Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Γενική συζήτηση για τον στρατό

• Please log in to reply
282 replies to this topic

#181 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2009 - 22:51

. Πχ ένας φίλος μου που τελείωσε μαθηματικός εξέτισε την κοινωνική του θητεία στην Εφορία της Λέσβου . Ενας άλλος στο ταχυδρομείο Ξάνθης και πάει λέγοντας .

Το κακό με την κοινωνικήγ θητεία , είναι διαρκεί 23 μήνες , δηλαδή περίπου το τριπλάσιο της κανονικής. Εγώ το βλέπω σαν το κράτος να με τιμωρεί που διαφωνώ μαζί του , αλλά ας μην επεκταθώ .Πάντως υπάρχουν προτάσεις για μείωσή της στο άμεσο μέλλον.

Συνοψίζοντας , η εναλλακτική θητεία υπάρχει , εφαρμόζεται και από όσο έχω ακούσει , αυτοί που πάνε περνάνε τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους. Τους συμπεριφέρονται σαν δημόσιους ( μόνο που αυτοί δουλεύουν) υπάλληλους με την εξαίρεση ότι τα χρήματα που παίρνουν δεν είναι ούτε 250 ευρώ το μήνα . + Δεν χρειάζεται να κόψεις ούτε μαλλιά ούτε μούσια !

Οσοι λοιπόν όντως δεν θέλετε να υπηρετήσετε το κράτος μέσω της στρατιωτικής υπηρεσίας (όπως εγώ ας πούμε) μπορείτε να επιλέξετε το παραπάνω.

Να το καναν εστω ενα εξαμηνο λιγοτερο καλα θα ηταν. Υπαρχει τεραστια διαφορα με την κανονικη θητεια

στη Γερμανια ειναι καπως καλυτερα:

Simply asserting that one was a pacifist was not enough. One had to thoroughly and rationally explain that one had weighed every argument (on the topic of violence) and the result being pacifism. Immaturity or naivety could be grounds for declining the application. One's criminal record had to be impeccable.

Should one pass this ordeal one had to serve for 10 months, vis-à-vis 8 months for the military service. Further, having done community service instead of military service one was not allowed to join the police force seeing as this would contradict one's claims of being a pacifist. The amendment of 1991 ruled that individuals serving community service were prohibited from owning any weapon for 20 years after the community service, disbanded the committee and simplified the process individuals had to go through to serve community service.

The amendment of 1997 introduced a holiday entitlement of 2 weeks for everybody serving community service, and extended the duration one had to serve to 12 months.

A recent amendment of 2005 reduced the duration of the military and community service to 6 and 9 months respectively. Currently the applicant can choose one of several organisations (mainly NGOs) at which he wants to serve.

Most popular choices are serving at one of several emergency medical services (usually serving as a paramedic) and nursing homes. Other options include serving at hospitals, charity organizations or in several ministries.

#182 Scargonar

Scargonar

Dark Lord

• Members
  • 110 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Ιούνιος 2009 - 10:40

ελα τους πας ενα χαρτι οτι εισαι ψυχακιας και γλυωνεις το αγγουρι (ειδικα αν μπορεις να κανεις τον ψυχακια ειναι ευκολο :P)
There's only one certainty in life. A strong man stands above and conquers all...

#183 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Ιούνιος 2009 - 12:45

Σωστα....μετα απλα θα τρως τα λεφτα του μπαμπα γιατι κανενας δε θα σε παρει για δουλεια, γιατι οταν το χαρτι σου απο το στρατο γραφει οτι δεν εχεις εκπληρωσει τις στρατιωτικες σου υποχρεωσεις επειδη εισαι ψυχακιας, ειναι φυσικο να μη σε παρει κανεις. Να ελπιζεις μονο οι γονεις σου να ειναι αθανατοι, γιατι δε θα μπορουν να σε ταιζουν για παντα...
Δημοσιευμένη  εικόνα

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#184 Blue Samurai

Blue Samurai

직업 군인

• Members
  • 203 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Φεβρουάριος 2010 - 22:33

Την Πέμπτη 11/2 παρουσιάζομαι στο 6 ΣΠ στην Κόρινθο !! :knock-knock:

#185 kakashi sensei

kakashi sensei

pitsilistis

• Members
  • 746 Δημοσιεύσεις:
  • Locationplateia eleytherias

Καταχωρήθηκε 05 Φεβρουάριος 2010 - 22:44

να θυμασαι 3 πολυ σημαντικα πραγματα.
1)οτι κινηται το χαιρεταμε
2)οτι δε κινηται το βαφουμε και
3)ο υπνος μειωνει τη θητεια.
αντε και καλος πολιτης.

