Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Περί καπνίσματος

• This topic is locked This topic is locked
947 replies to this topic

Poll: Καπνίζετε ή οχι (511 member(s) have cast votes)

Καπνίζετε ή οχι

1. Καπνίζω (97 votes [25.33%] - View)

Percentage of vote: 25.33%

2. Δεν καπνίζω (286 votes [74.67%] - View)

Percentage of vote: 74.67%

Vote

#451 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 01 June 2010 - 15:03

Εμένα πάντως η όλη φάση μου κάνει ως εξής : " Δεν έχουμε λεφτά, οπότε ας βγούμε στη γύρα να μαζέψουμε πρόστιμα από τους καπνιστές, οι οποίοι έτσι και αλλιώς δίνουν στο κράτος το 70% της αξίας των τσιγάρων που παίρνουν" Mmmmmkay...:borednn9:

Γιατί φυσικά από τη μια φορά που θα βγει κάποιος τη βδομάδα για 3 ώρες θα γίνει παθητικός καπνιστής...Αντί να αναγκάσουν τα μαγαζιά να έχουν καλύτερο εξαερισμό πάλι θα την πληρώσουν οι μ@λάκες...Είναι προφανές ότι σε αυτή τη χώρα δεν σέβεται κανείς κανέναν...Προσωπικά δεν καπνίζω ποτέ δίπλα σε μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους ακόμα και όταν είμαι στο δρόμο και όταν κάποιος μου ζητάει (ευγενικά) να μην καπνίσω...Αλλά αντί να μαθαίνουμε στον κόσμο έναν στοιχειώδη σεβασμό και να κάνουμε νόμους να μην πωλούνται τσιγάρα σε ανήλικους το γυρνάμε στην καταστολή...Μ' αρέσει αυτή χώρα (ΔΕΝ)...

Άστην κλάψα των καπνιστών... "Πάντα οι αδικημένοι είναι οι καπνιστές"...

Ποια "μια φορά που θα βγει κάποιος τη βδομάδα για 3 ώρες θα γίνει παθητικός καπνιστής"??? Όπου και να πας, δουλειά, γραφεία, καφετέριες, μπαρ, μπουζούκια κλπ, παντού καπνίζουν.

Σεβασμό δεν πρόκειται να δείξει ποτέ η πλειοψηφία των καπνιστών γιατί πολύ απλά είναι junkies. Δεν σκέφτονται. Μιλάω για όσους είναι πραγματικά εθισμένοι και δεν λογαριάζουν τίποτα, ούτε παιδιά, ούτε ηλικιωμένους, ούτε εγκύους.

Εσύ το λες καταστολή, εγώ το λέω πρόνοια. Και για πήγαινε εξωτερικό να δεις...
Posted Image
Posted Image

#452 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 01 June 2010 - 15:38

Πρώτον δεν είναι κλάψα είναι η άποψη μου, μίλα καλύτερα...Δέυτερον έχω πάει εξωτερικό, σχεδόν σε όλη την Ευρώπη αλλά και σε Ασία και Αφρική και μιλάμε για εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής και διασκέδασης αλλά και παιδείας οπότε δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης...

Τρίτον, έχεις γνωρίσει την πλειοψηφία των καπνιστών? Όχι. Επομένως προσφεύγεις στο χειρότερο μέσο επιχειρηματολογίας που είναι η γενίκευση και μάλιστα βρίζοντας μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων...

Και τώρα πάμε στο βασικό. Σύμφωνα με έρευνες παθητικός καπνιστής γίνεται κάποιος κυρίως από το οικογενειακό του περιβάλλον γιατί εκεί περνάει τον περισσότερο χρόνο της ζωής του...Δεύτερο έρχεται το εργασιακό περιβάλλον που συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να απαγορεύεται το κάπνισμα. Για αυτούς που δουλέυουν σερβιτόροι σε μαγαζιά θεωρώ ότι υπάρχει ένα θέμα αλλά και εκεί λύνεται με έναν καλό εξαερισμό και απαγόρευση του καπνίσματος σε μικρούς χώρους...

