Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 3 votes

Nobunaga The Fool

Winter 2014 action mecha sci-fi deep plot originality at its finest ZAFOORU procrastination ace

  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#31 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 31 July 2014 - 17:28

ειπε ενα παιδι λιγο πιο πανω κατι,εγω βασικα δεν ειδα εδω και πολλες διαφορετικες γνωμες εδω μονο κακα σχολια μονο εγω ειπα καλα σχολια για το ανιμε αν ηταν οντως γνωμες πολλων θα διαφεραν πιστευω

 

Δεν πειράζει, δεν είναι κακό να είσαι η πρώτη που λέει κάτι θετικό ούτε είναι κακό να είσαι και η μόνη που θα της αρέσει τελικά. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι πως αν εσένα σου αρέσει η σειρά, κάθισε και απόλαυσε την, γράψε για αυτήν και άσε τους άλλους να λένε και να έχουν την διαφορετική τους γνώμη (δικαίωμα τους είναι). Μπορεί να είναι πράγματι εκνευριστικό να διαβάζεις ειρωνείες και κοροϊδευτικά σχόλια για κάτι που σου αρέσει (oh, trust me, i've been there)  αλλά προσπάθησε να αγνοήσεις τις απόψεις των άλλων αν σε ενοχλούν τόσο πολύ και γράψε μας λιγάκι περισσότερα για το τι σου άρεσε ΕΣΕΝΑ. Αν θυμώναμε και απαντούσαμε σε οτιδήποτε εκνευριστικό διαβάζαμε online, δεν θα κάναμε άλλη δουλειά, σωστά;

 

Cheers.



#32 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 31 July 2014 - 18:22

Καλύτερα να ασχολούμαστε με τα αρνιτικά και να τα πέρνουμε και λίγο στη πλάκα tbh, απ'το να fanboίζουμε θεωρόντας το τέλειο όπως άλλα site και να μην γίνεται καν συζήτηση.

Και πραγματικά τέτοιες σειρές σηκώνουν χαβαλε, εξαρχής ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να τις πάρεις στα σοβαρά και να μην τις ειρονευτείς με το context που έχουν. Ισα ισα που τις ευχαριστιέσαι και μ'αυτον τον τρόπο.


Edited by GhostPrince, 31 July 2014 - 18:24.

フカフカ

#33 Black Rock

Black Rock

    TO THE ICECAR!

  • GFX Staff
  • 724 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 31 July 2014 - 20:48

Ω μα τι καταστροφικές καταστάσεις εκτυλίσσονται εδώ μέσα. Σαν τον Νομπουνάγκα κι εγώ, στεκόμουν στην μέση άπραγο ενώ δίπλα μου μαινόταν μάχη μεγατόνων. Το κόκορο μου τρέμει από τον ανείπωτο πόνο που προκάλεσα.

 

 Τι να πρωτοπεί κανείς για τους λόγους που δημιούργησα αυτό το thread με τον συγκεκριμένο τρόπο. Ίσως να μην έδειξα την προσοχή που έπρεπε στην σειρά αφού δεν κατάλαβα πως η υπέρτατη φυσιογνωμία του ενός και μοναδικού ΜΙΓΙΑΝΟ ήταν καταιγιστικός καταλύτης στο αποτέλεσμα. Ισως πάλι, σαν ένας άλλος ηλίθιος κι εγώ, να τυφλώθηκα τόσο από αυτό το αριστούργημα που να έγραφα χωρίς πλήρη συνείδηση των αποτρόπαιων πράξεων μου. Τελικά, μάλλον θα ζήλεψα τον πλούσιο εσωτερικό κόσμο της Ιωάννας KAGUYA της Λωραίνης μιας και δεν πρόκειται να τον αποκτήσω ποτέ, όσο κοτόπουλο κι αν φάω. Έτσι λοιπόν και το άρθρο μου είχε και τον ανάλογο χαρακτήρα.

