Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

Let's Play Castle Risk - "Κλας ιν Γιούροπ v1" Game Thread

war risk snob board game a cup of tea no backstabbing ww1 clash_in_europe hey apple hundred years war

  • This topic is locked This topic is locked
294 replies to this topic

Poll: ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ (22 member(s) have cast votes)

Ποιός θα νικήσει σε αυτόν τον τρομερό πόλεμο;

  1. Φυσικά η Τριπλή και Αδιαίρετη Συμμαχία! We are the "good" side ofc (12 votes [54.55%])

    Percentage of vote: 54.55%

  2. Μπύρα, Μπακλαβά και Strudels. Nuff said. Central Powers FTW! (10 votes [45.45%])

    Percentage of vote: 45.45%

Vote

#256 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 10 January 2013 - 13:58

Χάρτης


Posted Image

-------------------------------------------
O παίχτης Zeroloke (France) εξαργύρωσε τον παρακάτω συνδυασμό καρτών για 8 στρατιωτάκια.

Posted ImagePosted ImagePosted Image

-------------------------------------------

GM: Παίζει o Cloudy-Sky(Germany) τη φάση επίθεσης του.

#257 Cloudy-Sky

Cloudy-Sky

    ~:vv:~

  • Members
  • 163 posts

Posted 10 January 2013 - 16:25

Attack with everyone from Berlin to Bavaria
Posted Image

#258 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 10 January 2013 - 18:35

Και έτσι, σε μια στιγμή οργής και τρέλας, ο παράφρων Γερμανός Kaiser είπε να παίξει όλο τον πόλεμο σε μια ζαριά κάνοντας επίθεση με όλο του τον στρατό στην ισχυρή Αγγλο-Γαλλική φρουρά στην Βαυαρία. Όλος ο Γερμανικός στρατός, βγήκε από τα έγκατα του Βερολίνου και κατευθύνθηκε νότια εναντίον των Αγγλο-Γάλλων, αφήνοντας την πρωτεύουσα πρακτικά ανυπεράσπιστη σε περίπτωση αποτυχίας.

Posted Image


"Oι 17 θα επιτεθούν εναντίον των Φρανκοζαξώνων,

ΌΛΟΙ οι υπόλοιποι θα μείνουν εδώ να προζτατεύζουν το Βεργολίνο!!!"


Η μάχη ήταν σφοδρή και αμφίρροπη, και κάποια στιγμή πίστεψα πως οι Σύμμαχοι θα νικήσουν. Παρότι οι Γερμανοί είχαν αρκετές απώλειες εναντίον των στρατιωτών εκτός του τείχους, απέδωσαν καλά κατά την διάρκεια της πολιορκίας και πολεμώντας ως τον τελευταίο στρατιώτη, κατάφεραν να πάρουν την πόλη στο τελευταίο βόλι.

"Μίστερ Γκότφριντ, νομίζω πως πρέπει να υποχωρήσουμε", με ενημέρωσε ο Βρετανός αξιωματικός. Κατάφερα να ξεφύγω την τελευταία στιγμή μαζί με ότι είχε απομείνει στον Βρετανικό στρατό στα βόρεια, στην Ρηνανία. "Θα ξανάρθουμε", μου δήλωσε ο αξιωματικός. "For the sake of our Queen, θα ξανάρθουμε".

Χάρτης

Spoiler:


GM: Παίζει o Cloudy-Sky(Germany) τη φάση τακτικής του.

#259 Cloudy-Sky

Cloudy-Sky

    ~:vv:~

  • Members
  • 163 posts

Posted 10 January 2013 - 19:13

Everyone outside of prussia
Posted Image

#260 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 10 January 2013 - 19:48

Χάρτης


Posted Image

GM: Παίζει η Μono (Great Britain) τη φάση επίθεσης της.

