Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Frank Miller's 300

• Please log in to reply
123 replies to this topic

#76 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1.251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Μάρτιος 2007 - 17:09

Και βασικά ξεχνάμε τους πραγματικούς ήρωες. Τους 600 θεσπιείς οι οποίοι χωρίς κανέναν λόγο έμειναν ως τέλους δίπλα στους 300

Όντως.
Επίσεις ήταν και πολοί Θηβαίοι αλλα αυτούς του κρατάγαν με το ζόρι οι σπαρτιάτες ώστε να μην μπορέσει να παραδοθεί μετα τη μάχη η Θήβα στους πέρσες.:

Οι σπαρτιάτες ήξεραν πως αν γυρίσουν πίσω νικημένοι, τότε οι ίδιες τους οι οικογένειες θα τους χτίζανε στους ναούς.

Αυτο δεν ισχύει.
Ο σπαρτιατικός νόμος απαγόρευε από τους Σπαρτιάτες να δείξουν δειλία κατα τη διάρκει α της μάχης.
Δέν τους ανάγκαζε να κάτσουν να πολεμήσουν μία χαμένη μάχη όπως στη τελευταία ημερα της μάχης των θερμοπυλών.

Πριν απο τη μάχη στις Θερμοπύλες ενωμένος Αθηναικός και Σπαρτιατικός στρατος περίμενε τους πέρσες για μάχη στη κοιλάδα των τεμπών. Οι πέρσες πήγαν να τους κυκλώσουν απο πέρασμα με αντίστοιχο τρόπο όπως στις θερμοπύλες ώμος τότε ο στρατός υποχώρησε κανονικα και με το νόμο για να αποφύγει την βέβαιη ήτα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#77 boukaw7

boukaw7

Anime Fan

• Members
  • 164 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Μάρτιος 2007 - 17:11

Άλλο υποχώρηση και ανασυγκρότηση και άλλο ήττα και επιστροφή στην σπάρτη...

#78 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1.251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Μάρτιος 2007 - 17:27

ΟΚ όπως πιστεύεις

Αυτα που γράφω δεν τα βγάζω απο το μυαλό μου.
Εχώ διαβάσει 1-2 πράματα από αρχαία ελληνική ιστορία
Άν ρίξείς μία ματία στο πελλοπονισιακό πόλλεμο θα βρείς πάρα πολες περιπτώσεις οπου τελικά οι σπαρτιάτες ΔΕΝ πολλέμησαν και γύρησαν στη σπάρτη.
Ήταν πάρα πολύ συντηριτικοί σε αυτό το θέμα και δίσταζαν να εμπλακούν σε μάχη.
Γι αυτο και ο σπαρτιατικός στρατός κατάφερε και κράτησε το αήτητο για τόσες δεκάδες χρόνια μέχρι τελικά να τους φάει ο επεμινόνδας με τον ιερό λόχο.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#79 boukaw7

boukaw7

Anime Fan

• Members
  • 164 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Μάρτιος 2007 - 17:34

Καλά δεν είσαι ο μόνος που ασχολείται με το θέμα. Άλλο δεν κατεβαίνω σε μάχη, άλλο κατεβαίνω και υποχωρώ για να αναδιαταχθώ και άλλο υποχωρώ και γυρίζω με το κεφάλι κάτω.
Τέρμα γιατί είναι τραγικά οφτοπικ από την κουβέντα.

#80 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1.251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Μάρτιος 2007 - 18:42

Ντάξ αναμένόμενο ήταν να καταλήξει έτσι η κουβέντα:)
Επέτρεψέ μου πάντως να έχω κάποια αυτοπεποιθηση στο συγκεκριμένο θέμα που συζητάμε

Δέν καταλαβένω γιατί έχεις κολίσει οτι θα γυρίζανε με το κξεφάλι κάτω...

Μετά απο 2 μέρες μάχης ενας υπερ δεκαπλάσιος εχθρός κατάφεραι και τους κύκλωσε και προκοιμένου να αποφύγουν την ασκοπη σφαγή ο λεονίδας αποφασίζει οτί θα έφευγαν για να πολέμησουν μια άλλη μέρα.
Που το βλέπεις το ατιμοτικό σε αυτη τη κίνηση?
Οι οπλίτες δεν υποχόρησαν στη μέση της μάχης ούτε έδειξαν δειλεια.

