συνανθρώπων μας (σίγα μη ήταν αποτελεσματικό μετρο ανάσχεσης αυτο:bleh:) αλλα η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτικη ώστε να κερδίση οι ελάδα σημάχους (δηλαδει να μην είμαστε μονο κολιμένοι στην EU) και οι ασύμετρες αποιλές:).

Δε πρόκειτε να σου κάνω μαθήματα φιλοσοφίας. Αλλα τσίμπα τα 2 βιβλία μπάς και μπορέσεις να δεις και μία διαφορετική οπτική απο αυτη που έχεις τώρα.
16+22 ευρό που αξίζουν:thumbup:.

Ο πόλεμος δε γίνεται χωρίς να γίνει όσο το δυνατόν πιο έγκριτος(ακόμα και κατηγορίες κατασκευάζουν για να πείσουν τον κόσμο ότι έχει κάποιο νόημα)

Έλα ρε συ αυτό πάντα το έκαναν τα δυτηκά κρατη απο τους αθηναιους και τους σπαρτιάτες μέχρι τους αμερικάνους:
Η Σπάρτη πολλεμούσε και καλά για να σώσει τις πόλεις της συμμαχίας της δείλου απο την αθηναική καταπιεση.
Οι Σταυροφόριες ήταν και καλά για την απελευθέρωση των αγίων τόπων.
Οι αμερικάνοι πολλεμούσαν και καλά για να καταλύσουν το ολοκληρωτικό ναζιστικό καθεστός επιδεί ήταν απάνθροπό.
Αυτη είναι η φύση του δυτηκού πολιτησμου...
Συνήθως σκοτωνει και κατακτά στο όνομα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης:

Αν Διαφωνεις και με αυτο διαβασε το βιβλίο του David hanson "Σφαγή και πολιτισμος" μπάς και δείς το υπέρτατο προσοπίο του αγαπημενου μας και πολυματόμένου μας δυτικού πολιτισμου πολιτισμου μας.

______________
Εγώ ο ημημαθείς προσώπικα σε θεορώ το ίδιο επικυνδηνο με τον άνθρωπο που φτιαξε αυτό το βιντεο.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OehuJ7_QKfE[/youtube]

Μη δίνεις όμως σημασία όλλα αυτά που σου έγραψα γιατι όπώς λές εγώ είμαι ημημαθείς και συντηρητικος και ο λόγος μου δέν έχει καμία αξία μπροστα στο λόγο της ολοκληρομένης γνώσης που χρησιμοποιής εσυ. το έχεις αποδέιξει εξάλου τόσες φορές σε αυτο το thread(η μήπως οχι?...τεσπα λίγη σημασία έχει).

Άσε με σε παρακαλώ να ζήσω μεσα στη ignorance μου.
Και εσυ έχε ονοιρόξεις με την παγκόσμια ειρήνη.
Δέν έχω αλλο χρόνο να σχοληθώ μαζί σου στο forum.
Δημοσιευμένη  εικόνα


#66 kenji

kenji

    Arbeit macht frei

  • Members
  • 82 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Μάρτιος 2007 - 15:48

πολυ αποτελεσματικη αυτη η debate τεχνικη παντως... ταραζεις τον συνομιλητη σου με συνεχεις φιλοσοφικες φαντασιωσεις μεχρι η συζητηση να καταληξει σε συσιφικο μαρτυριο και να πει αμαν, δεν σημαινει και νικη ομως...

lol και πάλι lol. Δε ξέρω αν το έχεις συνειδητοποιήσει αλλά συζήτηση και διάλογος γίνεται με αντίθεση απόψεων. Αλλιώς είναι μούγκρισμα μέσα στη στρούγκα. btw μη απευθύνεσαι για μένα όταν μιλάς για νίκες. Μόνος σου μπαίνεις σε παιχνίδια χαρακτηρισμών(όταν αναφέρεσαι σε αυτές αλλά διαρκώς αποφεύγεις τις θέσεις), μόνος σου εγκλωβίζεσαι σε συζητήσεις επιπέδου καφενείου(πετάμε την εξυπνάδα μας για τον συνομιλητή μας, λέμε τη γενικόλογη κοινολογία μας και την κάνουμε).

κουραστικα... συμπερασματα του...

Λοιπόν, ayu δε χρειάζεται να γεμίζεις ένα post και να αναμασάς πράγματα. Γράψε απλά ωχ μωρέ αδερφέ. Την επόμενη φορά που θα προβληματιστείς για κάτι που κάνουν κάποιοι απλά κοίτα πρώτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη.

Κατά τα άλλα υπάρχει το ying και το yang, το προαιώνιο κακό και καλό. Οι φιλοσοφικές φαντασιώσεις και το μαρτύριο του σύσιφου μας μάραναν. :greece:
1million4disability: Υπογράψτε για την άρση των διακρίσεων εις βάρος των αναπήρων στην ΕΕ
Παράδειγμα προς μίμηση http://www.als-net.gr/
my blog: blog.e-healthgr
Δημοσιευμένη  εικόνα

#67 kienzan

kienzan

    Anime Elite

  • Members
  • 1.251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Μάρτιος 2007 - 16:29

πολυ αποτελεσματικη αυτη η debate τεχνικη παντως... ταραζεις τον συνομιλητη σου με συνεχεις φιλοσοφικες φαντασιωσεις μεχρι η συζητηση να καταληξει σε συσιφικο μαρτυριο και να πει αμαν

+1
Μόνο που αντι για τη λέξη φαντασιώσεις θα έβαζα τη φράση
"κοινοτυπες ερωτήσεις που ουτε ο ιδίος δεν μπορει να απαντήσει με βεβαιοτητα και νομίζει οτι γίνεται προτότυπος και δίνει τροφή για σκέψη"
Δημοσιευμένη  εικόνα


#68 kenji

kenji

    Arbeit macht frei

  • Members
  • 82 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Μάρτιος 2007 - 17:11

Γία πλήρη ανάλυση πηγενε δίαβασε τα βιβλία οπου αναλύται ο συλογισμος γιατι θέλω να τελειώνω με τη συζήτηση δε θα κατσω να κάνω αυτη τη δουλειά στο forum

Τότε μην πετάς ατάκες. Αν το κάνεις δίνε πηγές ή κάνε στοιχειώδη επεξήγηση. Εφόσον είναι υπερ-απλούστευση τι μου το πετάς σαν επιχείρημα?

