Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Attack on Titan | Shingeki no Kyojin
Posted 23 June 2013 - 09:20
Posted 23 June 2013 - 18:32
Posted 23 June 2013 - 19:50
Edited by mono, 24 June 2013 - 00:28.
manga spoiler tag

Person1: "Εγώ είμαι Otaku."
Person2: "Κι εγώ είμαι ο Τάκης..."
Posted 23 June 2013 - 20:53
Αν και πέρασε το 11 πάντως, πρέπει να το πω: τι στο καλό; Είναι στρατιώτες ή δεν είναι; Γιατί κάνουν σαν απλοί πολίτες όταν πρέπει να πάνε να αντιμετωπίσουν τους Τιτάνες; Δηλαδή είναι σοβαροί; Τόσο καιρό τι κάνουν; Πολλοί υποτίθεται είναι επιζώντες από την πρώτη επίθεση και δεν ξερω γω τι. Γιατί είναι τόσο τρομαγμένοι; Μου φαίνεται ειλικρινά δύσκολο να είναι έτσι.
Και επειδή είναι στρατιώτες, γιατί να μην φοβούνται; Δεν έχεις ακούσει ποτέ τον όρο "ηθικό του στρατού" ή army morale; Σε στρατιώτες αναφέρεται.

Κατά την γνώμη μου η συμπεριφορά τους είναι 100% αναμενόμενη και ρεαλιστική. Έχουν γίνει μάρτυρες απερίγραπτα φρικτών σκηνών με τους συντρόφους και τους φίλους τους να σκοτώνονται και διαμελίζονται με τον πιο βάναυσο και αγωνιώδη τρόπο και να τους τρώνε γιγάντια τέρατα (primal fear ο φόβος του να φαγωθείς) σε έναν πόλεμο που μοιάζει σχεδόν χαμένος. Είναι σαν ποντίκια μέσα στην φάκα εκεί μέσα, και ξέρουν πως αν πέσει το δεύτερο τείχος (btw δεν έχουν και κάποιον τρόπο να σταματήσουν τον armored titan από το να ρίξει το Rose) η ανθρωπότητα θα χάσει παραπάνω από τον μισό πληθυσμό της πια και το πιο πιθανό είναι οι ίδιοι να μην βρίσκονται στους τυχερούς μισούς. Δεν είναι elite βετεράνοι μαθημένοι να κρατούν τα νεύρα τους όπως πιστεύω πως είναι εκείνοι της Scout team. Είναι στρατιώτες που έχουν εκπαιδευτεί μεν αλλά είναι η δεύτερη ή η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν Τιτάνες. Παρότι 100% απαραίτητη, καμία εκπαίδευση δεν σου ατσαλώνει τα νεύρα και δεν σε μαθαίνει να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματα σου σε περιόδους κινδύνου. Αυτό γίνεται μόνο μέσω της εμπειρίας αποκτημένης σε περιβάλλον πραγματικής μάχης.
Όπως και βλέπουμε κάποιοι από αυτούς τα καταφέρνουν σχετικά καλά να κρατήσουν τη ψυχραιμία τους και να κρύψουν όσο μπορούν την ταραχή τους και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν και παθαίνουν νευρικό κλονισμό. Είναι άτομα τα οποία ενώ τα πήγαν μια χαρά στα τεχνικά κομμάτια της εκπαίδευσης απλά δεν το "έχουν" όταν βρεθούν μπροστά στον πραγματικό κίνδυνο. 100% ρεαλιστική συμπεριφορά.