#186 Blue Samurai

Blue Samurai

직업 군인

• Members
  • 203 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Φεβρουάριος 2010 - 00:07

να θυμασαι 3 πολυ σημαντικα πραγματα.
1)οτι κινηται το χαιρεταμε
2)οτι δε κινηται το βαφουμε και
3)ο υπνος μειωνει τη θητεια.
αντε και καλος πολιτης.

θα λάβω σοβαρά υπόψην τις συμβουλές σου !! :hmmm:

Thank you so much !! :nod2:

#187 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Φεβρουάριος 2010 - 00:11

αυτες ειναι διακοπες !
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#188 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Φεβρουάριος 2010 - 00:23

θα λάβω σοβαρά υπόψην τις συμβουλές σου !! :hmmm:

Thank you so much !! :nod2:

Εγω εχω 2 συμβουλές...

(Α) Αν πρέπει να πάρεις κάπως τον στρατό πάρτον σαν ένα χρονικό διάστημα όπου δεν έχεις υποχρεώσεις, και προσπάθησε να περάσεις αυτό το χρονικό διάστημα όσο καλύτερα και όσο πιο εποικοδομητικά μπορείς. π.χ. Εγώ διάβασα ένα κάρο βιβλία στον στρατό, εκτός αυτού είχα ζητήσει απο έναν φίλο που ήταν γραφέας να με στέλνουν σε οτιδήποτε εκπαιδεύσεις υπήρχαν και με αυτό τον τρόπο έμαθα σάλπιγγα, και τι θα πρέπει να κάνω για να επιβιώσω στο ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου. (lol)

(Β) Όταν πας με το καλό στην οποιαδήποτε μονάδα, παρατήρησε πρώτα τι παίζει και μετά πες τα προσόντα σου η δήλωσε τι θα μπορούσες να προσφέρεις γενικότερα. Γιατί π.χ. σε πολλές περιπτώσεις, όσο περίεργο και αν ακούγεται σε μερικούς, το να είσαι γραφέας δεν είναι καβάτζα. :S

#189 Guest-67807

Guest-67807

Anime Freak

• Members
  • 451 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Φεβρουάριος 2010 - 11:28

αντε, μπαινω κι εγω απο βδομαδα, και πολυ το αργησα πιστευω.
η στρατευση στα 19 δεν ειναι τπτ, το καλυτερο ειναι οπως λεει και ο Yojimbo να μην εχεις τπτ υποχρεωσεις στην ακρη. κατα τ αλλα, κι εγω ενα καρο βιβλια 8α παρω μαζι μου μετα την ορκομοσια.

#190 lordofblues

lordofblues

Back in business

• Members
  • 844 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Φεβρουάριος 2010 - 12:59

Παιδια υπομονη, υπομονη και παλι υπομονη.
Θα δειτε μεσα πραγματα που δεν θα τα πιστευετε. Και πανω απο ολα να τα εχετε καλα με τα ατομα-βυσματα που βγαζουν τις υπηρεσιες διαφορετικα θα κατασκηνωσετε μονιμα σε μια σκοπια.
Χερι που δεν μπορεις να το δαγκωσεις φυλα το......

Δημοσιευμένη  εικόνα

#191 Guest-67807

Guest-67807

Anime Freak

• Members
  • 451 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Φεβρουάριος 2010 - 13:28

παντως βισμα-ξεβισμα, την παραμε8ωριο δεν την γλυτωνεις.. οποτε σιγα τα λαχανα.

εχει ακουσει κανεις για 12μηνο η και 14 μηνο που ακουγετε οτι παν να το κανουν ?

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Hellkeeper: 07 Φεβρουάριος 2010 - 16:51

#192 Gol D.Nick

Gol D.Nick

Starting...