Και κυρίως σεβασμός που δημιουργείται μέσω της παιδείας...Έτσι όπως μιλάς ούτε εσύ φαίνεται να σέβεσαι κανέναν...

xbJ3b2w.jpeg

#453 Erebos

Erebos

• Members
  • 1,855 posts

Posted 01 June 2010 - 15:52

Πρώτον δεν είναι κλάψα είναι η άποψη μου, μίλα καλύτερα...Δέυτερον έχω πάει εξωτερικό, σχεδόν σε όλη την Ευρώπη αλλά και σε Ασία και Αφρική και μιλάμε για εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής και διασκέδασης αλλά και παιδείας οπότε δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης...

Α ναι? Για πες μας, πού μπορούσες να καπνίσεις?

Τρίτον, έχεις γνωρίσει την πλειοψηφία των καπνιστών? Όχι. Επομένως προσφεύγεις στο χειρότερο μέσο επιχειρηματολογίας που είναι η γενίκευση και μάλιστα βρίζοντας μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων...

Την έχεις γνωρίσει εσύ?
Και δεν έβρισα κανέναν. Σε λίγο θα μας πεις ότι το τσιγάρο δεν εθίζει και ο κόσμος καπνίζει επειδή μπορεί να το κόψει αλλά δεν θέλει...

Και τώρα πάμε στο βασικό. Σύμφωνα με έρευνες παθητικός καπνιστής γίνεται κάποιος κυρίως από το οικογενειακό του περιβάλλον γιατί εκεί περνάει τον περισσότερο χρόνο της ζωής του...Δεύτερο έρχεται το εργασιακό περιβάλλον που συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να απαγορεύεται το κάπνισμα. Για αυτούς που δουλέυουν σερβιτόροι σε μαγαζιά θεωρώ ότι υπάρχει ένα θέμα αλλά και εκεί λύνεται με έναν καλό εξαερισμό και απαγόρευση του καπνίσματος σε μικρούς χώρους...

Μάλλον τα αποτελέσματα της έρευνας που αναφέρεις βασίζονται σε παιδιά, γιατί δεν νομίζω ότι η πλειοψηφία άνω των 25 χρονών περνάει τον περισσότερο χρόνο της ημέρας του στο σπίτι...

Και κυρίως σεβασμός που δημιουργείται μέσω της παιδείας...Έτσι όπως μιλάς ούτε εσύ φαίνεται να σέβεσαι κανέναν...

Εγώ δεν σκοτώνω κανέναν.

ΥΓ. Χθες 31 Μαΐου ήταν παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος.

Edited by Erebos, 01 June 2010 - 16:02.

Posted Image
Posted Image

#454 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 01 June 2010 - 16:20

Πότε είπα εγώ ότι μπορούσες να καπνίσεις παντού?LOL

Αυτό που είπα είναι να μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα...Να σου δώσω ένα παράδειγμα...Στην Ιταλία κανείς δεν θα κάτσει να πίνει καφέ 3 ώρες, τον παίρνουν και φεύγουν...Εκεί αναφερόμουν όταν έλεγα διαφορετικές συνήθειες...Αλλά και όσον αφορά τη νυχτερινή διασκέδαση σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις, π.χ. Βερολίνο, Βαρκελώνη, Ρώμη, Άμστερνταμ υπάρχουν πάρα πολλά μαγαζιά στα οποία επιτρέπεται το κάπνισμα. Θες να σου τα πω συγκεκριμένα και αυτά? :hihi2:

Την έχεις γνωρίσει εσύ?

Δημοτικό ε? Όποιος το λέει είναι και τέτοια...:sigh2:

Τι σημαίνει αν την έχω γνωρίσει εγώ? Εγώ δεν προέβησα σε καμιά γενίκευση καλό μου...Δεν χαρακτήρισα κανέναν, ούτε καπνιστή ούτε μη καπνιστή...Και ναι στο χωριό μου αν λες κάποιον τζάνκυ είναι βρισιά....