Έλα ρε συ αυτό πάντα το έκαναν τα δυτηκά κρατη απο τους αθηναιους και τους σπαρτιάτες μέχρι τους αμερικάνους
Η Σπάρτη πολλεμούσε και καλά για να σώσει τις πόλεις της συμμαχίας της δείλου απο την αθηναική καταπιεση.
Οι Σταυροφόριες ήταν και καλά για την απελευθέρωση των αγίων τόπων.
Οι αμερικάνοι πολλεμούσαν και καλά για να καταλύσουν το ολοκληρωτικό ναζιστικό καθεστός επιδεί ήταν απάνθροπό.
Αυτη είναι η φύση του δυτηκού πολιτησμου...
Συνήθως σκοτωνει και κατακτά στο όνομα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης

Ναι αλλά επειδή πηδάς τα επιχειρήματα και μετράς μόνο ότι είναι στα μέτρα σου, πόσο πρόσβαση στην ενημέρωση είχανε τότε? Ο μέσος κόσμος πόσο εύπιστος-βλάκας-αμέτοχος στην κοινωνία ήταν? Τι είδους κοινωνίες είχαμε τότε και ποιες τώρα? Θέλεις να μου πεις ότι τότε ο απλός λαός-μάζα καλούνταν να δώσει τη συγκατάθεσή της στους πολέμους, ή το αποφάσιζε η εξπυσία και οι άλλοι εκτελούσαν? Θέλεις να μου πεις ότι η δημοκρατία όπως την βιώνεις σήμερα είναι ίδια με τότε? Έλα ρε συ, τέτοια σύγκριση μου κάνεις?

To κατά ποσο οι θεωρίες του Klausewitz είνια ξεπερασμένες καλά θα κάνεις να τον μελέτήσεις πρώτα πρην αποφανθείς.
Ρίξε και μια ματία στη wikipedia λέει 1-2 πράματα για τη διαχρωνικότητα του έργου του.

To έχω κάνει ήδη για μια πρώτη ανάγνωση και εξεύρεση πηγών(δε λέει πολλά το wiki). Στο web υπάρχουν διάφορα πράγματα. Και δεν είμαι ο μόνος που το θεωρώ ξεπερασμένο(τη συγκεκριμένη ρήση πχ., εκτός βέβαια από την γεράκια του πολέμου που πλέον προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμάζευτα). btw στο link που έδωσα υπάρχει και αναφορά στο τι καθορίζει ένα πόλεμο(η εξουσία ή τα χαρακτηριστικά, βρες μπας και μας θυμίζει αυτό πολιτισμό, του λαού που πολεμάει).200 χρόνια βιομηχανικής, κοινωνικής, επιστημονικής, πληροφοριακής επανάστασης. Και ο χρόνος συνεχώς γράφει.
Όπως σου είπα και πριν δεν υπάρχουν θέσφατα στις επιστήμες. Προσεγγίσεις και αυτές ad hoc στις μέχρι τότε υπάρχουσες παραμέτρους. Πόσο μάλλον σε επιστήμες που δεν υπάρχει το πείραμα και η απόδειξη, αλλά η ερμηνεία, η εικασία, οι διαφορετικές οπτικές και πάει λέγοντας.

Στο βιβλίο του Θεωρία του πολλέμου μόλις τελειώση με την θεωρητική ανάλυση τα γενικώς περι πολλέμου και την κριτική στον Klausewitz αφιερώνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο για να εφαρμόσει τα αποτελέσματα της ανάλυσης του και να πρωτίνει τρώπους αντιμετώπισεις της τουρκικής διόγκοσης και της ανισόροποιας που δημιουργή αυτη στο αιγαίο. Και η αντιμετώπιση που πρωτίνει δεν είναι η ανοχη και η κατανόηση των τουρκων συνανθρώπων μας (σίγα μη ήταν αποτελεσματικό μετρο ανάσχεσης αυτο) αλλα η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτικη ώστε να κερδίση οι ελάδα σημάχους (δηλαδει να μην είμαστε μονο κολιμένοι στην EU) και οι ασύμετρες αποιλές

Επειδή όμως οι εξελίξεις τρέχουν έχουν παρέλεθει κάτι πόλεμοι στη μέση Ανατολή και ένα άμεσο κουρδικό ζήτημα(μόνο 20 μύρια είναι δεν είναι πολλοί). Επομένως αν μιλάμε για διόγκωση της Τουρκίας θα ήθελα να ξέρω για ποια διόγκωση μιλάμε. Την πριν εικοσαετία(το βιβλίο κάτι πήρε το μάτι μου ότι εκδόθηκε πρώτη φορά το 1988 ή μετά μια εικοσαετία(Μεσοανατολή, EU & Τουρκία, κουρδιστάν κτλπ). Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Παναγιώτης Κονδύλης έχει πολύ σημαντικά πράγματα να πει, σαν τρόπο σκέψης. Άλλο αυτό όμως και άλλο να τον αποδεχόμαστε ως ευαγγέλιο.

Μη δίνεις όμως σημασία όλα αυτά που σου έγραψα γιατι όπώς λές εγώ είμαι ημημαθείς και συντηρητικος και ο λόγος μου δέν έχει καμία αξία μπροστα στο λόγο της ολοκληρομένης γνώσης που χρησιμοποιής εσυ. το έχεις αποδέιξει εξάλου τόσες φορές σε αυτο το thread(η μήπως οχι?...τεσπα λίγη σημασία έχει).
Άσε με σε παρακαλώ να ζήσω μεσα στη ignorance μου.
Και εσυ έχε ονοιρόξεις με την παγκόσμια ειρήνη.
Δέν έχω αλλο χρόνο να σχοληθώ μαζί σου στο forum.

Πρώτον μη μου βάζεις λόγια στο στόμα μου(στο εξηγώ πιο κάτω). Τέλος, αποφάσισε αν έχει μικρή ή μεγάλη σημασία και πόσο ή όχι τελικά ασχολείσαι με το πρόσωπό μου και όχι με αυτά που λέω. Μη μου κάνεις χαριτωμενιές και εσύ και το παίζεις υπεράνω. Πολλές παρθένες μαζευτήκαμε τελικά στη συζήτηση.