 

 Πρέπει όμως να πω πως συμφωνώ γλυκιά μου για το σενάριο και την ιστορία. Τα σοκ που μου προκάλεσε ο εσωτερικός αυτός κόσμος της Ιωάννας KAGUYA της Λωραίνης δεν περιγράφεται με λέξεις. Μήπως να παραλείψω τις μαγευτικές ικανότητες του Νομπουνάγκα με το τόξο; τους σαλιγκαροδεινόσαυρους η την φυσιογνωμία του Μιτσουχίντε στην σειρά κρατώντας το sniper και οπλοφορώντας με περίσσεια χάρη; Τίποτα όμως δεν ξεπερνά το υπέρτατο plot twist όταν τα loli αποφάσισαν να κάνουν την κίνηση τους για να κατακτήσουν γι ακόμη μία φορά τον κόσμο των θεατών και την μάχη ανάμεσα στο αρχιλόλι τους, τον εσωτερικό κόσμο, την αδελφούλα (γιατί και λίγο incest δεν βλάπτει βρε παιδιά,αν και στην πορεία το πήγαν αλλού το πράγμα, κι εσύ τέκνον βρούτε και όποιος κατάλαβε κατάλαβε) για τα μάτια του ανεπανάληπτου Νομπουνάγκα.

 

 Κατανοώντας την αναστάτωση που προκάλεσα στην αγαπητή MaMoGirL θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να την ευχαριστήσουμε. Τώρα θα πάρω το πρώτο αεροπλάνο για Ιαπωνία και αν δεν πέσει θα τρέξω στην πόρτα του ΜΙΓΙΑΝΟ να του ζητήσω δημόσια ΓΚΟΜΕΝΑΣΑΙ που τόλμησα, λέω ΤΟΛΜΗΣΑ, να ειρωνευτώ την σειρά στην οποία τα χειλάκια και την γλυκιά φωνούλα του δάνεισε φωνάζοντας ΖΑΦΟΥΡΟΥ. Φεύγοντας, θα αγοράσω όλα τα DVD και BD του τίτλου που θα βρώ μπροστά μου, φυσικά για να ανεβάσω τις πωλήσεις, για να έχουμε ακόμη περισσότερο Νομπουνάγκα στην ζωή μας. Δεν θα παραλείψω να βάλω τον ΜΙΓΙΑΝΟ να τα υπογράψει όλα, με ειδική αφιέρωση, μόνο για σένα.

 

/summertime sadness

 

 Jokes aside, αν και φυσικά ξαναειπώθηκε πολλές φορές από τις προηγούμενες απαντήσεις πάνω στο θέμα. Είναι φυσιολογικό να μην υπάρχουν γνώμες που να συμφωνούν μεταξύ τους, όχι μόνο σε σειρές αλλά και σε μουσική, λογοτεχνία και λοιπά. Όταν έγραψα αυτό το thread είχα σκοπό κυρίως να σκοτώσω τον χρόνο μου και γνωρίζοντας τον χαλαρό χαρακτήρα της κοινότητας πάνω σε αυτά τα θέματα. Φυσικά αν ήταν σε σελίδα ΄σοβαρότερου' περιεχομένου θα ήταν και πολύ διαφορετικά αυτά που θα έγραφα.

 Σέβομαι το γεγονός πως σε κάποιους άρεσε αρκετά αλλά υπάρχουν άλλοι που το μίσησαν και το σταμάτησαν στο πρώτο επεισόδιο και άλλοι που το είδαν απλά για να διασκεδάσουν στις απίστευτες προσπάθειες που έκανε για να δώσει την εντύπωση πως είναι πάνω από όλα σοβαρό, δακρύβρεχτο και πάνω από όλα πρωτότυπο. Θα ήταν καλό λοιπόν πριν γράφεις απόλυτα πράγματα και απειλείς θεούς και δαίμονες που τόλμησε κάποιος να πει κακό λόγο για το άνιμου σου να κάνεις και μια έρευνα και γενικώς να βλέπεις όλα τα πράγματα περισσότερο αντικειμενικά.

Στην τελική, σε όλα τα πράγματα, ταινίες, σειρές, μουσική, δεν υπάρχει καλό και κακό. Όλα αυτά είναι καθαρά και μόνο ανάλογα με τα γούστα που έχει ο κάθε άνθρωπος σε κάθε περίοδο της ζωής του. Δηλαδή, μπορεί αν ήμουν 6 χρόνια νεότερη να λάτρευα την σειρά αλλά τώρα δεν το νιώθω αυτό.

 

Όπως και να έχει ένα είναι το ζήτημα.

Ο λαός απαιτέι Νομπουνάγκα στην τιβι

 

tumblr_n8roreNnvz1tfhkmeo8_500.jpg

*a kiss and it's all good now, right? riiiiight?*



#34 MaMoGirL

MaMoGirL

    Starting...

