Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 3 votes

Nobunaga The Fool

Winter 2014 action mecha sci-fi deep plot originality at its finest ZAFOORU procrastination ace

  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#1 Black Rock

Black Rock

    TO THE ICECAR!

  • GFX Staff
  • 724 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 20 January 2014 - 01:31

EozGYkX.png

 

 

   Σε μία εποχή όπου ο καθένας πασχίζει να κάνει την διαφορά, έφτασε μία νέα σειρά που θα αναταράξει την anime καθημερινότητα σας. Με ένα πρωτότυπο και θεαματικό σενάριο, χαρακτήρες γεμάτους πρωτοτυπία και μία θεματολογία τόσο πρωτότυπη, ικανή να εκπλήξει και τον πιο απαιτητικό ακροατή, είναι αδύνατο να περάσει απαρατήρητη. Επισημάνθηκε το πόσο ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ είναι το συγκεκριμένο έργο; Σε περίπτωση που δεν έχετε πεισθεί ας αναλυθεί περαιτέρω το εν λόγου θέμα.

 

TfGv4y3.jpg?1qGiHV0Z.jpg?1

 

   Το σύμπαν χωρίζεται σε δύο πλανήτες/ άστρα άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους μέσα από την ψυχική ενέργεια των δράκων. Στην πορεία των χρόνων, και μετά από ατελείωτους πολέμους, το δυτικό άστρο ενώνεται μέσα από τα μάτια ενός ηγεμόνα ενώ το ανατολικό συνεχίζει να ταλανίζεται από συγκρούσεις μεταξύ φατριών. Η ιστορία ξεκινά όταν η Jeanne Kaguya D'Arc βλέπει ένα όραμα για τον 'Μεσσία που θα ενώσει τους δύο κόσμους'. Στην συνέχεια αποφασίζει μετά την πρόταση που της κάνει ο Leonardo D Vinci να τον ακολουθήσει σε ένα ταξίδι στην ανατολική πλευρά όπου εκεί θα συναντήσουν τον 'επαναστάτη' και μεγαλύτερο ηλίθιο όπως τον χαρακτηρίζουν στα μέρη του, και δεν έχουν και άδικο, Oda Nobunaga.

 

Tizr1ZJ.jpg?2B6bV8iH.jpg?150NBDue.jpg?1

'The fool, the plot and the fabulous'

 

   Αρχικά θα ήταν δύσκολο κάποιος να ορίσει το ποσοστό πρωτοτυπίας που έχει δείξει η σειρά κι ας έχουν προβληθεί 2 επεισόδια μέχρι στιγμής. Συγκεκριμένα σας παρουσιάζουμε μία λίστα με όλα αυτά τα τόσο πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά.

 

  • Sengoku Period. Γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη από μία ακόμα ωδή σε αυτήν την τόσο φαντασμαγορική περίοδο. Σίγουρα όλοι αυτοί οι στρατηγοί, στους τάφους τους ή όπου βρίσκονται, για μία ακόμη φορά, θα συγκινηθούν με την ΑΚΡΙΒΗΣ εξιστόρηση των κατορθωμάτων τους.

 

  • Πληθώρα χαρακτήρων. Δεν μπορούνε όλοι να έχουν τα ίδια 'ιστορικά' γούστα έτσι μην ανησυχείτε! Οι δημιουργοί φρόντισαν να σας ικανοποιήσουν χρησιμοποιώντας προσωπικότητες από τον Ιούλιο Καίσαρα (καλά ακούσατε) μέχρι ΚΑΙ τον Μαγγελάνο. Αν άρχιζα να αναφέρω τα ονόματα που έχουν εμφανισθεί μέχρι τώρα θα καλύπταμε ιστορικό εύρος μεγαλύτερο από 2000 χρόνια.