Μου αρέσει πάντως ότι βγάζεις και συμπέρασμα για το τι πιστεύω. Ευτυχώς τουλάχιστον ξεκαθαρίσαμε ότι οι πασιφιστές δεν είναι ιεραπόστολοι κυρίου και ότι μαζί με τους πολέμους υπάρχουν και τα κόστη που πρέπει να παίρνουμε υπόψη. Ότι υπάρχει και λογική παράμετρος στην αποτίμηση της χρησιμότητας ενός πολέμου και όχι μόνο μοραλιστικές θεωρίες τύπου μαχάτμα γκάντι και σταυρού στο χέρι. Κατά τα άλλα μιας και εσύ είσαι ακίνδυνος αν γίνει πόλεμος με τις ευχές μου να πας να πολεμήσεις για να υπερασπιστείς και να δικαιώσεις τι λένε οι θεωρίες του 1800. Και αν ήσουν god bluessed Αμερικάνος με τις ευχές μου να στερόσουνα καθημερινά όλο και περισσότερα ατομικά δικαιώματα.
Και μη ξεχνιόμαστε. Για το θέμα μας και την αποτελεσματικότητα του ΕΣ, και του επαγγελματικού στρατού γαργάρα. Πολλές ονειρώξεις και αυνανιστές μαζευτήκαμε στη συζήτηση μου φάινεται.

+1
Μόνο που αντι για τη λέξη φαντασιώσεις θα έβαζα τη φράση
"κοινοτυπες ερωτήσεις που ουτε ο ιδίος δεν μπορει να απαντήσει με βεβαιοτητα και νομίζει οτι γίνεται προτότυπος και δίνει τροφή για σκέψη"

Διάλεξε αν θα το παίξεις υπεράνω ή θα το παίζεις παρθενόπη. Διάλεξε τελικά αν έχει σημασία να ασχολείσαι με το πρόσωπό μου ή με τη συζήτηση. Για τα υπόλοιπα στον οπωροπόλη της γειτονιάς σου.
1million4disability: Υπογράψτε για την άρση των διακρίσεων εις βάρος των αναπήρων στην ΕΕ
Παράδειγμα προς μίμηση http://www.als-net.gr/
my blog: blog.e-healthgr
Δημοσιευμένη  εικόνα

#69 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5.517 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 21 Μάρτιος 2007 - 19:01

Xεχε....σαν να έπιασε ένα ενδιαφέρον η συζήτηση τώρα. Παρακαλώ για άλλη μια φορά μην χαρακτηρίζετε τον συνομιλητή αλλά τις απόψεις του.

Το θέμα περί αναγκαιότητας του πολέμου, οριοθέτησης των λόγων που υπάρχει και της σχέσης του με την ηθική είναι αρκετά ενδιαφέρον (αν και off-topic στην παρούσα κουβέντα). Θα κάνω μια προσπάθεια να δώσω μια διαφορετική οπτική στο θέμα...

Kienzan αναφέρεις πως ο πόλεμος είναι "η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα". Έχεις εν μέρει δίκιο σε αυτή την αξίωση. Πράγματι, από τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού, από τότε που οι αυστραλοπίθηκοι άρχισαν να κλέβουν τις μπανάνες ο ένας από τον άλλο, είχαμε πάντα την ένοπλη αντιπαράθεση ως ένα μέσο για την εδραίωση πλεονεκτήματος μεταξύ ομάδων. Ως μέσο λύσης προβλημάτων -ή μάλλον δημιουργίας των- οι πόλεμοι συντροφεύουν κάθε σχεδόν πολιτισμό, κάθε γωνιά της ιστορίας και κάθε παιδάκι που πρέπει να αποστηθίσει το πότε έγιναν, ποιό αποτέλεσμα είχαν και το πόσο γεναίοι ήταν οι προπάτορες του που έσφαξαν ή σφάχτηκαν για να διαβάζει αυτό το παιδάκι "ελεύθερο" την ιστορία του, και να γίνεται το cannon fodder της δικής του γενιάς.

Για να το μαζέψουμε χρονικά το θέμα, ας αναφέρουμε πως από τον Τζένκις Χάν μέχρι τον Μπους η ανθρώπινη ιστορία έχει να επιδείξει πραγματικά εκπληκτικά αποτελέσματα σε αυτόν τον τομέα. Περισσότερα από 250 εκατομμύρια νεκροί, 400 εκατ. τραυματίες, ποιος ξέρει πόσοι πρόσφυγες και εκτοπισμένοι, ποιος ξέρει πόσοι ορφανοί, χήρες και τρελαμένοι. Πραγματικά εντυπωσιακό. Εντυπωσιακό επίσης είναι το γεγονός πως ενώ η ηθική, η πολιτική, τα ήθη, τα έθιμα, οι θρησκείες, οι γλώσσες και οι άνθρωποι αλλάζουν δυναμικά και σμιλεύονται από τον χρόνο, ο πόλεμος παραμένει σύντροφος της ηλιθιότητας μας και ταυτόχρονα θεματοφύλακας όχι της αλαζονείας αλλά της ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ.

Τα ζώα στην άγρια ζούγκλα τα οποία θεωρούμε κατώτερα και απολίτιστα είναι ίσως ο καλύτερος μάρτυρας της δικής μας ηλιθιότητας. Θεωρούμε τον άνθρωπο ανώτερο, και όμως είναι τα ποταπά αγρίμια που δεν κάνουν πόλεμο και δεν σκοτώνουν παρά όταν "πρέπει". Ταυτόχρονα, μερικοί εγείρουν και το θέμα πως ο άνθρωπος όταν πολεμά βγάζει τα κατώτερα ένστικτά του ως ζώο, και πως απλά ακολουθεί τον φυσικό κανόνα που ο μακαρίτης ο Δαρβίνος έθεσε για την επιβίωση του καλύτερου. Τελικά είμαστε και πιο ηλίθιοι από ότι νομίζουμε μιας και η φύση δεν διδάσκει πόλεμο και τα ζώα δεν κάνουν σταυροφορίες.

Αν μπορέσει κάποιος να μου εξηγήσει με λογικά επιχειρήματα την αναγκαιότητα ύπαρξης ενόπλων αντιπαραθέσεων στις σημερινές κοινωνίες, είμαι έτοιμος να τον ακούσω.
Αν κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει σε τι η ζωή μου ή η ζωή ενός Τούρκου συνανθρωπου μου θα γίνει καλύτερη με την ονομασία ενός βράχου "Ιμια ή Kardac" είμαι έτοιμος να τον ακούσω.
Αν κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει πως γίνεται να ονειρεύεται καρτερικά τον θάνατό του, ή τον θάνατο των άλλων στον βωμό της θρηκείας, της πολιτικής, της κοινωνικής περιχαράκωσης, του έθνους, του κράτους και της επιστήμης είμαι έτοιμος να τον ακούσω.