  • Members
  • 23 posts
  • LocationMy Anime World

Posted 31 July 2014 - 22:10

δηλαδη τωρα αυτο δεν ειναι ηρωνεια και επιθεση και προς σε μενα ( Κατανοώντας την αναστάτωση που προκάλεσα στην αγαπητή MaMoGirL θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να την ευχαριστήσουμε. Τώρα θα πάρω το πρώτο αεροπλάνο για Ιαπωνία και αν δεν πέσει θα τρέξω στην πόρτα του ΜΙΓΙΑΝΟ να του ζητήσω δημόσια ΓΚΟΜΕΝΑΣΑΙ που τόλμησα, λέω ΤΟΛΜΗΣΑ, να ειρωνευτώ την σειρά στην οποία τα χειλάκια και την γλυκιά φωνούλα του δάνεισε φωνάζοντας ΖΑΦΟΥΡΟΥ. Φεύγοντας, θα αγοράσω όλα τα DVD και BD του τίτλου που θα βρώ μπροστά μου, φυσικά για να ανεβάσω τις πωλήσεις, για να έχουμε ακόμη περισσότερο Νομπουνάγκα στην ζωή μας. Δεν θα παραλείψω να βάλω τον ΜΙΓΙΑΝΟ να τα υπογράψει όλα, με ειδική αφιέρωση, μόνο για σένα.) και αν ειπα για το κλουβι με τα λιονταρια το ειπα γιατι και αυτα τα κατι δεν πρεπει να φανε κριμα δεν ειναι.



#35 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 01 August 2014 - 00:22

Δεν είναι και πολύ εύκολο για τον ένα συνομιλητή να κρατήσει επίπεδο στην συζήτηση όταν ο άλλος συνομιλητής το ρίχνει στα τάρταρα. Αν ήταν κάποιο άλλο άτομο αντί για τα παιδιά που απάντησαν και έτρωγε όλες αυτές τις προσβολές και τις απειλές εκ μέρους σου θα μπορούσε να σε είχε σκυλοβρίσει. Εναλλακτικά, όλοι έκατσαν πολύ ήρεμα και σου εξίγησαν πως άδικα χαλάς και την δική σου, και την δική μας διάθεση και πως δεν υπάρχει λόγος να σπάζεσαι επειδή δεν συμμερίζονται όλοι την άποψη σου για το nobunaga. Έπειτα να επαναλάβω για μια ακόμα φορά μαζί με τους υπόλοιπους ότι έχεις κάθε δικαίωμα να εκφράσεις και να αναπτύξεις τους λόγους που σου κίνησε το ενδιαφέρον σαν σειρά και να συνησφέρεις έτσι στο thread.
Η ειρωνία της black rock αν δεν εμπνέει την πιο ειρηνική κουβέντα έβερ, όμως δεν εμπεριέχει κάποια σοβαρή προσβολή. Στο ίδιο ποστ πιο κάτω φροντίζει μάλιστα να δώσει λογαριασμό (που δεν όφειλε να το κάνει) για την αντιμετώπιση της ως προς την σειρά.

Καιρό τώρα βλέπω αυτό το "προσέβαλε το αγαπημένο μου άνιμε άρα προσέβαλε εμένα" belief στα fanbases, και συνήθως είναι η αιτία που πέφτει τόσο flame σε άλλες κοινότητες. Δεν υπάρχει λόγος να γινόμαστε σταυροφόροι των αγαπημένων μας σειρών και ούτε κερδίζουμε κάτι από αυτό πέρα από το να δίξουμε στους συνομιλητές μια αρνητική εικόνα για τον εαυτό μας.

p.s.: εγώ τα 8 επεισόδια που άντεξα να δω, ήταν για το SugitaVinci με το τρομπόνι. Αν ήταν πρωταγωνιστής ίσως να άντεχα και 12.


Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#36 hgatakoskylos

hgatakoskylos

    Anime Fan

  • Members
  • 139 posts

Posted 01 August 2014 - 00:34

δηλαδη τωρα αυτο δεν ειναι ηρωνεια και επιθεση και προς σε μενα

Καταρχάς, να σου θυμίσω ότι εσύ ξεκίνησες πρώτη την ειρωνία προς τις γνώμες των παιδιών που γράφουν εδώ! Δεύτερον, αφού σ' άρεσε πες τους λόγους, μη φέρεσαι άσχημα σε αυτούς που λένε ότι δε τους άρεσε! Και υπάρχουν απόψεις για όλα, εδώ σε thread που αφορούν πραγματικά ποιοτικές σειρές και ταινίες μπορείς να δεις άτομα που δεν τους άρεσε, οπότε ξέρεις οι mods κάθε άλλο παρά σου απαγορεύουν να πεις τη γνώμη σου!