• Members
  • 7 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Φεβρουάριος 2010 - 12:13

spawn ζούμε στο 2007. Αν παίρναμε-παίρνουμε στα σοβαρά το τι λέει ο κάθε αξιωματικός σωθήκαμε. Μια χαρά και στρατόπεδα σε εκλογικές περιφέρειες βολεύονται, μια χαρά και ψηφοθηρία γίνεται, μια χαρά και μιζούλες παίρνουμε, γιατί να αλλάξει το καθεστώς? Δε νομίζω ότι το πρόβλημα είναι εκτός των πυλών. btw αμφιβάλω οι από έξω δεν το έχουνε ψιλιαστεί ότι πρόκειται για χημείο ο ΕΣ. Αλλά άλλο 300 και άλλο real politics και reality.
Δεν ήταν επιλογή τους, αλλά αναγκάστηκαν. Αλίμονο αν εμείς δεν έχουμε την διορατικότητα ώστε να προβλέπουμε καταστάσεις εξανασκασμού. Οι παπούδες και οι γιαγιάδες μας δεν ήξεραν ούτε καν να διαβάζουν. Σήμερα ξέρουμε πολλά περισσότερα πράγματα από το να δεχόμαστε ότι μας πασάρουν.
Διαφωνώ με το ύφος του post που quotares spawn, αλλά επί του συγκεκριμένου σε πολύ θεωρητική βάση(πχ. πόλεμος) και αρνιέμαι να πολεμήσω για το κάθε πρόβατο, βολεμένο, κολλημένο. Την ζωή μου την αυτοδιαχειρίζομαι και είναι είδος πολυτελείας. Δεν είμαι αναλώσιμος. Αν κάποιος πιστεύει κάτι διαφορετικό ας το περιορίσει στον ευατό του.
Γιατί αν μιλάμε για το ΕΣ, δεν πας για το κοινό καλό ή για τον εχθρό αλλά πας γιατί δε μπορείς να κάνεις αλλιώς. Αν ήταν εθελοντικός ελάχιστοι θα πήγαιναν.

Φαινεσαι ατομο με αξιες και αποψη.Προσωπικα λατρευω τους ανθρωπους με αποψη γι'αυτο και θα προσπαθησω να σου κανω την σωστη ερωτηση.Λες οτι δεν εισαι αναλωσιμος ουτε προβατο,πραγμα που πιστευω και εγω για τον εαυτο μου,ωστοσο θα πολεμουσες ποτε για να μην ξαναυπαρξει πολεμος ποτε και πουθενα?Θα θυσιαζες ποτε την ελευθερια σου αυτη για να φτιαξεις εναν κοσμο με τις σωστες αξιες?Χωρις διακρισεις,χωρις ρατσισμο,χωρις εκμεταλευση και δυστηχια?Αν ναι ποσο μακρυα θα μπορουσες να φτασεις για να το καταφερεις αυτο?Να μια πραγματικη ερωτηση.Περιμενω να μου δωσεις μια πραγματικη απαντηση.
.

#193 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Φεβρουάριος 2010 - 12:17

Δεδομένου βέβαια ότι ο kenji έχει να μπει από τον Αυγουστο του προηγούμενου ετους θα σου έλεγα να μην περιμένεις να πάρεις απάντηση. :hahaha:

Επίσης στο 90% των περιπτώσεων πλέον οι πόλεμοι έχουν λίγα ή ελάχιστα να κάνουν με τις αξίες που προανέφερες. Άλλα συμφέροντα εξυπηρετούν.

Kαι δεν ξέρω γιατί αλλά κάθε φορά που βλέπω αυτό το thread στα new posts μου έρχεται το παρακάτω βιντεάκι στο μυαλό.

Youtube Video

I swear δεν παίζω με τον πόνο σας. I cant help it.:hihi2::hihi2::hihi2:

#194 kakashi sensei

kakashi sensei

pitsilistis

• Members
  • 746 Δημοσιεύσεις:
  • Locationplateia eleytherias

Καταχωρήθηκε 15 Φεβρουάριος 2010 - 23:15

Youtube Video

I swear δεν παίζω με τον πόνο σας. I cant help it.:hihi2::hihi2::hihi2:

αυτοι δε μετρανε.
φωναζουν απο μακρια: "γιωτα γιωτα, ζωη και κοτα" :kakaka:.

#195 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2.574 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Φεβρουάριος 2010 - 00:07

ωστοσο θα πολεμουσες ποτε για να μην ξαναυπαρξει πολεμος ποτε και πουθενα?Θα θυσιαζες ποτε την ελευθερια σου αυτη για να φτιαξεις εναν κοσμο με τις σωστες αξιες?Χωρις διακρισεις,χωρις ρατσισμο,χωρις εκμεταλευση και δυστηχια?Αν ναι ποσο μακρυα θα μπορουσες να φτασεις για να το καταφερεις αυτο?Να μια πραγματικη ερωτηση.Περιμενω να μου δωσεις μια πραγματικη απαντηση.
.

Εγώ για όλα τα παραπάνω άνετα μπορούσα να γίνω Gundam Meister και να πιλοτάρω το Dynames:8):

Posted Image

Δημοσιευμένη  εικόνα