edit:
Μια θερμή παράκληση: τα περισσότερα παράπονα που βλέπω εδώ (πέρα του τύπου, "δε μου αρέσει το γράψιμο/διάλογοι/σκηνοθεσία" κλπ, για το οποίο ορέξεις και πίτες και τα συναφή) είναι τύπου "πώς" και "γιατί". Γιατί οι Τιτάνες είναι έτσι όπως είναι, πώς γίνεται να είναι έτσι όπως είναι και ούτω καθεξής. Σκεφτείτε λιγάκι ότι 1. το συγκεκριμένο anime είναι adaptation ενός manga που είναι ακόμη οngoing, έχει πολλά (και μεγάλα!) chapter, άρα και πολλά πράγματα να πει από πλευράς μυστηρίων, οπότε είναι λογικό οι ερωτήσεις να έχουν απαντήσεις στο μέλλον και όχι στο τώρα 2. ε τί θκατά ιστορία θα ήταν αν μας τα αράδιαζαν όλα στο πιάτο από την αρχή; Οπότε ναι, εάν θέλετε απαντήσεις, 2 οι επιλογές: πάτε στο manga για πιο γρήγορα, ή βλέπετε τη συνέχεια για πιο αργά.
Ή πάτε σε wiki και τελειώνει η υπόθεση. 
(Μου θυμίζει τον εαυτό μου όταν έβλεπα το Monster σε anime. Σταγονόμετρο οι πληροφορίες σε κάθε επεισόδιο, σιχτίρ...

Η διαφορά ήταν ότι αυτό είχε τελειώσει, οπότε ήταν απλά θέμα δικό σου πότε θα το δεις, δε το περίμενες κάθε βδομάδα/μήνα.) Οπότε, παρακαλώ, αν είναι να έχετε τέτοιες απορίες, να έχετε κατά νου αυτά τα γεγονότα. Μη νομίζετε, όταν και οι manga readers το πρωτοδιάβαζαν (καλή ώρα), είχαν τις ίδιες απορίες: what, why, how, who, etc. Πολύ απλά, διαβάσαμε πιο πέρα και πήραμε απαντήσεις. Όχι όλες, βεβαίως, μιας και συνεχίζει ακόμη. The jury isn't out on many things yet.
Σχετικά με την απορία σου, Itachi Akatsuki, είναι η μοίρα των δημοφιλών σειρών να τραβάνε περισσότερο κόσμο, άρα και περισσότερους επικριτές. Φυσιολογικό είναι. Άπαξ και ήταν original anime με normal διαφήμιση και όχι τόσο hype, οι περισσότεροι δε θα έκαναν τον κόπο να το δουν, γιατί πολύ απλά... δε θα είχαν ακούσει. It's the hype that causes a reaction. Όταν υπάρχει ενθουσιασμός, θα υπάρχει διαφήμιση, θα υπάρχουν περισσότερων λογιών θεατές, θα υπάρχουν και οι αντιδράσεις.