Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * - - - 2 votes

Ελληνας μανγκακα;;;

• Please log in to reply
256 replies to this topic

#91 AnO!

AnO!

ZINO-είσαι μέσα?

• Members
  • 83 posts

Posted 06 December 2008 - 17:55

και αλλοι θελουμε να γiνουμε mangaka,με το να το λες δεν κανεις τπτ. Στρωσου και σχεδιασε,ψαξε να βρεις κανα φροντηστιριο για comics αρχικα(ξερω ενα πολυ καλο στην Θεσσαλονικη αν θες) και μετα ξεσκισου
εκδοσε κανα fan-zine κανε οσες περισσοτερες ιστοριες μπορεις και κατι θα γινει...
Posted Image
I'd make the vampire cry.Great.I felt like a superhero. Harry Dresden,breaker of monsters' hearts.
Spoiler:

#92 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 posts

Posted 08 December 2008 - 21:41

και αλλοι θελουμε να γiνουμε mangaka,με το να το λες δεν κανεις τπτ. Στρωσου και σχεδιασε,ψαξε να βρεις κανα φροντηστιριο για comics αρχικα(ξερω ενα πολυ καλο στην Θεσσαλονικη αν θες) και μετα ξεσκισου
εκδοσε κανα fan-zine κανε οσες περισσοτερες ιστοριες μπορεις και κατι θα γινει...

θέλω εγώ....διεύθυνση και τηλ. please:nod2::nod2::nod2::nod2::nod2::nod2::nod2::nod2:

#93 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 08 December 2008 - 23:36

θέλω εγώ....διεύθυνση και τηλ. please:nod2::nod2::nod2::nod2::nod2::nod2::nod2::nod2:

μα για ποιο πράγμα;
φροντιστήρια πρέπει να ψάξεις να βγεις ποιο σου ταιριάζει κ διδάσκει αυτά που θέλεις (πχ κλασσική ζωγραφική, σχέδιο στο pc, σχέδιο για να μπεις καλών τεχνών, ιδιωτική σχολή γραφιστικής κτλ) κ φανζιν εκδίδεις μόνος σου αφού ψάξεις να βρεις το φθηνότερο κοντινό σου τυπογραφείο
διευκρίνισε ΤΙ θες γιατί έτσι γενικά δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε
κ επαναλαμβάνω ότι πρέπει να ψάξεις κ εσύ μόνος/η σου

Posted Image

#94 Mr. Brightside

Mr. Brightside

Le secret du Roi

• Members
  • 425 posts

Posted 08 December 2008 - 23:45

μερικές απο τις παραπάνω σχολές δεν ειναι και η ιδανικότερη επιλογη.

Ναι ξερω αλλα στην Ελλαδα ζουμε. Τωρα που το σκεφτομαι θα επρεπε να υπαρχει ενα sticky topic με σχολες αφου ειμαστε ανιμε φορουμ και πολλοι ενδιαφερονται.

#95 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 08 December 2008 - 23:59

απ΄όσο ξέρω όμως δεν υπάρχει κάποια σχολή που να διδάσκει μόνο ανιμέ ή μάνγκα

τώρα για το sticky topic με σχολές, όπως δε θα περίμενα σε ένα φόρουμ για ταινίες να έχει sticky για σχολές σκηνοθεσίας έτσι και δε θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει κάτι ανάλογο εδώ
αν υπάρχει κάποιος που έχει τις ανάλογες γνώσεις και θέλει ας ανοίξει πάντως θρεντ, κακό δεν θα κάνει

Posted Image

#96 primerMD

primerMD

Starting...

• Members
  • 1 posts

Posted 27 January 2009 - 07:41

Καλησπέρα. Συγνώμη αν ξεθάβω αυτό το θέμα, αλλα έφτασα εδώ μέσω google και διάβασα την συζήτηση. Αναφερθήκατε σε κάποιες σχολές.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι δυνατό και κάποιος ξέρει για τη σχολή Ορνεράκη (έχω την εντύπωση κάποιος στις προηγούμενες σελίδες ανέφερε οτι φοιτά εκεί), σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών.
Έγινε αναφορά ότι το απαρτίζεται από 2 τμήματα, παρ όλαυτα στη σελίδα της σχολής γίνεται εναφορά για περισσότερα. Εμένα με ενδιαφέρει το 2ετές COMPUTER GRAFFICS - MULTIMEDIA. Είναι αυτόνομο ή γίνεται σε συνυασμό με τα άλλα?
Επίσης τα 2 τμήματα, σχεδιου/γελιογραφίας και κινούμενου σχεδίου, πόσα έτη είναι?

Και πάλι συγνώμη που το ξεθάβω ένα μήνα μετά.