#261 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 11 January 2013 - 13:27

Επίθεση με όλους από Rhine Bavaria
Επίθεση με όλους από Αγία Πετρούπολη Ουράλια.

xbJ3b2w.jpeg


#262 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 11 January 2013 - 18:39

"Μίστερ Γκοτφριντ; Τι έχετε να πείτε τώρα; Aren't we awesome, for God's sake?"
Δεν άκουσα τι είπε ακριβώς παρά μόνο πίεσα τα προστατευτικά των αυτιών μου ακόμα πιο μέσα. "Ναι αξιωματικέ μου, μου άρεσε το χθεσινό δείπνο πολύ!!!". Ήθελα να του φέρω μια γκάιντα κολάρο.

Η Βαυαρία είχε πέσει ξανά. Ο Βρετανικός στρατός, είχε επιστρέψει στην πόλη και αυτήν την φορά είχε φέρει μαζί του το μυστικό όπλο της Βασίλισσας. Ένα όπλο το οποίο ενθάρρυνε τους στρατιώτες να πολεμήσουν ακόμα περισσότερο και με μεγαλύτερο θάρρος...

Posted Image


^Βλέπετε πουθενά στην εικόνα κανέναν περαστικό; Εε; Ε; Τυχαίο;


...αφού αν υποχωρούσαν θα επέστρεφαν πάνω σε αυτήν την στριγγλιά που οι τρελοί στο νησί ονόμαζουν "ήχο γκάιντας".
O βρετανός αξιωματικός σκούπισε το μάτι του από το δάκρυ συγκινημένος. "O Ιησούς μας βοήθησε, αγαπητέ μου Τell".
"Ο Ιησούς του Ναυή, θα έλεγα. Την στρατηγική του στην Ιεριχώ χρησιμοποιήσαμε εξάλλου...". Ευτυχώς τα λόγια μου δεν ακούστηκαν αφού η φουστανοφορούσα κομπανία περνούσε από μπροστά μας εκείνη την στιγμή με όλη της την μεγαλοπρέπεια και φασαρία. Πρόσεξα ένα κενό στις γραμμές τους. "Λείπουν κάποια άτομα;"
"Α ναι. Η μεγαλειότατη διάλεξε τελείως τυχαία τέσσερις άνδρες και τους κράτησε στο παλάτι της για να της παίζουν εκεί τις γκάιντες τους. Ανυψώνουν το ηθικό της, ξέρετε."
Είπα να μην σχολιάσω γιατί αυτήν την φορά μάλλον θα με άκουγε.

Posted Image

Οι νέοι Βασιλικοί Φρουροί του Buckingham. Nice shoes, man.



Το απόγευμα, στο τσάι των 4.03 μ.μ, μάθαμε τα άσχημα νέα από το ανατολικό μέτωπο. Οι Βρετανοί είχαν αποτύχει να αναχαιτίσουν την Οθωμανική στρατιά στα Ουράλια και τώρα ο δρόμος για την Μόσχα και την Αγ.Πετρούπολη ήταν ορθάνοιχτος για τους Κεντρικούς. Θα πρότεινα για αντίποινα να στείλουμε δώρο στον Σουλτάνο τα αγόρια με τα κιλτ αλλά τελικά δεν το έκανα γιατί πρώτον: μπορεί να του άρεσαν κιόλας και δεύτερον θα τους μετέτρεπε σε τερατόμορφους στρατιώτες με υπερόπλο καμιά γκάιντα. God, no.

-Gottfried Tell

Χάρτης

Spoiler:


GM: Παίζει η Μono (Great Britain) τη φάση τακτικής της.

#263 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 11 January 2013 - 19:05

Όλοι έξω από Rhine

xbJ3b2w.jpeg


#264 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 11 January 2013 - 19:34

Χάρτης


Posted Image


GM: Παίζει o Babba(Ottoman Empire) τη φάση επίθεσης του.

#265 Babba

Babba

    AWMN member!

