Πότε είπα εγώ ότι μπορούσες να καπνίσεις παντού?LOL
Πότε είπα εγώ ότι είπες εσύ κάτι τέτοιο? LOL
Αυτό που είπα είναι να μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα...Να σου δώσω ένα παράδειγμα...Στην Ιταλία κανείς δεν θα κάτσει να πίνει καφέ 3 ώρες, τον παίρνουν και φεύγουν...Εκεί αναφερόμουν όταν έλεγα διαφορετικές συνήθειες...Αλλά και όσον αφορά τη νυχτερινή διασκέδαση σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις, π.χ. Βερολίνο, Βαρκελώνη, Ρώμη, Άμστερνταμ υπάρχουν πάρα πολλά μαγαζιά στα οποία επιτρέπεται το κάπνισμα. Θες να σου τα πω συγκεκριμένα και αυτά? 
Δεν σύγκρινα ανόμοια πράγματα. Χώρες με μεγάλα ποσοστά καπνιστών (Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία), όπως η δικιά μας, έχουν συμμορφωθεί και εφαρμόζουν τους νόμους.
Δεν ξέρω πότε πήγες και πού, πάντως
αυτά ισχύουν.
Υποθέτω όμως ότι μιλάς για ειδικούς χώρους για καπνιστές με τζάμι γύρω-γύρω για να μην φεύγει ο καπνός στο υπόλοιπο μαγαζί. Ας κάτσουν εκεί μέσα να καπνίσουν, δεν έχω πρόβλημα. Δυστυχώς τέτοιοι χώροι απουσιάζουν από τα περισσότερα μαγαζιά στην Ελλάδα.
Δημοτικό ε? Όποιος το λέει είναι και τέτοια...
Τι σημαίνει αν την έχω γνωρίσει εγώ? Εγώ δεν προέβησα σε καμιά γενίκευση καλό μου...Δεν χαρακτήρισα κανέναν, ούτε καπνιστή ούτε μη καπνιστή...Και ναι στο χωριό μου αν λες κάποιον τζάνκυ είναι βρισιά....
Είχα διαβάσει για έρευνα που είχε γίνει στην Ελλάδα και είχε δείξει πως 80% των καπνιστών θέλουν να το κόψουν αλλά δεν το έχουν καταφέρει ακόμα = εθισμένοι και εξαρτημένοι = junkies.
Δεν έκανα καμία γενίκευση, δεν είπα ΟΛΟΙ οι καπνιστές. Είπα "η πλειοψηφία" όπως δείχνουν και οι στατιστικές. Αν εσένα σε πειράζει ο λαϊκός όρος "junkie", βλ. εθισμένος.
Δηλαδή οι άνω των 25 ή δουλεύουν ή παρτάρουν όλη μέρα? Σπίτι τους δεν πάνε? Αλλά και πάλι τα περισσότερα θύματα του παθητικού καπνίσματος είναι παιδιά από τους γονείς τους και όχι ένας συνηδειτοποιημένος 25άρης που θα πάει στη δουλειά του (που απαγορεύεται το κάπνισμα) ή θα βγει έξω και μπορεί να διαλέξει που θα πάει...
Αν εφάρμοζαν το νόμο και τον ακολουθούσαν ΟΛΟΙ, ναι έχεις δίκιο, δεν θα είχαμε πρόβλημα.
Και επειδή μάλλον το μίσος σου είναι πολύ βαθύ για τους καπνιστές και το κάπνισμα εν γένει και επειδή δεν είμαι διατεθειμένη να λέω τα ίδια και τα ίδια για κάποιον που δεν θέλει να καταλάβει ότι ο σεβασμός πρέπει να ισχύει και από τις 2 πλευρές και ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις πρόνοιας εκτός από την καταστολή, μπορείς να συνεχίσεις να παρεξηγείς αυτά που λέω με την ησυχία σου...
Καταρχήν, δεν είμαι κανένας ακτιβιστής όπως κάποιοι κολλημένοι της Greenpeace.
Όσοι θέλουν να κάνουν κακό στον εαυτό τους, ας κάνουν. Δικιά τους επιλογή είναι, δικό τους οικονομικό πρόβλημα, δικό τους πρόβλημα υγείας. Όχι όμως να το κάνουν εις βάρους οποιοδήποτε άλλου. Και δεν μιλάω μόνο για τους κινδύνους του παθητικού καπνίσματος. Δεν γουστάρω να γυρνάω σπίτι από "χώρο που απαγορεύεται το κάπνισμα" και να βγάζω τα ρούχα εκτός δωματίου γιατί βρωμάνε τσιγαρίλα.
Σεβασμός από τους μη-καπνιστές υπάρχει και με το παραπάνω νομίζω. Είδες πουθενά κανένα μη-καπνιστή να πλακώνει στο ξύλο κάποιον καπνιστή επειδή καπνίζει σε χώρο που απαγορεύεται? Ακόμα και λεκτικό διαπληκτισμό που έχω δει, τις περισσότερες φορές ο μη-καπνιστής κάνει πίσω.
Από τη μία δέχεσαι την απαγόρευση στον εργασιακό χώρο, από την άλλη αποδοκιμάζεις την "καταστολή" και προτείνεις άλλες λύσεις (πχ εξαερισμός, ειδικοί χώροι καπνίσματος) που δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα γιατί δεν εφαρμόζονται από όλους (ή έστω την πλειοψηφία).
Άρα αυτό που σε καίει είναι να κάνεις τσιγάρο μαζί με το ποτό/καφέ. Κάντο πίσω από το τζάμι ή στο τραπεζάκι έξω στο πεζοδρόμιο.