Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * - - - 2 votes

Ελληνας μανγκακα;;;

• Please log in to reply
256 replies to this topic

#76 Luohi

Luohi

Starting...

• Members
  • 6 posts

Posted 25 August 2008 - 00:52

Μολις διαβασα τις προηγουμενες σελιδες,για ακτο και ορνερακη,δεν ηξερα οτι ηταν τοσο ακριβα ....:(
Πρεπει να το παρω τελικα αποφαση...
Αν και,για να μαι στο θεμα,με manga εχω ασχοληθει τα τελευταια 2 το πολυ χρονια,τα τυπου marvel τα χειριζομαι καλυτερα αλλα και παλι ενα ονειρο να ασχοληθω επαγγελματικα το'χα..

#77 Lilia20

Lilia20

Want a cookie? ^^

• Members
  • 48 posts

Posted 14 September 2008 - 20:19

I do!!!:tensai: Και ξερω πως καποιοι απο σας μπορει να θέλετε το ίδιο ;33 Πείτε μου ποιοι απο σας το χετε ήδη βάλει στο πρόγραμμα, ειλικρινα θέλω συμπαράσταση!!! ΤΤ_ΤΤ :nanana:
Αναρωτιομουν πάντα, πόσοι έχουν κάνει αυτή την προσπάθεια??? Να εκφράσουν τις ιδέες τους στο χαρτί?? Η προφανης απάντηση που πιστευω οτι θα παιρνα, θα με απογοητευε αλλά ταυτόχρονα θα με συναρπαζε ακομα περισσότερο!!!!!!!!!!
Η ιδέα αυτη μου έκατσε, όταν διάβαζα το 6ο και τελευταιο τευχος του περιοδικού Akasuki, (για οσους δν το προλαβαν η Anubis manga, εβγαλε το πρωτο μηνιαιο περιοδικο manga στα ελληνικά) το οποιο μετα το τέλος του διαγωνισμού art που ειχε κάνει, πρόσφερε σαν ιδεα την δημιουργία του δικου σου κομικ! Αυτο και μονο δν σε εξιταρει?????
Να γίνεις ο 1ος mangaka στην Ελλάδα!!!!
Προσωπικά, έχω ήδη την ιστορία, τους χαρακτηρες κτλ. το μονο που μου μένει ειναι να τα υλοποιήσω !! ;333 Και το θεωρω με ολη μου την ψυχη οτι είναι ΚΡΙΜΑ ολες αυτες οι ιδεες, οι σκεψεις ο κόσμος του καθενός να πάνε χαμένες...

What do u think...? ;333 Wanna make a try???:thumbup:
:joyful:Yoshaaaa!! ;333

#78 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 14 September 2008 - 20:22

Threads merged.

:sigh2:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#79 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 14 September 2008 - 22:31

I do!!!:tensai: Και ξερω πως καποιοι απο σας μπορει να θέλετε το ίδιο ;33 Πείτε μου ποιοι απο σας το χετε ήδη βάλει στο πρόγραμμα, ειλικρινα θέλω συμπαράσταση!!! ΤΤ_ΤΤ :nanana:
Αναρωτιομουν πάντα, πόσοι έχουν κάνει αυτή την προσπάθεια??? Να εκφράσουν τις ιδέες τους στο χαρτί?? Η προφανης απάντηση που πιστευω οτι θα παιρνα, θα με απογοητευε αλλά ταυτόχρονα θα με συναρπαζε ακομα περισσότερο!!!!!!!!!!
Η ιδέα αυτη μου έκατσε, όταν διάβαζα το 6ο και τελευταιο τευχος του περιοδικού Akasuki, (για οσους δν το προλαβαν η Anubis manga, εβγαλε το πρωτο μηνιαιο περιοδικο manga στα ελληνικά) το οποιο μετα το τέλος του διαγωνισμού art που ειχε κάνει, πρόσφερε σαν ιδεα την δημιουργία του δικου σου κομικ! Αυτο και μονο δν σε εξιταρει?????
Να γίνεις ο 1ος mangaka στην Ελλάδα!!!!
Προσωπικά, έχω ήδη την ιστορία, τους χαρακτηρες κτλ. το μονο που μου μένει ειναι να τα υλοποιήσω !! ;333 Και το θεωρω με ολη μου την ψυχη οτι είναι ΚΡΙΜΑ ολες αυτες οι ιδεες, οι σκεψεις ο κόσμος του καθενός να πάνε χαμένες...