  • Members
  • 548 posts

Posted 12 January 2013 - 02:48

Όλοι από Ουκρανία -> Πολωνία
Όλοι από Ουράλια -> Αγ πετρούπολη
3 από Βόλγα -> Μόσχα

Οι υπόλοιποι από Βόλγα -> Λευκορωσία


O Σουλτάνος έμεινε για μια στιγμή σιωπηλός ακούγοντας τις αποκαλύψεις μιας από τις συζύγους του για τον Ομάρ. Έπειτα, γέλασε δυνατά και απομακρύνθηκε.
Δευτερόλεπτα αργότερα, οι φρουροί μπήκαν στην αίθουσα και συνέλαβαν τη γυναίκα. Την έδεσαν χειροπόδαρα και την έστειλαν πεσκέσι στην Τυνησία, ώστε ο Ομάρ να αναλάβει την τιμωρία της.

Το πακέτο έφτασε στην Τυνησία λίγο μετά τη σπουδαία μάχη με τα Γαλλικά στρατεύματα. Το γλέντι είχε ξεκινήσει και η άμυαλη Γιασμήν, τύφλα στο μεθύσι, είχε ήδη ξεστομίσει την μεγαλύτερη προσβολή που θα μπορούσε να κάνει κανείς στον Ομάρ. Μίλησε υποτιμητικά για τον Σουλτάνο και έθεσε υπό αμφισβήτηση την πίστη του Ομάρ σε αυτόν. Ο Ομάρ δεν ήταν ποτέ το πιο κοφτερό μυαλό, αλλά ήξερε καλά πως από κάτι τέτοια χάνει κανείς το κεφάλι του. Έτσι, δεν είχε άλλη επιλογή, παρά να διατάξει να συλληφθεί άμεσα η νεαρή και αλλοπρόσαλλη σύζυγός του. Παρά το γεγονός πως είχε χρισθεί διοικητής δυνάμεων, ο τίτλος ήταν μόνο για τους τύπους και κανείς δεν την υπερασπίστηκε.
Posted ImagePosted Image

Λίγο αργότερα έφτασε και το πεσκέσι του Σουλτάνου. Ο πασάς Ομάρ διέταξε και οι δύο γυναίκες να δεθούν γυμνές πάνω σε έναν πάσαλο, να μαστιγωθούν 33 φορές κι έπειτα να λιθοβοληθούν μέχρι θανάτου. Θα περίμενε κανείς να ήταν στεναχωρημένος για την σκληρή απόφαση που αναγκάστηκε να πάρει, αλλά η αλήθεια είναι ότι της τη φύλαγε από καιρό, για το χουνέρι που του είχε κάνει με τον Τζαφάρ και τα ύπουλα δημοσιεύματα στον τύπο.

Posted Image

Η εντολή του, ωστόσο, δεν πρόλαβε να πραγματοποιηθεί. Από το κελί της, η Γιασμήν ξεμυάλισε τον νεαρό φύλακα Αλλαντίν και δραπέτευσαν μαζί πάνω σ' ένα μαγικό χαλί. Δεν την ξαναείδε ποτέ κανείς. Περιέργως, ούτε και τη μαϊμού της έπαυλης.
Posted Image
Posted Image


Ο Σουλτάνος, όντας ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του Ομάρ, αλλά και από την απαράμιλλη απόδειξη πίστης του νεαρού πασά, αποφάσισε να τον αναγνωρίσει ως νόμιμο διάδοχό του. Φήμες κυκλοφόρησαν στο παλάτι πως ο Ομάρ ήταν νόθος γιος του Σουλτάνου με την Ντόρα. Όχι την εξερευνήτρια, την άλλη. Ως εγγονός του μεγαλύτερου μάγου της ελληνικής επικράτειας και γνώστης του απόλυτου ξορκιού "γκαντεμίαση", είχε όλα τα προσόντα να αναλάβει τις τύχες της Αυτοκρατορίας... εκτός από μυαλό, αλλά δεν πειράζει. Ποιος χρειάζεται μυαλό όταν έχει συμβούλους να σκέφτονται γι' αυτόν;