Posted 23 June 2013 - 21:43
Αυτό που θέλω να πω είναι πως η απώλεια είναι ο τρόπος ζωής τους, ο θάνατος είναι καθημερινή κτάσταση, εκπαιδεύονται για να μπορέσουν να σκοτώσουν μερικούς...γιατί λοιπόν κάνουν όλοι σαν υστερικοί, απελπισμένοι και γενικώς κοτόπουλα που τους έχεις κόψει το κεφάλι; Δε μπορούν να σκεφτούν; Δε μπορούν να καταλάβουν πως αυτό που πάνε να κάνουν είναι αυτοκτονία με ένα 3% περίπτωση του να μην πεθάνουν; Εκεί που το έχασα ήταν ο άλλος που μπήκε στον στρατό για να προστατέψει την κόρη του, το ξέχασε για να απελπιστεί και μετά του το θύμισε το pixie και είπε, όχι ντάξει, θυμάμαι τώρα, σταματάω να απελπίομαι. What the hell? Αυτό για μένα είναι υπερβολικό. Κι αν όχι τι, κακογραμμένο να το πω;
Είναι διαφορά απόψεων και δε θα συμφωνήσουμε αλλά καταλαβαίνω τη σκοπιά σου...αν και ειλικρινά διαφωνώ. Πόσες φορές πια να φάμε στη μάπα το pattern της απελπισίας; Ειδικά όταν δε γίνεται πιστευτό. Πιο πολύ μου κάνουν για υστερικά τρελαμμμένα όντα παρά για εκπαιδευμένα άτομα που ξέρουν τι τους περιμένει. Θάνατος ή γρήγορα πόδια και χέρια. Και μετά "ωωω μα γιατί πρέπει να πεθάνουμε"; Γιατί εσύ πήγες εθελοντικά για να σκοτώσεις ή να σκοτωθείς. Αν δεν το αντέχεις, γιατί δεν τα παράτησες στην εκπαίδευση;
Ακόμα και το Potato girl psych out, κα-κο-γρα-μμέ-νο. Αλλά οκ, μπορεί περισσότερο να με πειράζει που προσπαθούν να σου δείξουν "ωω απελπισία θάνατος, ανθρώπινη φύση" με κάθε ευκαιρία που βλέπουν, ανεπιτυχώς. Γιατί στο κάτω κάτω η ανθρώπινη φύση έχει και πολλά καλά και από τους 1000 δε θα είναι οι 5 που θα δείξουν καλή πλευρά, αλλά οι 500.
Oh well.
Posted 23 June 2013 - 22:18
Αυτό που θέλω να πω είναι πως η απώλεια είναι ο τρόπος ζωής τους, ο θάνατος είναι καθημερινή κατάσταση,
Όχι, δεν είναι. Εκπαιδεύονται για να γίνει αυτό που λες αλλά ακόμα δεν είναι. Μπορεί να ισχύει για το σώμα των Scouts που βγαίνουν έξω από τα τείχη και η ζωή τους βρίσκεται καθημερινά σε κίνδυνο αλλά όχι αυτών των στρατιωτών που βρίσκονται για πρώτη φορά σε μάχη. Δεν είναι ο τρόπος ζωής τους ο θάνατος μιας και δεν είχαν βρεθεί σε καμία αληθινή μάχη μέχρι τώρα. Μπορεί να είναι ικανοί όλοι τους να βγάλουν μια εκπαίδευση αλλά δεν είναι το ίδιο με το να πολεμάς πραγματικούς αντιπάλους. Και επίσης, ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει μέχρι να το δεις. Όσα βιβλία και να διαβάσεις για τον πόλεμο, μόνο αν βρεθείς στην μέση του ξέρεις τι πραγματικά είναι.
Όσο για το pattern της απελπισίας, ω χο, αυτό και αν πρέπει να το φάμε στην μούρη αν μια σειρά με πόλεμο και θανάτους θέλει να είναι έστω και λίγο ρεαλιστική.
