Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * - - - 2 votes

Ελληνας μανγκακα;;;


  • Please log in to reply
256 replies to this topic

#46 Terry Bogard

Terry Bogard

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 155 posts

Posted 16 July 2007 - 17:05

Ουπς...δεν ήξερα ότι χώσαν τόσα πολλά λεφτά για σπούδες 2 χρόνων.
Ευτυχώς που δεν πάω εκεί με τίποτα.Αυτές οι σχολές είναι να σε γδύνουν για τα καλά.

#47 Terry Bogard

Terry Bogard

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 155 posts

Posted 16 July 2007 - 18:37

Και για να σου δείξω πόσο σ'αγαπώ που σκέφτηκες και αγαπάς τα animes + τα manga και θέλεις και να γίνεις καλύτερος animationist + mangaka σου έβαλα upload τα βασικά μαθήματα anime-like σχέδιων για να γίνεις πολύ μα πάρα πολύ καλός ζωγράφος είναι το παρακάτω link να το κατεβάσεις:wis: :


Μαθήματα ζωγραφικής με animeτικό τρόπο

Αν βέβαια ξέρεις αγγλικά :hahaha::hahaha:

#48 Matsu

Matsu

    Certified Dorama Queen

  • Members
  • 754 posts

Posted 17 July 2007 - 02:03

Ουπς...δεν ήξερα ότι χώσαν τόσα πολλά λεφτά για σπούδες 2 χρόνων.
Ευτυχώς που δεν πάω εκεί με τίποτα.Αυτές οι σχολές είναι να σε γδύνουν για τα καλά.


Οταν στο δημοσιο δεν υπαρχουν αυτες οι ειδικοτητες που προσφερουν τα εργαστηρια τυπου Ακτο, Ακμη, Intergraphics κτλ κτλ...και η μονη καθαρα καλλιτεχνικη σχολη ειναι η ΑΣΚΤ, οπου τον χρονο εισαγωνται 60 ατομα, εκ των οποιων 20 κυπριοι, και στις εισαγωγικες του Σεπτεμβριου επι μια βδομαδα δινουν εξετασεις τουλαχιστον 1600 ατομα, τοτε αναγκαστικα, δινεις τα λεφτα, και μαθαινεις αυτο που θελεις...:bahhh:
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm


#49 AkiraSato

AkiraSato

    Anime Amateur

  • Members
  • 67 posts

Posted 17 July 2007 - 07:28

Ψαχνοντας λιγο βρηκα πως υπαρχουν δυο δημοσια ΙΕΚ(2ο Πειραια και Πολιτιστικου στη Θεσσαλονικη) τα οποια στον τομεα Εφαρμοσμενων Τεχνων προσφερουν ειδικοτητα Εικονογραφου-Σκιτσογραφου.
Παραθετω σχετικο link Main Page ειναι απο τον Οργανισμο Επαγγλεματικης Εκπαιδευσης Και Καταρτισης.
Gyarikku Hou

#50 Matsu

Matsu

    Certified Dorama Queen

  • Members
  • 754 posts

Posted 17 July 2007 - 11:07

^^ Ριξε και μια ματια εκει, αλλα θα πρεπει να εχεις απολυτηριο πανω απο 14 για να σε δεχτουν...
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm


#51 shoujo-chan

shoujo-chan

    Starting...

  • Members
  • 8 posts

Posted 19 July 2007 - 17:40

Εμένα μου αρέσει να ζωγραφίζω συνέχεια και θα μου άρεσε να φτιάξω ένα manga :rolleyes:
Αλλά βλέπω ότι είναι δύσκολο να γίνεις manga-ka(ειδικά στην Ελλάδα) οπότε τουλάχιστον θα έφτιαχνα manga από χόμπι.


ναι αλλα αφού κατάφεραν οι γερμανοί να εδραιωθούν τότε δεν θα είναι δύσκολο και για τους άλλους. ξέρει κανεις οι γάλλοι που βρίσκονται σε αυτό το θέμα?



Οι Γάλλοι είναι πολύ μπροστά σ'αυτό το θέμα αφού έχουν δημιουργήσει τα λεγόμενα Nouvelle Manga.