 

  • Mecha. Αν και στον συγκεκριμένο τομέα ακόμα δεν έχουν εμφανισθεί πολλές πληροφορίες, μόνο το γεγονός πως υπάρχουν στην σειρά κάνει τα πράγματα περισσότερο θεαματικά. Τι πιο λογικό από το να καταστρέφεις κάστρα με τάφρους και στρατιώτες με ξύλινα τόξα και πανοπλίες, που μένουν σε σκηνές και δεν ξέρουν ούτε να διαβάζουν, με υπέρτατα τεχνολογικά, φτιαγμένα από σπάνια υλικά και με όλες τις ανέσεις, τεράστια ρομπότ. Όπως με την κόκα κόλα λοιπόν έτσι και το mecha πάει με όλα.

 

  • Ταρό.because why not. Τόσα έβαλαν, τι θα μπορούσαν να κάνουν λίγα ταρό τώρα. Πόσο μάλλον όταν έχεις τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι να σου τα λέει κιόλας.

ybr7q8f.jpgUgfTFTQ.jpg

'today's fortune shows over the top hillarious mood swings'

 

   Μέσα από τα δύο επεισόδια ερχόμαστε σε επαφή με τους τόσο πρωτότυπους και αξέχαστους χαρακτήρες. 'Έχουμε τον κύριο πρωταγωνιστή, Nobunaga, μαύρο πρόβατο της οικογένειας, και επονομαζόμενο ηλίθιο στα μέρη του. Λίγα λεπτά στην πλοκή είναι ικανά για να καταλάβει ο ακροατής για τι σπάνιο μαργαριτάρι μιλάμε. Ολόκληρος στρατός αποδεκατίζονταν και ο κύριος απλά στεκόταν όρθιος, έβγαζε άναρθρες κραυγές έντρομος λες και, σε έναν πλανήτη που μόνο πόλεμο έχει, δεν τον είχε ζήσει ποτέ στην ζωή του. Στην πορεία βέβαια, που βρίσκει το τεράστιο και φυσικά δυνατότερο ρομπότ, μεταμορφώνεται σε έναν απίστευτα τέλειο, ικανό και πάνω από όλα άγριο όσο δεν πάει άντρα.

   Επειδή όμως, χρειάζεται περισσότερη πλοκή το σενάριο, εμφανίζεται η Ιωάννα KAGUYA της Λωραίνης, με πλούσιο εσωτερικό κόσμο έτσι ώστε να έρχεται πιο κοντά με τον Μεσσία και Κύριο της. Στην κυριολεξία είναι τόσο πλούσιος που μόνο αυτόν διαθέτει. Τέλος, αυτοί οι πρωτότυποι χαρακτήρες περιτριγυρίζονται από άλλους πρωτότυπους χαρακτήρες. Τον Akemi Mitsuhide που η μόνη λέξη που τον χαρακτηρίζει είναι, fabulous. ( μην παραλείψουμε φυσικά τα πόσα υπονοούμενα έχουν πετάξει για την επικείμενη προδοσία του. Είπαμε, ΑΚΡΙΒΗΣ εξιστόρηση, όχι αστεία) Τον Hideyoshi Toyotomi, ατόμου με σπάνιες χάρες στην ομιλία. Φαίνεται εξάλλου στον μεγάλο του ζήλο να εξερευνήσει, πόσο μάλλον να αποκτήσει, τον εσωτερικό κόσμο της Ιωάννας. Και βεβαίως δεν πρέπει να παραλειφθεί ο Λεονάρντο Ντα βίντσι. Επιστήμονας, πιλότος, ροκστάρ και πάνω από όλα χαρτορίχτρα για κάθε πονεμένη ψυχή

 

q0juWEm.jpgw6DAFdW.jpg

'this plot is so deep it brings pain to my ears'

 

    Εφόσον αναλύσαμε την απίστευτη πρωτοτυπία που παρουσιάζει ο εν λόγω τίτλος, δεν θα έπρεπε να μην αναφερθούν οι ιδιοφυείς πρωτεργάτες αυτού του έπους. Η τόσο πρωτότυπη ιδέα λοιπόν ήρθε από τον Kawamori Shoji, δημιουργού άλλων μεγάλων τίτλων όπως το ΑΚΒ0048 για παράδειγμα. Τα σχέδια είναι δουλειά της Kazuki Yato, γνωστή από έναν ακόμη αξεπέραστο τίτλο που λέγεται Ηakuouki. Tέλος, σκηνοθέτης είναι ο Hidekazu Sato ενώ την μουσική υπογράφει ο Yokoyama Μasaru.

