Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 13 votes

Attack on Titan | Shingeki no Kyojin

spring 2013 Wit Studio Production IG Action Shounen Post apocalyptic Military

• Please log in to reply
697 replies to this topic

#121 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 07 May 2013 - 23:45

Κερο εχει να βγει καλη σειρα anime...
Το οτι εχει κανα δυο προβλιματα, τα εχει, μα τον τελευτεο κερο, το μονο που βλεπουμε να κυκλοφορει ειναι σκουπιδια της υποκουλτουρας, που σιγκεντρονοντε αποκλιστικα σε schoolgirls, pantsu και moe, καθως και στο να δοκιμαζου ποσο echee καταστασεις μπορουν να διξουν χωρις να θεοριθουν hentai.
Ποσω κερω εχει να βγει amime που να μποριτε να πητε οτι "μποριτε να το δηξετε σε καπιον που δεν ασχωλιτε με το αθλημα"? Τα anime τον τελευτεο κερο πηγεναν κατα διαολου, καθως κυκλοφορουσαν μονο τροφη για Otakus και δεν ευγαζαν τπτ σοβαρο που να μπορει να δει καπιος non-anime-fan και να το θεορισει καλο οστε να γινει ο μελοντικος Otaku!

Αυτο το Anime με την επιτυχια του αποδικνιει οτι αν ενα anime ειναι καλο, σοβαρο και με απροβλεπετες ανατροπες, δεν χριαζετε να εχει fan-service για να ειναι επιτυχιμενο. Αρκει να ειναι καλο, και οι fans κανουν τα υπολιπα μονοι τους!

Αν το απαύγασμα της ασιατικής κουλτούρας είναι αυτό το καγκουροσόνεν να το κλείσουμε το μαγαζί.

Δεν έχεις ιδέα τι βγαίνει τον τελευταίο καιρό, αλλά και να είχες, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε όσον αφορά την ικανότητά σου να αναγνωρίσεις την ποιότητα όπου υπάρχει.

#122 Kite

Kite

Starting...

• Members
  • 54 posts

Posted 08 May 2013 - 00:19

Αν το απαύγασμα της ασιατικής κουλτούρας είναι αυτό το καγκουροσόνεν να το κλείσουμε το μαγαζί.

Δεν έχεις ιδέα τι βγαίνει τον τελευταίο καιρό, αλλά και να είχες, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε όσον αφορά την ικανότητά σου να αναγνωρίσεις την ποιότητα όπου υπάρχει.

Σε εκλιπαρω! Διξε μου κατι της προκοπης να δω! :nanteee:
Περναω μια περιοδο αποχης απο το gaming και το μονο που μπορω να κανω ειναι να βλεπω ταινιες κι ανιμε!
Posted ImagePosted Image
Person1: "Εγώ είμαι Otaku."
Person2: "Κι εγώ είμαι ο Τάκης..."

#123 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 08 May 2013 - 01:06

Εγώ πάλι έχω να κάνω μία πρόταση και όποιος θέλει την ακούει. Ας μην υποθέτουμε γιατί κάτι αρέσει ή δεν αρέσει σε κάποιον. Είναι πάρα πολύ απλό και δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Δεν ήρθα να πω σε κανέναν ότι του αρέσει γιατί είναι βλάκας (δεν το πιστεύω απλά δίνω ένα ακραίο παράδειγμα) οπότε δεν αντέχωνα ακούω ότι σε κάποιους δεν αρέσει για αυτόν και για αυτόν τον λόγο.

Όσον αφορά εμένα δεν μου αρέσει γιατί (αν και τα έχω ξαναπει) δεν έχει χαρακτήρες, είναι προβλέψιμο, τίγκα στα κλισέ, τα οποία δεν ανασκευάζει απλά χρησιμοποιεί με τον ίδιο ίδιο ίδιο χιλιοειπωμένο τρόπο, επαναλαμβάνεται συνέχεια, έχει χοντροκομμένο χιούμορ και πολύ κακό animation. Και οκ το γεγονός από μόνο του ότι στηρίζεται σε μία ενδιαφέρουσα ιδέα δεν λέει τίποτα για την απόδοση αυτής της ιδέας. Από κει και πέρα ο λόγος που συνεχίζω μέχρι στιγμής να το βλέπω είναι το μοναδικό στοιχείο που το κάνει ξεχωριστό σε σχέση με άλλα anime δηλαδή το στοιχείο των γιγάντων αλλά και αυτός δεν φαίνεται πλέον αρκετός λόγος. Ο λόγος που σχολιάζω εδώ είναι ότι για αυτό έχουμε το thread. Το να έρχεται κάποιος να λέει "σας παρακαλώ σταματήστε να το σχολιάζετε αρνητικά" είναι σαν να μπαίνω εγώ εδώ μέσα και να λέω "σας παρακαλώ σταματήστε να το σχολιάζετε θετικά".

