Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Dororo (2019)

dororo hands for swords osamu tezuka winter 2019 action adventure historical shounen anime

  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 14 December 2018 - 11:27

hsqqD6e.jpg

 

~ Dororo ~

 

Πρόκειται για το δεύτερο και το μόνο σύγχρονο adaptation του ομωνύμου manga του Osamu Tezuka. H πρώτη σειρά είχε κυκλοφορήσει το 1969.

H πιο σύγχρονη χρήση του συγκεκριμένου υλικού από όσο θυμάμαι ήταν στο αντίστοιχο παιχνίδι για το ps2 που είχε κυκλοφορήσει η sega το 2004 με τίτλο Blood Will Tell.

 

Ενιγουει!

 

Γιατί να ενθουσιαστείτε με την συγκεκριμένη σειρά!; Δεν ξέρω αλλά προσωπικά με συναρπάζει το καφροpremise κι ότι μιλάμε για δουλειά του Tezuka που κυρίως είναι γνωστός για το Astroboy.

Ακολουθεί κομμάτι από την wikipedia:

 

Dororo is a thriller manga, which revolves around a rōnin named Hyakkimaru (百鬼丸) and young orphan thief named Dororo (どろろ) during the Sengoku period. The un-named child was born malformed, limbless and without facial features or internal organs. This was the result of his birth father daimyō Daigō Kagemitsu forging a pact with 48 sealed demons so that he might rule the world. In return, he promised the demons could each obtain a piece of his unborn child's body. This enabled them to roam free and commit atrocities along the countryside.
After his mother was forced to set him adrift on the river, lest he be killed by his father, the infant was subsequently found and raised by Dr. Jukai, a medicine man who used healing magic and alchemical methods to give the child prostheses crafted from the remains of children who had died in the war. The boy became nearly invincible against any mortal blow as a result of the prostheses and healing magic. Grafted into his left arm was a very special blade that a travelling storyteller presented to Dr. Jukai, believing it was fated to be within his possession given that ever since the boy had been discovered, the doctor had been visited by goblins. As revealed in a short tale about the blade's origin, the blade had been forged out of vengeance to kill goblins as well as other supernatural entities.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Dororo

 

Μιλάμε για πολύ serious business και πάντα ήθελα να δω ένα adaptation αλλά χωρίς το χαρακτηριστικό σχέδιο του Tezuka που γενικά δεν με αρέσει και πολύ.

 

Time skip από το 2004 που άκουσα πρώτη φόρα για το συγκεκριμένο manga λόγο του παιχνιδιού στο σημερινό 2018 που πλέον έχουν βγει τα παρακάτω PV από την νέα σειρά.

 

Youtube Video

Youtube Video

Youtube Video

 

Το character design είναι αρκετά σύγχρονο, το animation φαίνεται καλό και η ατμόσφαιρα μοιάζει να ταιριάζει με το υλικό.

Οπότε αναμονή μέχρι την 7η Ιανουαρίου που θα κάνει πρεμιέρα σε Tokyo MX και Amazon Prime.

Το studio που το έχει αναλάβει είναι το MAPPA (μα πόσα puns).

 

https://www.animenewsnetwork.com/news/2018-12-13/dororo-tv-anime-3rd-promo-video-reveals-previews-amazarashi-ending-theme/.140754


rsrGbGx.gif

#2 Nikolai_Karapetsov

Nikolai_Karapetsov

    The soviet petrolhead

  • Members
  • 81 posts
  • Locationκαπου στο διαστημα...

Posted 14 December 2018 - 13:23

αυτο μολις μπηκε στη λιστα



#3 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 15 December 2018 - 10:25

Η σειρα Hidamari no Ki πάντως παραμένει στα αζητητα και αυτό είναι αίσχος!

(Tωρα είδα μεταφράστηκε από Orphan, πάλι καλά.Ειχα διαβάσει το manga, οπότε δε χρειάζεται να δω τη σειρά που είναι μόνο 26 επεισόδια)

#4 Black Rock

Black Rock

    TO THE ICECAR!

  • GFX Staff
  • 724 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 15 December 2018 - 13:39

Θυμάμαι πως υπήρχε preview του manga στα volumes του black jack. Το είχα διαβάσει στην πορεία και ενώ σαν ιστορία ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα θυμάμαι πως το τέλος ήταν πολύ... σύντομα μάλλον; Αλλά νομίζω πως τα περισσότερα του tezuka τέτοια κατάληξη έχουν. Θα το δω σίγουρα. Το σχέδιο σίγουρα του δίνει σοβαρότερο τόνο

#5 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 15 December 2018 - 18:55

Τι εννοείς σύντομα είναι μικρό σαν ιστορία;


rsrGbGx.gif

#6 Black Rock

Black Rock

    TO THE ICECAR!