Όσο για τα τραγούδια τίτλων, το ΟΡ είναι ένα κλασικό j-pop κομματάκι με την ονομασία FOOL THE WORLD της Chihara Minori ενώ το ΕD επωμίζεται ήχους wubwubwubwub από τους Stereo Dive Foundation και το AXIS. Τι το καλύτερο δηλαδή, με τόσα που έχει αυτό το σόου, μόνο το dubstep του έλειπε. Είναι ότι θα μπορούσε να πάρει κάποιος για να ολοκληρώσει τα 24 λεπτά που ξόδεψε δημιουργικά, παρακολουθώντας αυτό το θαύμα.

 

PS. Επισήμανα πως στην γή καβαλάνε σαλιγκαρόδεινόσαυρους; Μα πόσο ΑΚΡΙΒΗΣ εξιστόρηση, ούτε ντοκιμαντέρ να ήταν!

 

PS2: πρωτοτυπία... 

 

dOX3stA.jpg

Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε το άρθρο αυτό δημιουργήθηκε μέσα σε κλίμα βαθυστόχαστων σκέψεων, ειρωνίας και απορίας περί τρόπων που μπορεί κάποιος να καταστρέψει τον εαυτό του με το να κάνει πράγματα πλην των σημαντικών



#2 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 20 January 2014 - 01:46

Τι Valvrave και αηδίες, ιδού το αληθινό αριστούργημα της 7ης τέχνης

 

 

η Ιωάννα KAGUYA της Λωραίνης

 

 

KAGUYA

 

 

KAGUYA

 

 

KAGUYA


Edited by Six Winged Angel, 20 January 2014 - 01:48.


#3 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 20 January 2014 - 19:00

η Ιωάννα KAGUYA της Λωραίνης

 

KAGUYA

 

KAGUYA

 

KAGUYA

 

Είχα δει το πρώτο επεισόδιο με θετική προδιάθεση και μπορώ να πω ότι ήταν ένα από τα πιο υπέροχα γελοία επεισόδια που έχω δει. Είδικα οι βαθυστόχαστες βουτιές στην ψυχολογία των χαρακτήρων με κέρδισαν. Όταν η Ιωάννα KAGUYA της Λωραίνης εκφράζει το προσωπικό της δράμα με την ιστορική φράση "It's not like I want to hear voices or anything!", όταν ο Nobunaga σκιαγραφεί την τραγικότητα του πολέμου με τα mecha να σφάζονται πάνω από το κεφάλι του ("so this is real war"), όταν μέσα από τον παιδικό φίλο του Nobunaga Mitsuhide Aketchi (όπως και στην κανονική ιστορία εξάλλου) ξεπετάγεται ένας ώριμος ήρωας ( "Don't tell me you're going to enjoy such a noble game by yourselves"*τινάζει φράτζα*), είναι αδύνατον να μη συγκινηθείς καταβάθος.

 

KAGUYA
KAGUYA
KAGUYA

 


Edited by Kamui, 20 January 2014 - 19:28.

O6rrvsU.jpg


#4 redqueen

redqueen

    Za Zombie Chicken...

  • Members
  • 847 posts

Posted 20 January 2014 - 21:55

Αχχχχ οταν ειχε ανακοινωθει μαλωναμε για το ποιο bishonen θα παρει ο καθενας μας κι τωρα μετα απο 3 επ. ακομα για αυτο μαλωνουμε :Ρ ( ντροπη δεν κοιταμε το βαθυ ''πλοτ'' που χει η σειρα!)