What do u think...? ;333 Wanna make a try???:thumbup:

Yeh you're right
Εγώ τώρα θα αρχίσω τις σπουδές μου και αφού τελειώσω σίγουρα κάπως θα χωθώ!
Ήδη έχω αρχίσει και αναπτύσω μια ιστορία και κάνω concept art αλλά θέλει πάρα πολύ δουλειά ακόμη ιδιαίτερα στα off-main story σημεία (δεν θα με χάλαγε να είχα έναν extra writter στο μέλλον :P), άσε που οι χαρακτήρες είναι περισσότεροι και από το bleach :nanana:

#80 redarion

redarion

Jugdement day.....

• Members
  • 52 posts

Posted 19 September 2008 - 11:53

Εγώ παντως απο ότι ξέρω τα μη ασιατικά μανγκα δεν πουλανε και πολλοί δεν τα δέχονται όσο καλά και αν είναι.
Θεωρούν πως μόνο οι γιαπωνέζοι ,οι κινέζοι και οι κορεάτες έχουν την κυριαρχεία και ότι μόνο αυτών τα μάνγκα αξίζουν.
:uhh::uhh::uhh:

εχεις δικιο σε αυτο το θεμα:chigau: ....... πρεπει να δωσετε βασει οσοι θελουν να κανουν κατι στην ιαπωνια:cry5::cry5:.(εγω εχω ενα μικρο πλεονεκτημα γιατι εχω ριζες απο κορεα :hahaha::hahaha::hahaha:)
Posted Image

#81 the goblin

the goblin

the 4th Espada

• Members
  • 155 posts

Posted 16 November 2008 - 14:18

εγω αυτο τον καιρο φτιαχνω ενα manga που ονομαζεται 'THE ACES' και οταν το τελειοσω θα το δημοσιευσω στο anime.gr καθως ειναι ενα απο τα ονειρα μου να γινω μανγκακα και να ζεισω στην Ιαπωνια:smokingg::tensai::smokingg:
[SIGPIC][/SIGPICPosted Imagei can see you

#82 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 16 November 2008 - 16:04

Καλύτερα κάνε το όνειρο του να μάθεις ορθογραφία ή να βάλεις λεξικό πραγματικότητα
και μετά συνεχίζεις και στα επόμενα.
τα manga δεν είναι ωραία όταν έχουν ορθογραφικά λάθη.
είπε η πριγκίπισσα του λάθους και έφυγε πάνω στην άμαξά της πετώντας από κλαδάκι
σε κλαδάκι

#83 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 16 November 2008 - 16:11

Και ήρθε απο το σκοτάδι ένας τύπος με μία πυραμίδα στο κεφάλι
σπάμμαρε και είπε ''μη βαράς τους καινούργιους, θα φοβηθούν κα θα φύγουν''
και ύστερα χάθηκε επειδή θυμήθηκε ότι είχε ξεχάσει κάτι δουλίτσες
σε μία στοιχιωμένη πόλη και ούτε αυτός ξέρει ορθογραφία
και θα έρθει σύντομα και κανάς μοντ να μας θάψει
και φώναξε προτού φύγει ''να ακουλουθείτε τα όνειρα σας''
Posted Image

#84 titi

titi

*Don't be like me*

• Banned
  • 75 posts

Posted 16 November 2008 - 22:33

Και ήρθε απο το σκοτάδι ένας τύπος με μία πυραμίδα στο κεφάλι
σπάμμαρε και είπε ''μη βαράς τους καινούργιους, θα φοβηθούν κα θα φύγουν''
και ύστερα χάθηκε επειδή θυμήθηκε ότι είχε ξεχάσει κάτι δουλίτσες
σε μία στοιχιωμένη πόλη και ούτε αυτός ξέρει ορθογραφία
και θα έρθει σύντομα και κανάς μοντ να μας θάψει
και φώναξε προτού φύγει ''να ακουλουθείτε τα όνειρα σας''

