Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Περί καπνίσματος

• This topic is locked This topic is locked
947 replies to this topic

Poll: Καπνίζετε ή οχι (511 member(s) have cast votes)

Καπνίζετε ή οχι

1. Καπνίζω (97 votes [25.33%] - View)

Percentage of vote: 25.33%

2. Δεν καπνίζω (286 votes [74.67%] - View)

Percentage of vote: 74.67%

Vote

#481 HelenGreece4ever

HelenGreece4ever

Girisha

• Members
  • 183 posts

Posted 28 August 2010 - 19:48

να το προσέξεις, για αυτό παρακολούθα το από κάτω βίντεο μέχρι τέλους.

Youtube Video

Καλά, μην το παίρνεις και τόσο σοβαρά. Καλό ειναι να αναπνέουμε, αλλά εμένα με ενοχλεί ο καπνός και προσπαθώ να μην αναπνέω την ώρα που καπίζει κάποιος, αλλά αυτό σε λίγο πενάει για μένα, γιατί τώρα πια δεν καπνίζουν και πολλοί στο σόι μου. Δεν είναι εκεί το μεγαλύτερο σημείο του κινδήνου. Και κάτι άλλο, όσοι προσπαθούν να κάνουν τους "μάγκες" καπνίζοντας, το αντίθετο αποδεικνίουν και άλλο το σε κάποιους αρέσει, άλλο το ότι πρέπει να το κόψουν. Πολλοί λένε μου αρέσει να καπνίζω αλλά εμείς εδώ προσπαθούμε να τους αλλάξουμε γνώμη και ας τους αρέσει, γιατί ξέρουμε ότι σε κάποιον αρέσει για κάποιους λόγους και σε κάποιον άλλο όχι, γιατί δεν τον εντυποσιάζει, δηλαδή ότι έχουν διαφορετική γνώμη.
る  ギ

Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#482 DeLGaDo

DeLGaDo

Apapapa

• Members
  • 420 posts

Posted 28 August 2010 - 19:49

Κάπνισμα γιοκ
Beyond the Grave Posted Image

#483 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 28 August 2010 - 19:51

"Δεν μιλάω για το συγκεκριμένο thread χρεισιμοποίησα παράδειγμα-τεκμήριο για να σου παρουσίασω και αλλη μια μεριά ως προς την κριτική σκέψη."

Σωστα εχεις απολυτο δικιο αλλα αφου βρισκομαστε στο αντιστοιχο thread καλο θα ηταν να δινουμε αλλου ειδους παραδειγματα πχ(για το καπνισμα). Επισης χρησιμοποιησα τεκμηρια με αυτο που ειπα γ την κριτικη ικανοτητα, δλδ ενισχυσα την αξια της προτασης μου, χρησιμοποιηοντας αποδεικτικα στοιχεια αλλα κ γενικες αληθειες.

"Στην αρχή επικαλύσε την κριτική σου ικανότητα και ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν άρχισες το κάπνισμα, με πολύ ηρωνικό τόνο έθεσες ότι όλοι οι άλλοι που καπνίζουν δεν έχουν κριτική ικανότητα. Από αυτό κατάλαβαινω ότι εννοεις ότι όσοι ανηλικοι που καπνίζουν δεν έχουν την κριτική ικανότητα που κατέχεις... Τώρα αντιθετα αναφέρεσε στους ανηλικους που δεν έχουν κριτική ικανότητα και αρχίσανε το καπνισμα, could you please describe those teenagers"

Σου εχω απαντησει σχετικα με την κριτικη ικανοτητα στην παραπανω παραγραφο. Σχετικα με αυτο που εθεσες τελευταιο δλδ: Τώρα αντιθετα αναφέρεσε στους ανηλικους που δεν έχουν κριτική ικανότητα και αρχίσανε το καπνισμα, could you please describe those teenagers" Μαλλον δεν εχεις ανακαλυψει την πραγματικοτητα, εχεις δει του ανηλικους της σημερον κοινωνια, να δεις τ κανουν? Επισης ολοι ανηλικοι που καπνιζουν το κανουν απο μαγκια κ απο ελειψει κριτικης ικανοτητας....δλδ αν μπορουσαν να βαλουν κατω ολα τα αρνητικα του τσιγαρου, νομιζεις θα συνεχιζαν να καπνιζουν?

~και εγω 18 χρονων ειμαι αλλα δεν καπνισα επειδη καπνιζαν οι φιλοι μου!

Μα και εγώ 17-18 είμαι, βλέπω τι γίνεται. Μερικά παιδιά το κάνουν για την παρέα, ΟΜΩΣ είναι βέβαιο ότι γνωριζουν τα αρνητικά και είναι σε θέση να σκεφτούνε αν πρέπει ή δεν πρέπει σε σχέση με τον χαρακτήρα. Σου λέω δεν είμαι καπνιστής αλλά αυτή η μανία με το καπνισμα καταντάει κουραστική.