#97 manOfManyNames

manOfManyNames

Anime Newbie

• Members
  • 62 posts

Posted 23 July 2009 - 21:21

Επειδή διάβασα το τόπικ από την αρχή και επειδή έχω μια εμπειρία με την Ελληνική σκηνή κόμιξ και επαφή με αρκετούς κομίστες, 2-3 πραγματάκια:
1ον, ξεχάστε τα "θέλω να κάνω manga". Αν από εδώ και μπρος αποφασίσετε να αντιγράφετε τα manga που διαβάζετε, δε θα πάτε μπροστά. Αφήστε για λίγο στην άκρη τα manga pin ups και προσπαθήστε να κάνετε μαθήματα ελεύθερου σχεδίου, είτε σε σχολή είτε σε φροντιστήριο/ιδιαίτερο. Μάθετε να χρησιμοποιείτε μολύβι, προοπτική και ανατομία. Αν κατέχετε αυτά τα τρία, μπορείτε να φτιάξετε κόμιξ οποιασδήποτε τεχνοτροπίας, ενώ έτσι θα ξεφύγετε και από το animu σχέδιο
2ον, αν θέλετε να ζήσετε στην Ελλάδα από κόμιξ/μάνγκα, μην ελπίζετε. Μόνο αν βρείτε άκρη και χωθείτε στο 9, γιατί μόνο εκεί πληρώνουν. Οπότε είτε θα καταλήξετε σε μικρό εξειδικευμένο οίκο με χαμηλό τιράζ για το γαμώτο είτε θα βγάλετε τη δουλειά σας μόνοι σας σε αυτό που λέμε fanzine στα Ελληνικά ή αυτοέκδοση σε όλες τις άλλες γλώσσες του κόσμου. Αν είστε από Αθήνα/Θεσαλονίκη δε θα δυσκολευτείτε να βρείτε χώρους να πουλήσετε τα αντίτυπά σας (πχ στο Comicdom con ή σε κομιξάδικα). Αν είστε και αρκετοί κάνετε μαζί κάποια έκδοση και μοιράζεστε τα έξοδα. Αν τα υπολογίσετε καλά και δεν ξανοιχτείτε σε περισσότερα από 200-300 αντίτυπα τότε μπορείτε εύκολα να καλύψετε τα έξοδα της έκδοσης και να βγάλετε και χρήματα για την επόμενη - στο τελευταίο comicdom πρέπει να υπήρχαν fanzines (τα πιο επιτυχημένα) που να έβγαλαν άνετα 500+ € στο διήμερο.
Οι περισσότεροι κομίστες εξάλλου από "fanzine" ξεκίνησαν και από εκεί τους τσίμπησαν εκδότες ή κατέληξαν οι ίδιοι εκδότες (βλ. πχ. Παπαιωαννου και Giganto)
3ον, Αν είσαι καλός και δουλέψεις σοβαρά εντός συνόρων, το να βγεις Αμερική είναι εφικτό. Αυτή τη στιγμή κόμιξ στην Αμερική κάνουν/έχουν κάνει οι: Βασίλης Λώλος, Ηλίας Κυριαζής, Νίκος Κούτσης, Βασίλης Γκογκτζίλας, Γιώργος Γούσης, Μιχάλης Διαλυνάς και δεν ξέρω πόσοι άλλοι (αλλά μιλάω πάντα για κόμιξ σε μεγάλες εταιρείες του χώρου, Marvel, Image, Dark Horse, IDW με διανομή μέσω Diamond, όχι για indie εταιρείες). Αλλά όλοι αυτοί είχαν δουλέψει σαν σκυλιά εντός των συνόρων πριν βγουν έξω και τους έκατσαν και ευκαιρίες (οι πιο πολλοί πέρασαν και από το 9)

Το ζουμί είναι ότι, αν θέλετε να κάνετε σοβαρά κάποιο κόμιξ, δουλέψτε πολύ και ίσως και να τα καταφέρετε. Πιθανότατα δε θα ζήσετε από αυτό (αν και μπορείτε να κάνετε storyboards και ικονογραφήσεις παράλληλα), αλλά μπορείτε να κάνετε αυτό που θέλετε.