γιατι αυτα θα απομεινουν αφου τα σωματα μας θα λιωσουν με τον καιρο.
αποτραβηχτηκε εν μερει να δει το λεξικο , αλλα ειχε πατησει ηδη'' ποστ ''
αχου ... καηκε και το τοστ .
παιδια καλα τα ονειρα , αλλα να ειναι και πιο ρεαλιστικα .
να ψαξουμε καλα αυτο που θελουμε , και ποτε δεν ξερεις σε ποιο τομεα μπορει ειμαστε καλοι .
Ακομα και κατι παρεμφερες παντως απο αυτο που επιθυμουμε δεν ειναι και κακο ...
δλδ , μην απογοητευεστε ...
Posted Image Posted Image

#85 Satou no Kumo

Satou no Kumo

hiatus :(

• Members
  • 213 posts

Posted 16 November 2008 - 23:46

Κοιτα,εγω παντα σκεφτομουν να γινω σκιτσογραφος και καρτουνιστ καπως ετσι:
θα βγαλω μια σχολη εφαρμοσμενων εδω οπου θα μαθω κομικ και 2d,3d καρτουν και μετα θα κανω μεταπτυχιακο εξω παλι στο κομικ.μετα μπορω να κανω μια δικη μου δουλεια και να την στειλω σε εκδοσεις/καναλι.Βεβαια για να ξεκινησεις απο καπου πρεπει να εχεις λεφτα-ασε που δεν υπαρχει και καθολου ζητηση στην ελλαδα- οποτε εχω ξεκινησει παραλληλα web design που ειναι σιγουρα λεφτα:riiight:

Παντως μην το σκεφτεις ετσι,κανε πολλα πραγματα για να εισαι σιγουρος και πουλα τις δουλειες σου διεθνως.Στα τει και τα ιεκ εδω μπορεις να σχεδιαζεις συμφωνα με οποια σχολη θελεις και φυσικα μονος σου θα το μαθεις αυτο,μην περιμενεις και οριτζιναλ μανγκακα να σε μαθει:canthelp:

Ελπιζω να βοηθησα για τον προσανατολισμο σου:ureshii:
seishun jidai wa watashi no subete desu

#86 Labrokratis

Labrokratis

Anime / Asia Party Organizer

• Members
  • 637 posts

Posted 17 November 2008 - 12:34

Ωραία συζήτηση. Κρίμα που θα σας στεναχωρίσω με αυτά που θα σας πω...

Παιδιά, εκεί που έχουν φτάσει σήμερα τα πράγματα, όσοι έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες προς αυτήν την κατεύθυνση, δύο επιλογές έχουν: Web Comics και Web Flash Animation. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα, ισχύει για όλη την Ευρωζώνη και την Βόρειο Αμερική. Επομένως, όποιος το κάνει, το κάνει αφιλοκερδώς και ως hobby. Ως επάγγελμα, το ξεχνάς. Όχι απλά δε ζεις, αλλά πληρώνεις και ότι απαιτείτε από την τσέπη σου. Και για πολλά χρόνια ακόμα, δε θα αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Να σας εξηγήσω κάποια πράγματα τώρα:
Καταρχάς περιοδικό με ελληνικά κόμικ / μάγκα δεν μπορεί να κρατηθεί στην Ελληνική αγορά, διότι οποιαδήποτε έκδοση θέλει να "σταθεί" χωρίς διαφημίσεις, χρειάζεται πωλήσεις το λιγότερο 10.000 αντίτυπα. Για να υπάρξουν 10.000 πωλήσεις, πέρα από το ότι πρέπει να έχεις λαό να αγοράσει, πρέπει να έχεις τυπώσει τιράζ τουλάχιστον 40.000 αντίτυπα, ώστε να φτάσει από 1 τουλάχιστον τεύχος, σε κάθε περίπτερο / ψιλικατζίδικο της Ελλάδας! Κανένας εκδότης δεν παίρνει αυτήν την στιγμή τέτοιο ρίσκο! Είναι πολλά τα απαιτούμενα κεφάλαια και απαιτείτε επένδυση με ορίζοντα πενταετίας, σε μια εποχή που κανένας δεν επενδύει επάνω σου ούτε πέντε μήνες!