Δηλαδή οι άνω των 25 ή δουλεύουν ή παρτάρουν όλη μέρα? Σπίτι τους δεν πάνε? Αλλά και πάλι τα περισσότερα θύματα του παθητικού καπνίσματος είναι παιδιά από τους γονείς τους και όχι ένας συνηδειτοποιημένος 25άρης που θα πάει στη δουλειά του (που απαγορεύεται το κάπνισμα) ή θα βγει έξω και μπορεί να διαλέξει που θα πάει...

Ούτε εγώ σκοτώνω κανέναν οπότε υποθέτω είμαστε πάτσι...:P

Και επειδή μάλλον το μίσος σου είναι πολύ βαθύ για τους καπνιστές και το κάπνισμα εν γένει και επειδή δεν είμαι διατεθειμένη να λέω τα ίδια και τα ίδια για κάποιον που δεν θέλει να καταλάβει ότι ο σεβασμός πρέπει να ισχύει και από τις 2 πλευρές και ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις πρόνοιας εκτός από την καταστολή, μπορείς να συνεχίσεις να παρεξηγείς αυτά που λέω με την ησυχία σου...:gotit:

xbJ3b2w.jpeg

#455 Erebos

Erebos

• Members
  • 1,855 posts

Posted 01 June 2010 - 18:53

Πότε είπα εγώ ότι μπορούσες να καπνίσεις παντού?LOL

Πότε είπα εγώ ότι είπες εσύ κάτι τέτοιο? LOL

Αυτό που είπα είναι να μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα...Να σου δώσω ένα παράδειγμα...Στην Ιταλία κανείς δεν θα κάτσει να πίνει καφέ 3 ώρες, τον παίρνουν και φεύγουν...Εκεί αναφερόμουν όταν έλεγα διαφορετικές συνήθειες...Αλλά και όσον αφορά τη νυχτερινή διασκέδαση σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις, π.χ. Βερολίνο, Βαρκελώνη, Ρώμη, Άμστερνταμ υπάρχουν πάρα πολλά μαγαζιά στα οποία επιτρέπεται το κάπνισμα. Θες να σου τα πω συγκεκριμένα και αυτά? :hihi2:

Δεν σύγκρινα ανόμοια πράγματα. Χώρες με μεγάλα ποσοστά καπνιστών (Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία), όπως η δικιά μας, έχουν συμμορφωθεί και εφαρμόζουν τους νόμους.
Δεν ξέρω πότε πήγες και πού, πάντως αυτά ισχύουν.
Υποθέτω όμως ότι μιλάς για ειδικούς χώρους για καπνιστές με τζάμι γύρω-γύρω για να μην φεύγει ο καπνός στο υπόλοιπο μαγαζί. Ας κάτσουν εκεί μέσα να καπνίσουν, δεν έχω πρόβλημα. Δυστυχώς τέτοιοι χώροι απουσιάζουν από τα περισσότερα μαγαζιά στην Ελλάδα.

Δημοτικό ε? Όποιος το λέει είναι και τέτοια...:sigh2:

Τι σημαίνει αν την έχω γνωρίσει εγώ? Εγώ δεν προέβησα σε καμιά γενίκευση καλό μου...Δεν χαρακτήρισα κανέναν, ούτε καπνιστή ούτε μη καπνιστή...Και ναι στο χωριό μου αν λες κάποιον τζάνκυ είναι βρισιά....

Είχα διαβάσει για έρευνα που είχε γίνει στην Ελλάδα και είχε δείξει πως 80% των καπνιστών θέλουν να το κόψουν αλλά δεν το έχουν καταφέρει ακόμα = εθισμένοι και εξαρτημένοι = junkies.
Δεν έκανα καμία γενίκευση, δεν είπα ΟΛΟΙ οι καπνιστές. Είπα "η πλειοψηφία" όπως δείχνουν και οι στατιστικές. Αν εσένα σε πειράζει ο λαϊκός όρος "junkie", βλ. εθισμένος.