ΥΓ:Σορρυ, αγαπητές mods, αν σφετερίζομαι το ρόλο σας, αλλά δεν άντεξα τον ξαφνικό καυγά!



#37 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 01 August 2014 - 08:22

Λοιπόν, ας τα πούμε γενικώς:

 

 

  • Όχι ειρωνείες προς τις απόψεις των άλλων.

Δεν έχει καμία σημασία ποιός το άρχισε, δεν είναι τρόπος συνομιλίας αυτός ποτέ και πουθενά. Επίπεδο θα κρατάτε όσο το δυνατόν. Εάν βλέπετε ότι δε τραβάει το πράγμα καλά με τον συνομιλιτή σας, αντί να εκτροχιάζετε περισσότερο ένα thread που κρέμεται από μια κλωστή (no pun intended, really!), κάντε report. Μη το συνεχίζετε, γίνεστε μέρος του προβλήματος.

 

 

  • Δε θίγεστε προσωπικά εάν σε κάποιον δεν αρέσει κάτι που άρεσε σε εσάς.

Εκτός από το γεγονός ότι (ευνόητα) γίνεστε στόχος απλά για χαβαλέ και μόνον κι εκτός από το γεγονός ότι θα καταφέρετε το αντίθετο από αυτό που θέλετε (να εκτιμήσει ο άλλος αυτό το κάτι), τα κάνετε χάλια μαύρα στο forum, το οποίο νοιάζει και την ομάδα. Ηρεμήστε, μη τυχόν και βρίσετε κανέναν και προσπαθήστε να βρείτε επιχειρήματα να εξηγήσετε τί σας άρεσε. Ένα καλό post μπορεί να κάνει κάποιον να δει το όλο θέμα με άλλα μάτια πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε θερμόαιμη απάντηση. Το αντίθετο αυτού είναι τις περισσότερες φορές λόγος για κυρώσεις.

 

 

 

Το θέμα σταματάει εδώ.

 

 

Άντε και καλή συνέχεια.


Posted Image


#38 MaMoGirL

MaMoGirL

    Starting...

  • Members
  • 23 posts
  • LocationMy Anime World

Posted 01 August 2014 - 10:56

πλεον εχω καταλαβει γιατι μου μιλατε ετσι γιατι μολις ειπε καποιος να ειναι καλο δεν σας αρεσε ενω με τους αλλους που σινφωνουσατε κανενα προβλημα γιατι σηνεχιζατε να κοροιδευετε το ανιμε μια χαρα και αν προσεξετε καλητερα εχω πει μερικα πραγματα για το ανιμε γιατι μου αρεσε αλλα επιδης δεν σας βολευει απλα το προσπερασατε.



#39 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 01 August 2014 - 11:52

Όλο το anime.gr συνωμοτεί εναντίων σου!!!111!1

 

 

In other news, για να μην είμαι και τελείως offtopic: έχω ψηθεί άπειρα από το εναρκτήριο post και μόνο γιατι δείχνει τόσο κακο που είμαι σίγουρη πως θα το απολαύσω. Βασικά είναι ακριβώς η σαπίλα που ήθελα αυτές τις μέρες. Θυμάμαι όταν είχε πρωτογίνει που είχα πει πως θα το έβλεπα αλλά το ξέχασα. MaMoGirL έκανες και ένα καλό σε αυτό το θρεντ. 

 

Ειδικά ο τύπος με το τρομπόνι μου φαίνεται υπέροχος. Στην αρχή νόμιζα πως είναι φώτοσοπ αλλά τελικά εξεπλάγην θετικά.



#40 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 01 August 2014 - 17:42

Kαι εγώ με αυτή την λογική το ξεκίνησα partially Keito, αλλά ακόμα και σαν σαπίλα θεωρώ πως δεν κάνει καλά την δουλειά του. Έχουν τόσα πολλά πράγματα για να γελοιοποιήσουν, έχουν άπειρο potential στην καφρίλα με τον αχταρμά από αταίριαστων μεταξύ τους στοιχείων, κι όμως, καταφέρνουν να το κρατήσουν βαρετό, τετριμένο, και προβλέψιμο. Ούτε μια καινοτομία, ούτε λίγη στοιχειώδη έρευνα πάνω στα αντικείμενα τους. Και έχουν και το σέξι τρομπόνι φουλ κομπάρσο για να εξικονομούν χρόνο για τα βλακώδη bishounen και τα βυζιά της KAGUYA της λωραίνης. Αν θέλεις κάποια καλή σαπίλα υπάρχει το daimidaler που ξέρει πολύ καλά τι είναι και τι κάνει.


Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#41 MaMoGirL

MaMoGirL

    Starting...

  • Members
  • 23 posts
  • LocationMy Anime World

Posted 01 August 2014 - 21:18

τι να πω ελεος πια ελεοοοοοοοοοοοοςςςς



#42 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 01 August 2014 - 21:28

Σε ευχαριστώ που μου το θύμισες πάντως είχα ξεχάσει να το προσθέσω στη λίστα μου και το έβλα στα dropped με 1/10.: )

 

Αχ, τι αναμνήσεις...


O6rrvsU.jpg


#43 Snape

Snape

    The Brazilian

  • Members
  • 64 posts
  • LocationΣτην Ταράτσα

Posted 01 August 2014 - 22:43

Τα post της MamoGirl αποτελούν χρυσή πολιτιστική κληρονομιά για αυτό το Forum αλλά και συνολικά για την ελληνική άνιμε κοινότητα. Είχα να γελάσω τόσο πολύ από εκείνο το ποστ του Warchief εναντίον του Animecast. :lol:


Edited by Snape, 01 August 2014 - 22:43.


#44 MaMoGirL

MaMoGirL

    Starting...

  • Members
  • 23 posts
  • LocationMy Anime World

Posted 01 August 2014 - 22:46

εγω παντος 10 θα του βαζα αλλα εσας οτι και να σας πουνε εκει εχετε κολισει,κι αν ειπατε οτι εκει που λενε καλα λογια για το ανιμε οτι δεν γινετε σιζιτηση δηλαδη εδω θελετε να πειτε οτι γινετε μια χαρα συσητηση αλλα για μενα πρωσωπικα μονο συζητηση δεν γινετε εδω μεσα.

Με εμενα αρχισατε να λετε οτι υποστιριζω το ανιμε λογο του ηθοποιου και ενω εγραψα γιατι μου αρεσει το ανιμε κανενας δεν το προσεξε και να μην μυλισω για την ηρονευτηκη σημπεριφορα του αθρογραφου προς σε μενα δηλαδη αυτη την σημπεριφορα εσεις την θεωριτε σωστη?



#45 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 01 August 2014 - 23:01

Δεν έχουμε αρθογράφους. O κάθε χρήστης μπορεί να παρουσιάσει όποιο anime θέλει και να πει την γνώμη του πάνω σε αυτό. Και οι υπόλοιποι να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν.

Η συμπεριφορά της Black Rock προς εσένα είναι μία χαρά. Kάνει πλάκα με το anime όχι εις βάρος σου. Ίσα ίσα σου εξηγεί ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό οι γνώμες να διαφέρουν.

Από εκεί και πέρα μην έχοντας δει την σειρά ακόμη, αλλά έχοντας διαβάσει την συζήτηση ανάμεσα στο " Είναι τέλειο και τις αφηρημένες αναφορές που θα μπορούσαν να πηγαίνουν σε κάθε σειρά ever" και στις " Συγκεκριμένες αναφορές επί της πλοκής" θα τείνω να θεωρήσω πιο ολοκληρωμένη άποψη το δεύτερο. Όλα αυτά ως τρίτος παρατηρητής. Αυτό δεν είναι προσπάθεια για να υπαγορεύσουμε σε κάποιον το πώς θα γράφει και τι θα λέει, απλά παραίνεση ότι αν θες να κάνεις συζήτηση πάνω σε κάτι καλό είναι να μιλάς πιο συγκεκριμένα. Και κατά προτίμηση για το θέμα που θέλεις να συζητήσεις όχι για τους συνομιλητές σου.

Με αυτά και με κείνα βέβαια ετοιμάζομαι σε λίγο να βάλω το πρώτο επεισόδιο οπότε το ξεκαθαρίζω από τώρα ότι αν και θα υπάρχει μία επιείκια αν δείτε κανά rant δεν θα είναι επί του προσωπικού προς κανέναν χρήστη απλά η άποψη μου για τη σειρά.

Έτυχε να έχεις μία γνώμη με την οποία η εδώ πλειοψηφία δεν συμφωνεί. Δεν είναι προσωπικό το θέμα.

Το keep it "non personal" πάει σε όλους btw.
 





Also tagged with one or more of these keywords: Winter 2014, action, mecha, sci-fi, deep plot, originality at its finest, ZAFOORU, procrastination ace