Εμένα με απογοήτευσε πάρα πολύ το anime πάντως. Όχι γιατί ήταν αποτυχία που δεν μπορούσε να καλυτερεύσει, αλλά γιατί είχε κάποιες στιγμές και μερικά στοιχεία τα οποία μπορούσαν, αν δινόταν βάρος εκεί, να το εκτοξεύσουν.
Πιο συγκεκριμένα, μου άρεσε πάρα πολύ το ότι ο Kaneki ήταν ο μόνος ανάμεσα σε δύο αντίθετους κόσμους, όπου η επιβίωση του ενός εξαρτάται από την εξόντωση του άλλου. Ούτε τα ghouls, ούτε οι άνθρωποι μπορούσαν να καταλάβουν πως και τα δύο αυτά είδη πάλευαν για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να ζήσουν, και πως στην ουσία κανένα απ'τα δύο δεν έκανε κάποιο λάθος. Ακόμη και αν οι άνθρωποι μπορούσαν να επιβιώσουν χωρίς τα ghouls, αλλά όχι το αντίστροφο, δεν θεωρώ λάθος την επιμονή των ghouls για μια θέση στον κόσμο.
Εκτός των παραπάνω, υπήρχαν και άλλα στοιχεία γύρω γύρω από την μετατροπή ενός ανθρώπου σε ημι-ghoul, τα οποία θεώρησα ωραία, όπως π.χ. οι ζωές τους, που ενώ ήταν διαφορετικές δεν έπαυαν να έχουν πολλά κοινά που τους συνέδεαν και η σχέση του kaneki με τον φίλο του.
Παρ'όλα αυτά, η σειρά αποφάσισε να μην προσπαθήσει καν, και να επικεντρωθεί σε εντόσθια, βασανισμούς, αίματα, φανταχτερούς και βλαμμένους χαρακτήρες, catchy καταστάσεις, πρόχειρο γράψιμο και ψεύτικο ντοράμα. Ε αυτό δεν μου άρεσε καθόλου
. Ενώ υπήρχαν τόσα ωραία πράγματα να επικεντρωθεί και να αναπτύξει, προσπάθησε με νύχια και με δόντια να γίνει όσο πιο εμπορική γίνεται.
Αμφιβάλλω για το αν πρόκειται να είναι καλύτερη η δεύτερη σαιζόν. Πιο πιθανό μου φαίνεται να ξανακάνει τα ίδια και τα ίδια.