Το θέμα φαγητό δεν ήταν off ξαναδιαβάσε τι γραφω (μπορεί η συνταξη μου να είναι λάθος, δεν ξέρω) σου εξηγώ ότι έχει πέσει τόση προπαγάνδα στα φαγητα που σκεφτονται να βάλουν ακόμα και σκελετούς και πνευμόνια με πισσα πάνω σε φωτογραφία. Αυτός δεν είναι τρόπος αντιμετώπισεις είναι 1) υπερβολή 2) άμεση επίθεση στους καπνιστές 3) ΜΕΙΩΣΗ της εννοιας κριτικής ικανότητας. Μιας και με τις τελευταίες εκστρατείες το επιβάλλουν με πολυ ψυχαναγκαστικό τρόπο. Η σχέση με το φαγητο στην σημερον ημεραν είναι ότι έχει δωθεί τόσι βάση στο τσιγάρο που επιτρέπεται στα καρτελ των τροφίμων να οργιάζουν και να περνάνε νόμους όπως ακριβώς έγινε με τη Ε.Ε. που περάσσαν τα μεταλλαγμένα. Άλλο η ενημέρωση και άλλο ψυχωση και πίσω από μια ψύχοση βρισκονται πάντα λόγοι οι λαικιστή "Να δουν οι μάζες το δεντρο και όχι το δάσος.". Το θέμα είναι να καταλάβεις την σχέση των διαπλεκομέννων (καρτελ => κυβερνήσεις / οργανισμοί , κυβερνήσεις / οργανισμοί => μάζες. Τα καρτέλ κερδίζουν την βοήθεια τον δευτερων για να περασουν νομους και οι κυβερνήσεις μεσω από αυτού του παγκοσμιου παραλυρήματος κερδίζουν ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ (κοιτα την τώρα Ελλάδα και γενικότερα Αγγλία.)

Στην Ελλάδα μας κλείσαν μια πολύ καλή επιχείρηση επι χούντας οι Αμερικάνοι, την καπνοβιομηχανία.

Δεν λέω ότι το καπνισμα είναι απλό αλλά να μην γενικολογούμε ή να απλοποιούμε τα πραγματα, εκεί εγκειται και η σημασία της κριτικής ικανότητας.

#484 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 28 August 2010 - 20:07

Ποτε δεν καπνισα κ δεν θα καπνισω γτ εχω κριτικη ικανοτητα κ ξερω τ ειναι το σωστο κ τ οχι (δεν το λεω αυτο για να φανω εξυπνος).

Νομιζω οι περισσοτεροι ανηλικες εχουν αρχισει το καπνισα απο μαγκια κ οταν τους ρωτας γτ αρχισαν το καπνισα...γυριζουν κ σου λενε "ΕΓΩ αρχισα το καπνισα επειδη μου αρεσε". :thumbdown:

Μπορεις να μου πει ενας ανηλικος του forum τ του προσφερει το καπνισμα εκτος οτι θα φαινεται μαγκας στα ματια των φιλων του?

αα δηλαδη λες οτι αυτοι που καπνιζουν, το κανουν για μαγκια ; Τους ρωτησες και σου απαντησαν οτι το αρχισαν επειδη τους αρεσε, εχεις σκεφτει μηπως σου λενε την αληθεια;
Θα σου πω την δικια μου ιστορια, εγω το ξεκινησα μονος μου, ειχα παει μια φορα στην παραλια και το ξεκινησα, στο σχολειο οταν πηγα δεν κυκλοφορουσα με ενα τσιγαρο στο χερι, ΑΛΛΑ πηγαινα στις τουαλετες και καπνιζα γιατι αισθανομουν αβολα να με βλεπουν οι αλοι να καπνιζω...
Και επισης οταν βγαινω εξω και παω σε μερικα μπαρ που επιτρεπετε δεν καπνιζω, το γιατι στο εξηγησα παραπανω... Οποτε μην βαζεις την περισσοτερη νεολαια στο ιδιο τσουβαλι...
Τωρα το τι προσφερει, αν θες να μαθεις δοκιμασε να δεις...

Και δεν πειραζει ας πεθανω νεος, ετσι και αλιως αν βρω κατι αρκετα ενδιαφερον που αξιζει να ζω γιαυτο, τοτε θα το κοψω...

ezgif.com-resize.gif

#485 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 posts

Posted 28 August 2010 - 20:47

Μα και εγώ 17-18 είμαι, βλέπω τι γίνεται. Μερικά παιδιά το κάνουν για την παρέα, ΟΜΩΣ είναι βέβαιο ότι γνωριζουν τα αρνητικά και είναι σε θέση να σκεφτούνε αν πρέπει ή δεν πρέπει σε σχέση με τον χαρακτήρα. Σου λέω δεν είμαι καπνιστής αλλά αυτή η μανία με το καπνισμα καταντάει κουραστική.