ΔΕΝ μπορώ να ακούσω όμως ατάκες περί εναλλακτικής πραγματικότητας, ουτοπίας, ρεαλισμού, μοραλισμού και αμοραλισμού. Και δεν μπορώ να ακούσω από νέους ανθρώπους που πιάνουν την πέτρα και την στύβουν, που θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους και να κυριεύσουν την πλάση όλη, που έχουν έρωτα και όνειρα μέσα στην ψυχή τους, που αναπνέουν και ζουν τον κόσμο που θέλουν να φτιάξουν για αυτούς και τα παιδιά τους, ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.

Αυτά από εμένα τηλεγραφικά. Σκέφτομαι να κάνω split την συζήτηση περί πολέμου σε άλλο thread, και να επανέλθει αυτό ontopic. Θα επανέλθω....

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#70 kienzan

kienzan

    Anime Elite

  • Members
  • 1.251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Μάρτιος 2007 - 21:55

Τότε μην πετάς ατάκες. Αν το κάνεις δίνε πηγές ή κάνε στοιχειώδη επεξήγηση. Εφόσον είναι υπερ-απλούστευση τι μου το πετάς σαν επιχείρημα?

Έχεις δίκιο Kanji.
Απλός ο Klausewitz είναι ο μεγαλύτερος θεωρητικός του πολλέμου και όλες οι μετέποιτα φιλοσοφίες περι πολλέμου τον έχουν σαν αφετηρία.
Υπέθεσα οτι εσυ που υποστιρίζεις οτι έχεις εμβαθύνεί στον πολλεμο περισσοτερο απο εμένα θα έχεις γνώση τουλάχιστον για τις στιχείόδεις αρχές του πατέρα της φιλοσοφίας του πολλεμου.
Έκανα λάθος και υπερεκτίμησα τις γνώσεις σου.
Spoiler:


Ναι αλλά επειδή πηδάς τα επιχειρήματα και μετράς μόνο ότι είναι στα μέτρα σου, πόσο πρόσβαση στην ενημέρωση είχανε τότε? Ο μέσος κόσμος πόσο εύπιστος-βλάκας-αμέτοχος στην κοινωνία ήταν? Τι είδους κοινωνίες είχαμε τότε και ποιες τώρα? Θέλεις να μου πεις ότι τότε ο απλός λαός-μάζα καλούνταν να δώσει τη συγκατάθεσή της στους πολέμους, ή το αποφάσιζε η εξπυσία και οι άλλοι εκτελούσαν? Θέλεις να μου πεις ότι η δημοκρατία όπως την βιώνεις σήμερα είναι ίδια με τότε? Έλα ρε συ, τέτοια σύγκριση μου κάνεις?

Δέν έκανα συγκρηση.
Απλώς σου δείχνω πως η ανάγκη για αιτιολόγιση ενώς πολέμου ώστε να φανεί περισσότερο δίκαιος είναι ήταν και θα είναι πάντα παρούσα ωστέ να ελένχονται ευκολότερα οι μάζες.

το web υπάρχουν διάφορα πράγματα. Και δεν είμαι ο μόνος που το θεωρώ ξεπερασμένο(τη συγκεκριμένη ρήση πχ.,

Το θέμα είναι οτι όλοι αυτοι πού τον θεωρούν ξεπερασμένο αν παρατηρησεις είναι κυρίως άνθρωποι που έχουν μελετήσει τον πόλεμο απο το γραφείο τους μελετόντας ένα χαρτομανι απο πλυροφορίες Και δεν έχουν πυροβολήσει ποτέ όπλο και δεν εχουν δει ποτέ τους πεδίο μάχης.
Ο Klauzewitz εχει συνδιάσει το χαρτομάνι και τις πλυροφορίες με τις προσωπικες του εμπηρίες απα τα πεδία τις μάχης τα γενικά απιτελεία και τα συμβούλια και την αλύλεπήδρασή του με τους φαντάρους τους διοικητες τους πολιτικούς τους σύμαχους και τους εχθρούς από τη 30χρώνη εμπηρεία του στούς ναπολεόντιους πολλεμους.
Όταν αρχίσεις να τον μελλετας θα δέις τη βασική διαφορά με του αλλους φιλοσόφους. O Klauzewitz κάνει απλές παρατηρήσεις από την 30χρωνη εμπηρία του και παράληλα τις αποδυκνηει φιλοσοφικά φτάνοντας έτσι σε βαθεία κατανόηση του πολέμου και τον συνδεεί με την ανθρώπινη φύση. Ενώ συνήθως οι αντίπαλοί του γράφουν απλώς τα λογικα δημιουργήματα της νόησής τους. Όμως έτσι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αποδήξει τη σχέση των συλογισμών τους με την πραγματικότητα του πολέμου.

εκτός βέβαια από την γεράκια του πολέμου που πλέον προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμάζευτα

Ο Hitler χρησιμοποιούσε τον Klawzewitz σαν επιχείρημα ωστέ να έχει την απαρέτητη επισημονική βάση για να θυσιάζει χιλιαδες γερμανους στα ευροπαικά πεδια μάχης είς το όνομα του "ολοκληρωτικού πολέμου"(ένoια που εισήγαγε ο klawzewitz)
Βλέπεις οι λεπτές ένοιες και τα λεπτα θέματα που με τα οποία έχει ασχοληθει ο Klawzwitz είναι πολύ έυκοιλο να ερμηνευθουν κατα βουληση με λίγο κακή θέληση.
Όμως ο Klawzewitz κάθε αλλο παρά παρουσιάζει τον πόλλεμο σαν "την απόλυτη σφαγή" παρούσιάζει και του παράγοντες που μειόνουν την ισχύη του και τον κάνουν λιγότερο βιάιο. (το link που μας έδωσες το παρουσιάζει πολυ όμορφα αυτο)

btw στο link που έδωσα υπάρχει και αναφορά στο τι καθορίζει ένα πόλεμο(η εξουσία ή τα χαρακτηριστικά, βρες μπας και μας θυμίζει αυτό πολιτισμό, του λαού που πολεμάει).

Ναι σαφώς το είδος του πολλέμου εξαρτάτε σε μεγάλο βαθμό απο τους πολιτισμούς που μάχονται.
Το αν θα γίνει όμως πολεμος δεν εχει μπορέσει και δεν μπορει να τον ελενξει απόλυτα κανένας πολιτισμος.

Όπως σου είπα και πριν δεν υπάρχουν θέσφατα στις επιστήμες. Προσεγγίσεις και αυτές ad hoc στις μέχρι τότε υπάρχουσες παραμέτρους. Πόσο μάλλον σε επιστήμες που δεν υπάρχει το πείραμα και η απόδειξη, αλλά η ερμηνεία, η εικασία, οι διαφορετικές οπτικές και πάει λέγοντας.