Δηλαδή οι άνω των 25 ή δουλεύουν ή παρτάρουν όλη μέρα? Σπίτι τους δεν πάνε? Αλλά και πάλι τα περισσότερα θύματα του παθητικού καπνίσματος είναι παιδιά από τους γονείς τους και όχι ένας συνηδειτοποιημένος 25άρης που θα πάει στη δουλειά του (που απαγορεύεται το κάπνισμα) ή θα βγει έξω και μπορεί να διαλέξει που θα πάει...

Αν εφάρμοζαν το νόμο και τον ακολουθούσαν ΟΛΟΙ, ναι έχεις δίκιο, δεν θα είχαμε πρόβλημα.

Και επειδή μάλλον το μίσος σου είναι πολύ βαθύ για τους καπνιστές και το κάπνισμα εν γένει και επειδή δεν είμαι διατεθειμένη να λέω τα ίδια και τα ίδια για κάποιον που δεν θέλει να καταλάβει ότι ο σεβασμός πρέπει να ισχύει και από τις 2 πλευρές και ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις πρόνοιας εκτός από την καταστολή, μπορείς να συνεχίσεις να παρεξηγείς αυτά που λέω με την ησυχία σου...:gotit:

Καταρχήν, δεν είμαι κανένας ακτιβιστής όπως κάποιοι κολλημένοι της Greenpeace.
Όσοι θέλουν να κάνουν κακό στον εαυτό τους, ας κάνουν. Δικιά τους επιλογή είναι, δικό τους οικονομικό πρόβλημα, δικό τους πρόβλημα υγείας. Όχι όμως να το κάνουν εις βάρους οποιοδήποτε άλλου. Και δεν μιλάω μόνο για τους κινδύνους του παθητικού καπνίσματος. Δεν γουστάρω να γυρνάω σπίτι από "χώρο που απαγορεύεται το κάπνισμα" και να βγάζω τα ρούχα εκτός δωματίου γιατί βρωμάνε τσιγαρίλα.

Σεβασμός από τους μη-καπνιστές υπάρχει και με το παραπάνω νομίζω. Είδες πουθενά κανένα μη-καπνιστή να πλακώνει στο ξύλο κάποιον καπνιστή επειδή καπνίζει σε χώρο που απαγορεύεται? Ακόμα και λεκτικό διαπληκτισμό που έχω δει, τις περισσότερες φορές ο μη-καπνιστής κάνει πίσω.

Από τη μία δέχεσαι την απαγόρευση στον εργασιακό χώρο, από την άλλη αποδοκιμάζεις την "καταστολή" και προτείνεις άλλες λύσεις (πχ εξαερισμός, ειδικοί χώροι καπνίσματος) που δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα γιατί δεν εφαρμόζονται από όλους (ή έστω την πλειοψηφία).
Άρα αυτό που σε καίει είναι να κάνεις τσιγάρο μαζί με το ποτό/καφέ. Κάντο πίσω από το τζάμι ή στο τραπεζάκι έξω στο πεζοδρόμιο.
:smokingg:
Posted Image
Posted Image

#456 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 02 June 2010 - 13:35

Δεδομένου ότι το junky μεταφράζεται ως πρεζάκιας στα ελληνικά είναι προσβολή, και μόνο από την τεράστια υπερβολή της εξομοίωσης της πρέζας με τη νικοτίνη.
Και Erebos μιλάς για τους καπνιστές λες και είναι εγκληματίες. Όχι δεν είναι η εξάρτηση από τη νικοτίνη που σε κάνει αγενή και αδιάφορο προς τους γύρω σου, είναι η παιδεία σου. Και ναι στο ελλαδιστάν οι περισσότεροι ΔΕΝ έχουν την στοιχειώδη παιδεία και ευγένεια, και μεγάλο ποσοστό των ελλήνων είναι καπνιστές, οπότε αν και εν μέρει καταλαβαίνω από πού έρχεται αυτή η στάση σου, παρόλα αυτά δεν μπορείς να αγνοείς ότι αυτό είναι γενίκευση και αυθαίρετη μεταφορά.

