Λοιπόν αυτό το thread είναι ίσως και το μοναδικό που διάβασα τις τελευταίες μέρες απο τη σελίδα ένα μέχρι το τέλος. Χαίρομαι να βλέπω τόσο κόσμο να εκφράζει τόσες πολλές απόψεις. Εύγε!
Now on-topic.
Το κάπνισμα είναι μια άσχημη συνήθεια. Όταν λέω άσχημη δεν έννοω μόνο βλαβερή, καρκίνο μπορώ να πάθω και απο το τσιγάρο, καρκίνο μπορώ να πάθω και απο το ποτό και πάει λέγοντας. Ίσως το χειρότερο στοιχείο του καπνίσματος να είναι το κόστος. I mean seriously γ**ώ τον καπιταλισμό δηλαδή.
Στη μικρή μας χώρα τώρα περάσαν νόμους και λοιπά για να μην καπνίζει ο κόσμος σε δημόσιους χώρους και να μήν ενοχλεί τους άλλους θαμώνες. Καλά μεχρι εδώ. Ας σκεφτούμε όλοι μαζί για ένα λεπτό και αν μπορούμε ας πούμε πότε δούλεψε κάτι σε αυτή την καταραμένη χώρα? Η απάντηση είναι προφανώς όχι και μου κάνει εντύπωση πως πολλά άτομα απο εδώ μέσα περιμέναν κάτι καλύτερο.
Τον τελευταίο χρόνο σπουδάζω στην Αγγλία, στο εξωτικό Liverpool για να είμαι ακριβής. Πέρα απο το γεγονός οτι τα τσιγάρα και συγκεκριμένα ο καπνός εδώ είναι πανάκριβα (μια απλή αντιστοιχεία είναι Golden Virginia (πράσινος) 25 gramms κοστίζει 3,80Ε στην Ελλάδα, ενώ στο Liverpool κοστίζει 7 GBP (που είναι περίπου 8.50Ε ή κάτι τέτοιο).
Προφανώς και στην Αγγλία έχουν το νόμο περί καπνίσματος και προφανώς όλα δουλεύουν ρολόι. Αμα κάνεις το λάθος να ανάψεις τσιγάρο κάπου μέσα, έρχονται 2 φουσκωτοί, σε βουτάνε και σε δίνουν απ'έξω σε κάτι τυπάκια που μοιάζουν με στρουμφάκια. Προσωπικά έχω αποφύγει να δοκιμάσω but I'm pretty sure, that's how it works.
Τώρα για τους Έλληνες που είναι γαιδούρια, δεν έχω να πώ κάτι ιδιαίτερο. Απλά δεν μου κάνει εντύπωση πια. Όταν κατέβηκα στην Ελλάδα για διακοπές κάπνιζα στο κλασσικό στέκι που αράζω στην Ν. Σμύρνη χωρίς να ενοχλώ κανένα και χωρίς να με ενοχλεί κανένας. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω αυτούς και αυτές που ζητάνε ευγενικά some clean air, ξέρω απο προσψπική εμπειρία πόσο εριστικά αρχ...αχέμ άτομα μπορούν να γίνουν μερικοί συμπατριώτες μας.
Πέρα απο αυτά, δεν μπορώ να πώ οτι συμφωνώ με το "κάψτε τους αλλόθρησκους καπνιστές" concept ούτε με το "είμαι ελεύθερος και καπνίζω όπου γουστάρω" concept. Απο την άλλη πάλι πρέπει πάντα να κάνουμε ότι μπορούμε να περνάμε καλά.
My last two copper θα είναι αυτά. Είναι το ίδιο fun να είσαι σπίτι με καλή παρέα, μουσική και αλκοόλ και να έχεις την ελευθερία να κάνεις ότι θες. Αλλά είναι και το ίδιο fun να στέκεσαι μεθυσμένος έξω απο την pub, να μην νιώθεις κρύο και βροχή, να καπνίζεις και να την πέφτεις στην τύπισσα που σου ζήτησε φωτιά. (είχε πράσινα ή μπλέ μάτια? O.o)
Αύτα