Επίσης και αυτό είναι επίσημη παρατήρηση που την κάνω σαν mod λίγο ρέγουλα με τις reaction pics, δεν είμαστε στο /a/.

@Kite διαφωνώ μαζί σου απεριόριστα. Καλά anime υπάρχουν τα τελευταία τρία χρόνια ας πούμε πάρα πολλά. Επίσης το κριτήριο για αν το κάποιο anime είναι καλό δεν είναι αν μπορείς να το δείξεις σε κάποιον εκτός χώρου και να το δει. Οι λόγοι που κάποιος που δεν ασχολείται με anime μπορεί να μην δει μία συγκεκριμένη σειρά ποικίλουν από το ότι τον ενοχλούν οι φωνές, ότι δεν πιάνει το χιούμορ μέχρι ό,τι μπορείς να φανταστείς και φυσικά το προσωπικό γούστο. Τώρα αυτά για moe και ecchi και pantsu τα ακούω βερεσέ. Και είναι και μεγάλη κουβέντα γιατί ακριβώς σε ενοχλεί το moe πχ (που είναι για άλλο thread και ας μην την ανοίξουμε) και είναι και γεγονός ότι κακές σειρές πάντα έβγαιναν οπότε δεν βλέπω τη διαφορά με το σήμερα. Και τέλος το fan service δεν είναι μόνο τα βυζιά και τα βρακιά. Και το αίμα fan service είναι και οι ίδιοι οι τιτάνες από μόνοι τους fan service είναι. Τώρα οι έννοιες καλό και σοβαρό είναι τόσο ευρείες που δεν μπορώ να σταθώ καν εκεί.

Γενικά όμως συνιστώ ψυχραιμία, η ζωή είναι μία.

xbJ3b2w.jpeg

#124 Vagelio

Vagelio

Derp

• Review Team
  • 1,231 posts

Posted 08 May 2013 - 01:30

Mono, sorry για την κούραση, αλλά μπορείς να μου προσδιορίσεις με λίγη περισσότερη λεπτομέρεια τα περί κακού animation? Ή να μου δώσεις κάποιο αναλυτικό link με review που να τα προσδιορίζει για να μην γράφεις. Νορμάλ μου φάνηκε για action σειρά, χωρίς να το έχω μελετήσει ιδιαίτερα.
Εγώ το παρακολουθώ για το σφαξίδι, είχα καιρό να δω σειρά με τέρατα που κάνουν φαγοπότι σε απελπισμένους ανθρώπους οπότε λόγο της μικρής αυτής αποχής το ευχαριστιέμαι :Blissfull:
Επίσης λατρεύω τις διασκευές του opening :3

http://www.youtube.com/watch?v=3sj4yJ4MPYA

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.

#125 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 08 May 2013 - 01:39

Υπήρχαν κάποιες σκηνές που μιλούσαν οι πρωταγωνιστές και από πίσω οι άνθρωποι ήταν ακίνητοι και μου φάνηκε πάρα πολύ άσχημο. Αν ξαναδώ τα επεισόδια σίγουρα θα θυμηθώ και άλλα αλλά τα έχω σβήσει. Αν βρω κάτι παρεμφερές στα επόμενα επεισόδια θα είμαι πιο σαφής.

xbJ3b2w.jpeg

#126 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,156 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 08 May 2013 - 02:22