Ο μεγάλος χαμένος αυτής της ιστορίας ήταν ο πρωτότοκος γιος του Σουλτάνου, ο φλώρος που έφερε το όνομα Αλή Babba. O Αλή δεν το πήρε και πολύ καλά που έχανε μέσα από τα χέρια του μια αυτοκρατορία. Ο ίδιος περνούσε μια χαρά στο παλάτι, παρέα με τις χανούμισσες, δίχως να έχει ασχοληθεί δευτερόλεπτο με τον πόλεμο. Κάποια στιγμή θα γινόταν αυτοκράτορας μιας σπουδαίας υπερδύναμης, χωρίς να χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτα. Αυτό δε θα μπορούσε να το αφήσει να περάσει έτσι. Ούτε αυτός, ούτε η μαμάκα του. Ούτε και οι σαράντα πιστοί σε αυτόν τραπεζίτες.

Αυτή η ιστορία δεν είχε ακόμα τελειώσει.
Posted Image

Με αυτά και με αυτά, με το Ρωσικό μέτωπο δεν ασχολήθηκε κανένας. Τι κι αν υπήρχαν αναφορές πως οι στρατιώτες θα έτρωγαν τα μούτρα τους από το πολικό ψύχος που επικρατούσε στην περιοχή, καθώς ήταν μαθημένοι στα ηλιόλουστα μεσογειακά παράλια. Οι πανίσχυροι πολεμιστές που είχαν σταλεί στην περιοχή ήταν πολυάριθμοι και αναλώσιμοι. Αν πέθαιναν, απλώς θα δημιουργούσαν και θα έστελναν τα επόμενα τερατώδη πλάσματα. Και μια και στην Αφρική όλοι ήταν πολύ απασχολημένοι για να πολεμήσουν, στη Ρωσία το γενικό πρόσταγμα ήταν "Επίθεση!".
Posted Image
Posted Image

Edited by Babba, 12 January 2013 - 02:51.

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.


#266 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 12 January 2013 - 13:13

Ο πρώην-Διάδοχος Αλή δεν κάθισε στα αυγά του. Όχι δεν θα το άφηνε έτσι, σε παρακαλώ. Είχε μεν την μα-μάκα του και τους 40 φοροτεχνικούς-τραπεζίτες του αλλά σύντομα βρήκε ακόμα έναν ισχυρότερο σύμμαχο...

Ο μάγος Τζαφάρ είχε εξοργιστεί από την φυλάκιση της Γιασμήν και το μόνο που σκεφτόταν πια ήταν πως θα εκδικούταν τους δύο πιο ισχυρούς άνδρες της Αυτοκρατορίας. Από τότε που η όμορφη πρώην-διοικητής των Αφρικανικών στρατιών είχε εξαφανιστεί σαν σύννεφο καπνού ανάμεσα από της χαραμάδες των κάγκελων του παραθύρου του κελιού των μπουντρουμιών του ανακτόρου εκείνου με τον χρυσό τρούλο στην Τυνησία, περνούσε όλες του τις μέρες κάνοντας εξάσκηση στα πιο ισχυρά ξόρκια που γνώριζε. Ξόρκια με τα οποία άλλαζε τις μορφές των ανθρώπων σε ζώα (σε μερικούς δεν έπιανε), άλλαζε το χρώμα της γλώσσας τους σε τιρκουάζ, τους έκανε να μιλάνε ανάποδα, αλλεργικούς στο χρήμα, αιώνια φαγούρα στις πατούσες, να σιχαίνονται μια λαχταριστή τούρτα σοκολάτας ή να απολαμβάνουν να τρώνε doodoo περιστεριών. Τι στο διάολο γράφω; Οι δυνάμεις του είχαν εξελιχθεί πάρα πολύ από ότι στην αρχή του πολέμου και είχαν φθάσει στο ανώτατο επίπεδο.