Τώρα, για τη δουλειά. Δεν είμαι ειδικός επί του σχεδίου, οπότε θα παπαγαλίσω όσα έχω ακούσει: ανατομία, προοπτική, σκίαση (με μολύβι και με μελάνι) ίσως και χρωματισμός αν δεν αποφασίσετε να τα κάνετε όλα ασπρόμαυρα.
Και μετά πολύ διάβασμα, σε κάθε είδος κόμικ. Πολύ δουλειά σε storyboards και στο στήσιμο των σελίδων. Διάβασμα για σκηνοθεσία και κόμιξ (θα εκπλαγείτε αν δείτε τα μικρά κολπάκια που μπορεί να σας δείξει ένας έμπειρος δημιουργός και που κάνουν όλη τη διαφορά - όποιος έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει workshop ξένου σχεδιαστή στο comicdom con ας το κάνει) και πειραματισμός με διάφορες τεχνοτροπίες.
Αν τώρα αποφασίσετε να γράψετε και οι ίδιοι το κόμικ/μάνγκα σας (γιατί δε βρήκατε κακόμοιρο που να ξέρει από σενάρια κόμιξ ή δεν έχετε κάποιον φίλο που να σας πείσει ότι μπορεί να τα καταφέρει), ετοιμαστείτε να λιώσετε και στο διάβασμα λογοτεχνίας, μήπως και καταφέρετε να γράψετε κάτι ζωντανό και ευχάριστο (quote από Αμερικάνο σεναριογράφο-θρύλο των κόμιξ "everyone think they can write").

Αυτά τα λίγα.

ΥΓ1: Για Ορνεράκη που ξέρω άτομα που σπούδαζαν εκεί, έχω ακούσει τα καλύτερα από άτομα που σπούδαζαν εκεί (ή που έκαναν σεμινάρια επειδή διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς).

ΥΓ2: Έλληνας μανγκάκα στην Ιαπωνία υπάρχει και θα υπάρξει μονάχα ένας. Nuff said.

#98 Mangalover

Mangalover

Anime Amateur

• Members
  • 105 posts

Posted 23 July 2009 - 23:12

Ποπο φιλε μου κοψες τα ποδια και μου εδωσες και την χαριστικη βολη...!Αυτην την στιγμη σκοπευω να λαβω διαγωνισμο στο 9 αλλα αν δεν τα καταφερω εκει δεν παω πουθενα λες:despair:
Αν και για τις σχολες και αυτα ηξερα καποια πραγματα δεν ειχα ιδεα οτι δεν ανθιζει το κομικ εδω...γ@μw τν @@@@@@@@@....Με εκαψες φιλε!!!Και ειμαι και μονος μου να δω με τα εξοδα τι θα γινει!!1κλαψ κλαψ

Ι HAVE NO FUTURE:deadga6:
Posted Image

#99 manOfManyNames

manOfManyNames

Anime Newbie

• Members
  • 62 posts

Posted 24 July 2009 - 06:37

Ποπο φιλε μου κοψες τα ποδια και μου εδωσες και την χαριστικη βολη...!Αυτην την στιγμη σκοπευω να λαβω διαγωνισμο στο 9 αλλα αν δεν τα καταφερω εκει δεν παω πουθενα λες:despair:
Αν και για τις σχολες και αυτα ηξερα καποια πραγματα δεν ειχα ιδεα οτι δεν ανθιζει το κομικ εδω...γ@μw τν @@@@@@@@@....Με εκαψες φιλε!!!Και ειμαι και μονος μου να δω με τα εξοδα τι θα γινει!!1κλαψ κλαψ

Ι HAVE NO FUTURE:deadga6:

Μην απογοητεύεσαι. Αν σε ενδιαφέρει να σπουδάσεις στην ΑΚΤΟ, εννοείται ότι θα στείλεις στο διαγωνισμό του 9. Οι επιλαχόντες κερδίζουν έκπτωση στα δίδακτρα, οπότε σε συμφέρει. Απλά οι νικητές συνήθως έχουν και ένα παρελθόν στο χώρο του κόμιξ και επιλέγονται και με βάση αυτό. Και όχι, το 9 δεν είναι ο μόνος τρόπος να βγεις έξω (πχ ο Κούτσης δε θυμάμαι να έκανε κόμιξ στο 9), απλά θα έχεις την ευκαιρία να πληρώνεσαι για τα κόμιξ που φτιάχνεις, άρα να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο σε αυτά χωρίς να αγχόνεσαι για εκείνα τα 400€ που σου λέιπουν για να βγάλεις το μήνα.

Τώρα, για το αν ανθίζει το κόμιξ στην Ελλάδα, εσύ πόσα κόμιξ από Έλληνες διάβασες φέτος; Δυνητική αγορά υπάρχει (και το Logicomix το απέδειξε) αλλά όχι πραγματικοί αγοραστές. Ίσως σε 3-4 χρόνια να υπάρχει μια ακόμα πιο εύρρωστη αγορά στην Ελλάδα και να μπορείς να κάνεις κάτι
Οπότε μη το βάζεις κάτω, κυνήγα το.

