Αυτη καθαυτή κανένα,οι λόγοι που την υποκεινούν όμως είναι άλλη ιστορία.
Ναι αυτούς τους λόγους θέλω να μου αναπτύξεις αν θέλεις. ^^
lol Tenshi
Posted 28 August 2010 - 21:59
Αυτη καθαυτή κανένα,οι λόγοι που την υποκεινούν όμως είναι άλλη ιστορία.
Posted 28 August 2010 - 22:57
Posted 28 August 2010 - 23:20
Posted 28 August 2010 - 23:25
Από περιέργεια και μόνο, τι είδους συμφέροντα μπορεί να κρύβει μια αντικαπνιστική καμπάνια?
Edited by red pyramid, 29 August 2010 - 00:35.
Posted 28 August 2010 - 23:54
Edited by Blacker_than dark, 29 August 2010 - 01:07.
Posted 29 August 2010 - 00:31
Posted 29 August 2010 - 00:51
πραγματικα ειμαι πολυ περιεργος και μου περασε πολλες φορες απο το μυαλο να το δοκιμασω, αλλα κατανοω οτι δεν θα μου προσφερει τιποτα, και θυμαμαι οτι ο θειος μου πεθανε στα 54-55 του απο καρκινο παροτι το ειχε κοψει γυρω στα 15-20 χρονια τωρα, και βλεπω και τον πατερα μου που ουτε να ανεβει την σκαλα για τον τροτο οροφο δεν μπορει, ξεθεωνεται και σταματαω τον εαυτο μου πριν προλαβει να κανει καμια βλακεια..
Posted 29 August 2010 - 00:58
Εμ . . . για να λεει οτι ειναι αλλη ιστορια, προφανως θα "πεσει" offtopic αν αναπτυξει τους λογους που την υποκινουν.
Posted 29 August 2010 - 01:03
Κοίτα σε ένα thread με τον γενικό τίτλο "περί καπνίσματος" είναι κάπως δύσκολο να βγείς offtopic, εκτός και αν θέλεις να μιλήσεις για τους εξωγήινους και ότι όλα είναι μια συνωμοσία των Ελ.
Τώρα αν δεν θέλει να την αναπτύξει την σκέψη του είναι σεβαστό.
Red pyramid αν θέλει κάποιος να εκμεταλλευτεί μια κατάσταση θα το κάνει πιστεύω όποια κατάσταση και αν είναι αυτή. Δεν σημαίνει όμως ότι η αντικαπνιστική καμπάνια κινείται στο σύνολό της από συμφέροντα και σκοπιμότητες τέτοιου είδους.
Και ειλικρινά μου φαίνεται αστείο να κατακρίνουμε τα έσοδα από τον φόρο τα οποία θεωρητικά τουλάχιστον θα πάνε προς το κοινό καλό (γιατί ο κρατικός μηχανισμός αυτό αντιπροσωπεύει) από τα πολύ μεγαλύτερα έσοδα τα οποία γίνουν πισινούλες και βιλίτσες του επιχειρηματία.
Και όση μάστιγα και αν είναι η ανεργία στις σύγχρονες κοινωνίες νομίζω δεν συγκρίνεται με τις συνέπειες του τσιγάρου στους μακροχρόνιους καπνιστές και σε πληθυσμιακό αριθμό και σε σοβαρότητα.
Posted 29 August 2010 - 01:11
1. Red pyramid αν θέλει κάποιος να εκμεταλλευτεί μια κατάσταση θα το κάνει πιστεύω όποια κατάσταση και αν είναι αυτή. Δεν σημαίνει όμως ότι η αντικαπνιστική καμπάνια κινείται στο σύνολό της από συμφέροντα και σκοπιμότητες τέτοιου είδους.
2. Και ειλικρινά μου φαίνεται αστείο να κατακρίνουμε τα έσοδα από τον φόρο τα οποία θεωρητικά τουλάχιστον θα πάνε προς το κοινό καλό (γιατί ο κρατικός μηχανισμός αυτό αντιπροσωπεύει) από τα πολύ μεγαλύτερα έσοδα τα οποία γίνουν πισινούλες και βιλίτσες του επιχειρηματία.
3. Και όση μάστιγα και αν είναι η ανεργία στις σύγχρονες κοινωνίες νομίζω δεν συγκρίνεται με τις συνέπειες του τσιγάρου στους μακροχρόνιους καπνιστές και σε πληθυσμιακό αριθμό και σε σοβαρότητα.
Posted 29 August 2010 - 01:17
Αν είναι ο φόρος να πάει για το κοινό καλό, να γίνει άμεσος φόρος και να μην επιρρεάζει μόνο ένα σύνολο ανθρώπων αμφιβόλου εισοδήματος. Αυτά αλλού, τα αποφασίζομεν και διατάσσομεν, το νέο φόρτε την σημερινής ελληνικής (ie μεταπωλητευτικής) πολιτικής, αν θέλει φορους άμεσα όχι έμμεσα, έτσι κινήτε βρώμικα.
1. Παραπάνω ανέφερα μία περίπτωση στην οποία ένα πολύ γνωστό και συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο είχε συμφέρον από μία καμπάνια τέτοιου είδους. Δεν έχω κάνει κάποια ειδική έρευνα για το ζήτημα αλλά υποθέτω ότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση, ειδικά όμως στο παραπάνω, από τη στιγμή που τόσο ο χρηματοδότης όσο και οι υποστηρικτές της καμπάνιας (το σύνολο της δηλαδή και αυτό που της δίνει ζωή οικονομικά) έχουν κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα, δεν μπόρώ να καταλάβω πως δεν δικαιώνεται το "υπάρχουν συμφέροντα και πίσω από τέτοιου είδους καμπάνιες;"
2. Ναι, ξέρω τι αντιπροσωπεύει θεωρητικά ο συγκεκριμένος μηχανισμός, προφανώς και δεν το δέχομαι πρακτικά. Προσωπικά δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τα υπερκέρδη των καπνοβιομηχανιών από τη στιγμή που ο καπνιστής δίνει εθελοντικά τα χρηματά του, έχω όμως αρκετά μεγάλο πρόβλημα με το να παίρνει κάποιος τα χρήματα μου με τη λογική του να με προφυλάξει από τις δικές μου επιλογές -σημείωση: δεν είμαι καπνιστής-. Όχι ότι πρακτικά έχει ιδιαίτερη σημασία τι θέλω εγώ, αφού η πλειοψηφία δεν σκέφτεται ανάλογα και τουλάχιστον για την ώρα δεν θα περάσει το δικό μου.
Edited by iristella, 29 August 2010 - 01:45.
Posted 29 August 2010 - 01:52
Posted 29 August 2010 - 16:55
Posted 29 August 2010 - 21:12
Posted 29 August 2010 - 21:20