Και έλεος ρε παιδιά, σε όλο το θρεντ βλέπω άτομα άκρως επιθετικά έναντι των καπνιστών ενώ στην πραγματικότητα είναι εκνευρισμένοι με τον κλασσικό σταρχιδιστή ελληνάρα που τυχαίνει να είναι και καπνιστής.
ffs κάντε τον διαχωρισμό ότι δεν είναι όλοι έτσι, αυτός ο κλασσικός τύπος μ@λάκα είναι και αυτός που παρκάρει στις θέσεις αναπήρων, που μιλάει στο κινητό μέσα στο σινεμά, το ότι καπνίζει είναι απλά "τυχαίο". Και εγώ τους έχω άχτι που παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια αλλά δε θα πω ότι όλοι οι οδηγοί είναι "άξεστοι" (άσε που είναι πιο πιθανό να πεθάνω από μ@λάκα οδηγό παρά από παθητικό κάπνισμα...)

ουφς

Posted Image

#457 Blue Samurai

Blue Samurai

직업 군인

• Members
  • 203 posts

Posted 02 June 2010 - 13:42

λοιπον παίδες δεν καπνίζω και καλό είναι να μην καπνίζει κανείς,επιβαρύνουμε που επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με τα καυσαέρια, κ.λ.π μην τον επιβαρύνουμε επιπλέον..
Αυτά..:)

#458 Erebos

Erebos

• Members
  • 1,855 posts

Posted 02 June 2010 - 13:57

Δεδομένου ότι το junky μεταφράζεται ως πρεζάκιας στα ελληνικά είναι προσβολή, και μόνο από την τεράστια υπερβολή της εξομοίωσης της πρέζας με τη νικοτίνη.
Και Erebos μιλάς για τους καπνιστές λες και είναι εγκληματίες. Όχι δεν είναι η εξάρτηση από τη νικοτίνη που σε κάνει αγενή και αδιάφορο προς τους γύρω σου, είναι η παιδεία σου. Και ναι στο ελλαδιστάν οι περισσότεροι ΔΕΝ έχουν την στοιχειώδη παιδεία και ευγένεια, και μεγάλο ποσοστό των ελλήνων είναι καπνιστές, οπότε αν και εν μέρει καταλαβαίνω από πού έρχεται αυτή η στάση σου, παρόλα αυτά δεν μπορείς να αγνοείς ότι αυτό είναι γενίκευση και αυθαίρετη μεταφορά.

Εφόσον, δυνητικά κάνουν κακό σε συνάνθρωπό τους και ταυτόχρονα παρανομούν καπνίζοντας σε χώρο που απαγορεύεται, είναι εγκληματίες. Όπως είναι και όσοι πίνουν και οδηγούν.
Όσον αφορά τον εθισμό, αυτό που κάνει έναν καπνιστή αγενή και αδιάφορο είναι το σύνδρομο στέρησης. Έχει τύχει να δεις άνθρωπο που επειδή δεν μπορεί να καπνίσει για μερικές ώρες να γίνεται "Τούρκος"??

Και έλεος ρε παιδιά, σε όλο το θρεντ βλέπω άτομα άκρως επιθετικά έναντι των καπνιστών ενώ στην πραγματικότητα είναι εκνευρισμένοι με τον κλασσικό σταρχιδιστή ελληνάρα που τυχαίνει να είναι και καπνιστής.
ffs κάντε τον διαχωρισμό ότι δεν είναι όλοι έτσι, αυτός ο κλασσικός τύπος μ@λάκα είναι και αυτός που παρκάρει στις θέσεις αναπήρων, που μιλάει στο κινητό μέσα στο σινεμά, το ότι καπνίζει είναι απλά "τυχαίο". Και εγώ τους έχω άχτι που παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια αλλά δε θα πω ότι όλοι οι οδηγοί είναι "άξεστοι" (άσε που είναι πιο πιθανό να πεθάνω από μ@λάκα οδηγό παρά από παθητικό κάπνισμα...)