#100 Mangalover

Mangalover

Anime Amateur

• Members
  • 105 posts

Posted 24 July 2009 - 18:34

Σε ευχαριστω φιλε μου δεν το βαζω κατω!!!Και αυτο επειδη γνωριζω οτι αν βαλω τον **** μου και ζωγραφιζω ολα μπορω να τα καταφερω!!!!!(ΜΕ ΠΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ)
Εχω παρει βιβλια για ανατομια οπως μου ειπες για σκιασμο για να μην φαινεται αψυχο το σωμα ρομποτ ζωα για το πως να χρωματιζω.Προσπαθω οσο μπορω στην ηλικια μου ετσι!Να σε ρωτησω κατι τελευταιο.Επειδη μπορει φετος να μην τα καταφερω να δωσω το κομικ εγκαιρα γιατι το μαθα αργα γινεται καθε χρονο σωστα?Και κατι ακομα γνωριζω οτι δεν υπαρχουν πολλοι ελληνες αλλα ποσοι ανθρωποι διαβαζουν ξενα κομικ!!Απλως πρεπει να τους αποδειξω οτι ειμαι καλος οσο ενας ξενος στο μελλον.Τελως παντως υποθεσεις κανουμε λεμε τωρα!χεχε
Posted Image

#101 manOfManyNames

manOfManyNames

Anime Newbie

• Members
  • 62 posts

Posted 24 July 2009 - 20:27

Σε ευχαριστω φιλε μου δεν το βαζω κατω!!!Και αυτο επειδη γνωριζω οτι αν βαλω τον **** μου και ζωγραφιζω ολα μπορω να τα καταφερω!!!!!(ΜΕ ΠΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ)
Εχω παρει βιβλια για ανατομια οπως μου ειπες για σκιασμο για να μην φαινεται αψυχο το σωμα ρομποτ ζωα για το πως να χρωματιζω.Προσπαθω οσο μπορω στην ηλικια μου ετσι!Να σε ρωτησω κατι τελευταιο.Επειδη μπορει φετος να μην τα καταφερω να δωσω το κομικ εγκαιρα γιατι το μαθα αργα γινεται καθε χρονο σωστα?Και κατι ακομα γνωριζω οτι δεν υπαρχουν πολλοι ελληνες αλλα ποσοι ανθρωποι διαβαζουν ξενα κομικ!!Απλως πρεπει να τους αποδειξω οτι ειμαι καλος οσο ενας ξενος στο μελλον.Τελως παντως υποθεσεις κανουμε λεμε τωρα!χεχε

Ναι, κάθε χρόνο γίνεται. Γενικά, κυνήγατο. Αν είσαι μικρός σημαίνει ότι έχεις δρόμο μπροστά σου.

Τώρα, τα βασικά πιστεύω ότι είναι ανατομία και προοπτική. Αλλιώς θα δυσκολευτείς πολύ να αποδόσεις δυναμικά στημένα πάνελ. Αλλά, για να διευκρινήσω κάτι που ίσως να παρεξηγήθηκε πριν, είπα ότι όσοι ονειρεύονται να πάνε Ιαπωνία για να γίνουν mangaka μάλλον θα δυσκολευτούνε, αφού η εκεί βιομηχανία είναι κλειστή και κορεσμένη. Περισσότερες ελπίδες έχουν στην εγχώρια και αν τους κάτσει και καμία Αμερική (όπου γενικά κυνηγούν διεθνή ταλέντα, κυρίως Ευρωπαίους και Λατινοαμερικάνους)

#102 Mangalover

Mangalover

Anime Amateur

• Members
  • 105 posts

Posted 24 July 2009 - 21:28

Οταν λες κορεσμενη και κλειστη εννοεις οτι θελουν να μεινει το επαγγελμα *ιαπωνικο* αν καταλαβα καλα!?
Posted Image

#103 manOfManyNames

manOfManyNames

Anime Newbie

• Members
  • 62 posts

Posted 24 July 2009 - 21:57

Οταν λες κορεσμενη και κλειστη εννοεις οτι θελουν να μεινει το επαγγελμα *ιαπωνικο* αν καταλαβα καλα!?

εννοώ ότι και οι ίδιοι οι ντόπιοι mangaka δεν την παλεύουν. Πολλή δουλειά, δύσκολο να διακριθούν, πολύ συντηρητική νοοτροπία στη βιομηχανία, ενώ για τους ξένους βάλε και δύσκολη γλώσσα και περίεργη κουλτούρα.

#104 Mangalover

Mangalover

Anime Amateur

• Members
  • 105 posts

Posted 25 July 2009 - 08:52

Kαταλαβα!Ευχαριστω πολυ θα βαλω τα δυνατα μου να αξιοποιησω τις πληροφοριες που μου εδωσες:riiight:
Posted Image

#105 Vagelio

Vagelio

Derp

• Review Team
  • 1,231 posts

Posted 05 September 2009 - 18:22

Εγω προσωπικα θα ηθελα να φτιαξω ενα εγχρωμο κομιξ με χαρακτηρες σχεδιασμενους σε στυλ μανγκα. Αλλα δεν νομιζω να βγαλω χρηματα απο αυτο ><.

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.