Aυτό με τους ακίνητους χαρακτήρες έχω την αίσθηση ότι το κάνουνε επίτιδες σε αρκετά σημεία :P
Εμένα προσωπικά δε με χαλάει το ανιματιον, ίσα-ίσα. Γενικά βασικά, τεχνικά το βλέπω σε αρκετά καλά επίπεδα και το σχέδιο μου αρέσει. Όσο αφορα το ότι είναι προβλέψημο θα συμφωνίσω βέβαια, υπάρχουν σκηνές απτο πρώτο επεισόδιο κιόλας που είναι καραμπινάτες, σα να σου λένε "κοίτα τώρα θα γίνει αυτό" ... λέμε για κατεστραμένα σόνεν, αλλα αυτο το πράμα σε τέτοια υπερβολή ξεφεύγει και την υποβαθμίζει υπο μια ένια τη σειρά! Κατα τ'άλλα για το ήδος του πολύ καλό το βρήσκω. Το αίσθημα που πρέπει να προκαλεί μια τέτοια σειρά στο βγάζει αν μη τι άλο. Οι χαρακτήρες εμένα μ'αρέσουνε αν κ κανταντάνε κιαυτοι προβλέψιμοι και σπαστικοί πολλές φορές.

Spoiler:

Μάλλον θα το ξαναπιάσω το μάνγκα, έχει περάσει καιρός και ούτε που θυμάμαι γιατί το παράτησα τότε :P
Γενικός για το χαβαλέ τη βλέπω τη σειρά, δεν είναι ότι έχω τιποτά τρομερές προσδοκίες, αλλα σε κρατάει , είναι θεαματική όπως και να χει ...
and I love that Opening :3

Edited by GhostPrince, 08 May 2013 - 02:23.

フカフカ

#127 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 08 May 2013 - 02:57

Youtube Video

Οι Ιάπωνες αγαπάνε τους τιτάνες τους

qzMHWHd.png

#128 Kite

Kite

Starting...

• Members
  • 54 posts

Posted 08 May 2013 - 10:11

Οι ακινιτοι χαρακτιρες ειναι οικονομια animation. Το να κανεις καθε χαρακτιρα να κεινιτε χοριστα σε τετιες σκινες ειναι εξερετικα ακριβο και χρωνοβορο.

Οσω κι αν δεν μ'αρεσουν οι ακινιτες σκινες, ειμαι ρεαλιστης. Αν εβαζαν ολους το χαρατκιρες να κινουντε σε αυτες τις σκινες, ιτε θα τους εκαναν ψυφιακους με ομιομορφες κεινισεις (που θα φενοταν σκατα), ιτε θα ηθελαν το budget μιας ταινιας Gibli.
Πρωσοπικα δεν εχω δει ποτε anime σειρα που να διχνει σκινη με μεγαλο πλιθως, και να εχει καθε ανθρωπο να κινιτε χωριστα με περιπλοκες κινισεις. Στην καλιτερη περιπτωση αντε να διξουν ενα πλιθως να περπαταει στην πολη με 4 frames animation. Αν ηταν ταινια, θα μπορουσαμε να εχουμε περισοτερες απετισεις.
Μπορεις παντως να ελπιζεις στις dvd και bd εκδωσεις! Συχνα εκει βελτιονουν πραγματα οπως λαθει σχεδιου, λογοκρισιες και φτινο animation.

Επίσης λατρεύω τις διασκευές του opening :3

http://www.youtube.com/watch?v=3sj4yJ4MPYA

Το 3ο season δεν μ'αρεσε ιδιετερα... :kakaka:

Edited by Kite, 08 May 2013 - 10:15.

Posted ImagePosted Image
Person1: "Εγώ είμαι Otaku."
Person2: "Κι εγώ είμαι ο Τάκης..."

#129 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,785 posts

Posted 08 May 2013 - 10:12

Βασικό μειονέκτημα της σειράς είναι το overkill στο drama στοιχείο. Σε κάποιο σημείο είχα μετρήσει τη φράση i will kill all the giants τρεις φορές μέσα σε δύο με τρία λεπτά. Οκ αγόρι μου το καταλάβαμε, είσαι στο χωρίο αυτός με το μεγαλύτερο "angst" αλλά κάνε μας τη χάρη και μη φωνάζεις άλλο.

Spoiler:

rsrGbGx.gif

#130 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 08 May 2013 - 10:20

Spoiler:

#131 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 08 May 2013 - 11:21

Υπήρχαν κάποιες σκηνές που μιλούσαν οι πρωταγωνιστές και από πίσω οι άνθρωποι ήταν ακίνητοι και μου φάνηκε πάρα πολύ άσχημο. Αν ξαναδώ τα επεισόδια σίγουρα θα θυμηθώ και άλλα αλλά τα έχω σβήσει. Αν βρω κάτι παρεμφερές στα επόμενα επεισόδια θα είμαι πιο σαφής.

Να προσθέσω μερικά παραδείγματα, αν και αυτά πάνε περισσότερο στο art direction και όχι στην ποιότητα του animation:
1. Focus lines και άλλες τεχνικές που χρησιμοποιούνται κατά κόρον εδώ για να δώσουν extra punch στις δραματικές σκηνές, π.χ. στο 1ο επεισόδιο στη σκηνή που ο επικεφαλής των Recons παθαίνει το mental breakdown, που τελικά έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.
2. Τα γουρλωμένα μάτια σε μερικούς χαρακτήρες (και καλά για comic relief), π.χ. ο εκπαιδευτής στο 5ο επεισόδιο.
3. Τα υπερβολικά πολλά και γρήγορα cuts στις σκηνές με τις ταρζανιές.
4. Kawaii Titan (wtf..)

Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι το anime tries too hard σε όλους τους τομείς, είτε πρόκειται για δραματική σκηνή είτε για action scene είτε για κοίτα-ποιος-πεθαίνει-Δεν-το-περιμένατε-αυτό-ε?, με αποτέλεσμα να γίνεται καγκουροshounen που λέει και ο Warchief.
Αν προσέγγιζε την ιστορία και το υλικό με πιο ώριμο και μετριοπαθή τρόπο, θα κέρδιζε δημογραφικά μεγαλύτερο κοινό.

Edited by Erebos, 08 May 2013 - 11:26.

Posted Image
Posted Image

#132 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 09 May 2013 - 17:40

Το είδα κι εγώ μιας και έχει γίνει αρκετός ντόρος που με έκανε να παραξενευτώ, και επειδή μου το πρότειναν και μερικοί

Για να πως την αλήθεια μέχρι και το 3ο επεισόδιο δεν μου άρεσε. Καθόλου. Για την ακρίβεια πήγε να με πάρει ο ύπνος. Και για την ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια το θεωρούσα προσβολή στην ανθρωπότητα να λάβει, ένα τέτοιο πράγμα, τόσο production budget. Το drop ήταν σίγουρο.

Είπα όμως να του δώσω άλλη μια ευκαιρία βλέποντας και το επ 4. Τελικά καλά έκανα!

Από την αρχή του 4 άρχισε να γίνεται όλο και καλύτερο και μόλις έφτασε στην shit got real φάση και είχα βάλει το επ 5 να κατεβαίνει χωρίς να το καταλάβω.

Μία το animation (το οποίο είναι top-notch, το καλύτερο μάλλον της season, ας μην κοροϊδευόμαστε), μία η μουσική επένδυση (γενικά οτιδήποτε σχετίζεται με το production του anime και όχι με το original manga) μία και το lolshock effect, το μικρό παιδάκι μέσα μου το ευχαριστήθηκε το πράμα και αναμένω το επόμενο (αν και προβλέπεται να ζήσει ο mc πράγμα που θα με ξενερώσει)

Ναι, είναι τέρμα καγκουροσόνεν όπως πολύ εύστοχα είπε ο warchief (και γι' αυτό άλλωστε είναι και επιτυχημένο) αλλά για μια καγκουριά ζούμε που λέει και ο λαός :P Το αν θα καταφέρει να κρατήσει το ενδιαφέρον, η συνέχεια θα το δείξει.

#133 Erebos

Erebos

• Members
  • 1,855 posts

Posted 09 May 2013 - 19:27

Μία το animation (το οποίο είναι top-notch, το καλύτερο μάλλον της season, ας μην κοροϊδευόμαστε)

Gargantia would disagree...
Posted Image
Posted Image

#134 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 09 May 2013 - 19:33

Gargantia would disagree...

No :P (Άμα δεν έπαιζε 3D mecha κατάσταση ίσως το σκεφτόμουν)

#135 Erebos

Erebos

• Members
  • 1,855 posts

Posted 09 May 2013 - 22:40

No :P (Άμα δεν έπαιζε 3D mecha κατάσταση ίσως το σκεφτόμουν)

Το 3DCG δεν το μετράω.
Posted Image
Posted Image

Also tagged with one or more of these keywords: spring 2013, Wit Studio, Production IG, Action, Shounen, Post apocalyptic, Military