Η άλλη εναλλακτική, είναι να τα τυπώσεις σε μορφή βιβλίου και να τα κυκλοφορείς μέσω βιβλιοπωλείων, όπως κάνει η ομάδα του Αρκά. Το κακό εδώ, είναι οτι πάλι θέλεις εκδότη, εκτός και αν τσοντάρεις εσύ να τυπωθούν. Μετά απο 10 - 15 χρόνια, γίνεσε πασίγνωστος και ζεις (παράδειγμα η ομάδα του Αρκά και πάλι). Έως τότε τι κάνεις όμως; Χρειάζεσε κανονικη δουλειά και με πολύ καλό μισθό μάλιστα (αυτο και αν σπανίζει), για να μπορείς να στηρίζεις την προσπάθειά σου.
Όπως το βλέπω εγώ, μόνο ένας εισοδηματίας θα μπορούσε να επιχειρίσει κατι τέτοιο. Δε νομίζω να υπάρχουν πολλοί εισοδηματίες φίλοι των manga και των comics γύρω μας...

Το μόνο που πραγματικά μπορούν να κάνουν οι αποφασισμένοι, είναι να μαζευτούν καμιά δεκαριά, να τσοντάρουν όλοι από κάνένα 15άρι χιλιάδες ευρώ, να στήσουν ένα χώρο και να παράγουν υλικό οι ίδιοι, χωρίς φυσικά να πληρώνονται. Όταν το υλικό τελειώσει, ως "προϊόν" έτοιμο πλέον, μπορούν να δοκιμασουν να το προωθήσουν στην αγορά.

Αυτό δοκίμασε και έκανε μια παρέα πριν λίγα χρόνια, με την artoon (A R T O O N   S.A.). Αλλά, ούτε αυτό ακριβώς τσούλισε.

Τώρα σχετικά με τις "σπουδές":
Αν ήμουν εγώ σήμερα 17 ετών και είχα την τρέλα να μάθω animation ή έστω εικονογράφηση (η ελληνική λέξη για τα comics/ manga), δε θα πήγαινα σε αυτές της σχολές. Θα έκανα μια έρευνα αγοράς να μάθω τι παίζει και ποιοι επί της ουσίας δραστηριοποιούνται σε αυτό το χώρο. Πχ, την Artoon που ανέφερα: Θα τους προσέγγιζα, θα πήγαινα από τα γραφεία τους και θα τους ρωτούσα πως και που μπορώ να μάθω επί της ουσίας την τέχνη. "Ρωτώντας πας στην πόλη" λέγανε οι παλιοί, και κάτι ξέρουν.

Τέλος, σκεφτείτε ότι ελάχιστοι καλλιτέχνες προέρχονται από την σχολή. Οι περισσότεροι είναι αυτοδίδακτοι ή μαθήτευσαν δίπλα σε άλλους καλλιτέχνες. Και αυτό ισχύει για όλες τις μορφές της τέχνης, γενικότερα.

Y.Γ.: Η ορθογραφία δεν είναι το παν. Εγώ ήμουν κλασικός ανορθόγραφος, με τα χρόνια έμαθα πως γράφονται σωστά οι λέξεις (και μου ξεφεύγουν τα αίσχη μια στο τόσο). Η ουσία είναι η έκφραση του άλλου, όχι η ορθογραφία του. Ο Διονύσιος Σολομός ήταν ανορθόγραφος, ο Γέρος του Μοριά επίσης (δεν ήταν τελείως αγράμματος όπως λαϊκά έχει διαδοθεί).

#87 Mr. Brightside

Mr. Brightside

Le secret du Roi

• Members
  • 425 posts

Posted 17 November 2008 - 22:55

Αυτό δοκίμασε και έκανε μια παρέα πριν λίγα χρόνια, με την artoon (A R T O O N **S.A.). Αλλά, ούτε αυτό ακριβώς τσούλισε.

Τώρα σχετικά με τις "σπουδές":
Αν ήμουν εγώ σήμερα 17 ετών και είχα την τρέλα να μάθω animation ή έστω εικονογράφηση (η ελληνική λέξη για τα comics/ manga), δε θα πήγαινα σε αυτές της σχολές. Θα έκανα μια έρευνα αγοράς να μάθω τι παίζει και ποιοι επί της ουσίας δραστηριοποιούνται σε αυτό το χώρο. Πχ, την Artoon που ανέφερα: Θα τους προσέγγιζα, θα πήγαινα από τα γραφεία τους και θα τους ρωτούσα πως και που μπορώ να μάθω επί της ουσίας την τέχνη. "Ρωτώντας πας στην πόλη" λέγανε οι παλιοί, και κάτι ξέρουν.

Τέλος, σκεφτείτε ότι ελάχιστοι καλλιτέχνες προέρχονται από την σχολή. Οι περισσότεροι είναι αυτοδίδακτοι ή μαθήτευσαν δίπλα σε άλλους καλλιτέχνες. Και αυτό ισχύει για όλες τις μορφές της τέχνης, γενικότερα.

Y.Γ.: Η ορθογραφία δεν είναι το παν. Εγώ ήμουν κλασικός ανορθόγραφος, με τα χρόνια έμαθα πως γράφονται σωστά οι λέξεις (και μου ξεφεύγουν τα αίσχη μια στο τόσο). Η ουσία είναι η έκφραση του άλλου, όχι η ορθογραφία του. Ο Διονύσιος Σολομός ήταν ανορθόγραφος, ο Γέρος του Μοριά επίσης (δεν ήταν τελείως αγράμματος όπως λαϊκά έχει διαδοθεί).

Δεν θα σταθω στα προηγουμενα που ειπες μιας και πανω κατω ειναι αληθεια. Αυτο που θελω να πω πρωτα ειναι οτι η Artoon ειχε κανει μια καλη δουλεια κατα τη γνωμη μου και δευτερον σχετικα με αυτο που λες για του αυτοδιδακτους.

Οντως οι πιο πολλοι ειναι αυτοδιδακτοι αλλα αυτο συνεβαινε σε μια αλλη εποχη οταν τα κομικ δεν ειχαν προχωρησει τοσο και η αγορα εργασιας δεν ηταν τοσο σκληρη και μπορουσες να βρεις δουλεια μονο με το ταλεντο σου (οπως οi Stan Lee, Don Rosa etc. αν δεν κανω λαθος). Πλεον το πτυχιο ειναι αρκετα σημαντικο και αλλωστε ας μην ξεχναμε οτι πολλα σημαντικα ατομα του χωρου υποστηριζουν τις σπουδες στον συγκεκριμενο τομεα. Ακομη και ο Ντισνευ δεν ειχε φτιαξει σχολη αλλωστε; Επιπλεον το να εχεις ενα πτυχιο προσδιδει και επιπλεον κυρος απο το να ζωγραφιζεις απλα και σε βοηθαει να μαθεις περισσοτερα για την ιστορια του χωρου και πως λειτουργει. Ναι ισως καποιος να τα καταφερει με το ταλεντο σημερα αλλλα αμφιβαλλω γιατι και αυτο θελει εξασκηση.

Τωρα σχετικα με αυτο που λες να προσεγγισεις ατομα του χωρου το θεωρω δυσκολο μιας και υπαρχουν ελαχιστοι, οπως η Artoon, που αχολουνται και επιπλεον ακομη και οι σχολες δεν ξερουν τι προσφερουν. Αυτο το ανακαλυψα στην πραξη οταν εκανα ερευνα αφου πολλες σχολες δυσκολευονταν να απαντησουν σχετικα με το τι προσφερουν γυρω απο τα κομικ/κινουμενο σχεδιο. Θα "πιαστω" λοιπον απο τα λογια σου και μιας και ενδιαφερει απ'οτι βλεπω πολλους παραθετω τα στοιχεια ,που μαζεψα περυσι, των σχολων που σχετιζονται με το χωρο.