Νταξει εγω φχαριστιεμαι μονο που βλεπω τν Mitsuhide να ειναι παντα πισω απο τν Nobunaga (traditional fab + yaoi innuendos) και τον Καισαρα να πεταει μια ατακα καθε επ ετσι για να μας υπενθυμιζει οτι καααααποια στιγμη θα φτασει μωρε ( phantom-of-the-opera-fab) , Κατα τα αλλα το στηθος της Ιωαννιτσας ειδικα στο 2ο επ νομιζα οτι ειχε κατακλυσει τν οθονη αλλα βεβαια μετα με ενα μαγικο τροπο ολο εξαφανιστηκε κατω απο τς επιδεσμους. Για να πω κι τν αμαρτια μου γελαω τοσο με τα επς που δεν τον βαριεμαι tbh!

O DaVinci ειναι ο ορισμος του totally suspicious old man with awesome voice (Sugita <3) που τα κανει ολα και συμφερει , απλα τον αγαπας! Εχει κι τν τρομπετα (ο,τι ειναι τελοσπαντων) tre fab ! Aντε να δουμε κι τν Uesugi μονο αυτος λειπει απο τν χορο!

ΥΓ Ειμαι περιεργη αν εχουν τν εντυπωση οτι το ''the fool'' ακουγεται cool ξερω γω κι τετοια χαρα στο ονομα ο main xD
YΓ2 Aquarion robots <3 <3 I'm in love !


74ue.jpg

Spoiler:

Myanimelist...


#5 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 20 January 2014 - 22:06

^ Well, το έκλεισα στο πεντάλεπτο και με αυτά που διαβάζω χαίρομαι που το έκανα, αλλά φαντάζομαι ότι -παρότι ο πρωταγωνιστής φαινόταν ηλίθιος- το 'the fool' είναι από τις κάρτες ταρό so it's meaning is deep and cool and stuff γι' αυτό και τόση χαρά.


ySss0UF.jpg


#6 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 25 January 2014 - 23:31

Τι να πρωτοσχολιάσεις από αυτό το anime, μαζί με το hamatora είναι από τα πιο ελεεινά δημιουργήματα που βγήκαν για την σεζόν. Δείτε το με παρέα για να το βλαστημάτε ομαδικά. Ή ακόμα καλύτερα μην το δείτε καθόλου και προτιμήστε να κάνετε κάτι πιο εποικοδομητικό (δηλαδή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσατε να κάνετε πέρα του να παρακολουθήσετε nobunaga the fool).
 

O DaVinci ειναι ο ορισμος του totally suspicious old man with awesome voice (Sugita <3) που τα κανει ολα και συμφερει , απλα τον αγαπας! Εχει κι τν τρομπετα (ο,τι ειναι τελοσπαντων) tre fab !

Τι ωραία που θα ήταν αν φυσούσε και τίποτ' άλλες τρουμπέτες/τρομπόνια (μάλλον τρομπέτες εκεί που βρίσκεται). Ανυπομονώ για τα fanarts και τα doujin, χαρτορήχτρα FTW!

Nobunaga-the-FOOL-4-650x365_zps3d7110d4.

Nobunaga-the-FOOL-5-650x365_zps8857f7ad.


 


Edited by Vagelio, 25 January 2014 - 23:35.

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#7 Black Rock

Black Rock

    TO THE ICECAR!

  • GFX Staff
  • 724 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 26 January 2014 - 00:50

Επεισόδιο 3: Καταπίεση του εσωτερικού κόσμου, τοξοβολία ανωτέρου επιπέδου και η απέλαση των λόλι

 

Επειδή θα ήταν άδικο γι αυτό το τόσο πρωτότυπο έργο να μείνει ασχολίαστο, φροντίσαμε να σας έχουμε πάντα ενήμερους για την δραματική πλοκή των επεισοδίων μέχρι τέλους ή μέχρι να μην μου απομείνουν καθόλου εγκεφαλικά κύτταρα.

Spoiler: oh,god

 

qGowRaT.jpg

one face, one reaction, I laugh at my own originality



#8 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 26 January 2014 - 01:17

Xαίρομαι που βρέθηκε άτομο να περισυλλέξει όλο το ντερπ του επεισοδίου σε ένα ποστ. Θεά.
 

