Queen Mono I Anappleplease of Great Britain
President Zerolok Parlapipambour of the Third French Republic
Tsar Ivan Crabsov Spagkotzigkounovitz of Russian Empire
Kaiser Cloudhelm I of Germany
Kaiser Osama Habsburg IV of Austria-Hungary
Prince Metternich of Austria Hungary
Sultan Babbalek the Fabulous of the Ottoman Empire
General Omar- Ottoman Pasha
Gottfried Tell, απεσταλμένος της Ελβετικής Κυβέρνησης
Καλοκαίρι του 1917, Βαυαρία,
Βρετανικό στρατόπεδο
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧII - Επιστροφή στο Σπίτι
Το καλοκαίρι του 1917 έμελε να είναι η περίοδος όπου ουσιαστικά τελείωσε για εμένα ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Τυπικά θα έπαιρνε ακόμα έναν χρόνο μέχρι να ολοκληρωθούν οι μάχες αλλά για εμένα . Ήμουν εδώ και δύο χρόνια ανάμεσα από στρατιώτες και κανόνια, μύριζα κάθε μέρα το μπαρούτι το κανονιών και τις κοπριές των αλόγων, και επιτέλους αποφάσισα να τα μαζέψω και να γυρίσω σπίτι μου, πίσω στην Ελβετία.
Chuck Norris' bowling balls...
Περιέργως, ο αξιωματικός - συνοδός μου φαινόταν λυπημένος. Νόμιζα πως θα χαιρόταν που θα με ξεφορτωνόταν επιτέλους και θα μπορούσε να ασχοληθεί με πιο ένδοξα καθήκοντα αλλά εκείνος, σχεδόν συγκινημένος μου είπε: "Ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας όλο αυτόν τον καιρό, μίστερ Γκότφριντ. Κρίμα που φεύγετε την στιγμή όπου θα εξαπολύσουμε την μεγαλύτερη μας αντεπίθεση. Το Βερολίνο θα γίνει δικό μας!"
Αν είχα ένα φλουρί κάθε φορά που άκουγα αυτήν την πρόταση θα ήμουν πιο πλούσιος από όσο ήδη είμαι. "Σας ευχαριστώ κύριε αξιωματικέ μου, πιστεύω πως θα τα καταφέρετε χωρίς εμένα. Έχετε σκεφτεί πως τόσους μήνες που είμαι μαζί σας δεν έχετε πάρει την πόλη επειδή είμαι γκαντέμης;" Η τελευταία πρόταση δεν έφυγε από τα χείλη μου.
"Σε κάθε περίπτωση, μίστερ Γκότφριντ, θα σας στέλνουμε νέα για την πρόοδο του πολέμου. Έχω κάποια συγκεκριμένη πληροφορία που αφορά μια συγκεκριμένη χώρα..." Έσκυψε και μου ψιθύρισε στο αυτί. Η πληροφορία του αποδείχθηκε σωστή.
"Σας ευχαριστώ αξιωματικέ μου. Σας ευχαριστώ για όλα. Σας εύχομαι... προσωπικά φυσικά, ... meh, fuck neutrality. Ελπίζω να νικήστε στον πόλεμο και να επικρατήσει η τρελή Βασίλισσα σας και όχι ο μανιακός Κάιζερ. Προτιμώ ένα κόσμο με τσάι παρά μπύρα και λουκάνικα."
"Neutrality, as a lasting principle, is an evidence of weakness"
"Και εγώ το ίδιο ελπίζω, αγαπητέ! Πάρτε αυτό το δώρο ως ένδειξη της φιλίας και του αμέριστου σεβασμού μου προς το πρόσωπο σας!" Ο αξιωματικός μου έδωσε ένα λούτρινο σκυλάκι το οποίο στο αριστερό χέρι κρατούσε την βρετανική σημαία, και στο δεξί την Ελβετική. Αναρωτιέμαι που στο καλό το βρήκε. Λογικά θα το έκλεψε από κανένα σπίτι στη υποταγμένη Βαυαρία. Κάποιο γερμανάκι αυτήν την στιγμή έκλαιγε και έφταιγα εγώ για αυτό. Εν πάση περιπτώσει, ευτυχώς που είχα λίγο ακόμα χώρο στις αποσκευές μου και δεν θα χρειαζόταν να το πετάξω σε κανένα χωράφι μόλις απομακρυνόμουν λίγο από το στρατόπεδο. Αυτήν την τιμή θα είχαν οι κάδοι της Ζυρίχης.
"Αντίο και στο επανιδείν, λοιπόν!"
Το πρωί της 28ης Ιουνίου, ακριβώς τρία χρόνια έπειτα από τον θάνατο του βλαμμένου πρίγκιπα της Αυστρίας Frantz, άφησα το στρατόπεδο και άρχισα το ταξίδι μου προς την Ελβετία. Θα μου έπαιρνε κάμποσο μέχρι να φθάσω στο εξοχικό μου έξω από την Ζυρίχη και να απλώσω τα κουρασμένα μου πόδια στα κρύα νερά αλλά δεν είχα πρόβλημα. Τόσα χρόνια περίμενα, δεν θα μου έκανε κακό μια εβδομάδα. Στον δρόμο θα μάθαινα νέα για τις πιο σφοδρές μάχες του πολέμου αλλά κυρίως για τα τρομακτικής σημασίας γεγονότα που θα ακολουθούσαν και θα άλλαζαν την Ευρώπη μια για πάντα.
--------------------------
-ΓΥΡΟΣ 12/12-
--------------------------
Χάρτης

GM: Παίζει ο Zeroloke (France) την φάση επίθεσης του.