Akto (Σκιτσο-Κομικς-Καρτουν)
Διδακτρα : 6100 Ευρω το χρονο, 1100 το μηνα για πεντε μηνες (10 ισοποσες δοσεις το 1ο δεκαημερο των: Οκτωβρη, Νοεμβρη, Δεκεμβρη, Φλεβαρη, Απριλη)
Ωρες : Πρωι ή απογευμα
Φοιτηση: 3 Χρονια
Κοστος εγγραφης: 1220 Ευρω μετρητα ή πιστωτικη καρτα
Τηλεφωνο: 210 5230130
Link: http://http://www.akto.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=144

Intergraphics (Εικονογραφος-Σκιτσογραφος)
Διδακτρα:
4100 Ευρω το χρονο (γυρω στα 800 το μηνα)
Ωρες: Πρωι ή απογευμα
Φοιτηση:
2 Χρονια
Τηλεφωνο: 2103838808
Link: 'Ομιλος INTERGRAPHICS - Προφίλ Ομίλου
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

• Έντυπα Hμερήσιου και Περιοδικού Τύπου (εφημερίδες – περιοδικά)
  • Εκδοτικούς Οίκους
  • Εταιρίες Παραγωγής Πολυμέσων (Multimedia)
  • Εταιρίες Παραγωγής διαφημιστικών spots
  • Διαφημιστικές Εταιρίες
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες

Ιεκ Δομη
Διδακτρα:
3700 ευρω το χρονο (γυρω στα 600-700 το μηνα)
Ωρες: Πρωινα-απογευματινα
Φοιτηση:
2 χρονια
Link: ΙΕΚ ΔΟΜΗ : Σκιτσογράφος-Εικονογράφος
Τηλεφωνο: 2103840552

Ιεκ Ακμη (Εικονογραφος σκιτσογραφος)
Διδακτρα:
-
Φοιτηση: -
Ωρες: Πρωι-απογευμα
Link: IEK AKMH: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Τηλεφωνο: 210 8224074Οι επαγγελματικές σου επιλογές:

• Εταιρίες Παραγωγής
  • Εφημερίδες
  • Εταιρίες Comic Cartoon
  • Κινηματογραφικοί Οργανισμοί
  • Εταιρίες Web Development
  • Διαφημιστικές Eταιρίες
  • Ατελιέ Γραφικών Τεχνών & Δημιουργικά Γραφεία
  • Ως ελεύθερος επαγγελματίας ή ανοίγοντας τη δική σου επιχείρηση

Ορνερακη (εδω υπαρχει ενα προβλημα αφου λειτουργουν 2 ξεχωριστα τμηματα, ενα για σκιτσο-κομικ-γελοιογραφια και ενα αποκλειστικα για κινουμενο σχεδιο)
Διδακτρα: 4900 ευρω το χρονο
Ωρες: 4-5 ωρες την ημερα Πρωι-απογευμα
Φοιτηση: 3 χρονια
Κοστος εγγραφης: 500 ευρω
Link: ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ ::: Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών
Τηλεφωνο: 2108665611

#88 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 20 November 2008 - 02:22

μερικές απο τις παραπάνω σχολές δεν ειναι και η ιδανικότερη επιλογη.

#89 Satou no Kumo

Satou no Kumo

hiatus :(

• Members
  • 213 posts

Posted 02 December 2008 - 16:29

υπαρχει και το 2ο ιεκ πειραια παντως,που εχει ειδικοτητα εικονογραφος-σκιτσογραφος
για να μπεις θες μονο χαμηλες βασεις(κανενα 12)και να εχεις δωσει ελευθερο-γραμμικο

δεν ξερω και πολλα αλλα ενας φιλος μου που ειναι σε αυτο το τμημα λεει πως και οι καθηγητες και οι μαθητες ειναι πολλοι σοβαροι και γινεται καλο μαθημα

(καλα αυτο για τους μαθητες δεν το πιστευω:kakaka:) αλλα και εμενα εκει με βλεπω.ειναι η πιο κοντινη στο επαγγελμα απο τις φτηνες επιλογες.αμεσως μετα ειναι το τμημα τει αθηνας γραφιστικης η τεχνολογιας γραφικων τεχνων που ειναι νομιζω 4 χρονια και ειναι και ασχετα.το δευτερο μαλιστα εχει και φυσικη,χημεια,μαθηματικα:oo:
ετσι κι αλλιως αν κανει κανεις μεταπτυχιακο μετα εξω,δεν θα κοιταξουν αν πηγε τει η ιεκ αλλα αν εχει ταλεντο και γνωσεις
seishun jidai wa watashi no subete desu

#90 LexKuro

LexKuro

Anime Newbie

• Members
  • 55 posts

Posted 06 December 2008 - 11:47

4 λε3εις :ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ MANGAKA!!!