Garrick Ollivander

Άλλες ζωές? Έχω ακούσει για μαγείες και μαγείες αλλά αυτό είναι πρωτάκουστο κύριε Olivander(Osama), προσέξτε μη σας φορολογήσουν και για κάτι άλλο εκτός από έναν απλό ραβδοποιό. Ας είναι για τώρα θα εμπιστευτώ την 'γκαντεμιά' ως τον λόγο της σιωπής σας αν και δεν μου άρεσε ότι δώσατε ψήφο για τον ίδιο λόγο. Ίσως να θέλατε να αξιολογήσετε την απάντηση του Lupin(Badboy) δεν μπορώ να κρίνω.
Κύριε Moody (TheGunsmasha), με συγχωρείτε, αλλά δεν διατύπωσα σωστά αυτό που ήθελα να πω. Αυτό που εννοούσα είναι ότι, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, όταν ένα μέλος της οικογένειας Ollivander μπλέκεται σε μια κατάσταση παρόμοια με την δικιά μας, πάντα καταλήγει νεκρό από τις πρώτες κιόλας μέρες, κάτι που κουράζει αφάνταστα το φάντασμα της οικογένειας μας, τον Osamaburg Ollivander. Αν δεν καταλαβαίνετε τι εννοώ, τότε μπορείτε απλώς να διαβάστε την ιστορία του θείου μου, Jesus Ollivander, o οποίος αναγκάστηκε να μείνει κλειδωμένος σε ένα μαγικό εργαστήριο γεμάτο παρανοϊκούς και κατέληξε νεκρός από την δεύτερη νύχτα. Αν και αυτό δεν σας πείθει, ρωτήστε να μάθετε και για την μακρινή μου ξαδέρφη, την Frederica Bernkastel-Ollivander, διάσημη μάγισσα της Γερμανίας, η οποία αφότου έμεινε αποκλεισμένη σε ένα χωριό στην Άπω Ανατολή, σκοτώθηκε την δεύτερη κιόλας μέρα από τους μανιακούς κατοίκους του.
Όσο για την ψήφο μου, δεν θυμάμαι να είπα ή να υπονόησα ότι την έδωσα στον Lupin λόγω της οικογενειακής "γκαντεμιάς" ή της ησυχίας μου. Έδωσα την ψήφο μου στον κύριο Lupin (Badboy), για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί εμπιστεύτηκα την διαίσθηση του Kreacher (Black Kaiser), καθώς έκανε το, κατά την γνώμη μου, πιο στοχαστικό σχόλιο από όλα όσα είχαν γίνει και η τυχόν αποκάλυψη του τι είναι ο Lupin θα σήμαινε ότι θα μπορώ είτε να εμπιστευτώ λίγο παραπάνω, είτε να υποψιάζομαι λίγο περισσότερο (ανάλογα με το τι θα αποδεικνυόταν ο Lupin) το ξωτικό, που φαίνεται ότι μπορεί να σκεφτεί λίγο πιο ψύχραιμα από εμάς τους ανθρώπους. Ο δεύτερος λόγος είναι αυτός που μόλις είπατε. Η απάντησή του, παρεμπιπτόντως, δεν με πείθει αλλά θα εξηγήσω αργότερα το γιατί.
Όσο για την Luna (Keito) και την συζήτηση που έχει προκύψει γύρω από το πρόσωπό της, συγγνώμη αλλά θεωρώ ότι έχετε άδικο. Κανένας από εσάς δεν είναι στην θέση που βρίσκεται αυτή, δηλαδή κλειδωμένη σε μια τετραπλή μονομαχία για το ποιος θα πεθάνει. Είναι απολύτως λογικό για έναν αθώο να τον νοιάζει περισσότερο το να μην πεθάνει αυτός από το ποιος θα πεθάνει σε μια τέτοια περίπτωση, όχι επειδή έχει κάτι να κρύψει αλλά επειδή δεν ξέρει αν κρύβουν ή δεν κρύβουν κάτι οι άλλοι, όσα και αν έχουν ειπωθεί που μπορεί να υποδεικνύουν στην αθωότητα τους. Είναι δηλαδή πιο σίγουρη για την δικιά της αθωότητα παρά για την αθωότητα των άλλων. Η ψήφος της υποδηλώνει ακριβώς αυτό. Δεν την ενδιαφέρει ποιος από τους άλλους τρεις θα πεθάνει, και έτσι ψηφίζει τον Snape (John Crabs), ο οποίος παρ'ότι συμφωνώ ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή από τους άλλους τρεις, αποτελεί (κατά την γνώμη μου) μια, εν μέρει, δικαιολογημένη ψήφο δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Επίσης, τα τελευταίο σχόλιά της δίνουν την εντύπωση ότι δεν προσέχει πολύ στο τι έχει ειπωθεί κατά την διάρκεια της μέρας, κάτι που ενισχύει το γεγονός ότι προσπαθεί απλώς να είναι αυτή που δεν θα πεθάνει. Δεν το κάνει με τον πιο σωστό ή κομψό τρόπο αλλά τα λόγια της πιστεύω ότι είναι λιγότερο ύποπτα από όσο τα κάνετε να φαίνονται.