Οπώς σου είπα οι σπαρτιέτες συνήθιζαν να αποφέυγουν να θέτουν σε κύνδυνο τον μικρο στρατό τους.
Κάνεις δε θα τους έλεγε τίποτα αν γυρίζαν πίσω.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#81 boukaw7

boukaw7

Anime Fan

• Members
  • 164 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2007 - 14:31

Δεν διαφωνώ σε κάτι. Απλώς δεν καταλαβαίνεις μάλλον τι λέω. οι Σπαρτιάτες ποτέ δεν παράταγαν εκστρατεία και όχι μια μάχη. Στην συγκεκριμένη η θυσία τους ήταν επιτακτικότατη για λόγους στρατηγικής. Δλδ για να προλάβει ο ελληνικός στρατός να ανασυνταχθεί και να μπορέσει να αντεπιτεθεί, εκτός του όλου κύρους (εμείς ήμαστε οι σπαρτιάτες και εσείς οι φλωροαθηναίοι.....) Χώρια που το ιδανικό τους ήταν να πέσουν γενναία στην μάχη. Αρχή η οποία στους θεσποιείς ήταν άγνωστη...

(Άσχετο αλλά κάτι παρόμοιο έγινε και στην δουνκέρκη όπου 1 τάγμα Άγγλων φαντάρων έμεινε πίσω, να αντιμετωπίσει τις ορδές της βερμαχτ, ώστε να προλάβουν οι υπόλοιποι αγγλοι-γαλλοι να διαφύγουν με τα πλοία.)

Ε Αυτό....

#82 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1.251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2007 - 16:14

Πραγματικά αναρωτιέμαι που τα έχεις ακούσει όλα αυτα?:shock:
Τέσπα

Φυσικά και παράταγαν εξτρατεία.
Δές την εξτρατεία του αγισίλαου στη μικρά ασία απου οι σπαρτιάτες έκατσαν για 3 μήνες κι έφυγαν.
Οί αθηναιοι έκαναν τέτειου είδους χαζομάρες (δες σικελική εξτρτεία)
Για πολοστή φορά θα πώ πως οι σπαρτιάτες ήταν πολύ προσεκτικοι στο θέμα της ασφάλειας του στρατου τους και αποφέυγαν το κατα δύναμην τις πολλές μάχες.

Ο ελληνικός στρατός δεν χρειαζόταν να ανασυνταχθεί γιατι πολύ απλά δεν είχε πολλεμίσει καν.
Και δέν πολλέμησε του πέρσες παρα μόνο 1 χρονο μετά τις θερμοπύλες στη μάχη των πλατεών.
Λόγος για αντεπιθεση στο τεράστιο περσικό στρατο δεν έγινε ποτέ.
Άπλώς τους περιμένανε στον ισθμό της κορίνθου για τη τελική μάχη.

Το οτι οι σπαρτιάτες έκατσαν να πεθάνουν για να πουλήσουν μουρη στους Αθηναιους εμένα πάντως μονο αστείο μου ακούγεται:

Το ιδανικό να παισουν γεναια και στη μάχη ήταν μέσα στα ήθη τις εποχής και κάθε αλλο παρά αγνωστο ήταν στους Θεσποιείς.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#83 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2007 - 23:10

την ταινία την είδα σε πειρατικό DVD με ελληνική μετάφραση. Εμαθα το μαθημά μου όταν πήγαμε να δούμε στο σινεμά το "Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαιο" που στριμωχτήκαμε και δώσαμε 7 ευρώ ο καθένας τσάμπα.

Αν τέτοια ταινία σαρώνει στις ελληνικές αίθουσες καταλαβαινω τις προτιμήσεις του κοινού.Οπως μου ειπε ενας φιλος μου, θα έπρεπε κανονικά η ταινια να σπάει τα ταμεία όχι απο τις εισπράξεις, αλλά απο τους θεατες για να παρουν τα λεφτά τους πίσω :D

Σα να βλέπω Ηρακλή και Ζίνα με λίγο περισσότερη βία και αίμα.

Από τις χειρότερες ταινίες που έτυχε να δω. Παλι καλα που ειχαμε δει πριν το Borat και δεν ξενερωσαμε...

Από εδώ και πέρα μόνο άγνωστες ταινίες θα βλέπω

#84 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1.434 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2007 - 23:24

Παλι καλα που ειχαμε δει πριν το Borat και δεν ξενερωσαμε...

Borat???!!!
Μη :sick::sick::sick::sick::sick::sick::sick:!!!!!
Το Borat το παράτησα στη μέση επειδή δεν άντεχα άλλη δόση μ@@λ@@ς!!!
Από τις χειρότερες ταινίες (αν μπορεί να χαρακτηριστεί ταινία:tongue:) όλων των εποχών!!!
Δημοσιευμένη  εικόνα
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Δημοσιευμένη  εικόνα .aNiMe//GR IRC channel Δημοσιευμένη  εικόνα

#85 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1.251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2007 - 23:54

Γιατί αυτό ηχεί ως επαίνος στα αυτιά μου?Δημοσιευμένη  εικόνα:oops:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#86 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2007 - 00:40

Γιατί αυτό ηχεί ως επαίνος στα αυτιά μου?Δημοσιευμένη  εικόνα:oops:

ηταν επαινος για τις 2 σειρες μονο. Τουλαχιστον κανεις ενα ζαπινγκ στο Star για λιγα λεπτα και δε χρειαζεται να πληρωνεις 8 ευρω εισιτηριο (συν 4 ευρώ για Κολα, ποπ κορν αν δεν τα εχεις ηδη στην τσεπη σου απο το σπιτι)

Borat???!!!
Μη :sick::sick::sick::sick::sick::sick::sick:!!!!!
Το Borat το παράτησα στη μέση επειδή δεν άντεχα άλλη δόση μ@@λ@@ς!!!
Από τις χειρότερες ταινίες (αν μπορεί να χαρακτηριστεί ταινία:tongue:) όλων των εποχών!!!