  • GFX Staff
  • 724 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 16 December 2018 - 14:58

Η δυτική έκδοση που είναι από vertical έχει 3 volumes. Δεν είναι τόσο σύντομη όσο anticlimactic. Δεν το λες τέλος ακριβώς απλά αφήνει τα πάντα στη μέση και μετά λέει πως ίσως στο μέλλον να ολοκλήρωσε την αποστολή του.

#7 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 01 February 2019 - 12:32

DORORO (2019)

z1ROYMt.jpg

 

MAL // Anime News Network // AniDB

 

Αποφασισμένος να αποκτήσει φήμη, τίτλους και πλούτο, ένας σαμουράι καταφεύγει σε σαράντα οχτώ δαίμονες διατεθειμένος να δώσει οτιδήποτε ως αντάλλαγμα για αυτό που ποθεί. Οι δαίμονες επιλέγουν τον νεογέννητο γιο του και αποσπούν ο καθένας κάποιο μέλος του σώματος του. Με την προστασία ενός αγάλματος του Βούδα, το μόνο που απομένει από το νεογέννητο είναι ένα κουφάρι ανθρώπου που αναπνέει. Ο Kagemitsu Daigo, ευχαριστημένος για την εκπλήρωση της συμφωνίας, αδιαφορεί για την απώλεια του παιδιού και διατάζει να το ρίξουν στο ποτάμι ό,τι απέμεινε από αυτό.

 

EMpHXfl.jpg

 

Το μωρό τελικά επιβιώνει χάρη στη μαία που τελευταία στιγμή αποφασίζει να του χαρίσει τη ζωή τοποθετώντας το σε μία βάρκα. Το μωρό τελικά ανακαλύπτεται από έναν πρώην στρατιώτη που πλέον ειδικεύεται στα τεχνικά μέλη, μεγαλώνει και εκπαιδεύεται από τον ίδιο ώσπου μία μέρα ξεκινάει ένα ταξίδι για να πάρει πίσω ό,τι του έκλεψαν. Με μοναδική αίσθηση την ικανότητα να βλέπει την αύρα των γύρω του και μοναδικό σημάδι της καταγωγής του το οικόσημο που έφερε επάνω του μωρό, θα πρέπει να βρει και να σκοτώσει τους δαίμονες ώστε να γίνει αρτιμελής ξανά. Στο ταξίδι του συναντάει έναν μικρό κλέφτη, ονόματι Dororo, ο οποίος γίνεται σύντροφός του σε αυτό το ταξίδι.

 

n7KKPz0.jpg

 

Το anime βασίζεται επάνω στο ομώνυμο manga του Osamu Tezuka που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1967. Δεν είναι η πρώτη μεταφορά του σε anime αφού είχε προηγηθεί ένα 14' πιλοτικό, έγχρωμο, επεισόδιο το 1968 και μία ασπρόμαυρη σειρά 24 επεισοδίων το 1969. Η νέα μεταφορά φτάνει στη μικρή οθόνη από το studio MAPPA με σαφώς πιο εκσυγχρονισμένα σχέδιο χαρακτήρων και μία μείωση στον αριθμό των δαιμόνων, πιθανότατα για να προσαρμοστεί η ιστορία καλύτερα στον αριθμό των επεισοδίων. Σκηνοθέτης της σειράς είναι ο Furuhashi Kazuhiro (HxH 1999, Le Chevalier D'Eon) σε μία αρκετά καλή παραγωγή, αφού τα τέσσερα πρώτα επεισόδια είναι αρκετά όμορφα σχεδιαστικά, με καλή επιλογή χρωμάτων και προσεγμένες σκηνές δράσης.

 

Με δύο πολύ καλά OP και ED και χωρίς κάποιο όνομα-κράχτη στην ομάδα των voice actor, η σειρά έχει ενδιαφέρον από μόνη της λόγω της παλαιότητας του πρωτότυπου υλικού, καθώς η πένα του Tezuka φαίνεται ότι μπορεί να σταθεί με άνεση απέναντι σε σύγχρονα shounen. Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί ο συνολικός αριθμός των επεισοδίων.


ySss0UF.jpg


#8 gokussjgod(2)

gokussjgod(2)

    Starting...