#52 RavenRockMind

RavenRockMind

    Nancho Party

  • Members
  • 19 posts

Posted 19 September 2007 - 16:33

Ξανα γεια σε ολους!!ξερω δεν ειναι σαιτ ιδικα για μανκα κ οι ποιο πολοι ενδιαφερονται για ανιμε αλλα εχει σκευτει κανεις να γινει μανγκακα;;;;; εγω πρωσοπικα θελω κ εξακολουθει να ειναι το ονειρο μου να παω ιαπωνια κ να σχεδιαζω μανγκα μεχρι να γερασω : χι χι χι . αλλα κ τωρα που το σκευτομαι θα μου αρεσε κ να κανω ανιματιον : ξερω δεν ειναι το ιδιο αλλα ειναι πολυ κοντα το ενα με το αλλο 8) . Υπαρχει κανεις αλλος που θα εκανε οπιαδιποτε τρελα για να φτασει να φτιαχνει μανγκα για επαγκελμα;; η ποιο απλα υπαρχει κανεις που να την βρησκει φτιαχνοντας μανγκα;;;


Εγω κανω δικα doujin και εχω πολλα fanart.... Μαλλον κατα εκει το παω!



#53 dragoness_crysta

dragoness_crysta

    Hana Ishinomori

  • Members
  • 480 posts

Posted 20 September 2007 - 10:01

Οι συμβουλες των ανωτερω με καλυψαν πληρως...αυτο που χρειαζεται κυριως για την δημιουργια κομικς ειναι η υπομονη....μιας και μιλαμε για μορφη τεχνης θα θεωρεισαι καλλιτεχνης...και οι καλλιτεχνες ειναι ιδιορρυθμοι ανθρωποι και η εμπνευση δεν ερχεται οποτε τη θελησουμε εμεις....
για αρχη σου προτεινω να δειξεις τη δουλεια σου εδω στο φορουμ...και οσο πας σχολειο να συνεχισεις να σχεδιαζεις στον ελευθερο χρονο σου για να αποκτησεις ευχερεια.
Some of us fall...some of fly...most of live to try....'till the edge of forever....

Posted Image

Galbadia Hotel | Crysta's blog-handmade creations

#54 EarlCainHargreaves

EarlCainHargreaves

    Anime Amateur

  • Members
  • 126 posts

Posted 01 December 2007 - 02:31

Δεν ξέρω αν ποτέ θα έφτανα να γίνω mangaka(όπως και να έχει δεν είμαι καλή στο σχέδιο) αλλά δε θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα να γίνω συγγραφέας ή σεναριογράφος.Αλλά έχω αποφασίσει ότι στο μέλλον θα ζω στην Ιαπωνία!<3
Posted Image
Cain is always back!!!
:wis:

#55 Thoririn

Thoririn

    Silence equals sane

  • Members
  • 59 posts

Posted 08 December 2007 - 22:00

πολυ θα γουσταρα να δουλευω σαν σχεδιαστης μανγκα,αλλα πρωτευη η αρχιτεκτονικη :)

:wis:


#56 Neuro

Neuro

    Anime Professional

  • Members
  • 730 posts

Posted 27 June 2008 - 00:47

Στο intergrafics το κακο ειναι οτι ακολουθουν αυτο που τους λεει το υπουργιο τουλαχιστο οσο αφορα το τι μαθιματα θα κανουμε(σπουδαζω εκει)!! Αλλα απο αποψι πιοτιτας ειναι πολυ καλιτερο απο τα αλλα μονο μια σχολυ ειναι καλιτερι...αλλα με τα 6100 ευρουλακια που ζιτανε στην ΑΚΤΟ θα παραμινο στο intergrafics που ειναι μονο 4100...για την ιδικοτιτα μοπυ μιλοντας παντα(3D Animation). Το κακο ειναι οτι εδω στην ελλαδα ειναι πισο σε αυτα τα πραγματα και ζιτανε να τα κανεις ολα με λιγα λεφτα ενο στο εξοτερικο...ας το αφισουμε καλιτερα επιδι θα μας πιασι το κλαμα παλι απο τα μαυρα χαλια μας. Παντος εγω θα ηθελα να γινο mangaka και οχι μονο !!! Θελω (κρατιθιτε επιδι ειναι αρκετα) να γινω διασιμος σιγκραφεας (με το καλο αμα κατσω να γραφω επιτελους) να φταιξω την δικια μου ετερια παραγογεις, να γηνω mangaka και και...μιπος πιρα πολυ φορα? xD Εφτιχος που τα ονιρα ειναι τσαμπα και μας δινουν μια οθισι οστε να γινουμε καλιτερι και να πετιχενουμε τους στοχους μας! Α και πως στο καλο το ξεχασατε δεν υπαρχει μονο 1 Ελληνηδα mangaka!!!! Υπαρχει και μια που ειναι εδω στο forum και απλος περιμενι να τελιοσι η εξεταστικι και με το καλο να δομε και εργα της...για ποια μιλαω μα φισικα για την Teachan!!!!
Posted Image