με την αντρίλα που την διακατέχει, ορκίζεται να προσέχει τον χαζό σε ότι κάνει. Αυτό είναι ικανό για να την κάνει στην συνέχεια να γίνει άσος στο τόξο και παρακαλώ κρατήστε το συγκεκριμένο σχόλιο για την συνέχεια.
 

Ένα ακόμα τραγικό πάνω σε αυτό είναι ότι

Spoiler:


Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#9 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 26 January 2014 - 01:28

Η αρχική παρουσίαση δεν με είχε πείσει αλλά οι λεπτομέρειες του τρίτου επεισοδίου το κατάφεραν.

 

Που μπορώ να το βρω για κατέβασμα;



#10 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 26 January 2014 - 01:36

Horrible subs, Deadfish & Commie, όλοι καταπιάνονται με τ΄αριστούργημα. Θα το βρεις κλασσικά σε nyaatorrents, animetake και στις σελίδες των fansubs.


Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#11 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 26 January 2014 - 03:35

Εκπληκτικό review για ένα εκπληκτικό επεισόδιο.

 

Το ερώτημα που με απασχολεί δεόντως είναι αν η Ιωάννα KAGUYA της λωραίνης, τώρα Ranmaru άντρας σκληρός, θα σκοτώσει κόσμο με το δυνατό σπαθί και τόξο της του, ή όχι.

 

είναι συμαντικό

 

KAGUYA



#12 FayFay

FayFay

    all monsters are human

  • Members
  • 53 posts

Posted 26 January 2014 - 12:52

ανατριχιασα απο την πλοκη... 

seriously now..?



#13 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 26 January 2014 - 20:36

Ε! Που πήγε το τρομπόνι του παπατζή;

 

(θα το δω μετά την εξεταστική. ν αποτελειώσω τον εγκέφαλο αφού γράψω)



#14 Tristessa

Tristessa

    putting the fun in funeral

  • Moderators
  • 989 posts
  • LocationAtelier BOZ

Posted 29 January 2014 - 03:37

oh man, με το ζόρι άντεξα το πρώτο επεισόδιο, δεν ξέρω πώς τα καταφέρνετε. Ελπίζω κάποιος να κάνει στο τέλος ένα supercut με τις καλύτερες στιγμές του γαλαζομάλλη απεσταλμένου του Βασιλιά Αρθούρου/χαρτορίχτρας Λεονάρντο, αυτό θα ήταν τέλειο!


6dqFccT.gif


#15 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 12 February 2014 - 11:33

ΟΚ, I tip my hat at this one. Πώς κατάφεραν να πάρουν αρχικές ιδέες που έχουν δυνατότητες, καλό character design και mecha design και να βγάλουν κάτι τόσο ξερό και γελοίο και τόσο βαρετό, ο Θεός το ξέρει. Άδειο από ενέργεια και αγάπη από τους δημιουργούς του, οι οποίοι πρέπει να κάθισαν να σκεφτούν "πόσο πιο κακό fanfiction 10χρονου με ιστορικές φιγούρες μπορούμε να φτιάξουμε; ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. Α, και μπόλικα pretty colours, να αγοράσουν να παιδάκια το DVD/BD, να βγάλουμε λεφτά."

 

Ο Nobunaga είναι ηλίθιος όνομα και πράμα. Και καθίκι. Αντιπαθέστατο καθίκι που φέρεται σε όλους απαίσια και η δικαιολογία στην οποία έχει κολλήσει η σειρά είναι: "ΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ!" Κι εγώ να θέλω να βαρέσω την οθόνη κάθε φορά που εμφανίζεται.

 

Δε ξέρω αν θέλω να κλάψω ή να γελάσω με αυτό το πράμα. Αλλά κάτι που πρέπει να αναγνωρίζω στον Kawamori... μπράβα. Ξεπεράσατε τον εαυτό σας σε bad writing. Δε πίστευα ότι ήταν δυνατό.


Posted Image




Also tagged with one or more of these keywords: Winter 2014, action, mecha, sci-fi, deep plot, originality at its finest, ZAFOORU, procrastination ace