Το πλεονέκτιμα του Klauzewitz είναι οτι έχει περιορήσει τη χρήση της είκασίας και την έχει αντικαταστήσει με την εμπειρία. Έτσι γίνεται περισότερο πραγματικός.
Κατά τα αλλα πριν αρχίζεις να χαρακτηρίζεις ημημαθείς και συντηρητικούς τους συνανθρώπους σου σκέψου λίγο οτι μπορει η διαφονία να μην είναι θέμα έλειψης γνώσεων εκ μέρους τους αλλα απλώς έχουν διαφορετικη ερμηνεία και διαφορετική οπτική από εσένα.

Επειδή όμως οι εξελίξεις τρέχουν έχουν παρέλεθει κάτι πόλεμοι στη μέση Ανατολή και ένα άμεσο κουρδικό ζήτημα(μόνο 20 μύρια είναι δεν είναι πολλοί). Επομένως αν μιλάμε για διόγκωση της Τουρκίας θα ήθελα να ξέρω για ποια διόγκωση μιλάμε. Την πριν εικοσαετία(το βιβλίο κάτι πήρε το μάτι μου ότι εκδόθηκε πρώτη φορά το 1988 ή μετά μια εικοσαετία(Μεσοανατολή, EU & Τουρκία, κουρδιστάν κτλπ). Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Παναγιώτης Κονδύλης έχει πολύ σημαντικά πράγματα να πει, σαν τρόπο σκέψης. Άλλο αυτό όμως και άλλο να τον αποδεχόμαστε ως ευαγγέλιο.

Ναι του 88 είναι αλλα
Και για το κηνημα ανεξαρτησίας των κουρδων λεει και για την προσέγκηση ΕU τουρκίας και για τον παντουρκισμο και για την πλυθησμιη και ενεργιακή εκρηξη της τουρκιας. Για τις γκρίζες ζώνες και για τα 12 μίλια δε λεει βεβαια αλλα τα προβλέπει. Είναι ακρος επίκερος.
Προσωπικα θεωρώ πως αν το εργο ενώς πολιτικοστρατιοτικού αναλυτη κατιστατε παροχημένο σε μία 20ετία τότε ο αναλυτής είναι κοντόφθαλμος.

Διάλεξε αν θα το παίξεις υπεράνω ή θα το παίζεις παρθενόπη. Διάλεξε τελικά αν έχει σημασία να ασχολείσαι με το πρόσωπό μου ή με τη συζήτηση. Για τα υπόλοιπα στον οπωροπόλη της γειτονιάς σου.

Με το τρόπο που γράφεις τίνεις να αποκεντρώσεις τη συζήτηση.
Λογικό είναι να ενοχληθώ.

_____________________________
Μέχρι τώρα έγραφα με την ελπιδα πώς κάποιος ψύχρεμος θα επέμβει να μας ξελασπώσει. Ήρθε ένας επιτέλους.

Αν μπορέσει κάποιος να μου εξηγήσει με λογικά επιχειρήματα την αναγκαιότητα ύπαρξης ενόπλων αντιπαραθέσεων στις σημερινές κοινωνίες, είμαι έτοιμος να τον ακούσω.
Αν κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει σε τι η ζωή μου ή η ζωή ενός Τούρκου συνανθρωπου μου θα γίνει καλύτερη με την ονομασία ενός βράχου "Ιμια ή Kardac" είμαι έτοιμος να τον ακούσω.
Αν κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει πως γίνεται να ονειρεύεται καρτερικά τον θάνατό του, ή τον θάνατο των άλλων στον βωμό της θρηκείας, της πολιτικής, της κοινωνικής περιχαράκωσης, του έθνους, του κράτους και της επιστήμης είμαι έτοιμος να τον ακούσω.

Οχι σε καμία περίπτωση δεν αποδικνείετε λογικά ο πόλεμος.
Μπορούμε απλώς να κατανοήσουμε το πώς δημιουργείτε και το πώς λειτουργεί (όπως πολυ παραστατικά περιέγραψες).

ΔΕΝ μπορώ να ακούσω όμως ατάκες περί εναλλακτικής πραγματικότητας, ουτοπίας, ρεαλισμού, μοραλισμού και αμοραλισμού. Και δεν μπορώ να ακούσω από νέους ανθρώπους που πιάνουν την πέτρα και την στύβουν, που θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους και να κυριεύσουν την πλάση όλη, που έχουν έρωτα και όνειρα μέσα στην ψυχή τους, που αναπνέουν και ζουν τον κόσμο που θέλουν να φτιάξουν για αυτούς και τα παιδιά τους, ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.

Γία να αλλάξουν τα πράματα πρέπει ολόκληρη η ανθρωπότητα (μιλαμε για δισεκατομύρια) να συνηδητοποιήσει οτι ο πόλλεμος είναι δημιούργημα της κατότερης φύσης του ανθρώπου και να αρχίσει χρησιμοποιει συστηματικά και επαναλαμβανόμενα τη λογική του για να καταπολεμήσει τη λανθάνουσα έκφραση των ενστικτων του.
Αν συμβεί αυτο θα είναι το μεγαλύτερο κατόρθομα που μπορει να επιτύχει η ανθρωπότητα.

Είναι όμως τόσο μα τόσο τόσο δυσκόλο που μπορει τίνει να γίνει υπεράνθρωπο. Δέν είναι υπερανθρωπο, είναι σχεδών υπεράνθροπο.

Είμαι πεσιμηστης? η είμαι ρεαλιστης?
Συχνα αυτα τα 2 είναι καθαρά θέμα οπτικής.

Σκέφτομαι να κάνω split την συζήτηση περί πολέμου σε άλλο thread, και να επανέλθει αυτό ontopic. Θα επανέλθω....

:thumbup:
Δημοσιευμένη  εικόνα


#71 kenji

kenji

    Arbeit macht frei

  • Members
  • 82 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2007 - 01:52

Υπέθεσα οτι εσυ που υποστιρίζεις οτι έχεις εμβαθύνεί στον πολλεμο περισσοτερο απο εμένα

Που το έγραψα ακριβώς ότι έχω εμβαθύνει στον πόλεμο? btw αν μιλάς για τον πόλεμο σαν στρατηγική δε με ενδιαφέρει κιόλας. Αν μιλάς όμως για πολιτική από την οποία πηγάζει ο πόλεμος ναι έχω άποψη. Και πάλι όμως δεν έγραψα πουθενά ότι έχω εμβαθύνει περισσότερο(χρήση του συγκεκριμένου επιθέτου) από τον οποιοδήποτε(σύγκριση με κάποιον άλλο συνολιτή->το μόνο που έγραψα ήταν σε σχέση με τον ayu και αυτό είχε να κάνει σε σχέση με αντίληψη του τι μας πασάρουν και όχι αναφορά στο τι έχω εμβαθύνει ή όχι). Προσέχω αρκετά τι λέω(edit^n).