Το θέμα φαγητό δεν ήταν off ξαναδιαβάσε τι γραφω (μπορεί η συνταξη μου να είναι λάθος, δεν ξέρω) σου εξηγώ ότι έχει πέσει τόση προπαγάνδα στα φαγητα που σκεφτονται να βάλουν ακόμα και σκελετούς και πνευμόνια με πισσα πάνω σε φωτογραφία. Αυτός δεν είναι τρόπος αντιμετώπισεις είναι 1) υπερβολή 2) άμεση επίθεση στους καπνιστές 3) ΜΕΙΩΣΗ της εννοιας κριτικής ικανότητας. Μιας και με τις τελευταίες εκστρατείες το επιβάλλουν με πολυ ψυχαναγκαστικό τρόπο. Η σχέση με το φαγητο στην σημερον ημεραν είναι ότι έχει δωθεί τόσι βάση στο τσιγάρο που επιτρέπεται στα καρτελ των τροφίμων να οργιάζουν και να περνάνε νόμους όπως ακριβώς έγινε με τη Ε.Ε. που περάσσαν τα μεταλλαγμένα. Άλλο η ενημέρωση και άλλο ψυχωση και πίσω από μια ψύχοση βρισκονται πάντα λόγοι οι λαικιστή "Να δουν οι μάζες το δεντρο και όχι το δάσος.". Το θέμα είναι να καταλάβεις την σχέση των διαπλεκομέννων (καρτελ => κυβερνήσεις / οργανισμοί , κυβερνήσεις / οργανισμοί => μάζες. Τα καρτέλ κερδίζουν την βοήθεια τον δευτερων για να περασουν νομους και οι κυβερνήσεις μεσω από αυτού του παγκοσμιου παραλυρήματος κερδίζουν ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ (κοιτα την τώρα Ελλάδα και γενικότερα Αγγλία.)

Στην Ελλάδα μας κλείσαν μια πολύ καλή επιχείρηση επι χούντας οι Αμερικάνοι, την καπνοβιομηχανία.

Δεν λέω ότι το καπνισμα είναι απλό αλλά να μην γενικολογούμε ή να απλοποιούμε τα πραγματα, εκεί εγκειται και η σημασία της κριτικής ικανότητας.

Συμφωνώ μαζί σου . Και για το ότι αξιοσημείωτο ποσοστό ( κατά τη γνώμη μου οι πλειοψηφία ) το ξεκινάνε λόγω προτύπων δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας , μην νομίζουμε όμως ότι ανακαλύψαμε και την Αμερική ή ότι κατακτήσαμε το Έβερεστ οι υπόλοιποι που έχουμε «κριτική ικανότητα»

Spoiler:

Posted Image

#486 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 28 August 2010 - 20:55

Μιλάνε και οι καπνιστές για προπαγάνδα... τη στιγμή που οι καπνοβιομηχανίες είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο lobby στον κόσμο... δείτε την ταινία Thank you for smoking.

Όσο για κάτι δικαιολογίες του τύπου "απόλαυση είναι, όπως το φαγητό", δεν είναι σαν το φαγητό αλλά σαν το junk food. Αν τρως κάθε μέρα πχ McDonalds, φυσικό είναι να εμφανίσεις υψηλή χοληστερίνη στα 30. Το κάπνισμα έχει ακόμα πιο μακρόχρονες και σωρευτικές επιπτώσεις στην υγεία, οπότε το επιχείρημα "μένω σε πόλη και αναπνέω καυσαέριο" ή "θα το κόψω όταν κάνω οικογένεια" κ.ά. είναι αυταπάτες.
Posted Image
Posted Image

#487 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 posts

Posted 28 August 2010 - 21:08

Μιλάνε και οι καπνιστές για προπαγάνδα... τη στιγμή που οι καπνοβιομηχανίες είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο lobby στον κόσμο... δείτε την ταινία Thank you for smoking.

Όσο για κάτι δικαιολογίες του τύπου "απόλαυση είναι, όπως το φαγητό", δεν είναι σαν το φαγητό αλλά σαν το junk food. Αν τρως κάθε μέρα πχ McDonalds, φυσικό είναι να εμφανίσεις υψηλή χοληστερίνη στα 30. Το κάπνισμα έχει ακόμα πιο μακρόχρονες και σωρευτικές επιπτώσεις στην υγεία, οπότε το επιχείρημα "μένω σε πόλη και αναπνέω καυσαέριο" ή "θα το κόψω όταν κάνω οικογένεια" κ.ά. είναι αυταπάτες.

Ξεκόλλα λίγο . Αυτή τη στιγμή μιλάνε μη καπνιστές για προπαγάνδα .

Όσος για δικαιολογίες του τύπου "απόλαυση είναι, όπως το φαγητό" είναι βλακείες . Τα πρώτα ,περίπου, 3 τσιγάρα είναι απόλαυση , μετά είναι συνήθεια . Και μπορείς να καπνίζεις 2 τσιγάρα την ημέρα και να μην πάθεις τίποτα απολύτως .
Posted Image

#488 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 28 August 2010 - 21:12

Spoiler:

Αυτο που ποσταρες για μενα ειναι τελειως ακυρο, που κολαει το EMO με αυτο που ειπα ;

ezgif.com-resize.gif

#489 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 posts

Posted 28 August 2010 - 21:16

Δεν είναι εντελώς άκυρο , δεν είναι προσωπική επίθεση , απλώς δεν μπορούσα να κρατηθώ :P
Posted Image

#490 kyoshuke

kyoshuke

Retrovertigo

• Members
  • 155 posts

Posted 28 August 2010 - 21:23

Προφανώς δεν έχεις αντιληφθεί τη αντικαπνιστική προπαγάνδα υπάρχει,με απώτερο σκοπό όχι φυσικά τη δημόσια υγεία αλλά συμφέροντα τρίτων.
Μια εκ των μεγαλύτερων καπνοβιομηχανιών μάλιστα,η Philip Morris έχει αναγκαστεί να τα βρει με τα αντικαπνιστικά lobbies προκειμένου να ξεφύγει από τις επιθέσεις αντικαπνιστικών οργάνων-δεν την επικροτώ αλλά το αναφέρω για να καταλάβεις τι ντιλς παίζονται στις πλάτες ολων μας,ναι ακόμα και από τους υπερμαχους της παγκοσμιας υγειας που εκθειάζετε.

Και να παιδιά,η καραμέλα με τα συμφέροντα των καπνοβιομηχανιών και τα κονέ τους έχει λιώσει από τότε που είμασταν παιδάκια και θέλαμε να το παίζουμε βαθέως σκεπτόμενοι ώστε να εντυπωσιάσουμε το κοριτσάκι που άκουγε Nirvana αντί για Νινο και εμείς χάφταμε την alternatiβια που μας πούλαγε-έκτοτε μεγαλώσαμε/τε.

#491 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 28 August 2010 - 21:34

Προφανώς δεν έχεις αντιληφθεί τη αντικαπνιστική προπαγάνδα υπάρχει,με απώτερο σκοπό όχι φυσικά τη δημόσια υγεία αλλά συμφέροντα τρίτων.
.

Από περιέργεια και μόνο, τι είδους συμφέροντα μπορεί να κρύβει μια αντικαπνιστική καμπάνια?

#492 matassos

matassos

Anime Professional

• Members
  • 623 posts
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Posted 28 August 2010 - 21:40

ειναι απλο

τωρα που ολη η παρεα μου καπνιζει, εγω που δεν καπνιζω νιωθω πλουσιοτερος απο τους υπολιπους καθως δεν ξοδευω για τσιγαρα και σπανιως φτανω να πω οτι δεν θα βγω λογω οικονομικων,
ετσι βγαινω πιο συχνα απο τους καπνισθεντες και ξοδευω περισοτερα χρηματα στις καφετεριες/γυραδικα κλπ
ετσι λοιπον οταν σταματησουν να καπνιζουν και οι φιλοι μου, θα ξοδευουν και αυτοι χρηματα στις καφετεριες etc

συνεπως τα συμφεροντα των 3ων ειναι προφανη!

#493 Ptomahawk

Ptomahawk

Σενιορ Ρεσερτσερ στα ΒeeTas

• Members
  • 701 posts

Posted 28 August 2010 - 21:40

Τις συντεχνίες των κομπολογάδων. Αυτοί θα επωφελιθούν τα μέγιστα από το κόψιμο του καπνίσματος.
Posted Image

#494 kyoshuke

kyoshuke

Retrovertigo

• Members
  • 155 posts

Posted 28 August 2010 - 21:41

Από περιέργεια και μόνο, τι είδους συμφέροντα μπορεί να κρύβει μια αντικαπνιστική καμπάνια?

Αυτη καθαυτή κανένα,οι λόγοι που την υποκεινούν όμως είναι άλλη ιστορία.

#495 Tenshi

Tenshi

Murciélago

• Members
  • 1,256 posts
  • LocationEl Salonica

Posted 28 August 2010 - 21:47

http://www.southparkstudios.com/episodes/103937/

Tiger-stock-blog-header.jpg