Posted 23 June 2013 - 22:57
Το δικαιολογώ κάπως, αλλά όχι στο τόσο πολύ, να κάθεται ο άλλος να της λέει "κάνε φασαρία να ακούσουν οι άλλοι να φύγουμε"--αν είναι τόσο έξυπνος γιατί δεν το χρησιμοποιεί αλλιώς το κεφαλάκι του; Και ήταν και μεγάλος σε ηλικία και άφησε να εννοηθεί ότι τη γυναίκα του την φάγαν οι Τιτάνες, άρα γιατί, εφόσον το έχει ξαναπεράσει και πέντε χρόνια πριν, τώρα θυμήθηκε, αφού μπήκε στα troops το πόσο επικίνδυνοι είναι; Μόνο αυτό λένε! Όλοι αυτό φοβούνται. Αν είσαι δειλός, τόσο δειλός, γιατί να πας στον στρατό εξαρχής ενώ ξέρεις όλη την έκταση του τρόμου. Επανειλημμένα τους αποκαλούν "humanities last hope" οπότε τι σκέφτονται; "A, αυτό θα ναι ευκολάκι"; Ναι, μπορείς να υπερεκτιμήσεις τις δυνάμεις σου, αλλά τόσο πολύ; Και τόσοι πολλοί; Not buying it. Αν μου έδειχναν άλλα πράγματα μπορεί να πίστευα πως δεν είναι απλώς δειλοί, χαζοί άνθρωποι που μπήκαν χωρίς καν να το σκεφτούν στο σώμα και πέρασαν με κάποιο μαγικό τρόπο την εκπαίδευση όπου συνέχεια τους λένε ότι "α, θα πεθάνετε, μόνο οι τόσοι θα έρθετε πίσω ζωντανοί, έχουν πεθάνει τόσοι ήδη" κι έχουν σχεδόν όλοι χάσει κάποιον.
Where is your common sense I wonder...?(Note: όχι η δική σου Kaiser, του manga εννοώ)
Posted 23 June 2013 - 23:27
Το αν σου περνά καλά το pattern απελπισίας είναι άλλο ζήτημα. Αμού συμφωνείς πως πρέπει να υπάρχει, είμαστε εντάξει.
Where is your common sense I wonder...?(Note: όχι η δική σου Kaiser, του manga εννοώ)
Πάλι καλά που δεν ρωτάς για την δική μου, γιατί ακόμα την ψάχνω. 0.0
Posted 23 June 2013 - 23:42
Posted 24 June 2013 - 01:03
Αν κάτι δεν αντέχω στην σειρά είναι που έχουν χρόνο να δώσουν άπειρα λογύδρια ενώ γύρω καταστρέφεται το σύμπαν. Ναι οκ καταλαβαίνω ότι κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν αλλά φαίνεται αφύσικο με τον τρόπο που γίνεται.
Επίσης για το θέμα με τη "δειλία" των στρατιωτών. Δεν με ενοχλεί που το δείχνουν, με ενοχλεί ο τρόπος. Όπως είπε και η μπουγάτσα την ώρα που το τρώω στη μάπα το νιώθω ότι το τρώω στη μάπα. Σαν ένα είδος ψυχαναγκασμού από μέρους της σειράς.
Νομίζω ότι αρκετά από τα μεινοκετήματα της σειράς δεν θα ήταν τόσο εμφανή αν ήταν πιο δεμένη και δεν το ξεχείλωναν τόσο έντονα.
Posted 24 June 2013 - 01:51
Διαβασε το post μου επάνω.Spoiler:
Η σκηνή απ'το manga δεν είναι spoiler σε αυτό το επεισόδιο. (Δεν το έβαλα εγώ σε spoiler)

Person1: "Εγώ είμαι Otaku."
Person2: "Κι εγώ είμαι ο Τάκης..."
Posted 24 June 2013 - 09:42
Διαβασε το post μου επάνω.
Το διάβασα αλλά δεν έχει σχέση με αυτό που είπα εγώ.
Posted 24 June 2013 - 10:20
Και την έχω διάβαση σε αυτό thread.
H πλοκή gtp το concept gtp οι χαραχτήρες gtp μέχρι και το animation είχε πει ο @erebos ότι δεν είναι καλό τώρα σας πειράζει και ο τρόμος τον στρατιωτών αν ήτανε πιο ψυχραιμοι θα σας πειραζαι η έλλειψη ρεαλιστικότητας, είναι σαν έχετε βάλει διαγωνισμό ποιος θα πει τα περισσότερα αρνητικά για κάθε επεισόδιο.
Also tagged with one or more of these keywords: spring 2013, Wit Studio, Production IG, Action, Shounen, Post apocalyptic, Military
Anime & Manga Discussion →
Σειρές Anime →
Dororo (2019)Started by Hazuki , 14 Dec 2018 ![]() |
|
||
Σειρές Anime →
Saint Seiya: Saintia ShoStarted by Kai , 04 Nov 2018 ![]() |
|
||
Σειρές Anime →