Ψιλοασχετο αλλα είχα αναφερθεί στον Klawzewitz 4-5 post πριν οταν μου ζητησες τον ορισμό του πολεμου και στον έδωσα (δεν ξερω αν είχες να δώσεις κατι ανάλογο επι του θέματος πριν δεις την απάντηση μου αλλα απο ότι είδα συμφώνησες). Μονο που τότε δεν είχες δωσει σημασία στο όνομα.

Ελάχιστα δίνω σημασία σε ονόματα. Τα συγκρατώ πολύ δύσκολα πρώτον δε τα δίνω ιδιαίτερη σημασία δεύτερο. Περιορίζομαι στο semantic του ποιος είναι αυτός που είπε κάτι. Το ίδιο συμβαίνει και με τον τομέα που ασχολούμαι. Όσα ονόματα θυμάμαι είναι μόνο λόγω καθημερινής τριβής.

Δέν έκανα συγκρηση.
Απλώς σου δείχνω πως η ανάγκη για αιτιολόγιση ενώς πολέμου ώστε να φανεί περισσότερο δίκαιος είναι ήταν και θα είναι πάντα παρούσα ωστέ να ελένχονται ευκολότερα οι μάζες.

Ναι μόνο που άλλη ανάγκη η μια, για τα μάτια του κόσμου δηλαδή, και άλλη σήμερα. Γιατί πλέον οι μάζες δεν ελέγχονται μόνο με άρτο και θεάματα, καρότο και μαστίγιο, γιατί δεν πείθονται τόσο εύκολα. Ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό. Η ενημέρωση-γνώση-επίγνωση είναι πολύ μαζικότερη και σημαντικότερης ποιότητας. Το τι αποτελεί σήμερα μέση ποιότητα ζωής είναι χαοτικά διαφορετική από τι αποτελούσε σε προγενέστερες εποχές. Ο κόσμος δε θα χάσει απλώς τη ζωή του αλλά κεκτημένα που ούτε τα φαντάζονταν ο μέσος πολίτης του 1500-1600. Κεκτημένα που τα απολάμβαναν ελάχιστοι που μπορούν να τα απολαύσουν σχεδόν όλοι στον αναπτυγμένο κόσμο. Έστω και θεωρητικά έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, τους επιτρέπεται και θεωρείται αναφάιρετο δικαίωμά τους(κάποτε οι άνθρωποι δεν είχαν ούτε καν ατομικά δικαιώματα, ούτε για την ίδια τους την ζωή). Στα συν, ότι οι μάζες πλέον έχουν μεγαλύτερη συναίσθηση της δυναμικής τους(της μαζικής).

Το θέμα είναι οτι όλοι αυτοι πού τον θεωρούν ξεπερασμένο αν παρατηρησεις είναι κυρίως άνθρωποι που έχουν μελετήσει τον πόλεμο απο το γραφείο τους μελετόντας ένα χαρτομανι απο πλυροφορίες Και δεν έχουν πυροβολήσει ποτέ όπλο και δεν εχουν δει ποτέ τους πεδίο μάχης.
Ο Klauzewitz εχει συνδιάσει το χαρτομάνι και τις πλυροφορίες με τις προσωπικες του εμπηρίες απα τα πεδία τις μάχης τα γενικά απιτελεία και τα συμβούλια και την αλύλεπήδρασή του με τους φαντάρους τους διοικητες τους πολιτικούς τους σύμαχους και τους εχθρούς από τη 30χρώνη εμπηρεία του στούς ναπολεόντιους πολλεμους.
Όταν αρχίσεις να τον μελλετας θα δέις τη βασική διαφορά με του αλλους φιλοσόφους. O Klauzewitz κάνει απλές παρατηρήσεις από την 30χρωνη εμπηρία του και παράληλα τις αποδυκνηει φιλοσοφικά φτάνοντας έτσι σε βαθεία κατανόηση του πολέμου και τον συνδεεί με την ανθρώπινη φύση. Ενώ συνήθως οι αντίπαλοί του γράφουν απλώς τα λογικα δημιουργήματα της νόησής τους. Όμως έτσι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αποδήξει τη σχέση των συλογισμών τους με την πραγματικότητα του πολέμου.

Μιλάς για ένα στρατηγό που έζησε προ 200 χρόνια, σε συγκεκριμένο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον με ότι πολιτισμικό-πολιτικό υπόβαθρο είχε. Έκανε κάποιες διαπιστώσεις. Μια εποχή που η επιστήμη ξεκινούσε. Μια εποχή που ο μέσος άνθρωπος είχε την αξία παντεσπανίων. Δεν με πείθει με ένα πρώτο πέρασμα λογικές που βασίζονται στο άτομο ως στατιστική μονάδα και όχι ως δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας. Ο άνθρωπος μπορεί να είναι άριστος γνώστης του πολέμου και της στρατηγικής του, αλλά όσο αφορά το ανθρωπολογικό κομμάτι δε με πείθει πρώτον ότι δεν είναι biased οι απόψεις του, δεύτερον ότι είναι ο πιο καταρτισμένος(ευρή επιστημονικό υπόβαθρο με τη βαρύτητα της έννοιας επιστήμης) να μιλήσει για ανθρωπολογική φύση. Μιλάμε για άνθρωπο στα όρια της επιβίωσης το 1800 ή μιλάμε για άνθρωπο του 2007 με μέσο μορφωτικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Ο Hitler χρησιμοποιούσε τον Klawzewitz σαν επιχείρημα ωστέ να έχει την απαρέτητη επισημονική βάση για να θυσιάζει χιλιαδες γερμανους στα ευροπαικά πεδια μάχης είς το όνομα του "ολοκληρωτικού πολέμου"(ένoια που εισήγαγε ο klawzewitz)
Βλέπεις οι λεπτές ένοιες και τα λεπτα θέματα που με τα οποία έχει ασχοληθει ο Klawzwitz είναι πολύ έυκοιλο να ερμηνευθουν κατα βουληση με λίγο κακή θέληση.
Όμως ο Klawzewitz κάθε αλλο παρά παρουσιάζει τον πόλλεμο σαν "την απόλυτη σφαγή" παρούσιάζει και του παράγοντες που μειόνουν την ισχύη του και τον κάνουν λιγότερο βιάιο. (το link που μας έδωσες το παρουσιάζει πολυ όμορφα αυτο)
Ναι σαφώς το είδος του πολλέμου εξαρτάτε σε μεγάλο βαθμό απο τους πολιτισμούς που μάχονται.
Το αν θα γίνει όμως πολεμος δεν εχει μπορέσει και δεν μπορει να τον ελενξει απόλυτα κανένας πολιτισμος.
Το πλεονέκτιμα του Klauzewitz είναι οτι έχει περιορήσει τη χρήση της είκασίας και την έχει αντικαταστήσει με την εμπειρία. Έτσι γίνεται περισότερο πραγματικός.
Κατά τα αλλα πριν αρχίζεις να χαρακτηρίζεις ημημαθείς και συντηρητικούς τους συνανθρώπους σου σκέψου λίγο οτι μπορει η διαφονία να μην είναι θέμα έλειψης γνώσεων εκ μέρους τους αλλα απλώς έχουν διαφορετικη ερμηνεία και διαφορετική οπτική από εσένα.
Ναι του 88 είναι αλλα
Και για το κηνημα ανεξαρτησίας των κουρδων λεει και για την προσέγκηση ΕU τουρκίας και για τον παντουρκισμο και για την πλυθησμιη και ενεργιακή εκρηξη της τουρκιας. Για τις γκρίζες ζώνες και για τα 12 μίλια δε λεει βεβαια αλλα τα προβλέπει. Είναι ακρος επίκερος.
Προσωπικα θεωρώ πως αν το εργο ενώς πολιτικοστρατιοτικού αναλυτη κατιστατε παροχημένο σε μία 20ετία τότε ο αναλυτής είναι κοντόφθαλμος.
Με το τρόπο που γράφεις τίνεις να αποκεντρώσεις τη συζήτηση.
Λογικό είναι να ενοχληθώ.