  • Members
  • 25 posts

Posted 01 February 2019 - 13:04

 Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί ο συνολικός αριθμός των επεισοδίων.

 

Eχουν πει οτι θα εχει 24 επεισοδια



#9 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 01 February 2019 - 13:34

Δεν βρήκα κάπου σχετική ανάρτηση και όλες οι σελίδες δεν είχαν περασμένο αριθμό επεισοδίων.

ySss0UF.jpg


#10 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 01 February 2019 - 13:38

Threads merged για να μην χαθεί και η δική σου παρουσίαση!  :congrats:


rsrGbGx.gif

#11 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 01 February 2019 - 13:40

Ωχ, για να είμαι ειλικρινής ούτε που μπήκα στον κόπο να δω αν είχε. _Π0"

ySss0UF.jpg


#12 lordofblues

lordofblues

    Back in business

  • Members
  • 844 posts

Posted 24 March 2019 - 14:26

Υπεροχο μεχρι στιγμης 


Posted Image



#13 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 30 June 2019 - 20:02

Συμπαθητικό ήταν, καλή παραγωγή κλπ. Αλλά μέχρι εκεί, δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να πει, ο Hyakkimaru δεν θεωρώ πως είναι χαρακτήρα που μπορείς να κάνεις εύκολα relate πράγμα που θεωρώ παίζει ρόλο για έναν βασικό χαρακτήρα. Τέλος πάντων, το είδα ευχάριστα αλλά δεν μπορώ να πως πως με ενθουσίασε ιδιαίτερα.
phmava.php

#14 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 14 July 2019 - 16:46

Τελικά ενώ ξεκίνησε καλά, κάπου έκανε μια κοιλιά και στο κλείσιμο το έχασε λίγο. Θα προτιμούσα να λείπουν κάποια ενδιάμεσα επεισόδια και να δώσει λίγο παραπάνω χρόνο στη μάνα και τον αδερφό του αντί απλώς να τους δώσει το τέλος που τους έδωσε που. Ήταν απλώς σαν να βαρέθηκαν οι σεναριογράφοι και να μην ασχολήθηκαν καν. Το δίδυμο συμπαθητικό μεν και τα κομμάτια που ο Hyakkimaru αποκτούσε πίσω τις αισθήσεις τους είχαν κάποιο ενδιαφέρον αλλά δεν μπορώ να πω ότι δέθηκα τελικά και ιδιαίτερα μαζί τους.


ySss0UF.jpg


#15 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 22 October 2023 - 13:32

Τελικά ενώ ξεκίνησε καλά, κάπου έκανε μια κοιλιά και στο κλείσιμο το έχασε λίγο. Θα προτιμούσα να λείπουν κάποια ενδιάμεσα επεισόδια και να δώσει λίγο παραπάνω χρόνο στη μάνα και τον αδερφό του αντί απλώς να τους δώσει το τέλος που τους έδωσε που. Ήταν απλώς σαν να βαρέθηκαν οι σεναριογράφοι και να μην ασχολήθηκαν καν. Το δίδυμο συμπαθητικό μεν και τα κομμάτια που ο Hyakkimaru αποκτούσε πίσω τις αισθήσεις τους είχαν κάποιο ενδιαφέρον αλλά δεν μπορώ να πω ότι δέθηκα τελικά και ιδιαίτερα μαζί τους.

 

Το τελείωσα κι εγώ. Μου άρεσε υπερβολικά το πρώτο μισό, όχι και τόσο στο δεύτερο μισό για τον ίδιο λόγο, μάλλον τους τελείωσαν οι ιδέες. Στην ουσία όσο πλησίαζε προς τα τελευταία κομμάτια δεν είχε κάτι να σε τραβήξει.

Προσπάθησαν να το πάνε στην πάλη που είχε ο πρωταγωνιστής ώστε να μην ενδώσει στην άλλη πλευρά αλλά νομίζω το απέδωσαν πολύ ρηχά.

Τέσπα, πολύ καλή σειρά, τρομερό animation στις μάχες και πολύ ωραίο lore βασισμένο στα διάφορα ghost stories που έχουμε δει σε πολλές άλλες σειρές.


rsrGbGx.gif



Also tagged with one or more of these keywords: dororo, hands for swords, osamu tezuka, winter 2019, action, adventure, historical, shounen, anime