Posted Image


Έτσι λοιπόν, οι Αλή-Babba και Τζαφάρ συναντήθηκαν με κάθε μυστικότητα στην Κωνσταντινούπολη ώστε να εκτελέσουν την επόμενη τους κίνηση: την ανατροπή του Σουλτάνου Babbalek, την στέψη του Αλή και έπειτα την αποκήρυξη του Ομάρ ως προδότη...

Την ίδια στιγμή που συνέβαιναν τα παραπάνω γεγονότα, τα πρωτοσέλιδα των σκανδαλοθηρικών εφημερίδων στη Βρετανία, είχαν και πάλι επιδοθεί στην διάδοση πικάντικων φημών:

Άρθρα από, Daily Mirror, Sun, Daily Bugle etc.

"ΣΟΚ! Ο Σουλτάνος Babbalek και ο Πασάς Ομάρ δείχνουν και πάλι την πολύ στενή τους σχέση!"
"Αγάπη ανδρών vs γυναίκες - Άσσος όβερ. Σκέφτεστε ό,τι σκεφτόμαστε; Ή σκεφτόμαστε ό,τι σκεφτήκατε;"
"B+O=BFFE? Ή μήπως LFE?"
"Και δεν του φαινότανε ρε...Και δεν του φαινόταν ρε! - από Sultan Babbalek's Fan Club"

btw, σκοτώθηκαν μερικές χιλιάδες στρατιώτες μας εχθές. Και η Μάντσεστερ ήρθε ισοπαλία με την Λίβερπουλ.


Χάρτης

Spoiler:



GM: Παίζει o Babba(Ottoman Empire) τη φάση τακτικής του.

#267 Babba

Babba

    AWMN member!

  • Members
  • 548 posts

Posted 12 January 2013 - 13:42

Όλοι έξω Τυνησία
Όλοι μέσα Αγ. Πετρρούπολη.

Ο Ομάρ, έχοντας ξεμπερδέψει με τους γυναικομπελάδες, το έριξε στην εργασιοθεραπεία.
«Μαζευτείτε και πάμε να επιτεθούμε, επιτέλους! Δεν πρόκειται να εμφανιστεί ο Davy Jones. Πάμε με τα πόδια!»

Στη Ρωσία πάλι, το έριξαν στο πλιάτσικο. Η Αγ Πετρούπολη έκρυβε φοβερά κειμήλια ιερής δύναμης, ιδανικά για εξορκισμούς.
Posted Image

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.


#268 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 12 January 2013 - 16:31

Χάρτης


Posted Image


GM: Παίζει o John Crabs(Russia) τη φάση τακτικής του.

#269 John Crabs

John Crabs

    Chessmaniac

  • Members
  • 398 posts

Posted 12 January 2013 - 20:44

βγαζω εξω απο τη Μοσχα 9 και 1 εξω απο τη Λευκορωσσια

το edit για χρωμα!!!

Edited by John Crabs, 12 January 2013 - 20:45.


#270 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 13 January 2013 - 11:32

Meanwhile in Russia,

Posted Image


Η ατμόσφαιρα των ανακτόρων του Κρεμλίνου ήταν παγερή. Όχι πως συνήθως δεν ήταν αφού ο λογαριασμός του ρεύματος ήταν άγνωστο πράγμα ενώ υπήρχε ειδική ρύθμιση για τα τζάκια να μην χρησιμοποιούνται εκτός και αν έπεφτε η θερμοκρασία κάτω από τους -50 βαθμούς Κελσίουβοφ.