ουφς

Μα, έχουμε κάνει αυτόν τον διαχωρισμό (εγώ τουλάχιστον). Δεν λέμε "καλός καπνιστής, μόνο νεκρός" :P
Δεν έγραψα πουθενά ότι τα έχω με ΟΛΟΥΣ τους καπνιστές. Όσοι συμμορφώνονται και δεν ενοχλούν τους γύρω τους σε χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα, ας καπνίζουν όσο θέλουν.
Posted Image
Posted Image

#459 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 02 June 2010 - 14:12

Εφόσον, δυνητικά κάνουν κακό σε συνάνθρωπό τους και ταυτόχρονα παρανομούν καπνίζοντας σε χώρο που απαγορεύεται, είναι εγκληματίες. Όπως είναι και όσοι πίνουν και οδηγούν.
Όσον αφορά τον εθισμό, αυτό που κάνει έναν καπνιστή αγενή και αδιάφορο είναι το σύνδρομο στέρησης. Έχει τύχει να δεις άνθρωπο που επειδή δεν μπορεί να καπνίσει για μερικές ώρες να γίνεται "Τούρκος"??

Μα, έχουμε κάνει αυτόν τον διαχωρισμό (εγώ τουλάχιστον). Δεν λέμε "καλός καπνιστής, μόνο νεκρός" :P
Δεν έγραψα πουθενά ότι τα έχω με ΟΛΟΥΣ τους καπνιστές. Όσοι συμμορφώνονται και δεν ενοχλούν τους γύρω τους σε χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα, ας καπνίζουν όσο θέλουν.

Άλλο οι εγκληματίες καπνιστές και άλλο οι καπνιστές, αυτό διαχωρίζω πράγμα που λείπει από κάποια ποστ σου τα οποία είναι παρεξηγήσιμα.
Άλλο να είναι ευερέθιστος και άλλο αγενής και αδιάφορος, ξέρω ανθρώπους με παιδεία που να είναι "κάπως" όταν δεν μπορούν να καπνίσουν αλλά ποτέ αγενείς ή να αδιαφορούν για τους άλλους. Το λέω πάλι, ΠΑΙΔΕΙΑ.
(btw νομίζω ότι πρέπει τελικά να αποφασίσεις αν όλοι οι καπνιστές είναι αγενείς ή μόνο μια μερίδα τους, γιατί αν και λες ότι δεν γενικεύεις μετά λες ότι οι στερημένοι από νικοτίνη γίνονται αγενείς. Ναι αυτό είναι γενίκευση [και δεν ισχύει])

Also το 2ο μέρος του ποστ μου δεν ήταν για εσένα, νόμιζα ότι το έκανα σαφές.

Posted Image

#460 kyoshuke

kyoshuke

Retrovertigo

• Members
  • 155 posts

Posted 02 June 2010 - 14:25

Νταβάτζιλίκι στους καπνιστές απλά και καθαρά.

Βγαίνει ο κάθε υπέρμαχος της υγείας και αμολάει το μακρύ του και το κοντό του για ευρωπαίκες διατάξεις και νομοθεσίες κατά του καπνίσματος σε όλη την Ευρώπη..Αναρωτήθηκε όμως τι νοοτροπία και τι υποδομές υπάρχουν εκεί;

Kαι ναι,σίγουρα όποιος δεν έχει τη στοιχειώδη λογική ή παιδεία όπως λέει η Anelis και καπνίζει θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία ευπαθών ομάδων είναι για πολύ ξύλο,αλλά μην τσουβαλιάζουμε και ισοπεδώνουμε τα πάντα.