Τι εννοείς να αποκεντρωθεί η συζήτηση? Πλάκα με κάνεις? Μου είναι ευχάριστο να απαντώ ΜΟΝΟ σε προσωπικές επιθέσεις, να απαντάω και στις θέσεις και να ψάχνω να βρίσκω και link γιατί προφανώς πολλά πράγματα που συζητάμε ΔΕΝ τα ξέρω ούτε εγώ? Εγώ βλέπω ότι τώρα συμφωνείς σε πράγματα για τα οποία πριν έφερνες αντίλογο.

Μέχρι τώρα έγραφα με την ελπιδα πώς κάποιος ψύχρεμος θα επέμβει να μας ξελασπώσει. Ήρθε ένας επιτέλους.

Κάτσε ρε kienzan στο λέω και παραπάνω. Να σε ξελασπώσει από τι? Δε στο λέω να μου απαντήσεις γιατί δε προσπαθώ να στην πω. Σαν παράπονο και σαν αγανάκτηση(γενικώς) το εκφράζω. Γιατί ειλικρινά δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παρέμβει ο μπαμπούλας ή το back up για να πάρουμε στα σοβαρά επιτέλους και την άλλη θέση και να εκεί που διαφωνούμε να συμφωνούμε κιόλας.

Είναι όμως τόσο μα τόσο τόσο δυσκόλο που μπορει τίνει να γίνει υπεράνθρωπο. Δέν είναι υπερανθρωπο, είναι σχεδών υπεράνθροπο.

Προσωπικά διαφωνώ κάθετα. Το φανταζόταν ποτέ ο άνθρωπος ότι θα έκανε σχέδια για ταξίδι στον άρη, ότι θα έβρικε λογικές αιτίες και θεραπείες στις αρρώστιες και δεν θα γιατρευόταν με ματζούνια και με θυσίες? Θα πίστευε ποτέ ότι μπορεί να εξηγήσει το σύμπαν, τη ζωή, την κοινωνία, το άτομο μόνο με τη χρήση της λογικής και της επιστήμης? Πόσα χρόνια έχουμε επιστημονική σκέψη? Πόσα χρόνια είναι όσο το δυνατόν αταξική η πρόσβαση σε αυτή τη γνώση και σκέψη? 300 χρόνια σταδιακών εξελίξεων και μόνο την τελευταία 50τια έχουν γίνει απίστευτα πράγματα.
Όσο υπάρχουν άνθρωποι που μας πήραν από το χέρι και τις σπηλιές (και δε το λέω ούτε υποτιμιτικά ούτε ειρωνικά) μας έδωσαν όλα όσα απολαμβάνουμε σήμερα τίποτα δεν είναι υπεράνθρωπο. Για αυτό και προσωπικά έχω αισιοδοξία ή ελπίδα(όπως θέλετε πάρτε το) ότι τουλάχιστον η εκλογίκευση του ανθρώπινου πολιτισμού και η στροφή προς στην επιστήμη θα έχει καλύτερα αποτέλεσματα. Γιατί όσο το δυνατόν ο μέσος άνθρωπος θα μπορεί να πλησιάζει αυτούς τους ανθρώπους. Αντί να τους στέλνει στην πυρά ή να τους απομονώνει ως γραφικούς θα προβληματίζεται και θα αναπροσαρμόζει τις αντιλήψεις του. Στο τέλος και τις πρακτικές του.
1million4disability: Υπογράψτε για την άρση των διακρίσεων εις βάρος των αναπήρων στην ΕΕ
Παράδειγμα προς μίμηση http://www.als-net.gr/
my blog: blog.e-healthgr
Δημοσιευμένη  εικόνα

#72 kienzan

kienzan

    Anime Elite

  • Members
  • 1.251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2007 - 02:34

Για να σταματήση ο πόλεμος ο άνθρωπός πρέπει να νικήση την ίδια του τη φύση.
Για να πάμε στη σελήνη φάνει απλώς να κατανοήσουμε τους νόμους τις φυσικής

Η διαφορά στο μεγεθος της προσπαθείας είνια χασματόδης.