#57 Animesuki

Animesuki

    Black Butler Lover.

  • Members
  • 379 posts

Posted 27 June 2008 - 07:17

Καποτε ειχα ονειρο να γινω μανγκακα και αγοραζα βιβλια σχεδιασμου μανγκα για να με βοηθησουν.Τωρα το θεμα ειναι οτι καμια φορα ζωγραφιζω καλα καποια πραγματα, ειδικα οταν κανω αντιγραφη.Αλλα επειδη θελει υπομονη και για να ζωγραφισω καλα πρεπει να μου ερθει η εμπνευση γυρω στην νυχτα, η ξαφνικα στην περιοδο των εξετασεων, λεω αστο καλυτερα,(δεν εχω υπομονη σαν ανθρωπος και εχω και νευρα πολλα).Τωρα εχω αρχησει και γραφω διαφορα σεναρια, ιστοριες,Ξεκινησα απο 14 χρονων.Τις εχω δειξει σε τρεις φιλολλογους, (οι 2 ηταν νεες και μοντερνες, η αλλη μια ηταν μεγαλη και σχετικα μοντερνα κι αυτη ;P)Οι φιλολλογοι και οι τρεις μου ειπαν οτι εμειναν εκπληκτες και οτι δεν το περιμεναν αυτο απο μενα.Τωρα με παρωτρινουν να γραφω.Θα ηθελα αμα ποτε εκδοθει καποια ιστορια μου σε βιβλιο, καποιος εθελοντης εθελοντρια μανγκακα να το κανει μανγκα.Καλυτερα ανιμε μαλλον.;p

Edited by Animesuki, 27 June 2008 - 07:23.


#58 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 27 June 2008 - 08:40

Και εμένα θα μου άρεσε να φτιάξω κάποιο "manga" στο μέλλον
ετοιμάζομαι να σπουδάσω σκίτσο-κόμιξ-καρτούν στον ΑΚΤΟ οπότε γιατί όχι
σαν ύπο-απασχόληση! (για τεστ)

#59 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 27 June 2008 - 08:54

αμάν με αυτή την "ακτο" δηλαδή έλεος, εγώ έχω ακούσει τα χειρότερα γι αυτή τη σχολη αλλα βλέπω εδώ μέσα την έχετε όλοι σε υπόληψη.

#60 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 27 June 2008 - 10:33

Στην Ιαπωνία, η καριέρα ενός εκκολαπτόμενου mangaka ξεκινά από το στάδιο του βοηθού. Δηλαδή, πάρα πολλοί δουλεύουν ως assistance σε κάποιον ήδη διάσημο (και μη) mangaka, στον οποίο αναφέρονται ως sensei (δάσκαλο) και αφού πάρουν εμπειρία, παρουσιάζουν τη δουλειά τους στον εκδότη του sensei τους, και σταυρώνουν δάχτυλα. Άλλοι πάλι παρουσιάζουν doujinshi (manga φτιαγμένα με προϋπάρχοντες χαρακτήρες) σε comicon, συγκεντρώσεις κ.τ.λ.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αυτές οι καταστάσεις. Και δεν υπάρχει ούτε και ψωμί σ'αυτή τη δουλειά. Αντίθετα, στην Γαλλία, το comic και επομένως και το manga τό'χουν σε υπόληψη. Τα Γαλλικά comic είχαν ανέκαθεν ιστορία με τιμή.

Neuro, μη το δένεις σκοινί-κορδόνι. Μπορεί και να με απορρίψουν.

Posted Image