#461 Erebos

Erebos

• Members
  • 1,855 posts

Posted 02 June 2010 - 15:23

Άλλο οι εγκληματίες καπνιστές και άλλο οι καπνιστές, αυτό διαχωρίζω πράγμα που λείπει από κάποια ποστ σου τα οποία είναι παρεξηγήσιμα.
Άλλο να είναι ευερέθιστος και άλλο αγενής και αδιάφορος, ξέρω ανθρώπους με παιδεία που να είναι "κάπως" όταν δεν μπορούν να καπνίσουν αλλά ποτέ αγενείς ή να αδιαφορούν για τους άλλους. Το λέω πάλι, ΠΑΙΔΕΙΑ.
(btw νομίζω ότι πρέπει τελικά να αποφασίσεις αν όλοι οι καπνιστές είναι αγενείς ή μόνο μια μερίδα τους, γιατί αν και λες ότι δεν γενικεύεις μετά λες ότι οι στερημένοι από νικοτίνη γίνονται αγενείς. Ναι αυτό είναι γενίκευση [και δεν ισχύει])

Μάθετε επιτέλους να διαβάζετε.
Λόγω του θέματος, προσέχω πάρα πολύ το τί γράφω.

αυτό που κάνει έναν καπνιστή αγενή και αδιάφορο είναι το σύνδρομο στέρησης

Αν από την παραπάνω πρόταση, καταλαβαίνετε ότι εννοώ ΚΑΘΕ καπνιστή, you're doing it wrong. Αν έλεγα "τους καπνιστές" ή "κάθε καπνιστή", τότε θα ήταν γενίκευση. Can you see the difference?
Μιλάω για έναν τυχαίο που ανήκει στην πλειοψηφία.
"Γιατί είναι πλειοψηφία;"
Γιατί το λέει η επιστήμη.

"Anger, anxiety, depression, difficulty concentrating, impatience, insomnia and restlessnes, craving, impaired performance and hunger/weight gain are valid withdrawal symptoms which peak within the first week and last 2-4 wks (except craving and hunger last longer). Constipation, cough, dizziness, increased dreaming and mouth ulcers may be withdrawal effects but require further study. New withdrawal scales and new statistical methods should improve the accuracy of withdrawal studies in humans. The most validated biological etiologies state withdrawal is due to decreased dopaminergic activity and genotype. The most validated environmental etiologies state withdrawal is due to expectancy and smoking cues. Significant withdrawal symptoms occur in at least one half of smokers when they try to quit. Increases in depression (and craving) after abstinence, but not other symptoms, prospectively predict relapse."

http://www.uknscc.org/2006_uknscc/speakers/john_hughes_2.html

Όσο για το φόρο που ανέφεραν κάποιοι πιο πριν, τον θεωρώ φυσιολογικό από οικονομικής πλευράς αν λάβουμε υπόψη ότι τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν 2 δις ευρώ κάθε χρόνο από ασθένειες που προέρχονται από το κάπνισμα.
Το νούμερο (2 δις) μπορεί να είναι αμφισβητήσιμο, δεν παύει όμως να ισχύει ότι οι καπνιστές έχουν αυξημένες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω μιας κακής συνήθειας.
Posted Image
Posted Image

#462 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 02 June 2010 - 15:27

Μάθετε επιτέλους να διαβάζετε.
Μάθετε επιτέλους να διαβάζετε;
really, REALLY?

Λόγω του θέματος, προσέχω πάρα πολύ το τί γράφω.
Φαίνεται, γι αυτό λες όλους τους καπνιστές junkia.