Kanji δυστηχώς δεν έχω αλλο χρόνμο για συζήτηση μαζί σου.:oops:
Δημοσιευμένη  εικόνα


#73 kenji

kenji

    Arbeit macht frei

  • Members
  • 82 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάρτιος 2007 - 03:02

Για να σταματήση ο πόλεμος ο άνθρωπός πρέπει να νικήση την ίδια του τη φύση.
Για να πάμε στη σελήνη φάνει απλώς να κατανοήσουμε τους νόμους τις φυσικής

Ποια είναι η φύση του? Η κοινωνική, απόρροια της πολιτισμικής-λογικής του εξέλιξης ή επίκτητη καθαρά ζωϊκή? Αν ήταν μόνο το ένα ή το άλλο τότε θα είχε ή απολύτως κοινά σημεία με τα ζώα ή δεν θα είχε κανένα απολύτως κοινό σημείο. Η φύση του επαφύεται σε μεταφυσικές ερμηνείες ή στην κατανόηση των παρόμοιων νόμων της "φυσικής"-επιστήμης?
Ο άνθρωπος μπορεί να "νικήσει" το φόβο του θανάτου-ενστικτώδη φόβο-κομμάτι της φύσης του εξηγώντας το κόσμο ορθολογικά-με νόμους της "φυσικής" και όχι με βάση την ανώτερη ή εξω-λογική δύναμη. Μπορεί να νικήσει την φύση της αναπαραγωγής και να κάνει σεξ για ευχαρίστηση ή για εμπειρία. Μπορεί να νικήσει το ένστικτο, κομμάτι της φύσης του, της αυτοσυντήρησης και να θυσιαστεί(ακόμα χάνοντας και τη ζωή του) για κάποιο ανώτερο σκοπό ή ιδανικό(αρκετές φορές πλαστό ιδανικό, υποθέτω ότι οι γνώστες-τζιμάνια του mass culture κάποια ελατήρια τριγκάρουν για να πιθαναγκάζουν κάποιον να θυσιάσει τη ζωή του για κάτι θεωρητικό, άυλο, ανύπαρκτο). Μπορεί λοιπόν να νικήσει τη φύση του σε κάτι και δεν μπορεί να το κάνει σε κάτι άλλο? Εδώ να το θέσω αλλιώς. Μπορεί να κάνεις εννίοτε διαφορετικές επιλογές, πχ. αυτοσυντήρηση-αυτοθυσία(τι είναι αυτό που καθορίζει την διαφορετικότητα των επιλογών ή των φυσικών τάσεων ανάλογα με το πώς το ερμηνεύει κάποιος)? Η φύση του ανθρώπου, γενικά και αόριστα, αν δεν υπόκειται σε φυσικούς νόμους, η οποίοι προήλθαν από την χρήση της λογικής και οι οποίοι αποτελούν το μοντέλο για να καταφέρει όλα τα άλλα, σε τι υπόκειται? Για να σταματήσει ο πόλεμος πρέπει παρόμοια με το ταξίδι στη σελήνη ο άνθρωπος να κατανοήσει τη φύση του. Με την κατανόηση των νόμων της φυσικής νικάει την βαρύτητα, με την κατανόηση της επίκτητης φύσης του-δραστηριότητάς του(κοινωνίες, θρησκείες, κράτη, έθνη κτλπ) "νικάει" τις φραγμούς που του θέτουν αυτά.
Το εργαλείο είναι κοινό. Για μένα το θέμα είναι το εργαλείο αυτό να γίνει όσο το δυνατόν πιο διαθέσιμο, και όσο το δυνατόν πιο επικεντρωμένο στις κοινωνικές αιτίες που δημιουργούν τους πολέμους. Το πρόβλημα δεν επαφύεται τόσο στη ατομική φύση του ανθρώπου, γιατί ο πόλεμος είναι μαζικό και όχι ατομικό φαινόμενο γίνεται με κοινωνική συμμετοχή και συνέναιση, με ψυχολογία μάζας δε γίνεται με προσωπική πρωτοβουλία κάποιου. Το αν ο πόλεμος αποτελεί φυσική κατάσταση για μένα είναι αρκετά αμφισβητήσιμο. Και τα πειραματόζωα αν τα τα στερήσεις τροφή ή δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες πιθανόν να αρχίσει να τρώει το ένα το άλλο. Αυτό όμως δεν αποτελεί στοιχείο της φύσης τους όταν η η φύση το περιβάλλον τους δεν είναι τέτοιο. Που θέλω να καταλήξω. Το περιβάλλον του ανθρώπου το δημιούργησε ο ίδιος(αλλιώς θα κρεμιόμασταν από τα δέντρα ακόμα). Η φύση του ανθρώπου δε θα κριθεί μόνο από ακραίες συνθήκες(όπως ο πόλεμος) αλλά συνθήκες όπου το πειραματόζωό μας(ο άνθρωπος) θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πραγματικό του φυσικό περιβάλλον. Και επειδή ο ίδιος μπορεί να καθορίσει αυτό το περιβάλλον(αυτό προσπαθεί να κάνει με την κατανόηση της φύσης, της επινόησης φυσικών νόμων, της ανάπτυξης τεχνολογίας, κοινωνικών-ανθρωπιστικών επιστημών), το ίδιο μπορεί να καθορίσει και την έκφραση της φύσης του(πολύ περισσότερο από τα ζώα). Το αν είναι χασματώδης η διαφορά η ιστορία-χρόνος θα το αποδείξει, καθώς και η επιστήμη. O χρόνος αυτό που έχει αποδείξει είναι ότι το ίδιο υπεράνθρωπες προσπάθειες και ακατάλυπτες θεωρίες ήταν για το μέσο νου η κατανόηση αυτών των αυτονόητων-απλών σήμερα νόμων της φυσικής για το φεγγάρι, όχι πολύ μακριά, πριν καμιά 500 χρόνια μόνο(και η περίοδος της μαζικά συστηματικής επιστήμης ή έστω προσπάθειάς της δεν είναι τόσο μεγάλη, ούτε καν στο μισό).

Αν δεν έχεις χρόνο για συζήτηση μαζί μου, μην απαντάς και φεύγεις κάνοντας ανακοινώσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων. Με αυτό που έκανες μόνος σου βάζεις τον εαυτό σου στη διαδικασία του αντιλόγου-συζήτησης(που δεν ενοχλεί) και της παρεξήγησης(που ενοχλεί). :oops:
1million4disability: Υπογράψτε για την άρση των διακρίσεων εις βάρος των αναπήρων στην ΕΕ
Παράδειγμα προς μίμηση http://www.als-net.gr/
my blog: blog.e-healthgr
Δημοσιευμένη  εικόνα

#74 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 312 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2008 - 11:04

...

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από ATANASHIOSU: 24 Ιανουάριος 2009 - 08:23

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.


#75 BarbasSs

BarbasSs

    NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

  • Members
  • 783 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2008 - 11:11

εισαι σοβαρος?
παλυ flame wars θα ξεκινησουν καλα ηταν θαμενο αυτο το θεμα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Spoiler: yarrr,yarrr