το Borat ειναι για οσους αρέσει το ανιμε Ping Pong Club και οι ταινίες καρτουν του Bill Plympton.

#87 kenji

kenji

Arbeit macht frei

• Members
  • 82 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2007 - 01:42

την ταινία την είδα σε πειρατικό DVD με ελληνική μετάφραση. Εμαθα το μαθημά μου όταν πήγαμε να δούμε στο σινεμά το "Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαιο" που στριμωχτήκαμε και δώσαμε 7 ευρώ ο καθένας τσάμπα.
Αν τέτοια ταινία σαρώνει στις ελληνικές αίθουσες καταλαβαινω τις προτιμήσεις του κοινού.Οπως μου ειπε ενας φιλος μου, θα έπρεπε κανονικά η ταινια να σπάει τα ταμεία όχι απο τις εισπράξεις, αλλά απο τους θεατες για να παρουν τα λεφτά τους πίσω :D
Από τις χειρότερες ταινίες που έτυχε να δω. Παλι καλα που ειχαμε δει πριν το Borat και δεν ξενερωσαμε...
Από εδώ και πέρα μόνο άγνωστες ταινίες θα βλέπω

Από τις χειρότερες όχι αλλά σίγουρα από τις μετριότερες. Πολύς θόρυβος για το τίποτα. O χαρακτηρισμός που αξίζει στην ταινία είναι cheesy.
1million4disability: Υπογράψτε για την άρση των διακρίσεων εις βάρος των αναπήρων στην ΕΕ
Παράδειγμα προς μίμηση http://www.als-net.gr/
my blog: blog.e-healthgr
Δημοσιευμένη  εικόνα

#88 kakarrot

kakarrot

C&F 24/7

• Members
  • 442 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2007 - 12:15

δεν ξερω για ολους σας αλλα εμενα μου αρεσε
βγηκα εξω ελαφρως πιο περηφανος που ειμαι ελληνας
και οτι πολλοι ξενοι θα δουν και θα μαθουν για τα ελληνικα ιδεωδη
και οχι οπως ειπε ο αδερφος μου
οτι ενιωσε λιγοτερο ανδρας βλεποντας αυτα που εκαναν οι αρχαιοι σπαρτιατες
σε σχεση με αυτα που γινονται στη σημερινη ελλαδα

συμφωνω οτι ηταν λιγο τραβηγμενη σε θεμα εμφανισεων περσων +εφιαλτη
αλλα πιστευω οτι καθε λογικος ανθρωπος καταλαβαινει
πως ο λογος που εγινε αυτο ηταν για να ανυψωσει
τους ηρωικους σπαρτιατες που θυσιαστηκαν

οπως εχω πει σε πολλους
αυτη η ταινεια ανετα συγκαταλεγεται ανετα στο τοπ 3
Δημοσιευμένη  εικόνα
Μην ακολουθείς το μονοπάτι.
Πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.

#89 Quajafrie

Quajafrie

I dance modestly.

• Members
  • 523 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2007 - 19:41

Και έτσι ξαφνικά ο φοβερός Ελληνάρας θυμήθηκε ξαφνικά ότι είχαμε δώσει μια μάχη στις Θερμοπύλες, την οποία βέβαια έχει κάνει 50 φορές στο σχλείο αλλά βέβαια εκεί είναι φλωρικά όλα αυτά αφού δεν έχουν matrix σκηνές μάχης, gollum και κύκλωπες. Και αναφέρομαι βασικά σε όλους τους καημένους του σχολείου μου που ξαφνικά είδαν τους 300 και άρχισαν να μας μιλούν για την ανδρεία των Ελλήνων... Έλεος, πραγματικά έλεος.

και οτι πολλοι ξενοι θα δουν και θα μαθουν για τα ελληνικα ιδεωδη

:despair:

#90 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1.434 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2007 - 19:50

το Borat ειναι για οσους αρέσει το ανιμε Ping Pong Club και οι ταινίες καρτουν του Bill Plympton.

Σ'ευχαριστώ που μου το είπες για να ξέρω τι ΔΕΝ θα δω:bleh:
Δημοσιευμένη  εικόνα
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Δημοσιευμένη  εικόνα .aNiMe//GR IRC channel Δημοσιευμένη  εικόνα