Ο Τσάρος Ιβαν Κραμπσόβ Σπαγγοτσιγκούνοβιτς τριγύριζε ανήσυχος στο γραφείο του. Ο πόλεμος δεν είχε πάρει καλά για την Ρωσία και τεράστιες εκτάσεις γης είχαν πέσει πια στα χέρια των Οθωμανών. Αυτό σήμαινε πως υπήρχαν πια λιγότεροι φορολογούμενοι και άρα λιγότερα χρυσά φλουριά να κατακλύζουν κάθε μέρα στα χρηματοκιβώτια του. Πως θα έκανε βουτιές σαν δελφίνι πια; Πως θα έσκαβε λαγούμια σαν τυφλοπόντικας; Πως θα τα αφήνει να πετούν ψηλά και να πέφτουν πάνω στο κεφάλι του;

Posted Image


"Μήπως θα έπρεπε να δίνω τέσσερις σφαίρες στους στρατιώτες μας αντί για 2;" ρώτησε τον σύμβουλό του, τον Βλαδίμηρο. "Ή να βάζουμε λίγη περισσότερη πυρίτιδα στις μπάλες κανονιών; Την τελευταία φορά που είδα χτύπημα από κανόνι μας, μόνο φτέρνισμα προκάλεσε στον αντίπαλο..."

"Τσάρε μου, νομίζω πως πρέπει να κάνουμε ανακωχή. Η Αγ. Πετρούπολη έπεσε. Μας έχει μείνει μόνο η Λιβονία και η Λευκορωσία!".

"Νικαγντά!" έκρωξε ο Ρώσος ηγεμόνας. "Μπορεί να είμαι φτωχός όμως θα πολεμήσουμε ως το τέλος! Είμαστε η περήφανη Ρωσική Αυτοκρατορία, και δεν θα πέσουμε δίχως να δεχτούμε πρώτα τα βόλια του εχθρού. Ασχέτως αν εμείς θα προσέχουμε λιγάκι να μην τους ρίχνουμε αλόγιστα τα δικά μας... "

Ο σύμβουλος αναστέναξε απηυδισμένος. "Μα τσάρε Ιβάν! Δεν υπάρχουν περιοχές από τις οποίες μπορούμε να αντλήσουμε φόρους πια! Δεν έχουμε λεφτά ούτε για να αγοράσουμε μπάλες κανονιών! Μήπως εάν δανείζατε στο κράτος λίγο από το χρηματοκιβώτια σας..."

Χρόνια είχε να γελάσει ο Τσάρος τόσο πολύ. "Αχ, αχ, Βλαδίμηρε, εσύ και τα αστεία σου. Θα σου πω τι θα κάνουμε. Χάσαμε έξι περιοχές και μας μένουν τρεις, σωστά; Ε λοιπόν τριπλασίασε τον φόρο στις 3 εναπομένουσες περιοχές και ιδού. Λύθηκε το πρόβλημα!"

Ο Βλαδίμηρος έμεινε με το στόμα ανοιχτό. "Τσάρε μου! Οι πολίτες δεν έχουν να φάνε καν! Δεν θα μπορέσουν να..."

"Σιωπή. Φύγε και πήγαινε να εκτελέσεις τις εντολές σου Βλαδίμηρε. Στο μεταξύ εγώ θα οργανώσω τους στρατιώτες για την επική μας αντεπίθεση το καλοκαίρι. Τα λάφυρα είναι εκεί και μας περιμένουν!"

Ο Μέγας Τσάρος της Ρωσίας δεν μπορούσε ακόμα να φανταστεί την προδιαγεγραμμένη πορεία της χώρας του. Υπήρχε ένας πολύ χειρότερος από τον Σουλτάνο Babbalek, εχθρός στον ορίζοντα...

Χάρτης


Posted Image



-ΤΕΛΟΣ 11ου ΓΥΡΟΥ-

ΞΕΚΙΝA H DEPLOYMENT PHASE - 12





Also tagged with one or more of these keywords: war, risk, snob, board game, a cup of tea, no backstabbing, ww1, clash_in_europe, hey apple, hundred years war