Posted Image

#463 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 02 June 2010 - 19:38

Erebos, πραγματικά τώρα, είσαι υπερβολικός. Ούτε junkies είναι η λέξη που αρμόζει στο σύνολο των καπνιστών, ούτε εγκληματίες. To elaborate... υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που επιβαρύνουν την υγεία μας καθημερινά και για τα οποία φταίνε οι συνάνθρωποί μας, ή ακόμα κι εμείς οι ίδιοι. Το κάπνισμα είναι άλλο ένα από αυτά, και δεν νομίζω ότι συμβάλλει σε περισσότερο βαθμό απ' όσο συμβάλλουν η ατμοσφαιρική ρύπανση, η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, η κατάχρηση φαρμάκων, η κακή διατροφή και ένα σωρό άλλα. Το να καπνίζει ο άλλος κοντά σου ενώ εσύ δεν το θες είναι μεν αγένεια, αλλά όχι και εγκληματική πράξη... ήμαρτον. :hihi2:

BTW, ούτε εγώ είμαι καπνιστής, αλλά συμφωνώ ότι τα νέα μέτρα έγιναν αποκλειστικά και μόνο για να ξεσκίσουν τους καπνιστές... είχε μια σκασίλα το κράτος για τους μη καπνιστες... τα πράγματα είναι απλά: ζούμε σε χαλεπούς καιρούς, και το κράτος κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μαζέψει λεφτά από πρόστιμα. Με τέτοια μέτρα (και χωρίς τις κατάλληλες υποδομές που θα δικαιολογούσαν αυτά τα μέτρα, υποδομές σαν κι αυτές που υπάρχουν σε ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ), έχει να πέσει πρόστιμο που θα πάει σύννεφο.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#464 blackgirl

blackgirl

Starting...

• Members
  • 0 posts

Posted 07 August 2010 - 18:01

μετα απο δεκα χρονια επιτελους τερμα.........
μεγαλο πραμα να το κοβεις αλλα με πιστη μπορεις
http://www.rotise.gr/arthra/emfanisi/3-tropoi-gia-na-stamatisete-to-kapnisma.html

#465 HelenGreece4ever

HelenGreece4ever

Girisha

• Members
  • 183 posts

Posted 27 August 2010 - 16:53

Μόλις είδα αυτό το topic μου είρθε να σπάσω τον υπολογιστή μου γιατί πάλι μου είρθε στο μυαλό αυτή η ηλίθια συνήθεια. Δεν καπνίζω (εβέβαια θα μου πεις, είμαι σε μικρή ηλικία, αλλά και 13,5 που είμαι ξέρω ότι και σε τέτοια ηλικία καπνίζουν κάποιοι), ούτε θα καπνίσω ποτέ στην ζωή μου και σκέφτομαι ότι όσοι έχουν εργοστάσια που φτιάχνουν τσιγαρα πρέπει να τιμορηθούν, σοβαρά και θα είθελα πολύ εγώ η ίδια να τους τιμωρήσω. Το έχω σειχαθεί πια και αναγκάζομαι όπου είναι κοντά μου καπνιστές να μην αναπνέω, όχι μόνο γιατί με ενοχλεί πολύ, αλλά και για να το ξεχνάω. Θα είθελα να πω σε πολόύς από εσάς, τώρα που βρίσκω την ευκαιρία, να μην το αρίσουν, γιατί δεν θα το τελειώσουν ποτέ και μόνο κακό θα κάνουν στον εαυτό τους. Το ξέρω ότι εδώ δεν είναι μέρος για να πούμε τον πόνο μας, αλλά εγώ θέλω να σας πληροφορήσω για να ξέρετε: ο πατέρας μου κάπνιζε από μικρή ηλικία, έπαθε καρκίνο και ακόμα επέμενε να καπνίζει, κάπνιζε πολύ, δεν το σταμάτησε ποτέ και έτσι όταν είμουν μόνο 8,5 χρονών έφυγε από την ζωή. Γι' αυτό θα είθελα να το σταματήσουν όλοι γιατί είναι απλά μια ηλίθια συνήθεια που δεν την σταματάς ποτέ και μπορείς να καταλείξεις έτσι. Και ίσως ακριβώς επειδή δεν καπνίζω μου φένεται παράξενο που δεν μπορούν με τίποτα να το σταματήσουν κάποιοι και συνεχίζουν να καπνίζουν πακέτο-πακέτο.
る  ギ

Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews