Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 13 votes

Attack on Titan | Shingeki no Kyojin

spring 2013 Wit Studio Production IG Action Shounen Post apocalyptic Military

• Please log in to reply
697 replies to this topic

#316 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 24 June 2013 - 10:30

Υποθέτω θα έχεις ξανακούσει για την ελευθερία του λόγου, την κριτική σκέψη και την αξία της διαλεκτικής συζήτησης. Αν όχι δεν μπορώ να κάνω απολύτως τίποτα για σένα.

Αυτό που μπορώ και θα κάνω όμως είναι να σας παρακαλέσω να σταματήσετε να γκρινιάζετε που δεν χέζουν όλοι στα βρακιά τους για το shingeki και να αφήσετε τον κόσμο να συζητήσει και να πει αυτά που θέλει χωρίς να το κάνετε θέμα. Θέλετε να σχολιάσετε κάποια άποψη και να πείτε τα δικά σας? Ελεύθερα. Αλλά αυτά τα σχόλια έχουν καταντήσει κουραστικά και το μόνο που κάνουν είναι να εκτροχιάζουν το thread. Δεν είναι η πρώτη φορά που το λέμε.

Για μένα όμως είναι η τελευταία.

xbJ3b2w.jpeg

#317 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2,725 posts

Posted 24 June 2013 - 10:40

Οι mods φταίνε που δεν μας αφήνουν να ανοίξουμε δύο ξεχωριστά threads, ένα για όσους τους αρέσει η σειρά και ένα για όσους δεν τους αρέσει, έτσι στο κάθε ένα θα συμφωνούμε όλοι μεταξύ μας και δε θα χρειάζεται να γίνεται διάλογος, είναι πολύ κουραστικό. Επίσης φταίνε που δεν μας έχουν ανακοινώσει ακόμα τα βραβεία του διαγωνισμού, να μη βάζουμε τζάμπα τα δυνατά μας και σπάμε το κεφάλι μας να βρούμε ψεγάδια σε μία τόσο άψογη σειρά ενώ παιδεύουμε ταυτόχρονα και όσους δε θέλησαν να πάρουν μέρος για το τίποτα. Φταίνε επίσης που δεν κάνανε και μια περίληψη της συζήτηση που έγινε μερικές σελίδες πίσω για το ίδιο θέμα για να μας θυμίζει πού καταλήξαμε, μεγάλη παράληψη. Δεν φταίνε όσοι δεν μπαίνουν στον κόπο να αντιπαραθέσουν κάποια επιχειρήματα, το thread δεν υπάρχει γι' αυτόν τον σκοπό. Δηλαδή Black Kaiser έλεος, τι το πέρασες εδώ μέσα και ήρθες να κάνεις συζήτηση με την Fallen_Mpougatsa;

ySss0UF.jpg

#318 DoB

DoB

Gintamaniac

• Members
  • 875 posts

Posted 24 June 2013 - 11:51

Θέλουν να γίνουν στρατιώτες για να προστατέψουν την πατρίδα τους και να πεθάνουν ένδοξα και για έναν σκοπό.

Δεν το κάνουν γι' αυτό. Συμφωνώ με όλα όσα είπες και συμφωνώ και με τη Mpougatsa ότι η αφήγηση το κάνει πολύ άγαρμπα και τρώμε την απελπισία τους ψεύτικα και στη μάπα. Κι ένας λόγος παραπάνω είναι πως πολύ μικρό ποσοστό απ' όσους έχουν πάει να γίνουν στρατιώτες έχουν το σκεπτικό που λες.
Spoiler:

Spoiler:

Spoiler:

Edited by DoB, 24 June 2013 - 11:56.

#319 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 24 June 2013 - 11:54

Mια χαρά έχω καταλάβει.
Και την έχω διάβαση σε αυτό thread.
H πλοκή gtp το concept gtp οι χαραχτήρες gtp μέχρι και το animation είχε πει ο @erebos ότι δεν είναι καλό τώρα σας πειράζει και ο τρόμος τον στρατιωτών αν ήτανε πιο ψυχραιμοι θα σας πειραζαι η έλλειψη ρεαλιστικότητας, είναι σαν έχετε βάλει διαγωνισμό ποιος θα πει τα περισσότερα αρνητικά για κάθε επεισόδιο.

Απ' ό,τι θυμάμαι κανένας δεν είπε το concept/setting ότι είναι gtp. Πιστεύω πως το setting είναι ο βασικός λόγος που συνεχίζουν και το βλέπουν αυτοί που το κατακρίνουν μέχρι τώρα.

Όσον αφορά το animation, σόρρυ αλλά 5 δευτερόλεπτα animation ανά επεισόδιο δεν με καλύπτουν. Fuck me, right? :canthelp:
Posted Image
Posted Image

#320 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 24 June 2013 - 13:38

Mια χαρά έχω καταλάβει.
H πλοκή gtp το concept gtp οι χαραχτήρες gtp μέχρι και το animation είχε πει ο @erebos ότι δεν είναι καλό τώρα σας πειράζει και ο τρόμος τον στρατιωτών αν ήτανε πιο ψυχραιμοι θα σας πειραζαι η έλλειψη ρεαλιστικότητας, είναι σαν έχετε βάλει διαγωνισμό ποιος θα πει τα περισσότερα αρνητικά για κάθε επεισόδιο.

Σε καταλαβαίνω, αλλά εννοείται ότι πάντα θα υπάρχουν αυτές οι απόψεις για κάθε anime. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που δεν θα του αρέσει η πλοκή, κάποιος που δεν θα του αρέσουν οι χαρακτήρες, το animation.. κλπ, αυτό ισχύει για όλα τα anime.
Από κει και πέρα μπορεί καμιά φορά να σου δίνεται η αίσθηση ότι όλοι είναι μονο "γκρίνια", γιατί ίσως υπάρχει η τάση να σχολιάζουμε συχνότερα όταν απογοητευόμαστε από κάτι, παρά αν είμαστε γενικά ευχαριστημένοι ή βλέπουμε αυτό που πάνω-κάτω περιμέναμε.

#321 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1,889 posts

Posted 24 June 2013 - 16:06

Nομίζω πως περισσότερο ενοχλούμαι επειδή μου φαίνεται πολύ...πώς να το πω, άσχετο; Όχι ούτε αυτό είναι σωστό. Απλώς όταν ένα anime αφιερώνει όλον του τον χρόνο σχεδόν σε τρία άτομα, άντε πέντε και μετά θέλει να μας περάσει το αίσθημα της απελπισίας τόσο αποσπασματικά δεν μπορώ να το νιώσω. Έχεις δίκιο Kaiser, άλλο να το λες, άλλο να το κάνεις. Και συμφωνώ και με την DoB στο ότι πολλοί το κάνουν για να έχουν μία ευκαιρία να ζήσουν καλά όσο ζήσουν. Αλλά πρέπει να το σκεφτώ πρώτα, δεν το δίνει τόσο εύκολα. Εντάξει, είναι λογικό να τα κάνουν πάνω τους στο πρόσωπο τέτοιου κινδύνου, αλλά...δε με πείθουν. Νιώθω σαν να τους έβαλε κάποιος να τα πούνε. Δε μου βγαίνει φυσικό, έστω κι αν ξέρω ότι είναι φυσικό να φοβούνται.

Συν του ότι δεν ξέρω κανέναν απ'αυτούς τους ανθρώπους. Πρέπει να είμαι εμπαθής, απαθής μαζί τους; Πρέπει να τους συμπονέσω για το δράμα τους; Αν ναι, λυπάμαι αλλά μόνο με εκνευρίζουν. Τον Armin πχ που τον είδαμε να περνάει από πολλά συναισθήματα, τον καταλαβαίνω. Και τον Eren, έστω κι αν μου κάνει πολύ κάθαρμα κλπ κλπ. Και γι αυτό απ'την ά΄λλη λατρεύω τον Jean γιατί είναι το μόνο είδος intelligent writing από τους συντελεστές. Τώρα που μου δείχνουν όλη την ώρα κάτι άκυρους να σκοτώνονται μεταξύ τους για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να πάνε να πολεμήσουν, γιατί παλεύουν αν μπορούν κλπ μόνο και μόνο για να μου το δείξουν περισσότερο με κουράζει. Ναι, νομίζω αυτό μου φταίει στους στρατιώτες. Όχι μόνο δεν τους ξέρω, αλλά κάθε φορά που τους βλέπω, βλέπω αντιπαθητικά άτομα - για μένα -.

Εντάξει, το βρήκα το πρόβλημά μου με τους στρατιώτες! xD

Όσον αφορά εκείνη την ατάκα που πέταξε η Mikasa στον Armin όταν πήγε να ξυπνήσει τον Eren, ω. Θεέ. Πολύ μεγάλη αλαζονεία.

ΥΓ Ορμώμενη από τα λόγια της Kai...Πώς τολμάς να διαφωνείς μαζί μου γενικώς Kaiser? Δεν ξέρεις πως έχω πάντα δίκιο; Απαπα.

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#322 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 24 June 2013 - 16:53

Mια χαρά έχω καταλάβει.

Όπως είπε ο erebos κανείς δεν κατέκρινε το concept,ίσα ίσα που μάλλον όλοι συμφωνούμε πως είναι το λιγότερο πρωτότυπο και ενδιαφέρον.Εγώ ας πούμε το βρίσκω φαντασμαγορικό.

Τώρα για τον διαγωνισμό bitching,δεν είναι ότι εμείς έχουμε βάλει σκοπό να πούμε αρνητικά για κάθε επεισόδιο,είναι πως τα επεισόδια έχουν πάρα πολλά ανρητικά.Είναι ένα ανιμέ με εξαιρετικά προβληματικό storytelling και χαρακτήρες και επειδή αυτό φανερώνεται πάρα πολύ έντονα σε κάθε επεισόδιο δέχεται τον αντίστοιχο σχολιασμό.

Όσο για την "σκατομειστριμια" αν εξαιρέσουμε ένα,δυο ποστ στην αρχή του θρεντ εγώ δεν βλέπω κανέναν ούτε καν να αναφέρει πως είναι mainstream.Η κριτική γίνεται επειδή υπάρχουν πολλά προβλήματα και αν εννοείς πως η κριτική τραβιέται ιδιαίτερα επειδη ειναι δημοφιλης η σειρα (οπως φανταζομαι εννοουσες με το ιδιαιτερα αστοχο quote απο το μπραφ) τοτε κανεις γιγάντιο λάθος.Αυτά.

Στα του σημερινου με εξέφρασε απίστευτα το ποστ της fallen.In fact αυτες οι διαφωνιες γινονται τοσο συχνα και τοσο ασκοπα που με κανουν να αναρωτιεμαι αν υπηρχαν στο manga in the first place η αν προστεθηκαν για να γεμησουν running times.Υπάρχει κανένας που να χει διαβάσει και το μάνγκα και ξέρει?

sc5bab.jpg

#323 DoB

DoB

Gintamaniac

• Members
  • 875 posts

Posted 24 June 2013 - 19:24

Στα του σημερινου με εξέφρασε απίστευτα το ποστ της fallen.In fact αυτες οι διαφωνιες γινονται τοσο συχνα και τοσο ασκοπα που με κανουν να αναρωτιεμαι αν υπηρχαν στο manga in the first place η αν προστεθηκαν για να γεμησουν running times.Υπάρχει κανένας που να χει διαβάσει και το μάνγκα και ξέρει?

To επεισόδιο 12 ήταν αρκετά πιστό στο manga, αν εξαιρέσουμε την έξτρα σκηνή με τον Jean, την Annie και τον Connie. Διαφωνίες όπως του Ian και της Riko, ή ο λόγος του Pixis ή η αντίδραση των στρατιωτών είναι μέσα και είναι λεπτομερείς, απλά στο 10 και το 11 υπήρχαν πολλές σκηνές που ξεχείλωναν τα επεισόδια και τα τραβούσαν χωρίς να χρειάζεται, περισσότερο στο 11, με τον κάθε άσχετο τυπά να μιλάει ενώ δε χρειαζόταν. Μερικές φορές βέβαια είναι και η αίσθηση που σου δίνει, στο manga τα περνάς πιο γρήγορα και δεν τους δίνεις σημασία, ενώ στο anime φαίνεται πολύ περισσότερο το πως καθυστερούν τα γεγονότα. Οι διαφωνίες πάντως είναι όντως μέσα, και το 11 ήταν τραβηγμένο με άλλες άσχετες πληροφορίες.

#324 Erebos

Erebos

• Members
  • 1,855 posts

Posted 25 June 2013 - 11:16

Youtube Video

Posted Image
Posted Image

#325 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 26 June 2013 - 21:52

Επιτρέπονται ακόμα ξέμπαρκα ποστς με Kyojin op MADs ή παράγινε το κακό;

Spoiler:

HnH5aB0.jpg

#326 kakashi sensei

kakashi sensei

pitsilistis

• Members
  • 746 posts
  • Locationplateia eleytherias

Posted 26 June 2013 - 21:59

god of titan

Posted Image

#327 Jorg

Jorg

πηγκουίνοι

• Members
  • 1,280 posts

Posted 27 June 2013 - 00:36

Spoiler:

tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*

#328 Erebos

Erebos

• Members
  • 1,855 posts

Posted 27 June 2013 - 00:51

Spoiler:

bitch pls

Posted Image
Posted Image
Posted Image

#329 Shanks_Gr

Shanks_Gr

Starting...

• Members
  • 7 posts

Posted 27 June 2013 - 01:00

Καλη σειρα και πολυ ενδιαφερον, με ωραια πλοκη αλλα λιγο κουραστικη. Για μενα προσωπικα το μονο προβλημα ειναι οτι εχει αρκετους διαλογους και δεν μπαινει κατευθειαν στο ψητο(Μαχη με τους τιτανες). Το οποιο κατανταει πολυ κουραστικο και εκνευριστικο.

#330 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 posts

Posted 27 June 2013 - 04:09

Implying this is supposed to be it's selling point.

Also tagged with one or more of these keywords: spring 2013, Wit Studio, Production IG, Action, Shounen, Post apocalyptic, Military